Русия прекратява проекта ”Южен поток”?

Русия може да се откаже от реализацията на проекта "Южен поток", ако преговорите за съвместно използване на украинската газопреносна мрежа приключат благоприятно за Москва.

Обратно в новината

Коментари - Русия прекратява проекта ”Южен поток”? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ здраво го е закъсала откъм аргументи, щом го удариха на тая струна - как са ни освободили русите и колко трябва да сме им задължени, цял живот да сме им длъжни! А всъщност в тези договори трябва да се говори за ВЗАИМНИЯ ИНТЕРЕС на договарящите се! Приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари! Тук, при договорите от "Големия Член" е в сила едно правило - България като страна търпи щети, за сметка на руснаците и продажните българи, подписали договора! Срещу многомилионни КОМИСИОННИ! И Борисов с тая политика, на защита на БЪЛГАРСКИЯТ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС, има много избори да печели! Освен, ако не го убият тези, които търпят ЗАГУБИ ЗА МИЛИАРДИ! Това е голямата опасност за България!

Дано наистина руснаците са разбрали, че не може все да тропат с обувката по масата, като Хрушчов. И да спрът да да изнудват и "изнасилват" държави като България, които все още са силно зависими от руския газ и петрол. И да не забравят, че има и алтернативни доставчици на енергоносители освен Русия. И България след няколко години когато пусне междусистемните връзки с Румъния, Турция и Гърция ще може да мине и без руски газ. И да престанат да се бъркат във вътрешните ни работи с техния троянски кон БСП.

защо пресахна " южния поток"? -много маимуни по тарбата се бяха наредили и тарбата не издаржа.счупи се кранчето и сега путин няма какво да затваря.плохо ,очен плохо за руската демокрация.

Десетки антишистоваци и атомно-мафиотски маниаци са ревнали с крокодилски сълзи, напъват мозъците си, опушени от Чернобил и се закахърили ....

Тъжна работа. Опустя форума - няма го KGB - то. Свърши му работното /хубавото/ време и ние осиротяхме. Какво да четеш, на какво да се радваш. В 17.30 отвързват комевръза и KGB - то запрашва с будьоновката към Занзибар ... бърка го със САЩ. Но утре пак ще ни разказва за някакъв петролопровод от към Луната/само не от Русия/ ...

А така 1-Няма петролопровод, 2-Няма газопровод, 3-Няма АЕЦ Белене, 4-АЕЦ Козлодуй с четири изключени реактора, 5-Няма и следа от обещаната в началото на 2011 голяма скъпа слънчева централа. Що за държава, що за народ е това.......!? КАК МОЖЕ ДА СТЕ С ТАКА СИЛНО ИЗГЛУПЕЛИ И С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ? Децата ви ви напускат и пак акъла ви в главата не идва!

Ненормални хора сме! Губим единствените инвеститори тук! Що го правим, не знам!

национално предателство

Голямо браво на редакторите на Дир-а!Моя пост отрязвате без причини-просто нещо не ви е харесал, а на изперкалия КГБ (Г.Жеков) пускате всичко. Браво!

няма петролна тарба ,няма газова тарба .двата глинени крака на руската имперя са ампутирани .както е таргнало ще ам -путират и путин.

Къде се учите да пишете , бе хора?....

Има ли възможност модераторите от dir.bg да ограничат коментарите от всеки IP адрес до 3 броя. Омръзна ми когато и да надникна в коментарите да има KGB-та, павел-ци и разни такива дето съсипват всичко. Това е мястото където се коментира дадена новина, откъдето мога да прочета мнението и на други хора. Тук не е чат!

Брей какви демнократи се извъдиха последователите на бай Тошо. Ало, коневръза! Оня с червените секадрони, с черрвените будьоновки и червеното знаме. Цензура имаше по времето на милиционеро-социализма. И сега в Русия Сев Корея и Занзибар. Като не ви харесва в България - влакчето и там.

КГБ, такива като тебе придават горчив вкус на понятието "свобода на словото". Това, че няма законово ограничение да дрънкаш безмислено, каквото ти дойде в главата, не означава, че не трябва да имаш никакви морални задръжки. В твоя случай ти буквално оспамваш досадно почти всяка тема с твойте антируски писания, които толкова се изтъркаха и шаблонизираха, че и ученик в 8-ми клас може да ги обори аргументирано.

Наистина, редактирайте си материала, става въпрос не за "кабалистични" цени, а за заробващи /кабальные/ цени!

Русия никога не е имала сериозни намерения да изгражда Южен поток. Няма газ за него, а и не е рентабилен. Просто това беше още един пример как в тази държава политиката определя насоките на бизнеса, а не обратното. Добре е, че проектът се спира. Естествено, нашите гоцета реват с глас - личи си по русолюбските брътвежи по-долу.

Аха, интересно тогава Набуко откъде щеше да се пълни и как щеше да бъде по рентабилен?

Когато почнат да те заобикалят тръби, започват да те заобикалят пътища, хора и пари ,вобще дълбока затънтена провинция

Ами затова ББ иска да ви построи магистрали бе, маскари. Или вие в БСП-то страдате само когато се отхвърлят руски проекти.

Т ъ п а кратуна !!! 5км. магистрала не дават работа и хляб на хората !!! ТРЯБВА ПРОИЗВОДСТВО - ДА СЕ СЪЗДАВА СТОЙНОСТ, А НЕ САМО ДА СЕ ДОБАВЯ, върху вече създадена навън такава!!! Демек от алъш вериш полза няма !!!! РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА !!! Иначе ......нищо. зидаро-мазачи в Испания,келнерки в Италия и т.н. !!!

МНОГО И ЗДРАВЕ И НА БЪЛГАРИЯ - ИМАШЕ Я НЯМА Я.

много е радостна червената сган, когато Русия цака България. И ужасно страда, когато по някаква причина ние създаваме пречки на имперската руска политика. Но комундетата са така - те си обичат СССР и са верни до смърт на Матушка Русь.

Сигурен съм, че ако ти се наложи да пишеш коментар, примерно, под статия разглеждаща половите навици на колорадския бръмбар, пак ще я напълниш с приказки за "комунета", "червена сган", "матушка Русь" и т.н. КГБ, ходи на доктор, не си наред. Имаш крещящо обсесивно-компулсивно разстройство.

.... с такива мърлячи бизнес не се прави По добре прочети за срещата на ББ с Путин от 2009 год - поискана от наша страна, по енергийните проекти и виж кой в случая е мърляча. За какви неустойки по Южен поток бленуваш, след като само преди месец ББ и сие го обявиха за национален приоритет? Помисли от къде ще намерят ББ, СД и ТрТр 2 млрд.к.м. газ от 2013 година!!!

сега българското правителство трябва да предяви претенции за това едностранно прекратяване на проекта. Колко разходи има за този проект България? То не бяха срещи у нас и в Русия, в Италия, Австрия....

Ето една наистина добра идея. Неустойките по АЕЦ Белене срещу неустойките на "Южен поток". Даже и неустойки за морални щети. И заключение че с такива мърлячи бизнес не се прави.

Не се увличай много с "мърлячите", че в Русия има поне 50 семейства, чиито официално богатство - според "Форбс", надвишава, или се равнява на нашия БВП ... значи, ако му хрумне на някого от тях, може просто да си "напазарува" държавицата ни, барабар с всичките умници, дето щъкат по форумите... Нищо лично, пазарна икономика, въпрос на интереси и възможности. Нашите "олигарси" не могат да им стъпят само на джобните за децата, да не говорим за яхти и дворци в Англий, Шотландия, Прованса, френската и италианската Ривиера, испанските крайбрежия, САЩ, Индия и където още им се прииска... От нас просто никой не се интересува, затова не са ни лапнали още, не за друго.

С тези "мърлячи" България прави бизнес от 65 години и благодарение на него си бил на топло и светло. Но, нямам нищо против да правим бизнес и с други, само дето не виждам върволица от мераклии, желаещи да правят бизнес с нас.

Много й здраве на Русията.Не им щем нито меда,нито жилото.Това го е казал един голям държавник-българин!

Имаше СССР - няма го...Имаоше ОНД - няма го...Има русь - няма да я има щото петрол и газ догодина няма да трябват вече...Араби, ислями разни в политиката заедно с комунисти и комсомолци...ВСИЧКИ НА БУНИЩЕТО.

ОНД си го има още. И Русия ще си стои дълго след швабите

Да, Русия ще стои и ще си произвежда "Москвичи". Такова може. както с еказва - с малко акъл, но от сърце. А Германия ще си произвежда Мерцедеси и БМВ-та и ще им ги продава. Както винаги го е правила.

аизвестно ли е на европеиците, че руските запаси от газ са на приваршване и че русия продава като свои, газ на онд сателитите си от средна азия, купен на безценица. какво ще направи европа когато тези даржави се усетят и спрат да подаряват газта си на мужиците?защо ли всички руски олигарси са с евреиски произход, като този на снимката с типичното евреиско име милер, като шматко, ходорковски, березовски,... и ред други? бизнесат с русия е ненадежден и опасен, затова мужиците вавличат в него техните послушници и агенти у нас начело с "големия член" гоце..

Ако хората говореха по-малко, щеше да има много по-малко глупаци - източна поговорка. Русия притежава 36.4 % от световните запаси от газ и в обозримо бъдеще няма алтернатива. Затова "тъпите" европейци се построиха Северен поток, а "умните" български политици са на път да пропуснат златна възможност България да си осигури директни доставки на газ и стратегическа роля в снабдяването на постоянно разрастващия се пазар в Западна Европа. А иначе, аман от неграмотници, които си избиват комплексите върху когото им падне.

Страшно наивни разсъждения. Как така го виждаш това да "се усетят и спрат да подаряват газта си на мужиците"? Излиза, че в момента там са умопобъркани, че си продават газта на Русия, така ли, според теб? И в един момент ще се събудят и ще я спрат? Я стига детинщини. Тези страни продават на руснаците, защото имат изградена тръбопроводна връзка с тях. Същото правят и с Китай. Те ще продават и на всеки, който построи тръба към тях, но поради видни географски и политически причини това не е лесно. Примерно, едно Набуко трябва да мине през куп страни, някои меко казано рискови, като Турция, където стои отворен кюрдския проблем, а и самите турци се дракат с Европа. Не случайно този проект така и не стартира и вероятно е мъртво роден. Така че колкото и да не харесва на някои хора, Русия ще си остане основен прекупвач и дистрибутор на газта от Средна Азия за Европа.

Седраска теза = пълен дебилизъм.

абе хора, можели някои от вас да са толкова прости. БГ единствено може да съжалява за това че няма да се осъществи /евентуално/ проекта Южен поток. Вместо да се опитваме да осъществим и този и другите енергинии проекти /без нефтопровода/, ни е се кефим че няма да ги има и давата. щото единия бил на руснаците, а другия на ЕС. Егати тъпите доводи. И като ги няма тези, проекти, като след 10 год. затворим АЕЦ Козлудуи, какво ще произвеждаме!? От какво ще печелим, че нещо не се сещам да пройзвеждаме кой знае какво, което да се продава на чуждите пазари. ами като не харесваме руснаците, аз предлагам да им забраними да идват и на нашето черноморие, та да цъфнем и да вържем. Ей прост народ сме с и това е.

Колега, мисля, че съзнаваш, че тук във форума върлува една малка групичка озлобени празноглави русофоби, които са готови да продадат националните ни интереси само и само да се извърши нещо в ущърб на руснаците. А това, че губим и ние хич не ги интересува. Те са типичната извадка показваща характера на цялата новобългарска продажна пасмина, наричаща себе си демократи, пръкнала се в мъглата на прехода и проповядваща западно и проамериканско чуждопоклонничество. Не народ, а мърша, - мисля, такива индивиди е имал предвид поета, като е произнесъл тези слова....

абсолютно сте прав, вместо да си гоним интересите и да изтискваме колкото се може от т.нар.Велики сили в наша полза ние се правим на много велики, а всъщност сме едно голямо нищо и никой не ни брой за нищо.

Аз виждам по-скоро руско дупедавство. От една групичка комундета. Защо тия юнаци поддържат Южен поток и са против Набуко? Само по една причина - защото Русия стои зад "Южен поток. Защо същите тия екземпляри дават мило за драго само и само да се строи АЕЦ Белене. Бас хващам че ако в един момент се избере американски или френски проеект и АЕЦ-а трябва да се строи от Западна компания мигом ще им секне ентусиазма. Но комундетата са си така - за тях винаги СССР и Русия е била обетованата земя. Родината. Не България, ами Русия. И каквото кажат от Москва - това е.

"Един лев няма да вземат за "Бургас - Александруполис", каза в отговор на журналистически въпрос премиерът Бойко Борисов в Русе." - от моя джоб!

...бийте се в гърдите...

И това нещо, Русия де, какво ще направи когато отново дойде "враждебно" правителство в Киев ? Пак отначало или назад към Тарас Булба и Степка Разин ли ?

И на мен винаги ми е било интересно значителното, да не кажа ТОТАЛНО разминаване между новините в България и новините в Русия.

Това е особено вярно за новините от бившия СССР. Май твърде често желаното се представя за действително и от двете страни.

Руснаците НЯМАТ газ за "Южен поток",разчитат на газа от КТК(Каспийски тръбопроводен консорциум),който идва от Казахстан.Ще идва от там,докато Назърбаев е жив-после "нанай" газ!После идва под Каспийско море,през Азербайджан,Турция,България и т.н.(Баку-Тбилиси -Джейхан) тръбопровод.Така че,руснаците просто блъфираха пред нас с този "Южен поток".И като видяха,че сме корави,свиха опашката!

МНОГО ТОЧЕН АНАЛИЗ, РУСКИТЕ НАХОДИЩА СА ПРЪСНАТИ, ТРУДНОДОСТЪПНИ И УЖАСНО КАПИТАЛОЕМКИ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ.

+1. Абсолютно точно! Каспийският газ е с концентрирани находища, ще има малки разходи за пренос и така цената му ще е доста по-атрактивна, поне за южна Европа. Трябва яко да се форсира проекта Набуко - това е истината!

Да но да вземем картата и да погледнем какво има между Каспийско Море и Централна Европа. Сега отговорете на въпроса къде е по-евтино да минава тръбата - по прекия път през руските степи, където 100 метра висок хълм с наклон 15% се брои за планина или по много по-заобиколния път южно от Кавказ и Черно море, където при това са едни планини, дето ние тук такива нямаме. Е по-проходими са от Кавказ, ама не много.

БЛИЗО 50 ПРОЦЕНТА ОТ РУСКИЯТ НЕФТ И ГАЗ Е НА ТЕРИТОРИЯТА НА ТАТАРСТАН - ДО РЕВОЛЮЦИЯТА БУЛГАРИСТАН.ОТ ГОДИНИ ТАМ НАБИРА СИЛА ДВИЖЕНИЕ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ НА ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ.

Каква ти 1/6,я имат 1/16 ,я нямат!

Хайдее... лапнахте двата моркова. Сами си ги сложихте - американския /деверсификацията/и руския / "братския" български народ е безпаметен, все за комунизъм си втълпява./. Сега се успокойте, а пък и вашата черна овца - Гоце също си отива. Като се събудите с вкоченясъли крака и вдървен език, ще се питате какво мислят кюрдите за вас.

БРАВО!!!

По случай готиното битие и ПРАЗНИЦИТЕ - виц! Отишъл Негодянков при Рогатия си баща по случай конкурса "Негодяй на годината". "Ма, тате, що не спечелих първо място, съдрах ги българите от данъци. Ми топлофикация на 1000 лева дълг-800 лв.глоба, заробване на пенсиите тотално, ма вода, ток, данък-смет, ма данъци за заплати на общински, министерски, регионални и всякакъв вид ТРОПОСЕРи, кво, бе, тате?Дай, ми първа награда!" "Е, сине, забрави да им вземеш данък "ДОБЪР ДЕН!"

...не разбирам само вица ли е по-тап или автора....

Абе чини ми се да си от редовете на младежкото БСП. Онова, на престъпника Кирил Добрев - оня с крадените коли. Или на "учените" от БАН - такъв инфантилизъм само там може да се счита за гениален. Инфантилизъм, съчетамн с научен онанизъм. Научен онанизъм вдъхновяван от политическия онанизъм на БСП. Е, в пенсионерския клуб може и да им е интересно.

На ви единъство, на ви цаливки устъ в устъ! Стройте им паметъници, може още пет-шест да изъдигнете, се тая. Както казваше Радой Ралин, "Тук паметници им издигат, те дойдат - всичко дигат".

Когато КРАДЛИВАТА КОМУНОИДНА РУСКА ЕНЕРГИЙНА ПАПЛАЧ усети, че в някой проект НЯМА ДАЛАВЕРА, тя САМА СЕ ОТКАЗВА ОТ НЕГО! Тия РАЗБОЙНИЦИ ПОЧТЕН БИЗНЕС не знаят, знаят само уйдурми и башибозушки ГРАБЕЖ! Много добре е това, което става - да знаят всички, че бизнес с руснаци повече НИКОГА!И Правителството да си опича акъла! И Беле-НЕ!!!На никаква цена!!!

Кой работи без далавера бе кретен!? Само в кенефа може. Затова сме на тоя хал.

Распутин, каквото и да пиеш-спри го веднага! Не ти действа добре!

ВИЖДА СЕ , ЧЕ СИ КУХ. Ще те светна за последната далавера с т.н. чиста енергия. Правиш един ветро парк или фотоволтаична централа, сключваш , договор с НЕК за 25 години, след което купуваш от ЕРП-та ток по 20 ст. , а го продаваш на НЕК по 80 ст. ТЪПИТЕ БЪЛГАРИ КАТО ТЕБ ДА ПЛАЩАТ. Нали това им е работата. Такива инвеститори като кака Цветелина Бориславова ще превърнат енергопроизводството в едно голямо ченч бюро с курс копува и курс продава. Тя и Боко разбира се са от добрите. За тях може да се правят жертви.

Абе не знам, ама с това "кОпува", ми се чини да си от "лошия мат'рял". От тоя, дето гласува за БСП и който счита Русия за своя родина. Че има далавера, има. но тя далаверата е основен бизнес на родните бизнесмени. Пък и напоследък ги поорязаха шпроизводителите на ток от ВЕИ. Докато с Русия нещата са съвсем прозаични - изкат да ни изработят. И под управлението на бСП почти бяха успяли - заради един меко казно спорен за България проект като "Южен поток", щяха да ни пробутат скъпа и прескъпа АЕЦ (пък и скапана и остаряла на всичкото отгоре), и абсолютно ненужен на България нефтопровод. А доносник Гоце беше горд от този си успех - нарече го голям шлем. Само че такива селски белотаджии като него не са наясно с играта бридж - тя е за лордове, а не за селядури като Гоцката. И ако ще обявяваш Голям шлем само за да го вкараш, най-добре си мълчи. Особено ако си в зона. И противникът ти те дебне с контра.

Ти със всичкия ли си? От това че през България няма да минават тръбопроводите ние само губим. Може и 1 лв. да е печалбата, ама е в повече. Прекратяването на Бургас-Андианополис, АЕЦ Белене и Южен поток е само защото руснаците не искат да кихнат на Боко и сие. По отношение на Белене. Имаме да връщаме 500 000 000 лв. Тези пари са изразходвани за нещо. Имаме да даваме 200 000 000 лв. за консултантите които ще кажат аджаба "Дали руснаците могат да построят АЕЦ Белене". Плюс процент от печалбата в последствие. И всичко това само за да се удовлетворят интересите на господарите на Боко и Сие. А Вие господин Разпутин си отворете очите и си измийте ушите. Преди да дрънкате врели и некипели първио помислете, разбира се ако сте в състояние.

Андианополис !??? РаЗпутин !???

не знам що си не гледаш мангалските работи?Но ако искаш да те ограмотявам,ще ти кажа-единствената страна ,която разчита само на руски газ е България!Онези не ги брой -те си имат газ от огромните таходища в Северно море!От Русия малко газ внасят само Германия и Австрия!Могат с него,могат и без него!Не се пеняви толкова,защото ще ти мине!

да, бе, Мангале, не ги брой... на тях понеже паричките са им вповече и затова се чудят къде да ги вложат... що пък не в мизерния руски газ?!? доста грамотно се изразих, нали, Ричард? :-)))

Естествено след като брат Кадафи вече не управлява Либия южния поток става напълно излишен !

От много емоции сте спрели да четете - най-важните неща често ги пишат накрая или с майък шрифт. А в случая - "ако Украйна влезе в Митническия съюз между Русия, Казахстан и Беларус"!! Новия съюз набира сила, за ужас на клатещия се бюрократичен ЕС! Ами сега???

Те затова изреченията не се вадят от контекста, понеже се губи смисъла им. Ако влезе - ще й намалят (на Украйната) цените за доставка на газ, а ако не влезе - ще искат поне 50% от газопреносната мрежа за да ги намалят. И въобще не става дума за нещо друго.

и защо ЕС трябва да се притеснява от митническият съюз между тези държави, след като общият им БВП я има 1/6 от този на ЕС, я не?

Не съм специалист по темата БВП. Чета, че задлъжнялостта на западняците надхвърля БВП и от там идват сътресенията. За страните от ЕАС не съм чел такова нещо, освен че се опитват отвън да им внесат някоя революция...

Аман от промити комунистически мозъци. Новият съюз бил набирал сила?! Доколкото си спомням до неотдавна имаше съюз, в който освен СССР беше и цяла Източна Европа и от него вече няма и следа, а той беше в пъти по-голям от "новия". Там където са се намесили руснаците нищо добро не очаква хората и ще се радвам, ако някой успее да ме опровергае, но това не е по силите и на най-заклетия празноглав комуняга.

Ronin

Стига с тия комунисти бе!Разбира се че новият съюз БРИКС- е в пъти по силен от прогнилите и западнали САЩ и ЕС... Бразилия,Русия,Индия,Китай и Южна Африка.Като сложиш и почти цялата Южна Америка...къде отиваш може би..на работа,едва ли не...побързай да не закъснееш евентуално!Ха-ха-ха! :)))

Не виждам смисъл в употеба на груби епитети и вкарване на ново култово проклятие - "комунист" към инакомислещи - показва ниска култура и инфантилност! Явно речника ти е доста беден и не намираш подходящи думи да напишеш смислен коментар! Все пак мисля че разбирам какво имаш наум - при тази обилна информация и дезинформация е нормално някой от двама ни да греши, но се съмнявам, че съм аз! В правото на всеки е да се самозаблуждава (и аз не съм ваксиниран). Тук, във форума, сме като едни кученца, които си лаят, докато кервана си върви...От нашите "компетентни" мнения нищо няма да се промени и са излишни негативните емоции! хубавото е, че можем да споделяме странична информация, другото е ала-бала...

Е то сега сме цъфнали и вързали!

Иване, Иване, а от американците кой какво добро видя? Да не ги изреждам. От братушките не знам каво и защо да очакваме, като не ги искаме, но от западняците никога нищо добро не сме видели. Познавам и умни Ивановци

Последното изречение е малко "партенка" или нашите журналисти пак не са разбрали нещо - ако транзитните газопроводи станат собственост на "Газпром",цената ще е такава. А ако влезе в митническия съюз, цената не можа да е различна от вътрешната цена за съюза и тя е още по-надолу и ще е платима в рубли. А най-интересното е, че според руските сайтове газовите преговори вървят към провал. Украйна няма да си продаде газопроводите. Пък и да не е луда а го прави.

Днес не съм влизал в руски сайтове, така чв може и да си прав. Човек вече не знае на кого да вярва - имам чувство, че ни обливат с дезинформация и полуистини (единсвено точно пишат за броя на жертвите при пътните катастрофи, ама може и да греша).

Голям кеф а...Глупако защо злорастваш нали Българин а не Руснак,нали сме европейския съюз и ние.Мисли малко ....е освен ако Руснак.

За разлика от емоционалните умници, аз не се кефя, а се опитвам да правя анализ! Ако си в състояние да опонираш умно - давай! Не виждам смисъл в употеба на груби епитети към инакомислещи - показва ниска култура и инфантилност! Българин съм и се гордея с това! Никой не ме е питал за влизане в ЕС, нито някой има намерение да прави реферондум от смисъла да бъдем вътре и да плачем за работа като чистачи в западните държави! Такава е истината, колко0то и да е тъжно.

То какъв хайр от тая ГЪЗ като са се накачили една камара играчи от "големия портофел" на всеки 100 км. затова при нас цената на гъзъ е непосилна и ще си остане МЕЧТА и това хилядолетие.

Ми да му плаче Гоце и абревиатурите му, аз кво да кажа, дреме ми на мизерната заплата! Честита Коледа, българи, има още хляб в нас, ВЯрвайте!

Текст по-горе: "Само преди 3 години континентът остана на студено, включително и България. " Моля, моля... само България беше на студено, защото е 100% енергийно зависима от мужиците. Делът на Русия в доставките на газ за страните от ЕС е средно около 25%. Между другото, защо нашите медии мълчат като наа..кани за това, което се случва в момента в Русия? Целият свят говори за огромната вълна от протести, само нашите олигархично-комуноидни медийки мълчат и чакат инструкции от Путин.

Първо: България остана на студено защото резерва в Кричим беше тихомълком продаден и когато дойде кризата ни свари о-г..ени. Второ: Протестите в Русия са съвсем в реда на нещата, подобни протести има в САЩ, Великобритания, Франция, Израел, и почти всички западноевропейски държави с тази разлика, че те затъват , а Русия върви нагоре. и трето(най-важно) за нас българчетата. Време е да гледаме реално на нещата. Трябват ни съюзници и партньори и най-вече кадърни необвързани политици, които да поставятНационалния интерес преди всичко. Нито Русия , нито САЩ ще ни дадът нещо безплатно. Това е факт. Затова пък ние им дадохме много. И не виждам смисъл да се обясняват русофили-сащофоби и сащофили-русофоби за това кои е по-добре да ни язди! Така, че е по-добре да млъкнат всички п....и, дето искат някой зад гърба си и да се хващат на работа.

ЧИРЕН МАЙ БЕШЕ РЕЗЕРВА

брато, ти уби рибата!!! България нямала газ, защото резервът в Кричим бил продаден..... Резервът в Чирен (не в Кричим) стига на България за няколко седмици. А газът и нефтът се внасят на 100% от Русия. Не съм чувал България да внася енергийни източници от друго място. Ти може би знаеш нещо повече... Протестите в Русия били същите като в другите страни. Значи, 120 хил души излизат навън заради фалшифицирани избори, лъжи и диктатура, а ти говориш, че това било нормално и се случвало навсякъде!?! Не е истина какви глупости се въртят в главите на някои хора.

Абе тъпите руси,не разбраха ли,че ако искат да продават единственото,което някой е съгласен да купи от тях-синьото гориво,трябва да са по-умни!Газ по света ,колкото искаш-ако не от тях ще се купува от Иран,Азербайджан,Туркменистан,Казахстан,САЩ,Канада,Мексико...Пак ще им хванат паяжини задниците на тези нещастници!

Колко ли евтино ще ни излезе да си купуваме пр. газ от Мексико или да си направим трубички от другите места, че някои пък ще трябва да минат и през Русия. И защо ли тия от западната част от Европа не са умни поне колкото тебе?

Абе Ричарде, ти от Венера ли падаш бе, марсианец такъв? Кой ти е втълпил в тиквата, че газ има колкото искаш? Вземи се пообразовай малко, па после дрънкай.

какви "кабалистични" цени бе госпожици, на руски "кабальньiе" ще каже "поробващи, закрепостяващи".

Хи-хи-хи! Ти много надцени нашите журналя, особено дирската гарнитура от неграмотници! Да не искаш от тях да знаят "демодирани" езици като руския, или пък да ползват речник за нещо, което не знаят?! Сме-е-ех, смех, майтап! За тях кабала и кабальный се асоциира само с Мадона и нейните кабалистични увлечения ... много са модни напоследък, дори и сред нашите "елити" от манекенки, чалгарки и прочие прост.итут.тки ...

Ronin

Само така!Браво на Русия!Така се прави!Айде...смотаните хахлушки от Украйна на Запад ще ми ходят!Те са де факто УкраИна-т.е."покрайнина"на Русия,нека не го забравят!:)))

...Браво на България!.. Стига с тия патоци и мушмороци..Те искат да сложат ръка върху украинска инфраструктура , за да имат претекст за териториални и военни интереси. Де факто ние сме в ЕС и НАТО.

Слабичко по история. Киев е майка на руските градове, и не е никаква крайна, у крайна за Руската федерация. Града Киев е основан от брата на кан Кубрат и е управител на тези земи. Те са по края на Българската империя. Така , че Украйна е център за Руската империя и крайна земя в Българската империя - Украйна.

Историческите анализи на съфорумниците винаги са ме удивявали. Вероятно тоя форум трябва да стане хумористсичен.

И тези нещастни украинци като нас са цъфнали икономически. Сега припадат на "руснака" Милер и са готови да се продадат за една крина зърно. Какво ще стане с нас при липсата на Южен поток и АЕЦ Белене. Предлаганите ни като изход източници на зелена енергия просто ще довършат всичко. ПРИНЦИПА НА КОЙТО РАБОТЯТ РАЗНИ ВЕТРО ГЕНЕРАТОРИ И ФОТОВОЛТАИЧНИ ЦЕНТРАЛИ Е ТОЗИ НА ЧЕНЧБЮРАТА - КОПУВАТ ТОК ОТ ЕРП-та И ГО ПРОДАВАТ НА НЕК НА ЦЕНИ С ПЪТИ ПО ВИСОКИ !!!!! Познайте при тази далавера каква ще е цената на тока в България и няма ли тези малоумни момченца от отбора на Борисов да докарат нещата до газени лампи и свещи. Не искам да мисля за икономика и производство. Те отдавна вече са унищожени.

питай Уорко - пряителя на всики българи и най вече на "българчето" Младенов Ники )))))

Червената сган винаги е била глупава. Тя и затова симпатизира на БСП-БКП. Украйуна да се продаде за крина зърно на Русия! Ало, коневръза. Оня с Червените ескадрони. Някъде някой случайно да ви е казал че Русия същност е вносител на зърно. А Украина е по-голям производиттел от нея. Що се отнася до ВЕИ, там нещата са ясни - ще ги правим както иска Европа. И тук се усеща лайт-мотивът на комундетата - сакън да не разработваме ВЕИ, за да ни строи Русия АЕЦ. Аз пък ще им кажа - да АЕЦ Белене може би, но не с Русия. Като ги виждам какво правят с "Южен поток" би било висша форма на идиотизъм да се оставим на милостта на рубладжиите.

Интересно , как вие с такъв капацитет още не е канцлер на Германия. Та да ги светнете, какво е правилно и какво не. Те са толкова заблудени, че и в Северен поток се включиха. Ами така е - там всички са червенократунковци , а Меркел е червен комисар.

Проблема приятел е този, че България се управлява от хора като теб, които виждат като бикове на арена само червени неща. Влагаш много чуство и малко разум пич. До края на тази година изтича договора ни с Газпром. Как си мислиш ще успее ли Илян Василев който с екипа си управлява България като едно търговско дружество още от времето на тройната коалиция , да извади ШИСТОВИЯ ГАЗ следващите няколко месеца, или напролет ще броим кръстовете с които са се увеличили гробищните паркове в северозападнали и североизточена България. Ще ми бъде интересно да видя как отново ще припадате и ще говорите за българо - руска дружба с такива "руснаци" като Милер, Путин , Медведев , Шойго ...

Ronin

Ха-ха-ха!Ето кой не си пие хапчетата редовно!Какви"комуни",какви 5 рубли?Русия е мощна империя и въобще не е комунистическа държава!Комунисти са твоите приятелчета"герберастите".И освен,че са комунисти"герберастчетата"са и български национални предатели!Аз съм "ЗА"Русия срещу прогнилото и инфантилно жалко подобие на комунизъм!:)))

KGB, най-лошото в шпионажа, е да ти остаряла информацията.Миналата година реколтата беше лоша и може Русия да е насяла зърно (както беше при СССР), обаче за тази година питай нашите зърно- производители дали Русия внася или изнася. Аз само ще кажа, че докрая ноември износа беше около 20 милиона тона (нашето производство е около 3-4милиона тона пшеница)

Божееее,колко си тъп ! Нещастнико,Русия е един от най-големите износители на зърно в света ! А половин Украйна работи в Русия .

За какви "газени лампи" МЕЧТАЕШ брато? От къде газ? Само стари мебели и хартии ще горим догодина, при това ДОКАТО и тях ги има!

товареш! пизда мати драцили! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Започна се. Русия започна рекета. Като се видя че няма да стане работата с нефтопровода, като се видя че работата с АЕЦ Белене отива на разваляне, руснаците решиха да си изтеглат и примамката за цялата тази работа - газопровпда "Южен поток". Ето затова е добре да имаме диверсификация - на такива дришльовци като руснаците не може да се разчите. така, когато те се откажат от "Южен поток", за нас все пак ще остане участието в "Набуко". А после пак някой да иска да строим АЕЦ с такива несериозници.

кой ти пречи да се диверсифицираш ве цървул подгумерски...само ч5е си един голтак дето все ще мрънка и ще си маже халката с вазелин май...))))

а ти явно си се продал на руснаците и сега те опъват в дупето да правиш пропаганда

Мхм, и Германия така смята, затова се отказа от Северния поток и чака Набуко да докара газ от гроба на Мохамедя...

Право, че трябва диверсификация на доставките, но и Набуко ще стане На Куку; тръба с Турция ни трябва, но про-комунистическото ни управление прави всичко това да не се случи и България да си остане верен поданик на Русия...

То бива идиотизъм, ама твоето на нищо не прилича.

Ще видите тръба през "крив макарон"! То бива да си наивник, ама чак до там! В БГ НЯМА да се построи повече НИТО ЕДИН атомен реактор и НИТО ЕДИН газопровод или петролопровод! Може да си дрънкате каквото искате - АЗ КАЗАХ!

Браво, добре, че има и умни хора да пишат тука, а не само червенократунковци за 5 лева от Позитано!!! Подкрепям на 100%

рУСНАЧКАТА ЦЯЛ СВЯТ Я ЗНАЕ НА КАКВО Е СПОСОБНА, АЗ БИХ ПОПИТАЛ КГБ на колко си години, моля те бъди откровен

м сия??? западняците газ пикаят нашта колониална администрация 100% ще се насере...

На Гоцэ големия шлем още по-голям му стана! Историк по история на БКП на енергостратег ще се прави!

След месец Гоце няма да го има... Тогава с какво ще се оправдаваш?

Абе, то и Р.Овч. отдавна го няма, ама всички ние му сърбаме попарата на сключените договори с Русията

Р.овч. да каже и другите от "големият шлем"Докато ни управляват комунетата и техните наследници аир нема да ВИДИМ.....в това число лакейти ИМ шофьори,готвачи,клисари и т.н.

рИдактУра ут ДИРА???? Русия може да се откаже от реализацията на проекта "Южен поток", ако преговорите за съвместно използване на украинската газопреносна мрежа благоприятно за Москва. ....кво искаш да ричеш бе мушморок.....нещо май си забравил в бързината

рУСНАЧКАТА ЦЯЛ СВЯТ Я ЗНАЕ НА КАКВО Е СПОСОБНА, АЗ БИХ ПОПИТАЛ КГБ на колко си години, моля те бъди откровен