Киев и Вашингтон стартираха ”Безстрашен страж”

Американски и украински войници започнаха съвместни учения край западноукраинския град Лвов, които предизвикаха гневни реакции от Русия.

Обратно в новината

Коментари - Киев и Вашингтон стартираха ”Безстрашен страж” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За мен лично е най-важно там да не стъпва български войник, под каквато и да е форма. И един единствен наш официален войник там може да завлече страната ни в военна катастрофа. Да не си въобразява някой младеж, че ще отиде там да изложи живота на децата ми в опасност, а неговото семейство ще е тук в безопасност. Само да го има в предвид!

Ако изобщо има и един такъв малоумник, след като се върне оттам, да не си въобразява,че ще бъде посрещнат като герой. Лично аз кожата на живо ще му одера.

И ТЯХ ЩЕ ОПРАВЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ КАТО НАС!

Шок и ужас.Имаше такава операция.Много благозвучно наименование ,дадено от едни много кротки,добри и демократични хорица.

...и така! Вече 15 години в "демократизираните" страни цари само шок и ужас + много смърт! Да благодарят на Фашингтон!

Ще дойде ден,в който ще се чудим как да ги изгоним тия боклуци,където стъпят няма махане. Освен с кръв.Примерите са много.Жалко за страната ни.

Всичко е такава гнусна помия.Украйна член ли е на НАТО,член ли е на ЕС,кой ги вика тия убийци да са там??Чехия ,Унгария някога са били членове на Варшавския договор,когато е имало събития са викали армии на други страни членки на този договор на помощ и се казва,че било мноооого лошо.А сега една хунта ,дошла с преврат "вика" говедата и те отиват "загрижени"за народа и сигурността на Украйна с военни,оръжия,самолети,инструктори?????И това е редно и нормално.

Много хора забравиха как постъпиха американците по време на Кубинската криза.Просто защитниците на Америка имат къса памет.И какво излиза руснаците не могат да защитават руснаци който не са малко в Украйна а американците от другия край на света могат да защитават украинците или по скоро правителството поставено от тях чрез преврат.Дреме им на американците за Украйна въпроса е как да са по близо до Русия враждата никога няма да спре.И всичко което сега става е много по страшно от периода на студената война сега войната става гореща.

Погрешно прочетох името на ученията като "Безстрашен страХ", но всъщност грешката е вярна...

Ако Руската армия не беше Анексирала Крим и завладяла Източната част на Украйна - то всичко щеше да си е наред! За това е нормално Украйна да търси защита от Агресорите!

Ти да не живееш в някой студио на Дисни та ти се привиждат руски войски в украйна? Къде са? Защо никой не ги е виждал, освен няколко псакита като тебе в изблик на шизофренична лоботомия?

Русия сгреши много пъти. Сгреши, като не се намеси в Югославия. А сега сгрши, като призна САМО референдума на Крим. Явно се опитва да предотврати изострянето на агресивността на НАТО, но определено подценява наглостта на САЩ. Всяка отстъпка, краварите си приписват като победа и още повече се настървяват. Това ТРЯБВА да бъде спряно. И ще стане само по начина, който използва НАТО. Само с техните оръжия, по техните глави!

Я стига с тия лъжи.Десант не се прави за отбрана,а за диверсионна дейност с цел нападение.Десантчиците на какво последно ще обучават украинската армия?Явно цялото"величие"на САЩ се гради на лъжи и интриги.Отдавна е премината червената линия и Русия е провокирана постоянно.

Педофиле забий си го отзад!

Бляд нещастен, забрави ли, че скоро Русия проведи грандиозни военни учения от Черно до Балтийско море по границите на съседите си?

Искаш да кажеш, че Русия е провела учения в Мексико - до границата на ФАЩ или Русия проведе учения в собствената си държава! А за ФАЩ - провеждат учения на друг континент, в чужда държава, заплашвайки друга държава или искаш да кажеш, че американските войски на учение в украйна всъщност се водят на американска територия? Айде уточни се, че нещо ти е много широка халката!

Имам подозрение,че евроатлантиците накрая ще станат за смях с гръмките и смешни названия на военните операции.Много са "безстрашни",когато нападат държави 20-30 пъти по-слаби от тях във военно отношение,но щом стане напечено много бързо напълват памперсите!Та и украинците като тях,много са безстрашни,когато стреляха с тежки оръжия по граждански обекти,но като ги нагънаха видяхме какво стана и Иловайски,и в Дебалцево!

Руските агенти в България пак ядът жабета.

Безстрашен страж с пълни гащи.

Като членове на НАТО, трябва да ни притеснява, ако основният участник в Североатлатническия Алианс се намесва в конфликт близо до нас - особено като гледаме резултатите от неговата намеса в арабския свят.

Това си е чиста проба създаване на нова терористична група от американците, но вече близо до Москва.... да не вземат само да литнат ракетите, че тогава да видим кой-кого..... щитове и тем подобни идиотски творения за един миг ще бъдат пометени, но така създават някаква погрешна илюзия у хората, че нещо уж ги "пази" и от кого??? Най-правилно е да разберат, че истинския враг реално е Америка, тя навсякъде сее само тероризъм и войни и никой нищо хубаво не е видял от тях!! Че и нашите тъпи политици ги слушат направо не ми се мисли какво ла.на ще изядем.....

По-разумно щеше да е украинките да отидат в америката и там да правят учение.Това повече прилича на безумно предизвикателство към Русия от което ще загуби европата..

Чудя се защо имената са все такива гръмки - "Буря в пустиня", "Безстрашен страж" ...?

в сравнение с коя да е обява на ново руско или севернокорейско оръжие - враговете им винаги се 'тресат от страх' :)))

Новината за тези учения ме подсеща, че не случайно е казано, че на лъжата краката са къси и рано или късно я хващат. Неотдавна в интервю за полския интернет-портал "Wirtualna Polska", Корвин-Мике - кандидат за президент на Полша от партия KORWiN е заявил, че майданът в Украйна е операция на ЦРУ и на полските секретни служби. Според него терористите, които убиха на Майдана 40 демонстранти и 20 милиционери, за да провокират безредици са били обучавани в Полша. "Аз седях в Европарламента до външния министър на Естония Урмас Пает. Именно той призна тогава в телефонен разговор с шефа на европейската дипломация Катрин Аштън, че наши хора са стреляли на Майдана, а не хора на руския президент Владимир Путин или бившия президент на Украйна Виктор Янукович", казва политикът пред журналиста, който го интервюира. Говорейки за ситуацията в Украйна, кандидат-президентът отбелязва, че украинците за съжаление трябва за всичко да благодарят на американците. "Русия няма намерение да вземе нещо от Украйна. За нас това беше идеална ситуация, защото в интерес на Полша е да съществува независима Украйна, но слаба. И всичко това беше унищожено на Майдана. По възгледи Корвин-Мике е консервативен либерал, евроскептик, дворянин, а по религия - католик. Има 6 деца и е извънредно популярен блогер, особено сред младежите.

кротко си сидял и подслушвал.. Сега нека го осъдят за клевета, но подозирам че е изкуфелник тип Волен на когото никой не обръща внимание.

След преврата в Киев настъпва тотален разпад на украинската армия и милиция . Причината е, че мнозинството от кадровите офицери и сержанти отказват под един или друг предлог да служат на хунтата в Киев. При това положение хунтата изправена срещу надигащото се недоволство на рускоезичното население в Източна Украйна, по предложение на олигарха Коломовский, одобрено от американските инструктури , които се намират на место започва създаването на т.н. доброволчески отряди. Създадени са следните доброволчески отряди в Украйна : - батальони за териториална отбрана, съставени основно от мобилизирани запасняци и малка част платени наемници. ОТ тях най- известен е "Айдар" почти унищожен в котела в Дебалцево; - батальони със специално предназначение на подчинение на МВР, които са съставени изцяло от местни и чуждестранни наемници срещу съответно възнаграждение. Тук най-известните са "Азов" и батальоните на Колумовский- "Днепр" 1 и2; - резервни батальони на националната гвардия - тук по известните са батальон "Донбас " и спец отряд "Омега"; - "Десен сектор"- признати са за държавни военни части, но не се подчиняват нито на ГЩ, нито на МВР, а само на своя вожд Ярош. Настоящите учения са предизвикани от американските инструктори, които са констатирали, че в хода на проведените досега бойни действия т.н доброволни батальони са показали много ниска бойна, организационна и комуникационна подготовка и независимо от многото похарчени средства са претърпени много тежки поражения от опълченците.

След като Германия разгроми СССР през 1992-ра, естествено е, че ще има гневни реакции! Странното е че гневните реакции са на руските предатели на СССР!

Ако не беше Горби, Германия щеше да се обедини през крив макарон

Кви са тия гневни реакции! Украйна руска губерния ли е или независима държава! Що няма гневни реакции, когато Щатите провеждат военни учения на Малдивите!

браво, браво.

Организаторите на фашисткия преврат в киев организират "хуманитарна" среща на отрядите си за масови убийства на тема "Как да убиваме повече мирни, но несъгласни с фашистките ни идеали хора"...

buRgbuRg1

:) САЩ , ЕС , НАТО , Украинците, Балтийците , били фашисти , а ? ! :( Ленин : "Един велик човек гради новата история на Апенините , другарят Мусолини ... " ! :( Сталин към Ребентроп след подписване на Пакта между СС Сере и Германия за дружба и взаимопомощ при завладяване на света : "Предайте на др. Хитлер моите най-сърдечни поздрави , и го уверете в нашата безрезервна подкрепа и помощ в борбата срещу империализма ... " ! :( :( The Soviet Story https://www.youtube.com/watch?v=GQoe-3Va2oU Фашизъм , А ? ! :(

От гадните ти лъжи и тъпотии,бе. Най-големите-Ленин,Маркс,Енгелс са от аристократичен и буржоазен произход.Ами ти кой си?!Не можеш да допуснеш ,че има интелектуалци,които мислят и за Унизените и оскърбените,както ги нарича пък Достоевски.Скрийте се гниди селски и недоучени.Стига с едни и същи "факти".Нищо не може да се сравни с газовите камери и сегашните сеещи разруха "демократи"от уса.

buRgbuRg1

:) С това "бе" звучиш много селяндурски , каквато си и всъщност явно , ... проста селска пръчка , като баба си Цола и дядо си Пеко , Тако , Мако , Дако .... ! Ясно , че си червена дръта овца , не се сдържаш да изблееш , "Беееее" ! :( :)

болшевизъм=фашизъм=нацизъм!

Ми те и англичаните, през 30-те години на миналия век, много са се възхищавали на Хитлер. Докато не е започнала войната, де...

Просто потърсете в нета съобщение то на Централната банка на Украйна за вноса и износа за 2014 г. Внасят дори сало! От Германия и Литва, разбира се. Износът към Русия е пълнил някак хазната досега, а сега в братския ЕС няма кой да ги пусне. Та само войничка ще позволи на сегашните управляващи да се помотаят още малко из властта, че после няма.

Някой ще драсне клечката. Преди известно време, една страна призна и откри дипломатическо представителство в Донец. Дали няма да видим и съвместни учения с тази страна, тя пък има договор с Русия за военносътрудничество. Досега на "тъмно" се биха спецчастите на САЩ и Русия (1:0 за Русия, прибраха Крим), сега започват "Киборгите" на САЩ и Русия, Бил Геитс срещу "Правец 82", с техника 80 година, верочтно може да гледаме бой с техника 2015г, ....но дано някой не натисне червеното копче. Филма "Арийци срещу славяни" е гледан и игран, но явно забравен...То и на "Женени от пръв поглед" програмиста , софтуерния консултант, да се чудиш в кой свят вирее....Телефонна любов-лекарство против спин

Абе бунак поне да беше влязъл в тръбата!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЩЕ НАКАРАТЕ МЕЧКАТА ДА СЕ НАДИГНЕ,ИДИОТИ УКРАИНСКИ...ТОГАВА МАМИЦАТА ВИ... И АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ УСЕТЯТ ,ЧЕ РУСНАКА НЯМА КАКВО ДА ГУБИ...ЩЕ ДЪНИ ДО КРАЙ-СВЯТ НЯМА ДА ОСТАНЕ

Долнопробният руснак като нищо не е направил и няма какво да губи, не означава, че ще му се позволи да унищожава това, което другите са създали! Да си седят изродите в дупката си и да не се показват - имат си достатъчно място там. И говорейки за фашизъм, през 21 век има само 2 държави, които са си увеличили териториите за сметка на други: Русия и Ислямска Държава.

Явно си болен. Прегледай се докато е време!

40 години комунистите все "ще" разправяха ....

е актуална щото не се връзват една с друга? 1. Путин - великият стратег, с 2 хода напред и всички останали играят вцепенени по неговата свирка; или 2. Заспалата мечка дето тепърва щяла да се разбеснява

В последния епизод Доктор Кур-ин лечетелката ще излекува местните от остро подуване и тежест в генеталната област, чрез анална интервенция - специалитет в американските армейски части!

на снимката виждам укроп в размисал дали да фарли автомата и да дигни кунки с бело баира4е

В момента Путин ми прилича на възбуден комсомолец със смъкнати гащи,на когото в последният момент му е избягала любимата!Ах,каква поразия!Ах,какъв гняв!

Явно имаш психологически проблеми със силни изблици на параноя и халюцинации! Или си за лудница, или си прекалил с наркотиците!

на роботомериканците им изписват прескрипшън дръгз, не наркотици както ние го разбираме... той не може да прекали, той си е така, в услуга на собствениците ан демокрацията градящяа се на прескрипшън дръггинг.

свобедните дрогирани "войници" ще летят в съндъци, завити в знамето на свободните банкери, обратно към земята на свободните... дано не са христяни защото еврейските собственици на земята на свободните не разрешават да се показват кръстове публично

дано не ги облети някои самолет оти безстрашно ща са подрискат Сюргюн при които памперсите са хар4ат кат топал леб Дано са мият с уевата рука 4е после бат Боко да не се здрависва с лаиняната като изказва ку4ешката си преданост

Киев и Фашингтон стартираха Безстрашен страж, за да си дадат кураж! Фашист в нужда се познава, ама все кафяв остава!

Петро Порошенко трябва да проведе политика за промяна на конституцията като даде федеративна зависимост на Донбас и Луганск, иначе конфликта ще тлее с години без решение.

Русия няма никакво право да се меси във вътрешните работи и политиката,на която и да било независима държава!Така че путин да си прибере диверсантите и окупационната армия от Украинските територии и да се занимава с рухналия стандарт на собственият си народ!

Но като гледам САЩ има право да се меси навсякъде. Сами сте идиоти натовски! Никой не ви вярва заради двуличието.

Русия за разлика от САЩ не се меси във вътрешната политика на нито една държава и няма армия в Украйна. Поне така твърди началник щаба на украинската армия. Виждам, че ти си по-осведомен от него и заливаш този форум с лъжи. Рухнал е стандарта в България, а не в Русия, защото нашата средна заплата е 2 пъти по-ниска от руската и се топим като ланския сняг, а в Русия населението расте вече 7 поредни години.

Ние не можем да видим рухването на Родоския Колос, чудото на древността. Но на началото на рухването на азиатското 'чудо', путинската Евразийщина, сме свидетели- САЩ участват вече в мача ;-)

Комунизъмът е до първия личен капитал. Атеизъмът е до първата вълна прехвърлила борда. Безстрашието е до първата среща със Су.

БългАриец

А комунизмът и атеизмът дойдоха от Империята на Злото, дето произвежда и различните 'Сухой', на които си фен. Но има достойни и способни в делото си смелчаци, които успешно ще им се противопоставят !

А защо не правят учението в източна Украйна?Нали са много храбри.Само дето тогава трябваше да се казва "Насран труп".

Ноу хауто от Виетнам"Безстрашен пиш"е пренесено в окрайната със завиден успех!

Резултатът от такова обучение нагледно ни го показаха грузинците през 2008г. Страшен "успех" постигнаха... Та и тия няма да стигнат по-далеч, нима изобщо някой се съмнява в това???

Грузинците дори бяха получили американско оръжие. После като бягаха си взимаха съветското и изоставяха американското. След войната американците молеха Русия да им върне БТР-ите, защото Грузия не ги била платила, формално още си били американска собственост.

От 300 хамериканеца рашките напълних агащите ....а ако бяха 300 000 ?

Ха ха ха ха ха,това в рамбо 17 ли го гледа???!!!

Безстрашен, безстрашен, колко да е безстрашен?

И сега ако пак ядът бой украйнците ще станат за пълен резил, къде ли не обикаляха на чиили порти не хлопаха някой да им хвърли милостиня :).

Украинците отдавна вече са пълен резил. По-ниско няма как да паднат. Символ за предатели!

ако стреля така както е хванала автомата,то той ще и избие всичките зъби........очевидно е позьорка а не войник с опит

Ха-ха, САЩ уж били против фашизма, а сега щели да обучават нацитата от "Азов" и останалите бандитски паравоенни формирования. Те така правят и в Сирия - обучават терористи, които после най-често преминават към ИД.....

вашият велик вожд, другара путин, нека да се пробва на държaви от нато :)

вашият велик о-бонго що досега не е посегнал на Русия, нали Крим е непризнат? То имаше един кораб със система Иджис, дето моряците осраха морето, че след това 5 дена кафяв флаг на спасителите имаше.

така ли ти каза руския блогър които сега е шеф на тролската къща на путаракис? Тоя мит си го разказвате за лека нощ а источника е само един - капитан2.орг който не съществува 20 дена след като публикува тази измислица.

Pesh0

Ако се пробва , ще видите , че нато не съществува . Какво Франция и Германия , ще запалят моторетките и ще тръгнат срещу Русия ли ????????????