НАТО утвърди своите центрове в България и още 5 страни

НАТО реши в България, Румъния, Полша, Латвия, Литва и Естония незабавно да бъдат създадени многонационални командни и контролни центрове на пакта.

Обратно в новината

Коментари - НАТО утвърди своите центрове в България и още 5 страни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При една евентуална война, първата работа на противника е да унищожи командните центрове, естествено с ракети.А по какъв критерий са избирани цетровете, погледнете картата и сами си отговорете!

Абе тия от нато кви са? Определили били! А нас все пак питаха ли? Дали искаме на територията си чужди войски, за наша сметка и на наше "изхранване"? Или за това е достатъчно да си назначиш еничари в правителството и си готов?!

НАТО може и да ги е утвърдило. Но специално за бъдещия център в България - не го е утвърдил народът ни. Ще видим колко ще го утвърди на следващите избори!

развръща предни командни пунктове в страните от Източна Европа които граничат непосредствено с Русия?! За отбрана?!?! Не!!! Защо САЩ и НАТО изведнъж спряха да говорят че за предотвратяване и защита от ракетно нападение от Иран е необходимо да развърнат своето ПВО в страните от Източна Европа?! Е като сте изпечени лъжци ние не сме с къса памет и не си мислете че търпението ни е безкрайно, уважаеми политици от САЩ, НАТО и ЕС!

това е демокрацията и това са им ценностите - първо завличаш нацията без да я питаш в НАТО, после пак без да я питаш я замъкваш и в ЕС, отделно пак без да питаш нацията и тръсваш едни чужди бази при това напълно безплатно, а след това правиш някакви центрове под чужд контрол пак без да питаш нацията! ТОВА ЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА ПО ЕВРОПЕЙСКИ И АМЕРИКАНСКИ????????? те у тях си така ли правят? просто за тях ние винаги сме били и ще бъдем ВТОРО КАЧЕСТВО - роби и аборигени които ще имат същата съдба като индианците - деградация и погибел!!!

ДА И КВО ПРОБЛЕМ ЛИ ВИДЕ ДА ТИ НАБИЯ МАТРИЦАТА В ДУПАРАТА А

На тебе , като ти е гот американци и други подобни, да ти го завират отзад, та чак до гърлото, не препоръчвай това на всеки!

Ааа, ти си от раннобудните гълтачи! С шаренките знаменца, развявани с меки китки!

Още малко и референдум ще поискаш.При янките няма такова понятие

Защо триябва вси4ките 5000 да са германци, англи4ани, италианци испанци, на ротационен принцип. Трябва поне 80% да са българи. И ако ще им плащаме заплатите триябва по бългаските стандарти 500-600лв на месец, ако щеш. Техните фирми по толкова дават тука.

Нужна ни е защита от рушката кочина - не само бази , но и флот на НАТО в Черно море и бойни дежурства около рушкото въздушно пространствов...алкашите разбират само от бой

Ти, не си българин! Като болшинството политици и Ти- нямаш връзка с народа, какво той мисли и иска! Имаш ли Разрешението на всички българи, за да "плещиш" глупотевините си от тяхно име ?!Питал ли си истинските българи, доведени от новодемократите до състояние на "колапс"- от какво имат нужда и какво мислят? Не си Разумен и си много далеч от Реалностите ! Много! "Слез на Земята"!

Някой пита ли ни нас какво искаме? Или колониалните роби проститутки не се питат. На тях им се налага какво да искат. Стадо ти си БОКЛУК и наистина си заслужаваш да измреш всички до един, съсипали хубавата територия България, превърнали я в ПУСТИНЯ и СМЕТИЩЕ на ЕВРОПА. Дано по скоро да изчезнеш, защото си БОКЛУК.

Само забележете в кои държави ще правят центровете. Най-бедните, най-комплексираните и държавите без грам самостоятелна политика. Държави, които така ги тресе злобата и комплекса, че са готови безплатно да предоставят територията си. На фона на закриване на 14 бази на НАТО в Европа, поради липса на средства. ... За закриването им можете да прочете на сайта им.

Поне да ги направят там, където има най-много поддръжници на ИД.

какви и за какво са тук, ако не поради определени цели на САЩ и НАТО да ги ползват "по предназначение"?!

Правят ги в тези страни за да могат да противодействат на Русия, а не заради това, че са бедни. Ако Русия не беше взела Крим, сега щяха да разположат бази и там за да контролират Русия. Пука им за бедноста на страните. Колкото по-бедни толкова по-добре е за тях. Без Крим, Украйна не е интересна.

Не ни трябват хамериканци , нито в бази , нито в командни пунктове!!!Да си гледат негрите и индиянците в резерватите!!!Тук ги м р а з и м!!!!

В този живот всичко има и плюсове и минуси.Определено дружбата ни с РФ е в пъти по-положителна от колкото отрицателна.За справка,препоръчвам да се чете ПРАВИЛНО историята.

Ясно, че нито си я чел нито си я разбрал историята . Сега поне бол инф. средства

Забравих ме ли,че родината ни възкръсна,благодарение на ДЯДО ИВАН?Може би станахме НЕ БЛАГОДАРНИ?Е гордея се,че поне аз и моите приятели не забравяме този факт.

Добре,приемам съюз на европейските страни,запазващи своята самостоятелност и създаването на европейска армия.Но идеята е изродена и опорочена в зародиш.От къде на къде ще членуваме в нато управлявано от пентагона?Защо ни се натрапва идеята,че РФ е наш противник?

България е член на НАТО и ЕС и не може само да хленчи когато трябва да се ангажира с нещо сериозно , а същевременно да иска сигурност, просперитет и демократични ценности!

Да де ама България като член на нато и ес няма никаква сигурност, просперитет, а за демократични ценности и дума не може да става. Това членство е заробващо и ни превръща просто като пушечно месо, хвърлено да защитава частни еврейско хазарски интереси...

Подлост и лицемерие "демократичният свят" се " управлява" от ДИКТАТОРА  САЩ!

чл. 84 от Конституцията разрешава пребиваването на чужди войски само с разрешение на НС

Конституционният съд незабавно да потърсят отговорност от Ненчев, а НС да го освободи от поста, за неспазване на Конституцията в която се е заклел! Никой министър не може да си позволи да предава интересите на народа и страната! Правителството трябва да положи усилия България да запази Неутралитет! Русия не е враг и не ни заплашва, но , ако САЩ,Нато провокират Русия и ни въвлекат във война - тежко на народа и страната ни! Политиците никога да не забравят, че са избрани от народа, за да служат на интересите му, а не да служат на чужди интереси!

При евентуална война, България се оказва на фронтовата линия между НАТО и Русия. От Крим до Варна е по-близо, отколкото от Варна до Сандански. Невъзможно е страна, която има ядрено оръжие да не го използва, когато започне да губи. Губещата ядрена сила ще извърши ядрени удари. В такъв конфликт няма да има победител. Руснаците не блъфират военно. Който мисли така, ги подценява. Руснаците от миналата година се настройват на тема война. Те няма да отстъпят в Украйна. Който отстъпи ще се признае за победен. Това управление ни вкарва в кюпа срещу руснаците. Гърци, австрийци, германци, турци, французи си направиха пас.

турската/натовска армия-най-многочислената в алианса няма да навлезе в наша територия под предлог че ни пази от руснаците и да завладее териториите които цар фердинанд й е отнел през 1912 г /между сегашната турска граница и чак до Созопол/. Така хем мераците на турците-натовци най накрая ще бъдат удовлетворени от САЩ,хем нас пак за пореден път ще ни "възпитат"добрите оттакът океана, може пък вече да се договорили с нашите "висши" политици и с Ердоган, дано сме живи да видим.Боже пази България.

или може би алкохола.

За да има баланс, предлагам в България да бъде открит и военен координационен център на Русия! До Натовския, за да си пият кафето заедно.

За да докаже "пъстър свят" твърденията си, то трябва да има запитване до суверена. Само тогава ще се докаже, че България е свободна и независима страна, в която волята и благополучието на народа е от първостепенно значение.

Че съберете 500 000 подписа за референдум за излизане на България от ЕС и НАТО- аз как точно Ви преча да реализирате това свое право?

Ти събра ли 500 000 подписа преди десетина години, за да ни "приемат" в НАТО ???

Що не вървиш....... да обикаляш канторите!

Не е в правомощията на парламента да решава от името на всички българи! Парламента може да решава неща, които не са свързани със съюзи, територии и т.н.м т.е. неща, които засягат всички българи до един.

Струва ми се , че и Словакия и Унгария имат обща граница с Украйна пък ги няма в този престижен списък на масовата защита.

Щото на мен ми се "струва", че там управляват истински държавници, а не мекотели продажници.

Най после ще имаме център на НАТО в България. Сега 100 пъти по остро стои въпроса с 4 безплатни американски военни бази в България - дето ги нямаме??? Янки вървете си в къщи! Ние сме в НАТО.

Ще пообиколя малко канторите на колегите, занимаващи се с наказателни дела, и ще ги питам- колко процента от техните подзащитни са членове/ симпатизанти на атака:D После ще напиша процентите тук:) Нека хуууубаво да се видят атакистите колко струват като български граждани....

Не знаех, че човек трябва да се изповядва пред адвокатите за политическите си пристрастия. А ти сигурно нямаш клиенти, че си тръгнала с политика да си разправяш.

Като прочетох писанията ти, се чудя колко струваш като адвокат...

Като прочетох писанията ти, се чудя колко струваш като адвокат...

Те направо ще се шашнат "атакистите" от разкритията на една селска тетка...

Неискаме натовски център в България! Не искаме натовци в страната ни!

ПРЕДИ да искаш нещо, трябва да дадеш! ТИ плащаш ли си осигуровките редовно, плащаш ли си данъците; спазваш ли законите на Р. България?КАКВО ДАДЕ ТИ НА Р. БЪЛГАРИЯ, ЧЕ СЕГА ДА ИСКАШ НЕЩО ОТ НЕЯ??????

човека НЕ иска :)))

Такива лозунги-въпроси имаше по тоталитарно време.

България е член на НАТО от 29.03.2004, набийте си го в дебелите прости червени тикви! Като не искате, събирайте подписка или на следващите избори гласувайте за партия, която не иска да сме в НАТО, много е просто! Сега обаче сме(за щастие), затова тихо!

Ти казваш "Тихо" на народа ли, бе глупако?

Ако стане военен конфликт, една от първите цели на ядрените бойни глави ще бъдат въпросните центрове на НАТО, които ще са прихванати през цялото време. И защо никой не пита демократично хората какво искат, нали това е основния принцип на волята? Май при нас има някаква изродена форма на псевдо-демокрация, която всъщност е диктатура на медиите и хората с пари и власт.

Така ви е написан предварително коментара - така го и публикувате:) Цел- да се внуши на българите, че приемайки натовски център ЗА ОТБРАНА на Р. България, стават пушечно месо за русия:) Много добре! НАЛИ РУСИЯ НЯМАЛО ДА НИ НАПАДА; НАТО НЯМА ДА Я НАПАДА- ТОГАВА- ЗАЩИ ПИШЕТЕ, ЧЕ СТАВАМЕ ПУШЕЧНО МЕСО? ЗА КОГО? ЗА ИДИЛ, ЗА РФ ИЛИ ЗА 2ТЕ? И ЗАЩО ДА НЕ СЕ ПАЗИМ И ОТ 2ТЕ ЧРЕЗ НАТО? Аааа- защото на изменниците на България не им харесва България да има етнически българи- нейни защитници, които са готови ДА ПРЕГАЗЯТ ВСЕКИ РУСНАК, ПОСЕГНАЛ ДА ОКУПИРА МИКРОН БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ, НАЛИ?

ставаме пушечно месо в имеъо на интереисте на САЩ!

Русия няма да напада България, защото няма основание. Това не е САЩ. Но след като НАТО и по-точно САЩ не спират на дърпат за опашката руския мечок, то... не се знае...

Не се плашете, че какво толкова..Нека ни мобилизират , да ни въоражат..Първите мишени ще са 240-те на жълтите павета, а после останалите по ред на номерата!

Там ви е проблема! Да не мислите , че тези, които сме след 240тте, не знаем да държим оръжие и сме малограмотни идиоти -като непълнолетните тъпанари- в голямата си част- престъпници и рецидивисти- от атака, дпс и бсп? СРЕЩУ КОГО ЩЕ ВДИГАТЕ ОРЪЖИЕ? СРЕЩУ ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, КОИТО НЕ СМЕ ОТ АТАКА, БСП И ДПС? КОЛКО СТЕ , предатели на България?

Мдааа- руските тролове пак обръщат нещата, Даже руският комунистически дир. ясно е написал, че центровете се създават ЗА ОТБРАНА ОТ ЕВЕНТУАЛНА РУСКА АГРЕСИЯ, само нашите мурзита реват- не, създават се за натовско нападение на нато в русия...

Та, какъв, например, би могъл да бъде повода, поради който руснаците ще НАПАДНАТ нашата страна?

Досега искаха само парите на българина, сега са се наточили и за кръвта му. Явно и пушечното месо струва пари по какви ли формули са изчислили далаверата, нещо от рода 5 милиона души умират от бомбандировки, сравнено с Хирошима, два пъти по три се равнява на оправяне на бюджета на Детройт, добре явно е икономически изгодно, действаме!

Команден център значи! Срещу кого бе сган натовска,срещу кого?Аааа, да , срещу диктатора Путин, респективно срещу Русия. Ами вие бре жалки и продажни петорно коалиционни и ти бре разединительо на нацията кога питахте собственият си народ иска ли да влиза във война? Мислите ли изобщо или само козирувате и изпълнявате, защото я някой да излезе и да ми каже; как точно ни заплашва в момента Русия та ние се набутване в военен конфликт и допускаме бази които директно ще атакуват руската страна. Как мислите бре елементарни плювачи по собствения си освободител, ще реагира Русия? Та от тук ще се атакува руската териториална цялост и за Москва и Путин няма да има друг избор освен ОТВЕТЕН УДАР! Ама вие ще крякате на висок глас, че НАТО и господаря на света ще ви пазят нали? А България и народа й кой ще опази бре продажници жалки?????

Ясно, че нито си я чел нито си я разбрал историята . Сега поне бол инф. средства

Тези,който се напъват за война срещу Русия да не питат после -,,Какъв цвят е кръвта и има ли мирис?"

Българските предатели ще бъдат наградени с медалът на юда. Бъдещият народен съд ще съди виновниците за въвличане на България във война и поредната национална катастрофа.

НАТО премества оръжие и щабове от западна Европа в източна и когато това приключи - спокойно ще натиснат копчето на войната. Те вече няма да бъдат мишената на ответния удар, а ние - тъпите и прости българи, румънци, латвийци и т.н., а причинителите на войната ще са спокойни и злорадостни! И не приемайте истината като русофилия и залитане към Русия, ако имате малко мозък в главите си погледнете истината, а не правете като щраусите . България никога не е била управлявана от толкова прости и некадърни политици, говоря за целия преход, а сега и от национални предатели, които за власт и погалване по главите продадоха държавата и суверенитета и!

Един много добър поглед върху ситуацията!Верно е,че сега ни управлява продажна и безродна паплач,която ни продава ежеминутно!Не на натовски бази на наша територия!Тука въобще не става въпрос за русофилия или русофобия!На карта е заложена България и нейното бъдеще!

Вчера Порът стои срещу Кери и срича на английски за варварска Русия - умрях от смях. По едно време запъна и Кери го окуражава като учителка, а Порът сам не си вярва, като недоучил ученик. Смях и позор за скалъпената демокрация и платените от САЩ преврати.

Агресивната Русия трябва да стои настрани от България.НАТО ни защитава.

Освен НАТО ти трябват ВИС и СИК да те пазят, да не ти се случи нещо лошо, утайке.

Всички се надяваме да си го казал иронично. Не е възможно да си чак толкова захлупен.

Русия се пробва да отцепи България от ЕС и НАТО чрез Орешарски, Станишев,Доган и Сидеров, но не успя засега и добре.Трябва да защитаваме родината от руските набези.Помним 1944г. - последната окупация.

Ти пък кога си живял под руска окупация! Смешник си ти с промитото си мозъче! Такива като теб ще ни направят пушечно месо, ама сандвича с говеждо кИфте, дето го имаш за мозък не ти дава възможност да го разбереш

А бе малък и малоумен негоднико,ти не можеш нищо да помниш,първо защото си още недорасляк и второ,защото си с малограмажно мозъче,като на мравчица!То със сигурнос и родителите ти нямат спомени от 44г.,но ти си празнословиш!Ако един път сме се отървали от руския ботуш,то това трябва да ни е за обица,защото американския има и шпори към него,за да те ръга по силно в слабините малоумнико!

Добре, че сме в НАТО иначе Путин досега да ние водял сметката.Русия ни окупирала вече 3 пъти в историята ни и планираше 4-ти път.

В България никога не е имало руски бази. Интересно как са ни окупирали като не е имало постоянни руски войски?

Продадоха България за един Макдоналдс... И сега ако мълчим и гледаме, как се гаврят със страната ни...Май са забравили кой ни освободи от турското и от немското робство. Май робството си ние в кръвта. Сега ще сме американски роби и кой ще ни освободи?...

Пак същите ще ни освободят :) Русия! Блудниците ще изгоним натовците от България но няма да е лесно.

Само така, отдавна трябваше да стане центъра.Вече сме с цивилизованите нарои, не с руските диваци.

Прав си. Те сега ще цъфнем и варжем! То ние собствената си армия неможем да изхраним, ами сега ще поддържаме и чужди военни на нашата си територия! Всъщност така е било и след Ньойския договор, ама ти това едва ли го знаеш! Аман от промити тъпоумници!

Най-лошо да е , но по-лошо от руска окупация няма.

Това, че се натискаш на цивилизованите народи не те прави и теб цивилизован, мазньо.

Българите масово са толерантни към беззоконието, след като комунистите отнеха в християнската им вяра и е замениха с циничният материализъм. Резултата е пълна разруха и оскотяване. Комуниста като изявен беззокнник не може е да вирее в християнско с висок морален стандарт следващо божиите приниципи и закони. Затова българите ще се лутат винаги в двете крайности между комунизъм и уродлива форма на капитализъм - неолиберализма (претворената идея на неодарвинизма нямаща нищо общо с фундаменталните принципи във вселената) без да вижда третата възможност, защото не му дават да я види. Третата възможност е капитализъм в християнско общество без спекулативни практики, тъй както Бог ни е казал. Но този свят е провален.

Не ти е във възможностите да се напъваш и да кажеш нещо смислено,а при това си и страшно неграмотен!Имаш ли поне основно образование?

интелигентните хора не скачат да обиждат а представят контра аргументи..ти обаче можеш само да обиждаш , защото си пълна противоположност на интелигентен човек

ФИЛИ+ФОБИ=РОБИ! НЕ МОЖЕ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ ,ЧЕ ИМА И ДРУГИ ЦВЕТОВЕ ОСВЕН ЧЕРНО И БЯЛО! ХОРА ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!ВКАРВАМЕ СЕ В УЖАСЕН СЦЕНАРИЙ ОТ КОЙТО ЗА НАС ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА ОСТАВА САМО СТРАДАНИЕ!

Какъв късмет, че сме в НАТО. Путин щеше да ни е нападнал.

Сериозно?

Аз съм Човек, чийто мозък не е промит.

Кога ни е нападала Русия, бе куку?

За последно на 05.09.1944. :) тогава но окупира вероломно.

Голям си шегаджия!

Руснаците са една от най-готините нации в света! Защо се излагате така, дървени и неграмотни натовци?

Иди да ги видиш тия, дето от години живеят на морето! Две думи на български не могат да кажат, а повече от 10 години са тук! Иди в някой МОЛ във Варна или Бургас и ще се удивиш колко възпитани и любезни са тия особи!

Хич и не искам да ги гледам. Цял свят знае, колко им е общата култура и пати от акъла им.

На голи кореми чифте пищови...

Ей, къде ни завря тоя малоумник Паси. Накрая ще влезе в историята като най-големия предател и престъпник за България.

Грешка,той вече е такъв.

Отвратителна работа.