Разследващите полет МН17 са открили заподозрени

Международният екип, разследващ свалянето на малайзийския боинг в Украйна, е открил "хора, представляващи интерес" по случая.

Обратно в новината

Коментари - Разследващите полет МН17 са открили заподозрени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма никакави съмнения, че както холандският Боинг над Донбас в Украйна, така и корейският самолет, който навлезе дълбоко в територията на бившия СССР, са свалени лично и саморъчно от Вл.Путин. Логиката е проста- Путин най-напред сваля корейския пътнически самолет за да се тренира и след това прилага същата хватка няколко десетилетия по-късно към холадците. Толкоз по въпроса.

Това, че ракетата е изстреляна от Бук го доказаха и руснаците. А заподозрени имам и аз.... С Бук разполага украинска и руска армия, възможно е и сепаратистите да са пленили нещо. Но, Бук работи само с локаторна станция /радар/, така че, търсете къде ги има и двете.

ги имат терористите. Колко самолета и вертолета свалиха преди Боинга...?

Холандският доклад посочва групата модификации на ракетата и тя е махната от въоръжение в Русия. Но я има в Украйна. Тежестта на доказателствата натежава в полза на версията, че бандеровците са ударили самолета.

Когато инцидента стане над някоя страна, първа отговорност носят - Службата за въздушен контрол, след това диспечерите.

Ако приемем фактите в доклада ,значи става дума за ракети и ракетен комплекс,произведени в СССР/преди1990г/-т.е.съветско производство,а не руско!За руско производство може да говорим ако става дума за РФ-Руска федерация!?Вярно е,че РФ след разпадането на СССР и сключване на съответно споразумение с републиките е поела активите и пасивите на СССР,но това не е основание да се каже ,че ракетата и ракетния комплекс са руско производство!

Тази "неточност" е съзнателна. Както и изразът "надпартиен", вместо "непартиен". В едно съдебно дело, точността/неточността на израза може да се окаже фатална, при което виновникът (престъпникът) обикновено избягва наказанието...

Журналистите, Русия как точно "оспорва" доклада?!? Като УТОЧНЯВА, че системите БУК вече не са на въоръжение в Русия ли? Как пишете без въобще да знаете смисъла на думите, не знам...

Русия, чрез разследването на компанията "Алмаз-Антей" - производител на боеприпаси за БУК, наистина оспорва доклада в няколко момента, но редакторите на ДИР по своя инициатива или по нечие нареждане не ги споменават. Най-същественото е, че в доклада на международния екип се твърди, че не може да се определи ъгълът под който се взривява ракетата спрямо самолета, защото тя се е приближила почти фронтално и от тук не може да се определи от къде е изстреляна ракетата . В същото време специалистите от "Алмаз-Антей" на база на реален експеримент твърдят , че са определили този ъгъл и , че изстрелът е дошъл от района на село Зарощенское, а не от село Снежний както твърдят от САЩ и от Киев. Работата е там, че в този момент първото е било под контрола на украинската армия , а второто на опълченците.

Има и още една, доста важна подробност, в анализите на "Алмаз-Антей". Проектилите, съдейки по следите в отломките на корпуса са цилиндрични, което е характерно за старата модификация на ракетата "Бук", която е снета от въоръжение в Русия отдавна, но все още се използва в украинската армия.

Има още една много важна подробност. Чрез своя есперимент руснаците доказват, че ако ракетата е изстреляна от района на Снежний( каквато е версията на САЩ и Киев), то няма как ракетата да се взриви от лявата страна на пилотската кабина. Това се получава само ако, ракетата е изстреляна от раьона на Зарощенское.

Кого са открили? Разни от Royal Dutch Shell, Маккейн, вицепрезидента на САЩ Брайдън или единият му син (директор в газонефтена компания там)? Или пък олигарха тогава Коломовский, със собствена войска там и контролирал територии? А за разследването как откриват частички в телата и го обявяват 15 месеца по-късно? Точно това бе обвинение към тях, че ако е Бук, трябва да има отсколки в телата на загинали. Да не са ги изровили от гробовете, за да ги търсят толкова по-късно?

подсказва. Украинците не използват в конфликта ЗРК, не са им необходими. Така наречените "бунтовници" нямат авиация. От друга страна престъпниците използват ЗРК много активно, поразили са около 10 - тина летателни апарата преди да разстрелят боинга. А украинците - нито един!

В района на катастрофата е било провеждано учение на украинската армия с използване на ЗРК "Бук". Подтвърдено е от очевидци - местни жители, както и от сателитни снимки. Защо именно към този район, със заповед на наземния диспечер, е бил отклонен полетът на малайзийския "Боинг" е въпрос, който не получава отговор.

Явно селективно си "забравил" каква беше ситуацията миналото лято. Руският парламент даде разрешение на Путин за използването на армията извън границите. Украинците тогава се опасяваха от руско навлизане и бяха разпънали всичките си ПВО системи.

Голямо разследване на този самолет направиха. Че е свален от ракета Руско производство, с каквато са били въоръжени и Украинците, всички знаем. Мен ме интересува нещо друго: Защо, след като на 11-ти Септември двете кули на Търговския център бяха взривени от Американски самолети и загинаха над 3000 души, никой досега не оповести резултатите от разследването. Независимите експертизи доказаха много неща, даже и това, че Бен Ладен няма никаква връзка с атентатите. Та, кога ще бъдат оповестени резултатите и наказани виновните за тази трагедия?

Руснаците и за южнокорейския Боинг не признаваха, а накрая какво стана?

Абе Гешев, вземи се разрови и прочети. Кореския самолет влезе на 500 км. навътре в рускотои пространство, летя там някокло часа, не изпълняваше никакви диспечерски команди, даже бяха загасили светлините и спуснали щторите в салона. Руски изстребители се опитваха да го принудят да кацне- стандартна за случая практика, а ти -корейския самолет, та корейския самолет". Вземи прочети баце!

Чел съм, баце. А, не лъгаха ли, че нищо не знаят за самолета ? Не даваха ли пак пресконференции? Не лъгаха ли? Има хора, които още помним.

Ма много си тъп. Или нарочно правиш внушения за вече минали и позабравени неща, така както след време децата ще учат по история, че през ВСВ победителите са само американците и англичаните и, че основните военни действия са се водили в Северна Африка а в Европа военни действия почти не е имало, като изключим началото на войната -Франция и Полша. Е и дебаркирането на съюзническите сили в края на войната. Нали това сега се внушава от тележизията. Никога руснаците не са отричали, че са го свалили. Въпросът беше, че ги обвиняваха, че са го свалили без да опитат да установят контакт с екипажа...

Абе, какви подозрения? Ей ги тук форумните специалисти вече са издали присъди за Путин и Обама. Двамата у кауша и две седмици всенародно веселие!

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг окачестви разследването на холандския Съвет по сигурността като независимо, неутрално и открито, а генералният секретар на ООН Бан Ки-мун отбеляза, че то е извършено в съответствие с резолюцията на Съвета за сигурност, посочи ТАСС." Това прие международната общност. А, Вагин и рубладжийските му клакьори могат да се дерат колкото желаят. Все ще е напразно.

Те такива едни независими експерти са холандцидските членове на НАТО ша знайш. Верваме на независимостта им, от тях нищо не зависи.

А, каква е причината да вярваш, безрезервно, на другата страна?

Само сравнете нивата на 2-те пресконференции и става ясно кой как се е подготвил и на чия страна е истината. Холандския екип с налепените парчета върху макета приличаха на ученици с малък скромен реферат по темата. Мога даже да Ви кажа коя им е бил класният ръководител- един черен беше, забравих му името ...Докато руския екип звучеше професионално, обосновано и си личеше, че тяхният подход към инцидента е исключително отговорен с проведени експерименти и неопровержима логика и факти. Впечатли уверенноста на рунсаците-"ние с нашите данни сме готови да отидем на съд". Това за онези, които плачеха за наказателен съд, преди да излязат докладите.

Руския екип си говореше така, както си говореше и през 1983 година, във връзка с " изчезналия" пътнически самолет. Тогава лъгаха, като цигани. Как да им вярва човек днес. И, за Катин лъгаха. И, за Виница лъгаха. И, за договора Рибентроп - Молотов лъгаха . И, за Чернобил лъгаха.

Че си лъжец е ясно. Че правиш тъпи внушения - също. Руснаците никога не са отричали, че са свалили за Южно-корейския самолет. Обвиняваха ги, че е бил свален без да опитат да установят контакт с екипажа и, че е бил извън въздушното им пространство...

Веоятно и аз така пдполагам ,че може би е свален о ракета на СССР останала от това време тъй като амиканците след случая почнаха да ги снабдяват с тяхно оръжие.А вероятно може би да е и бългаска що оръжие изнесоха за там може да се разбее по останки на лика на бойко и росен .

Не ни занимавайте с глупости , ами РАЗСЕКРЕТЕТЕ ЗАПИСИТЕ ОТ КОНТРОЛНАТА КУЛА И ЧЕРНИТЕ КУТИИ !!! Целият свят ИМА право И ТРЯБВА да знае истината ! А истината е в записите ! И никъде другаде ...

Стига с тия черни кутии, бе. Боингът летял, взрив, всичко се разпада, никой не успява да реагира. Край на записа след 0.1 сек. Ракетата, пусната от установка БУК от 53-та бригада ПВО на Руска Федерация се взривява и вместо да свали украински Ан-24, убива 300 невинни

А за записите от между контролната кула и пилотите какво ще кажеш ? Все пак има промяна в траекторията ! Пък и щом са толкова безобидни тия записи и на тях няма нищо , тогава ЗАЩО СА ЗАСЕКРЕТЕНИ ???

Геец, ако е така, защо нищо от съдържанието им не се оповестява?

Оригналите са в Москва.Подмениха ги след като руските терористи не ги дадоха на холандците а на Москва.

Пак не си си пил хапчетата бе , Щерев ! Я казвай сега ЗАЩО Обонго разбомби цивилната болница и УБИ повече от 30 доктора и пациенти - деца ?

Изостанала Русия има технологичните възможности да изработва за броени часове фалшификати на черни кутии от Боинг?

Тест по русофобия за кандидат шерп в НПО, финансирано от АзБ или друга подривна антибългарска организация. 1. Лелчето с кофти червилото (>>>) си счупило маникюра, преписвайки спусната от Козяк "достоверна информация" за руско военно нахлуване в Украйна. 2. При опит да запали снимка на Путин, Щерита си опърлила задника. 3. Геецът за пореден път сънувал, че дели креват с Ляшко. Въпрос: кой от тримата ще получи добавка към 30 центовия надник от НПО? - Ляшко - деец на киевската хунта, известен най-вече с хомосексуалността си. Правилния отговор четете по-долу.

Руска логика за това кой е свалил оня Боинг: Ей, нещастници от САЩ, вие ли ще ни кажете кой къде и какво е разстрелял, бе? Самолетът си го свалиха украинците, разстреля го СУ-24! Той не може да лети толкова високо? Я виж в Уикипедия. И там така пише? Еми тогава е МИГ-29 и въобще какво ни интересува как украинците са го свалили тоя Боинг. Украинците са и точка. Ние имаме ИСКАНДЕРИ, имаме АРМАТА, имаме ПУТИН и никой не може да ни казва на нас кой е свалил Боинга. Ясно ли е!

Геец, ти като малък стрелял ли си с прашка. Целил ли си се в птички, летящи по високо от главата ти?

Ти свалял ли си самолети с прашка

Когато инцидента стане над някоя страна, първа отговорност носят - Службата за въздушен контрол, след това диспечерите.

Пресата в Малайзия е с доста въпроси към Холандските "следователи". Иначе този удар срещу Русия бе добре премерен. Хем ги очерниха хем отблъснаха крупен клиент на Руският военно промишлен комплекс.

перхидролените сте едни и същи..ха..ха "Иначе този удар срещу Русия бе добре премерен. "-ама досуш като случките с Волен,НАЛИ?..ха..ха

Щерев остави волен настрана. Фактите сочат, че това е било АТАКА срещу Русия в няколко направления ако не и срещу самият Путин. Но не им се получиха плановете. Жалко за хората намиращи се в самолета. Но както каза Коломойски такива неща стават когато хора боравят с техника от която не разбират.

Когато Холандците си приключат разследването от Русия ще извадят тяхната "папка" с информация по случая която Холандия "уж" били взели в предвид. Тогава ще се види и спътниковата информация и радарната. Да видим какво ще обясняват Холандия тогава за политическото фиаско което преследват с това разследване.

jingiby

Руснаците първаначално твърдяха, че самолетът е свален от украински изтребител. Сега глупостите им продължават...

Лицето врътнало копчето за изстрелване на ракетата фигурира в списък за наряда на установката и никой друг няма да се появи. Много е вероятно това лице да е вече по родното си място или в краен случай на оня свят, за да не разкаже кой му е дал заповедта, а тоя , който е дал заповедта да плюне по- нагоре. Унищожението на пътнически самолет е поредната дива издънка на руското безхаберие, преминаващо с лекота всички граници на престъпността.

Двете версии не се взаимоизключват.

В докладите няма безпристрастност и обективност. Следствието цели да "насочи" вниманието към страната която те смятат за виновни. От Киев прецакаха древният Американски план включващ свален пътнически самолет и телефонният разговор на Коломойски сочи към това.

Най вероятно по руска традиция и този самолет е свален от руски летящ снегорин......

Съвсем очевидно, по еврогейска традиция се лъже и маже с голям кеф.

А къде се е чуло и видяла заподозрени убийци(руснаците) да правят разследване....ха.ха Това е абсурдно!!!

Да традиция... На времето сесесерианците свалиха пак един пътнически самолет, ама не се държаха така нагло ...

"Донбас малайзийски самолет е бил свален от стари ракети Бук М-1, с които руската армия вече не разполага,......" А какво прави руската армия в Донбас -Украйнска територия?

И наблюдателети на ОССЕ, и нач.щаба на украинската армия казаха, че "руски войски" в Украйна няма.

Но според руснаците ""Донбас малайзийски самолет е бил свален от стари ракети Бук М-1, с които руската армия вече не разполага,......" т.е. руската армия е била там и нямала ЗРК БУК!!!

Това е идиотски извод.

Да ти имам разсъжденията. То стана като това: Щерев ти в Токио ли си? Не. В Москва ли си, или във Вашингтон? Пак Не. Ами щом не си на тези места, значи си на друго място. А щом си на друго място, значи не си тук. "Наказателният съд, в крайна сметка, предстои да докаже, че като оръжие е използвана именно ракета "Бук", като изключи категорично всички алтернативи, подчертават прокурорите." Имат си задача и трябва да я изпълнят, но дали това е истина е друг въпрос.

Това си беше ясно от самото начало. Просто по определение империята на злото може да твори само зло. Демократична Украйна възприе евроатлантическите ценности, които по определение са доброто. Так, че единствено възможните заподозряни са руснаците или подкрепяните от тях противопоставящи се на евроатлантическите ценности терористи от Донбас

според теб българите в Македония също са терористи, защото са искали да са част от държавата България. Ботев и Левски и те са терористи (разбирай сепаратисти), защото са искали да видят родината си свободна. в Сирия пък същите такива са "умерена опозиция". я по-добре кажи колко пари ви плащат на теб и тебеподобните продажници, за да пишете тъпотии? тази демократична Украйна е държава колкото Македония и Израел. създадена е от коминтерна и другарят Ленин.

Що са нужни толкова много приказки около очевидното не е ясно. Че е руска работа (пряко или чрез техните хора в Украйна) беше ясно от самото начало. Нали имаше и някакъв украински самолет наоколо дето го обвиняваха, явно са целели него и са ударили пътническия самолет, колко по-очевидно от това да е.

Офицер от редовна армия не би дал заповед за стрелба. Това е дело на проруските паравоенни сепаратиски формирования

При тези ниски заплати по нашите ширини и при дефолта на Украйна, нищо чудно да са ,,открили,, 2-3 кошаревски свидетели от Десен сектор.

От самото начало беше ясно , че руснаците са свалили самолета. Дъщерята на Газпути напусна Холандия на следващия ден след атентата!

Тука някакъв си Шило ми обясняваше как Бойнгът бил свален от ракета въздух-въздух и поради това било изключено да са руските сепаратисти, а било сигурно, че са украинците, разполагащи с изтребители. Засрами се, беее, засрамисе! Последното е цитат от (а)ташето на БялатаЗлотка.

термин "руска ракета" е измислен от dir.bg други пишат дума "бук" (без националност ;) )

Вижте в това има новина .Боинга е свален от Руска ракета а избитите в Одеса от Руснаци.Абе тия от Укропостан са май окупатори и терористи.Окупирали изконо руска територия бих казал Българска.Сега вече мамата си трака след окупация на Украйна от Фашисти идва трети украйнски фронт и девети септември.

Като удариха на камък с ракетата, набързо си намериха свидетели. Явно гнили ябълки има не само в България.

Тази статия не казва почти нищо. Само трябва да внуши вина в Русия. Не случайно се набляга, че ракетата била руско производство. Ами каква да е? Нали и украинската армия е въоръжена със руско или съветско оръжие! Въпроса е кои е изстрелял ракетата, ако изобщо е било ракета? Преди време казаха за следи от самолетно оръдие калибър 30 мм. Такова пак се ползва от съветско производство самолети и ги има в Украйна и в Русия. Даже същите амуниции се произвеждат и в България и вероятно в доста други страни.

"Разследващите полет МН17 са открили заподозрени" Явно са направили това откритие докато са минавали покрай някое огледало.....

Колко умствено изостанал трябва да е някой за да съчини толкова тъп коментар.

путкин мордохаев непосредствено след него наш обонго и двамата слуги на шорош

Дрън-дрън! Те, холандците (разбирай американците) не поискаха нито записите от комуникациите на гражданската и военната авиация за деня, нито разпитаха свидетелите на място, нито огледаха мястото и останките... За една година установиха, че ракетата била изстреляна от източна украйна! Потресаващо професионално заключение! А аз си мислех, че е изстреляна от Аризона!

Някой помни ли как ни убеждаваха че боинга е свален от украински изтребител с ракета въздух- въздух?

Две години разследване на международния екип и накрая какво имаме ? Един пасквил който може да се характеризира по следния начин : На съдът всичко е ясно, да влезе убития. Докладът на международния екип поставя повече въпроси , отколкото отговори Но да припомним основните моменти: 1. В началото бяха две снимки пуснати от хунтата в Киев, които трябваше да докажат, че самолета е свален от установка с руски екипаж , вкарана в Украйна специално за тази цел, която веднага след това се е върнала. Само, че на едната снимка се вижда как влекача с установката минава край една табела която сочи към един град, който в този момент се владее от украинската армия и няма как установката да мине от там без да я задържат. 2. Малко след това САЩ заплашиха, че разполагат със сателитни снимки , които доказват, че самолета е свален от проруските сепаратисти.Тези снимки така и не видяха бял свят. 3. На следващ етап се включи и германската разузнавателна служба, която също със сателитни снимки, схеми и фотоси твърдеше , че самолета е свален от проруските сепаратисти. Нито едно от тези доказателства не намира място в доклада на разследващия екип. Защо ли ? Днес от доклада научаваме, че имаме неизвестен извършител. Какво се опитва да прикрие комисията ?Да припомня и още един факт : специалистите, които изследваха черната кутия от пилотската кабина заявиха , че на записа няма нищо, което да представлява интерес за разследването. Тогава се появиха съмнения, че разследващите искат да прикрият разговорите между пилотите и украинския диспечер. Днес от доклада научихме, че пилотите са загинали при взрива ?? Такъв звук е невъзможно да не се запише на черната кутия.

Има ли нещо общо между Ана Петренко и Симо Дянков? Първата отклони Боинга и го прати на удобно място да го гръмнат, а вторият прати държавните пари на удобно място да ги думнат/ на предварително подготвено място -КТБ/.И двамата напуснаха постовете си. Който иска да разследва трябва да започне от тез двамцата. Само, че тез дето ще разследват са подчинени на Ония дето наредиха диспечването съответно на Боинга и на парите за КТБ. 4 млд е цената на един атомен самолетоносач, така че Дянков може да се счита , че е потопил БГ самолетоносача с писалка , а не с бухалка. За почитане на заслугата Първият БГ самолетоносач от Перловския флот да носи името" БГСС 01 С. Дянков"

Като чета поста ти, се сещам за Трабанта на Соломон Паси. Сложиха го в военно-историческия музеи за да покажат как този кашон е победил българската армия с изложеното въоръжение там. А нещата са съвсем други - просто БСП се продаде.

гиркин се преименува веднага след като се похвали, че е свалил украински наблюдарелен самолет. на минзтата стана от гиркин - стрелков. като се разбра, че самолета е цивилен, путин го взе в москва, а сега не се чува нищо за него. или пък,както някоj спомена тук, че може да е изчезнал, за да не издаде нещо, което би означавало, че предварително наказан.

деер

Сори, ама виновните не говорят нито украински , нито руски!

Ракеты к "Буку", сбившие "Боинг", обнаружены в колонне военной техники РФ у границы с Украиной в августе 2014 года, - доклад Bellingcat. ФОТО

Точно пък тези съм виждал как лъжат! Сравняват например разни снимки, които са примерно с година разлика поне. С различно засяти посеви, нови улици и други. Несъответствие на снимки с карти на Гугле. Те не са никакъв критерий.

ivo10

И да се хапете като кучета, истината е, че самолета го свалиха украинците по препоръка на техните и наши "приятели" американците. Затова разследването се точи и тотално е запекло защото няма как да обявят истината. Стремежа е всичко да се замете под килима. Руснаците показаха сателитни снимки, на които се вижда каква е ситуацията. Не е ракета Бук, а самолет и не е грешка, а съвсем съзнателен и планиран терористичен акт, каквито американците извършват когато им трябва определена ситуация.

Евала бе пич евала - ВСИЧКО ЗНАЕШ ТИ!!! Само дето не каза че си бил там и лично си го видял..... всичко знаеш.... Евала ти си човека с "истината"...... тъй кат си тръгнал кажи и числата от тотото щом всичко знаеш.....

А не уе...Ти виждал ли си българин да не знае нещо? Вариш си ракията и разследваш самолетни катастрофи през това време. Не чакаш тия лигльовци в Холандия. Колко му е да събереш рапарчетосан на няколко километра самолет. Я това го правим докат' се свари лютеницата уее еййй

ivo10

Там бях, но не казвай на никого. Вземи химикал и записвай числата на тотото. Диктувам, а ти приемай по телепатия.

Не твоя истина жопа

БУК си има радар!! Много си ограничен!! Не се обаждай!! Иначе как ракетата е ударила самолета?? Ти още вярваш във версията със Су-25 нали?? Тъпи руски идиоти!!

Бука има отделна радарна станция. Пусковата- т.н. СОУ има радар за подсветка на целта, който може да се използва и за самостоятелна стрелба с доста ограничения. Радара на СОУ покрива сектор от около 90 градуса по азимут фронтално и далечина 5-8 километра при 10 километра височина. За да уцели нещо на 10 километра височина въпросната СОУ има като време 30-50 секунди максимум да захване целта и да стреля иначе ракетата отива в облаците. Това което показват холандците означава че СОУ-то е стреляла със съпровод от радарна станция. Въпрос къде скриха опълченците радарната станция та никой не можа да я засече, а тя като работи сварява водата в чайниците на 10 километра наоколо. И къде е петното от обгорялата трева при пуска на ракетата. че нещо не го видях на снимките.

Холанците са доста лъжлив народ.

До: до путлераста 13.10.2015 22:44 Нещо си се объркал. Аз не съм путлераст, нито кравар. Аз съм българин. Какво били направили краварите (които са същите двуличници като путлерастите) не е тема на нашият разговор. Харакири няма да има нужда да си правя, защото е пределно ясно кой е виновникът. Само путлерастите ще го отричат до гроб. Както казахме, това си е типично Евроазиатскогейско поведение. :)

Холандия е страната, където гейовете са измислили парадите си! Те са тези, които ни стопират за шенген, защото не сме от тяхната партия! Ако на пе.ерас не вярваш, няма на кого да вярваш на този свят! Какво повече да се каже... А това, че очевидно ракетата е премахната от въоръжение в руската армия от години, това, че за да се порази кабината отляво и едновременно да се засегнат лявото крило, левия хоризонтален стабилизатор, левия двигател и вертикалния стабилизатор отляво, няма как взръвът да е станал от ракета почти по насрещен курс - тогава поразена щеше да е само кабината отдясно или само кабината отляво. Тоеа поради факта, че поразяващите елементи се разпръскват перпендикулярно на полета на ракетата. За да бъдат пораженията ориентирани по оста на самолета(ляво на кабината, ляво крило и т.н.), то курса на ракетата трябва да е перпендикулярен или под тъп ъгъл с вектора на движение на самолета. А такова място, откъдето самолета се вижда под такъв ъгъл е именно позицията на украинския бук в този район. Втория резултат от експеримента на "Елмаз- Антей" е, че обшивката е продупчена от правоъгълни поразяващи елементи, а не пеперудовидни. Руските Бук са с пеперудовидни поразяващи елементи. В украинската армия има над 500 стари бук-а именно с правоъгълни елементи. Такива са били и пораженията на Боинга. Повече няма какво да се коментира. ДОстатъчно е да се каже, че холандското следствие отказва да чуе тези резултати . Нещо повече! При условие, че дупките по фюзелажа на боинга са правоъгълни, холандската комисия е про бутала 2 или 3 пеперудовидни поразяващи елемента, ужким намерени в или около самолета. Това не е некомпетентност. Това е измама. !

Премахната ама друг път,щото още я показват по парадите!! И самия БУК с такива ракети го има сниман в Русия преди да влезе в Донбас!! На руски армейски влекач.

Отново лъжа. Този Бук е сниман САМО в Украйна и това го доказаха вече отдавна. Че и със същия инвентарен номер. Това менте отдавна се разкри. Явно коза ти е в повтарянето на лъжите. А това, че лъжеш толкова плитко, означава, че следваш инструкции, защото иначе е нечовешко да си толкова тъп.

Ето къде се били скрили "експиртите" по въоръжения - в Дир. Бг! Защо ли дават на " случайни" хора да разследват самолетни катастрофи? Ами, да вземат малко от нашите кръчмарски експерти по всичко. В Дира са много.

Проблема не е, че не се разследва случая от "експирти"(каквото и да значи това твое творение - без значение), а че се разследва от гейове.

Украинец да стреля само със ракетна установка Бук със малък радуис на радар -странно! При положение ,че украинците са нямали пречки да разгърнат целият комплекс заедно със големият радар -Купол за далечно прихващане на целите и приемниците на транспордери на граждански самолети-за да не стават грешки! Гражданският боинг е идвал от към тилът на украинците- със нищо не застрашава фронтът им ! Странно е да биеш по приятелски самолети! Логиката показва съвсем разлияни неща! Стреляли са професионалисти само със радарът на ракетната установка по цел идваща срещу техният фронт-което веднага означава че стрелбата е била от страната на опълчението,като това не могат да бъдат самите опълченци тъй като не са обучени да работят със такава сложна система! Кой е бил-да се разберат!Жалко за загиналите невинни хора!

Кой да е бил, руски БУК дошъл същият ден от Русия и веднага изведен от Украйна след това!! БУКа го има сниман в Донецк на влекач дето руските терористи са "взели" от собственика му!! Има го и сниман по пътя му към Торез!! И сниман на обратния път към Русия!!

Единственото реално интересно е, че уж открили части в телата на пилотите, предполагани отвън. Огромният въпрос е, защо тези данни липсваха в предварителният доклад? Аутопсия е едно от първите неща които е трябвало да правят. Въпроса е как това се разкрива почти 15 месеца по-късно! Че те труповете ще се разложат до тогава. Тези данни трябваше да ги имат поне година по-рано и труповете да са погребани. Другото което не отчитат е разнородните пробойни. Вярно че при взрив може да летят и други части, но има изкривявания и навътре и навън. Най-интересна е часта отстрани на кабината с огромна дупка в нея и огъване включително навън - сигурно има гънене в различни посоки. Освен това дупките са твърде разнородни. А и такъв тип пръскащи се ракети има и въздух-въздух. Уж открили нещо което да е от ракетата, но въпроса е къде? Интересно ми е дали ако предполажа, че е свален с Куб (предходника на Бук), дали могат да го оспорят? И ние имаме такива.

Кой предварителен доклад?? Ти чел ли си последният или само бълнуваш?? Никой нищо не ти дължи бе пич!!

Не съм го чел предварителния, но съм чел коментари за него по форум за целта, които не са оспорвани. Освен това щеше да се раздува до небесата. От сега им гледах видеото на сайта им onderzoeksraad . nl . Ако се съмняваш за предварителният доклад, си го намери и чети! Сегашният е 30 МБ и някак не ми се чете. В предният не се било споменавало Бук и съответното SA по натовска квалификация. Части в телата на загиналите са едно от първите неща които да открият. Няма да ги държат една година и нещо в хладилна камера, че да ги откриват сега!