Коментари - Въоръжени сблъсъци между сепаратисти и гвардията в Донецк | dnes.dir.bg
назад

Въоръжени сблъсъци между сепаратисти и гвардията в Донецк

Самопровъзгласилата се Донецка народна република въведе военно положение. На летището и на гарата в Донецк се сражаваха сепаратисти и националната гвардия.

Обратно в новината

Коментари - Въоръжени сблъсъци между сепаратисти и гвардията в Донецк | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на anna-news има качени записи от радиообмена между пилотите бомбардиращи Донецкото летище и командващите ги. Започва идентификацията им, за да им бъде търсена отговорност за действията...

И кой ще им търси отговорност? Баба ти? Малкия Пу?

Ще им дойде времето. А ще им търсят отговорност близките на убитите от тях.

Председателя на КНР Пушилин е напуснал Донецк с голяма чанта. На цензор.нет има снимки на бягството.

Отиде коня в рякъта, язък за майданците... Руския калъч в действие... Новорусия от утре ще е само Русия

Руското външно министерство съобщава за присъединяването на Донецка и Луганска област... Масивен руски десант в источна Украйна. Свърши се тя... Путин за това си траеше.

Нека да дойдат, те украинците тъкмо са разгрели.

виж CNN , няма вече украинска гвардия там... само силна миризма на насрано....

Това пък откъде?!

Във фантазията му.

6000 Руски спецназ е изчистил региона за по малко от 1 час... Бахти потайните тея руснаци, гадняри империалистки. Сега ще ги размажат от санкции

35000 гвардия да знаеш как се стресна от 6000 руснаци. Армията отделно.

Дира публикува само руска пропаганда , а когато някой даде нещо от украински източници то се трие. ДИР как правите разлика между руската и украинската пропаганда? Или след като шефа ви е руснак, най -хубавата пропаганда е руската. Нали?

Пак рев! Ако беше вярно, то тук нямаше да се подвизават такава тълпа чалгаджии... тоест русофоби...

Путлерофоби имаш предвид? Путин не е Русия.

Lifenews съобщава, че наемниците на хунтата са обстрелвали камион на червения кръст в Донецк. 35 са убити, 15 ранени. Всички в камиона са били пострадали при боя за летището.

Камион с кавказци е унищожен с директно попадение. Доста жертви. Украинските снайперисти в града "работят" по всеки с оръжие. Пленници не се вземат. Летището е освободено от терористи.

За това ли мечтаеш?

ситуацията с камиона се прояснява...няма пряко попадение. Каквато ситуация ни рисува фантазията ти. Шофьорът е бил прострелян и загубил контрол над управлението на машината.

ЛНР обяви война на ДНР, тия почнаха помежду си да се трепят: Глава "Луганской народной республики" назва главу ДНР Пушилина трусом и объявил ему войну. Глава Луганской народной республики (ЛНР) Валерий Болотов жестко раскритиковал руководство Донецкой народной республики (ДНР) за сдачу Донецка украинским войскам и недостаточное сопротивление противнику.

На това му се казва дезинформация!

Абе що така от всички инфо агенции само Чалга-чапраз смята че Донецк е в шоколадови ручки...

22:18 часа Два хеликоптера били свалени.

Ха ха ,вервай си. Руска пропаганда е това. Украинците казаха ,че нямат загубени хеликоптери.

Започнала е яка бомбандировка от авиацията около летището в Донецк.

АЛО-О, ДИР-РЕДАКТОРА? ТА ЗНАЧИ, СПОРЕД ВАС ЕДНИТЕ СА СЕПАРАТИСТИ,А ДРУГИТЕ - ГВАРДИЯ???? КАКВА ГВАРДИЯ, КАКВИ 5 ЛЕВА - ТОВА СА НАЦИТАТА С ПРЕЧУПЕНИЯ КРЪСТ ОТ ДЕСЕН СЕКТОР, ПОДКРЕПЯНИ ОТ БЛЕКУОТЪР!

Ами верни са определенията. А ти може ли да дадеш снимка на тия от ДЕСЕН СЕКТОР, ПОДКРЕПЯНИ ОТ БЛЕКУОТЪР? Иначе говориш само глупости. Националната гвардия е съставена от украински граждани. Терористите са пасмина от Русия и Чечня и Абхазия. Които нямат какво да правят в Украйна освен да тероризират украинския народ.

А ти какви доказателства имаш? Или може би лично са ти показали, че са рязани?

France's far-right leads EU eurosceptic 'earthquake' - не разбирам, това съжаление ли е, констатация или радост!???

Мегдан е Персийска дума, но и какво от това. Добре звучаща кореспондираща с българското село и място за веселба и танци.

Времето на директните конфронтации отмина. След Авганистан настъпи времето на прокси войните.

льо Пен, Фараж, "Сириза", австрийските националисти споделят виждането на Русия за Украйна. Очаквайте кардинална промяна в позицията на ЕС по въпроса за Украйна в скоро време..

Да аз писах, че в ЕС ще хвърчат глави начело с Барозу.

Нищо не споделят. Тях ги интересува само тяхната страна.

Плана на САЩ за въвличане на Русия във война с Украйна засега не се осъществява. Плюсовете за САЩ щяха да са: Заклеймяване на Русия като империя на злото; Нарушаване на изградените икономически отношенич с ЕС. От второто САЩ биха придобили дитектно икономическо предимство пред ЕС, Което би довело и до спад на Китайският износ за ЕС. Анализите на САЩ не се сбъднаха, защото те още мислят, че в Русия има първосигнално мислене както в СССР. Оказа се обаче, че Москва сега първо мисли и после действа при това в координация с Пекин.

Аз не съм такъв оптимист... Сащнаците имат нужда от първокласна война, за да се измъкнат от икономическата каша която са забъркали... Дали студена или вряла, но ще я имат... Въпроса е срещу Русия, срещу Китай или срещу двете страни... Тук действие или бездействие няматъ значение... И садам и милошевич спечелиха яки рундове в информационната война но-оо историята се пише от победителите...

Укрепват се Донецка и Луганска република, хунтата за един месец няма голяма победа, отстъпва. Днес си освободиха и летището. Тази 'национална гвардия' са бандеровците, ново формирани фашистки отряди от западна Украйна, католици, голяма част нито са обучени, нито имат толкоз мотив да освобождават територия с 8 милиона руснаци и русофили намираща се на 1200 километра от Лъвов. Да се разделят по човешки, който е за ЕС, който е за Русия.

искам да предам това което е главното:-Браидън и компани ИЛИ ТОВА СА ХАМЕРИ(СИН БРАИТЪНА) И КВАЗНИЦКИ БИВШ ПРЕМИЕР МИНИСТЪР ПОЛША И ДРУГИ ТАКИВА ИСКАТ ЧРЕЗ УКР-КА ФИРМА ДА ДОБИВАТ ШИСТОВ ГАЗ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДОНЕЦК И ЛУГАНСК НО ДОБИВАНЕТО Е РАВНО НА СМЪРТ ПОЧВАТА СТАВА КАТО ЗГУГИЯ И ВОДАТА СЕ СМЕСВА С ГАСТА (ПО ДОБРЕ ВИЖТЕ В НЕТА ) НО ХАМЕРИТЕ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ТОВА ЗАЩОТО НЕ Е ТЯХНА ЗЕМЯ ГЛАВНОТО Е ПЕЧАЛБА !!! А ПОРОШЕНКО Е МОСТ МЕЖДУ ТЯХ КОИТО ГО ИНТЕРИСУВА САМО РУШВЕТА И ТОВА ЧЕ УМИРАТ АМИ ..........

Газта започва да тече по водосточните тръби, а питейната вода се замърсява от химикалите които използват в технологията fracking. Не случайно Англичаните носят надписи: "Dont frack my future"

В КИЕВ ПРЕЗИДЕНТА МИЛИАРДЕР ЯНУКОВИЧ БЕШЕ СМЕНЕН ОТ ПРЕЗИДЕНТА - МИЛИАРДЕРА ПОРОШЕНКО .... ... ОТКРИЙТЕ ОБЩОТО МЕЖДУ ТИЯ ДВАМАТА ???? :))) .... А НА МЕЙДАНА "РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ " ОЩЕ НАПИБАТ ВАРЕНИ КАРТОШКИ - НО НЯМА ДА Е ЗАДЪЛГО ..... МУТРЕТО КЛИЧКО , СЛЕД КАТО СТАНА КМЕТ, ОБЕЩА ДА РАЗЧИСТИ БАРИКАДИТЕ - МЕЙДАНА БИЛ СЕ ИЗЧЕРПИЛ КАТО ФОРМА НА ПРОТЕСТ И ИДЕОЛОГИЯ

Започнал е щурм на украинските сили по щаба на ДНР в Мариопол, а в Донецк са възобновени бойните действия.

банда Ляшко "Азов", решила провести зачистку Мариуполя, благо там ополчения практически нет, а расстреливать безоружных куда как приятнее, чем воевать...

Знае се как завършват щурмовете на украинската армия ....

Абе вие българи ли сте? Говорете на български. Какъв МАЙДАН, това си е МЕГДАН! :D

просвети се малко,т.е.прочети историята......!

ПРАВ СИ ТОВАЕ ТУРСКА ДУМА НО ТАКА КАКТО УКРАИНСКИ Е СЪДРАН ОТ ДИАЛЕКТИ В КОИТО ДАЖЕ БЕЗ НУЖНОТО ВНИМАНИЕ СЕ ПРЕМАТ НОВИ ДУМИ НО НЕ СЛАВЯНСКИ

ТОВА КОЕТО СТАВА В ДОНБАС Е ОПАСНО ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ОЛИГАРСИ И ОЛИГАРХИЧНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ! ПРЕСТАВЕТЕ СИ ЧЕ НАРОДА В БЪЛГАРИЯ И ТОЙ РЕШИ ДА ПОТЪРСИ СМЕТКА НА ВАШИТЕ РАЗБОЙНИЦИ ?

Ужас. То звучи, като един призрак броди из Европа...

Щото си мисля, че чак там олигархизма не е стигнал.

Ама нали майдана беше срещу управлението на олигарсите....,пък то какво стана пак олигарсите взеха всички постове във властта..., чудна работа е явно това повеляват "евроценностите" ...

то и тука тия дето пикаха по площадите и блокираха кръстовища викаха долу олигарсите, пък сега боко олигарха избраха.

ВЪПРОС ДО АМЕРИКАНОФИЛИЦИТЕ ? ЗАЩО ВСИЧКИ УКРАИНСКИ ОЛИГАРСИ - МИЛИАРДЕРИ СЕ ОБЯВИХА ПРОТИВ ДОНЕЦКАТА И ЛУГАНСКАТА РЕПУБЛИКИ ???? :))))

Умният с ума, богатий с парите,...

Не бе, в грешка си. Защото ще им секне далаверката. Макар, че с ЕС тя така или иначе ще секне, защото големите няма да ги оставят, ще ги ликвидират, приватизират и затрият. После ще си направят тяхни фабрики в които да плащат минимални заплати и добре дошла демокрация. Съня за живот като на запад ще остане блян.

След обяд предаваха съвместните изявления на Порошенко и Кличко. Порошенко дрънка разни глупости, а Кличко и това не може. Говори като питекантропус - откъслени звуци, срички и тук там някоя дума. Кубрат Пулев може да бие и двамата братя Кличко едновременно.

Специално за Кличко има много клипове от изказвания в които се вижда, че е неграмотен, няма речник и дар слово. Например интервю с Познер където си изказва гледната точка за СС. Жалка история.

Има украинци, истински украинци от Киев, които са проруски настроени, Путин им къса територии от родната страна а те са на негова страна, откачена работа.

истински украинци проруски настроени НЯМА. То все едно че истински турско настроени българи.

Не е за вярване но има, познавам ги лично. И аз останах дълбоко учуден.

Някой тук споделили, че днес е бил убит Николая Волкова, един от "героите" в Одеса?

Да четох нещо такова. Такава участ ги чака като диспечера от Швейцария по чиято вина Ту-154 се сблъска с ДХЛ.

Донецка и луганска области винаги са били украинска земя!Това,че имперските руски интереси са заселвали рускоговорящи/дори не руснаци/в съседните територии,не значи че са руски,а са ползвани като поводи за намеса и диктат,както това е действителност в украински ДОНБАС!Какво правят руски сили в Грузия,грузинска Осетия,Чечня,където няма рускоговорящи?Путин е =Хитлер!

Домбас е бил Полска, Лтовска, Шведска и след Петър I Руска. Това което си писал са пълни глупости. Украйна е малко по стара държава от Македония.

майдан капут!

Чудо невиждано!!!!! По БНТ, в централната емисия новини от 20.00 часа пуснаха видеоматериал от anna-news!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Е защо сега падна летището? Нал гвардията на Турчина има поддръжката на хеликоптер, изстребители, милиционери, армия, народ. Абе да не би да са верни некои твърдения, че гвардията е сама? Това как да е, ама защо след тези така демократични избори, има толкова недоволни, че могат да гътнат гвардията от основната и база?

пусин забранил на държавните служители да почиват в чужбина, а ги задължил да си купуват путьофки за мочи и крим. Препоръчал им да си носят налични, щото банкоматите не работят. Свободна държава, свободни хора, нема що.

иречек не ти стига акъла бе обърка се отново

Името му след подписването на един договор е Газичек. А след удара, интелектуалните му способности са намалели на половина (т.е клонят към нула)

Порошенко се кани да смаже Донецк и Луганск. После обявява, че щял да посети тези области. После се чуди каква друга глупост да изтърси. В това време опълченците свалиха един украински хеликоптер с десантчици

М-да ANNA.News току що писаха, че Нац гвардията са бомбандирали болница в Славянск.

Днес е много удобно всички честни хора, които не желаят да бъдат мачкани, като нас българите да се наричат терористи. Хората се сражават за свободата и достойнството си, за да запазят езика и националното си самосъзнание тук за жалост това вече не може да се случи. За това тези, които са готови да се пожертват за националния идеал да не са роби се наричат терористи. А Украйна сее вятър и ми се струва, че ще пожъне бури !

Който се опитва да откъсва територии от родината си, може само да бъде съден за държавна измяна, ако смята Русия за своя родина да си стяга багажа и да заминава там.

Аз по-долу писах, а сега да питам, а какви са били Ботев, Левски и Раковски?

по швейцарски модел въвеждат задължително военно обучение на всички граждани, без тези с москальски корени. Ще им дадат оръжието и дрехите по домовете, та като азиатските варвари се опитат, ще получат заслуженото.

Скоро Украйна ще бъде прочистена от сепаратисти терористи ленинци сталинци коминтерновски мандрообирджий и национални предатели.

Само, че Киев не направи нищо за да си запази територията. Човек има усещане, че нарочно подтикват към разпад на страната което може да кореспондира с някои глобални уговорки които никой не показва.

Украйна има пълното право да смаже всеки сепаратизъм и тероризъм на нейна територия и ще го направи,както би постъпила всяка нация в защита на правото и територията си.Руските сепаратисти да си ходят при путин,извън украинската територия!

Каква нация е Украйна ????

Ние сме народ от мазохисти и робски душици. Нямаме гащи да направим и 1/100 от това, което правят жителите на Донецк, а после руснаците били овце. Не, ние сме овце и роби,то затова и държавата и народът ни са на това дередже, защото нямаме достойнство и самочувствие на народ и нация.

Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша.

Съобщават, че в четвъртък Киев може да плати част от дълга си за газ на Русия....

Порошенко е наследил богатствата от баща си. Той пък е бил съден за кражби и измами в големи размери от съветски съд. Има няколко дългосрочни присъди, но перестройката го спасява и след това се представя за пострадал ,,дисидент'". Порошенко е икономически и политически мошеник, шоколадов милиардер, рожба на перестройката. Той е един от спонсорите на Майдана, осигуряващ храна и бензин за Молотов на фашагите. Преди това е бил спонсор на Янукович, Тимошенко и всички които са били на власт ... Никога не говори едно и също.

Много гледаш Первой канал ;)

пишете болшевишките лакейчета, ама на болния сайдероф и деничката им се размина сладкия живот в омразния Запад и то на разноски на европейския данъкоплатец.

По-скоро ба разноиските на източните заемодатели... Реда на данъкоплатците ще дойде като върнат заемите на правителствата си...