Нова престрелка в Донецка област

Престрелка между украински военни и неизвестни нападатели е имало тази нощ в Донецка област, съобщи украинското Министерство на отбраната. Има един ранен.

Обратно в новината

Коментари - Нова престрелка в Донецка област | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Огромната част от хората, които са убедени, че бракове трябва да се сключват между мъж и жена са на страната на Русия! Тези, за който са допустими бракове между мъж и мъж, жена и жена, жена и куче, куче и мъж, мъж и кон и т.н., са от другата страна.

Мили мои герберчета и седеразчета и соросойдчета! Когато нагазиш в тинята тя те поема, обгръща, дърпа на долу! Вие вдигате ръка за помощ, но аз няма да ви я подам, защото не ми се ходи към дъното! Млад съм, бе! Живее ми се,бе!

ЗА "УКРАЙНА С РУСИЯ" САМО СЛУГИНАЖА НА СЪЕДИНЕНИ МАРИХУАНСКИ ЩАТИ НЯМА ДА ГЛАСУВАТ НА РЕФЕРЕНДУМА С "ДОЛУ САЩ и ЕС"!!!

До всички русофилски маймуни, които лижат задника на Путкин. Запомнете родоотстъпници, че престъпния болшевишки режим на вашия любим вожд рано или късно ще падне, тази прогнила държава ще пропадне и тогава всички комунистически престъпници ще отговарят.

Прав си. Но тези малокултурни драскачи не са толкова русофили, колкото озлобените остатъци от дребната партийна номенклатура, които бяха изтласкани от трапезата от едрата партийна номенклатура (сега известни като "бизнесмени". "политици" и пр.). За тях останаха само трохите и единствения начин да си излеят злобата им е програмиран в черепите от 1944 година насам (САЩ, "монополите", които ги "ограбват" и пр. малоумщини).

Ранени, пленени - неизвестни?!

Я щракнете по другите заглавия в дир-а и вижте какво става в собствената ви страна! Украйна ще оправяте... Изперете си анцузите, сега времето се затопля и излезте да изкарате някой лев за въглища... Че от Донбас скоро няма да ви пратят. Че то мозъците ви не само са промити, ами и запечатани.

Джо "Майдан" пристига на Майдана, за да прави ревизия на място на петте милиарда и като как са били прахосани без да е постигнат очаквания от "капиталовложителите" резултат?... :::)))

Кой е агресорът? Вярно, САЩ много пъти са били агресор но в последните месеци по-нагли агресивни действия коя друга държава освен Русия е предприемала???????????

САЩ!... ти новини не четеш ли?

А ти когато четеш, мислиш ли?

гошо, много си зле с акъла майна, ходи се прегледай!

Щом са задържали двама от нападателите, значи могат да разберат всичко за тях.

Бе как може тия майдауни да са ЧАК толкоз тъпи ? 08 08 2008 не беше толкова отдавна , а малоумниците вече не помнят (или пък изобшо на са разбрали какво стана тогава ?? ) Нали точно така янките подпираха СаНаака_швили пари му даваха , оръжие , военни "съветници" , и кво стана ? Оня педал търча като подплашена кокошка по площада и после си изяде вратовръзката . Подир което со се резиля се изсули в щатите . Ама тоя пут руснаците ше ги подложа на презрение , ако опущят и тия майдаунски пачаври да се измъкнат .

"Генерал-майор от резерва Уилям Одом (октомври 1999 г.): Премиер-министърът Путин и неговото армейско обкръжение използват чеченската война, за да поставят Шеварнадзе под силен натиск. Вече направиха опит да разчленят Грузия, отнемайки й Абхазия и Южна Осетия, а сега искат да използват събитията в Чечня, за да разположат своите части там, на което грузинският президент се противопоставя. Руското правителство, като се започне от мандата на Примаков като премиер, е направило най-малко два опита да убие Шеварнадзе. Грузинското ръководство предостави на няколко чуждестранни правителства достатъчно убедителни доказателства за това. Примаков е замесен лично. Той използвал тайни агенти на руското външно разузнаване в Белорусия и с негово знание през май е направен опит за покушение срещу Шеварнадзе и хора от обкръжението му. Американското правителство притежава записи от разговори, водени между същинските убийци, замесени в атентата. Година преди това е направен първи опит Шеварнадзе да бъде убит. Не от аматьори, а от професионалисти, добре подготвени военни, които може да са обучени единствено в Русия. В добавка има много веществени доказателства, събрани на местопрестъплението, които потвърждават това."

И 1000 телевизии да впрегнете да дезинформират вече никой не вярва на негъра терорист и на онези майкопродавци и криминални престъпници от Майдана.Цял свят знае кой е финансирал превратите в цяла Европа и Африка.Долното племе и тъпите му ГМО слуги.

що си мислим, че тоя ТурчиНов трябва да се атакува в задния фронт!

Си ужасно тъп. В Русия демокрация няма и никога не е имало. За разлика от западна Европа и САЩ. Ако можеше да поживееш там... Ама си въшльо!

Вярно е ,че си такъв...спор няма, личи си!

Мислиш, че от демокрация ни заливат с такава помия по телевизията и разграбват икономиката на всички страни, които докопат.

В сащ има ДЕМОКРАЦИЯ!?Братле Демокрация не може да има никъде поради наличието на Паричната система!А в Сащ особено в последните години има Фашизъм от най чист вид!Ти не се шегувай с тези неща!

Ако повечето череени драскачи тук са тролове това не е толкова страшно. Безпаричие. Ако обаче наистина вярват в разни комунистически идеи, свободни избори под руски диктат, референдум в Крим.... Това вече е лошо, означава, че народа е тотално тъп.

Чичо, за какъв комунизъм бълнуваш тук. Само комунизъм ви е в главите и само за комунизъм плещите! Що е това комунизъм бе чичо?

Най-човеконенавистническата идеология в последните два века, довела до стотици милиони унищожени човешки съдби. Заради малоумие. Историята обаче, при ново малоумие може да се повтаря (дори ако думичките се сменят) и нищо вече не оправдава малоумните заради нежеланието поне мъничко да се просветят! Те биха си заслужили съдбата, но както и в историята ще пострадати стотици милиони абсолютно невинни...

Украйна е голяма и независимост я дебне отвсякъде ...

хахахах, браво! :)

Казват ни, че Русия е много лоша и изостанала страна, защото прие закон срещу хомосексуалната пропаганда сред непълнолетните. Въпреки това ЗАПАДНИТЕ лидери, бойкотирали зимните олимпийски игри в Сочи заради този закон, посетиха държави от Залива, където хомосексуалистите могат да бъдат хвърлени в затвор и дори екзекутирани, и приеха топло местните закони, без да споменават за правата на гейовете.Не мислите ли, че хвърлянето в затвор и екзекутирането на гейове е много по-лошо от закон срещу хомосексуалната пропаганда сред непълнолетни? Защо, ако са истински загрижени за гей правата, западните лидери нападат Русия, а не страните, които ги затварят и екзекутират? ЗАЩО???

Защото западните фашисти така или иначе искат да нападат Русия. Претекстът няма значение. А причината е, че искат да няма кой да им е опре отново при Трета световна война.

се опитай да приложиш! В последните 14 години милитаризиращата се страна е Русия. Прегледай постовете и ще видиш колко хора се възхищават на военната й мощ. Ако Западът искаше да нападне Русия, имаше много дълъг и благоприятен период за това. Западът си е уредил добре работещи държави, в които народите им живеят много по-добре от руснаците. Сравни лицата на западните и руските обикновени хора! Кои са по-щастливи? Е, кой има интерес от война или от измислен враг? Русия навлиза в рецесия. Алтернативни на продажбата на банани, пардон - на нефт и газ, икономически възможности в близко бъдеще няма! Свободен пазар няма - гангстерска икономика и над 300 милиарда годишен корупционен оборот! Я сравни севернокорейската пропаганда оправдава бедността на народа си и с какво се опитва да заплашва? Разликата не голяма.

Казват ни, че Русия е агресивна, империалистическа сила, а НАТО загрижена да се противопостави на руската заплаха.. Погледнете световната карта и вижте колко много са страните в близост (дори граничещи) до Русия, - членки на НАТО - военния съюз на САЩ, бомбардирал и атакувал много страни през последните 15 години. А сега открийте поне една странав близост до Америка, която да е част от руски военен съюз. Нито пък има руски военни бази или ракетни установки в страни, граничещи или в близост до САЩ. Въпреки това ни казват, че Русия е агресор.

НАТО залива целия свят с болната си риторика от миналото.

И каква е тя (болната риторика от миналото)?

В множество статии из вестниците ни се казваше, че унгарската ултранационалистическа партия Йобик е много лоша и възходът й предизвиква големи тревоги, въпреки че тя дори не е част от управлението, а едва ли и ще бъде. Неонацисти и ултранационалисти обаче участват в новото правителство на Украйна, което нашите западни лидери ентусиазирано подкрепят, и тези крайнодесни групи играха ключова роля в свалянето на демократично избраното украинско правителство през февруари чрез революция, приветствана от Запада. Защо ултранационалистите и крайнодесните групи в Унгария са неприемливи, а в Украйна - много приемливи?

Ами Сирия? И до сега казват западните лайномети и политици, че радикалните ислямски терористични групи са най-голямата заплаха за нашия мир, сигурност и начин на живот; че "Ал Кайда" и други подобни групировки трябва да бъдат унищожени; че трябва да обявим безмилостна война срещу терора, срещу тях. Въпреки това нашите лидери подкрепиха подобни групи в Сирия във войната им срещу едно светско правителство, уважаващо правата на религиозните малцинства, включително и на християните.Когато бомбите на "Ал Кайда" и нейните производни избухваха в Сирия, убивайки невинни хора, нямаше заклеймяване от "Великите"западни лидери. Заклеймявано беше единствено светското правителство, сражаващо се с радикални ислямисти, и което западните лидери и именити журналисти отчаяно искаха да свалят.

Объркан си защото си тъпичък и тенденциозен. Никога Запада не е подкрепял Алкайда, а Сирийската свободна армия, която също се бие срещу Алкайда. От друга страна на страната на Башар е друга терористична организация Хамас. Запада "приветства" войната между Алкайда и Хамас. Тъпотията ти си личи по малоумния довод че щом Алкайда се бие с Башар, значи се подкрепя от Запада. По същата логика понеже Алкайда се бие срещу ССА значи е на страната на Башар и се подкрепя от Русия.

Защо цитирате този самоназначил се президент при наличието на легитимен законно избран президент. Ни го ли виждате по говоренето, че това е един твърде прост и нищожен човечец. За САЩ както винаги е важното да им служи. Другото е без значение.

Великите ПУЙЧИ експерти и журналя ме убеждават, че Кримският референдум е невалиден, защото се е провел в условията на военна окупация. Е - наскоро гледах репортаж от изборите в Афганистан, проведени в условията на военна окупация. Те бяха приветствани от западните лидери, включително и генералния секретар на НАТО , като исторически момент за Афганистан и като голям успех за демокрацията. Защо кримският вот бива отхвърлен, а афганистанският - приветстван?ЗАЩО????

Ами в Крим международна военна окупация ли имаше или едностранна (на анексиращата страна)? Ако Саддам беше провел в Кувейт референдум преди пустинната буря и кувейтците бяха гласували с 80% за присъединяване към Ирак, световната общност следваше да приветства свободното волеизявление ли? А червенотиквеничетата и русофилистичетата е най-добре да не споменават Афганистан защото някои помним (или сме чели и знаем!) и Тараки, и Бабрак Кармал!

Преди няколко седмици в едно интервю държавния секретар на САЩ Джон Кери каза: Не можеш просто да нахлуеш в чужда страна под фалшив претекст единствено с оглед на собствените интереси. Всички обаче помним, че САЩ са правили тъкмо това неведнъж през последните 20 години.Да не би погрешно да си спомняме, че Ирак притежава оръжия за масово унищожение? Сънувахме ли през 2002 г. и началото на 2003 г., когато политици и експерти неоконсерватори се появяваха ежедневно на екрана, за да ни казват на нас, плебеите, че трябва да воюваме с Ирак заради заплахата от смъртоносния арсенал на Саддам? -Защо демократичният референдум в Крим за завръщане на полуострова в границите на Русия се счита за по-лош от бруталната, убийствена инвазия в Ирак, която доведе до смъртта на близо милион души? ЗАЩО???

Антиправителствени протестиращи в Украйна през зимата бяха посетени от няколко видни западни политици, включително американския сенатор Джон Маккейн и Виктория Нюланд от Държавния департамент, които раздаваха курабийки. В много западноевропейски страни имаше антиправителствени протести през последните седмици, които обаче не получиха подобна подкрепа нито от подобни политически лица, нито от именитите западни журналисти. Протестиращите пък не получиха курабийки от чиновниците от Държавния департамент на САЩ. Ако бяха толкова ревностни защитници на антиправителствените протести в Европа и ги считаха за най-същинската форма на демокрация, не трябваше ли Маккейн и Нюланд да покажат солидарност и с протестиращите в Мадрид, Рим, Атина и Париж?

Сега, едва няколко седмици по-късно, ни се казва, че хората, окупиращи правителствени сгради в Украйна, не са продемократични протестиращи, а напротив, терористи и сепаратисти.Защо окупацията на правителствени сгради в Украйна бе много хубаво нещо през януари, а много лошо през април? Защо употребата на сила от властите срещу протестиращите бе абсолютно неприемлива през януари, а е приемлива сега? ЗАЩО?

Тогава правителството на САЩ предупреди украинските власти да не употребяват сила срещу продемократичните протестиращи, независимо от снимките, показващи някои от тях като неонацисти, замерящи полицията с коктейли Молотов и други предмети, рушащи статуи и палещи сгради.

Преди няколко седмици на Запад ни казваха, че окупирането на правителствени сгради в Украйна е нещо хубаво, че хората, които го правят, са продемократични протестиращи - така ги наричаха ЗАПАДНИТЕ политически лидери и журналистически елит...Сега вече било обратното!

Пълни глупости са твоите , обърнал си обратно нещата и мислиш, че ще манипулираш гаргите? Те умряха отдавна!!! :D

Човекът с право е объркан. Не виждаш ли, че става въпрос за двойни стандарти.

Путин много се страхувал от Украйна, категоричен бе временният дърВен глава Турчинюк . -Е ,при 150 млрд външен дълг,кой няма да се страхува бе,Аланкоолу! И КЪДЕ Е ОБЕЩАНАТА ВЕЛИКА ЗАПАДНА ПОМОЩ? В леглата на украинките ли?

Да не се отклоняваме от същината,гаспада! На преден план би трявало да изведем телефонната среща между Роско и Майдън ...и как след нея оня отлетя за Киев да предаде ОЦУ/особено ценните указания/но нашичкия на Турченюк и Запъртюк! Що се отнася до щатския долар-забравете го! Когато мислите за пари,мислете вече в РУБЛИ И ЮАНИ!

А какво ще стане ако някой от управляващите в Русия отиде в Донецк?

Аз пък искам да видя как някой от "управляващите" в Украйна се разхожда сред хората в Донецк и другите подобни градове. Това видео ще изгледам с огромен кеф!

Мислят си, че управляват земя, в която не смеят да стъпят. :)

Главата на ФРС Джанет Йеллен каза, че до края на 2015 г. процента ставка на ФРС ще се увеличи значително - до няколко процента. Като се има предвид сегашното състояние на пазарите на дългови и корпоративни финанси такова увеличение ще доведе до масова несъстоятелност на домакинствата и финансовите институции, почти неизбежен е сериозен срив на финансовата система. Такава ситуация означава, че Съединените щати не разполагат с много време, за да се подготвят за сериозно отслабване на ролята на долара в световен мащаб, а оттам и съответно укрепване на другите регионални валути. Максимумът като време, на който могат да разчитат САЩ е година и половина. Ясно е, че в такава ситуация, те трябва да обърнат особенно внимание на онези валути, които ще се усилят в резултат на тази нова вълна на кризата. И това усилване те ще се стремят да ограничат. И кои може да са тези валути? Ако се вгледаме в заобикалящата ни среда: еврото, юана и рублата. И какво виждаме? САЩ рязко усилиха преговорите за зона за свободна търговия между ЕС и САЩ (което, всъщност, прави Европа търговска колония на САЩ), засилиха напрежението в Украйна (т.е., по пътя на един нов "Silk Road" от Китай за Западна Европа),плашат ЕС с Русия...

гние непрекъснато от повече от един век. Ама пусто все не може да изгние! И срещу него се противопоставят единствено с оръжие, заплахи и шамански заклинания...

Оставам с впечатлението, че ще има циркове по време на изборите в Украйна на 25 Май. Всеки път, когато се споменават тези избори, ни се набива в главите, че ще бъдат честни и демократични. Нема как да не е така, като се вземе в предвид честния и демократичен начин, по който дойдоха на власт Турчинюк и Яйценюк. На хора като тях, любимата работа е да провеждат честни и демократични избори. От всичките тънкости на демокрацията, тази им най на сърцето.

Да, а в същото време за президентските избори в Сирия на 03.06.2014г. ще ни пропищят ушити колко са недемократични и как не бива да се признава резултата от тях.

az, ти да не си полезно изкопаемо от време ОНО? Сигурно, щото си застинал в него и не знаеш, че режимът на Асад е тоталитарен, като на Тодор Живков и Сталин, плюс авторитарен и фашистки,мюсюлмански средновековно сатрапски, който бомбардира и избива собствения си народ. Такива режими си нагласят изборите на 99% за тях, както и сега Путин си ги нагласи. Асад се спаси благодарение както на Русия, така и на САЩ. Русия пазеше Асад ,защото той е нейния най- голяма стар пазар на оръжие. САЩ не пожела да прави война в Сирия, защото Сирия няма нефтени залежи, които да са в полезрението на интересите на САЩ. Чудя се как може в днешно време сред нас да има такива изкопаеми като теб?

Айде-е-ее-е почна се : "В ООН высказались против выборов в Сирии 3 июня" Аз какво ви казах Изборите в Украйна-добри, тези в Сирия-ужасен ужас, който по-добре да не се състои. Почнаха да ни облъчват...

аФторе, Турчинюк и Яйценюк са временно правителство с избор от парламента. Месец Май ще дойде друго ,редовно избрано правителство тогава ще броим пилците, нареченичестни и демократични избори и ще видим нивото на демокрация( съзнание) на украинците. А какви избори имаше Путлер, след като си фалшифицира последните изборите за президент по стар комунистически начин ???? Е, не го направи резултата 99%, както едно време комунистите фалшифицираха, а скромно го остави на 52%. Като имаш предвид, че начело на ЦИК стояха двамата му приятели Зюганов и Жилиновски, които вземаха пример от българските политически бандити дето държат ЦИК и промениха крайните числа на избора, както става у нас вече 20 години !!! Тук не ти ли се струва, че се виждат и тънкостите на путиновата демокрация?

Виж сега: 1. Янукович е отстранен с гласовете на 72% от депутатите в Радата (и двете конституции изискват 75%). При това в противоречие с конституциите, където ясно са формулирани случаите, при които това може да стане. 2. По двете конституции, временен президент става премиерът на Украйна, не шефът на Радата. Това не стана. 3. На 25 май ще има избори за президент - не за Рада. Доколкото старият им президент по закон не е отстранен от власт, то и новият ще бъде такъв. 4. И по двете конституции, Яценюк няма право да подпише споразумението с ЕС, като и.д. президент, Турчинов няма право да делегира право (отделно, че е незаконен) - т.е. споразумението е нелегитимно от правна гледна точка. 5. И по двете конституции, временно правителство няма право да сключва международни споразумения - както е и при нас. ... Има и още, но и това е достатъчно. В Киев управлява беззаконие, облечено във власт.

Ами от всичко, което пишеш следва, че си безнадежден случай.

Така де,временно правителство са ...ГАДОВЕТЕ! И като такова,не временно,а за постоянно изпозастреляха хората на Майдана! И същите ония чворове,дето им плащаха и оръжие изпращаха,сега са се настанили в Киев да организират честни,пардон,ПРАВИЛНИ избори!АЙ сиктир,бе!

честни и демократични избори в Русия? Каква е традицията за честни и демократични избори в соца? Какъв беше резултатът от референдума в България през 1946 г. против монархията (след като комунистите, барабар с привържениците си не надхвърляха 20-30 хиляди души)?

Каква работа има там Джо? Какво търси в Украйна? Същият въпрос мога да задам и по друг начин, но все още спазвам добрия тон.

Веднага ти отговарям! Джо Байдън е в Киев, за да занесе малко курабийки и други дребни сладки на Турчинюк, Яйценюк и другите революционери, изтъкнати борци за свобода и демокрация.

Хващам се на бас, че също така ще положи и цветя на паметника на "Небесната сотня" на Майдана - там някъде между курника, свинарника и лехичките с магданоз и лук, дето си ги засадиха.

И между другото ще поиска газопреносната им мрежа и ще ги кара да добиват шистов газ.

ДЖО носи ли си "калашников" или ще му дадат на място!??

Не, на място ще му дадат картечница ПКТ, че е по-тежичка и като го погнат, ще я хвърли и ще му бъде по-леко да бяга. Все пак е стар човек.

Дядка, ти и днес си пропуснал успокоителните хапченца ....

ВНИМАНИЕ, ПОЛОЖЕНИЕТО В УКРАЙНА Е КРАЙНО ОПАСНО ЗА БЪЛГАРИЯ! Путин преди 4 дни заяви, че ако не превземе Славянск ще се самоубие. Не го превзе и не се самоуби. Лъжата и демагогия са присъщи за Путин, без тях той не води нито една външна и вътрешна своя политика. Трима са шизофрениците държавници в най-новата история на Европа, които са били фатални за съдбата и. Хитлер унищожи 50 милиона европейци, Сталин унищожи 20 милиона от своя народ, сега Путин върви по техните стъпки, запали фитила на Третата световна война в Европа. И всичко в името на своето ЕГО, нито грам за интересите на народа си и ЧОВЕКА. Нашите путиновски комунисти,влюбени в Путин, не виждат опасността от тези негови действия за България и вместо да поставят интересите на България пред тези на Русия, те първо гледат да целуват краката на Путин, за да им отпусне някоя троха от олигархичната си трапеза и загърбят националните интереси на България. Забравят, че до себе си имат третата в Европа геополитическа сила, която влияе извънредно негативно върху българската съдба вече 6 века. Ердоганова Турция сега е възстановила старата си експанзионистична османска политика с нови пъклени планове за териториалното ни завладяване. Еродган чака на нашата югоизточна граница със 100 000 армия, а ние я охраняваме само с 8 души полицаи и имаме едва 20 000 армия. Следователно, ние въобще не можем да се противопоставим. Нито НАТО може да ни спаси, понеже и двете сме нейни членки, а в НАТО решенията се взимат с консенсус и една да каже НЕ- свършваме!!! Нито ЕС, който не е военен, а само икономически съюз без външна политика. Нито дядо Иван ще ни се притече на помощ, защото олигарсите на Путин вече не се интересува от съдбата на България, те само гледат да смъкват кожата на български народ, заедно с българските и американски олигарси и изнасят неговите пари и национални богатства навън, заедно със земята, небето, слънцето, водата и свободата на българите. Олигархична Русия на Путин докара ново олигархично робство на българския народ, срещу което той предстои да се бори! Ердоган чака само някой да размести границите на Европа, за да си вземе югоизточна България и развее там байрака на нова турска кипърска република. Има и повод да го направи, след като първия олигарх на БСП Васил Божков купи Бургаската корабостроителница за 1 лев, продаде я на Турция за 100 милиона заедно с 7 000 ха земя и цяла Странджа, а Странджа последните 5 години се циганизира напълно , сега е населена с 90% население турчещи се цигани, приемащи исляма и назоваващи се турци с под диригентската палка на Ердоган и троянския му кон у нас -ДПС, а то клатено и поддържано във най -високите етажи от властта от всички партии начело с майка си БСП.

Дядка, на твоята възраст не бива да говориш за самоубийства на други хора ....

И къде го прочете това - я дай линк?

Виж снимки от плачевното състояние на нашата охрана на българо- турската границавъв фейслука на ИзБ на този линк facebook.com/ideyazabulgaria/posts/742124235828275?stream_ref=10 ЕС на два пъти дава пари на България, за да изгради нужните съоръжения по нея, но крадливия ни политически елит ги изяде без да направи нищо. Първият път даде 45 милиона евро на ГЕРБ, който ги изпапка, сега даде 200 милиона на БСП, която ги папка. Заради крадливия ни политически елит, организираната престъпност и бежанците от Близкия изток, които бълваме към Европа, ЕС не прие България в Шенген, не иска нито турски емигранти нито бежанци от Близкия изток.

В грешка си мой човек, не изопачавай фактите... Да се самоубие се кълнеше Аваков, а не Путин...не подвеждай хората, освен ако не служиш на кървавите цели на хунтата в Киев!

А ТИ-ЛИЧНО ,какво направи по въпроса?

Изключителен бъркоч му е в главата. Прилича ми на БАР-биполярно афективно разстройство, по-популярното му название е циклофрения. Пристапите се изострят в прехода между сезоните и най-вече пролетно време...Не сеподигравайте с този коментар, човекът има нужда от квалифицирана помощ.

Ех пасторе, пасторе! Сам не си вярваш на приказките за "отстраняването от хранилката" нали? Посочи поне един от важните в правителството да не е милионер в долари. От 450 депутата в Радата - такива милионери са над 400. Все от "честен" бизнес, нали? Мога и пример да ти дам - правите екскурзии до палата на Янукович в Межгорье. Ами пуснете ги и в съседното имение до това на Янукович - в палата на Яценюк! И той е честен бизнесмен, нъл тъй?!

кой че дуа супа и че яде хурка и от изток и от запад...

Вашингтон не желае урегулиране на ситуацията в Украйна по дипломатически и разумен начин. Ето защо най-доброто решение за Русия е незабавно да завземе териториите населени с рускоговорящи в Украйна.

На Вашингтон ще му бъде по-трудно да започне война, ако целите бъдат предварително загубени.

то и в България има руско говорящи. това означава ли, че трябва да ни превзема?

big_uncle@dir.bg

Ако ще напъха управляващите и управлявалите в пандиза за многае лета - защо не?

...Или "бързата кучка,слепи ги ражда",ето това е проблема на американците,не го знаят това правило и затънаха до брадата в лайна.Русия/Путин/ няма защо да бързат,времето работи за нея.Има доста украинци,които още не са се определили накъде,американците ги бутат нетърпеливо... и това е грешка!Путин ги чака да се определят/вече е ясно накъде/ и тогава ще се задейства!

Най-неблагодарната работа е някой полуидиот да пише по българските форуми, изсмукани от пръстите, коментари против Русия ... Такъв човек единодушно ще бъде признат за ненормален

Сега е моменът здравите евроатлантически сили в Славянск да изкарат един роял в центъра на града и да започнат хепънинги и гей-паради. Ама мощно! Нема начин руските сепаратисти да не клекнт накрая!

НЕКА СЕ ПОУЧАТ ОТ ПРОСТОТИИТЕ НА НАШИТЕ ПРОТЕСТЪРИ. КАТО СИ СПОМНЯ КАКЪВ СМЯХ БЕШЕ. САМО ДЕ ИЗЧЕЗНА РОЯЛА, АМИ КАКАТА С ГОЛИТЕ ЦИЦИ, ОНЯ ДЕТО СЕ КАЧВА НА КУМИНА ПОМНИТЕ ЛИ ГО. И ВСИЧКО ТОВА ЗА ДА СЕ НАЧЕШЕ КРАСТАТА НА БОКО ТИКВАТА ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ УВИ НЕ МИНА

Кери даде на Лавров да разбере, че Вашингтон не се вслушва в Русия. Доколкото Вашингтон плаща добре, европейските вашингтонски марионетки също не се вслушват в Русия. За еропейските политици парите са по-важно от оцеляването на човечеството.

Другоселец, твоите "свобода","ценности" и "демокрация" тъй като не си ги обяснил, предполагам касаят само индивидуалната свобода на човека, неприкосновеност на частна собственост, без да има правила при които тя се добива - до тук .Това са неолиберални ценности, те имат почва в старите либерални ценности. Но те не са ценности на социалната европейска държава( welfare state)изградена най -добре и в завършен вид в 8-ката от северна и средна Европа( Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия и Швейцария), там главна ценност е народовластието, правовата държава, солидарност, взаимопомощта ,социалност( общо 11 принципа) и всичко в името на интересите на целокупното общество. Разбира се, и частната собственост там остава неприкосновена, но има правила за нейното добиване, които желязно се спазват от правовата държава. Там не може да си придобил частната собственост с присвояване на държавна собственост с престъпни начини и използване на властта за ограбване на другите от обществото. Срещу това правовата държава на западноевропейците е създала силни антикорупционни законодателства и действа чрез проверка на произхода на началния и въртящи се капитали в бизнес, медиите и партиите. За това там олигархия няма и не се допуска, нито капиталите да управляват държавата, нито да има медийни магнати с неизвестен произход на капитала като Пеевски и Блъсков, нито да има 300 партии перещи мръсни крадени капитали. В държава Германия с 80 милиона популация, в регистъра има само 30 партии, именно поради силното действие на правовата им държава, която спазва закона с точките и запетайките.

Надеждата на Русия в добрата воля на Вашингтон за мирно регулиране на ситуацията в Украйна ще се окаже "фатална грешка." Вашингтон не разполага с добра воля, а единствено с лукавство. Забавянето на Русия дава на Вашингто време да натрупа сили в близост до границите на Русия и в Черно море, за демонизиране на Русия с помоща на пропагандата, както и за нагнетяване на военна истерия по цял свят.

Az , ти от кого стана путиновски комунист-русофил или си бил винаги? :D Каква надежда може да храни Путин, освен да удължава агонията на Русия под новото олигархично робство, което и наложи и поддържа и агонията на Украйна ,бореща се да запази държавността и териториалната си си цялост. Трагедията е само за Европа и Украйна, че САЩ продължава да държат външната политика на ЕС и да водят преговорите за мир. Защото те никак не олицетворяват този мир в Европа. А още повече двете велики енергични и ядрени сили и най големи производители на конвенционално оръжие сили САЩ и Русия . Откак Русия по времето на Горбачов, прие от САЩ модела на олигархични неолиберален капитализъм с представителната демокрация, тя се превърна в негово обществен копие. Различава се само по нивото на демокрация или как действат трите лоста на демокрацията-(1)свободата на словото, (2)убежденията( политически плурализъм и (3)правовата държава.. В САЩ запази пълната свобода на словото и обективната преса, също имат правова държава, но неолиберализма намали нейната сила, понеже тя започна да работи за едрите корпорации и банки,а не за народа си.Също в САЩ, след като постави неолиберализма като държавна идеология 1971 г, загуби политическия плурализъм на двуполюсния си модел от две партии- републиканци и демокрации, които изцяло приеха неолибералната идеология. Както писа в.Вашингтон пост: Нашите две партии републиканци и демократи все повече са заприличали на една партия, подобна на бившата КПСС и различаващи се само по корпорацията ,която ги е яхнала и определя политиката им. Докато в Русия няма няма и помен от нито един от тези лостове на демокрацията, Путин я върна в 16 век на феодализма както казва Андрей Кончаловски.Иди в нашия сайт ideyazabulgaria.org там има рубрика НЕОЛИБЕАРЛИЗЪМ, там е събрано всичко за него.

Политиката, която Путин води и ценностите, които налага ще изведат Русия от блатото на либералната демокрация, в което я набута Запада за 20-тина години външно управление до мястото, което винаги е заемала в световните дела и дай боже това да се превърне в процес, който не зависи от индивида, заемащ най-важния пост в държавата, а в осъзната от всички руснаци необходимост...Точно затова Западът така неистово се напъва да демонизира Путин!

Не, няма защо да бързат. Спечелиш ли, сядай на масата за преговори. Ако забелязваш, спечелиха Крим и сега преговарят. Преговарят, но не за Крим, а за Украйна. Всички забравиха за Крим, независимо от немощните писъци на Яйценюк. Путин в Украйна с войски няма да влезе, освен ако не се разрази някаква кървава баня в източната част или ако лично афроамериканецът О'Бама не го помоли.

продалжават провокациите на крадливя и лажлив боклук в кремал които някои го наричат президент.

Я кажи, дали Турчинюк и Яйценюк ще доживеят до 60 години ...

продължават и изказванията на едитн аненцефал тук - joni))))

Жонка ти знаеш ли кои са шестте гласни в българския език? Хайде да ги научиш първо и после да се напъваш да пишеш!

Ще ти изпадат зъбите от злоба- недей,вредно е за здравето!

Защо ги ограмотяваш бе човек остави ги тези жители на бг да си живеят във виртулния путинов рай,те и без това са аутсайдери и мързеливци и не могат да се реализират ,остави им празните илюзии и надежди ,колкото и малоумни да са те,нека си чакат матушка русия да ройде и да ни донесе..... Всъщност освен конфети и евтина водка не се сещам за друго ,явно въображението ми е бедно.... А може и некой кашпировски да ни лекува

Прав си за съжаление

ти си нищо повече освен едно просто злобно същество

big_uncle@dir.bg

Ще се съглася с теб, но преди това, за да сме обективни, направи нещо като списъче - с две колонки (за Русия и Щатите, например). С "добро" и "лошо", а след това сложи плюсчета и минусчета. Като ги преброиш, тогава коментирай. А, да не забравиш материалната страна - ползата от "духовната" е очевадна...

Грамотност от неграмотен човек... За него сигурно Русия е зло. Но за мен не е така.

Не е глупост, зер им плащат на брой коментар. Ако дира забрани по някакъв начин пускането на безкраен брой коментари от едно място, ще си проличи, че 80% от българите подкрепят Русия, а платените опоненти са много малко.

Извинявам се. Това беше за друг сайт

Това важи за всеки сайт ...

Всъщност докато сащ са лидери на комуникациите и технологиите ,благодарение на които си пишем тука ,русия създаде десморфина ,най модерния заместител на кокаина ,от който месата ти гангренясват ,но има едно предимство много е евтин и се прави от лекарства които ги има в аптеката,чудно защо живеещите в путиновия рай са се изкушили да пробват този евтин наркотик и да си напишат смъртната присъда

моя твоя не понимай ...ти много смешен, това че тъп мисли всички вижда

Я не ме разсмивай - "сащ са лидери на комуникациите и технологиите ". Да, беше - ама едно време. А ако Тайван, Тайланд, Сингапур, Индонезия, Малайзия, Филипини престанат да работят за чичо Сам точно в областта на комуникациите, някой ще остане с пръст на...онова място. А технологии се развиват не само в Щатите, не си го и помисляй - нито Европа, нито Азия чакат технологични подаяния от американците!

И корупцията и зависимостта от психотропни вещества дойде от САЩ!!!!!!!!!!!!!!

до тоя извод? Я се опитай в щатите да дадеш пари на пътен полицай да видиш как ще те закопчаят овреме! А още от СССР Русия е един от най-мащабните търговци на дрога (идваща най-вече от азиатските републики и Афганистан).