Сбогом, Маркс! Унгария премахна последния му паметник

Паметникът на Карл Маркс в университета "Корвин" в Будапеща беше демонтиран миналия уикенд, 25 години след падането на комунизма.

Обратно в новината

Коментари - Сбогом, Маркс! Унгария премахна последния му паметник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Орбан ще има участта на малките,опълчили се на големите/Чаушеку/.

ıсторпята---тя не е вıновна ...точно от унфарцıте не го очаквах.

"На мнозина студенти обаче липсва паметникът на немския мислител" абе Дир, кой измисли този тъп текст! ако на някого 'липсва паметникът" - това са старите професори - марксисти

Сигурно най-доволен от цялата ситуация е духът на Маркс. Крайно време е да се разбере, че неговите идеи така и не получиха практическо приложение. Комунизъм не се получи. Аналогичен е случая с днешната демокрация.

бил казал, че социализмът ще победи в най развитите капиталистически страни-(Швеция) например, Но никога не е споменавал нищо за Русия!

точно така всички трябва да се заличат от лицето на земята от тях идват всички проблеми изпитахме го на наш гръб 45 години от някаква шибана утопия.хитлер човека се е усетил но не е могъл да осъщесви идеята си за съжаление

По света има хиляди учения!В новия "демократичен "свят всеки има право да следва или изучава това учение което му харесва спазвайки принципа "живей и не пречи на другите да живеят"!Паметниците са история!В САЩ има цял научен институт изучаващ Маркс и трудовете му!Защо не го закрият?!!До сега никой не е оборил "Капиталът"

"До сега никой не е оборил "Капиталът" Глупости :) Като наука Капиталът е жипотеза пълна с логически гафове. Капиталът е библия за религията на комуноидите и като такава не е необходимо да бъде логична от начало до край....

ама вие червените, защо махнахте всички паметници на Сталин! А да знаете марксизмът се самоопроверга! Практиката го опроверга, а според марксизмът Практиката е критерий!

Голямата беда на МарксизЪма е в това какви хора го установяват като обществена полит-иконоическа система и управляват властта. И тълкуването на постановката според това на кой как му оттърва. Например полуляризираната теза че Електрификация + Съветска власт = на Комунизъм. Да, ама когато задължително учехме марксистко-ленинска философия и аз нали съм си любознателно, та четох и повечко от задължителното, та попаднах на цитата в трудовете на Ленин...И там пишеше: Електрификация ( това го знаем) + Съветска власт ( имало си беше хас) + ПРУСАШКА ДИСЦИПЛИНА ( Оп-па...) + АМЕРИКАНСКА ПРЕЦИЗНОСТ ( ХЪ! ) + АНГЛИЙСКА ИКОНОМИКА (!!!) = Комунизъм... Кво излиза? Че тия които ни говореха за формулировката са ни ги приказвали на аба, без да познават постановката не нещата, но кичейки се с управленчески знания. После се появи крилатата мисъл на Кенеди "Не мисли какво ти е дала дъравата, а мисли какво си дал ти за нея!" Аз и сега съм любознателен, но не и е първа грижа да ходя да търся какви ги е ръсил другаря Кенеди, оше повече че сега ми ги обутват същите дето навремето бяха комсомолси секретари. Е вЕрно, пооплешивели и с шкебета ама са си те... Сега научавам че нещо подобно е станало и с планът Ран - Ът с който толкова нинаплашиха преди 3-4 години. Излиза че и него са изкривили и осакатили и ние сме получили уродливият му вариант. КОЙ, че КОЙ - май пак същите човечета...

Стар виц: "Електрификация + Съветска власт = на Комунизъм." тогава: Съветска власт = Комунизъм - Електрификация или Електрификация = Комунизъм - Съветска власт

Pyrwo shte ubiat istoriata na chovechestwoto. Posle shte ubiat i chovechewstwoto. Bezpametni debili! Da!.......

Хубу бе... .дай да правим статуи на Хитлер щото и тои написал една книга "Mein Kampf". Що не и на Нидше който е бил философ като Маркс и е бил пръв съветник на Хитлер...ееее.... аре дръжте се малко

Немският мислител. Абе какво немско има в него. Той е евреин, внук на равин.

То комунизъм идва като дума от комуна, на каквито са живеели евреите.

Да гориш книги, да рушиш и оскверняваш паметници е вандалско и напомня някои Гьобелсови прояви. Маркс е един от най-известните философи, като Кант, Декарт, ... Никоя философска теория, приложена на практика от малограмотни войници, селяни, хаймани, ... води само до ужасни резултати.

Като е известен, какво от това? И това че има корици, страници в него и букви изобщо не го прави книги или ценно. Боклукът си е боклук и трябва да гори за се предотврати разпространението на зараза.

когато книгите насаждат в поколенията глупави постулати, за да може нЕкои да си разиграват коня на гърба на вЕрващите в тази религия.

Няма глупави постулати в книгите му. Имаше глупави преводи, изкривени издания и даже откровени лъжи тип "духа на партийната правда". Вижте и какво е писано по-горе -18.09.2014 20:30.

Купувам паметника! Със сигурност в бъдеще ще струва милиони. Просто съм капиталист! ;)

ОСтава и ние да премахнем паметниците на съвецките окупатори който обявиха война на България през 1944-та година и ни направиха губерния на СССР

Остава да кажеш кои сте тези "ние" : 10-15 дрОгари с маски и спрейове, иначе казано гейове

На някой тука само гейове са му "в устата". Много ли боли, а? инАче казано.... как е да не сте на власт?

Виждал ли е някой животно като "демократо-комунист".

О да :D БСП, НДСВ, ГЕРБ... А ма на мен ми е най-любим национал-комуниста Волен Сидеров :D

не, аз знам само демократокапиталисти: ))) Те вървят по света и го ...демократизират. 50 000 000 зравно неосигурани в великата Америка!!!!

Първо комунизма е идеал, но не много реалистичен. Ботев например е бил комунист. Не е странно, след като е учил в Русия.

Bell

Маркс не е махнат от УНСС. Той все още е патрон на университета, а негов бюст седи отзад в ниската градинка с масичките. Само преименуваха института. Но да го махат, няма да ми лиспва. И ние ако си бяхме направили лустрация, и гръмнали публично няколко комуняги, както уважаемите румънци сториха, можеше сега да сме по-добре. Най-големите крадци и предатели на България след 1989 г. са кадри на БКП-ДС. По всички етажи на политическия и бизнес живот.

2002-2003 румънците бяха с нашия стандарт дори и по-бедни.

Бяха, ама не съм чувал румънците да въздишат по Чаушеско, да си избират БСП-то, да са върли русофили, да се кълнят в православното си братство и да имат за националист Волен Сидеров :D

Как ще го направиш, бе човек? Че те за да не стане това хранеха армия от 200-300-400 000 милиционери и военни, а може би и още повече. Сами си направиха "митинговата демокрация", цялото оръжие беше в тях. Единственото спасение беше военните да бяха поне малко интелигентни и патриоти, но те си ги отгледаха такива. БНА-то щяха да я размажат за часове, ако се стигнеше до война, но пък нямаше да проблем да размаже всеки антикомунистически бунт, както вече са го правили през 1952ра на работническата стачка в Тютюневата фабрика в Пловдив.

Представете си едно множество от хора.Една част от него(в математиката се нарича подмножество) се намира в някакво отношение с останалите елементи от множеството.Това отношение се нарича власт.Тя е безгранична, бекрайна ,неоспорима ,необозрима ,неподлежаща на съмнение, неконтролируема...Както се казва в такива случаи к'вото се сетите 'се е верно.Това твърдение е аксиома защото едвали ще се намери разумен чове който да го оспори.Обаче,както всяко хубаво нещо(хубаво е естесвено за елементите от подмножеството) и това си имало край.Както се казва :"мандрата свършила".Какво следва.Следва естествено въпрос:Какво бихте направили вие ако бяхте един от подмножеството с властта.Давам ви две възможности.Ако измислите трета-хубаво,но според мен тези са реалистичните. 1)Ще си кажа:Бааал съм му майката,да ства к'вото ще.Не ми пука. 2)Ще се сберем себеподобните от множеството с власт и ще си кажем:Момчета дайте да видим к'во ще правим щото тая така нема да стане. Мисля че логиката подсказва ,а и последвалите събития също кой е верния отговор. Така е възникнал(както аз го наричам) "Проект за мирен преход на БГ към демокрация".Място:голямата бяла къща между конака,цум и банката.Време(от този параметър ще разберем в чий интерес е проекта):около 1980г.По това време "любимия първи партиен и държавен ръководител" си беше любим първи партиен и държавен ръководител и на никой и през ум не му е минавало да играе зад гърба му,за своя сметка.Така че мисля е ясно.Финансово обезпечаване:Нарастналия след това външен дълг за който Иван Костов(не знам как се изпусна)каза че само лихвата по него е около $800 млн. годишно.Без тези пари няма мутри(нали не се заблуждавате че мутрите са въникна ли ей така от нищото с едно щтракане на пръстите),няма корумпирана съдебна система,няма верна милиция.

Прочее в БГ полиция няма ВЕЧЕ 70.Ако някой се заблуждава че разлика между полиция и милиция е само в първите две букви...съжалявам.Разликата е същностна.И така на там.Мога да продължа с детайли но не мисля че е необходимо. И сега ако разгледате случващото се през последните 25г в БГ от този поинт ,надявам се ще престанете да се чудите за много неща, които са ви изглеждали странни.За малко да пропусна отгледаната опозиция:Желев,чияти задача беше да признае фалшивите избори на 10 юни.Без това нямаше да си гласуват ТЯХНАТА КОНСТИТУЦИЯ(опитайте да предложите лустрацоионен закон и ще видите какво ще ви се случи в конституционния-ще ви изядат с парцалите).След това от благодарност желев стана президент.Цялата пасмина -симеонов,тренчев,меди доганов(който никога не е бил ахмед доган).На скоро ми мина мисълта че възродителния процес е бил организиран за да се създаде легенда или както се казва в този бранш за меди доганов.....Иначе в него няма никаква логика в тогавашния момент.

Не знам какво е УНСС, но знам, че не е Университет.

пак се вихрят ниски страсти във форума - ще бесят,разстрелват,детройта пък с изненада открил ,че са го учили/в Бусманци май!?/ за господар - това явно е избиването на комплекси ,и то анонимно, на обречената лумпенизирана и завинаги прецакана от хитрите комуняги пасмина!

КАК В САЩ ПРИЛАГАТ МАРКСИЗМА ? Executive Order 6102 April 5, 1933, President Franklin D. Roosevelt С ТАЯ ЗАПОВЕД СЕ КОНФИСКУВА !!!! ВСИЧКОТО ЗЛАТО И СРЕБРО НА ХОРАТА И СЕ КРИМИНАЛИЗИРА НЕГОВОТО ПРИТЕЖАВАНЕ ОТ ЧАСТНИ ЛИЦА И КОМПАНИИ ... ЦЯЛОТО ЗЛАТО В САЩ СЕ ПРЕДАВА В ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ НА САЩ (КОЙТО Е ЧАСТНА ОРГАНИЗАЦИЯ ) .... ПРЕМАХВАТ ГО ЧАК ПРЕЗ 1964 ГОДИНА !!!! :)))))

ТАКИВА ЛОШИ НЕЩА ОТ АМЕРИКАНСКАТА ИСТОРИЯ Е НЕПРИЛИЧНО ДА СЕ ПОКАЗВАТ НА ШИМПАНЗЕТАТА В БЪЛГАРИЯ :))))

Ти за къв се имаш? Дресьор в цирка?

Вече те коментирах! Много е сложно това, което пишеш! Харесай си когото пожелаеш ( Без Тиквата и Рамадан ) и пиши каквото ти хрумне по техен адрес... То ще бъде едно слагане на плюсове... ум да ти зайде!

голям кошмар. още не могат да го преживеят.... знаеш ли каво е работниците ти за осъзнаят силата си??? такова нещо не бива да се допуска втори път.

Все едно да дадеш на стадо овце да се самоуправлява... на втората седмица са измрели от глад в кошарата.

овцете обаче могат да гласуват в "демокрацията" ти:))) и да се избиват за ....нея:)))

Виц от времето на "развития социализъм" (награда за вица - "златна решетка") : По някаква причина Маркс възкръснал. И като видял какви са последствията от неговото комунистическо учение, възкликнал "Пролетарии от всички страни, извинявайте!" (ПП. Пояснение за индивиди под 35 г. - основен девиз на комунистическия манифест бе "Пролетарии от всички страни, съединявайте се!")

Знае ли некой дали НАСИЛСТВЕНОТО ОТНЕМАНЕ НА СОБСТВЕННОСТА НА ХОРАТА-ИЗВЕСТНО КАТО НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ-Е СЪЩНОСТНА ЧЕРТА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДОКТРИНА ИЛИ ТОВА Е "ТВОРЧЕСКИЯ ПРИНОС" НА УЛЯНОВ(кличка- ленин).Логично е да Е такова свойство щото иначе той не би имал материална основа

А каква е разликата между това да помамиш народа с една идея и да му отнемеш собствеността и да помамиш народа да си вземе кредит, та да му отнееш собствеността през банката? Разликата е че отнетото от комунистите все пак подлежеше на реституция - де справедлива, де не. Но това което ще ти отнеме банката - забрави че ще си го върнеш...

Значи в единия случай,нема никво "помамване".За дядо ми деня си е бил като другите-нормален работен ден.Просто некви са му се изтърсили в маслобойната и търсели собственика.Не могли да го разпознаят щото той бачкал наравно с работниците.Бил с облечен с "омазана манта" както казваше горкия.И като им казал че той е чорбаджията те му казали:ми вече не си собственик. Тва е.

Маркс може и да го махнаха, но..."Капиталът" няма как да го махнат. През 2009г слушах едно предаване по "Хоризонт". Говореха за кризата. И в тая връзка споменаха че допреди кризата "Капиталът" се е отпечатвал на английски, немси и френски език и е стоял на склад, като годишно са се харчели до 50 хиляди екземпляра годишно, които отивали главно за подновяване на фондовете на университетските библоитеки из цяла Европа. От началото на кризата са се продавали по 35 до 50 хиляди екземпляра НА МЕСЕЦ. Да са глупави финансистите и банкерите на запад - надали. Да ги е избило на комунизъм с навлизането в криза - едва ли... Навярно са се върнали към първоизвора на нещата и са седнали да четат...

Не вървиш с твоя "Капитал":) То Коранът се продава в още по-големи количества :)))))

Това което казваш е вярно, но... то радва ли те? Всъщност това оето правят ислямистите от ИД по същество е пак комунизъм, но не е базиран на икономическа логика а на сляпо разпределение на пари които някой дава без да се притеснява, за да наложи възгледите си над други хора. В Русия това е било в първите години - докато е траяла гражданската война. После Ленин или щаба от съветниците му са се усетили че така доникъде няма да я докарат и са въвели НЕП-а, задълбочили са икономическия обмен със САЩ, купували са със злато и др. ресурси технологии... Сталин е поканил от САЩ проектант на индустриални обекти и той е основал конструкторско бюро, което е проектирало по 3-4 предприятия седмично... Докато исляистите имат едни готови пари, които ние сме им ги дали за петрола им и освен да плачкосват петролни кладенци и да продават петрол пак на "цивилизования свят", те други източници на приходи нямат...

Бе, какво стана ваканцията??! Нали дядо Маркс хвалеше Путин? Шиши- бъдещ философ

Е, точно заради това му бутат камъка!?

МАРКС И БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ "СА ВИНОВНИ " И ЗА НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР 1919 ГОДИНА ... ПО НЕГО ТРЯБВА ДА ПЛАТИМ РЕПАРАЦИИ НА ЗАПАДА В РАЗМЕР НА 2 500 000 000 (ДВА И ПОЛОВИНА МИЛИАРДА ) ЗЛАТНИ ФРАНКА .... УМНОЖЕНО ПО .....1 ЗЛАТЕН ФРАНК , КОЙТО Е 0.2903 ГРАМА ЗЛАТО ... .... ПРАВИ 725 750 000 ГРАМА ЗЛАТ0 , КОЕТО ПРАВИ 725 ТОНА ЗЛАТО Е ТРЯБВАЛО ДА ПЛАТИ БЪЛГАРИЯ НА ЗАПАДА КАТО РЕПАРАЦИИ ЗА ПОРАЖЕНИЕТО ВЪВ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА :))

Виж колко е тихо около "Челопеч"

Кой подкокоросваше българските войници да напуснат фронта и да обърнат оръжието срещу българската власт в София? Кой вдигна войнишкото въстание в най тежкия за България момент? Кой занесе картата с диспозицията на българските войски в щаба на Антантата и те да тръгнат там където няма и един български войник - и после стаана пробива при Добро поле? Комунист значи - антибългарин :)))))))))))

ДЕД , 725 ТОНА ЗЛАТО СА 2400 МИЛИАРДА ДОЛАРА СЕГАШНИ ПАРИ .... 2.4 ТРИЛИОНА ДОЛАРА СА НИ ОТКРАДНАЛИ ЗАПАДНЯЦИТЕ - САЩ , БРИТАНИЯ И ФРАНЦИЯ ПО НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР !!!:))

Този Маркс не е ли западняк някакъв? Няма да се изненадам, ако се окаже и евро гей.:)))

България трябва да последва примера на Унгария и да унищожи всички остатъци от зловещото комунистическо минало! Стотици хиляди българи все още не могат да се оправят от пораженията, които им нанесе сатанинският комунистически режим!

ма ние го започнахме унищожихме 4 блока в козлудуй ,военнопрома,армията ,ерптата,мариците ,балкан,селското стопанство реда и сигурността,кремиковци,и разбира се мавзолея.са и на язовирите ще им разкажеме играта юрааааа

Може да се надсмивате, но на нас ни трябва ръководител като Виктор Орбан, а не такива като Станишев, Борисов, Доган, Костов и тем подобни измамници и крадци! Тези "хорица" мислят само колко и от къде да краднат.

Къде слагаш Костов в кюпа с останалите - като Станишев, Борисов и Доган и други?

Аз съм икономист, а този човек - Иван Костов е преподавал "Полит- икономия на социализма" по времето преди 10.11.1989! Точно тези хора разясняваха тези Марксови схеми и пълниха главите на студентите с ретроградни идеи и утопии! Това нанесе неимоверни щети в съзнанието на младите икономисти! Комуниста можеш да го заплюеш или игнорираш, но лъжеца и демагога може да достигне до съзнанието ти и да нанесе неимоверни щети!

Костов трябва да бъде закопан до раменете като закопаният в началото на "Бялото слънце на пустинята" и така да бъде оставен да умре! Че ни подлъга с неговото СДС че ще правят реформи и ние му се поведохме по акъла, а пък той съсипа икономиката на страната! То на гада Зееви ли не продаде на безценица БГА Балкан, то договори за уперсвисока цена на тока от фотоволтаиците ли не бяха, то хъшлашка приватизация ли не беше... Да се маха, докато не у е подирил народа сметка!!!

веч еотидоха в друго измерение унгарците... некъде сред облаците смао ще витаят ....няма да стъпват по земята. Докаот не тупнат отвисоко отрезвително на майката Земя.

На мястото да вдигнат паметник на Орбан, изпреварвайки времето!

След рухването на социализма в Източна Европа изглеждаше, че Маркс и марксизмът отиват в музея на историята. През 2000 г. обаче Маркс бе обявен при допитване на ББС за "мислител на хилядолетието". През 2013 г., използвайки комплексен критерий за оценка на научните приноси, едно от най-известните световни научни списания "Нейчър" обяви Маркс за най-големия учен на всички времена. През последните години в най-авторитетни американски, британски, германски, френски списания, вестници, издателства излязоха стотици публикации, в които присъстват фрази като "завръщането на Маркс", "ренесанс на марксизма", "отмъщението на Маркс". След началото на световната икономическа криза през 2008 г. се увеличи отново търсенето на неговите съчинения.

Западът тепърва ще боледува от тази юдейско-философска гадост!

Според марксизма - България не е трябвало да съществува. И ти също :)))))))))))))

Да, и Чърчил ( този долен пе-ерас) е лаял че "София трябва да бъде разрушена цялата, а на мястото на територията на страната да се отглеждат картофи" Навярно от хуманни подбуди е наредил да се съсипе страната ни с бомбандировки, а? Или от хуманни подбуди е наредил английските самолети да разхвърлят писалки и играчки със скрити взривни механизми, които да исакатяват Българските деца?

Виждаш ли, колко е бил прав! Трябвало е да го послушат и отдавна да я закрият, ама много оставил този Тошо бе! 25 години крадат и още има...

Комунизма е кретеноидна утопия. Лошото е че зад тази утопия и идиотия стояха и продължават още да стоят определени реакционни кръгове, които неуспешно се опитваха да правят политики! Карл Маркс не е виновен за това, че крадливи, малоумни и комплексирани кретени наричащи себе си "комунисти" изродиха идеите му и използваха лика и името му като знаме на т. нар. "комунистически строй" и го превърнаха в един от най-мразените режими въобще! Човека (Маркс) си е бил един добър икономист, който нагледно е обяснил (и то добре) теорията на принадената стойност и дори не е и предполагал за какво и от кого ще бъде използван. Жалко!!

Искате Маркс, но без зъби:)) от принадената стойноност Маркс стигна до КОМУНИСТИЧЕСКИЯ МАНИФЕСТ...... затова от толкоз мразен и изопачаван..

Може примерът ми да не е точен, но преди да убие десетки милиони хора Хитлер не е бил диктатор, а прогресивен политик създал много хубави и добри неща в Германия (WV, пътища и др.), но за жалост ние го свързваме само с убийства! Ако искаме да вървим напред трябва да сме обективни, като се научим да признаваме доброто и да осъждаме кретенщината!

Само дето принадената му стойност е една недоказана глупост. Та дори да вземем само опроверженията на Бъом Баверк - където "анализът" на Маркс е подложен на унищожителна критика....

СВЕТА СЛЕД КАТО БУТНАХМЕ ПАМЕТНИКА : ... СВЕТА Е ЕДНА ГОЛЯМА АМЕРИКАНСКА ПЛАНТАЦИЯ , НИЕ СМЕ ПЛАНТАТОРИТЕ , А НАСЕЛЕНИЕТО НА ПЛАНЕТАТА НАШИТЕ РОБИ ... ... МАРКС БЕШЕ ЗАБОЛЯВАНЕ ПО БАНАНОВИТЕ ДЪРВЕТА В НАШТА ПЛАНТАЦИЯ

И съдържанието се мъчим да схванем!?

МОЖИ ДА СЪМ ПРОСТ АМЕРИКАНЕЦ , АМА СЪМ ТИ ГОСПОДАР .... НАС ТАКА НИ ВАЗПИТАВАТ ОТ МАЛЕЧКИ ДО ГОЛЕМИ ВСЕКИ ДЕН :)) .... А НА ВАС ВСЕКИ ДЕН ВИ НАБИВАТ ЧЕ СТЕ РОБИ .... ... БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО :)))

Само за тези които гледат дълече в бъдещето: "Маркс е един велик ум, анализатор и творец на съвременния и бъдещите по хуманни и високоразвити обществени формации! Той даде на света един изключително точен анализ на зараждащия се и съвременния капитализъм, както и провидя дълечното бъдеще, ако има такова за земляните, в развития социялизъм и комунизма , като най-възвишени и хармонични обществени строеве, характерни за високо развити хуманоидни общества ! Хиляди или може би стотици хиляди години ще минат доката от човешкото съзнание се изтрият алчността, скудоумието, омразата, гневът. двуличието, лъжата и измамата породени от първичния съвременен начин на живот ! Жалко, че опростачването не е само в България, а даже и в една Унгария, която доскоро мислех, че е обладана от по-високоразвити в интелектуално отношение същества !

Според "великия" Маркс, днес бачкаторът на Запад трябва да е по- беден от колкото предшественика му от първата половина на 19 в. Тогава са живяли по 10-20 човека в една стая и са умирали на по 30-35 г. Днес бачкаторът на Запад с кола, самостоятелно жилище, и живеещ по 77-80 г . бил по беден? Айде стига с тоя марксов "анализ" :)))))))))))))

Сега е див и пещерен капитализъм!! Анализите на Маркс не са приложими и актуални!! Тези, дето са бутали ,на дали знаят кой е той?!

Абе вие верно ли сте чели маркс или само си пишете. Защото аз по-големи глупости не съм чувал.... А марксизмът е мъртвородена идея, както и тези които я изповядват.....

..ти идея си нямаш... драскач !? И не само Маркс, а преди -Хегел, и.. след това Ленин..!!

Маркс и Ленин нито са разбрали, нито са искали да разберат Хегел :)

Ама много си умен - марксизмът не е идея, той обяснява икономически процеси.

Булгаристанските съветофили могат да се плюнчат колко си искат.То си има факти.Унгарците живееха по-добре при социализЪма(не следваха съветските извращения),по-богати са и сега.

Само истински олигофрени могат да се гордеят с отношението си към Мислителя на хилядолетието ...И това да не ги смущава...

Ти луд ли си? Един враг на съществуването на България. Гаврата му с жертвите на баташкото клане е връх на цинизма и на агресивната му простащина :( За мислител пък - не ставай смешен.....

Тоя "мислител" през живота си няква работа свършил ли е изобщо ? Или го е карал на мислене, а някой друг му е плащал сметките а ? Те комунистите са така, не обичат да плащат.

Баща му е плащал, глъмар!!

Те и тука гръмнаха мавзолея, ама какво от това. Заживяхме ли по-добре ?

Не само мавзолея, ами и цялото БКП барабар с копеленцата им трябваше да гръмнем ! Румънците разстреляха чаушеску и сега са добре ! Ние нашите червени ИЗРОДИ като ги оставихме живи още ни крадат ! РАЗСТРЕЛ ЗА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ДО 10-то коляно !

Разстрел - не бива! Първо не е по християнски. Второ, ще станем същите ката тях - касапи.... Трябва просто шумкарската каста да бъде свалена от трите власти, от бизнеса , от духовната култура....

Внуците и възпитаниците на ПолитбЮрото на ЦК наБКП са в парламента. Нищо че някой са се пребоядисали и сега се барат за антикомунисти! Дай да почнем от там...

Всички комунисти да го лапат, щот за нищо друго не стават. Тва са най-малоумните създания на планетата. По-тъпи са и от циганите. :) :) :)

Додре де > махат Маркс. Защо не премахнат и работническата класа за по сигурно??? (май не могат:)))

При това,Унгария никога не е била сателит на СССР...За разлика от България

КОМИНИЗМА СИ ОТИДЕ .... .... ТАКА ЧЕ МАРКС ВЕЧЕ НЕ Е ПРОБЛЕМА ЗА ДЕМОКРАТИТЕ ..... .... ВЪПРОСА Е ДАЛИ НА ВАС И НА ДЕМОКРАТИТЕ ВИ ХАРЕСВА ПОМИЯТА В КОЯТО ЖИВЕЕТЕ В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ :))))

Ами те унгарците в помия не живеят и то именно защото никога не са били "братски народ" на СССР, защото всъщност винаги са искали да са далеч от тях. А ние живеем в помия именно защото живеем по руски тертип, управляват ни руски подлоги, крадат ни руски последователи, лъжат ни русофилски устенца. Така че, не, не ми харесва да живея, като сателит на Русия, защото това нищо добро не е донесло, искам да живея като унгарците, като чехите, като словаците, като поляците, т.е. като достойните хора, които отхвърлиха руското иго и това им личи и по стандарт на живот и по манталитет и по всичко!

Помията е една и съща вече 70 години. Друг е въпроса, че днешните помияри (пак от същата секта) са по-алчни от предишните. Изобщо периодизацията от 70 г безразделно господство на шумкарската каста: 11 г кланета, репресии, убийства, унищожаване елита на България... 33 г татовизъм с относително стабилизиране - с изключение на последните7 г. - от когато се появи луканката 25 г. плуралистична криминал-демокрация на новото поколение шумкари, :)))))))))))))))).

ХЕЙ . КОЙ ДОКАРА 3 НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ ??? ... КОМУНДЕТАТА ТОГАВА НЕ БЯХА НА ВЛАСТ ???:))) .... 30 000 КВ.КМ ТЕРИТОРИЯ ОТРЯЗАНИ И 50 ТОНА ЗЛАТО РЕПАРАЦИИ :))

Херострат (на старогръцки: Ἡρόστρατος) е младеж от Ефес, който изгаря Храма на Артемида в родния си град на 21 юли 356 пр.н.е., тъй като, както по-късно признал, искал името му да се помни от следващите поколения. Наказанието му било смърт и като още по-голяма степен на наказание осъден на забвение.

Нали Марк визираш с примера за Херострат, защото е пуснал мухата на кретените-касапи след него да запалят света с революции и да колят наред :))))))))))))))

А ние неможеме един паметник на руските окупатори, който е най-високата точка в София да демонтираме.Ние сме си за руска република.

Недей да обобщаваш, това е доказателство за ниска култура и слаби езикови познания.

Прав си. Руски управници май по-добре ще се справят в ръководенето на държава от българските.

И ние махнахме Маркс и студентите ни става все по....умни!!!

Доста умен декан комуняга има УНСС. Дето каза който не му харесва скапаното положение в държавата да емигрира вместо да прави протести. Типично за комунягите - да гонят от държавата образованите и мислещите.

Каза, на който не му се учи да се маха от университета !!!!!!!!!!!! НЕ ИЗОПАЧАВАЙ ИСТИНАТА, АКО НЕ СИ БИЛ ТАМ ! ТЪПАНАР !

психоза или какво е това, все да ти се превиждат комунисти там където ги нема???

Ама че магаре! Къде са тези "образовани и мислещи"? Май няма нищо смислено след като "комунягите" си отидоха преди 25 години. За жалост останаха само анти-комунягите.

...съществува балансирана оценка,единствено в бившите соцстрани се срещат крайни и в двете посоки оценки,но толкова ни е мозъкът! Гробът му в Лондон е добре поддържан. Ако беше у нас мога да си представя на какво щеше да прилича или въобще дали щеше да съществува възможност да бъде открит!

Маркс трябва да бъде прочетен и разбран, преди да бъде коментиран. На практика неговите идеи не са били прилагани никъде както той ги е замислил. А ги е мислил за доброто на човечеството. Особено тук в България, където дори и работещи на запад неща приложени у нас не работят както са замислени. Както се казва - вземаме на готово, правим прилагаме и накрая тоя от който сме го взели не може да си го познае...

На Запад Карл Маркс се изучава задължително по социология, той е основата заедно с Дюркем и Вебер. А тук "майки на студенти" искаха да му махаме паметника в УНСС, защото бил "комунистически"...просто разликата в интелектуалното ниво е видима.

На някои хора им е необходимо оправдание за тяхните безобразия! Нашата "демокрация" не по-малко утопична отколкото идеите на Карл Маркс.

Хаха даже Орбан не ги харесва комунетата :D И вие мили родни комунета му се възхищавате.

Бихте ли пренаписали поста си, след като ви премине опиянението?

Чета постовете и виждам до къде се е сринало образованието ни! Интересно, колко от писалите тук, реално знаят кой е Карл Маркс? Със същия плам в края на миналия век, новоизлюпените димократи се опитваха да заклеймят и Хр,. Ботев! Званието редактор на съществото "Т. Тодорова" изисква да е прочела през живота си повече от една книжка или таак първосигнално: Маркс=комунизъм - модерна тема! Напред!

Маркс казва, че който е взел кредит, става роб на банката.