Родителите на спасените в Синеморец деца избягали от плажа

Двамата загинали в Синеморец мъже, които спасиха две непознати деца от удавяне, бяха погребани днес. Съпругата на единия обаче разказа, че родителите на спасените деца са избягали от плажа и дори не са изчакали телата на 50-годишния Петър Тодоров и 49-годишния Христо Стефанов да бъдат извадени от морето.

Обратно в новината

Коментари - Родителите на спасените в Синеморец деца избягали от плажа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Онзи ден се върнахме от Царево.Направо останах учуден как малки деца на 5,6 годинки са сами в морето и си беше доста бурно за малки деца.Какви бяха тези родители да не са с децата си.Аз бях с моето което е на 10г.и непрекъснато бях с него и го държах,защото си беше бурно морето както казах и при една вълна пада.Няма как да не го държа...

Лесно е да се коментира по форумите. Вие какво бихте направили на мястото на родителите? Благодаря ви че съпруга ви загина за да спаси детето ми. Тъпо. Бъдете сигурни, че и на тях не им е лесно.

А, не така, едно "благодаря" и "бог да ги прости" можеха да кажат! Но са избягали, защото са чувствали вина за случилото се.

Предлагам парите дето са предвидени за връщане на мангалите от Швеция да бъдат насочени за подпомагане семействата на тези смелчаци.

Вижда се разликата в британското и българското възпитание. Нашето момче дето загина за да спаси едно британско детенце получи голямата признателност на близките и цялата им нация. А тези наши сюртюци духнали като апаши.Наистина жалко за доблестните мъже.

Бог да прости доблестните мъже!!!Единственото друго, което мога да кажа е ,че не си е заслужавало-при такива родителите спасените едва ли ще станат нещо различно от изродите, дето са ги направили!Добрите деца на добрите мъже ще растат без бащи.....нямам думи

Предложение до организаторите: През декемри, като избирате "Мъж на годината" сетете се за тези двама истински мъже. Родителите на спасените деца няма да коментирам, ако имат съвест тя ще ги терзае докато са живи, ако нямат, някой друг ще ги накаже.

Не мога да не страдам, когато истински Човеци умират , а плявата остава тук, на земята, да си живурка, да яде, спи и се весели...Да консумира... Дълбоко се покланям пред тези истински мъже и искрено съчувствам на семействата им. За съжаление, такава е съдбата им и нищо не би могло да ги успокои. Освен мисълта, че са живели с истински Човеци.

Свали си пръста от Enter

Не мога да не страдам, когато истински Човеци умират , а плявата остава тук, на земята, да си живурка, да яде, спи и се весели...Да консумира... Дълбоко се покланям пред тези истински мъже и искрено съчувствам на семействата им. За съжаление, такава е съдбата им и нищо не би могло да ги успокои. Освен мисълта, че са живели с истински Човеци.

Не мога да не страдам, когато истински Човеци умират , а плявата остава тук, на земята, да си живурка, да яде, спи и се весели...Да консумира... Дълбоко се покланям пред тези истински мъже и искрено съчувствам на семействата им. За съжаление, такава е съдбата им и нищо не би могло да ги успокои.

Всички които плюят против българите като цяло и слагат всички по един знаменател, да не забравят спасителите са БЪЛГАРИ. Такав достойна постъпка е извършил българин, така че вие като плюете нацията и българите като цяло, все едно плюете по спасителите. Спрете да оплювате собствената си нация глупаци. Големи сте измекяри. Хора като тези родители има от всяка една нация. Забравихте ли случая с удавения в Англия българин, който също жертва живота си за дете. Ама англичаните са гледали отстрани нали, тях що не ги плюете? Как пък един не написа, вижте какви добродетели има българина, за дете е готов да жертва собствения си живот без да се замисли.

Поздрави за добрите думи, но някои с админски права явно имат поръчка във всяка "новина" да бълват политизирани коментари и го правят с цел.....за това и доста бързо ми изтриха коментара по-долу, но всичко се връща колкото и да не им се вярва да не се чудят от къде им е дошло, жалки душици.

Реве селското говедо за помощ с пълна сила,щото чувството му за съмосъхранение е по силно от това ,да спаси детето си и после се изнася с бясна скорост,да не би случайно някой да му потърси отговорност за случилото се,та говедото не е виновно,то е отрасло сред говеда и за съжаление ще възпита говеда

Пълната деградация и лумпенизация на герберското общество е налице. Да дадеш живота си за спасението на деца, и да видиш как родителите им бягат в паника от мястото на смъртта на двама достойни мъже - това е загуба на всякакво чувство за морал, достойнство и е ярка проява на вътрешен фашизъм. Прави са македонците - това тук е нация от мижитурки и крайно десни подлеци, на предатели и фашаги. Това не е народ, това е мърша. И затова умираме - сами и без изход. Заради такива катили като тези "родители" Бог да пази страната ни и нейните герои от подобни свини.

Админче, не ти хареса предния ми коментар ли, че така бързо го изтри ?

Къде са спели родителите на децата..? Защо са ги пуснали в такова бурно море? Че българина вижда само това неговите неща да са на ред е ясно.. За какво им е да седят да видят дали ще са живи спасителите на децата им? Защо да са благодарни? Господ ще ги "награди"!

"Селянин" и "селяндур" е широко разпространен израз, означаващ в същността си "простак". Не е правилно, но е факт, че се използва в този смисъл! Едва ли някой иска да обиди хората, които живеят на село!

Точно така!!! Трябва да им се повдигне обвинение!!!!

Ами това са изроди някакви. Освен че си пуснали децата на неохраняем плаж, ами и избягали. Това не са хора, а животни.

Абсолютно съгласна!!! Дано господ ги накаже тези изроди!!! Загинали са далеч по- стойностни хора, от колкото ще бъде поколението на изродите! Изпълнена съм с погнуса от деянието им! Съболезнования на блезките на двамата герои! Да почиват в мир! ;((((((

Няма място за друго коментар! Само си мисля, че такива хора са огромен процент от хората между нас.. Безочието българско в последно време е уникално! Ние се крадем, убиваме и какво ли не друго.. За каква благодарност може да става дума от такива хора? Жалко за такъв наропд! Господ ще ги "възнагради" тези родители! Мир на праха на загиналите истински герои! Такива хора вече са рядкост.

..не е нормално 1-во да си пускат децата там, и 2-ро да са неблагодарни! Бас хващам, че са роми !

За съжаление, съвсем не е задължително да са роми! Роми на плажа не помня да съм виждала, особено цяло семейство. Отдавна не съм ходила в БГ на море, но по спомени е така.

Съжалявам за загиналите, и подкрепям твоя коментар хане. Когато се дойде до това да се хвърлиш - или го правиш или не. Но не разсъждаваш на темата - има ли течение, имам ли буй и прочие глупости на Боби.

Мир на праха им. Не разбрах какво е "професионален гребец". Ако е това, за което аз се сещам, то е по-точно да се нарече "състезател по гребане", не знам да има професия "гребец".

Ако живеехме в нормална страна, 100% ще им отнемат родителствот на тези тн "родители"!

Хиляди пъти "защо "добрите хора страдат ,а боклуците живеят.Дано тези които се пожертваха да са на по-добро място.А колко ще е трудно на близките им знам ,защото го преживявам и знам ,че утеха е трудно да намериш.

Същото се питам и аз!!! Много ми е мъчно за тези двама мъже! МНОГО!!! ;(((((( Надявам се на възмездие за онези долни нищожества, които са си тръгнали!!!!!!!

Има една приказка :"Няма ненаказано добро".Тези родители ,ако са видели, че децата им се давят, не можаха ли вместо само да крещят , да се опитат да ги спасят...ама по-добре друг да се жертва, а после да се направят на слепи и глухи и да избягат ....

За жалост това е новото лице на българския морал!

Боклуци!

"какви е деца раждала,раждала ражда и днес,булгарка маика юнашка" :)))))

За съжъление ражда и тъпаци :о( Двама мъртви заради ПРОСТИ РОДИТЕЛИ , предпочитам двамата да са живи, а другите............ Мъртви души са!!! Ще гният в съзнанието си.

"един умира друг му го завира " достатачна е тая поговорка за да проумеете всичко за булгарина!!!

Винаги съм се чудила как е възможно да извадиш някой от водата пък ти да се удавиш, не друго, не мога на практика да си го представя. Нали го вадиш детето до безопасни дълбочини и после какво става, абе мал шанс, за тия добри хора и тази глупост дето са сторили родителите. Пък и двамата да се удавят? Иначе родителите са били в силен шок и ужас, уплашени за някакви последствия, не са се замислили изобщо, да не дава Господ да изпадаме в такава ситуация, сигурно ще се поправят и извинят/благодарят. Въпреки че, хора , какво значи благодаря при тези обстоятелства? Много е тежко за всички, не че ги оправдавам.

Ами полагаш всички усилия за да държиш над водата този, когото спасяваш, щом става дума и за големи вълни, на предела на силите си успяваш да подадеш този, когото спасяваш на някой, който го поема, в следващия миг вълната те дърпа отново, нещо, което очакваш и е в реда на нещата, само че в следващия момент ти става ясно, че нямаш сила вече за нищо повече, това трябва да е . Борбата с вълните е тежка и за добър плувец-затруднява се дишането, с човек, когото искаш да спасиш вече е непосилно за повечето хора и нещастието става. Поклон пред тези Човеци, които не са се замислили да се пожертват, а за другите... Случва се, от селяния, от простотия... Да станат по-долни от най-долните.

Ако са щели да благодарят, да изказват съболезнования и т.н. , са имали достатъчно време да го направят!!!!!!! Нека не бъдем наивни!!! Детето ти е спасено, а ти не изчакваш да видиш какво става със спасителя му, не оставаш да подкрепиш семейството му, както можеш! Наистина не са хора, а СТРАШНИ БОКЛУЦИ!!!! :(

Айде стига сме мислили, че дъжд вали, а всъщност някой в тоя миг ни плюе... Поведението е повече от ясно- типично селяндурско и просташко, лишено от всякакъв морал и благодарност! Новият български модел за морал!

Напротив.Човек оставил децата си сами да влязат в бурно море без надзор, не е много ,,съвестен". Не мисля, че им е съвестно. В момента са радостни за избавлението на децата, но се страхуват да се покажат.И това е най-големия срам за тях. Пожелавам им те да са в морето и да няма кой да ги спаси.

Мисля, че същите тези родители сега седят и четат статии и коментари със свита душа. Съвестта е най-тежкия съдник и от нея няма избавяне.

Вероятността да си права е 0,000001%!!! ;(((

Мир на праха им! Искрени съболезнования на близките на двамата загинали! Знам че това няма да облекчи мъката им и да върне близките им, но за мен те наистина са герои, истински човеци! А родителите на спасените деца от там може да са избягали, но никога няма да избягат от вината. Тези безотговорни и недостойни хора са виновни за това, че сега дете остава сирак и ще расте без достойния си баща, че съпруги остават без подкрепата на доблестните си мъже. Дано спасените ви деца не приличат на вас и станат по достойни и стойностни хора, де не е напразна саможертвата. Колкото двамата загинали са герои, толкова вие сте боклуци, да го знаете. И не знам как ще спите спокойно всяка нощ. Не ви е стигнала доблест дори останете и да погледнете близките на тези хора в очите, да благодарите и да помолите за прошка. Дължите им го, направете го. Спасения живот на децата ви заслужва да понесете упреците им и да бъдете поне малко хора.

са били с родителите си?Дали са били нормални семействата им?Защото в такова море никой родител не би пуснал детето си.И не това е важно-важното е,че все още има ИСТИНСКИ ХОРА,като тези двама мъже,за които всички ние трябва да отправяме молитва всеки ден.И да благославяме семействата им-дано съдбата им върне доброто,което сториха!!!

Много точно казано .

Типично за българина.Подай му ръка за да ти върне с крак.

на кирилица изглежда странно, но както пее Брус Дикинсън "онли дъ гууд дай янг"... за съжаление

Само искам да питам родителите на спасените деца,спокойно ли спят нощем?

Не вярвам в Бог, атеист съм, но ако все пак има, то искрено се надявам да намери най-хубавите места за тези двама доблестни мъже. Пише го мъж, който като малък е бил спасяван от сигурно удавяне.

Едва ли.

Бог да прости спасителите. Жалко, че има такива родители - безотговорни и самоуверени. Защото трябва да си първо много тъп, за да се къпеш на неохраняем плаж в такова време, и още по-тъп, за да разрешиш на детето си същото. Жалко за сираците, които няма да се сгреят дори и от едно "благодаря". Дано да израснат силни и смели като бащите си.

Ето, точно заради такива говеда, като тези "родители", не съм хуманист. Жалко за двамата пича, които са си жертвали живота за двете деца - дано те, поне са оценили, какво се е случило и дано да не станат олигофрени, като родителите си (което за съжаление е малко вероятно)! СРАМ И ПОЗОР ЗА ИЗБЯГАЛИТЕ - КАК ЛИ СПЯТ НОЩЕМ?!

Политиците да се учат от тези мъже

Никакво спасяване повече! Остава родителите да заведат и някое дело. Звучи невероятно ли?

То си е в човека, или се хвърля, или си прибира своите деца по-към брега. Иначе нищо невъзможно няма, ако скочиш да спасяваш, но не успееш и излезеш жив, да те помъкнат по съдилищата.

Искаме имената на родителите!

Kак никой не разбра как се казват тия? И аз искам да чуя кои са тези ,,родители". Моля ако някой е бил на плажа или познава тези ,,хора" да сподели!

Е ,и какво ще стане? Дали ще се върне живота на мъжете ? Или ще ...? А?

И да допълня: Не се паникьосвайте! Ако запазите самообладание спомнете си ,че водата шуми там,където е плитко. Това важи и за "акъла" на хората,но е истина ,и там където вълните се обръщат може да се стъпи на дъно.

Мам.. им родителска! Поклон пред самоотвержените мъже!

БОГ ДА ПРОСТИ СПАСИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА ! НЕКА БОГ ГИ ПРИЧИСЛИ КЪМ ПРАВЕДНИЦИТЕ В СВОЕТО ЦАРСТВО !

Мир на душите на загиналите мъже. Такива прекрасни хора ме разплакват. Знам, че повечето българи са такива. Кураж на близките им. А на родителите на спасените деца ще кажа: Трябва много, много да се срамувате от себе си! Трябва всеки ден да ходите в църква и да палите свещ заупокой на душите на човеците, които са спасили вашите деца. И да искате прошка. И да палите друга свещ за здравето и утешението на страдащите близки на тези смели хора. Да се знаят имената им - Петър Тодоров и Христо Стефанов.

Може би родителите на спасените деца са били посрамени и уплашени, дано да си дадат сметка, че децата им живеят втори живот, не благодарение, а "въпреки тях "и да намерят сили да благодарят на семействата на героите, иначе цял живот ще носят срама и презрението.Поколон дълбок поклон пред тези истински хора-спасителите и пед техните осиротели семейства!!!

Като не се делят на граждани и селяни хората, защо тогава думата селянин е обидна, а гражданин не. Хайде стига сте избивали комплекси, не е без значение, че преди петдесетина години всички, -хора и животни са живяли заедно по селата. А и всички знаем какъв град беше София и какъв стана като нахлуха селяните.

Обидната дума е селяндур, а не селянин - може да си потомствен софианец от 3 поколения, ама пак да си селяндур, т.е. човек, който не знае как се живее в градска среда, какво е градска култура, и съответно си хвърля боклука и фасовете от балкона...

Тоест как "хора и животни са живяли заедно по селата"?! А за това, че София се скапа и е много мръсна, не търси вината в придошлите, а в управата на града. Я иди в кое да е село, да видиш, че е чисто и няма боклуци по улиците. Впрочем София също е била село допреди известно количество години, когато други места от България са били истински градове. Не се поддавайте на комплексарщина.

Веднъж преди години, като тинейджър, и аз така щях да се удавя в Дунав. Плувах по течението докато не попаднах между два шлепа. Бяха успоредни на брега и предните им краища се допираха и затваряха коридора. Образуваше се нещо като фуния и течението дърпаше силно напред и надолу. Трябваше да се гмурна под шлеповете на 2-3 метра дълбочина и да изплувам десетина метра надолу по течението, нооо... в паниката се обърнах и започнах да плувам срещу течението. Беше толкова силно, че няколко минути стоях на едно място и плясках бясно, напредвах сантиметър по сантиметър но все пак излязох. На брега едва имах сили да стоя на крака. И това беше на някакви си 50тина метра от брега. Така че, не опитвайте срещу течението, ако нямате достатъчно сили.

ВЕЧНА ПАМЕТ и вечна слава за героите! Има ги още и ще ги има до Второ пришествие. Бог да ги възнагради и постави сред светиите си. А родителите на удавените деца просто са се уплашили, могат сега да поправят грешката си.

Бог да ги прости, светла им памет!!! Поклон пред подвига на тези смели мъже!!!

Поклон пред мъжете, които се удавиха, за да спасят деца ! Презрение към родителите на тези деца, които ги оставиха да се къпят при силно вълнение и после избягаха страхливо ! С такива родители децата нямат добро бъдеще - с такова възпитание ще са поредните паразити за обществото ! Дайте имената на тези страхливци - заслужават заплюване от всеки, който ги срещне ! Гадното е, че понякога свестните хора си отиват преди мърлячите и страхливците, които са без морал и достойнство !