Говорителят на Путин: Той сам реши да присъедини Крим

Руският президент Владимир Путин взе еднолично решението за анексиране на Крим от Русия миналия месец, подчерта говорителят му Дмитрий Песков.

Обратно в новината

Коментари - Говорителят на Путин: Той сам реши да присъедини Крим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само че Крим и Югоизточна Украйна не са били руски само през последните 23 години и то по недоразумение. Не е толкова отдавна и толкова много, нали.

де и ний да имахме такъв "диктатор" като путин , ама досега само кладливи и продажни мекерета

Браво на Путин,всяка държава в света може да мечтае за такъв президент...речено и сторено, ни крачка назад! Бой и никакви отстъпки на англосаксонските свине!

Ами те Диктаторите винаги вземат еднолични решения, нищо че за камуфлаж има някакви др. институции!

ДО 83- ТВОЯТ ЛЕНИН Е РОДЕН НА 22.04.1870г.ЧЕТИ МАЛКО ПОВЕЧЕ И ТОГАВА СВИРИ ПО ПИАНОТО.

произнесе тързествена реч при обявянето на присъединяването пред дума, контекста е вазенслед референдума в крим, на кожто са гласували 9з%, 8з- за защо слуги зурналисти дори и на църковни съкровени празници мънипулирате

Американци идват и...си отиват...или анексират. За 250 години от основаването си САЩ са анексирали чрез водене на империалистически завоевателни воини: половината от Мексико / това са днешните южни щати/, Хаваите, Порто Рико, Гуамските острови, Филипините, Панамския канал/ по късно им даватнезависимост/, Гуантанамо в Куба.и др.

Боби, оти си избегал пак от 4-ти километър бре?!

Я си представете че утре Запада затвори границите за руснаци, къде ще си харчат парите братушките:)

По нашето черноморие и в Турция

ами запада ще западне бе момчета! я погледнете че цяла АЗИЯ е зад гърба на русия! бившото ГДР е изцяло е в руски ръце - там е пълно с руснаци пък макар и без униформи! още сте много далече от истИната и историческите факти. ПРОСТО И ДВЕТЕ СИЛИ ТЪРСЯТ НОВА АЛТЕРНАТИВА ЗА НОВО РАЗДЕЛЕНИЕ НА СВЕТА!

Велик е Путин.

с Русия е свършено.

бате Володя, да го духат. Я им увеличи газта на ЕС-есовците, нега внасят шистов газ от САЩ. Веднага ще ти клекнат.

Така е като люлимка им е Тимошенко, чиста,честна,безкористна като вода ненапита

Стой та гледай! ЕС погва Русия, Плевнелиев също ще я съсипе от санкции. Тия руснаци не ги виждам - направо живи да ги оплачеш. Имам само че един въпрос към ЕС: Кога ще премахнат енергийната си зависимост от Русия и ще спрат Северен поток? Защо България ще бъде наказана ако строи Южен поток, а Германия не, ако не спре Северен поток? А, .... щях да забравя: морячетата от американския есминец изпраха ли осраните гащи или още не са излезли от психиатрията?

Абе вие русофили, толкова ли сте тъпи или гледате само телевизия Алфа? Ами Северен поток не е собственост на Газпром, по Северен поток може тече всякаква газ, по Северен поток газта е 320$, а по Южен е 620, собственост е на Газпром и никой не казва, колко са транзитните такси

ЕС си мисли ,че са 20 век и с някакви санкции може да влияе на политически процеси .Това са геополитически и съвсем не може.Още повече съюз ,който се разпада .Ако фронта срещу Русия може да им е нещо като последен шанс да се обединят .Зле са значи . Ами ако Путин реши да промени играта и започне да търгува с Китай ,така както вече САЩ го направи .Дали Америка не потрива доволно ръце как ще смаже един съюз в Европа .В крайна сметка от крамолите печели Китай

Неволна грешка;;русофили;

жалко за страната ни. вие не сте просто;русофоби;,вие

Путин да вкара войски в Украйна. И без това го санкционират, по не да си върне промишлената Домбаска област. Нека ЕС вземе пустеещите ливади на Западна Украйна.

Ей тези смешници от ЕС направо ме разплакаха от смях. Погвали те милите Русия. Това е все едно мишка да се опитва да плаши мечка. А, ако Русия вземе, че им врътне кранчето на газта дали ЕС няма да фалира до максимум една година. Кой, от кого е зависим???? Циркаджии.

Разбира се, че сам е взел решението. Както и сам е наредил резултата от референдума. Когато един човек е несменяем и безконтролен, той си въобразява, че е всемогъщ и тогава отива в лудницата или гробищата.

Всички ще отидем в гробищата, само някои като теб и в лудницата...............

А, бе, хора! Научете що е то анексиране...

Крайна време беше да се каже STOP на НАТО.

Така де! Ще ми бомбардира НАТО прекрасните ни славянски братя - сърбите, тези скромни, човеколюбиви в Господа люде. Дето през кажи-речи целия 20 век тероризираха други православни хора, само защото не твърдяха, че са сърби! Велик народ, извисен и културен...!

Каквото замисли Руският Президент, то се случва. Каквото реши, го прави ... Никой не може да му попречи. Сега руският народ е невероятно сплотен около своя Президент, а рейтингът на Путин в света достигна невиждани и нечувани висоти ... Самите хамериканци желаят да имат президент като Владимир Владимирович, вместо Барак Хюсеин ...

Всяко чудо за 3 дни. Или както се казва още - като пили - пели, а като плащали - плакали. Погледни, че икономиката им вече трета година върви надолу, погледни рублата с колко се обезцени в последните месеци, погледни международната изолация, в която изпадат и ще разбереш, че националистическата ишовинистичната агресия, която верните на Путин организации и медии раздухват е само опит за отвличане на вниманието от наистина важните неща. Рано или късно ще изтрезнея и ще разберат, че са по-бедни, живеят по-зле, и че ги уважават по-малко по света отколкото преди.

"Сега руският народ е невероятно сплотен около своя Президент, а рейтингът на Путин в света достигна невиждани и нечувани висоти" - това много напомня за "ония" времена преди 1989 г., когато рейтингите бяха винаги 99.99 %. Както и гласуванията - смей да изразиш различно мнение, че да видиш!

Тези "невероятни сплотявания"на народа около неговия лидер винаги нещо понамирисват...Наречи го инстинкт и опит от миналото...

Как може да измисляте такива статии, бе...? Това не е дело само за един мъж!! Ако беше Ебамата... иди-доди!!??

Може да се очаква позициониране на руски военни мощности така близко да САЩ както те се навират в Черно море и северните морета.

Отново родните "анализатори" се плющят над бълнуванията на родните "журналисти"! Бравос, шъ предложим за награждаване! Ей Алеко, много си далеко, но твоят бай Ганя все тъй си остана. Чеда мои, не вдявате ли, че Чалгария е в n-регионална група, докато баба ви Меркел и другарите Путин и Обонго се клатят в шампионската лига. Освен да люпите семки и да попържате съдията друго ви не остава. Ако искате някакво развитие, като за начало спрете да люпите семки и наблегнете на книжките.

Начело на държавите трябва да застават само хора, които имат поне среден ръст за народа си.

КАТО ЗАСТАНАТ ЕДИН ДО ДРУГ МЕРКЕЛ И ПУТИН , ТЯ Е ПО-НИСКА ОТ НЕГО С ЕДНА ГЛАВА :)

Първо, не ме интересува Меркел, второ - тя все пак е жена и трето - визирах Хитлер, Сталин, Наполеон, а за Путин ти сам се сети. Браво!

Ее идолът ти Путкин си е направо Гигант, но ако Кличко застане до него май джуджето ще напълни гащите:)

Кличко нещо съвсем се скри ...

На Кличко му е доста празна главата, пък е получил и повреди от ударите с боксови ръкавици.

То средностатистическия член в България е доста по-голям от твоя и следователно не е уместно ти да пишеш тук!?! Егати и логиката имаш за мерки и теглилки!!

Това важи ли и за Наполеон, император на Франция.

Тоя Путкин щом толков Ви кефи, що не заминавате при него в Масква ами сте тръгнали за Немачку:)

Ама някои медии направо са взели за балъци посетителите си...Вадейки от контекста приказки или просто необразован "преводач" и си мислят че голяма "работа" са свършили в подкрепа на роско и сие, западняци и американци..Давайте в същия "дух" и утре можем да прочетем че Путин "еднолично" е обявил война на света:)))))

Много правилно са го превели. 'Дума' си била казала думата? ДА ,ама НЕ! В 'Дума' Путин допусна само 3 партии- своята, на Зюганов и Жилиновски, които са негови пажове и заедно с тях взима решения. Да не напомним, че си фалшифицира изцяло изборите за президент. И това ако не е диктатура?Е, не прилича на тази на Хитлер, но много прилича на тази на Сталин, където се взимаха решения само в Политбюро избирано между тях си! Ти ,щото си живял до сега в България само диктатурата на комунистите преди и сред 1989 г, ,друг свят не знаеш, за това не можеш да различиш бялото от черното. Такива ми ти работи...

знаем за фалшификации по вси земи-да не говорим за ръчно броене на бюлетина на страната, в която се убиват неизгодни президенти-маж като брои човек всеки 4-5 е убит-ама що това ви е пример за демокрация-стожте си там

Сега в кремъл трябва да застанат мирно, да изпънат ръце, да благодарят и да помолят учителят за прошка след като почетат памета му. Днес е рожденият ден на оригиналният фюрер от който путлер и другите псета днес копират начинът на взимане на решения и анексирането на територия.

до Е ТАКА Защо се възмути бе тролчо. Да те образовам- когато в държавата решенията се вземат от народа тогава има демокрация. Когато решенията се вземат еднолично-това е диктатура.За днес искай двойна надница-празник е.

Историята убедително доказва, че колкото по-силна и богата е Русия, толкова по-добре е за България. И по-зле за хамериканците и корумпираното брюкселско чиновничество ...

Не бих казал, че е така, братчет

Нито правилото е просто тройно, нито твърдението е вярно. Държавата Русия може да е добре, но това, не значи, че народа и е добре, още по-малко пък други народи. Погледни статистиката и ще видиш, за за миналата година Руската икономика е на 7 място в света, въпреки безкрайните си ресурси, докато руският народ по доходи е на 77 място. Напъни си малко мисленката за да разбереш защо е така. Ще ти помогна - парите, които влизат в държавата не отиват при гората, а другаде. А къде и защо не е трудно да се разбере.

Много тъпо и невярно съждение ... Простите тройни правила са сложни за теб. Няма как да си майор. Най - много - кашишки фатмак ....

Форумът е пълен с неособено грамотни люде, няма нищо лошо, съдба, но по-добре е да четат отколкото да пишат. След година, две, три да се явят на препитване и тогава пак да се пробват.

Хиречек как си ... ???

Владимир Путин винаги поема отговорността на собственото решение и я носи до победен край. Естествено, след като получи пълномощия на Държавната Дума. Така беше с Грузия, Чечня ... Барак обаче първо пита Мишел,а сенаторите му се присмиват и го именуват Капутин ...

Забрави да споменеш, свалянето на законното правителство в София.

Владимир Путин е разведен и винаги поема отговорността на собственото решение и я носи до победен край, докато Обама е женен и винаги се допитва до жена си Мишел, а сенаторите му се присмиват и го именуват Капутин ...

Православните се оказаха икономически най-изостаналата част от човечеството. Руснаците имат вина, за това, нека видим истината, за да променим нещата, към по добро, без излишни емоции.

Мейджър валутни двойки са тези с USD - EUR, JPY, GBP, AUD, NZD, CAD Руската рубла е в графа ЕКЗОТИЧНИ!!! Екзотичната рубла щяла да прави срив на долара - що за глупост? Единственото което може да се случи, е руснаците да нахлуят в Украйна, но това ще вдигне долара спрямо останалите валути!!! Как въобще ги дрискате тия коментари, не е ясно...

ПРЕДИ 125г.СЕ Е РОДИЛ АДОЛФ ХИТЛЕР.ДА СИ СПОМНИМ ЗА НЕГО И ВСИЧКИ ДИКТАТОРИ!!!

А не си ли спомняте и за В.И.Ленин, който също е роден на 20 април, и на който ден се провеждаха ленински съботници.

Какъв срив на долара те гони? Русия не е никакъв фактор на финансовите пазари! Страна, която само руши, а не гради, нищо не зависи от нея!

Трилионите на Запада са предимно спекулативни, почиващи на предположение за успешен бизнес. Такива предпоставки са естествените, реално-физически природни богатства на Русия например. Ако западните богатства бъдат отрязани от тези истински богатства, ще се обезценят в миг и благосъстоянието на Запада ще се изпари като мираж.

Я виж стоковите борси и тога ми говори за богатства и суровини. Дай ми руския индекс и да го сравним с DAX, CAC, DAW, S&P, NIKKEI...

Властта на Царя не се дава от Бога, а от дявола. От това, което ще бъде при антихриста се вижда, че той, бидейки отстъпник и разбойник, иска да му се покланят като на бог, и, бидейки раб, иска да го провъзгласяват за цар.

След време Путкин ще бъде отстранен като единствения виновник за трагедията на руския народ също като Бай Тошо:)

Е какво добро последва след отстраняването на Бай Тошо? Интересно ми е да узная най-сетне!

Как какво "Цивилизационен избор и западноевропейски ценности". /Предполагам имате чувство за хумор/

Последвалите по добри неща например: Подмяната на остарялата руска техника със западна, възможността на българина да си изработва 3500€ на запад или да му дават 400лв. в БГ-то колкото да не умре от глад:)

По добрите неща: Най бедната страна, хората се самозапалват и самоубиват в безпътица, бандитизма взе невиждани размери, по улиците се появиха хора които просят.....

В момента, сравнение с Путин, западните политици не са нищо друго освен обикновени празни бърборковци. Москва демонстративно опрости множество доларови заеми на задлъжнели към нея страни. Идва ли това да покаже, че предстои ново сриване на долара! Не е ли това индикатор, че американската икономика е в много тежко състояние и едно ново военно мероприятие, би е сринало. Това ли е причината за прекратяване на мисията в Афганистан????

10 милиарда долара на Северна Корея!

Ето кой значи плаща, за ракетите на северо корейските комунисти. Луда работа.

И двете страни - САЩ и Русия, са еднакво безскрупулни и арогантни в стремежа си да наложат и отстояват гео-политически интереси. Първите правят това зад маската на светска, либерално-демократична идеология, а вторите - зад маската на религиозна, православно-клерикална и националистическа риторика. И двете държави са едни мрачни империи на злото, които носят само хаос и разрушение. А отношенията си с по-малките държави регулират чрез икономически, политически и нерядко военни шантажи.

Може би! Но, когато бяхме под руско управление народа в България си живееше и се размножаваше. Сега под американско иго, просто измираме. След 20на години тук ще останат само пенсионери, цигани и мигранти от Африка. Та мисля че за пореден Nти път изтеглихме късата клечка. И този път ще ни е за последно.

Да кажа "одобрявам" звучи недобре, но истината е такава. Ние ли сме тъпи или нямаме топки просто. Не знам.

Така е защото Путин нарочно ни продава прескъп бензин, нафта и газ. В същото време пак нарочно е вдигнал митата, за наши стоки, хората се чудят, защо няма български стоки в Москва.

Живеехме си добре при братушките? Имаш предвид кюфтетата по 20 ст., панелката в "Люлин", "Москвич"-а и тенекиените тарелки с розово нищесте в ахтополската почивна станция? Под руското ти управление беше избит интелектуалният и духовен елит на нацията - хора мислещи, образовани, истински обществени лидери с морал и ценности. Всичко, което последва след т.нар. "демократични промени", тази порнографска версия на демокрация, в която живеем сега, е следствие от това! От липсата на читави, морални лидери. Ако тях ги имаше, със сигурност щяха да бъдат направени далеч по-добри избори, а не да се пуска всеки мошеник, дето иска на направи някакви пари да си вее коня!

За тези които искат и могат да проумеят Путин го каза : БАСТА! повече няма да ви дадем даси разигравате коня както ви скимне. А на американци и т.н. европейци не им трябва нищо от България освен земята и пазара, разбирай хората.

Комунистическите чугуни не са спрели да ни управляват за това сме на този хал,и руските шпиони и троянски коне не са спирали да ни смучат кръвчицата,банките ли не окрадоха,Белене гьола милиарди народна пара ,с газа посредници крадци,най скъпия газ в Европа плащат българите, Южен поток далаверите и там са страхотни ,добре ,че Европа се намеси и още много много може да се изброи....

Major Payne

Какво американско иго, какви 5 лева? България е яхната от бивши комунисти и агенти на комунистическите тайни служби. За тях няма Русия, САЩ или ЕС, а само далавера и комисиони. Обвиняват се едни други, че целували чужди задници и това е вярно - едните на Русия, другите на САЩ, третите на Турция, а всички вкупом - на ЕС, защото от там идват най-много пари.

Скив, напорно сте прав! Само, че идеологията на САЩ не е само 'либерално-демократична' ,а 'НЕОлиберална' родена в 70-те години, поставена от Рейгън за държавна идеология и няма нищо общо с реалната демокрация на европейците( родена след ВСВойна с раждането на специфичния европейски социален модел социална държава (welfare state) и станала негов демократичен модел). Неолиберализмът стои също твърде далеч от стария либерализъм, той прибира под знамето си и ценностите, които изповядва днешна олигархична Русия(религиозна, православно-клерикална и националистическа риторика)+ фашизма. За това казваме ,че двете геополитически сили САЩ и Русия са напълно еднакви обществени копия, различават се само по сурЯтите на оригасите си. Проблема у нас е ,че прихванахме американския модел пред Русия и с помощна на глобалния пазар на неолиберализма, руските олигарси, съвместно с българските, ни изяждат заедно със земята, свободата, небето и свободата ни и и5знасят парите ви в американски банкиви райски кътчета и пълнят гушите на американки банки и ни правят от ден на ден по-бедни.

Сегашното правителство на Украина го признаха веднага от САЩ и ЕС защото те го програмираха и доведоха до власт. Няма как да признаят друго понеже ще е против техните интереси. Но виж, Русия няма право да програмира и налага правителство което да е в унисон с нейните интереси. Да ама не. Путин не е съгласен.

Избори и референдуми му е майката на демокрацията, а не признаването на едно или друго правителство, дошло на власт с военен преврат (като в Африка), от САЩ, ЕС или от Ким Ченун! Референдуми и свободни избори. Без побоища и малтретиране на неудобните кандидати!

Русия опрости $10 млрд. дълг на Северна Корея. Русия и Куба са парафирали споразумение за уреждане на дълга на Куба към Русия по съветски кредити. Става дума за значителна сума $ 35 милиарда.Досега бяха опрестени дълговете на Либия и Авганистан .Газпром" отдавна иска да изгради такъв тръбопровод през Северна Корея, чието икономика се равнява едва на 2% от тази на Южна Корея. Целта на Москва е да доставя годишно на Южна Корея 10 млрд. куб. м. газ. "Ройтерс" припомня по този повод, че особено на фона на напрежението със Запада покрай Украйна руснаците искат да засилят доставките си на енергиани суровини към Азия, включително към Китай.

Путин еднолично вземал решението за анексията на Кпим. По руски това е висша форма на демокрация.Такива демократи бяха Сталин, Адолф, Кадафито и много други.

С тези си разсъждения все ГОЛ И БОС ще ходиш!

Буш-младши еднолично обяви войната срещу Ирак!

Думата му е дала пълномощия да реши. Естествено, че ще реши. Народа на Крим се изказа, от ясно по- ясно. РЕФЕРЕНДУМ! Колко референдума имаме ние проведени със смислено формулирани въпроси особено!? Нито един! Ето това е демокрация, ето това е по европейски!

потърсите писмото на бившия кмет на СЕВАСТОПОЛ до МЕРКЕЛ!!! Да си прочетете - кой НЕУКРАИНЕЦ и кога го е основал и построил. Кой генерал го е защитавал - НЕМЕЦ по рождение... А и ХЕНРИ КИСИНДЖЪР - виден русофил и комунист, за това - "Как ще завърши войната за Украйна" И него да си прочете... Доста интересно е. Започва с: "Лично аз съм започвал четири войни. В ТРИ от тях СЕ ИЗМЪКВАХМЕ ПО ТЕРЛИЦИ".... БИВШ ДЪРЖАВЕН СЕКРЕТАР НА USE-то от времето на студената война ви го казва.... ЧИЙ Е КРИМ!!!

Кой?

Точно цитирате Кисинджър.В подкрепа ще цитирам Бисмарк" Знам 1000 начина да извадя Руската мечка от бърлогата й, но нита един да я върна обратно" Резултатите са известни! Два пъти казаците поиха конете си на Сена. ЗИС 5 , /технологията на Форд е негов личен подарък на Сталин/, които са само със задни спирачки минаха зад Елба, но Сталин за да спази споразуменията ги върна обратно.Англоамериканците както винаги не спазиха нищо и на 12.Май 1945 г. при подписан мирен договор с Германия на 9.Май, бомбардираха Лайпциг, Франкфурт, Кьолн и пр. големи градове на Германия.Без никаква нужда.Така направиха и с Япония. Единствената държава в историята на цивилизацията използувала ядрени бамби. Какво за очакваме от подобни поведение.Много просто-същото поведение. Това отлично Путин го знае и действа срещу бандитите по техния начин. Е, боли, но после ще засърби.....

70 г. по късно, Германия и Япония са развити и проспериращи държави, пример и мечта, за всеки българин. Относно САЩ. Да ги съдим ли или да ги хвалим се питам.

БРАВО на ПУТИН!!! Сам взема решенията и отговорността, като лидер. За разлика от евроГейовете които 2 месеца си шушукат врели-некипели и доникъде не са стигнали с решение. Или онзи мургав смешник с банан в устата отвъд океана, който вероятно подобно на вашия кумир СтаниШев го командорат и жена му, и генералите около него.

Какъв СтаниШев бе, жълтурко? У нас Главнокомандващ е Плевню Чехлев! Добро сравнение му правиш с кениеца с банана!

Искам и аз, заедно с вас, в празничният ден, да се поупражнявам в терията на политиката. Не ви ли идва на ум, че както в природата, така и в политиката, съществува нещо, като естествен подбор. От досегашните опити за управление на Русия, най добре работи путиновият. В Либия най добре върви Кадафито. Храни мързеливците и те го обичаха. Сега какво стана без него-по добре ли живеят. Така беше и със Садам. Така е и с Америка. Само че, американците навсякъде искат да наложат техният модел, което няма как да стане. В България опитаха ли? Опитаха. Сами виждате-старото разрушихме, новото не се получи. Няма и да се получи никога. Защо руснаците имат филма Особености на руският лов. Навсякъде по света, хората ходят на лов, задължително трезви. Руснаците ходят на лов задължително да се напият. Дори и ръководен от християнските добродетели, човек не трябва да използва насилие, за да си налага волята на друг. Няма значение, дали се казва Сталин или Хитлер. И двамата са от един дол дренки. За какво има американски бази из целият свят? За да раздават близалки и дъфки на местното ли население? За това не е нужно оръжие. Хайде, хев а найс дей, че се увлякох в лекцията. Да видим дали ще има минуси.

Света е голямо село, а село без шериф, е джунгла.

Гласувам шерифа да е Путин :)

Българинът е доказан мазохист, руснака десетилетия го тормози и краде ,но той го обича незнайно по каква причина, дрогиран ли е , пиян ли е?

Като си толкова неграмотен ще се чудиш!

лащат на такива като атакистите да крещят гръмогласно. Това е .

През 1979 г. Брежнев опрости на България дълг от 63 млрд.преводни рубли към СССР/архив на Българска външн.търг.банка/. Сметни курса на долара по онова време към рублата и ще изчислищ, че това са над 83 млрд.долара. С 15 млрд.долара дълг към момента, България загина. БВБанка , която имаше само резерв от 600 млн.долара и струваше повече от 1,5 млрд.долара, бе продадена от великия демократ Костов за 300 млн.долара на известната банка на ложата П-2 Банк Кредито Италиано и/или Булбанк.

Комунистите след 1944 г. фалират държавата няколко пъти. Сигорен знак, за несъстоятелната идеология, наложена ни със сила от Руснаците.

Желая ти весели празници и сбъдване на всички блянове. С пожелание да четеш и на латиница.