Минометна атака на сепаратистите край Мариупол

Сепаратистите предприеха минометна атака срещу силите на Киев край Мариупол. Най-малко 90 украински войници са пленени, а 82-ма са изчезнали в Дебалцево.

Обратно в новината

Коментари - Минометна атака на сепаратистите край Мариупол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Превзехме ли вече Мариупол? Май идва ред на Киев? Не, не, първо Одеса!:))))))

Важното е че се изтеглиха по план.Утре в Мариопул,после Одеса...и така до Киев.Лвов ще го оставим на пияните пани да си го делят с Ляшко и сина на Джо Байдън.

Днес гледах, особено "впечатляващ" репортаж от някога реномираната в очите ми новинарска агенция бибиси. Репортаж на живо от донецкото летище и екипа се придружава от някакава голяма клечка от днр... И така стреля се: Репортера повече от уверено: - Ето, това вярвам е изходна стрелба от страна на сепаратистите. - Стреля се и от двете страни. - Отвръща представителя на ДНР и сочи и в двете посоки, но камерата не сочи натам а е прикована в близък кадър, сякаш зрителите са много заинтересовани да видят колко са широки порите от лицето на министъра... - Ето, пак изходни изстрели от страна на сепаратистите! - с обвинително-назидателен тон мъмри репортера и точно тогава зад него... Прас... един снаряд избухна върху стария терминал на стотина метра от екипа и щат или не щат експлозията попадна в кадър... Разбира се бибиси екипа се разбяга като подгонен от луда английска... или в случая украинска крава... Дали бибиси призна че украинците са стреляли... Нищо по-далеч от това... Тъй като екипа се беше заел да се спасява, някой от бибиси студиото реши да спаси положението и възкликна с похвален патос: - Виждате ли? Сепаратистите как обстрелват сами себе си... Лека и пръст на обективността в бибибси...

Stable

Абсолютно вярно. Но какво може да се очаква от BBC /British Broadcasting Company/, която е държавна медийна компания, като имаме предвид, че през последните 300 години Британската империя /под различни имена, през последните 70 години заедно с братовчедите САЩ/ и Руската империя /също под различни имена/ са основните геополитически противници? Каква обективност може да се очаква от БиБиСи в днешната световна информационна война?

Малко новини от Източна Украйна: - Танкист от ДНР, предал се заедно с танка си, разказва пред медиите как е бил трениран от руски инструктори и как се е бил в Широкино - Руски самолети тренират нападение на колони в близост до украинската граница. - Порошенко предупреждава Путин, че завземането на Дебалцево противоречи на Минските споразумения, - Сепаратистите се прегрупират за нападение на Мариупол. Прехвърлят 12 установки Град в района. - Сепаратистите обстрелват с артилерия Авдеевка и запалват завода Микофуд, - Газопровод близо до Донецк гори - Повредени руски танкове Т-72В3 в Донецк - На ДНР е наредено да изпрати в Русия "Карго-200" от местните морги, без да прилага документи. - Нова силна експлозия в Донецк. - Двама депупатати от Бундестага пристигнаха в Донецк, - Около 50 тела на убити сепаратисти бяха докарани в моргата в Алчевск - Край Дзерджинск е свален безпилотен самолет на сепаратистите.

Всичките сми пред които е говорил "пленения руски танкист" е всичко на всичко: заместник министъра на отбраната на Украйна Берюков в специално откровение за фейсбук-страницата му... Останалото е репост от нея... И о, чудо даже има и снимка "доказателство" където явно танкиста е реплициран в троен екземпляр... И чудото не спира до тук, защото същата снимка, но малко по-ясна може да се намери в гугъл кеш и датираща от 30 декември миналата година относно разчистване на сняг в... николаевска област... Поразяваща е лапни шаранията относно всичко избълвано от украинските не особено адекватни власти...

Major Payne

Има и видео около 10 мин, където всеки разбиращ руски може да чуе и разбере за какво става въпрос. Поразяваща е лапнишаранията на някои, които вярват само на руските медии и пропаганда...

....и мармота ПОРОСЕНКО увива марципани в cтаниол.....

Stable

Тъжно. Към днешна дата да вярвате на заявления на украински "политици" и на репортажи на украински "СМИ". Виждат се тъжните резултати, когато човек е обект на манипулация от абсолютно лъжлив информационен поток.

Аз

Терористът Путин плзвал газа като оръжие. Днес Яценюк спря подаването на газ към Новорусия, като не просто врътна крана, ами ги демонтира, така че газоподаването да не може да бъде възстановено. Путин, туй-онуй... Путин за 2 часа пусна в Новорусия газ директно от Русия. Мадведев заповядал на Газпром да даде предложения как това да бъде направено като хуманитарна помощ. После Путин н'амсиквоси...

Интересно е, че коментарите до тук са в съотношение 12:1 в полза на проруските настроения. Ако вземем всички коментиращи тук за представителна извадка на общесвтото, то на следващите парламентарни избори БСП и Атака ще имат общо 238 места, а останалите 2 мандата ще ги придобият по закон.

Аз

Въобще не е вярно. Молбата за членство на България в НАТО е подадена от БСП - правителството на Виденов. Молбата за членство на България в ЕС е подадена от БСП - правителството на Виденов. В ЕС ни вкара БСП - правителството на Станишев. А ако Сидеров беше ейтооооооненко русофил, вече 100 пъти да е организирал подписка за референдум за членството нив ЕС и НАТО. Ама не е. В България русофилски партии няма. Нищо, че повече от 90% от Българите, както си забелязал, са русофили.

Major Payne

Сидеров не може да направи подписка за реферндум, зашото е наясно, че не може да събере нужните гласове. Една малка и креслива групичка не е достатъчна, а нормалните хора знаят, че интереса на България е с Европа.

Аз

Международният червен кръст изследва пленени украински войници и установи, че са зомбирани с концентриран фенадол, от който се получава еуфория, физическа безчувственост и се губи представа за реалната ситуация.

От Украйна се обаждам. Абе сутринта в Дир-а писаха, че сепаратистите избили 3500 души за една нощ. Не е вярно, аз съм жив, а съседа отсреща разхожда собаката, значи само 3498 са избили. Сега пък минометна атака в Мариопол?! Ма там казват познати тихо, значи или руските мини са безшумни или атаката е в Марсилия.

"Азов" е наред да бъде събиран в чували.

воината в украина си продължава и то все по яко!страхливите европеици си мислят как да си вземат парите от гърция а путин напада страни подред!следват мариупол,херсон,одеса и след това молдова.след молдова ще удари киев.ало европа събуди се!!!воината се разраства!вместо да гласувате някакви глупави резолюции на русия свикваите съвета за сигурност и спасяваите европа!

Аз

Що па да не земе Киев преди Молдова, а? Хем е по-близо, хем първо да се разправи с украйна, пък после с Молдова. Между другото - Молдова е държава, а не украински град. Там пък има едно Приднестровие, което отдавна иска да стане руски анклав, обаче като вземе Путин Одеса, Измайл и Рени и готово - няма да е анклав, ами направо Русия. После Аляска и източните щато до Калифорния - също руски земи. Тамошните индианци и досега с носталгия си спомнят руското минало, когато не са ги трепали и навирали из резервати.

Украйна е измислена държава, съставена от поляци-католици и руснаци-православни през 1991 г. с подписа на Елцин. Такава държава никога не е съществувала преди 1991! (По принцип бащата на думата Украйна е Ленин, но от 1918 до 1991 е съществувала такава република в СССР, но не и самостоятелна държава)

Мурзилките да поспят,че скоро ги чака отразяване на гр.война между ордата на пушилин и орките на проруските казаци. Първите сблъсъци вече са факт. Любопитно ми е какви ще са опорните точки?

Аз

Точно обратното. Само в т. нар. украинска т. нар. армия има над 40 доброволчески батальона, всеки със собствени цели. Вчера даже си образуваха щаб, в противовес на официалния генерален щаб. Ето ти близо петдесет-властие в "армията". Ляшко вече се опита да изблъска Порошенко от трибиуната в Радата. Отделно неконтролируемите Десен сектор и Свобода. Отделно Коломойски. Демек - стотина-властие и в политиката. Какво ще стане ако спрат войната? Ще стане това, че хиляди изроди, с изцапани с кръв ръце, ще се върнат в "мирния" живот и няма да успеят да се приспособят. И ще имат само два избора - война или престъпност. Милион-властие в мафията. И всеки от тези мераклии за власт вече пи кръв. Вече се настърви и връщане назад няма. Още мнооого кръв ще се лее в Украйна, и само малка част от нея ще е в Новорусия.

на путин му трябва марюпол.там се намират 2 стоманолеярни на украина.после ще продължи нататък-бердянск,мелитопол и така ще получи достъп по суша до крим.за съжаление после следва херсон,миколаив и одеса.след това путин ще нападне молдова.мир в украина няма да има.ще става по лошо

А след Молдова е наред Румъния и накрая ще дойде в твойто село. Обувай отсега кафявите гащи Станко.

Путин никого не напада, а Украйна се разпада, защото е изкуствена държава. До 1991 никога на земята не е имало такава държава.

Захарченко обмисля да вземе Южна Украйна на абордаж. Но ще му трябват още поне 10 дивизии.

по лека нощ деца даваха Маша и медведь!Как не ви е срам да давате руско-съветцка пропаганда!да се арестуват всички деца които го гледат-те са шпиони на КГБ и на Путин!

Pesh0

Имам подозрения че в къщата ми има руски шпионин. 2 годишната ми щерка иска да и пускам редовно маша и мечока . Сигурно да ме заблуди и да не я усетя разнообразява с жълтоклюно патенце .

той и Садамчо така превзе Кувейт ама после трудно преглъщаше като му нахлузиха примката на вратлето

Pesh0

Трудно ми е да разбера , държава която без съд нахлузва примки , как учи на демокрация .

Че на каква демокрация те учи Ирак, дето нахлузи примката на врата на Саддам след задължителният съд и присъда? Въобще мисъл в главата тече ли или само за баланс я използвате?

оляма смрад се разнесе /ведно с бомбастичните лъжи/ от руската агентура. Аз съветвам трезвомислещите да престанат да пълнят бензин от путиновите бензиностанции в бг. /то и без това боклука дето продават не става/.Всяка некупен боклук от путистан приближава фалита им.

ТОВА Е БЕГЕЕЦА ПРОДАЖНАТА ПОМИЯ ЗАГУБИ БИТКАТА С РУСНАЦИТЕ - НАЛИ ХАМЕРСКА ПОМИЯ

Ми вземи си спри и парното - щото е на руски газ.

Генов не истеряствай- Запази достойнство. Не бъди пълен боклук макар че всички тук знаят че си

Много мурзилки тука. Сидер здраво плаща. Петата руска колона здраво амортизира клавиатури.

дим да те няма към дневнико!!!

Мурзилки, а? :-))) Гледах видео в ютюб - украинско от блокпост 31. Сутринта укрите започнаха да стрелят напосоки, с гранатохвъргачка Пламя, танково оръдие и големокалибрена картечница по близкото село. Смееха се и крещяха - "Чебурашка, ставай!". После видеото имаше втора част - разбитият блокпост 31, труповете на някои от тези дето викаха Чебурашка, двама опълченци мъкнеха на някъде гранатохвъргачката, а зад кадър журналистът монтирал видеото каза, че първата част е взета от убитите укри на блокпоста. И още - Викаха Чебурашка, ама когато Чебурашка дойде, вече не им е смешно.

Мануел

На Асен Генов май му плащат и руснаците за това неговите коментари са толкова безумни

Браво на опълченците! Бийте фашистите и освободете Новорусия от тази чума!

ТРОЛ СИДЕРОВ!!!

фашистите в украина са руснаците в момента.

Фашистите в Украйна са бандеровците, които подобно на нашите еничари през турско се славеха с най-много отрязани руски глави

Путлер продължава завоевателната си война в Украйна.И докато запада се чуди да ли да усилва санкциите,комунистическият изрод продължава да убива хора и да анексира градове.Чудя се ,що за пропаднал скот трябва да си зада се радваш ,че руснаците продължават да изтезават чужди народи и през 21в.Трябва спешни и здрави санкции за джуджето,защото тоя жалък комплексар разбира само от сила.А цирка в Беларус дето го разигра,играйки си на мирни преговори,показва,че трябва да се спират всякъкви преговори с тоя азиатски изрод.

Ти да не си Хан Ку-Ку ..че обикновено тойне си е пил хапчетата и ръси глупости:)

ТОВА Е БЕГЕЕЦА ПРОДАЖНАТА ПОМИЯ ЗАГУБИ БИТКАТА С РУСНАЦИТЕ - НАЛИ ХАМЕРСКА ПОМИЯ

Сега попаднах на едно клипче в нета което буквално ме шокира!! Направо моща на армията на Новорусия е невероятно смазваща! Чесно казано ми е през оная работа за укронацитата, нека мрат тия наци отрепки!! Които палеха хората, жени с деца в Одеса и се радваха на това ! Отделно от убитите майки с деца и старци в Донецк! ЗА укронацитата от Десен сектор и бандеровците само кол и пълна МОГИЛИЗАЦИЯ!! Но чесно казано се УЖАСИХ ОТ ОГРОМНИТЕ ЗАГУБ НА УКРАИНСКАТА АРМИЯ!!! От убитите млади момчета наборници и старците пенсионери насила взети в армията на Руината Крайна!!! ПАРАШЕНКО СКАПАНА МЪРШО, КАКВО КАЗВАШ ЧЕ СИ ЗАГУБИЛ ИМА НЯМА 17 ЧОВЕКА СКАПАНА МРЪСНА КРАВАРСКО ОТРЕПКО!!! САМО В КЛИПА КОЙТО ГЛЕДАХ СИГУРНО МЪРТВИТЕ И ИЗГОРЯЛИТЕ В ТАНКОВЕТЕ, БМП ТАТА , БТР И КАМАЗИТЕ СА НЯКОЛКО СТОТИН!!! ТАКАВА КАСАПНИЦА НЕ БЯХ ВИЖДАЛ ОТ ПЪТЯ НА СМЪРТА В ИРАК през 1991г!!! А за невярващите европодлоги и краварски стелки нека потърсят в туба:Подробности встречного танкового боя под Дебальцево в ночь на 18 февраля !!! Да видят дали загубите на тая свиня Прасенко са 17 човека!!!

Бандерчета, не се косите! Лидеро ви каза ,че ще въведе военно положение! Е значи, въпроса ви е решен... Тоест, Хамериканската Обонгова администрация ще воюва с Русия до последния бандерлюга... А дали пук това не е целта на краварите ? А ? И по този начин да искат да унищожат фашистката укро-паплач?

Аз

82ма изчезнали в Девбалцево?!?! Що за дивотия - над 3000 украинци са избити край Дебалцево. Какви са тия 82ма... Е, да... Днес Пороенко обяви акцията за голям успех и срам за Русия. Според него 6 са загинали. ШЕСТ. Над 3000 убити. Над 300 пленени. Около 80 годни танка. Около 15 годни ГРАДа. Около 50 дулни артилерийски системни. Около 500 тона артилерийски боеприпаси. Неизброимо количество стрелково оръжие и боеприпаси. Армията на Новорусия днес изказа огромни благодарности на украинските волонтерКи за огромните количества медицински материали и лекарства, прибори за нощно виждане, инфрачервени визьори, радиостанции, балистични калкулатори, каски и бронежилетки (е... некачествени - западно производство, но на харизан кон...), HMMWV Humer (e... американски боклук, въобще не може да се сравнява с руския Тигър, ама... на харизан кон...)... Въобще армията на Новорусия може да се удвои от Дебалцевския склад... а следва склада в Светлодарск... И това било успех. Според Порошенко... Но може и да му мине нмерът. Как - ами ето така -днес Порошенко предложил в Радата законопроект, според който Бюджетът на държавата се засекретява. Демек - хората нямат право да знаят за какво им харчат парите. И нека - нямат основания да реват. Янукович може и да го свалиха неконституционно, ама тия си ги избраха. Сега да си ги търпят... Също като при нас - или 16 милиарда нов заем, или фалираме държавата - така казаха. И трябва да си ги търпим - избрали сме си ги, ще им си се радваме.

Ал

И нашите и украинските национални предатели ни ги избраха. Ние не сме ги избирали. Убеден съм, че народа не е толкова прост - да не помни само преди година как и за какво ги изхвърли същите тези със 16-те милиарда.

Това ,че са убити не десетки а хиляди -много ли те радва?Дебил,нещастен. В ДИР-а е пълно с балкански скотове.

Айде малко акъл де. То при толкова убити щеше да е почнала 3тата война вече...

Нещо много ме съмнява тази статия. Щото като хвана една лъжа в статия и започвам да се съмнявам във всичко написано в нея. Всеки, който има компютър и мишка веднага ще провери и ще види, че от края на Широкине до началото на Мариупол са под 8 км, а не 30, както пише тук. Но така е то - лъжливите овчарчета....

Тези на снимката са Домбаски миньори и трактористи, така екипирани, че биха стигнали до Брюксел.

На Вовата не му се строи мост към Крим. Ще реши въпроса със сухопътна връзка.

Тия им разплетоха кошниците.

Нещо мирът хич го няма...... Напомня ми историята преди 20 години - в Косово имаше и сини каски (май още са там), но не спряха да се стрелят докато Косово не се отцепи от Югославия.

НАТО има база там, за камуфлаж се нарича КФОР.

УКРАИНЦИТЕ ПОДАРИХА 90 НОВИ ТАНКА (ОТ ДЕБАЛЦЕВО КАТО ТРОФЕИ )НА ДНР ДАВАИТЕ ОЩЕ ОРЪЖИЕ АМЕРИКАНЦИ !!! ВИЕ ВЪОРЪЖИТЕ И СЕЛАТА НА ДОНБАС

те украйнците спряха да стрелят по вас за да постигнете победа бе. Че докато се стреляше не сеехте да излезете от окопите. Видяхте че спряха да стрелят и се напънахте като магарета да пуцате по всичко що мърда... голЕма победа... бравоС :)))))

Донбасците поискаха сини каски още в края на май 2014-та. Турчинов реши, че това не го устройв. Защото укропите бяха сигурни в постигането на "мисията" си да избият и прогонят НЕукраинците. Е щом са Неукраинци пита се, какво тогава се напъват да останели в Украйна а? Иле не става въпрос за хората, а за концесийките за проучване на полезни изкопаеми на оная фирма в чийто управителен съвет е "частното лице" син на вицепрезидента Байдън, заради фабричките на Порошенко и имотите на Коломойски? Сега когато се разбра, че или ДНР и ЛНР могат да стигнат до Киев или ако не те нов Майдан ще устроят изпратените за пушечно месо заблудени украинци, Порошенко иска чужди войски за да го пазят. Страхлива утайка ето какви са всички западни подлоги. Само с такива се свързват ония дето сутрин и вечер на уста са им "споделените ценности".

каски могат да поискат само легитимно признати в света правителства, а не някакви бунтовници.

А легитимно правителство ли са куп столични бандюги, отстранили чрез преврат законно избраното управление? Това, че чуждата държава, грубо намесила се във вътрешните работи и организирала преврата (както и техните държави подлоги) е признала подобно 'правителство', няма как да го направи легитимно......

Хохлите изоставили в Дебалцево 90 танка и 140 БТР-а. А украинско леко оръжие, гранатомети и миномети опълченците извозват с вагони от града. Гранати, бомби, ракети и снаряжение укронацитата са захвърлили безразборно при бягството си. С това въоръжение опълченците се отправят на юг, към Мариупол ... Да му мисли Семенченко

Даже и едно "Хъмви " са пленили.

Е по тъпа пропаганда не бях чувал. Честно. И с всичката тази техника би трябвало да са в Брюксел още утре... А те......

За сега - Мариупол

Порошенко спря газа за непризнатите републики. Но Газпром пусна газа, платен от Нафтогаз, през компресорните станции: Прохоровка (ЛНР) и Платово (ДНР). 12 милиона куба на ден. Има право, защото договорът е сключен с Украйна, а тя още не се е отказала от Донбас.

Според мен сините каски са излишни.Храбрите миньори се справят чудесно с мироопазващите мисии.Но ако толкова държат от Киев на това...винаги може да боядисат каските си сини.

ГОУЕМ СИ ПРИЗНАВАМ ТИ ГО - НЕВИННИ ЖЕРТВИ УМИРАТ А ТИ СЕ ПРАВИШ НА ОСТРОУМЕН.....

chicho.mancho@yahoo.es

А ти на какъв се прави когато избиваха жени деца,обстрелваха болници и детски градини.Не съм остроумен...жалко за погубените невинни млади чивешки животи...но за тези на наемниците,и на фашизираните боклуци въобще не ме е еня.

Абе..... руската мечка е страшна. Виж Бородино, Сталинград и Дебелцово, помни Наполеон, Хитлер. и Порошенко.

Усеща се ужасяваща тролска импотентност последните дни.Рублата дръпна нагоре,хамерика подви опашка(няма да изпраща оръжие),процеса по прочистване е завършен,знамената на свободна Новорусия се веят.Почернени киевски майки кълнат(забележете не Путин)фашагите във властта.Орбан заши звучен дипломатичен шамар на комплексираните пани.Сименс,БАСФ,БМВ и много други немски концернни скръцнаха със зъби на канцлерката си и и заявиха в прав текст че искат да правят бизнес с Русия(и я изпратиха да докладва на Барак Хюсейн).Тапета президент се е покрил в миша дупка и не обелва и дума за заробващия заем който властимащите еничари се готвят да окрадът.Орязания тролски бюджет е последната капка в горчивата чаша на тролска мъка.

Това ми напомня стария соцвиц, дето съобщили в спортните новини на советското телевидение, че в някакъв турнир руснакът се класирал втори, а американецът завъшил предпоследен. Малката пропусната подробност е, че участвали само двамата.

Но иначе Русия твърдо иска мир!

чувство за хумор.

Ще ме спукаш от смях. Сини каски, дрън-дрън. Остава и за "международната общност" да споменеш. Аман от пубери в този форум. Това са залъгалки за тарамбуките в 3тия свят. Даже в Косово е измишльотината КФОР (разбирай САЩ или НАТО, както ти отърва). Украинците ги прецакаха и САЩ и ЕС. Първо ги подкукоросаха да си спретнат един пуч, хвалиха ги, обещаваха и накрая се отметнаха. А споразумението в Минск не разгледа Дебалцево и чувала, един вид оправяйте се сами. А Путин какво да прави, гледа си и той интересите. Наказание има - Кобзон да не пее, доволен ли си?

БЕЗ КОМЕНТАР - САМО ИДИОТИ СЕ СМЕЯТ КОГАТО ИМА ТАКИВА КОНФЛИКТИ....

ОПЪЛЧЕНЦИТЕ СПЕЧЕЛИХА ВОИНАТА !!! А ПОРОШЕНКО СПРЯ ГАЗТА (ХУМАННА ПОСТЪПКА )ФАШИСТА СИ Е ФАШИСТ

Ама и руснаците са едни войници... Биха се с украинците и докато бяха еднакви по въоръжение ги биеха като маче у дирек. Сега като им вкараха толкова много техника, че трябваше ако са толкова добри, колкото казват, да са вече в Брюксел. Та сега щом почнаха и ингилизите да надават глас ще стане интерсно. Ще има сини каси съвсем скоро в Украйна и тогава да ги питам какво ще правят сепаратистите.

заедно със Супермен ще набият "сепаратистите" нали? Друго какво сънува я сподели? За твое сведение, донбасците поискаха сини каски още в края на май 2014-та. Укропите не се съгласиха. Щото бяха сигурни в постигането на "мисията" си да избият и прогонят НЕукраинците. Е щом са Неукраинци, какво тогава се напъват да останели в Украйна а? Да не би да е заради концесийките за проучване на полезни изкопаеми на оная фирма в която "работи" частното лице син на вицепрезидента Байдън, фабричките на Порошенко и имотите на Коломойски?

Щом настояваш. Сънувах как оня бузестия от лнр го влачат из града на въже зад един джип. С мръсна газ.

jingiby

Каква е разликата между Владимир Путин и Слободан Милошевич? Ами около 20 години. Двамата са продукти на един и същ модел на мислене и действие, разделени времево от две десетилетия. Всъщност, ако Милошевич беше жив, сигурно би съдил Путин за плагиатство в Украйна на това което той направи с Босна.

че Путин бил по-богат с няколко стотици млрд. Дали е вярно ?? Кой да ти каже.

коментар. И много точен!

Завиждате !!!

Да, ако Милошевич беше оживял (а не да го убият в затвора в Хага), сигурно би съдил за плагиатство водачите на САЩ и Великобритания, за това, което направиха с Ирак.

САМО ЕДНО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ПУТИН МНОГОКРАТНО СЕ ИЗКАЗА ЧЕ Е ЗА РАЗРЕШАВАНЕ НА КРИЗАТА, ЧЕ НЕ ИСКА ДА ИМА КОНФЛИКТ, ЧЕ СЪЧУВСТВА НА НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ НО ОТКАЗА СИНИ КАСКИ ЧИИТО ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ СА: Предотвратяване на конфликти Възстановяване на мира Поддържане на мира Налагане на мира Укрепване на мира И ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ РУСИЯ Е ПОСТОЯНЕН И ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ООН И ИМА ПОДКРЕПАТА НА КИТАЙ ДОРИ КЪМ МОМЕНТА ТУКА МИРИШЕ ЯКО НА ЛАЙНА И ЛИЦЕМЕРИЕТО НА БАЙ ПУТИНКА СИ ЛИЧИ ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА....... ПУТИН ЯКО ЛЪЖЕ НЕЩО И ТОЙ ЗА СИТУАЦИЯТА.....

ЛНР и ДНР многократно предлагаха сини каски, Киев не реаргира. Нещо се обърна, но какво-не знам.

Пародия

И АЗ НЕ ЗНАМ ВЪПРОСА Е ЗАЩО ПУТИНКАТА Е ПРОТИВ??? НАЛИ ТВЪРДЕШЕ ТОЧНО ОБРАТНОТО.... НАЙ-НОРМАЛНОТО Е СЛЕД ПОДПИСВАНЕ НА ТАКОВА СПОРАЗУМЕНИЕ ДА СЕ РАЗПОЛОЖАТ ОМИРОТВОРИТЕЛНИ ВОЙСКИ НА ООН ЗА ДА Е СИГУРНО ЧЕ ТО ЩЕ СЕ СПАЗВА.....

какво са? Някои ги наричат Луганда и Донбабве. Защо?

перманентно и много качествено! За умението му да лъже е бил високо ценен в КГБ и ФСБ. Както и от Тамбовская...

Браво! Азиатците се избиват помежду си!

И в "Тихият Дон" на Шолохов е така. Руснаците хванат украинец - отрежат му главата, украинците на руснаци. Същата простотия като сега.

НЯМА НИЩО ПОДОБНО !!! ПОРОШЕНКО ИСКА ПРОСТО ВРЕМЕ И МОЖЕБИ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА ПАПК ЩЕ ИМА ВОИНА - ИНАЧЕ ЗАЩО УКРАИНА КУПУВА НОВО ОРЪЖИЕ

Някой спомня ли си Слай Сталоун как яздеше бял кон и стреляки с лък избиваше по 30-40 руснаци на стрела?Тогава се помагаше на бедните афгански талибани.Някой спомня ли си за офицера от ЦРУ Тим Осман-по-известен като Бин Ладен?Някой спомня ли си че само преди година УСА създаде и въоръжи чудовището ИДИЛ за да свалилегитимно избрания и обичан от народа президент Асад?Янките бяха готови да нахлуят в Сирия и точеха лиги за петрола и докато Путин не ги плясна през алчните ръце и спря.След което бе номиниран за нобелова награда за мир.Та мисълта ми беше че всички чудовища създадени от пцихопатите отвъд океана рано или късно се обръщат срещу тях(може би когато спре финансирането)скоро така ще се случи и с Ляшко,Турчинов и сие...

А известно ли ти е, че съветските чудовища зя 10 години война в Афганистан избиха един милион и осемстотин хиляди афганистанци. Обвиняваш Запада, защото е помагал на афганистанския народ в борбата със съветските окупатори - убийци.

chicho.mancho@yahoo.es

А американските освободители до момента колко афаганци избиха?

Сигурно искаш да си спомниш за капитанът от КГБ (или НКВД, без значение) Володя Ким (дядото на третото вече поколение диктатори Ким Чен Ун)? "Обичаните" от народите си Башар Асад (също наследствен диктатор) и Саддам Хюсеин ги умъртвяваха масово с БОВ, за да бъдат много обичани. Хюсеин навремето получи в лична сметка 2 милиарда долара от СССР за да започне война с Иран - та нахлуването в Афганистан да остане в сянка...

Захарченко съобщава ,че има още гад около Дебалцово рецепено на малки групи в три села. Селата са обкръжени в малки кафеварки! Дали ще ги сварят или ще ги пуснат зависи от съпротивата им!

Аз съм завършил още в СССР и ще ви кажа, че и руснаци и украинци и белоруси са едни и същи и ни мразят много. Затова колкото повече се избиват помежду си за Европа е най-добре.

Чакай бе, мен от малък са ме учили, колко много ни обичат руснаците, че те са ни единствените приятели. И така го вярвах, докато един ден изпаднах в спор с един сърбин за балканските войни, когато се намеси един руснак и такива ругатни отнесох от него. Макар да се опитах да му обясня, каква е била нашата позиция през балканските войни и защо. Руснакът въобще не го интересуваше само обиди, ругатни - били сме предатели. Това ме накара да се замисля над русофилските си уклони, които са типични за много растнали и възпитавани през социализъма с любов към Русия и СССР.

Тъпаци, никой не обича нас бг. Нито един народ защото сме боклуци. Вие сте лигльовци, които се жалват,че не ги обичали и харесвали. Защо да те обичат и харесват? Защо ни занимавате с личните си чувства?

Наборе, че нали това е разликата между нас.

Че нормален човек може ли да избива роднините ди и да се радва? Азиатци... и едните другите.

Фашистите са роднини на соросоидите и фАЩ.

Бащата казваше навремето за неговите съученици завършили в СССР: "Връщаха се от СССР с една рускиня под ръка и тежък алкохолизъм." Верно ли е това?

Теб руснак те набил, неясно по какъв повод! А мен рускини само са ме .... обичали! Кво да правиш - всеки със съдбата си!

Ще им го дадем без бой:-)))

уясяващо е че порошенко продълява да си чеше езика, докато в котела продължава да има части, които не са получили заповед да капитулират и вероятно ще бъдат избити до крак. аз мисля, че трябваше да им се даде възможност да оживеят -- сепаратистите твърдят, че на тези, които си оставят оръжието ще се даде възможност да напуснат, досега не са сйобщавали, че са си нарушавали думата...

Чакай малко бе... нали го превзеха вече... вие с 5 дена в миналото ли живеете? Или копи-пействате без да четете новините?

уви, там има още мини-котли...касапницата продълява.

са вижда че Путинолизецае тъпак който иска война. Гледа от далече и потрива ръце есе едно е спечелил от тотото. Призовава към убийства и само "котли" и смърт му е в главата. Ха дано по-малко като тях да има в майка България. май това е профила на типичното атакистче на 14 години.

Ако турците в Кърджали поискат автономия, и Турция им прати спецназ подкрепления, които почнат да бият БА, как ще коментирате тогава?

РУСОФИЛИТЕ ЩЕ СЕ РАДВАТ ЗАЩОТО СОРОС ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА ВЛИЯНИЕ В КЪРДЖАЛИЙСКОТО СЕЛО ДЪНГОВО НАПРИМЕР.......

Ердоган и Местан имат.

.. да искат бе, тъпанар? Това ли ви диктуват от НПО-то? Първо - никой не им забранява турския език и не им спира сателитните телевизии, второ - никой не разполага военни бази там, насочени срещу Турция и трето - никой не иска да ги дупчи за шистов газ и да им отрови почвата... Ама мислете преди да изтипосвате глупости и го кажета на менторите си! Не се сравняват несравними неща, глупако!

Според мен САЩ, НАТО и ЕС са зад нас и турците нищо няма да искат.