Уволняват стопаните на заслона на Витоша, отказали достъп на измръзнал турист

Имаме нужда от изживявания, освен да обгрижваме тичащи в планината, обясниха те

Обратно в новината

Коментари - Уволняват стопаните на заслона на Витоша, отказали достъп на измръзнал турист | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Компютърен бегач, да не си е мислел ,че е във виртуална игра с много животи. Иначе перфектно е разиграл спасителна служба да го повозят безплатно с шейната. Това е като да си извикаш такси на върха фрее.

Тоя е объркал посоката курило е в обратна а ко иска да се калява ще го пратя на специално място

Мисля, че ОТТАМ Е тръгнал, но медийте ни внушават центъра на София...за да прикрият немарливостта на лекарите в Заведението/Курило... Помните ли как при бягството от затвора САМО ЕДНА ЧИСТАЧКА бе реагирала адекватно?

Ако човекът беше умрял тогава какво? Още ли щяхте да обяснявяте колко бил луд? Ако всички бяха по калъп без отклонения света щеше да е като дързост и красота...

Ами щеше да е поредния умрял от собствената си глупост.

Журналист - лешояд на души, в това се превърнахте българските джурналя. 100% съм убеден, че са променили казаното от наемателите. Сега за коментиращите, които защитават малоумниците самоубийци. 1. Това е заслон, а не хижа и няма възможности за нощуване. 2. Хората там работят в чайната, която е частно заведение. Не са спасители или хижари. 3. Идва през ноща някаква група непознати агресивни типове и иска да ги пуснат. Вие ще ги пуснете ли? Или ще излъжете, че ще ги пуснете. 4. Тия са били в заслона, не са ги пуснали в чайната и лъжат яко за да се изкарат жертви каквито те не са. Всеки който ги защитава, заслужава да го посетя с голяма група приятели през ноща и той ще е длъжен да ни пусне вътре в тях. Научете се да имате уважение към другите хора и тяхната собственост, не са ви длъжни с нищо.

НЕ Е ЧАСТНО ЗАВЕДЕНИЕ!!!

Там е работата, че е частно. Заслона е отворен постоянно, но чайната е под наем в част от сградата. Хижа Алеко е наблизо, да ходят там. Наемателя да си вземе един адвокат и да ги почва наред. И ПАК ЩЕ ГО НАПИША!!! Научете се да имате уважение към другите хора и тяхната собственост, не са ви длъжни с нищо!!!

Там няма чайна, а туристическа столова, която са си присвоили

Човещината не познава правила и предписания! Много е просто. Само искам да те видя как ти би се оправил в ситуация, когато е важно около теб да има хора, а не бездушни роботи. И гарантирам, че не е нужно да се търси много - във всяка болница искаш да има човеци, а не бюрократи, нали? То не дай си Боже да си мръднете г.за да свършите нещо, което е непредвидено, гадове такива! Да не би да е искал да го осиновят? Една чаша чай им се е свидело, десет минути за ближния! Иначе всички сме християни, стига да не ни закача никой!

Правилно казваш ..."да свършиш нещо, което е непредвидено"... А кукувеца ЗАЩО не е предвидил всичко около собствения си подвиг-експеримент? ДРУГИТЕ ли да му го предвиждат?

Длъжни ли сме да плащаме разходите на планинската спасителна служба за всеки, който ходи гол по планините и иска да се доказва колко е луд. Да си е наел екип за собствена сметка,който да му окаже първа помощ при необходимост. Защо данъкоплатците да сме задължени да плащаме прищевките на всеки.

А историята можеше да бъде съвсем друга. Новогодишно покоряване на планински връх от спортист, който получава за награда чаша топъл чай. Но човещината за жалост обръща историята.

Да историята можеше да е друга. Разбрали, че въпросната чайна няма да работи на нова година, екстремните луди са си монтирали предварително тяхна палатка там горе и си посрещат в нея новата година.

Ами да беше сварил чай и да беше отишъл горе да го чакаш

Анти логика в нелепите обяснения на наемателя. Ако се прилага в живота....спасителят на плажа,ще каже,че поредният пиян руснак,е тръгнал да плува без да го може,следователно да се дави,пада му се.Пожарникарят ще каже,че поредната баба си е купила евтина духалка,която е подпалила стаята-ами да си гори там,и той има нужда да вдигне чаша по ЧНГ.Лекарят ще изтъкне,че детето с апендисита е преяло с ядки,по вина на родителите-да се оправят,като не знаят какво да ядат и т.н.,и т.н. Младежът-бегач е явно силно безрасъден и самоуверен в непознанието на зимната Планина.Морето и Планината изискват подготовка,екипировка и най-вече уважение,и респект. 20 г.стаж на Заслона-стигат.Гледах му интервюто на наемателя.....напълно неадекватен. Човек е длъжен да помогне на бедстващ,независимо от причините,довели да бедствието.

Пак ще се наредим като втора по интелект нация в света, ако всеки поема разходите по спасяването си след спонтанното осъществяване на нелепите си и необмислени моментни желания. Всички много рязко ще поумнеем.

Трябвало е да се обадят на 112 да дойдат да си го приберат на топло. Кой нормален човек ще тръгне на поход по бельо в най-големия студ да катери Витоша през ноща ? Аз бих си помислил, че е престъпник.

Искал да хакне чайната

Като ги уволнят, хижата ще стане свърталище на наркомани

Служителите там са подали ОСТАВКА с предизвестие 1 месец! Те не получават заплати, а плащат НАЕМ! Сега с години няма да намерят други наивници, които да "обслужват" на Черни Връх джендърите от площад Македония...

Не заслужават уволнение По- скоро някакво мъмрене, защото е можело да стане голямо нещастие. Не знам защо са се почувствали застрашени от тази компания и не са отворили, защото са доста приветливи хора. Може би наистина имат нужда от отпуск Все пак 20 години работят без почивен ден и по този баир носят храна и дърва 2-3 пъти седмично А сега и нощем да нямат покой с тия наркомани

Наркомани да катерят до Черни връх? Чуваш ли се???

Димитър Кенаров е Сороски възпитаник и е организатор на тази целенасочена провокация. Забележете, че признава, че е бил на леки наркотици... преди тръгването до Черни връх с негова фотографка и други двама соросоиди. Потърсете за неговата фейсбук дописка, публикувана в медиите: "Нова Година на Черни връх – щеше да е смешно, ако не беше истина" Признава, че неговия приятел Кирил Радев е бягал в снега в 21:11 вечерта, в тъмното, гол до кръста и само по шорти и маратонки до Черни Връх... вероятно също на леки наркотици??? От куку-дописката се разбира, че накрая са облекли голия Кирил Радев в свои термо дрехи и чорапи в отворения заслон, а служителите на метерологична станция Черни Връх са се обадили на ППС, които са дошли и превозили до ХИЖА АЛЕКО с моторна шейна!!! Голият Бегач Кирил Радев е бил прибран на топло до тяхното идване, но е нямал планинска застраховка, пълна идиотщина да разкарваш хората от ПСС без да им бъде заплатено, те не получават държавна поддръжка въобще. Т.е. хората от ПСС при ХИЖА АЛЕКО, които са на служебно дежурство са си свършили работата, но не са били заплатени. Какво е оплакването от служителите на метерологична станция Черни Връх, не става ясно. Димитър Кенаров е извадил записвачка и е започнал да провокира всички и да записва тяхната реакция, като се прави на журналист и топ следовател... след това започват негови дописки по всички медии и телевизии. Изглежда жената, която е отворила е била вдигната от тропането на надрусаните от леглото и е била по тениска. Пълно фиаско на голия брадат куку-бегач Кирил Радев и надрусаната Прокопиевата куку-група на Димитър Кенаров, организирала провокацията и дописките по телевизиите и всички медии!!! Потърсете за: САМО В ПИК: Голите от Черни връх - хора на Прокопиев По подробно: Димитър Кенаров е арестуван в Беларус на 29 юни 2011, защото е бил без документи, с туристическа виза за участие в манифестации срещу властта там, но се е представял като разследващ журналист на свободна практика (позната история, нали - както Витошкото приключение). Потърсете за: "Димитър Кенаров Беларус" Димитър Кенаров е бит е в Симферопол, Крим, на 07.03.2014 - не е ясно какви Сороски задачи е изпълнявал там точно по време на украинския преврат и преди опожаряването на профсъюзния дом в Одеса с участието на американски командоси. Потърсете за: "Димитър Кенаров Крим"

Началото на януари 1988 г. на път за морето и след грешна информация от рецепцията на хотела в Сливен, решихме да отидем на Карандила, там имало свободни стаи. С голяма мъка стигнахме до хотела, по пътя ни хвана силен снеговалеж и като за капак за минути се спусна гъста мъгла, едва се добрахме до паркинга на хотела. С голям ужас забелязваме (съпругата ми и аз), че паркинга е празен, а след като наближихме хотела, не се виждаше добре в мъглата видяхме, че навсякъде е тъмно. За връщане в Сливен и дума не можеше да става, единствен вариант бе да спим в колата, независимо че нямахме вода и храна. Малко по късно забелязахме просветване на малък прозорец близо да главния вход, започнахме да чукаме и да крещим. Отвориха ни двамата готвачи на ресторанта, мъж и жена – семейство, което решило да се прибере същата вечер в Сливен, но като видели, че времето се разваля и пада мъгла решили да останат. Приеха ни и ни дадоха стая над тяхната и малка електрическа печка, в хотела парното беше спряно. Малко по-късно седнахме да вечеряме само ние четиримата, на маса осветена от свещи и лунна светлина, в големия празен ресторант, в тихата снежна вечер. Когато се постоплихме със сливенска перла, съпругата ми която е пианистка, отиде до подиума където имаше бял роял, засвири и … за всеки от нас имаше изпълнение по желание. Вечер, която ние никога няма да забравим!

Точно така трябва да бъде. Истинските планинари никога няма да ти затръшнат вратата, без значение за колко глупав ще те сметнат, че си тръгнал да тичаш примерно. Планината е сериозна работа и точно хижари и планинари принципно знаят идеално това. Наистина ми е трудно да си представя, как хора 20г стопанисващи заслона, в лошо време, че и на НГ, ще пренебрегнат неписаните правила на Планината.

Необходимо уточнение + въпрос: Забелязахте ли, че описното събитие Е ОТПРЕДИ "Демокрацията"? - друга епоха, други хора, друг морал. А и Авторът изобщо НЕ СПОМЕНАВА той и съпругата му да са били "след БОГАТА ТРАПЕЗА И ЛЕКИ НАРКОТИЦИ"...Защо ли???

е тоя е някакъв абсолютен иди..т....не казвам че трябва да го оставят да умре..прави се на голям мъж и ми тича на черни връх по шортички

Хижарите са за това- да помагат. Че онези планинари са луди, луди са, но милосърдието е българска черта. Правилно са уволнени

Моля те да ми напомниш , КОГА ''милосърдието '' е било ''българска'' черта - Преди по времето на Соца или след 89-та - Кога точно ??????? От толкова ''милосърдие'' ли станахме такива ИЗРОДИ , та не можем да се търпим и по улиците ???????? Та в какво точно ни се изразява ''милосърдието '' ?!

Ще ми е интересно тези нечовеци след 20 години излежаване е дерибействане с какво ще преживяват

Правилно! Да се изгонят незабавно от заслона и от планинята! Малко ли свестни хора-планинари имаме, които да поемат обекта? Там трябва да работят хора с отношение към планината, а не търгаши!

ти се изказа..не ми защитавай луди безрасъдни хора..щото тоя също е нахалник ,на който е казано че няма да работят ма той ми тръгнал по шорти ..щота е голям планинар..Глоба за такива..но да го спасят естествено

Всеки прави грешки по един или друг начин. Даже не става въпрос за чайната, член 272 или каквото и да било. Замислете се, ако на вашата врата позвъни човек, който може да умре от студ, защото е направил грешка..... Човешко е да се греши, но е и човешко да се помага. За хората от чайните за мен са затвор. Станали сте гнусни и долни хора, някои Българи. Как не Ви е срам. Нито хляб, нито вода иска, а 30 Мин. Топлина. Помогнете му, а после го съдете.

Гол около блока, квартала....Да го пуснеш.... Гол на Черни връх .. не е грешка.... планирана глупост е...Непланираната глупост е нормална.... Планираната е идиотия.....

Май е объркал мястото с площад Македония, където с такава "униформа" се предлагат по тъмно травестите... Заслона (гола стая без отопление) на Черни връх е бил отворен, дори са го пуснали в столовата със студена печка с дърва и студен чай (която се пали в работно време до 16 часа), но той е искат топло легло и "мъжка топлина"... Ще пуснеш ли в леглото си посред нощ почукал на вратата ти гол, по бельо, миришещ подрискан джендър, с разширен анус, вероятно със СПИН?

1. Напушвам се... 2. Събличам се... 3. Дондуков става Съни бийч 4. Решавам че Бат Боко ми е теляк - масажист и почвам да хлопам на вратата на МС 5. Не ме пускат.... 6. Викам БТВ да направяр репортаж, защо не ми е изпълнено желанието 7. Ще уволнят ли оня от Дондуков, дето ме ме е размачкал , за да се стопля????

За тебе - Прайда. Не ни навирай в лицата педалските си желания.

То е казано : ''Почукай и ще ти се отвори'' - АМИ ако те пуснем вътре и те размачкаме , и вземе пък че ти стане твърде горещо - Тогава какво правим ???!!! Майтап бе Уили :-D !!!

Чл. 275. (2) Който като бъде поканен от надлежно длъжностно лице в случай, опасен за живота, здравето или имота на някого, откаже да се притече на помощ, която може да даде без опасност за себе си или за другиго, се наказва с пробация или с глоба от сто до триста лева.

Има ли право работодателят ти да те накара да работиш повече от 12 часа на ден, в извънработно време и на официален празник за цяла България и всички българи? Трябва ли служители на Метерологична Станция да "спасяват" туристи или това е задължение на Планинска Спасителна Служба? Има ли Планинска Спасителна Служба на 3км на хижа Алеко с дежурства и по празниците? Има! Имат ли те задължение да помагат на хора в беда? Имат, но в случая са счели, че е нямало бедстващ човек в планината и това е доказано така!

Те са наематели, задължили се да спазват определени изисквания и нямат нищо общо с кодекса на труда

Коментара в дописката е за планински хижи, такава хижа е ХИЖА АЛЕКО на 3 км или 30 мин надолу от Черни връх. Там е топло и работи 24 часа. Там се намира и Планинската Спасителна Служба. Всеки софиянец го знае това! На Черни връх никога е нямало ХИЖА, там има само една гола стая за заслон и тя е била осигурена. Има и една столова с печка на дърва и няколко пейки и маси да обядват хората с носената от тях храна, иначе се предлага само чай, като работното време е до 16 часа, през седмицата, по празниците и в уикенда не работи. Следователно извън работното време печката не се пали с дърва и е студено... следователно туристи нямат работа там през зимата, когато столовата не работи. Служителите там са служители на Метерологичната станция и това им е работата. Няма нужда да се представят техните отговорности сякаш наемат и обслужват несъществуваща ХИЖА!

Не мога да разбера как така ПСС тръгва да спасява бедстващи хора по всяко време, а когато бедстващ човек потропа на вратата на заслон, не му се отваря вратата. Къде е логиката, етиката. И понятието заслон не съдържа ли в себе си основната си функция - да спаси човешки живот и подслони закъсал в планината.

Ами разбери -хората от ПСС са на смени, а тия нещастници са горе нон стоп. Притичват до Алеко за храна и дърва и се връщат горе. Мъкнат надолу боклуците на планинарите И други да назначат, пак ще трябва да им осигупят почивка

Заслонът е място, което трябва да е непрекъснато отворено. Дори и да ги няма хижарите. Ако са искали да почиват, да бяха отишли някъде, без да ограничават достъпа на хора. Това не е частната им вила, това е ЗАСЛОн, за бога. И вероятно им го пише в договора. Търгаши нещастни...

Заслона в предверието е бил отворен, ама идиотите са искали да влязат вътре при печката.

Единственото, което ми става ясно, е че заслоните не са това, което бяха. Заслоните винаги са били в услуга на туристите - истинските. Не са чайни, кръчми, скара-бира. Иначе нямаше да се наричат заслони. И никой нямаше и да си помисли да преспи в чайната или кръчмата.

Естествено, че при печката, затова е предназначен.

Демек - някакви седят около печката, маат пръжки и вино, пък аз да седя премръзнал в предверието. Леле, влизам и ги почвам с шутове.

Това на Черни връх НЕ Е заслон, работещ нонстоп, а чайна! Която си има работно време!! До 16.00 часа през зимата!! И не само на Черни връх, а и всички хижи са така! Не работят нонстоп! Обикновено работят в събота и неделя, когато има доста хора в планината. За празнуване на празници по хижите трябва предварителна заявка! Бенатова като че ли за пръв път се качва на Витоша, и по-специално на Черни връх и се прави на интересна! А колко са хижите, които не работят - Бор, Средец, заслон Самара, който го потрошиха. Заслон Конярника също не работи. А и смееш ли да отвориш вечер в извънработно време незнайно на кого?!? Има пияндета, наркомани и кой знае още какви разбойници. Още помним какво се случи преди няколко години на хижа Кумата. . . А за закъсалите в планината си има Спасителна служба!! Това да тръгнеш в планината без необходимата екипировка си е голяма лудост, и този който го прави би трябвало да бъде жестоко глобяван от спасителите! Хората няма да си рискуват живота и здравето заради неблагоразумието на когото и да било! Дежурни има и на Черни връх, и на Алеко, и на Офелията. Чайната НЕ Е спасителна служба!! Нито пък е място за нощувка!...

За съда това ще проверят аднвокатите в договора за арендоване на хижата - ако са прави - ще спечелят делото

Какво дело бълнуваш пък ти?!?

Което трябва да бъде заведено за застрашаване на живота

Абсолютно ясно е, че Кукувеца САМ Е ЗАСТРАШИЛ - напълно съзнателно и доброволно - СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ; значи да даде под съд с такова обвинение САМИЯ СЕБЕ СИ !!! Какво са му виновни другите?!?!

Каква чайна? Навсякъде пише туристическа столова с до 30 места и кухня! Кой си позволи да го превърне в частна чайна? За ЗАТВОР сте

Курулюба Ебнатова е вечно наша " журналистка". Няма да я вземат даже в Джибутската ТВ, та да се отървем веднъж завинаги от "обективните" й репортажи

Да се обадиш по телефона. Отсреща да ти кажат че няма да работят. Ама ти да се вдигнеш в 12 вечерта, на 31 декември, на Черни връх и почнеш да бедстваш .... И с тая физиономия от типа - Абе що не ми шибнеш 2 шамара... Само аз ли смятам че тоя е ИДИОТ ?

Това не променя вината на хижарите. Арендовали са хижата при определени условия, изключващи използването за семейни увеселения..

С тебе ставате двама.

Дали този ит- специалист,е разбрал че истинският живот не е една програма,която може да изтрие,ако не ми харесва.няма как да командваш хората,както 1 и 0.в реалния живот нещата просто се случват,не се нареждат и програмират.и сто пъти да натишнеш ентър,чайната няма да заработи.нормалните хора са свикнали и научени,че нещата не винаги се случват така,както им се иска,и слушайки разумът си,по празниците,стоят при близките си.и не ходят да сурвакат съседите,които знаят че отсъстват

Аман от арендатори, не спазващи условията на договора. Планинските хижи не са хотел с резервация, а място за укриване на туристи.

и в БТС както в държавата - хижите се дават под аренда само на "свои" хора, които трябва да са толкова добри, колкото и красиви да се грижат за туристите.

Защо като му гледам физиономията на "бедстващия" ми се струва написано на нея - Абе що не ми шибнеш 2 шамара?

Пеша се качил идиота и гол, от София до Черни връх, за да тормози хората горе.

Да си бяха празнували семейно у дома, а хижата е подслон за туристи

Идиотизмът е едно, липсата на човечност друго

най виновни са приятелите му ,които са знаели че гол ще тръгне в планината зиме навръх Нова година. Чудно нещо как те се намират за прави. Ами ако беше паднал в някоя преспа, както си е гол? Кой ще му е виновен тогава? Нали те ще са отговорни, че не са го спряли. Сега защото са гузни търсят вината в разни хижарки и хижари. Защо като си знаят побъркания приятел Те не са донесли топлите дрешки и те не са донесли топлото одеалце те не са донесли топлото чайче. Готованци и мърморковци това са тия псевдо еколози

тия псевдо хижари заслужават да бъдат вързани за някое дърво и да бъдат изядени от вълците!

Хижарите вече са уволнени. :(

Браво, все още имало адекватни хора вдържавата

Ако ме не лъже паметта,в Наказателния кодекс има алинея,в която е предвидена наказателна отговорност,на онзи,който не окаже помощ на човек,намиращ се в критично положение.Моля,юристите да коментират това,може и да греша.

"Обгрижване" на джендъри на метеорологичната станция Черни Връх със заслон не е в работните задължения на хората там особено в извънработно време на официален празник (неработен ден за всички българи). . Май за това става въпрос тук. Заслона е бил отворен, но В заслона на Черни Връх няма печка и няма легла и завивки - ако си донесеш спален чувал и дебели дрехи можеш да легнеш на пода там, никой не ти пречи. Пуснали са джендъра дори в столовата, но след официалното работно време на столовата, печката в столовата не е била напалена до червено и е било студено, а той е нямал спален чувал и топли дрехи за зимно време... там печката е на дърва и ако тръгнат да я палят, докато се стопли ще мине час-два.... И какво, някой трябва да го пусне в леглото си и да го стопли??? Мъжка топлина ли му трябвало? Това ли е оплакването? Въпросите са много и в никакъв случай не са към служителите на метеорологичната станция: 1) Защо компанията "приятели" на джендъра не му е помогнала и не го е стоплила, поне едно яке да му дадат и да го изпратят до ХИЖА Алеко, която е на 3км НАДОЛУ, това е 30мин път??? Те нямат ли задължения по Наказателния Кодекс към напушения джендър? Въобще защо са го пуснали напушен и дрогиран, по шорти да търчи до Черни Връх? 2) Защо Планинска Спасителна Служба от хижа Алеко не е отишла с джипа за 10мин да свали джендъра до ХИЖА Алеко, където е топло и има обслужване 24 часа? Нали това е задължението им и дават платени дежурства за това? Ама сигурно джендъра е нямал застраховка и затова не са се размърдали, защото той е отказал да си плати, нали? 3) Има една друга валидна Алинея от Библията: ако религията ти повелява да не "обгрижваш" джендъри в леглото си, никой Кодекс не може да те накара да правиш обратното!

Човек бедства, а те отказват достъп до обществена собственост, изриди

Не може да отказвате достъп до заслона и туристическата столова, не е частна собственост. Не сте човеци

Защо да ходи до Алеко. Има заслон, иска да влезе да се стопли и има право. Да не е на баща ти?

Дженифър си ти и ония около печката. Къде ви намират нищожества такива.

аман он тъпунгери ,дето смятат че всеки им и длъжен-визирам комп.специалист...сега бива да си плати солено,че е разходил и хората от псс

Аман и от "хижари", дето не са хижари

Кой ли будала ще се навие да визерства в този заслон и денотощно да го тероризират голи наркомани и други набедени еколози Разумно постъпете и хижарите на мира оставете

Не оправдавам замръзналия - пълен егоист е, обаче точно на Черни връх вярвай ми ще има много желаещи да вземат заслона под наем.

Аз съм кандидат, бизнес по собствени правила без никаква конкуренция е мечта

Що на черни връх да няма открит петрол или злато.Една гола барака.Няма условия за бизнес.Не се изкарват пари.Ти мераклия ли си да живееш там

Хората от заслона работят там 20 години без почивен ден и без отпуск. Дори на нова година не ги оставят на мира разни наркомани( на " лека" дрога) За жълти стотинки. Следващи балами няма да се намерят Заради един куку сега в заслона няма да има и вода, ако уволнят горките хора. Едно мъмрене им стига Оставете хижарите на мира и кажете го.ото куку дали е платило на ПСС за спасителната акция. Самите хижари са свестни хора. Десетки пъти качвах върха и свидетелствам че са гостоприемни и съвестни

Същите тези хижари /същият мъж и много нагла жена/, през миналата зима са отказали достъп до топлина на туристка. Държали са се много нагло и арогантно. Така че сегашното им поведение изобщо не е изненадващо. Тези са си въобразили, че Черни връх им е бащиния. Може би държавата ще вземе мерки, след някой смъртен случай ....

сметката да я платят хижарите, ако си бяха изпълнили задълженията , както повелява закона, нямаше да има нужда от намесата на планинската спасителна служба!!! Капиш??

Половин шепа боб за 5 лв, чай за 2,5 жълти стотинки ли са, без да ползват касов апарат и наглеят

За затвор са, опасни са за обществото, застрашили живот

Те 5 дни в седмицата почиват, а уикендите берат уружая. Какъв отпуск? Ти да ги помолиш няма да поискат

са сгрешили само,че не са пуснали голият луд вътри и не са викнали спасителите да го закарат в психодиспансера! Като ги уволнят ,и докато намерят нови хижари,заслона има вероятност да е заключен,тогава лудия ако отиде пак горе гол на кого ще се оплаче и кой ще уволнят!Този психопат трябва както е гол да го намажат с катран и овъргалят в перушина и така да го оставят да щъка през ноща по Витоша за да не замръзне!Лудия може и към Хималайте да тръгне гол но там по кой заслон през нощта ще хвърля снежни топки?

Само да попитам - тази планинска верига ХималаЙте на Марс ли се намира? Защото на Земята такава НЯМА!

Има,интелигентни коментари,тъпи,човечни и злобни.Но граматическите коментари са ЖАЛКИ.

Мислех си, че в планината има само свестни хора, мислех си, че никога в планината не е възможно на човек да не бъде помогнато. Очевидно това вече не е така. След като такива изроди могат толкова години да бъдат назначени на място, на което би трябвало да помагат на туристите и да им предлагат подслон, значи корупцията и българската гаднярщина вече е завладяла и планината. Много, много жалко ....

В планината си е така. Ти не бъркай планинците с чорбаджийчета, дето стопанисват хижите като кварталното кафене и са отишли да си правят "изживяванията" там за сметка на законовите си задължения.

Сега и лекарите трябва да откажат да лекуват пушачи,наркомани,пияници и др.,защото сами са си виновни за дереджето си.Странна логика,на тези които казват,че сам си е виновен.

Ми да откажат бе, кой ги спира? Свободна страна сме, никой не задължава никого да работи нещо конкретно. Само че такова "отказване" означава, че се отказват да практикуват, а не да са на смяна, за която са се разписали какви задължения поемат, а изведнъж да им скимне, че им се прави нещо различно от това, дето го пише в договора им!

В Германия здравните каси не сключват застраховки за лечение на белодробни заболявания при пушачи. Там ако получаваш безплатни лекарства се съгласяваш да даваш внезапни проби за наличие на лекарствата в кръвта ти и ако се окаже че не взимаш лекарството касата повече не ти отпуска лекарството безплатно. Само в България битува социалистическото мислене че държавата е длъжна да ти пази здравето , обаче вече никой за нищо не ти е длъжен.

Това на хижата са частници. Частен лекар може да откаже на когото си иска в частната клиника.

А защо работят в държавна сграда. Наем плащат ли ? Тъпо сравнение.

Какво значи заслонът няма да работи? Ти си там, вътре, а отвън бедства турист, какъвто и да е, имал е нужда от помощ, ами ако беше замръзнал до заслона, кой щеше да е виновен.

Хижите и заслоните са длъжни да приемат всички,особено онези,потърсили подсон в тъмната част на денонощието.Това не е ресторант или хотел,да е резервирано.При социализма в хижите на Пирин и Рила,съм спал в столовата,коридори,тавани,за да има подслон за всички.Зная,за загинали хижари,участвали в спасителни акции.А тия,частно парти.Уволнение!

На кварталния магазин от десет дни пише че на първи Януари няма да работи.трябваше ли да му разбия вратата за си взема цигари

Кварталният магазин е частна собственост и няма изрично разписани правила, за разлика от хижите, които са обществени и предназнчението им съвсем не е като на увеселително-питейните заведения. Ако наистина не успяваш да загряваш разликата и не познаваш предназначението и режима на двете въпросни заведения (или евентуално да си получил някакви стотинки за тоя малоумен коментар), имаш сериозен когнитивен дефицит.

Не разбираш ли,че принципа е важен.щом са ти казали,че не работи,значи не работи.дори и да са виновни те ще се отърват,но ти може да платиш с живота си.няма никаква логика да тръгваш,дори и да си екипиран като ескимос

пешо ти тъп ли си или само са ти платили, за да ръсиш тъпотии?

В прав текст са му казали че е нежелан,а той се натрапва.не бъркай чайна със заслон.едно е да чакаш на спирката,друго еда влезеш в лафката.жп гара Бургас е отворена,но кръчмата не е длъжна да работи денонощно

Пешо, какъвто и ненормалник да е, той е български гражданин и има право да потърси помоя на това място построено от народа само с тази цел. Това не е частен хотел, но дори да бе не е човешко.

Пробвай. В панделата ще ти се израдваме Иванке !

Не разбрах защо бегача е закаран в Пирогов,а не в психиатрията

Не разбра, защото просто си тъп!

Ти като си много умен,събличай се по боксерки и тръгвай към Витоша

Същата медийна истерия като с онази в Бразилия и малоумния и мъж. Всичко и всички им бяха виновни освен те. Арендаторите няма как да бъдат уволнени. Може да им прекратят договора и поради липса на други желаещи, чайната да бъде затворена. След това голия бегач и подобните му ще разграбят и опустошат всичко там и приказката свършва.

Причината човекът да се превърне в бедстващ са хижарите. Ако му бяха отворили, дори нямаше да чуем за тази случка.

Причината е, че голия идиот е тръгнал посреднощ към черни връх

Това не е забранено. Забранено е стопанисващите да не си спазват задълженията, срещу които им отдават хижи и заслони под наем.

Значи, доколкото виждам от тролските коментари, на човека не е трябвало да му се отвори, понеже е бил гол така ли? И къде е логиката/макар че логика у трол е оксиморон/?

Хижата трябва да работи 365 дни 24 часа. Който иска да прави семейно тържество трябва да си намери заместник и да си празнува семейно в апартамента.

Това да не Пирогов да работи 24/365 . Това е хижа !

Тогава що не спазва закона за хижите, а работи като механа бе, льольо?

Гол на,върха на,планината.Или е,марсианец/ там е по хладно/или луд.Аз с тия две категории не искам да се срещам

Ако хижата е заключена - разбивам и влизам. Правил съм го.

Така и трябва при нужда, тя е наша собственост, не на хижаря

Хижарите са нарушили договора, проявили са престъпна небрежност, превишили са правата си, разпореждали са се с чужда собственост /те са наематели/ и за капак - са извършили опит за предумишлено убийство.

За атвора са

Може и да ги уволнят на съдът ще го върне на работа. Истината е, че е трябвало да го пуснат И са го пуснали Ама...след дълго кандърдисване

Те са наематели съгласили се срещу определени условия да стопанисват, а не ги спазват. Изложили са живота на човек на риск. Съдът само ще ги осъди.

Целия интернет е пълен с тролове, но пак има и много свестни коментиращи де. Искам да ви кажа троловe , че си личите от километри, защото имате абсолютно един и същи изказ, безкрайно тъпи сте и повтаряте едно и също както дявола чете евангелието. Мислите си, че сте изкусни йезуити, но всъщност сте с интелекта и чугунената глава на Радев. Просто ме подразни колко сте глупави и как извън клише не можете да кажете една дума от себе си!

Плевньо мекотела,ти ли си?

Едно стана ясно За 20 години това единствения случай гол човек да се качи на Черни връх на Нова година.

Няма ли някакво задължаване на туристите да бъдат адекватно облечени. Тия дето ходят голи при минусови температури са за едно определено място. Ами утре ако 30 души тръгнат голи към Черни връх, кой ще ги спасява наведнъж? Лева работа. А че тия в хижата е трябвало да отворят е ясно. Но може и да не са разбрали, че има гол навън.

Не, няма. А и човекът си е бил облечен адекватно, след като си е стигнал жив и здрав и в добро състояние до заслона, чат ли си, или не успяваш да съобразяваш дотолкова? Ама даже и да имаше, тия хижари, ресторантьори или каквито там им се иска да бъдат, пак щяха да бъдат длъжни да пуснат човека, ако ще да е бил навлечен като Руал Амундсен.

А бре Койчо, в планината можеш да умреш от студ дори и когато си много, много дебело облечен. Рано или късно ще схванеш законите на термодинамиката, може би .... а може и не ...

Доста съм ходил по планини и гори, но го правя така , че максимално да не застрашавам живита на другите, а и моя собствен- екипиран и през светлата част на деня. Не ми давай акъл, не съм ти искал.

Гяури, гяурии - голям смях!

ИДИОТ!