Украинският парламент прие закон за лустрацията

Парламентът на Украйна одобри закон за лустрацията след трето гласуване по него, след като на първите две гласувания не бе постигнато необходимо мнозинство.

Обратно в новината

Коментари - Украинският парламент прие закон за лустрацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички лидери трябва да се концентрират върху залозите, които са прекалено високи. Русия остава единствената страна в света, способна да унищожи Америка и Европа 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, даже с цената на собствената си гарантирана гибел. Обратното твърдение също е вярно. Това означава, че даже когато се подкопава или отслабва доверието между лидерите, ние продължаваме да имаме жизненоважни интереси.

Обратното ти твърдение не е вярно. Запознай се по-добре със системите за ПРО, които още през 60-те години на миналия век Русия (тогава СССР) пусна в експлоатация! Запознай се също и с руската система за ПВО/ПКО! Иначе, ала-бала-портокала...

Всъщност, това не е никакъв "закон за лустрацията", а легализиране на полицейското преследване на инакомислещи. Днес в Киев пак се бият, стрелят и горят... Явно е, че искат война.

В Крим руските фашисти тормозят по всякакъв начин кримските татари??? Уж разправяха ,че спасили татарите от украинския терор, пък то стана точно обратното. Руския фашизъм победи в Крим.

Оффцете трябва да платят, нали за туй са ни избрали, да плащат всичко, всеки път, когато ний сме се осрали. Оффцете трябва да платят, а не да ходят по протести. Те трябва вкъщи да седят и към телевизора да блеят. Оффцете трябва да платят, за да оцелеят във кошара. Оффцете трябва да платят на този, който там ги вкарa. Оффцете трябва да платят и на Вълка, и на Овчара. Така устроен е светът, Оффцете винаги ще плащат, дори да блеят и врещят със всички сили, че отказват. Оффцата е оффца, докато не разбере това, нали. Беее$!

В представителната демокрация гражданите НЕ гласуват, гражданите НЕ избират, а само гражданите се СЪГЛАСЯВАТ ЦЯЛАТА власт да е в ръцете САМО на определена шепа от хора. В представителната демокрация гражданите чрез така нареченото "гласуване" стават АНОНИМНИ СЪУЧАСТНИЦИ на ШЕПА представителни политици да изземат ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин. Представителните политици НЕ носят никаква лична отговорност, защото в диктатурата на представителната демокрация има САМО групова отговорност, а юридически групова (колективна) отговорност НЕ съществува. Никой представителен политик НЕ носи лична индивидуална отговорност за своите действия. Следствието ВИНАГИ от това е, че представителните политици ГОВОРЯТ едно, а вършат ДРУГО. Така наречените "избиратели" в представителната демокрация са винаги АНОНИМНИ и ГРУПОВИ. Никой от тези анонимни и групови уж "избиратели" също НЕ носи индивидуална отговорност за своите действия. Ето защо демокрацията (власт за гражданите) ВИНАГИ се изражда в мутрокрация (власт на представителни политици-мутри) в безумните НАЛОЖЕНИ условия на представителната демокрация. Никой РЕАЛНО НЕ носи индивидуална ОТГОВОРНОСТ в представителната демокрация, а ЦЯЛАТА власт се изземва от ВСЕКИ гражданин чрез физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ и ИЗМАМА от ШЕПА представителни политици и духовници. Ето защо, представителната демокрация ВИНАГИ се изражда в РАЗЛИЧНИ форми на ДИКТАТУРА, като: фашизъм, социализъм, монархия и т.н

И в България е необходима Лустрация и то веднага, която да обхване както тоталитарния период, така и "демократичния" . Докато това не стане , ще се случват неща като фалшивите бюлетини от Костинброд, банката КТБ и др.

има украинци които са били в Руската империя заедно с още 130 други окупирани територии и народи . Русия е империя факт . Освободила ни е заради босфора и амбициите да излязат на средиземно море . Свалете русофилските очила и бъдете Българи преди всичко!

Стига писа глупости, бре! Нито "украинци" има, нито "украински" език. Няма да мине номера ви...

Даже и да е имала намерение да завладее проливите, Русия все пак ни е освободила от турско робство и създаде Санстефанска България, докато другите велики сили ни разпокъсаха чрез Берлинския договор и се възползваха да откъснат земи от Османската империя: Англия-Кипър, Австро-унгария-Босна и Херцеговина.

А Русия какви ги е вършила в Берлин? А и още през януари 1877 г. (непосредствено преди началото на войната) в Будапеща? Хайде четете малко история, а не пропагандни кремлински фалшификати!

Ето това трябваше да стане в България след 10 ноември 1989 г но комунистите и агентите на ДС за да няма лустрация и да окрадат държавата създадоха СДС и назначиха комплексаря Желю Желев за президент

Вие може да пищите, вие може да крещите но в Украйна много хора още помнят ГЛАДОМОРА, знаят кой им натвори куп нещастия, беди. Украинският народ знаем, че е смел и горд и зловещите сатрапи на бунището ще прати!

Украйна е създадена от Ленин и е наречена Украинска Социалистическа Съветска Република.1939 г. Сталин прибавя към нея Галичина, Буковина, Закарпатието. А Хрушчов подарява Крим. Хунтата трябва да издига паметници на комунистите, които я създадоха, както във Финландия. В центъра на Хелсинги има огромен паметник на Ленин, подарил самостоятелността на Финландия.

Така е , но история знаят интелигентни хора, а чалгаджии само повтарят подхвърлените им понятия и то неправилно.

И кирилицата е създадена от Ленин :) А за да успее платената от германците революция, Ленин е бил готов даже и на Финландия независимост да даде.... :)

Правилно, създателите на тази държава- болшевиките, не трябва да заемат длъжности. В знак на признателност, те трябва да са почетни граждани на тази страна, с полагаема месечна издръжка, освободени от данъци, налози, както и от всякакви битови сметки. Защото ако не бяха болшевиците, ако не бяха направили безумието, наречено СССР, сега Украйна просто нямаше да има.

Понятие е ГОЛОДОМОР - това е първо, а най-вече от него пострадаха руснаци в Поволжье. Но за тях не ти е грижа. Заучил като папагал няколко термина, поне почети история. Собствено и като поет си доста посредствен

Послъгваш малко (или по-точно - много :) ) Гладомор се използва специално за областите, населени с етнически украинци, където гладът е най-силен. Той понякога е наричан Украински геноцид

Една от най-тъжните картини е да видиш поет-злобар.

Комунисти-патриоти Българските комунисти странен са "народ" нямат майка, татко, нямат даже род. Техен татко е навярно сам другаря Ленин и почитат кат бащица те другаря Сталин. Тачат те за своя майка червеното знаме, готови са да забравят Родина и племе. Вярват сляпо в идеали, божества червени, зарад тях продават лесно и тебе и мене, С Партията си безгрешна гордо те вървят и ако се наложи - майка си ще продадат!

Украинците трябва да целуват краката на татко Ленин, че ги създаде като държава

ДЪРЖАВА Има такава държава в която хора се трудят от сутрин до мрак, някои учат да могат, да знаят а други крадат със мерак. Крадци най-различни, нахално ограбват народа без жал а той пие, мърморейки жално, търпи своя жалък хал. Дома му прибират банкери, а мутри, до вчера спортисти, слугуват на зли господари, до скоро били комунисти. В таз държава мафиотска всеки драпа към властта а народ живеещ скотски, блее, псува бедността

Лустрацията е фунадамента на промяната. За това колкото ида се стараят да мажат и да градят уж демокрация в България, ченгетата са спокойни - знаят че основите са кухи и само да духнеш сградата на българската свобода и тя ше рухне!

Не зная каква е символиката на " сградата на българската свобода", но имам познания за основите на българската демокрация, защото съм свидетел на тяхното изграждане. Те наистина са кухи, защото бяха изградени от едни хора, които на 9.11.1989 г. си легнаха ,като комунисти, а на 10.11.1989 г. се събудиха като демократи. Точно това е причината в България да не е извършвана лустрация.

Символиката на Сградата - е всяко последващо, действие, всяка стъпка напред в пазарната икономика и демокрацията. Без основата - лустрацията те нямат ефект и могат да се ползват само за разиграване на маскарад. За това все още не сме могли да се възползваме от положителните страни на капитализма, защото свободен пазар, например все още не сме имали! Отразете по някакъв начин споменати си и ги представете на аудиторията. Ще сме ви благодарни.

Вчера протестиращи хвърлиха депутатът Виталий Журавский в контейнер с боклук, има даже и хубаво видео в ютуб, ама дираджиите не казват нищо за това. Да не им се карат шефовете :)))

тази зима може украинската пролет може да цъфне и в България.

крайно време е само да не е дирижирана цялата работа отново

Няма как да стане ! Въпреки всичко неофашизмът няма социална база в България.

Не виждам защо спорите, въпреки, че заемате противоположни позиции, няма нужда в случая от препирни. Едните казвате че Лустрацията ще засегне агентите на КГБ и ще освободи България за първи път от 70 години от властта на споменатата организация, другите казвате че това са превербувани агентурни структури, които са се продали отдавбна на Запада. Трети казват ,че явно има сделка, но превербуването е за парлама, а принадлежността към организацията - майка е вечна. Напълно различни мнения. Но всички те си приличат по едно - определят тази агентура, която ше пострада от Лустрацията за вредна за страната. Ами какъв е проблема ви тогава? Всички сте ЗА ЛУСТРАЦИЯ. Ето къде е консенсуса. Само да не излезе, че "подкрепата" за Лустрацията е само на думи, колкото да се защити някоя теза, с фалшиви аргументи!

А ние пак сме на опашката!

Може, но те първо разжалваха беркут а при нас беркут още мародерства населението.

Да ги разжалваме и ние!

Постовете на Бегееца къртят днес:-)- такъв фашистки патос за последно съм виждал в речите на Хитлер по документалните филми. Колега,добре,че сте вие с онази пъстрата г-жа,че да ни разведрявате малко и да ни напомняте,че докато има "демократи" като вас, мястото на българските патриоти е в България;-). Хубаво е,че са приели такъв закон,ок-да видим обаче какви ще са хората,които ще минат през "ситото" му. Към момента имаме олигарх, заменил действащия президент-1:0 за западната демокрация.

От нашият 25 годишен демократичен опит е известно, че олигарсите се делят на добри и лоши. В момента в Украйна е налице ситуация при която добрият олигарх Порошенко е заменил лошия олигарх Янукович и тези процеси не са обект на нито един лустрационен закон.

Русияда си прибере и Новорусия,а на майданците нека си остане Лвов с цялата демократична и непроизводителна паплач...Демократите от запада нека си ги хранят и дундуркат.Те се славят като изключително дашни и толерантни.И бидейки такива невероятни хуманисти,сега ще отпуснат едни хуманитарни заеми на Украина...да ти умре коня...Ще и оздравят икономиката та ще стане по конкурентна от западната да не повярваш... А заемите ще ги връщат до 3000та година...

Лустрация по болшевишки.

Ivan

В България ако направят това наркобарона-комунист Боко тиквата трябва да лежи 100 години!

Наще управници не посмяха да направяттова,толкова необходимо за развитието на БЪЛГАРИЯ.Поздравявам управяващите в украина.

ПУТИН:Приех закона за кастрация на хунтата... в Киев

Много си умен!

българското дс - филиал на съвеЦкото кгб започва да се страхува, да не дойде украинския пример и в България.

Няма от какво да се страхува- всички ДС-та,които са още действащи в сянка,са превербувани от западните служби-техни кукли на конци. ЕС ни казва колко да са ни щастливи кокошките и колко прави корнишоните, та ако иска няма да задължи една подобна промяна ли? Не бъдете наивен.

няма такова нещо веднъж към кгб - до живот в кгб другото е само за парлама и измама на западните служби. ЛУСТРАЦИЯ!

подлогата дир.бг съвсем целенасочено цензурира определени коментари - досега са ми затрили поне два. публикуват на "бегееца" и др. подобни

Демокрацията възможна само и единствено Б Е З   демоКРАТИТЕ вклячително Камерун и Обонго, Плевнню, Тиквонии..Украинфашкиите

казваш само путлер е демократ? сигурно и другаря живков

ще избиват всички над 25, защото са били в СССР

Фашисткия режим се лигитимира като такъв

Именно! Фашисткият режим се легитимира в Кремъл! Р А Ш И С Т И

Украйна е неразделна част от РУСИЯ, а фашистката сган в украина е подарък на фашистката сган на запад, тъй като е неразделна част от нея

Законът е приет "демократично" под натиска на улицата и огрян от горящите автомобилни гуми. При това - след гласуването в ЕП, естествено. Украйна само показва лицемерието и двойните стандарти на ЕС, защото тя не отговаря по никакъв критерий за предоставения й статут.

Украйна води война на живот и смърт с Кремълският Император. Радата трябва да са благодарни, че досега са живи. В Русия отдавна Императорът унищожи всякаква опозиция и само държи някакви бутафори като идиота Жириновски

Не съм очаквал, че украинците могат да бъдат такива глупаци и нещастници и те си вярват!

Путлере, ти ли си бе? Много рано ставате в това руско посолство, бе? Или вас сън не ви хваща? Украинците избраха СВОБОДАТА от Русия. СВОБОДАТА, Вова! Ама на теб и да ти говоря за такива работи, ти така и няма да разбереш какво е това.

Като чета коментарите откривам Големият СТРАХ от лустрация на тукашните куманоиди путофили. Много е правилно да се направи лустрация, дори и късно, пак е добре. Да се гърчат.

Абе нали и Порошенко беше в кабинета на Янукович? Него как ще го лустрират, май и този закон ще е само за някой. Партията на регионите прави добре, че няма да участва на изборите. Така кървавоЕвропейските демократи сами ще си сърбат попарата.

евала! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

браво! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ама другари,как може да се приемат такива закони !?!? ами така обричате нашите другари комунисти на глад и мизерия..и сега как ще ходим на митинги да агитираме червените зомбита без мерцедесите ?!?!?

Ха ха ха еми то ясно,че всички олигарси,вкл и потрошенко са пионки на КГБ.

Лустрацията е смъртта на мазният комунист във властта. Това което ние пропуснахме в началото, други правилно започват с него.

Никой не забелязва, че чрез този закон се реабилитират и украинските нацисти от времето на Втората световна война. С това се потвърждава фашисткият характер на киевската хунта.

Как въобще някой очаква Новорусия да разговаря с тази Нацистка Хунта по какъвто и да е въпрос ! .... Донбас-Новорусия напълно правилно са решили да приемат Рублата за своя валута , и това че не отстъпват своята Независимост !

Украйна ни задмина с този закон за лустрацията. Ето това ни трябваше и на нас, да се изчистят всякакви Червени Боклуци о властта...... А не 25 години да ни яхат сьщите червени бандити, като при комунизма!!!!

Олеее, олигарси със собственни модерно въоръжени армии и средства, обвързани с разни международни капитали и ... вие мислите, че няма да учавствуват във властта?! Ако не лично, то чрез подставени лица...

как ли ще го лустрират? "Фотосессия командира батальона ШАХТЕРСК Руслана Онищенко 18+"

Не лустрация трябва в Киев, а кастрация на хунтата...

лустрациа нема да има!!! тези се ,,самолустрираха,, от първият ден сменяики господарите си!!! съгласен съм на ,,лустрация,, но за да служат на ,,народът,, си!!!

лустрация лустрация лустрация !!!!!

Лвески живее в нас още, ощеее лустрация!!! Българи, лустрация!!!

Вервайте...

лустрация и в България!!

С мирните, симпатичните, интелигентните, с кучетата и децата ли? Тоя номер няма да мине. Украинците цяла война си направиха, докато стигнат до тук.

с тебе много сме спорили, но тук съм абсолютно съгласен и те подкрепям. един лустрационен закон би възродил Майка България!

чудо??? цион-нацистката ,, хунта тръгна по ,,пътят,, на ,,демокрацията,,!!! тези са -идил в ,,европеиски стил,,!!!

България ще си остане на последно място в всяка класация. Срам!!! Руснаците да ни взимат, преди труците защото загиваме като нация. Ние сме деградирало общество. Украйна ни мина... мамка му...

нещо отчаян ми се виждаш. Ходи пийни едно малко, ще ти стане по-добре.

И в какво ни мина? В това, че разстрелва с РСЗО и 155мм гаубици жилищни квартали и цели градове? Или че направи над милион граждани бежанци??? Мерси казвам аз на такъв напредък!

Ти идиот ли си? Ние Българите, винаги сме имали по висок стандарт от Руския, дори когато сме били под Турско. Раковски го е казал ясно" Няма нищо по тежко от Руско робство"

И какво като го е казал Раковски? Не може да е простотия ли?

Абе идиот, ти май си прекалил с дозата. Ако трябва да се сравняваме с Украйна, тежко ни! Да прочете случайно нещо за "участниците в националносвободителното движение", т.е. нацистите? Това ли е демокрацията, която възхваляваш?

И тези ще влизат в ЕС??? То имаше евро-депутати гласували против, имаше разум в някои...

Леле-мале щели да лустрират и участници в корупционни практики, и то в Украйна, и то сегашни и бъдещи политици, че и Президентино дето при Ющенко се е бъзикал с външните работи и Централната банка, а при Янукович дори е бил и министър на икономическото развитие и търговията. То сигурно и останалите хубавци са с подобна богата биография щом пак се е наложило най-Правия сектор да набие канчетата на тия от Радата та поне да успеят от третия път да приемат закон според който високите държавни постове ще бъдат заемани само от кукли на конци или хора дето до момента са работили само в сметосъбирането.

Какво говориш! Той Порошенко е света вода ненапита, по-чист от сълза..."демоНкратичният" избор на Украйна...

Абе той Порошенко все пак е олигарх, дето се вика това му е част от длъжностната характеристика, ама из тая държава хората са си свикнали да дават и получават подкупи тъй че с лафа за корупцията искрено ме разсмяха.