Категоричен възход на десницата след изборите в Унгария

Дясната партия ФИДЕС на министър-председателя Виктор Орбан успя да запази конституционното си мнозинство в новия парламент.

Обратно в новината

Коментари - Категоричен възход на десницата след изборите в Унгария | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно! Партията на Орбан членува в ЕНП, а няма поздравления нито от Барозу, нито от ръководството на ЕНП. Няма поздравления и от тукашни уж сродни Орбану политически души като Бойко Борисов и като Росен Плевнелиев. Защо ли?

И браво на ДИР-а това е единствената агенция, която съобщава резултатите без да спомене големите му разправиите с Брюксел, някой, май че в началните новини на Евронюз, откровено беше написал заради защитата на националния интерес! А именно за таксата криза върху големия бизнес и банките (главно чуждестранни), за ренационализцията и още много подобни в икономическия сектор. Да напомним, че свали цената на ток, газ, парно, вода. На тока с над 25 % - за сметка на печалбите на ЕРП-тата. И им каза на който не му харесва, да си ходи! Който се интересува да си прочете, особено на английски.

като чета колко са напред хора като унгарзите ми се стузва...залки сме..браво ордман

"На вчерашните избори управляващата партия в Унгария успя да запази конституционното си мнозинство, получавайки на вчерашните избори 133 депутатски места ..." Уж имат 133 места от парламент в който броят на депутатите е намален наполовина - до 199, а тук пише: "В процентно изражение управляващата партия ФИДЕС получава 44,46% от гласовете .." КАК СА ПРЕСМЕТНАТИ ТЕЗИ ПРОЦЕНТИ, МОЛЯ?! Сметките нещо не излизат!? "С 5,27% Партията на зелените също преодолява 5-процентния праг и ще има пет депутати в новия парламент. " ФИДЕС получава 44,46% и 133 депутата, а с 5,27% Партията на зелените ще имат 5?! По каква формула е изчислявано кой колко депутата ще има?

Поздравления за унгарския народ! Те бяха първите, които се възпротивиха на диктатурата на СССР и тройното споразумение на Ялта, и сега са първи. Ние сме повредени много и не ставаме за такива действия. Сидеров и неговите хора нещо ни говорят, но ние не разбираме, толкоз ни е акъла.

Хубаво започна коменатара си, но като вмъкна и турската кукла Сидеров всичко се обърка...

Не виждате ли че в настоящите условия разделението на "десни" и "леви" в политиката си губи значението, важното е какво правят политиците за народа и държавата а не за своите джобове.

Очаквана победа на Орбан . С национално отговорната си политика , няма как да не е фаворит на унгарците. Аз съм му фен от момента , в който би шута на евреите от мвф. Натискът върху него беше огромен , човекът обаче не се огъна . Просто обича Родината си и се бори за нея. Странно поведение за политик според нашите стандарти : )))))))

Да не говорим, че по познатия чифутски сценарий се опитаха да го сплашат или ликвидират, когато на посещението си в Румъния кола се вряза във конвоя му. За щастие се вряза в друга кола от кортежа му и пострада друг.

УНГАРИЯ - почти ДЕСЕТ милиона население. България - пет, по официални данни около седем милионА. Унгарския парламент е намален - депутати ПО-Малко от ДВЕСТА. Българския има ДВЕСТА и ЧЕТИРИДЕСЕТ депутата!!! Унгария с дясно Управление и правителство. България с "лево" правителство - и в преносния и в прекия смисъл - Олигарски... Миков... Сер гей... Местан... Болен... :)

Изводът - трябва да се борим, за да си върнем България.

Германия се отличава с една от най-силните икономики. Истинското лице на "гнилия" капитализъм ни го разкриваха от 40те години насам, но фалира единствено т. нар. "комунизъм". Изключенията (Китай, Виетнам) се спасиха чрез капиталистическа икономика. Забравих да добавя - останаха примери като Куба, Северна Корея и Белорусия (името използвано за тази държава с старите атласи), където не гледам да са се насочили имигранти.

Поне четири човека, смятат, че фактите са без значение, когато не отговарят на тяхното виждане за света. ;)

Германия все още е над водата. Така я държат господарите й, тези които я окупираха след ВСВ. Германия дефакто все още е окупирана държава с 21 американски военни бази на територията си. От тогава няма независими германски политици. Голяма част от германците обаче не разбират, че биват унищожавани като нация и раса чрез т.нар. мултикултурализъм, който им налагат господарите им. Така, че не се радвайте прекалено много на Германия, бъдещето й се очертава да е такова като на останалата стара Европа - ислямска територия.

Дясноориентирана Унгария е член на ЕС, но има прекрасни търговски, икономически и политически връзки с Русия.

Егати демагогията, първо Станишев вкара ЕРптата като подписа крайният договор, сега Станишев ще гони ЕРптата като всички ние плащаме за съда!!!

Браво на Унгария! Смърт на неолиберализма! Свобода на народите!

И има ли някой , който се определя сам като неолибералист? Това не е ли измислен от руската пропаганда термин с който се защитава огриначаването на правата на личността? А бе идиоти не виждате ли, че в момента съвсем естествено в България се повишават заплатите, защото хората имат свободата да палотят в чужбина и ако искаш да задържиш хора тук то мислиш как да увеличаваш заплатите. Вашите шефове получават кинти от олигарси за да може да направят така, че да се забрани на българи да работят в чужбина и да се плащат мижави заплати, ама вие защо се навивате да агитирате?

Неолибералите имат един много прост трик: Когато някой им посочи чудовищните разрушения и пасивен геноцид, които са предизвикали, те казват: Няма неолиберализъм, това е някаква конспирация. Но за щастие вече наличието на тази псевдо идеология и целенясочените действия за прокарването й не може да се отрекът. А заплатите, кретен, като ги сравниш с покупателната способност, при Бай Тошо бяха много по-големи.

ТИЯ ОТ ПАРТИЯТА ЙОББИК НАЙ-РЕДОВНО УСТРОЙВАТ БЕЙЗБОЛНИ МАЧОВЕ В УНГАРСКИТЕ ПОДОБИЯ НА ФАКУЛТЕТО :)))

Така и трябва. Възпитаване и "социализиране" на тъмното малцинство е крайно необходимо...

"Националните малцинства също могат да изпратят в парламента свои представители без право на глас." Представяте ли си ДПС без право на глас...! Няма да има кой да "разпределя парите в държавата" - ужас! Ще си останат за тъпия народ...

БРАВО НА УНГАРЦИТЕ , ТОВА СА ГРАМОТНИ ИЗБИРАТЕЛИ ,КОИТО МИСЛЯТ ЗА ДЪРЖАВАТА СИ , А НЕ ЗА РУСИЯ И САЩ КАТО БЪЛГАРСКИТЕ НОСТАЛГИЧНИ ЛУМПЕНИ ! Няма "неволя"и минало ,а има работа и поглед в бъдещето !

Виктор Орбан направи сделки изключително в полза на руския икономически интерес. Така, че преди да пишете поне се поинтересувайте от опасенията на Меркел относно политиката на Орбан. Орбан биха го подкрепили с две ръце всички русофили в България.

Орбан се води десен политик в смисъла на консерватор и нападките срещу бедните. Икономическата политика на Орбан обаче не е дясна, ако дясното означава частни фирми, а лявото държавни. Орбан е ляв. Затова го наричат популист - защото няма стабилна и устойчива идеология, а действията са му някаква странан смесица от много. Въпросът е да му е висок рейтинга и да няма опоненти.

"Браво" на ДИР-а! Умишлено ли пропускате в съобщението, че съгласно новия Изборен кодекс унгарците са намалили броя на депутатите НАПОЛОВИНА? Или нямате инструкции свише за тази новина?

Голяма работа!

Замълчи ве, трол жидовски.

Орбан не може да стъпи на малкия пръст на Бареков!

Орбан уж е десен, но прилага леви мерки (в което няма нищо лошо стига да е в интерес на народа). Днес не е много точно да се говори за леви или десни политици, защото или един политик работи в интерес на народа си или не - а Орбан е от тези, които работят за своя народ!

само привидно в краткосрочен план изглежда така. В средносрочен води Унгария към катастрофа. Ако се задълбочи конфликта с Русия Унгария ще загази сериозно. По принцип Унгария е заплашена от отнемане на правото на глас в ЕС, не заради връзките с Русия, а заради идеята на Орбан, че унгарците нямат нужда от толкова свобода, колкото се изисква за страна от ЕС.

От 2010 неолибералите го гмечите тоя "средносрочен план" колко е той дълъг бе!? 6 год? 10 год?

Йордане, "ляв и десен" не е "за и против интересите на народа"! Това е само внушението на БСП чрез опорните им точки! Разликата трябва да е само в "начина по който да се защитят интере4сите на народа". Ляв означава "харчете сега пък после ще му мислим!" И в процеса на харченето левите да крадат...

За сведение на червените овце : Унгария не строи никаква руска АЕЦ. Унгария купува 2 нови реактора за съществуваща от 1983 г. руска АЕЦ.

А от къде ги купува и кой ще ги пуска в експлоатация!? меееееее

Орбан е обвиняван от ЕС, че договора за закупуването на тези реактори е таен и не са ясни условията, а само е ясно, че Русия кредитира покупката в замяна на контрол върху АЕЦ-а. Т.е. Унгарците ще си го притежават ама ще трябва да съобразяват действията си с Русия. И въобще на десните в България не ми препоръчвам да дават пример с Орбан, защото всъщност той е от десните тип Путин. Дясна идеология относно обществените взаимоотношения, съчетана с държавна намеса в икономиката. Унгария купува частни компании и ги прави държавни. Ето това е десния Орбан. И много често се оказва, че са купени на двойна цена като сделката със Сургутнефт, които им продават дялове за 1,9млрд. долара, придобити от тях от ОМВ за 1млрд. година по-рано.

Не е точно така: "Русия ще отпусне заем в размер на 10 милиарда евро на Унгария, за да помогне за изграждането на ДВА НОВИ БЛОКА на атомната електроцентрала Пакш, заяви Сергей Кириенко, ръководител на държавната Росатом, предаде Ройтерс". Копирано от link

Те потвърдиха, че мястото на Унгария е в ЕС, но само ако тя има силно национално правителство Хехе, няма такава въмозжност, или си в ЕС, или имаш силно национално правителство. Тенденцията е повече от ясна и това стряска паразитите в Брюксел - едно време унгарците бяха първи, които възстанаха срещу комунистите, днес са първите, които възстанаха срещу еврогейщината. Промените, които Унгария прие в законодателството си са трън в задника на брюкселските хиени - всеки, който се интересува, може да прочете за какво става въпрос. Въобще, това е народ, който може да бъде за пример на Ганьо, който какво винаги мучи и блее, докато го ограбват и унищожават.

Всичко за унгарците е вярно, но не те възстанаха първи срещу комунистите след 1944г. Първи бяхме ние с движението на горяните. Това трябва да се знае и да се отчита от всички.

Браво на унгарците. Това са политически грамотни хора, не са като украйнците, които се натискат за ЕС. ФИДЕС е против слугуването на Брюксел, САЩ и западните монополи и води национално-отговорна политика, затова хората гласуват за нея.

Така както си го написал, остава да е за слугуването на Русия. Или Русия иска всички да са добре, защото са пичове. Дай да не разделяме големите държави на "добри" и "лоши". Дай да ги разделим на такива към които бягат хора и такива от които бягат хората. ;)

А НАШИТЕ ДЕСНИ "ГЛУПАЦИ" ,КОИТО НЕ СЕ ОБЕДИНЯВАТ И СА "САМОДОСТАТЪЧНИ" ,ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ДАДАТ ВЪЗМОЖНОСТ НА БСП И ДПС ДА ГУ УПРАВЛЯВАТ С КОМУНИСТИЧЕСКАТА КОНСТИТУЦИЯ ...!!!!

Бойко се пише десен. Но не може да стъпи на малкият пръст на Орбан като държавник и стратег. И най-вече като мъжки характер, който няма нужда постоянно да бъде насърчаван с потупване по рамото и да чака нови инструкции от шефовете. Това е мъж на място. Не бабаит с комплекси.

Печели 44% на изборите при 60% активност, което прави подкрепа под 30% и получава мнозинство над 2/3. Явно Орбан ще завърши с протести, които ще обвини, че са финансирани от външни сили. Какви конституционни реформи ще прави при положение, че над 70% от унгарците не гласуват за него, т.е. не го подкрепят. Явно затова го обвиняваха, че изборния закон не е честен.

Когато има 40% гъбари (които в България за 50-60) няма на кой да се сърдиш.

Логиката ти е манипулативна. Ако приемеш другата крайност, а именно, че тези 40% негласували напълно го подкрепят. То ще получиш подкрепа от 2/3 от населението. Не изпадай в крайности и не лъжи хората. Орбан според мен е успешен министър председател на Унгария. Вкара ги в ред, поозапти всякакви частни крайни интереси и в момента Унгария върви нагоре. Не може да се каже същото за нашите лапачи.

Само дето за да спечели изборите така са направени държавните инвестиции, че да има ръст на БВП в последното полугодие на 2013г., за да изглежда, че политиката му носи просперитет. Унгария в момента всъщност прави това, което България правеше в периода 1990-1997г. Не желае да ореже държавните разходи и държавата придобива фирми, които помагат на близки до властта да забогатяват неприлично.

Р. Рейгън на времето дойде на власт с още по-малко - 26% от избирателите, но изкара 2 мандата и даже успя да бутне социализма, който през цялото време го подиграваше, че бил второкласен актьор. Когато имаш да изпълняваш мисия, съдбата те побутва леко.

Тоест в прав текст Орбан има 65% мнозинство в парламента. Нашите имитации на партии и лидери могат само да сънуват такова мнозинство. Орбан не националист той е патриот и вижте как в сърцето на европа тези Големи от ЕС само си траят и ослушват- нямат полезен ход!Санкции!- моля? Единствено в момента атака представя някаква смислена опозиция- просто са избрали по-малкото зло! за момента.

Ако говориш за онази атака дето в момента се е прегърнала с ДПС и комунистите - не виждам що за опозиция е това.

Станишев сънува червени сънища и ги разправя на бабичките си... Оставка!

А къде е прочутата Лява вълна в Европа, дето я сънува Станишев?

"Лявата вълна" ще я видим на един много "стойностен парад", правен по заповед на западните ни господари!

Ама той Орбан, май е много по-наляво от измислените социалдемократи. Можем да се поучим като изгоним ЕРПтата както го направи и той. А иначе партията му има само 25-6% от избирателите, но с мажоритарния вот, за който драпат Плевнята и Близнашки, е така.

Да им е честито на унгарците Тибор Сюч и Арпад /колеги от студенството/дясното управление! Когато се оттървем от комунизма/строй за калпазани и неграмотници/,тогава ще се оправи България.Комунистите държат бедните бедни,за да им са електорат... Знаещите и можещите ненавиждат комунизма!

не харесваме също така и хора като Орбан. Знаещите искаме да ни се защитават правата от възможността някой по-прост от нас да вземе властта. Какво честитиш на приятелите си, като Орбан практически тласка Унгария към все по-голямо обвързване с Русия, защото с политиката си почва да плаши инвеститорите? Унгария върви уверено към държавен капитализъм, а Орбан използва комплекса на унгарците, че са велика нация за да печели изборите.

Орбан е най-вече анти-глобалист и това което демократите наричат "националист". Той изгони ЕРП-та и МВФ и много от транс-националните кърлежи. Отново подвеждащо заглавие ...

ЕВАЛА НА "АНТИГЛОБАЛИСТА"

Как е изгонил МВФ, просто изплати заема, ако утре се наложи откъде ще вземе заем ? не пишете глупости, и за ЕРП не е съвсем така, стига популизъм. Но не управляват социалисти, Орбан е десен и прави реформи, понякога е малко краен..

Иван Додов

И Жан Виденов тръгна да изплаща дълга, но му организираха преврат. Орбан се беше подготвил за този вариант и оцеля.

Унгария има мислещи полици,в страната/и тя е била в територията на Османската империя/има много турски и други инвестиции,икономиката им се развива,чиста,подредена,бяла държава.Нямат комплекси,не се оправдават с миналото си,работят...и са големи дипломати,в ползу народу....за разлика от племето,населяващо тази красива география,но след природата идва КУЛТУРАТА....

Станишев, къде си да обясниш пак как Орбан=Борисов?

Нито Бойко, нито Станишев, нито който и да е от нашите политици може да стъпи и на малкото пръстче на Орбан.

Ако в България нямаше толкова много неуверени в себе си хора можеше да се прогледне, че лична инициатива се позволява в ЕС, което носи и лично богатство. Унгарците за пореден път показват, че волята за по- добър живот е неразделно свързана с постоянството.

В последния си мандат Орбан притисна монополите и свали с 30% цената на тока и куп други важни са хората услуги ! Той провежда единствената правилна политика - политиката в интерес на унгарския народ! Ако у нас Боко Тиквата беше свалил тока с 30 % сега щеше пак да е премиер, но той вдигаше цените, като забравяше за заплати и пенсии. Затова сега Тиквоча вие като куче и се мята като подивял бабуин!

Шило

Всякакви прилики между Боце и Орбан, както и между Станишев и Оланд са изключени.

Така е ,ама нямаше кой да рита мачлета и всичко беше оставено в ръцете на "гения"Дянков.

Унгарците са народ

Поздравления!За да те уважава ЕС трябва да си отстояваш интереса.

Браво! Ето това е европейска държава. Винаги съм харесвал унгарците. Винаги са били европейци, дори когато бяха част от комунистическия източноевропейски блок, СИВ и Варшавския Договор. Бил съм няколко пъти в Унгария - нямат нищо общо с България. България прилича на Съветския Съюз, докато Унгария прилича на Австрия. В сравнение с нас са с много по-висок стандарт. Макар и да не са отличници от новите страни членки на ЕС. Пожелавам им да станат отличници! А ние тук... хм. Изправени сме пред нещастната съдба България да избира между две комунистически партии да я управляват: БСП или ГЕРБ.

Шило

Ами логично е да прилича на Австрия. Все пак Австроунгарска империя е имало допреди по-малко от 100 години. Дето се вика, сигурно има още живи хора, които я помнят. А останалото е манталитет, виждания, възпитание, ценности, търпимост и т.н.

Стига си писал глупости, бе олигофрен. Иди го кажи на някой площад в Будапеща. Орбан се съобразява с интересите на страната си и нищо повече.А който иска да налага санкции, да го прави за своя сметка...

Отнася се за "ОРБАН Е РУСКИ ШПИОНИН"?!

ОРБАН ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ ЕДИНСТВЕНО НА РУСИЯ С ТОЗИ РУСКИ АЕЦ, ДРУГАРЮ ТИКВА :)

Шило

А не е ли по-скоро сделка, която е изгодна и за двете страни? Но щом виждате навсякъде конспирация- добре. Няма да споря.

Олигофренче, ако отбираш малко от чужди езици, влез в някой унгарски форум и го напиши там - да видиш какво ще ти отговорят. Не те съветвам да отидеш и да го кажеш публично някъде в Унгария, макар че техните психиатрични заведения са доста по-луксозни от нашите...

Лоша постъпка. Правилната щеше да е ако построят френски или американски реактори. Тогава в никакъв случай нямаше да обслужват френски или американски интереси. Френските и американските са "пазарни", а руските - лоши и продажни, нали?

Глупец

Тоя заслужава поздравления. Смаза комунистите.

В Унгария и Полша няма вече никакви комунисти. Такива останаха в България, Чехия и ГДР. Но в Чехия и ГДР са маргинална партия, само в България се радват все още на народната любов.

В Унгария един човек е най- напред патриот, а после има политическа принадлежност, а тук са първо комунисти, после русофили и накрая патриоти и то само ако Партията позволява. Малко са местата,където за патриотизъм и българска принадлежност са разстрелвали хора. Така, че българският патриот е истински герой устоял на всякакви империи, непреклонен пред силата и богатството им.Той е човек,който мълчи и не кани да се поляга пред Русия и Турция и винаги ще е готов за бой с тях, за да защити родината си. БКП дълги години се бори най- вече с българския етнос, защото комунистите биха използвали националисти против националисти, за да ги управляват.

Шило

Всякакви опити за търсене на прилики с политическият живот в България трябва да бъдат забравени. В "белите" държави нито десницата им е като нашата, нито левицата.

Аттила Местерхази вспомнил недавнюю сделку о строительстве на территории страны атомной электростанции и заявил: Неужели президент решил промолчать из-за тех $13 млрд, которые Москва инвестирует в строительство станции? Орбан в конец марта сказал, что против европейских санкций в отношении Москвы. ЩЕ СТРОИ РУСКИ АЕЦ В СЪРЦЕТО НА ЕВРОПА С РУСКИ ПАРИ И Е ПРОТИВ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ!!!

Шило

И що трябва да е шпионин, а не човек, който мисли за страната си? Пазарна икономика- който предлага качество на това, което ти трябва, на цени, които ти харесват- печели. Това е.

ОРБАН НАХЛУЗВА 13 МЛРД ДЪЛГОВЕ НА ВРАТА НА НАРОДА СИ, НО НЕ БИЛ РУСКИ ШПИОНИН?! МИ ДА ВЗЕМЕМ И НИЕ ДА СИ СЛОЖИМ ЕДНА РУСКА ЦЕНТРАЛА ТА РУСКИТЕ СВИНЕ ДА ЯДАТ САМО ХАЙВЕР, А?

Този коментар е типичен пример за манипулация и за това, как след него идиотите започват да пишат глупости. Защото темата "Унгария" отдавна е табу за нашите медии. Никаква десница не е победила в Унгария. Виркор Орбан победи, защото престана да слушка ЕС и провежда истинска национална политика в интерес на унгарския народ и държава. Затова и хората го подкрепиха. В същото време партията ЙОВВИК е доста далеч от прогейската европейска десница и е типилно националистическа партия според критериите на Брюксел. Така че този резултат е поредния шамар за Брюксел и едно начало, което дава надежда за връщане на ЕС към това, за което бе създаден - съюз на свободни и суверенни нации. Колкото и да се крие тази истина, който иска я научава. Честито, унгарски партриоти!!

Прав[а] сте, разбира се. Обаче това не ме стопля. При такова бъдеще за Евросъюзът България няма шанс. Нашият народ няма потенциал да излъчи национално-отговорни управляващи, няма и да има. За България по-добър вариант е централизация в Брюксел, понеже само така бихме могли да получим по-добро управление.

Това се нарича НАЦИЯ в добрия смисъл на думата.Има какво да научим от унгарците.

Шило

Някой не Ви хареса. Защо ли? А иначе сте абсолютно прав.

Ами не го харесват защото има разни там... русофилистици.

Da,истинска патриотична нация са.През 50-те години в Унгария първи се надигнаха с/у съветския комунизъм.Вярно,тогава не успяха,смазаха ги,но въпреки това след тях опитаха и чехи и поляци.Само българите се "СНИШАВАХМЕ"повече от 40 год...Всеки народ ,малък или пък голям ,сам си кове съдбините...

Орбан е десен популист. С него начело нищо добро не чака Унгария.

Шило

Ами браво на унгарците. При положение, че Орбан защитава преди всичко унгарските интереси, но без дивашки крайности, друго не може да се очаква. Той трябвада е за пример на нашите подлизурковци.

Браво на унгарците - такива хора заслужават уважение.

Според Станишев левите в Унгария са морални победители и лявата вълна скоро ще залее Европа. Колко само е скаран с реалността съсела!!! :)

ЛЯВАТА ВЪЛНА НА СЪСЕЛ МОНИКОВ КОМАЙ ОТИВА НАДЯСНО. КАТО ГЛЕДАМ ФРАНЦИЯ И СЕГА УНГАРИЯ, КОМАЙ САМО ОЩЕ НИЕ СМЕ МАЗОХИСТИТЕ, ЩОМ ДАВАМЕ НА ТОЗИ МАЛОУМНИК ДА ГОВОРИ!!