Съдебният съвет уволни прокурор Светлозар Костов

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет уволни скандалния прокурор Светлозар Костов.

Обратно в новината

Коментари - Съдебният съвет уволни прокурор Светлозар Костов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И за децата е ясно, че всичко е избирателно, както бе и с досиетата. Потрадаха само доносниците, циреят си стоеше в служба военна информация и сега е така. Кой го знае и този защо е набеден?

"Най-тежкото дисциплинарно наказание му беше наложено" И най-тежкото наказание за видимо незаконните му решения и действия е да му връчите уволнение? Леле какво сурово наказание.Това ВСС не можаха ли да се смили над горкият човечец които току що загуби всичко за дето се държа като задн.к пред конституцията и магистратурата.

ще бъде ли осъден ефективно - вече по другите 3 дела???

ей ти съдебна система ! Хората работят градивно! Само Хасково! Бай Ганьово!

Странно ---- излиза, че този избран преди време за ръководител на Специализираната прокуратура не става за нищо. Следват въпросите: - неудобен ли е ? - кой допусна некадърник на този отговорен пост след десетки конкурси? Очевиден е верният отговор.

Както винаги простолюдието се радва когато някой е уволнен. А защо, за какво, на кой в момента се кланя ВСС, дали не пречи на някой или се разчистват стари сметки? Това няма значение. За това толкова години разни платени медии ни манипулират!

Ми как да не се радва толкова самозабравили се овластени има,че народа приема всеки паднал отгоре като победа на справедливостта. Измъчи се народа ни за правда,че таз свобода к`ви ни ги докара....

Характерно за народа...а зимислил ли си се, че този е неудобен и за това е паднал? Така всичко си идва на място.

На мен лично прокурорът Костов ми стана симпатичен, когато "върза кънките'" на пияния руснак, иначе велик шампион Стависки, който пък в крайна сметка се отърва с условна. После пак ми замириса когато Костов се оплака от Главната Цаца - че му е оказван натиск като прокурор по делото "Октопод"... Така че тук специално ще се въздържа от възторжени дитирамби за работата на прокурорската колегия към ВСС! Още повече, че на ВСС и за 5 пари вяра нямам, еле пък на прокурорската му колегия!

Нещо грешиш с народността, Ставийски не е руснак, а евреин, рускоговорящ. Стига с еврейските истории.

Максим Евгениевич Стависки (на руски: Максим Евгеньевич Ставиский) е натурализиран български състезател по фигурно пързаляне от руски произход. Притежава българско гражданство от 1996 година, когато негова танцова партньорка и приятелка е Албена Денкова. Роден на 16.11.1977 в Ростов на Дон, Русия." По-нататък не съм се задълбавала, че да стигна до евентуалния му еврейски корен;)

А защо се оттърва с условна? Явно прокурора не си е свършил добре работата, след като имаше толкова експертизи и доказателства за вината му......Само не помня кой беше прокурора...ще ме подсетиш ли?

Ма не се прави и ти на паднал от Марс - върни се в онези години и ми извади справка колко пияни шофьори бяха осъдени условно за причинена смърт на пътя. И колко от тях имаха славата на шампиона Стависки и колко от тях пък отидоха в затвора!

и кат го уволниха, какво, да не би да са му вцели имотите купени с подкупите, от мафиотите, които е закрилял и залади което го уволниха!

Обикновенно законът се нарушава срещу много пари. Проверихте ли активите на прокурора придобити за последните 10 години, или ви е страх да не проверят и вашите.

Преди някой дастане ПРокурор или Съдия --трябва да има поне 5 независими психоекспертизи---независими----А най -добре е тия длъжности да бъдат избираеми от населението на съответния регион Сега какво е--всякакви психопати -полупроститутки завършли право в Н-ския университет не занам как си и чеда на местни незаловени изабогатели крадци---намират политическа връзка или в ВСС--плащат една сума от 12 000 лв май бе--явяват се на режисирани конкурси и там обучения --и след това ние си го получаване --с фрази-- е-х ли ти м-та---непредсказуеми решения по дела с очевадни закононарушения и прочия съдебна реформа тябва--и се бяга от избора на районни съдии--районни прокурори-- и началници на РПУ-по места

Ти като цяло пишеш смислени коментари, но този е много далече от истината. Има нещо вярно само в това с връзките. Но семейните такива или много близко приятелските. Няма пари! Или политически връзки. И е абсолютно невъзможно да се назначават от народа, защото баба Минка и дядо Цоньо например ще поискат за съдия съседското момче, защото е "убаво и добро дете". Конкурсите са като всички други: първо се приемат връзкарите, след това остават 2-3 свободни места за някои, които действително са се справили добре, защото все някой трябва да работи. Е, прав и за съдебната реформа. Само че тя не трябва да е реформа, а чисто нов строеж, след като старият е взривен например.

Признавам си-че засилвам краските особено когато става дума за съдебна система и МВР и сигурност Но се смятам за вещ темата и по двете а и лично засегнат от -как да кажа--правилата в тая каста Много трудно можеш да си владееш разума ичувствата --когато в явни несправедливости --няма на кого да се надяваш засправедливост освен на Господа Бог -- така стоят много често нещата в тия сфери

Уволнен прокурор, осъден военен... Абе.. хора? да не се е отворила някаква паралелна реалност? ..а вие представяте ли си и трети осъден за 27 години да има, а? Ехеее

Ама този е мижетурка и пречи - за това е уволнен.

Беше в специализирания поръч...специализираният съд и пречеше с действията си.

Не, ко ми да. Какви хора ние сме зверове, нека да ги съдят и уволняват.

Е как, време разделно изборно е настанало...

Не бе, просто е от другия отбор по футбол, не този на премиера.

на Справедливостта, на Правдата!След 89-та тотално бе нарушен Баланса между Доброто и Злото! Нарушени бяха Законите за Баланс, а в Природата нищо не остава Ненаказано!Тепърва, всеки виновен за грешните си деяния след 89-та-да получи и изтърпи полагаемото му се наказание!