Руската морска доктрина залага на Атлантика и Арктика

Владимир Путин одобри новата руска морска доктрина с акценти върху Атлантическия регион и Арктика.

Обратно в новината

Коментари - Руската морска доктрина залага на Атлантика и Арктика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин отваря и втори хибриден фронт в Арктика и Атлантика. Не че отдавна не е край Ламанша,край Толуза и Ню Йорк. Сега само го обяви официално като доктрина. Да не си мисли някой ,че е изпуснат.Илюзиите са вредни в този хибриден свят.

Малко инфо: "Комерсант" и Новая газета" под чий контрол са, да ви питам? Като идва информация от руска страна, доколко може да й се вярва?

Нещо да кажеш за случилото се с USS The Sullivans на 18 юли до бреговете на Вирджиния?!?Какво ли е станало с ракетата SM-2 Standart?!?Дали пък не се е взривила в левият борд на кораба?!?

Швеция са открили потънала руска подводна лодка! Това май не ви е интересно?

Абе, интересно е,ама чакат инструкции ...от работодателя!...

Алооо.Не е руска а е с надпис на кирилица!Американска е-казва се Фултон Американците са я дали на руснаците и е сменено името и на Сом

По жицата,тези връзки за обувки не могат да оплетат, ама `доктрини`пишели. Аз чак сега се замислих-военна доктрина за .... Арктика!?И кой е врагът там та доктрини ще му пишат.Не са добре тези,не се шегувам.

Питай, чети, пък после давай мнения.

Е как кой е врагът в Арктика - тюлените, моржовете, белите мечки!

Не е виц,разказваше го офицер от нашите МВС. Изстрелват съветската ракета към морето където е целта,ракетата описва красива дъга над водата,връща се и се забива в командния пункт.Тази която описваш пак направо е вървяла-напредват руските технологии.

ЕХ АМЕРИКАНЦИ ПАК ПОБЕДИХТЕ...

НЕМАМЕ НИЩО ПРОТИВ РУСНАЦИТЕ, НО НА ТЕЗИ ХОРА НЕ БИВА ДА СЕ ДАВА, КАТО ОРЪЖИЕ НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОЯГА. Те са опасни първо за себе си, но с оглед притежаването на ядрено оръжие стават опасни за целия свят. Със съжаление трябва да се отбележи, че последното столетие показа пълната неспособност на това население да се самоуправлява. Затова най-добре би било Русия да се раздели на няколко големи части, под протектората на НАТО и международна коалиция. Такова решение по никакъв начин нямя да позволи на Китай и ислямистите да се възпозват от настъпилия вакуум при неизбежното пропадане на Русия, а от друга страна ще позволи да се цивилизова и оцелее изстрадалото руско население, подложено на геноцид от собствените си управници през последните 400 години

Блядките и половината свят да ''освободят'' пак ще трябва да наемат по -умните от тях да копат суровините...

На този палячо не му ли стана ясно, че е по-добре да започне да произвежда стоки с които да търгуват вместо да изгражда доктрини и накрая да станат като северна корея- армия и глад до спукване.

Да си призная, с нетърпение исках да сме членове на НАТО и ЕС, но нещо тези опорочени организацийки от стар комсомолски стил ми омръзнаха....много ниско паднаха, като търсят постоянно причината на своята немощ в Русия!

бе за каква немощ пишеш ? за собствената си да си намериш добро призвание ли ? и те ли са ти виновни ? Нима, ако не бяхме в ЕС и НАТО щеше да се реализираш по успешно ? Ако пък намираш в Русия смисъла - отиди там. Всеки е свободен да си гради личния живот както намери за добре. Каквото и да решиш желая ти успех !

С всеки изминат ден им се възхищавам на руснаците, а не беше така едно време....но времената наистина се менят!

Обръщаш резбата, така ли?

Ами писна ми американците да ми го........

Разбираемо е желанието на Русия да навлезе на дежурство в атлантика.Нато е преминало червената линия,и трябва симетрични действия да вразумяват разюздалите се САЩ!!!

Червената линия беше Крим и зелените човечета там !Те може да излязат в атлантика ,ама дали ще се върнат?С тез корита прогнили и пиян команден състав едва ли...

Видяхте ли как се изстрелва ракета на 5 метра пред кораба в Севастопол ха ха ха...Великомъчениците на военните технологии от Руслямсия райх!!!

А да се взривява в левият борд на кораба USS The Sullivans на 18 юли до бреговете на Вирджиния ракета SM-2 Standartвидя ли или беше с очила?!?

И Льонка Брежнев се въоръжаваше, въоръжаваше... И купуваше жито от лошата Америка колкото да не пукнат отглади мужиците.

И като се въоръжават руснаците до зъби,накрая какво? Глад. Няма какво да ядат. А глада е най страшния враг. Той ще ги победи,не бомбите и ракетите.

и ние имаме, и ние имаме ....20 автомата, 5 кирки, 10 лопатки , 19 патрона и едно плащ-наметало..

Предлагам подводниците да се кръстят Курск1, Курск2, Курск3 и так далее.

Предлагам американските подводници да се кръщават Трейдън 1,2,3... и т.н., а руските Курск1,2,3... и т.н.

А защо не "Дзержински, Маленков, Ежов, Берия, Джугашвили и т.н." И последната-"Путин"!!!!!

Чета и се чудя ,вълнения , преживявания , като , че ли ние ще даваме парите.Имат си хората пари правят си флот.Защото като си спомних нашите паради за 6-ти май ми идва да потъна в земята от срам, толкова жалки, толкова мизерни, че всяка редова африканска държава ще ги сложи в джоба.Колкото до маршировката на така наречените представителни части в размер на взвод то всяка момичешка рота от времето на военното обучение би ги накарало да потънат в земята от срам, а най-отпред се кипри върховния главнокомадуващ-келнерчето.

Дори стратегията да е правилна,дори да си вечно на власт,дори технологиите да замръзнат,дори парите да имаш .... КОЛКО ГОДИНИ ще ти трябват.Това е пропаганда.Мълчиш си и когато станеш силен тогава говориш.В момент в който са настроили целия свят за оръжия .... в бъдещето говорят.Днес реалиите са такива-един самолетоносач,ако Кьонигсберк и Курили тръгнат заедно къде ще го разположиш.Хем нищо нямат хем подскачат. "Доктрини" имали .... в `светлото бъдеще`.

Ех, Антарктико, земьо Македонска како ке те делиме!

Гледам псетата на сорос много са се закахърили кво ще правят руснаците в арктика. Да ви кажа да не се кахърите...ще правят каквото си искат щото няма кой копче да им каже! Те си го и правят де.

"което ще изисква възстановяването на флотилията от атомни ледоразбивачи" Що бре, старите де отидоха ?! Или ги потопихте и тех в Мурманск, у 'гробището на подводници' :-)))

Предполагам, че при тях "перестройката" донесе съща разруха каквато донесе у нас безкрайния ,неолиберален ,демократичен "преход"

Подлога путлеристка, кой прави този преход у нас и кои номенклатури приватизираха всичко????????

Аляска не искаш ли? Да не вземете да я "анексирате" като Крим - щото и тя е била едно време ваша, ама я продадохте за дребни пари, хапнете се отзад от яд.

Шило

Я, па тоя...

ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ПЕТЪР1 СИ МЕЧТАЯТ ЗА ФЛОТ, НО СА НЕКАДЪРНИ И САЛ ДА НАПРАВЯТ!

Шило

Правилно си не нарекъл. Щото това пишеш.

Руснаците нямат сила Сибир да разработят щели да копат в Артика/Антартика...приказки на Ботокс Первьи за мужиците само

Ботокс Первьи :-)))))))))))

Полезни изкопаеми им се привидели. А с какво ще ги добивате, бе? С кирки, лопати и каскети ли? И Антарктида им се иска. Въпреки международните конвенции. Те за Арктика ще ви бият шамари докато поумнеете, вие за Антарктида сет заревали. Или какво? Да не оставим нито метър неизцапани земя и море на идните поколения. Няма да я бъде.

Тия сърцераздирателни речи, що не ги държиш на Бритиш Петролеум и на Шеврон? А Русия има с какво да се движи из арктика - с ледоразбивачи. За разлика от много други държави, дето си нямат такива!

Кой им ги строи, бе?

Кой е този в Кремъл, който си мисли, че НАТО е Чечня или Грузия?

Можеше ли СССР да спечели ВСВ - сам? Може ли РФ да спечели ТСВ - сама? Отговорете си и ще забележите безсмислието на цялото това дрънкане на оръжия.

1. Да, и го направи. Американците се включиха чак лятото на 1944 г. за да си запазят област на влияние в Европа. 2. Няма нужда от ТСВ. Русия ще прави това, което сметне за необходимо, а НАТО, ако му стиска, да започва ТСВ!

Дори след войната слагаха на военните си кораби - Детройт дизел. Служил съм на такъв ковчег. Колите им самолетите им, всичко бе копие на нещо чуждо. Без американската помощ и няколко случайност по време на войната, щяха да бъдат далеко зад Урал и днес нямаше да коментираме този изостанала азиатски народ.

И двата отговора са отрицателни. 1. СССР не спечели ВСВ просто беше сред страните победители. Победа в световна война означава световно господство, така че победата се пада на САЩ, които окончателно изместиха от престола Великобритания. Процесът започна през първата световна и завърши през втората. Руснаците победиха единствено с безогледно използване на човешки ресурси както и през цялата им история. Поредната им Пирова победа. 2. При конвенционална война няма шансове. При ядрена пораженията и за двете воюващи страни ще са огромни, но западът може да се съвземе икономически след това, РФ не.

Krasimir Mihaylov

Само, че с оглед жертвите на запада не му стиска да започни нещо.

За пореден път, народите на РФ ще отгладуват играта на войници на няколко вдетинени в Кремъл. На затъналата в рецесия и раздирана от социални проблеми Русия ще са и нужни не икономически прираст а увеличение в пъти на БВП, за да успее да изпълни всички мечти на военното лоби в Кремъл. Най-вероятно военно-милиционерското лоби ще загуби войната с хладилника която се води в РФ, а следващият президент на РФ със сигурност няма да се казва Путин.

Следващият президент ще се казва не Путин, а Владимир Владимирович Путин. И изобщо стига лелик кродилски сълзи за руския народ! По-добре погледнете до къде докара "демокрацията" българския!

Колко залагаш?

истината е, че са искали да мине под кораба - от десния борд към левия, но юнгата я настроил да мине под носа към кърмата и затова е станало нещо като шоу - нова доктрина. понимаеш ?

Казано по български - Цървули няма, гайда иска.

Мосглавпропбюро опроверга съобщението, че от "Ладный" са изстреляли неуспешно ракета пред носа на кораба. Това е било запланувано и част от учението. Разиграна е хипотетична ситуация, в която румънско рибе доплува на два метра от носа на кораба, но бдителните красноморяци, герои и орденоносци го забелязват с най-новата си техника - Орлов поглед. Орела е двуглав и затова гледат в две посоки. След което, попчето е било унищожено с ракета земя - въздух. Заданието е изпълнено успешно, както в частта му за откирване на врага с кривоглед орел така и с изтрелването на ракета земя-въздух във водата пред носа на кораба. Това еврогейците не го могат.

добре, че не са уцелили Горшной щото ...

Браво Путин !! Трябва западните чифути да си знаят мястото. Предстои воина и ти ще я спечелиш да му мислят победените!

Да не вземе да се повтори Първата световна война или Руско-японската, че отдавна не са се състояли.

Студената......а за Втората да благодарят на американците, че ги спасиха от Хитлер

Мъка голяма с тези руснаци. Колкото и да са ни мили завалиите, никой не мпже да отрече, срутването на новите им казарми /вече 2/, падането на стратегически бомбардировачи, гафовете с най-новото им въоръжение. Катастрофата с Курск беше само оповестеното начало. Мужиките както са най-търпеливия към собствената си некадърност народ, така и имат имперско самочуствие, но повечето с които съм говорил не знаят колко от казаците нападнали България през първата световна са се върнали невредими. Който не вярва да отиде във военно-историческия музех и да види пленените знамена на казашки корпуси. Жалката истина е, че в момента Русия не може да спечели конвенционална война в Европа дори с/у Румъния или Полша, камо ли с НАТО. А най-жалкото е че Русия я гласяха за световен зам. шериф с 20-тина морси бази и Мистралите бяха само първа стъпка. Западняците и американците бяха единодушни, че руснаците доста по-бързо и безкомпромисно щяха да се разправят със сомалийките и прочее пирати и с всякви видове по-организирани терористи. Затова още всички са изненадани от глупостта с Украйна и Крим:(

Ха-ха-ха! Щото американските самолети не падат всеки месец, подводниците им не се подпалват, а американците не се изнасеоха от Ирак и Афганистан?

Долара - мн.лош, еврото - също, а йената как ви се вижда бре специалисти? А, дано не ви плащат в рубли за пропагандата, че сте жив зян друзя мои ... Къде и за какво ще ги харчите и обменяте, ъм? Нелоша идея е да ви организират една екскурзия с образователна цел - обиколка на лагерите ГУЛАГ... примерно.

Ако не си в състояние да формулираш завършени мисли, не е необходимо постоянно да се опитваш.

Я точно могу сказать что тебе надо делать со свои совети ... Хочешь сударь? Я, да се пръждосвате вече - и вие и Съветите ви.

Чудна работа. Казал един от световните лидери, че страната му разглежда като стратегически определени зони и веднага вой до небето. А друг "световен лидер" като тръби постоянно, че цялата планета е стратегически интерес на неговата държава - мълчание. Що се отнася до това колко е силна Русия, то най-добре си личи по съответните мерки, които вземат враговете й. А тези мерки са доста сериозни. Това да разрушиш цяла европейска държава с големината на Полша не си е майтап ...

Ако си имам хубава (красива и уютна) къща и съм си оградил двора-градина с дизайнерска ажурна метална ограда, като науча, че спящия под моста квартален пройдоха (имащ се за господар на квартала) точи ножици и ножовки за да ми нареже оградата?... Е, па нормално е сън да не ме лови и да хвърля средства за периметрова охрана, колкото и скъпо да ми излезе. И ще вдигам вой, защото подобни разходи са ненужни, ако светът е правов!...

Аха, ясно. Само че ситуацията е по-скоро такава, че този с ажурната ограда вече я е преместил до моста и напира да влиза и под него. И оня изпод моста /по-точно е от другия му край/ взема някакви мерки. Пък колко му е подредена къщата и ажурна оградата на нашия човек вече виждаме и отвътре.

ВПК на Русия трябва да осигури нови взятки на близките до Путин олигарси! Втората чеченска, Грузия, Украйна, заплахите срещу Прибалтика, медийните изявления на Рогозин за "събирането на парчетата на СССР" предизвикват съответни мерки у НАТО и са главно "основният аргумент" на пропагандата за поредното затягане на коланите. "Вторият заек" е известно оневиняване за икономическата импотентност на "великата" държава.

Новата морска доктрина е като руската естрада - 70 години Калинка-Малинка и Алла Пугачова.

изконно руска. Няколко руснака са ловили в леда риба... Освен това е фрашкана с природни богатства. А тъй като Русия е бедна и малка - справедливо е да и се дадат още земни територии и газови ресурси (може пък арктически пАток и да мине...)! Но тъй като разни там "кравари" и "еврогейове" са жестоки и несправедливи империалисти, великият товарищ Путин иска да си я вземе със сила!

"За да осъществи тази доктрина, Русия ще има нужда от нов флот, а това е скъпоструващо начинание, казва Коновалов" Мно-о-го скъпоструващо, всъщност. Особено в светлината на последните издънки, напр. с ракетата на Парада на ВМФ в Севастопол на 26.юли. Поредният парад на поВРедата и поредният руски кьорфишек :-)))

Една ракета не полетяла, 99 долетят до целта!

Ден повреды, ден повредыiiii, ден повредыiiiiiiiiiiii.........

На гол тумбак чифте ледоразбивачи :)

Залагат на Атлантика и Арктика? Че те не могат да стигнат до тях! Ще се издавят по пътя.

Евала колега!!! Кратко,точно вярно!!!!

Медиите задължително намират само либерални и опозиционни политолози в Русия както този Коновалов,който винаги говори напречно на официалната и патриотичната позиция като че ли няма други мнения при това професионални.Само-само да подмокрят мнението на народа за Русия. Например,нищо не беше съобщено за голямата група френски парламентарии от различни партии посетили Крим и, които констатирали, че реалността в Крим няма нищо общо с разпространяваните лъжи.Хората там щастливы и свободни, няма военни по улиците и няма никаква окупация.Французите обещали, че ще говорят за откритата от тях и новата реалност в Крим. Тя не харесва на Вашингтон съответно има заповед и други не я харесват.

този пост от Санкт Петербург (Савушкина 55) ли го пращате, дорогая? Звучи като ленинска "правда"...

Абсолютно автентично. Ако някой си спомня ние ( българите) също изпратихме парламентаристи (И то какви) от откровено изхранваната от Русия Атака ( Юруш) да наблюдават "референдума" проведен при масирано присъствие на "вежливи зелени човечета" говорещи руски, хвърчащи листи за бюлетини, но от атака не видяха нищо нередно. А сега си представете какъв рев, като от опарено мече, ще се вдигне, ако в секция където атака не може да вреди свой човек се случи това.

60% от населението на Крим са етнически руснаци и вероятно щяха да гласуват против присъединяването на Крим към Русия според Вас?

Пак ще мажат нефт на приклади за закуска....джиджето успя да им смъкне продукта от 2.5 милиарда до 1.25 милиарда долара само за година, обаче те едно си знаят

не милиарда. Иначи си прав!

админченце, а по-добре изтрий всички коментари и остави само тези на рускинята - много са смислени и напълно по темата. Какво си играете да подбирате? Баси и цензурата в тоя сайт - интересно чия собственост сте душици златни, а?

САЩ имат военни корби във вскички морет и океани, защото имат с кого да воюват ?!

Не им трябва руски нефт през Беритговия проток. Те си имат всякакъв - натурален, шистов, втечняван и т.н.

Всеки пост на антируските предатели на България го повдига на Путин

толкова ли го е закъсал с простатата.. Язък за пълководеца.

Дир-ниците са на каишка на пасола на Великата Бензиноколонка....получават ритник в кокълчетата,ако някой злослови срещу злото джижде император Ботокс Первий :))0

Горкичкият,научи български език и после съобщавай своите безсмислици.

Май е време вече да свикваме - ние победихме. СССР се разпадна, а на негово място се възроди една мощна капиталистическа държава - Русия, която като останалите се бори със зъби и нокти за същото за което се борят и те - плячка. В тази борба, за Брюксел, Вашингтон и Кремъл "демокрацията" е само един инструмент. Такива като нас са плячка, образно казано - бут с месо, а дивакът - след като оглозга месото, от кокала, който му е останъл се прави връх на стрела - ще я изстреля по следващата плячка и ще я забрави.

Другари, отдавна е време за рикийката и салатата! Стига сме се занимавали със световно известни идиоти! Ха, наздраве!