Кметът на Киев отстранен от поста заради насилието срещу протестиращите

Кметът на Киев Олександър Попов и заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Украйна Володимир Сивкович са отстранени от длъжност заради насилието, с което на 30 ноември беше разпръснат протестът в столицата на Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Кметът на Киев отстранен от поста заради насилието срещу протестиращите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днеска МОРЕ ОТ ХОРА ЗА ЯНУКОВИЧ! Дори по нашите либералски медии, снимащи с малък ъгъл се видя, че манифестиращите лоялисти са много повече от Майданците! А другояче не можеше да бъде - споразумението е неизгодно и вече се разбра.

Между впрочем, Попов не е точно кмет, назначен от президента "глава" на киевската градска администрация. Последния избран кмет избяга в Израел, след разкриване на огромни злоупотреби, но по-късно потулени. Нови избори така и не бяха насрочени, т.е. вече 7 години народа не може да изрази волята си. Това едно от многото безобразия в Урайна.

Извинявай, тоя избягалия кмет от Партията на регионите ли е бил или от оранжевите?

Добър въпрос: Беше към оранжевите, когато го избраха, но после започна своя игра и Тимошенко му насрочи извънаредни избори, които той взе че спечели (като подкупи пенсионерите на Киев). А после стана неуязвим за известно време, докато Янукович не му каза, да връща краденото и да изчезва.

Започна планирана политическа чиста. Скоро ще се назначат точните хора и преговорите по присъединяването на Украйна към ЕС ще тръгнат гладко и експедитивно. Отново честито на пачкаджиите...

Пичове , вие се излагате с коментарите си Нощ на геноцит Подават оставка всички Всички са замесени Какво точно не разбрахте

Хихихи Спец ченгетата командвани от кмета Президентът се опитва да спаси кожата Ама нема да стане Ще го изритат дружно

за Украйна тук се мълчи или малкото което се казва е лъжа или силно изкривена истина, "мирният" протест в първите дни се изразяваше в коктейли молотов, вериги, замеряне с павета и като връх - нападение срещу полицията с булдозер, така че разгонването на тези хулигани или по точно платени щурмуваци е най малкото, очевидно полицията беркут има много добра подготовка защото посрещна пасивно всички тези издевателства

Ами,батка кат`си тъп-така ти се пада... Направи проучване бе,преди да се кандидатираш за Кмет!!! В Атина,Рим,Париж и Мадрид,ако полицията се представи така,със сигурност ще станеш Министър!! А ако имаш късмет да си кмет на Атина-и има и двама трима убити демостранти-може и Министър Председател да станеш батИ.... Ама к`во знаете вие от демокрация бе.......

В интерес на истината,сега като обръщам внимание на снимката,доста "тунингован" е чичкото... Като оная мумя от Италия!! Сигурно пластичният му хирург е милионер вече.........

Излагат се украинците. Явно там е подобна политическа каша, като тук. Мен от стотици километри ми изглежда, че едва ли полицията е превишила правомощията си, а щели да свалят кмета. Не знам кой го избира там. Сигурен съм, че покрай нашите протести, Фъндъкова е пъти по-виновна, за незаконни разрешения на протест - например пред МВР, а май по закон и пред НС.

Драги ми смехурко, в София Фандъкова е закона! Нея народът я избра, софийския, а ти си оди са село да квичиш! Преди Нова година на село се квичи!

Сигурно съм по-софиянец от Фандъкова, но това е друг въпрос. Малко вероятно е, кмета на Киев да не е също избран от киевчани. Тогава въпроса е, кой го сменя? А що се отнася до Фандъкова, аз не оспорвам избора и, а законноста на действия от общината. Например разрешение на протест пред МВР, ако е имало такова. Сградата на МВР попада в такива с специално предназначение, които са пазят с ВСИЧКИ средства - включително ако се налага, да ги избият. Длъжни са и за всеки служител трябва да е предвиден автомат - не знам за чистачките. Как може да се допуска за законно там да се провежда протест. От това зависи националната сигурност и дали пред дома ти ще има чужди войски например.

БРАВО! УТРЕ ПРЕМИЕРА НА БГ.!

А в понеделник БОКо и Шестака в Централния Софийски...!!!

Нямаме такъв главен прокурор иначе сума народ начело с Р.Овч. и цялата пасмина трябва да се отстрани.

Да отстраним Фандъкова заради насилието срещу протестиращите у нас! Само тя е виновна и никой друг! :)))

Да, да се отстрани Фандъка, но не заради "насилието" срещу протестиращите, А ЗАРАДИ ДОПУСНАТИЯ ОТ НЕЯ НЕПРЕКЪСНАТ ТОРМОЗ, НАЛАГАН НАД ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ (ИМАЩИ НЕБЛАГОРАЗУМИЕТО ДА ИСКАТ ДА СЕ ПРИДВИЖВАТ ИЛИ ДА ЖИВЕЯТ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ) ОТ СОРОСОИДНИТЕ НАГЛЕЦИ.. !!!