НАТО и Русия запазват разногласията си за Украйна

НАТО и Русия запазват ясните си противоречия по отношение на въпроса с Украйна.

Обратно в новината

Коментари - НАТО и Русия запазват разногласията си за Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Няма да признаем незаконното анексиране на Крим."Да се разбира,законно само ние можем да анексираме!Малоумници!

каквоправят воиски на сащ в европа 2-та сверовна одавно свърши

Е, баа да гоо, тее амерканци нищо немали, бе? Ми ка ша ни бранат?

Някой оже ли да ми разясни- струпване на руски военни сили в Европа.!!!!!!, какво иска да каже Нато. Може би Европейска Русия или...

"ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО"!!!нато,ЩЕ СГЛУПИ ДА ПРЕДИЗВИКА БРАТУШКИТЕ,ТА ДА МОЖЕ ДЯДО ИВАН ОТНОВО ДА НИ ОСВОБОДИ!!!

войната е наложителна и неизбежна победата ще е за русия а дано да стане да кандисат американците един пъ и завинаги и да се останови световна диктатура на пролетариата

Каква "световна диктатура на пролетариата" те гони бе глупако такъв? В момента Русия е КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА. А Путьо Москалски отказва да празнува "светлият юбилей" - един век от ВОСР.

И тва ли ви е капитализмът - че той по зле от следвоенна ситуация ! По добре да си върнем комунизмът !

И мен ме учуди че НАТО обсъждало "струпването на руски войски в Европа".... Вероятно Дира пак пресолява манджата!

Русия струпвала войски в Европа???Къде има руски войски в Европа?Точно обратното!САЩ струпва войски в Европа,включително и в България!Тия от НАТО са лъжци и мръсници!

За да няма вече руски миризлив чепик добре че сме в НАТО!!! Йенс Столтенберг цар е на земята най-велик, над всички пръв, натовци са наши братя, наша плът и наша кръв. Кат НАТО няма второ тъй могъщо на света; то е нашата подпора, то е нашта висота! НАТО-вска силаНАТО-вска воля, НАТО-вска кръв и НАТО-вски пот ще избавят от неволя наший падналий народ. Бог поддържа крепка мишца и ръка спасителна; той е вложил ней в десница сабя отмъстителна. Нам НАТО е надежда, Йенс Столтенберг е наший спас - никой друг не ни поглежда, не помисля зарад нас. Руси,мюсюлмани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници. Спекуланти са омразни - интерес им покажи, че да виж дела проказни и чифутски в тях лъжи. Род и вяра е идея за НАТО най-света; нейний подвиг е за нея - благородна й целта. Със НАТО днес съгласни да застанем брат до брат и да станем сопричастни в този неин подвиг свят. Долу всички спекуланти, да сломи се техний рог; да смирят ся интриганти, да живее натовски бог!

Щереееев,Щерев,ще ди дойде акъла в главата,ама ще бъде късно вече!

Русия е част от Европа, нормално е да има струпване на сили около столицата си и по границите си

по границата ги струпва НО от коя страна на границата са???

ПРОДУКТЪТ МЕИДЕ ИН ЮСЕЙ - ЗА ХАМЕРСКЕА ПОМИЯ

Тодоре, тъп си като руска валенка! "Тия от НАТО" включва и България, но явно ти си добре подкован и разсъждаваш като типична вата! Кьонигсберг дали е в Емропа? А Украйна? Прибалтика? Белорусия? Много ви е изгодно на вас, ватенките, непрекъснато да приписвате на потенциалните си жертви вашите намерения и действия. Така сте си от време оно! Нападнахте Финландия уж по молба на финландския народ и неговото "Народно правителство", със седалище, кой знае защо, в СССР! Нахлухте в Прибалтика уж по молба на трудовия народ на Прибалтика и ги присъединихте към СССР! Искахте това да направите и с България, чрез т.нар. Соболева акция. подгрявахте терена чрез продажните ни комундета, ама Хитлер ви каза, че номера не минава! Да, Русия струпва войски в Европа, под предлог, че уж НАТО щяло да я напада! Да ти направя ли една бегла справка, колко нови дивизии бяха създадени и дислоциране в западните райони на РФ? Колко танкове, самолети, ракетни бригади?... А в същото време Фаса иска премахване на санкциите. Рассия е империя на злото!

са нападнали вероломно мирният немски народ начело с миролюбеца Хитлер, ще изтепаш всичката риба!

Браво! Напълно съгласен със теб!

Еврогейски сопол.

Седнал един кретен да коментира международна политика. И родил един сопол.

НАТО колкото и да напредва към руските граници няма да уплаши руснаците.А те правят заявления че никога вече няма да воюват на собствена земя при евентуална война ха да се сещат генералите от САЩ и НАТО какво значи това.Има и друго и те в НАТО го знаят добре-Руската система Мъртва ръка така е наречена от Натовци-И един руснак да не остане жив системата за ракетите се задейства сама и отгвора ще е изпепеляващ а вие се сещайте за кого. И тази система не е от днес имат я още от СССР и е доразвита та Натовци си я знаят !

...изплашихме се!Ние пък от NATO живем във 2017 година и имаме стотици ако не хиляди сателити в близка и далечна орбита около земята.И следим всеки и всичко и особено ракетите и самолетите на поизостаналата ви и поразпаднала се империйка! Даже и великодушно сме предоставили на човечеството технологии като GPS,Интернет,Спътникова комуникация и още много други подобни ,,джаджи"които вие от 60-70 години на 20-и век нама как да знаете! Мъртва ръка!?По скоро гладък мозък!

Ха ха гус"ин "демократе", ако можеха натовци отдавта щяха да измислрят нещо по добро от Мъртва ръка но не могат и до днес ! А що се отнася до сателитете и другите джаджи ти как мислиш и вашите не ги ли слядят пак от Космоса ? А да видяхме ги и вашите на подобни на Доналд КЪК как старо СУ им изключи всички системи на борда и мина като на парад 11 пъти над и покрай кораба ха ха Че после памперси че и рапорти за напускане маани маани прехвалените ви системи !!!!!

Те и американците същото казват... Познай къде ще си мерят п..те... Сега в Сирия, утре в Европа....

Су-то е стар сомолет със остаряла електроника и слаб радар!При всички двубои със F-те губи!Тазиглупост за Доналд Кук потвърждава предположението ми за гладък мозък който вярва на много примитивна руска пропаганда за ,,ръката на мъртвеца" и възхвалява безпределната простащина на руските провокации!

нато е куп от стари генерали които ако няма враг ще получават само пенсиии а като работът на НАТО (КОИТО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ РАЗВАЛИ СЛЕД РАЗПАДАНЕТО НА СИВ - НО ТЪПИЯ АМЕРИКАНСКИ НАРОД ДАВА НА ТЕЗИ ГЕНЕРАЛИ ДА ПОЛУЧАВАТ ОТ40 000 И ПОВЕЧЕ ЕВРО ЗА ДА ПАЪТ ОТ ВЪШКИТЕ ЕВРОПЕИСКИЯ И ХАМЕРСКМЯ НАРОД - И ПРИ ЕДНА ЕВЕНТУАНА ВОИНА ЩЕ СПЕЧЕЛИ РУСИЯ ИЛИ НЯМА ДА ИМА ПОВЕЧЕ НАШАТА ПЛАНЕТА ЩЕ Е ПЕПЕЛ И ДИМ ДИМ И ПЕПЕЛ

Цяла Европа и даже почнаха и съседите на "мирната ,не окупаторска " Русия да желаят да са част с тези пенсионирани генерали. Даже България се чувства щастлива че сме в НАТО!

И ЗАТОВА СТЕ ГЛАДНИ И БЕДНИ И С И С МНОГО РОМИЩЕ - ЗА ОЦВЕТЯВАНЕ НА НАЦИЯТА ИЛИ НА ПОЧЕНЯВАНЕ НА ВСИЧКИ

Колко трябва да си ограничен, че да разчиташ на големите букви ? Това е силата на руския възпитаник. Няма мисъл, но буквите са големи - !!!

Вие, дето си пишете с различни имена, поне за ориентир се огледайте за минусите, които получавате за вашите мъдри платени мисли. Ако освен да четете удобни за вас части от историята можете и да мислите, направете някакви изводи...

И толкова си тъп че бъркаш СИВ и Варшавския договор...За разликите се информирай сам.

Иван, Go Home в Москва! Там тебя ждут твои родственнички - алкаши и коррумпированная милиция. В порядочном обществе среди болгар тебе не место.

Само да спомена Иване от Москва,че СИВ означава съюз за икономическа взаимопомощ. Какво общо с НАТО има?

А, какви биха били евентуално разногласията по подялба на България господа русофили ? Турция иска южна България и на базата на днешния скоростен съюз Русия- Турция, братята ви козируват ? Изглежда само НАТО е в състояние да запази териториалната цялост на България срещу подобен сценарий, а там Русия отсъства с любовта си към славяните !

Ти си явно доказателство, че еврогейството води умствена деградация :) !!!

Не мога да ви попреча да сте тъпи. Все пак това е природна даденост, а не всеки я притежава.

Седнал съм тука, пред компа, па се чудя. Защо всички браЦки славянски народи издрапаха, а някои все още драпат към НАТО? Защо никой браЦки славянски православен народ не направи военен славянски съюз със своите братушки от Масковия, ами хукнаха да стават братушки с прогнилите, изгнилите, развратните, изостанали, страхливи и т.н. гейски народи на Европа? Ха обяснете ми тая аномалия, пък после ми обяснявайте кое, какво и как! Става ли така? Приемате ли я тая оферта?

Ако слушаме нашите гейевропейчета, то много скоро ще трябва да признаем, че не е имало СЪЕДИНЕНИЕ, Княжество България НЕЗАКОННО е анексирало Тракия. Ерго - всички които не признават правото на Русия да си присъедини своите откъснати части е против България !

Моля за извинение от еврогейчетата! Не е Тракия, а Източна Румелия!

Естествено че Русия поддържа тероризма в източна Украйна.За БА само за дрехи,заплати и минимално снаряжение се харчат 2 милиарда. Терористите в Украйна воюват години. Не е възможно без финансова и друга подкрепа да съществуват...

Този се държи като купен с чехлите пияница ! Трябва да се смени Столтенберг и да се постави нормален със съвременни понятия човек и с военни способности ! Този е тъп помияр ,който не разбира какво върши ! Жириновски каза днес че ето този тип ще разпали лятото война локална с Росия !

Украйна е преди всичко принцип, после е Крим наш и тем подобни простотии. Има си закони, ако не ги спазваш си крадец. Дали на дребно или на едро, като завземаш чужди територии няма значение. Ако, САЩ или НАТО са изкали да завземат Крим, излез и ги обвини. Има ли досега подобни официални изявления ? Няма. Значи си окупатор и всякакви съзливи риторики колко народа е искал, са невелни. Щом народа е искал, защо си изпратил зелени човечета ? Да пазят исканията ли им ? И от кого ? Тази история ни връща само и единствено в годините на 1939 година. Жалко за народа, защото само той страда, а управляващите си мерят само егото.

В отговор на окупацията на Чехия съветското правителство в своята нота от 18 март обявява: ... При липса на каквато и воля на чешкия народ окупацията на Чехия от германски войски и последващи действия на германското правителство не могат да не бъдат признати за произволни, насилствени, агресивни. Комисарят по външните работи Максим Литвинов предлага да се свика конференция на 6 страни: СССР, Великобритания, Франция, Румъния, Полша и Турция, за да се предотврати по-нататъшна германска агресия. Британската страна намира предложението за преждевременно и предлага ограничаване в съвместната декларация на Великобритания, Франция, СССР и Полша за запазването на независимостта и целостта на страните от Източна и Югоизточна Европа. На 16 април в отговор на британското предложение да се дадат на Полша едностранни гаранции и от страна на Съветския съюз Литвинов предлага проект за тристранен договор. Включва оказване на пълна, в т.ч. и военна, помощ на източно-европейските държави, разположени между Балтийско и Черно море и граничещи със СССР, в случай на агресии срещу тези държави. Предложението за тристранен съюз е възприето на запад като прекалено радикално. В отговор Франция на 25 29 април предлага вместо това да се ограничат с кратка декларация за намеренията да се оказва военна взаимопомощ на страните от Централна и Източна Европа в случай на германска агресия срещу някой от ответниците.

после руснаците успяха да ни оказват помощ в продължение на 45 години. Все още се усеща ефектът от тяхната помощ - най-бедни сме в ЕС. Не казвам, че не е вярно написаното от теб, но това са пъклените планове на един мустакат грузинец, които се случват в последствие, за наше съжаление.

Бедни сме, а?? 27 години се краде и реже скрап - и пак сме бедни, а? България през 1988-ма изнесе 40 000 (ЧЕТИРИДЕСЕТ ХИЛЯДИ! )тона домати за Великобритания и сме били бедни, а? България беше ВТОРА по производство на кари в света и беше бедна, а? България изнасяше ток за Гърция, Турция и Македония и беше бедна, а? 92% от населението е със собствени жилища, ама беше бедна, а??

Отново в Европа ще го издухаме, защото сме големи тарикати, а мошенниците в САЩ ще направят пари. Нищо ново под слънцето.

Мястото на България не е в НАТО, а в свещен съюз с Русия

и пак конц. лагери и насилствена национализация ли? Да започнем първо с имотите на корнелия и на сърГея, а?

явно е от от ПАЧАВРОСстан

Точно така мислила и Украйна. Но какво стана? На Путин страх му от НАТО иначе отдавно щял да расхожда по Киев. Русия много слаба економически и дори в военен план. Техниката евтина, за това и втори във света по продажба на оръжие, но не надежна и не економична. Надежен само Калашников да и тот откраднат от германците (техния MG40). Отделна тема Китай, който само чака момента да влезне в Сибир. За това руснаци вообще предпочитат да мълчат, те знаят че с тях няма управия. Япония и тя има териториални претензии к Русия. Руснак може само да се надява за ядерно оръжие, но това краен вариант за цяла цивилизация. Щом те постояно напомнят че имат ядерно оръжие аргументи им са много слаби. За съжеление имаме работа с маймуна с граната.

Добре че финландците прецакаха руснаците в 39 година- иначе сега Путятя щеше да се чуди къде да се срещне с западните лидери!:))) Ку-ку! Кукушка - оше я помнят тъпите руснаци!

Добре кукаш, ама фалшиво. Русия победи Финландия, победи след това Германия ... и всички агресори ...

Русия загубила война с Финландия. Това е исторически факт. Дори в руски учебници по история това признаят. В руска Википедия пише: в 1939 г. СССР беше признат като агресор по отношение на Финландия и беше изгонен от Лига на нациите (аналог на ООН в 1939 г.). Любопитен и итог на войната: Финляндия загуби около 17 хил. войници, Русия - 95 хил. Интересен факт с какво вооружение располагали и двете страни: съотношение на танки к начало на войната беше 1:88 в полза на Русия, самолети 1:9 в полза на Русия. Русия губи война. Това са дани на руска Википедия, влезте да ги видите.

Да си я поделят - земята на руснаците да я копат, а всички украинки от 17 до 57 г. - в Америка да работят до една, и проблемът ще отпадне. Само любовта и добротата ще спасят света.

"Русия е съобщила за разполагането на три нови дивизии по югозападния си фланг, а алиансът е предоставил данни за разгръщането си на изток." Хитлер и Сталин и те така са си менкали "информация". Нещата много силно напомнят началото на 1941 година ...

Под натиска на Германия чехословашкото правителство на 7 октомври приема решение за предоставяне на автономия на Словакия, а на 8 октомври - на Закарпатска Украйна. На 2 ноември 1938 година Унгария по решение на Първия виенски арбитраж получава южните райони на Словакия и Закарпатска Украйна с градовете Ужгород, Мукачево и Берегово. През март 1939 година Германия окупира останалата от Чехословакия част, включвайки я в състава на Райха под името Протекторат Бохемия и Моравия. В ръцете на Германия попадат значителни запаси от въоръжението на бившата чехословашка армия, които позволяват да се въоръжат 9 пехотни дивизии и чехословашките военни заводи. При нападението на СССР от 21 танкови дивизии на Вермахта 5 са окомплектовани с танкове чехословашко производство. На 19 март правителството на СССР връчва нота на Германия, където заявява за своето непризнаване на германската окупация на части от територията на Чехословакия. Споразумението, подписано в Мюнхен, става кулминационна точка в британската политика на умиротворяване. Част от историците счита, че тази политика е опит за преустройство на Версайската система от международни отношения по дипломатически път, чрез договорености между 4-те велики европейски държави. Чембърлейн, връщайки се от Мюнхен в Лондон, на стълбичката на самолета заявява: Peace for our time. Друга част от историците обаче счита, че истинската причина за провеждането на тази политика е опитът на западните страни да унищожат СССР.

Голям ще го ядат говедата, ама още се пече. Карат по инерция точно като Титаник - с балове и оркестър на борда и без да виждат приближаващия лед! Копират всичко от Римската империя, която със сила издържа 1000 години. Римската империя се разпадна, когато стандартът на живот е паднал - няма какво повече да се завоюва. На говедата стандарта ВЕЧЕ ПАДНА и дължат маса пари на много държави!

Правилен коментар!САЩ от много години копират похватите на Римската империя,даже и Капитолий си имат!Само че ,за тези похвати трябва да се праща и са ефективни докато има пари и има на кого да се прехвърлят част от разходите!?Печатането на долари вече не върши работа!?Работите май отиват към нов политически и финансов световен ред!?

Най-лошото в тази история е че ,времето работи в полза на Русия и Путин.Украйна прие едни такива субекти за национални "герои" ,че на човек маже да му настръхне косата.На всичко отгоре тези "герои-Бандера и Шушкевич за Полша официално са престъпници и могат са докарат отношенията между двете държави да червено и криза в НАТО.Никак не е случайно ,че неуправляеми украински националисти стреляха с гранатомет срещу полско консулство.Украйна икономически е пред фалит,а нито НАТО,нито САЩ ,нито ЕС ще дадат пари за стабилизиране на положението и възстановяване .А то ще става още по-лошо.И какво да очакваме тогава!?Логичният изход е НАТО,САЩ и ЕС да успеят да докарат нещата до почетно отстъпление без големи поражения върху имиджа и да прехвърлят колкото може проблеми по възстановяването на Украйна на Русия!Но руснаците още от сега показват ,че няма да се вържат на такъв вариант!?Тогава остава само вариантът разпадане на Украйна на части и всяка заинтересована страна да вземе тази част ,което и харесва!?

Украина вече е разпадна на части.

В самото начало на управлението на Ленин на дотогава подвластните на Руската империя народи е дадена възможност за самоопределение в национални държави. Скоро обаче почти всички новообразувани държави Финландия, Украйна, кавказките републики са овладени от враждебни на Съветска Русия правителства, които започват война срещу нея. Това кара Ленин да промени отношението си по въпроса и след завоюването на някои от тези страни от Червената армия да ги присъедини към ново държавно обединение под доминацията на Русия Съветския съюз.

На руснаците все някой друг им е виновен

тъкмо гледам сега как натовката 6 та армия марширува право към Сибир, след като са изяли от глад, конете на румънските си съюзници!

Това е Запада -империалисти. Всичко копират от Римската империя - и войниците по света, и купуването на дебили, даже и хълма на "белия дом" кръстиха "Капитолия". Непрекъснато се опитват да прилагат и принципа "Разделяй и владей" - ето за това са санкциите. И затова лаят и в медиите, за да разделят българите (така правят и цветните революции) И ДА НИ ВЛАДЕЯТ!!! Апропо, за това са и войниците им в БЪЛГАРИЯ!! В Ъ Н !!!! НЯМА ЛИ ДА СЕ СЪБУДИ ТОЯ ЗАСПАЛ НАРОД И ДА ИЗРИНЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ БЕ??????

Хайде сега хвани дядовия с две ръце!

къде в Европа е струпала войски Русия? а на собствена територия има право да си струпва колко си иска и каквито си иска. Идиот!

Че ние от НАТО нямаме ли право да разполагаме каквото си искаме в нашата територия? България, Румъния, Полша, Литва, Латвия, Естония сме НАТО

Няма такава държава - нато!! това е съюз от СУВЕРЕННИ държави, а не от колонии с чужди войски там!!

Ние от нато можем да разполагаме български натовски войски. Чужди натовци не щем.

Русия е суверенната държава Русия, а НАТО е организация от държави-еничари под командването на една държава-господар.

но САМО НАШЕ, а не чужди окупационни войски!

Чакайте, чакайте малко...Нали Краварника начело на ПУТО-НАТО тегли една майна на договора сключен с Русия за ПРО-то?! Тогава Русия спокойно може да си избърше гъза с договора за рактите със среден обсег на дйствие!!!! Така че духайте скапани камили от ПУТО!!!!

международна организация? Зашо тогава Столтенберг се изживява като говорител на САЩ?

Алиансът, явяващ се страж на мира и демокрацията няма да остави без защита прохождащата демокрация в единна, независима и демократична Украйна. Люлката на цивилизацията заслужава това. Изкарала векове под гнета на азиатите, днес потомците на Великите Укри имат своят исторически шанс да бъдат там където има е мястото, а именно при нас прогресивното човечество. Днес Украйна се явява предният край на борбата за налагане на евроатлантическите ценности в целият свят. Именно тяхната пътеводна светлина ще ни отведе в светлото бъдеще.

Мелиха стега МА времето за отпуск до перона на гарата свърши хайде прибирай се че или бели правиш или глупости говориш хайде скъпа !!!

това чист сарказъм, но понезе е от карлуково, може и да си прав за глупостите....

Прекрасен генерален секретар! Благодарение на него всички ние още повече намразихме САЩ, НАТО, Украйна и Турция, станахме русофили и заобичахме Путин и Русия!

Точно!

Ердоган открито заплаши ЕС - НАТО мълчи ! Русия си държи Крим - НАТО взима страната на Украйна ! Е докога с това лицемерие ?

А дали могат да запалят една малка ядрена войничка, а?

Даже и КАПУТин не е толкова прост.

Капути са натовци. На всичко отгоре са и страхливци