Американски миноносец минал опасно близо до руска фрегата

Русия и САЩ размениха обвинения за опасно приближаване на военни кораби в Средиземно море. "Грейвли" приближил опасно "Ярослав Мъдри" или обратното?

Обратно в новината

Коментари - Американски миноносец минал опасно близо до руска фрегата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А някакви доказателства ще ни представиш ли? Това драги съфорумци му викат директен маркетинг. Забива се смело и безотговорно лъжата, кратко и точно, сякаш е доказан факт. Задължително 2-3 изречения. Специално тоя тиквар от американската пропаганда често използва този номер. Ето така се опитват да ни правят на маймуни нас, българите. "...и Левски е бил заловен от полицаите, справедливо осъден и убит. А ботев е бил терорист, защото е отвлякъл коран." Както и коментара на пропагандиста-глупак цитати от новата еврейска история на България, която се опитат да ни пробутат. Сякаш в България живеем туземци.

То и за движението във въздуха има, но не се спазват и то демонстротивно! А после пак ще има рев - ама ние не бяхме там, където казвате! Ние бяхме там, където на нас ни се искаше да сме били! И що ни свалихте самолета! Той беше безобиден, обиновен, невъоръжен! С две думи - Кремълски простотии!

Твоите са американски простотии. Опасните маневри на руските летци са край границата на Русия. И са съвършено оправдани, за да изгонят натрапника. А ситуацията с корабите е посред морето и е съвършено лишена от логика. Демонстрира единствено типичната американска тъпота. Американския кораб би бил напълно оправдан с такива действия, ако това ставаше непосредствено до американската граница, за да изгони натрапник. Много насериозно си се взел: млад тъп, нагъл и арогантен глупак. То щом си се хванл измякярче при американците да ни лъжеш и мамиш в нета нас, българите, то си и морално деградирал боклук. Това не са обиди. А реална оценка на бившето човек.

Ердоган се извинява, пак заради същите правила за движение по въздуха! Като е прав, за какво се извинява? Извинява се този който има вина! От вина - това може да е по приемливо за твоя мозък .....

От освождението Русия действа против България, чак до директното нахлуване на 5/09/1944. Русия е виновна за концлагера Белене. 45г. руска окупация ни стигат.

Не е ли СССР? Заедно с украинците, грузинците, прибалтийските републики ? Разлика между СССР и Русия правиш ли? Най-големите сатрапи в историята на СССР не са руснаци! Набий си го в дървената чутура!

Руските държаници винаги са били най-големите сатрапи! Набий си го в чугунената чутура!

Дистанцията е 180 метра и взивателите на 100 мм се взеждат чудесно. И носовият автомат АК 100 мята по един снаряд секунда и снаряда на тая дистанция оше е със 880 м/с. Дори да не гръмне пораженията са гарантирани. Между другото преди време руснаците си затриха чисто нов есминец като го удариха с учебна ракета... И покрай есмиеца отиде и половината щабна тихоокеанския флот.

Това на снимката не прилича на ескадрен миноносец

това са сериозни нарушения от страна на САщ, в последно време те търсят конфронтация с Русия, акоментарите са ви глупави и пълни с омраза

В последно време точно Русия търси поводи за конфликт и то не само със САЩ! Апропо, те в Турция и го намериха, това което го търсиха!

Отиваме в книжарница и купуваме карта на света. Ужас! Къде е Средиземно море, къде е САЩ? Ми то морето мие бреговете на Флорида, бе!

А ти ни кажи за Афганистан

Какво искаш да знаеш за Афганистан? Че краварите са затънали отново в лай.ата, като във Виетнам ли?

медии мълчат като пукали за разширението на Панамския канал и не отразяват тържествата, на които присъстват шефовете на осем държави ??? Американските самолетоносачи спокойно ще си преминават между Тихия океан в Антлантика.

https://www.youtube.com/watch?v=_VHXRYXzEVU - Ето ви я компетентността на американските моряци. Дано да знаете английски.

Якоооо!!!! Бях чувал за такъв разговор, но не знаех, че има запис! Якооо!!! " ... А, ние се съпровождаме от едно куче, нашата храна, две бири и едно канарче, което в момента спи ...." Ха-ха-ха-ха-ха-ха!

Просто ви се чудя, какво значение има кой ще е първи в света, след като виждате какви взривове стават по летища, автогари, избиват постоянно мирни хора....вместо да си обединят силите Америка и Русия срещу спирането на този терор

Та нали сащ го създадоха?

Против всякво морско правило за движение е да правиш ляв завой. Направо ми е странно тоя кораб юнгите ли са го управлявали или капитан. Тва е срамота.

според мен капитанът на американският кораб е преценил, че Тръмп ще спечели изборите и затова е действал рисково Тръмп е хазартен тип, докато Хилъри си е гевезе и тя не би го одобрила Е за тва ще се радвам да спечели Тръмп, щото ще има още много подобни случай когато мурзилките ще ривът на умрело

Вторият път ще мине под фрегатата!

Когато Бисмарк разстрелва Худ, на последния се взривява погреба и целия кораб отива в небето, та капитана на Ойген Савойски казва- ние минахме под него и от небето валяха чаркова от Худ Та се не знае кой ще мине от долу кой ще пада отгоре

РУСИЯ ЩЕ ПОБЕДИ НАТО ЗА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 60 ЧАСА УОЛСТРИТ ДЖЪРНАЛ 12.6.16

От тогава не минаха ли повече от 60 часа? Освен това, ако беше прочел статията, а не само заглавието, щеше да разбереш, че за 60 часа 150 милионна Русия ще завземе 5милионните прибалтийски републики.

Ти да видиш какво разправяха за войските на Садам, воъръжени с непобедимото руско оръжие! И всички видяхме какво стана! Дето се вика - пушка не пукна, но иракчаните масово се предаваха дори на американските хеликоптери! Такаче знаем как изостанала технологично и икономически Русия ще победи НАТО!

изходът за воловапчетата е предизвестен

Руснаците никога няма да стрелят срещу американски кораб защото може да си прострелят собствения кораб. Имат опит в тези стрелби. Помните как преди няколко години честваха празника в Севастопол. А много години преди това са си самопотопили последния ЛИНКОР на кея. Такива ми ти работи във флота.

това с линкора е истина Съюзниците дават на руснаците най-големия военен кораб на Мусолини и руснаците успяват да се издавят като мишки с него на 5 метра от брега в собственото си пристанище

Ами да, те руските диваци къде са виждали такова нещо. То странно, желязо, а седи над вода. И водка няма вътре. Чудо на чудесата. А дори Хитлер не е мислел като теб. Гьоринг много добре е знаел с какво си има работа. Много си тъп.

Руснаците се сетили за международните правила! А когато подписаха с Украйна международно правило, че гарантират нейната цялост...това са го забравили!

Нейната си е гарантирана, а Крьим - наш!

Бе то хубаво,ама случаят изглежда е малко различен. Американската гнъс е пресякла курса на руският кораб,като по този начин е изложила борда си да бъде таранен от здравият нос на руснака. Жалко е само че са завили далеч пред носа на 150 метра. Кво да праиш страхът си е страх. Що не го направиха на десетина метра разстояние ,че тогава да видиш къф сеир щеше да бъде!

Американците трябваше да потопят руснаците.Поне ще има руски вдовици по българските курорти ..ха.ха

Аз

Американците "трябваше" и в Грузия да се намесят - затова корабите им бяха там през 2008, докато Путин мочеше Грузия. Руснаците потопиха целия флот на Грузия, а американците така и не излязоха в морето. Много благоразумно... Страх лозе пази...

подводницата Куркс-страх лозе пази..ха.ха

Велика морска победа няма що! Грузинците все пак достойно се отсрамиха - разгрома на щабната колона на 58а армия, няколко свалени руски самолета вкл. Ту22.

Прочие, грузинския флот беше потопен със зенитни ракети, за по-безопасно - дая не издухат цяла Грузия. Щерев, как е времето в Карлуково, някоя по-млада сестра има ли?

Аз

Малко по тангента на темата - защо от американците ни хрена не става войници и могат само да хулиганстват над държавици, от ранга на Ирак, Либия и Сирия. Генерал-лейтенант Paul Van Riper - пълководецът, нанесъл най-унизителното поражение на американския морски флот. По време на американското учение Millennium Challenge 2002, генералът командвал отбора на Червените, които били лошите и трябвало да го играят ниско технологична армия - всъщност пунтирали Иран. Сините, естествено, били свръхтехнологичния флот нан САЩ. Генералът, обаче, явно си вдявал от работата и решил да неутрализира превъзходството на условния противник, като забранил на командваните от него Червени да използват радари и наложил пълно радио-мълчание, като съобщенията били разнасяни на мотоциклети. Когато Синият флот се приближил до бреговете на Червените, той бил нападнат от малки, неуловими за радарите лодки и му бил нанесен мощен удар със стари неуправляеми ракети. В този единствен удар условно били унищожени 10 кораба, 1 самолетоносач и 5 от 6те амфибийни кораба на Червените, плюс 20 000 условно убити войници. С което генералът си свършил прекрасно работата и доказал, че тактиката на САЩ е измисляна от завършени идиоти и некадърници, с което е спасил животите а хиляди американски войници в евентуален конфликт... ако, обаче, го послушат. Защото историята завършила другояче - учението било преиграно, като на ген. Рипер му било заповядано да не прави повече така и да се държи както се полага на враг на САЩ, а именно - да върти, да суче, но да загуби условната битка. Генералът, естествено, теглил една мичка пайна на шефовете си, обяснил им, че са олигофрени и се пенсионирал. Изводите - американската армия е научена, че всеки неин противник трябва да се предава веднага и ако се бие, не играе честно. Това работи... когато си имаш работа със слаба, изостанала държава с исторически доказана некадърност във военното дело, като араби и сърби. Голема обаче греда - не всички са такива... За Русия или Китай - не става въпрос - те поотделно могат да се справят със САЩ, все едно, че размазват комар. Интересно е колко време би било необходимо на Иран или Япония, например, за да унищожат всичката американска военна сган.

Аз

Грешка - унищожен бил флотът на СИНИТЕ - САЩ.

Направо ме върна във времето на създаването на света. Добре, че не са използвали лъкове и прашки срещу самолетоносача. Бива си те _ххахха!

Сега остава да посочиш поуките от битката при Цушима и как руския флот е разбит тотално. После може да посочиш и как съветския флот се е бил срещу Райха, после някоя друга съветска/руска морска победа някъде по света. Вярвам, че няма да ти е трудно. Успех !

Аз

Всъщност... ще посоча един провал на руските моряци - когато през 2012 капитанът на една Борейка осра навигацията и се загуби, та се наложи подводницата да изплува, за да се ориентира и се оказа, че се намира на ЕДИН КИЛОМЕТЪР от Статуята на Свободата и никой не я е засякъл. Сега можете да отворите гугъл-мапса и да очертаете мислен крък около Статуята, с радиус 1 км. Защото Статуята се намира в ЗАЛИВ, а подводницата е била практически в парка на Манхатън - даже снимали разхождащите се американци и си подвиквали. После си отишли... Пентагонът разбрал от медиите и от извиненията на руснаците. Тази подводница,между другото, може да обезлюди цялото източно крайбрежие.

'ни хрена' ? Ватата си е вата :))

верно ли, че русначетата се насрали от страх? Очевидци разказват, че станало мазало на палубата

Аз

Насрали се - от смях.

Мого добре. Те руснаците само от бой разбират.

американците сигур са се нашорали с уйски

И двата кораба имат палубна артилерия. Разбира се никой няма право да развърта палубната си артилерия за стрелба. Обаче в случаят на руснаците не им е трябвало даже да развъртат оръдията си .Американците сами са се нацелили на мушката им с левият си завой пред носа на руският кораб. С право мерене с носовото и отиде на кайма прескъпия дестройер. Така,че предимството на ракетите е ясно. Ама я уцели ,я корабът използва противоракетната си защита, знае ли някой? А с оръдие от двайсетина метра всичко става на парцали.

и двата кораба са предназначени да поразяват цели с ракетите си от голяма дистанция- стрелят и чакат едно кафе време да видят дали са поразили и дали ще дойдат чуждите ракети В близък бой те по начало не бива да влизат, защото тогава губят главното си предимство- ракетното въоръжение Според мен ако действително американските моряци са страхливци и пълнят памперсите те не биха напуснали далечната дистанция и не биха тръгнали на сближаване, където губят всички предимства на ракетите Много ми е трудно да повярвам, че тия хора ще слезат на румънското пристанище наакани и ще подават рапорт за напускане А това мурзилките се скъсаха да го повтарят тук във форума

А какво да повтарят пуберите препикаващи Операта ?

"Косово не е като Крим"... Устройва ли те?

Нали си мой трол,нормално е да се преплетеш и да се наакаш лееееко.... Та,както и ти казваш,тези корали когато са далече могат да се удрят и когато са близо,стават само за риболов.... Я рестартирай и ще видиш,че по твоята логика,тези които се ос..рат от страх е нормално да се приближат,за да играят на сигурно... Не,че очаквам нещо по-умно от дебил работещ за мен! Свикнах да хвърлям пари на вятъра за идиотски коментари....

Ти си бил само за капитан а не драскач

Това за наакването го казаха американски военни пред зап.медии. Пък и Офицерският плаж във Варна, дълго след това беше затворен , заради повишение на фекални бактерии във водата.

За движението на корабите си има правила.В интернет има видео за случая.Американският кораб се движи от лявата страна на руския,което значи ,че е без предимство и трябва да отстъпи .Още по вече ,че пресича курса на руският кораб в опасна близост.При такава близост корпусите на корабите по някога действат като магнити и има много катастрофи при неспазване на правилата.По принцип на военни американски кораби ,самолети,екипажът е над 50% негри.Те не са от най добрите мореплаватели.Явно Средиземно море не им е достатъчно да се движат безопасно.

работят към има-няма 20 хиляди души! Тези хора все трябва някак да си изкарват заплатите....!

работят да, за разлика от руските тюфлеци..

Абе търсят си американците някой айсберг в Средиземно море ... После ще наградят капитана на айсберга с "Герой на Русия".

На американските военни и граждански кораби капитаните са руснаци - споделят компетентните русофилии. Щото американците били гола вода - хахахаха

Щом така твърдиш, ти по-добре ги познаваш. Нали са ти шефчета. А и щом за такава убита пропаганда, дето ни водиш и пари ти плащат, то наистина трябва да са гола вода. Пич, ако ти бях шеф, отдавна да съм те уволнил.

Явно много операции си претърпял , включително и хумора са ти отрязали.

В тубата е това: "Радиодиалог между американски боен кораб и Северозападна Испания " Типично представя какво представляват американците. Показателно.

..за нивото на руската пропаганда.

Американската пропаганда се обиди :))). Клипчето няма нищо руско, испанско е. И е монтаж. Мо демонстрира пред всички какво е отношението на испанци към американци. Съвсем същото, каквото пишем за тях и ние по форумите. Сигурно си в шок :))). То на вас, че са ви издали заповед да пишете само русофобия, това е добре известно. Но явно вече се наблюдават и психични увреждания. Патологичен стрес, спомене ли се русия. Която в случая няма нищо общо с клипа. Психясал глупак си станал. Трудови деформации.

Бай Моше, имаш интелекта на майски бръмбър. Кой ти е взел парите да те учи на български език, отиди и си ги вземи обратно. Някаква представа от правиулата на корабоплаването имаш ли си. Нормално е, един евреин да мрази диво руснаците. Не е нужно да правиш това в България. Посей интрига, създай врагове. българи срещу руснаци.

Че то руснаци управлявали ли са Русия ? Само евреи са били на върха !

А ти знаеш ли Русия къде е на картата въобще?. През 1939г Сталин ги реже окончателно и само инцидентно успяват да се промъкнат в управлението. Не знам зарската фамилия преди еврейския преврат 1917г да е било еврейско. Евреите за това ги избиват всички. А след 1998г, след като идва Путин, в руското правителство вече евреин не може да припари. Двама министри и един заместник, укрили еврейски си произход бързо си подават оставката по лични причини. то за това е тази дива еврейска русофобия. Именно евреите навсякъде това и правят, опитват се да сеят русофобия. Те имат старо правило, понеже са страхливи и подли, когато имат враг, винаги тихо и в гръб създават интриги и настройват други държави срещу тези, които са обявили за враг. Така ВСВ беше употребена Германия.

Американците не знаят, че който се захване с Русия , рано или късно яде бой. Да не им спретнат на бързо няколко референдума, я в Аляска, я в Тексас...

Да се таранят колкото си щат. Важното е да не развъртат палубните оръдия,че тогава става мазало. Щото на по-малко от кабелт разстояние ракети вече не са нужни. Един откос по командната рубка ,и всичко умря.

официалната руска реторика все повече нагазва в тресавището на отминалата (уж) студена война!?! Безпаметни ли са за резултатите или просто милиционерините само това си знаят? А руският народ, при толкова много алтернативна информация, още ли вярва на агитпропа и пак ли е готов да става жертвено стадо на силовиците??? Не му се живее нормално, що ли?

АМА ЗАЩО НЕ ГО ПОТОПИ ТОЗИ ФАШИСТКИ КОРАБ-ФРЕГАТА, МРЕГАТА, ТО ВСЕ ЕДНО-РУСКАМИ-ФАШАГАМИ!!! ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗБИВАНИ НАВСЯКЪДЕ-ПО ВОДА , ПО ВЪЗДУХ, ОСОБЕНО КАТО НАЙ-НАГЛО НАРУШАВАТ ЧУЖДО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО-БОЙ! ПО ФАШАГИТЕ!БОЙ! И САМО БОЙ!!!

ето какнагло и агресивно се държат САЩ и НАТО до руските граници.....те са АГРЕСОРИТЕ

струва ми се, не е до руските граници. Или смяташ, че руската империя вече е присъединила ("освободила") балканските народи? Агресорите са тези, които в 21-ви век присъединяват чужди територии и изпращат хиляди свои войничета с пълно снаряжение и въоръжение "в отпуск" зад руските граници!

Абе не е чак толкова умно да изпревариш руският кораб и да завиеш пред него с обърнат борд зад който е фрашкано с томахоци готови да се взривят при най-малкият удар. Камикадзета !

Нормална практика! И ние с СКР Смели през 1983 година се опитахме да тараним американска военна фрегата нарушила нашите териториални води. Нищо особено. докато кораба се приближава янките правят снимки по борда и се кефят. Вече като приближи опасно близко,почва да тече кафяво по палубата им и пързаляйки се с блъскане се опитват да достигнат вратите за да се скрият в помещенията си!

Не се стряскайте де! Навремето американците ни бяха неприятели! А българските военни моряци имаха дупе за провокират таран.

Аз

В тубата има няколко клипчета, излизащи след "Таран Богдашина против американских кораблей в Черном море" Коментарите са просто излишни - американците са слабохарактерни некадърници не от вчера.

Смешна работа! И кадрите американски, че великите характерни руснаци - нямат камери :) Ама същата година характерите руски - как бягаха от Афганистан! :)

"Смели" - построен е през 1955 г. в Николаев. Продаден на България през 1958 г. С тая бракма ли? Радвай се, че не сте нацелили! От друга страна можеше да се оттървете и сега да си опъваш уискито във Флорида!

Точно с тая бракма! И не че не сме нацелили! На 4-5 метра вече от тях щяха да си изкъртят газовите турбини от фундаментите ,за да дават газ с десен волан без мигач. Сякаш още ми са пред очите!Съвсем малко остана!

няма никаква изненада, че руснаците на фрегатата са се изпуснали от страх, въпреки че са били киор кютук пияни.

правата линия на руснаците е синусоида... според количеството самагон

Руския кораб е трябвало да открие огън и да го прати на дъното и тогава няма пак да им пресичат пътя .

ако руските бомби са качествени, като танка армата... най-много да се повтори историята с подводницата Курск.. помниш я, нали? КОгато 118 войничета чукаха няколко дни по корпуса, ама путеф не разреши спасителна акция от финландксия кораб..

Специално за Курск съм, чел че е била потопена от две американски подводници след подводен бой. Премълчали са го в името на знам ли, "световен мир" може би.

Кичо

Правилно не ти трябва пояс лайната плуват най отгоре...

Руските мекерета да гледат Фарадж и Джонсън в Англия и да се сещат тях какво ги чака! От много популизъм и псуване на всичко смислено Англия тръгна надолу - и тях същото ги чака!

курса "надолу" руснаците го държат здраво, здраво.

Един път номера ще мине, втори път номера ще мине -трети път ....(дано нямат водка водка наблизо)

Най-тъпата работа при тези провокации,е че въоръжени до зъби военни кораби се опитват да се таранят! Ако имат дупе да се изпозастрелят с противо-корабните си ракети,а не да се блъскат като рибарски гемии на кръстопът.

посредата му да беше минал дано!

Руснаците никога не са се славели като добри мореплаватели. Всъщност те имат някакви прилични умения само от преди по-малко от 300 години. Добре че Петър Велии е бил почитател на западняшката цивилизация та им е отворил очите. А Екатерина Веика (която е немска принцеса, апропо) е успяла да запази нещичко. Какво излиза според руско-ъветските мекерета? Когато руснаците правят провокации всичко е ОК. Когато американците се опитат да поставят някого на мястото му - вой до небесата. Защото в Средиземно море не е съвсем като в Черно море. Там руските кораби са абсолютно безпомощни. При наличието на няколко саолетоносача и военновъздушни бази през 100 км всеки опит на някой руски капитан да с еправи на мъж ще завърши плачевно. Нещо като СУ-24 на турско-сирийската граница. Що се отнася до "смелостта" на руския войник, много моля да не се бъркат понятията. Страхът и идиотизма нямат нищо общо с храбростта. Още Троцки, по времето когато е бил шеф на Червената амия ясно е формулирал принципа на действие: "Войникът трябва да бъд епоставен пред избор - оли почетна смърт в атака, или позорна смърт при бягство" (цитатът е доста свободен като превод, но това е смисъла). Отзад НКВД са заложили картечниците и дявол знае кое е по-опасно - да атакуваш срещу немските картечници, или бягайки назад да те очистат НКВД-ейците със съветските картечници. Че и семейството ти да заточат в Сибир. Това е изворът на "смелостта" на съветския войник. А когато е нямало кой да го гърми отзад са с епредавали със стотици хиляди.

И в руско-турските войни, например, пак "нкаведейците" са стояли зад войниците.

различните войни! След залповете на "Аврора" всичко е анормално и аморално. За руско-турската война 1877-1878 г. все пак отбележи, че основната заслуга да бъде спечелена е безпримерния героизъм на българските опълченци - ако не бяха удържали Шипка Русия щеше да претърпи грандиозен военен провал! Трудно можеш да очакваш героизъм от крепостници, които са отишли да воюват за да бъдат нахранени, облечени и да припечелят нещо трофейно (или от мародерство)...

Излишна реторика или празномислие. Спомни си само случая с руския 25 годишен пилот Александър Прохоренко, който, бидейки обкръжен, поиска огън върху себе си или с др. думи - смърт без никой негов командир да е стоял зад гърба му. Зад Зоя Космодемянска също никой не е стоял. По-добре медитирай кой от другарите на Ботев го уби.

Бандитите като бягат, палят и автомобили и квартири за заличаване на следите. Така и шефовете на сащ, ще запалят америка и света, за да заличат следите на глобалните си престъпления. А, те ще гледат откъм Китай и ще потриват ръчички.

В Русия имат ли собствено производство на памперси, или и те са ембаргова стока и още се повиват с парцали като до преди 10-тина години?

За война трябва дупе да ти е яко. А, руснаците са го доказали неведнъж. Тъй че от памперси се нуждаят американците. Също е доказано, неведнъж.