МО: В България се води хибридна война заради Украйна

Министерството на отбраната е притеснено от опитите за манипулиране на общественото мнение чрез дезинформация, пропагандни кампании и медийна манипулация.

Обратно в новината

Коментари - МО: В България се води хибридна война заради Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Войната се води от САЩ срещу Русия, а управляващите България, подготвени преди товав САЩ, манипулират яко обществото. Да ходят те да мратза амириканските интереси, а не нашите мъже и синове.

В България се води хибридна война от САЩ: директно и чрез НАТО за въвличането ни в братоубийствен водевил с Русия. Русия не нападна агресора САЩ в Черно море, само ги насра от страх краварите и го издуха в лицето на ДОНАЛД КУК - 12 пъти подред имитира атака срещу САЩ със стария изтребител без видимо въоръжение СУ24, докато кораба се скри като мишка в Румънско пристанище и 27 офицери на САЩ абдикираха и си отидоха пеш... За това американските подлоги в България сега ни вкарват на страната на губещите. Искат с цената на "Жертви на приятелски огън" САЩ да избият българските войници и да си избършат насраните задници с България.

"Квалификациите "путинист" или "соросоид" са част от информационната война. Дума да няма, не покриват пълната гама от различия в обществото. Но един от начините да манипулирате едно общество е като вие назовавате нещата. Помните ли от Хари Потър как се наричаше главният герой? "Онзи-който-не-бива-да-се-назовава". Така целта на новоговора, който е част от новия начин да се манипулира обществото, е вие да контролирате назоваването на нещата. Има един римски мислител на име Тацит, който казва, че първи ще загуби войната този, който сведе поглед. Когато вие започнете да мислите през образите, които някой друг ви влага, вие вече сте загубили войната. Това са концептуални вируси, които разболяват обществата и ги превръщат в биороботи, които само поглъщат и смилат чужди смисли", добави той. "Нашето отчество е особено податливо на такива вируси. Ние сме се превърнали в територия. В този смисъл у нас даже не може да се говори за колония, защото колонията означава да има губернатор, администрация, някакви цели и задачи, които следва колонията да изпълнява. У нас и това го няма. В международното право това се нарича подмандатна територия. По мое време му казваха снеговалеж, днес му казват бедствие. У нас държава няма, а най-лошото е, че вече няма и общество. Всеки дъжд ще бъде бедствие, защото страната вече е бедствие", категоричен е доц. Христов. доц. Иво Христов пред Хаштаг-BG.

ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ АГРЕСОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!! Да живее Русия!!!!

Основното в проблема не е дали има хибридна война в/срещу България. Проблемът е намесата на въоръжените сили - те се опитват да разпореждат какво е правилно и какво не на медиите и политическите партии. Това е чиста проба елемент на диктатура и не го е имало даже и по времето на социализЪма на Бай Тошо! Вече второ правителство го прави - първото бе служебното (Шаламанов), а сега и Борисов - 2 (Ненчев). За всички тези неща си има съд, прокуратура, ДАНС, МВР. При бай тошо беше ДС и МВР. Нямаше нищо общо с армията!

крепостните никога вече няма да хазайничат в нашата родина !

Ушанките дали изобщо знаят какво значи хибриден? Кога плямпаха за водещата роля на БКП, кога седнаха да пляскат такива думички като .

Лошо Седларов Ами тези с новите думички са пак онези със старите и всички до един верни синове на БКП

Това министерство на отбраната трябва за се закрие, както политиците затриха българската армия. И въобще не става дума за отбрана, а за войни,които водят САЩ по света и където пращат българските наемници като пушечно месо.Напълно збъркана политика. Вчера домораслия министър на МО се опита да придаде благородно обяснение на задграничните мисии за мироналагане?!!България била влезла в НАТО по волята на българския народ ?? Кой попита българите искат ли да влизат в НАТО или не и какво ще ни струва това- НОВО РОБСТВО НА ННОВИЯ ГОЛЯМ БРАТ и осребряване за покорните слеги политици.България и управляващите нямат национална гордост , и докато сме роби ,робска ще ни е и съдбата.

в армията сега се ходи доброволно ! пише се молба и ако те одобрят ставаш воин ! не плачи . тебе никой никъде не те праща .

русолюбци , колкото и да се пънете България е в ес и нато !! крепостните никога вече няма да имат власт над нас !

Обаче НАТО и ЕС за съжаление още не знаят това

Хибридна война...мноооого точно определение за война, само че, срещу ...собствения народ!!!Бургас - Александруполис... Южен поток... Белене.... Милиарди дългове,ей така, без да се е случило нещо съществено... И Б Р И К Ч И И Т Е на Европейския съюз... Язък за младото ни поколение!!!

""Незаконното анексиране на Крим от Русия и систематичните дестабилизиращи действия на Москва в източните части на Украйна, включително проникването на хиляди руски военнослужещи на украинска територия, оказваната подкрепа за сепаратистите в Донбас...." Ха, че то очевидно самият доклад на МО е опит за манипулиране на общественото мнение чрез дезинформация, пропагандни кампании и медийна манипулация. Горният текст и опорните точки, изредени в него, неоспоримо го доказват :)

nobody

кое по-точно се ''манипулира'' след като самия Путя си призна в документалния филм, че руски войски просто са са влезли в Крим ?

Разни хъбове, разни хибриди, че даже и демокрация. Защо не обяснявате първо тези думи на народа, че да ви разбере. Ако му бяхте казали не демокрация, а капитализъм едва ли щеше да се подведе. Ако му бяхте казали робска експлоатация, а не инвестиции, също щеше да се замисли. Не обърквайте народа с чуждици!

От хибрид"поколение" няма,като наще ялови политици!!!!!!!!!!!!!!!

МО "да не се притеснява", че някой манипулира общественото мнение, защото болшинството от хората могат да се информират и да анализират , какво става по отношение на Украйна и Русия.

Руската тв1 е по-добра от бенете-езика е близък CNN- просто са си глупави -картинки bez sub:D

Колкото и да се трепят и морят чифутските изроди и техните еврогейски соросоидни ибрикчии, около 80% от българския народ е на страната на Русия. Някои по инерция, а други защото могат да мислят. Лошо, соросоидчета, лошо, никаква работа не вършите, само парички лапате, и накрая ще ви уволнят както уволниха еврейчето Немцов!

Глупав азиатски селянин. Опитваш се да създаваш паралелна действителност. В България няма русофили. Има само шепа рубладжийски отрепки на руска ясла. Последните избори окончателно го потвърдиха.

май кредитите са за евро-тролите. нещо много активни станаха изведнъж.

те руснаците не са на страната на русия бе ! иначе нямаше да си изнасят капиталите и те самите да се изнасят от кочината !

За нещастие на руснаците, хибридната война против България се осъществява от шепа нискоинтелигентни и изключително неграмотни индивиди. Няма българин, който да повярва в паралелния свят, създаден от дебилната кремълска пропаганда. Само руснак може да повярва на толкова неадекватни глупости.

Едва ли и западняците са се загрижили много за българина. Най-много да ни използват за бойно поле и пушечно месо.

Само бояджията на паметници можеда сглоби такава некадърна мисъл. Ако изобщо може да мисли. Задръстен от всякъде той пуска все нови тъпи заклинания пък дано му се усмихне съдбата. Кадрите му са пълни боклуци както може да се очаква - какъвто учителя пардон кришнаря такива и учениците му

Жалък тъпак, ти си доказателство за това, което написах по-горе. Нямаш нито един свестен аргумент, само кретенски излияния.

фанете ма за дръжката ... реформаторите, де! аз съм ретрограден консерватор....

E

Тези от МО пак се начуркаха -поредно!!!?

МО било притеснено??? МО е сграда, в която има американци и никой не знае какво правят те там! Въпроса е какво и пука на сградата колко безплатни военни бази на САЩ има в България, или колко командни центрове на НАТО се изграждат в момента: три или повече? Значи не е МО! а излиянията на неандерталец, някой американец или българската му подлога продала националната ни единтичност и независимост, което е в ощърб на БЪЛГАРСКИТЕ интереси! Русия не е използвала уранови бомби въздух земя и не може да се каже, че води хибридна война както САЩ в Югославия. Русия не е тази страна: единствената на този свят САЩ, използвала атомни бомби срещу мирни градове за масово убийство на хора. Русия не ни ограбва с американски ТЕЦОВЕ, вкарването на вредни методи за страната ни за търсене на ГАЗ и пробутването на Атомен реактор, който никъде все още не съществува и ни излиза на цената на цялата АЕЦ Белене. Не знам какво правят САЩ в Сирия! Яд ме е за това което правят у нас. Но и у нас и в Сирия отношението към САЩ е: ЯНКИ ВЪРВЕТЕ СИ У ДОМА!

От години в това министерство работят няколко американеца без никой да ги закача, и без да знае какво точно правят. Ясно е чии интереси изпълняват там слугите ни. Айде от МО да не се правят на по-католици от папата! Шаламанов е бил някакъв БКП кадър преди, а генералите ни все са завършили курсове в Русия...

Шетат, като мисионерчетата им из окръжните ни градове!?

Това е откровена намеса на въоръжените сили във вътрешно политическия живот на страната, нещо което им е забранено по закон. МО няма никакво право да дава оценки на политици, партии и медии. Всичко това е намеса на силова структура в гражданския обществен живот - нещо, което е недопустимо, опасно и незаконно. От друга страна, напванети оценки показват, че венните вършат вътрешно - олитическо разузнаване, което пък е в сферата на ДАНС и също е в нарушение на законите.

Не е така, колега - за US-угодната "демокрация" няма непозволени методи :-)

Очевидно е точно така - и от либерална демокрация го обърнаха либерастка демокрастия.

Българският данъкоплатец, независимо от партийните пристрастия издържа армията! И тя трябва да стои настрани от политиката! Иначе се нарича военна диктатура! При новите промени в законите, при които нашата армия може да се подчинява на чужди командващи, това започва да миирише много грозно на опит за военна диктаура, ръководена отвън! Много пасна тенденция!

Амията ни да ходи по мисии!!! Ние тук ще се защитаваме с опълчението!! Ако се наложи и Гражданската ... можем да оправим!!

Разбира се, че има "хибридна война" (ебати тъпото понятие) в България. Денонощно по всички "свободни медии" се лее помия срещу Русия и се ближат американски задници (черни по възможност - за да не сме расисти). Всеки, който се опитва да мисли критично веднага го обявяват за комунист, фашист или комбинация от двете.

TAKA E

Искам само да кажа че така наречените ценности на Запада са всъщност ценности на шепа свръхбогаташи изродили се от векове кръвосмешение и нямащи нищо общо с обикновения човек. Това че имат пари да корумпират продажни правителства, не означава че трябва да им вярваме.

Мирише на налагането на жестока цензура! А е известно от историята, че цензура налагат ретроградни управленци, които не уважават поданиците си и искат да ги манипулират много грозно! Е, няма как да стане! Напразни напъни! Но е жалко да ни третитат като идиоти! Или като "лош мат'рял"!

Така е, но ние наистина сме лош материал, след като 25 години търпим да си правят експерименти с нас.

100+

Беше май първото което, след като беше се клело във Варшавския договор и опазването суверинитета на Родината си, прегази клетвата си и се предаде на НАТО. Да, Варшавски договор вече не съществува, но Родината е тук. Предадена и разпродадена от заклелите и се във вярност. Само народът ли остана верен на Родината си? Този, който първи ще бъде жертван заради алчните гърла на висшите си предатели?

пак ли ще има избори? Направо каталясахме....

Бря, ама че параноя ги тресе наще управляващи подлоги, заради русофилството на нацията ни.

То дори не става въпрос за русофилство-русофобство (аз лично съм против тези понятия). Става въпрос дали можем да разсъждаваме, или винаги приемаме за чиста монета мозъчните промивки от казионните медии.

русия е прекрасна държава ! чудно защо русофилите не искат да живеят там , а руснаците изнасят парите си от там и ако има възможност и те се изнасят .

на теб ли ще се обясняват. Ако отидете двама -руснак и българин да мият чинии в Германия, определено ще изберат българина. Не, че по-добре мие, ами защото това му е професията и това може..

Имат пари хората - изнасят. Ти като си евроатлантически селски цървул, какво да изнесеш???

Кой е агресорът??? American Journal of Public Health публикува доклад разглеждащ всички въоръжени конфликти в периода 1945-2001г. Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта от общо 248 за този период. Истински ОТЛИЧНИЦИ! Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни. Броя на въоръжение конфликти, разпалени от САЩ ясно показва кой е най-големия световен агресор. В доклада не са изброени и последните авантюри на САЩ в Сирия, например, нито последните инвазии в Ирак и Афганистан. Кой е светорния агресор? КОЙ, КОЙ??? Русия, нали?

Това е един силно подценен коментар.

В момента, когато в България охранените приятели на долара от щатските НПО-та с пяна на уста разказваха как Барак Обама със своите санкции е сринал руската икономика разни типове от най-голямата инвестиционна банка на САЩ Goldman Sachs им забиха нож в гърба. Въпросната банкова институция препоръча закупуването на руски ценни книжа. Някак си между другото Goldman Sachs отбеляза, че ескалацията на въоръжения конфликт в Украйна няма да застраши устойчивостта на финансовото система на Русия. Даже прогнозира, че инфлацията в Русия ще падне под немислимите 4%. Goldman Sachs е перлата на банковата империя на Ротшилд.

боже , тези в които е власта - местна , централна , президентска , законодателна , са притеснени - ми направете нещо бе, всичко е в ръцете ви. А истината е че май не знаете какво да правите....

Крим ИЗКУСТВЕНО е бил украински и то за много кратко време! Ето накратко историята на Крим: Полуостровът има богата история от най-древни времена. Бил е част от елинската култура, Римската империя, Византия. През XV-XVIII век е център на Кримското ханство, васално на Османската империя. През 1783 г. е присъединено от Екатерина Велика към Руската империя, от 1921 г. е в състава на СССР. През 1991 г. територията и акваторията на полуострова стават част от новата държава Украйна, чрез административните единици Автономна република Крим и град Севастопол. През 1992 и 2014 г. за кратко Крим обявава независимост. На проведен на 16 март 2014 г. референдум 95,5% от гласувалите при преброени 50% от гласовете и избирателна активност от 85% (по данни на изборанта комисия) избират присъединяване към Русия. [1]. На 17 март АРК обявява независимост като Република Крим и на 18 март заедно с град Севастопол са приети в състава на Руската федерация като два отделни федерални субекта, образувайки Кримския федерален окръг.

Чудя се какъв може да е коренът на "така нареченото русофилство".За мен това е невежество и пълно непознаване на историята.Но това ,че не знаеш не е оправдание!Това е първата стъпка към националното предателство!България е суверенна държава.Тя е избрала своя път и той еразличен от пътя на Русия.България е член на НАТО и Евросъюза и всички популистки напъни на разни там "дружества за приятелство"тем подобни са нарицателни на петата колона!И нека на всички е ясно,всеки който се противопоставя на официалния път на развитие на страната ни е враг ,както е враг този ,който му плаща и поощрява предателството!И нека си дойдем на думата_Русия с всички средства се опитва да ни отклони от избрания път,следова телно тя ВРАГ народината ни!

И повярвай най после, че невежият и недоучил си ти. Но ученето става с вътрешно желание за знания. Няма как да стане като ти плащат да си четеш от пищовите, подготвени от заинтересовани политици.

NonCompos

Къде е сборният пункт за опълченци срещу хибридния агресор? МО дайте информация! Мераклии за защита на отечеството от хибридна окупация бол!

МО - Министрерство на Обраната до шушка България...

Я как 2015 започва да напомня за 1936, скоро май ша дадем и на симеончо някоя длъжност та хептен да си се върне монархо фашизмът

Дир.бг, чудя се, след като сте ми ясни, че се продавате за мижави копейки, защо все още ви чета. Все пак се надявах, че рано и късно ще се очеловечите, но УВИ! Жалко, много жалко за самите вас -краят ви ще бъде ЕДИН ПРОПИЛЯН ЖИВОТ. нО....толкова можете.

Завалията той бояджията та паметници да не не е лишил от ежедневния ти хонорар че си така тъжен

Да

Ти затова ли влезе в форума че да ни кажеш че повече няма да влизаш.!. Ами всичко най, и в добър път.!. ха..ха

Нямаме спасение, откакто България съществува едни и същи ни създават проблеми- затова сме на този хал. Това могат, това правят.

Тоя или тия , заедно с министъра ,дето са писали и подписали тая простотия трябва да се разследват от ДАНС, да върнат заплатите си за десетгодишен период и в панделата заради заплаха за националната сигурност и за това , че са американски или английски агенти.

Tова е отдавна известно, и този форум е доказателство. про-руските платени петоколонници, са готови и маиките си да продадат за няколко копеики повече!

На мене ми плащат в долари.

пъстрото куку де си зарад тебе влизам за шенлик че имах тежък ден

Пропагандна война в България се води само и единственно против Русия. Публична тайна е , че в редовете на опълченците има доброволци от цял свят, включително и от САЩ а не само от Русия. Има даже такива които се бият от двете страни на военните действия, например чеченци.