Украйна отбеляза 29 години от катастрофата в Чернобил

Украйна отбеляза днес 29-ата годишнина от най-тежката катастрофа в сферата на мирния атом, станала в Чернобилската АЕЦ на стотина километра от Киев.

Обратно в новината

Коментари - Украйна отбеляза 29 години от катастрофата в Чернобил | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само заради това, че криха от българския народ аварията и изложиха на риск няколко милиона българи, а в същото време партийните велможи и техните семейства си поръчваха храната и напитките от Латинска Америка и се криеха като мишки, заслужават разстрел като бесни кучета!

"аварията", глупав. Премълчаха за евентуалните последици от нея. Както виждаме, не са нито фатални, нито от особено значение за нас, нито за еврогейците. С много по-страшни последици за западна България са американските бомбардировки с обеднен уран над Сърбия. Т.нар. авария в Чернобил е в кавички, защото беше диверсия. Изключи колониалните медии на мафията и чети в нета - ако искаш в главата ти да има мозък взесто боза. 99,99% от информацията в медиите е лъжа.

Четох едно интервю с американски експерт по АЕЦ, който си призна, че катастрофата е раздухана яко на Запад, заради конкуренция в експорта на реактори. Човекът каза, че така са се опитвали да изкарат своите по-сигурни. Кой не би се възползвал от такова нещо, нали? Само че руснаците си взеха поука, някои специалисти твърдят, че техните сега са най-сигурни. Признавам, че не съм вещ в този въпрос и затова не ходих на оня тъп референдум.

29 г от трагедията в Чернобилската АЕЦ. Героите на Чернобил бяха над 500 000 човека от целия СССР които работеха по около 1 час в заразената зона и след това се прибираха за да не се превиши опасната доза радиация която човек може да понесе безопасно. Загинаха първите притекли се пожарникари и охрана която не бе инструктирана от какво да се пази (парчета от графитния корпус на реактора разхвърляни в периметъра на централата). Някой може ли да ми каже как реактор РКБМ какъвто е чернобилския може да гръмне с такава сила, че да разруши напълно дебел 1,5 метра усилен бетон на купола на реактора? И колко години вече от Фукошима изтича радиоактивна вода в световния океан?

Другарите от ЦК на БКП и КПСС, естествено и други разни червене вемложи лапаха храни от чужбина, внесени за сметка на народите си. В същото време пробутваха лъжи и криеха аварията.Поради тази причина у нас рака се увеличи двойно, виж днешната преса на тая тема. И в днешна Русия властва същите идиоти, а в България съществуват под формата на ДПС, БСП и Атака.

на власт ссср били хохли ,грузини ,молдовани 100год, тъпкали руский народ

магаришки член си ,на власт ссср били хохли ,грузини ,молдовани 100год, тъпкали руский народ

магаришки член си ,на власт ссср били хохли ,грузини ,молдовани 100год, тъпкали руский народ

фекалната канализация, червей. Що си толкова безмозъчен, а?

и паметник ли имат? Да им пратим нашият художник "Мишето" да им го пооцвети както си му е редът!

То и ние требе да ги отбелязваме тези годишнини.

Преди 29 години бях на 16 и с цялото училище бяхме на бригада за череши, някъде в края на май и началото на юни, не помня точно. Правехме каквото всяко дете на 16 би правило, когато се намира в черешова градина - няколко череши в кофата, няколко череши в устата. Спомням си, че в ранните утрини имаше леки превалявания и ние се радвахме, че дъжда отмива праха и препаратите от черешите. Тогава изведнъж ръководството на бригадата скръцна със зъби и каза, че е АБСОЛЮТНО забранено да се ядат череши. Без обяснения - никой дори не спомена Чернобил. Просто ни забраниха да ядем череши, бригадата продължи както обикновено. Разбира се, череши никой не спря да яде. Който има опит с деца знае, че е невъзможно да дадеш необоснована заповед и да очакваш абсолютно изпълнение! Може би ако ни бяха казали, че в онзи момент вече е било възможно част от облаците дъжд, на които толкова се радвахме, да са били радиационни, щяхме да спрем да ядем - все пак бяхме интелигентни 16 годишни хлапета. Трябваше и да ни обяснят какво е това радиация, как влияе върху организма, как да се предпазим (не че е възможно подобно нещо) За Чернобил разбрах едва когато се прибрах у дома, но за това се говореше под сурдинка.

Преди години ходих в Берлин и там попаднах на шофьор на такси - украинец, който е работел в атомната централа в Чернобил преди инцидента и е имал невероятен късмет в онзи момент да е в отпуск. Може и да не е било късмет, всъщност, защото човекът разказа, че месеци преди това се е знаело, че катастрофата е само въпрос на време, защото охладителната система на реакторите не е била довършена и те не е трябвало да работят на пълна мощност. Но на СССР е трябвало електричество, затова Москва е разпореждала на властите в Киев Чернобил да работи на пълна мощност докато може. След аварията са се обадили на всички работещи в централата да ходят и да работят за ограничаване на щетите. Човекът е отказал, взел си е семейството и се е изселил в Германия. Каза, че всичките му колеги, които тогава са отишли да работят, са починали скоро след това. Човекът нямаше причина да разказва врели-некипели. Беше един загрижен за семейството си човек, който ясно съзнава, че истината трябва да се казва, за да остане за поколенията - най-малкото това дължи на починалите си колеги, нали? Сами си правете изводите.

Малко пояснение. Не са наредили просто да работи на пълна мощност, защото трябва енергия. Провеждан е експеримент, при който е "засилван" реакторът до максимум и после изгасян рязко. Сигурно половината западни АЕЦ биха гръмнали при такива съмнителни опити. А ако се е знаело, че охлаждането не е довършено, тогава нещата още повече миришат!

Пишеш пълни глупости!

Пресди 1970 година се правеха надземни ядрени опити. Рашките пукаха в Казахстан и на Нова Земя като за новогодишно празненство. По тая логика за замърсяването, казахстанците и Норвежците дето са били наблизо тябваше да са измрели досега от радиация. Ама не са, даже живеят доста по- дълго от половин Европа - не съм гледал статистиката скоро и съм позабравил. А остави другото - тука правят евакуация на 30 километровата заона а на Нова земя като треснаха АН602 в радиус 90 километра беше леш. И на норвежците им изпопадаха джамовете. Та радиацията не е толкова страшна колкото мисълта за нея. Имах колеги дето се изприщваха от отдавана разпаднали се изотопи дето едвам задвижваха гайгера.

Еййй много умен българина бе.А колко уран има в бомбата и колко е имало в рекатора знаеш ли?При взрива на реактора почти целия ядрен материал е изхвърлен в атмосферата а той е бил доста.Пък ако толкова смяташ че е безопасно в Чернобил върви и поживей там.

след цялото черешово бла,бла,бла нали си жив и здрав, какъв ти е проблема тогава? Аре стига ревали като дърти моми за ... ! Радиацията в малки дози е полезна. Абе я чете повече, от тия долнопробни медии се превърнахте в идиоти!

преди месец имаха пак катастрофа като решили да ползват американско атомно гориво ,наместо руско ,който не е с Русия смърт

За псувни по адрес на "вечните виновници" комунистите двойно ли се плаща?

АКО ВСЕ ОЩЕ СЕ СМЯТАМЕ ЗА НАРОД Е РЕДНО ДА ПОИСКАМЕ СМЕТКА ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА БКП И ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ ЗА ГЕНОЦИДА СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ СЛЕД ТАЗИ АВАРИЯ!ЗА ХИЛЯДИТЕ РАКОВО БОЛНИ, МЛАДИ БЕЗДЕНТИ ХОРА И УВРЕДЕНИ ПОТОМСТВА!!!ЗАЩОТО ТАЗИ ШАЙКА ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ НАРИЧАЩА СЕБЕ СИ ВИСШ СЪВЕТ НА БКП, ТОГАВА СЕ ПОКРИ В ГОРИ ТИЛИЛЕЙСКИ И ОСТАВИ НАРОДА ДА ПОГЛЪЩА С НАСЛАДА ЧЕРНОБИЛСКАТА РАДИАЦИЯ!!!25 ГОДИНИ ПО КЪСНО ПОД ДАВЛЕНИЕТО НА НОВИТЕ СИ ГОСПОДАРИ, НАСЛЕДНИЦИТЕ НА БКП ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ДОВЪРШАТ, ТОВА КОЕТО ЧЕРНОБИЛ НЕ УСПЯ НАПЪЛНО- ЦЕЛЕНАСОЧЕНОТО ДОУНИЩОЖАВАНЕ НА ЕДИН НАРОД!!!...И ЗАСЕГА СЕ СПРАВЯТ УСПЕШНО!!!СПИ МЪРШО, СПИ!!!!

Слушам си аз радио "Свободна Европа" и случайно научавам за "аварията". И за факта, че на децата и внучетата на висшите комунистически величия, посещаващи специални детски градини (в София), се раздават таблетки с йод. Както и, че за простосмъртните е допустимо да пият капки йодова тинктура във вода. Къде бяхте тогава всякакви журналисти, комунистически подлоги. По-късно се посраха да ни убеждават, че било авария, а не катастрофа.

Десетилетия се правят атомни бомби,съвсем логично е десетилетия да са правени и антиядрени материали.Има бои,леки материали ... изненадващо достъпни и относително евтини средства за защита.Бяха ни побъркали с тези атомни воини,а какво бяха подготвили за евентулна защита.НИЩО! За хората нищо.Като не можеш да спреш,като не можеш да помогнеш,поне предупреди,поне съвети дай на хората.Цялата история е в проклетата им "идеология"!!! "При нас такива работи не стават".

Мършата е тази която ги избира отново 25 години. А, този елит са просто капиталисти.

На Русия трябва да се забрани да притежава оръжие и всякакви опасни средства,като ядрени материали,химикали и всякакви опасни вещества.Те не знаят какво правят.

Шило

И кой ще стори това? А бе от сутринта ли почвате с небивалиците?

Много сте страхливи! Мнителни и страхливи.Написал съм "трябва",някакъв написал ,че нещо "трябва" и вие веднага виждате конспирации и американизации(ще последват такива писания).А дали "трябва"-ами на децата е забранено да си играят с огън.

Ами давай, взимай плакат с протеста и пред Кремъл.

Най _скъпият подарък от "братския"Съветски съюз!Не ни стигат изтреблението на цялата интелигенция и масовата имиграция след 9 .09 .1944г.Като лека ретроспекция Съветското робство звучи така:над 11000 убити при Червения терор и вписани впоследствие за осъдени,за сравнение смъртните присъди от Нюрнбергския процес са 11!Над 175 000 преминали през лагерите на смъртта,стотици хиляди емигрирали на Запад!Два икономически фалита през петдесетте и шестдесетте години на миналия век.След втория се отнема златния резерв на БНБ в полза на СССР в размерна 25 тона!А за пораженията от Чернобил търсете сведения не в продажната комунистическа преса ,а питайте докторите гинеколози!И ще ви кажат колко уроди са се родили!

Г-н Иван Нанчев, само един въпрос.Бихте ли посочили интелигент, убит от комунистите от ранга на Вапцаров, Гео Милев, Сергей Румянцев.

За братът на цар Борис - регент на Симеон, какво ще кажеш? Интелигентен ли е достатъчно или не е писал стихове за саможертва?

още толкова и марулките наполовина ще стават за ядена

очаквам сега, Потрошенко да ни се извини за инцидента, че и да ни компенсира дори....

Първо не е Порошенко-решенията за такива мащабни строежи се вземаха в ЦК на КПСС със седалище Москва; второ не е инцидент ,а тежка катастрофа,хуманитарна катастрофа с последици за много години напред( има изотоп с период на полуразпадане ПОЛОВИН МИЛИАРД ГОДИНИ); трето - щетите в Европа са такива,че ако се изчисли в пари няма държава която да може да ги изплати. Мащабите на катастрофата са чудовищни.Цялата вина е на управлението в Москва-в една тоталитарна държава всичко зависи от центъра и няма как друг да е виновен.

Червените свине се покриха и ядяха само проверени храни, а ние марширувахме под радиоактивния дъжд ма 1ви май. Лопата зад врата и плитки гробове за тях, мама им да еба болшевишка !

Абе грешката на катастройкаджията Горбачев беше, че не изпрати соросоидните свине да разчистват отломките, ами с нищо незаслужили войници и пожарникари!

След станалото няма извинения,няма обезщетения .... Не просто безсрамие,още по-страшно е: тези не си дават сметка какво означава случилото се-абе станало ...Ние тук се шегуваме ,но наистина имаме работа с много примитивни хора.

Никакво изменение в количеството на раковите заболявани не е имало в БГ преди и след инцидента. Тук някои тъпаци се насраха да реват що не са ги били предупредили. За кво да ги предупреждават, след като въздействието върху БГ е било повече от нищожно. Даже една рентгенова снимка при лекар дава 100 пъти по голяма радиация отколкото е било лъчението ото Чернобил. Обаче тъпаците се насраха да реват.

Около 3 пъти има увеличение, тъпако! Едно е радиацията при рентген, друго е радиоактивна частица в теб. То бива глупост, ама...

Дай данни, къде ги видя тия 3 пъти ??? Да не би да слагаш и раковите заболявания предизвикани и от ГМО-тата ?

Европеиски медици говорят за (съжалявам че го хванах с периферията по някаква ТВ и не мога да бъда точен за време и място)60 пъти.ШЕСТДЕСЕТ ПЪТИ ,пъти-не проценти, скок на раковите заболявания.А тук динамиката по години не се проследява,ясно защо./ И сега да не хванеш че не съм прецизен в цитата-ясно чух- 60 пъти!/

Докажи, че това е било заради лъчение от Чернобил. Радиационната обстановка в БГ е била съвсем нормална. Както писах и на горния, раковите заболявания се дължат на ГМО храната, която всеки ден консумираме. За това що не ревете ?

Да допълня, източник на рак са и модерните GSM-ми, които пържат мозъка. За това що не ревете ??

Преди 29 години бях на 16 и с цялото училище бяхме на бригада за череши, някъде в края на май и началото на юни, не помня точно. Правехме каквото всяко дете на 16 би правило, когато се намира в черешова градина - няколко череши в кофата, няколко череши в устата. Спомням си, че в ранните утрини имаше леки превалявания и ние се радвахме, че дъжда отмива праха и препаратите от черешите. Тогава изведнъж ръководството на бригадата скръцна със зъби и каза, че е АБСОЛЮТНО забранено да се ядат череши. Без обяснения - никой дори не спомена Чернобил. Просто ни забраниха да ядем череши, бригадата продължи както обикновено. Разбира се, череши никой не спря да яде. Който има опит с деца знае, че е невъзможно да дадеш необоснована заповед и да очакваш абсолютно изпълнение! Може би ако ни бяха казали, че в онзи момент вече е било възможно част от облаците дъжд, на които толкова се радвахме, да са били радиационни, щяхме да спрем да ядем - все пак бяхме интелигентни 16 годишни хлапета. Трябваше и да ни обяснят какво е това радиация, как влияе върху организма, как да се предпазим (не че е възможно подобно нещо) За Чернобил разбрах едва когато се прибрах у дома, но за това се говореше под сурдинка. Преди години ходих в Берлин и там попаднах на шофьор на такси - украинец, който е работел в атомната централа в Чернобил преди инцидента и е имал невероятен късмет в онзи момент да е в отпуск. Може и да не е било късмет, всъщност, защото човекът разказа, че месеци преди това се е знаело, че катастрофата е само въпрос на време, защото охладителната система на реакторите не е била довършена и те не е трябвало да работят на пълна мощност. Но на СССР е трябвало електричество, затова Москва е разпореждала на властите в Киев Чернобил да работи на пълна мощност докато може.

В БГ няма регистър на раково болните, точно , за да ни убеждават, че сме си супер, не сме болни и че не ни е повлияла радиацията...... я от Чернобил, я от Нефтохим, я от Биовет.... да не продължавам с изреждането...

Русия да даде предвидените пари за 9 май на пострадалите от аварията.Целият свят ще и ръкопляска.Повече приятели ще спечелят отколкото с милиони хвърляни за пропаганда.Как може толкова елементарни ходове да не съобразяват?/ За чувство за вина и чувство за отговорност няма смисъл да говорим при тях/

Хайде пак Русия виновна.А бе то се знае, за всичко е виновна Русия.А ми защо си хабите само нервите?

Комунисти,капиталисти-пред атома всички са равни.

ясно, че след аварията на комунягите им внасяха храна от Алжир, а на нас ни казваха, че няма страшно, няма радиация, да си пием млякото спокойно и да рупаме марули на воля. И на манифестация ни караха изродите червени - за да демонстрираме солидарност със съветските хора, а пък тях ги накарали на 1-ви май да манифестират в Киев. Абсолютни изроди! Как да имаш вяра на червените лъжци?

В университета ни за пръв и последен път имаш салати по онова време. Отделна чиния. Пълна със салата. Уроди са комунистите. По-долно от комунист няма родено на света.

цената на "най-евтиния" и "екологично чист" ток. ама не ставали често такива аварии. да де, ама тази малко ли е. човечеството ще стане жертва на собствената си глупост, алчност и вяра в абсолютната непогрешимост на политиците си, и техните манипулатори на общественото мнение. това е очевидно.

Чернобил бил поразен от руска простотия.Ами той е на терирорията на Украйна.Или и тя е Русия,а?

УКРАЙНА ТОГАВА БЕШЕ ПОД РУСКО РОБСТВО, ВСИЧКО СЕ ДИКТУВАШЕ ОТ КОМУНИСТИТЕ РУСНАЦИ.

ДНЕС,КОГАТО СТЕ ПОД АМЕРИКАНСКО РОБСТВО ВСИЧКО СЕ ДИКТУВА ОТ САЩ,КОЙТО СЕ Е ЗАЕЛ СЪС ЗАДАЧАТА ДРАСТИЧНО ДА НАМАЛИ ПОПУЛАЦИЯТА И УСПЕШНО РАБОТИ ПО ВЪПРОСА

УКРАЙНА е 40% от Червената Армия,тоест от СССР

абе момче,ти на училище ходил ли си,аз съм грузинец а не руснак и бях ...Първия

Мануел

ЕЙ ДРИСЛЬО ТИ НЕ СЕ ЛИ ПОДПИСВАШЕ КАТО ДОБРУДЖАНЕЦ

Мануел

САМО ДА ТИ КАЖА ЧЕ ОНЕЗ ИСТИНСКИТЕ ДОБРУДЖАНЦИ ДЕТО РАБОТЯТ ЗЛАТНАТА ЗЕМЯ НА ДОББУДЖА НЕ ТЪРСЯТ

Имаше една система през онези години-наистина система,мрежа покриваща цялата страна,знаеща всичко за всички,вкл.къде се намират в даден момент.ТОГАВА съм питал защо тази структура покриваща цялата ни страна не се задеиства.За милицията говоря,за "народната милиция"-можеше кварталният да позвъни и да каже миите ,не яжте,не излизаите ... без да дава повече обяснения!Защо не го направиха?Нали в задълженията им влиза опазване живота и здравето на хората.Защо не го направиха и защо след като не са го направили не им беше потърсена наказателна отговорност(на шефовете),че не са опазвали живота и здравето гражданите?

ЗАЩОТО КОМУНИСТИТЕ СА ИЗРОДИ, ПРЕДУПРЕДИХА САМО СВОЙТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ И СНАБДИХА С ПРЕДПАЗНИ МЕДИКАМЕНТИ БОГОИЗБРАНИТЕ ОТ ЦК. ГАДОВЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ, И ТУК НЕЩАСТНИТЕ ПУТИНОИДИ ОЩЕ ГИ ЗАЩИТАВАТ. УРОДИ ОБЛЪЧЕНИ.

и последвалата я радиация червените другари в България се заеха спешно да......укрият трагедията,а пък на 1-ви май другаря Тодор Живков и членовете на ЦК на БКП ни махаха както всяка година от мавзолея докато ние учениците заедно с работниците развявахме червени знаменца,обилно обливани от радиоактивния дъжд който се изсипваше над София в този ден....но манифестацията беше по-важна от здравето на хората.Парадокса е че днес много от тези червени другари и децата им се определят като демократи и развяват знамето на вечната дружба със САЩ.....както винаги за сметка на българския народ

ПУТИНОИДНАТА ПРОСТОТИЯ Е БЕЗГРАНИЧНА, ПО-ДОЛУ ЕДИН ПУТИНОИД СЕ ХВАЛИ, ЧЕ КОМПЮТРИТЕ БИЛИ ПРОИЗВЕЖДАНИ ОТ КОМУНИСТИТЕ В КИТАЙ С РУСКИ СУРОВИНИ. В КИТАЙ СЕ ПРОИЗВЕЖДА ВСИЧКО ОТ АМЕРИКАНСКИ ФИРМИ И Е ИЗМИСЛЕНО В ЩАТИТЕ. НИЩО НЕ СЕ ИЗМИСЛЯ В РУСИЯ , НИЩО НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА В РУСИЯ, ЖАЛКА РАБОТА, ЖАЛКА ДЪРЖАВА НА МИЗЕРИЯ И ПРОСТОТИЯ.

Глупак неден, що не вземеш да си извадиш главата от гз и се огледай наоколо. Не знам дали ти е виновен Путин или Русия, но вземи прочети няколко книжки (ако можеш да четеш) поинтересувай се днес има богата база данни. Може би ще разбереш че всъщност нищо не се измисля в любимите ти САЩ, за производството си прав че не се произвежда там. Също така виж кой ти ограбва подземните богатства и плащаш скъп ток. Може би не знаеш също, че твоята страна (нямам предвид САЩ) е един от най-големите производители на ЗЛАТО, ти да си разбрал нещо от това. Няма и да разбереш, защото твоите любими политици (влюбени в САЩ), а също и добре платени от там, подписаха договор с който свободно да бъде откраднато златото. "О, неразумни юроде ..."

Фукушима беше поразена от земетресение 8.9 та степен по скалата Рихтер, а Чернобил беше поразен от безаналогова руска простотия....

били украинци,за каква "безаналогова руска простотия"става дума в Чернобил,град на Укрите....как така тогава са руснаци а днес укри,хептен си оплел троленето

Комбинация от мегаломанщина и самонадеяност с мърлявщина.Всичката им работа е такава.Тук това удари цяла Европа.И в политиката им е така-и пак Европа е засегната.Който не може да се контролира,го контролират.Друг начин няма-кибритът далече от пиромани.

В Съветския Съюз през 1957 год. е станал друг катастрофален инцидент с атомен реактор, който е укрит от цялата световна общественост. За него се разбира много по-късно, това е станало в Кыштым.

от 6 степен на радиоактивно замърсяване. В химическия комбинат Маяк.

Хиляди са били облъчени и заболели от лъчева болест, трагедия, и всичко е било покрито от комунистите.

На Яндекс-а може да севидят най-големите ядрени аварии. Има ги всичките, не само съветските провали...

Руснаците се справиха с аварията много по-добре от японците.

Нали били укри, а не руснаци?

Катастрофата в Чернобил е голяма човешка трагедия.За катастрофата много е писано;има създадени филми и то не един.За това,какво всъщност се е случило,всичко се знае.Секунда по секунда.То не е секретно.Проблема на реакторите от този тип е бил:ЧЕ НЕ СА БИЛИ ИДИОТОУСТОЙЧИВИ!Смятало се е,че с тях работят хора,които имат глави на раменете си,а не тикви.НЕ СА ВИНОВНИ РЕАКТОРИТЕ! ПОГАЗЕНИ СА БИЛИ ВСИЧКИ ИНСТРУКЦИИ И ЗАБРАНИ!САМО И САМО ДА СЕ ПОЛУЧИ НЯКОЙ МЕГАВАТ ОТГОРЕ!Понякога човешката самонадеяност и недисциплинираност води до катастрофа!

Абсолютно вярно!

НЕ Е ЛИ ИДИОТСКО ДА СЪЗДАДЕШ НЕИДИОТОУСТОЙЧИВ РЕАКТОР В ИДИОТСКАТА ДЪРЖАВА СССР ? ЕТО РЕЗУЛТАТА.

Вашият пост е доказателство, че идиотите на са руски монопол. Доста популярни са по света и особено на балканите

не е било недисциплинираност, а опит да се прикрие авария, за да се отчете безаварийност. Комунистически идиотщини, а не недисциплинираност, момче.

симо

Вярно.Ч0вешки фактор , а не технически проблем е причината.Има поговорка,,няма правила , който да регулират човешката простотия,,.Сегашните действия на управниците само потвърждават това.Някой постове - също.

ТРЯБВА СИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЪЛ ПУТИНОИД, ЗА ДА ТВЪРДИШ, ЧЕ ЯДРЕНИТЕ ИНЦИДЕНТИ СТАВАЛИ ГЛАВНО В ЩАТИТЕ, КОГАТО КАТАСТРОФАЛНИТЕ ИНЦИДЕНТИ ОТ 6 И 7 СТЕПЕН СА В СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ И ФУКУШИМА.

Ядрената катастрофа в Япония причинена от дженерал електрик !! Чисто капиталистическа фирма !

На нас не ни трябва АЕЦ,а пък за руска такава и дума да не става!При "братята" все нещо е недодялано и опасно!Преди дни показаха как,прехвалената С-300 се взривява при старта си над главите им!Как да искаме руското?

Явно това е опорната точка за деня. Другото е баластра.

ИНЦИДЕНТИ В ЯДРЕНИТЕ ЦЕНТРАЛИ ПО СВЕТА Е ИМАЛО МНОГО. НО ОТ 6 И 7 СТЕПЕН СА САМО В СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ И ФУКУШИМА.

Тези са обявените, а другите са укрити.

И кои са укритите? Кажи ако знаеш, или само си драскаш така?

ПУТИНОИДИТЕ СТЕ СВЕДУЩИ ЗА ВСИЧКО, А И СТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА КОМУНЯГИТЕ, ТЕ БЯХА СПЕЦОВЕ ПО УКРИВАНЕТО. И ЧЕРНОБИЛ УКРИВАХА, АМА ГИ РАЗКРИХА ШВЕДИТЕ.

Това го пиша за нормалните хора, а не за откачените и облъчени проговежди употребявани храни. Напишете в Гугъл "nuclear accidents" И ще видите, че 57% (56 out of 99) of all nuclear-related accidents have occurred in the USA. тоест, БРАВО на говедата и язък за потенето на троловете!

Инциденти е имало много. И там, където има най-много АЕЦ, там има най-много аварии. Или ти е трудно да вденеш? А коя е най-опасната досега? А говедо?

човека го е написал, не можеш ли да четеш къде стават най много инциденти ???

ОТ 6 И 7 СТЕПЕН СА САМО В СССР И ФУКУШИМА. ПАК КОМУНИСТИЧЕСКИ УЙДУРМИ, ТРОЛЕ.

Фукушима е капиталистическа, айде моля.

Не виждам какво толкова много сте се разкоментирали, относно Чернобил. Много ясно, че всичко беше направено изцяло нарочно и никаква грешка няма тука. Много ясно, че това, което се тиражира са само оправдания по медиите и прах в очите на хората. Всички знаем какво реално стана. Имаше на времето едно нещо, казваха му СССР. Мноого голям комунизъм се ширеше там! Е, толкова голям, че по едно време, както всяко друго комунистичеко нещо така и СССР започна да се разпада. И когато лидерите му се усетиха, че няма да го бъде, решиха да се спретнат една аварийка, с която да разеват целия свят. И си я направиха. И какво, да ги питам аз сега? Държавицата им оправи ли се? Не! Само изтровиха милиони хора по света!

изтровиха не няколко милиона, а няколко милиарда, даже при съввременни изследвания са изтровени няколко трилиона човеци :)

Проблемът е че сте малки и малоумни и най-вече глупави. Комунизъм никъде не е имало. Това на което му викате комунизъм беше социализъм, а социализмът трябваше да изгради базата за изграждане на комунизма.

BBC има мнго добра поредица за Чернобиската катастрофа. Сериите ги има в Тубата. Много неща не са така както ни се представят от управляващите.

ЧЕРНОБИЛ Е ВСЛЕДСТВИЕ НА "СДЕЛАН" РУСКИ РЕАКТОР, ПРОЕКТИРАН ГРЕШНО ОТ САМОТО НАЧАЛО И ОТ НЕКАДЪРНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА. ФУКУШИМА Е ВСЛЕДСТВИЕ НА ПРИЛИВНАТА ВЪЛНА НА ЦУНАМИТО, САМАТА ЦЕНТРАЛА НЕ Е РАЗРУШЕНА ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО.

ИДЕЯ СИ НЯМАТЕ колко производствени аварии са скрити от обществеността по целия свят, мухльовци.

Я ни светни колко?

ПО СТРАШНО ОТ ГОВОРЕНЕТО ЗА ЧЕРНОБИЛ Е МЪЛЧАНИЕТО ЗА ФУКУШИМА :)) ... В КАНАДА И САН ФРАНЦИСКО ВЕЧЕ КАЗАХА ЧЕ СЕ ЕПОЯВИЛА ФУКУШИМСКА РАДИАЦИЯ В "БЕЗОПАСНИ КОЛИЧЕСТВА " ... ... ФИЛМА " 2012 ГОДИНА" - ДЖОН КУСАК - КОГАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ТЕ УСПОКОЯВА - ТОВА Е МОМЕНТА В КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ СПАСЯВАШ СЪС ВСИЧКИ СИЛИ :))

СССР просто остави радиацията да мине през Европа - за да свикват европейците с руските ракети при следващия трети и последен опит за нахлуване в Москва.

Особено интересно ми изглежда тази част : СЕКРЕТНО РАЗПОРЕЖДАНЕ 2078 НА УБО ОТ 4 МАЙ 1986 Г. "Във връзка с повишаване бдителността за контрол на радиационната обстановка в страната и недопускане употреба на хранителни продукти и вода от обслужваните в обектите на УБО заповядвам: Снабдяването с хранителни продукти, плодове и напитки да се извършва от наши снабдителни бази и резервирани запаси след дозиметричен контрол. За всички продукти преди обработка и консумация да бъде извършен анализ от съответните специализирани звена и се разрешава тяхното използване от началника на ХБЛ - Христо Борисов. Да се осигури в достатъчни количества натурална минерална вода, а за хигиенно-битови нужди да се използва дълбоко сондирана вода. Да се извършва контрол на заразяването в поделение 44270 на всеки 6 часа и при промяна да се докладва незабавно в поделение 72500. Да се подсигури снабдяването на животновъдните ферми в стопанство "Врана" с дълбоко сондирана вода. За изхранване на животните да се използва сух груб фураж и фуражни смески след дозиметричен контрол и забрани използването на зелена маса под всякакъв предлог до второ нареждане. Снабдяването с безалкохолни напитки да се извършва след контрол на производството им с натурална минерална вода." Документът е подписан от тогавашния шеф на УБО ген. Илия Кашев, който уж се самоубива година по-късно. Около мистериозната кончина на генерала и до днес продължават да витаят много въпросителни. САМИ СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ.

Е и? Нищо лошо не виждам, една служба да се грижи за хората си. И какви изводи точно трябва да си направим за ген. Кашев, глупи?

Единствения извод е че си психопат.

А КРИЕХА ОТ НАРОДА, ГНИДО ЧЕРВЕНА. ЗА ДА МРЕ НАРОДА.

Разследването установи, че виновници има. И те са сред висшите служители на комунистическото управление. Зам.-председателят на Държавния съвет Григор Стоичков и главният санитарен инспектор Чавдар Шиндеров бяха пратени в затвора. Аз смятам, че и държавният глава Тодор Живков има вина. Той е човекът, който е вземал последните решения. Дори от морална гледна точка не може, когато са проверявали дори копъра за таратора на държавните мъже, никой да не предупреди обикновените хора. Те са яли салати на корем и са поглъщали огромни количества радиация. На 4 май, когато докладват на Живков, че положението е много сериозно, той кима с глава и казва: "Ще си мълчим." Необходимо е било само да се каже на хората първите дни да ходят с марли, защото има радиоактивен йод, който се разпада за 7-8 дни. Както и да се дадат елементарни съвети да мият по няколко пъти плодовете и да накисват месото във вода за 72 часа. Дори такива елементарни мерки щяха да намалят сериозно пораженията от радиацията. Например в армията са взети такива мерки и там последствията са много по-леки. - Какви са били последствията за обикновените българи от облъчването? - Спомням си, че направените експертизи са показали 18 пъти над допустимите норми радиация в млякото, което пиеха децата. Това е убийствено. Най-вече са заразявани животните, които при пашата са поглъщали цезий. Той има полуразпад 27-28 години. Най-честите последици от Чернобил са уврежданията на новородени. Най-често става въпрос за вродени заболявания. Последиците все още се усещат.

ИЗРОДИТЕ КОМУНИСТИ ТОГАВА ОСТАВИХА НАРОДА НА РАДИАЦИЯТА, А ОБЛЪЧЕНИТЕ ПУТИНОИДИ СЕГА НЕ ВЯРВАТ ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА ВЯРВАТ.

Какво мислене трябва да имаш за да мислиш единствено за собственото си здраве и да не ти пука за чуждото???? Въпроса ми е риторичен.

КОМУНИСТИЧЕСКО МИСЛЕНЕ НА ИЗРОДИ

БАЩАТА НА ЦЕЦО ОТ ГЕРБ ПО ТОВА ВРЕМЕ БАЧКА В УБО - ШОФЬОР НА ЯКО АНХИЕЛ - СЪВЕТНИК НА ТОДОР ЖИВКОВ НА , А БАТ БОЙКО И САМИЯ ЦЕЦО СА ЛЕЙТЕНАНТЧЕТА ПАК ТАМ :))

ЗНАЧИ НЕ СА ОБЛЪЧЕНИ КАТО ТЕБЕ, ХАХАХА

След катастрофата в чернобил някои от европейските страни спекулираха отказвайки да купуват вече договорения спанак от Франция, тъй като бил "заразен" чрез преминали над Европа облаци. Тогава шефът на френската ядрена асоциация Г-н Конйе заяви, че за да погълне радиация превишаваща нормите, човек трябвало да изяде повече от 3,5 тона спанак.