Учителка счупи с дръжка от метла ръката на петокласник

Учителка по български език е счупила ръката на петокласник в хасковското село Динево, като го ударила с дръжка от метла. "Педагожката" е уволнена.

Обратно в новината

Коментари - Учителка счупи с дръжка от метла ръката на петокласник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като учителката е на 63 г., тогава какво прави още в училището, или се чувства все още млада и иска да работи докато е жива, или пък се чуди какво да прави по-цял ден у тях и затова още виси в училището. Сигурно може да не й е стигнала пенсията, та затова още да работи. В училищата е пълно със стари учители на пенсионна възраст. Каквото и да е направило момчето тя няма право да му чупи ръката. Дано родителите на момчето да съдят учителката. Така не може.

евала на учителката трябвало е да му начупи главата на това изродче с неограничени права

Цигани чак в 5-ти клас!? Могат ли да броят- едно, две, три, пет...? Да четат и пишат не питам! Ходят на училище да меукат на учителите, та родителите им да си вземат помощите! А ние им раздаваме дипломи, защото инак ще ги дискриминираме, горките мяупащи твари!

Баси напръщялото цигане, ще му се пукнат бузките от учене!

На бас, че въпросната учителка е стара мома и няма деца!

Ако беше по-млада нямаше да допусне да си размахва ръцете цигането

...Е АКО ....АКО...АКО не бяха мяукали, ами просто изпълнявали, това нямаше да се случи! ДОТАМ Я ДОКАРАХТЕ! И НА МЕН МИ МЯУКАХА И АЗ ГИ БИЕХ - ДОКАТО НЕ ПРЕСТАНЕХА!

Когато бях ученик преди години в 37-мо основно у-ще в София имахме един учител по география - другаря Бърнев. Той влизаше в час с парче пластмасов кант от чин и когато някой не слушаше в час го изпердашваше по ръцете. Боже как болеше това. НО всички (абсолютно всички) които са учили в това у-ще го УВАЖАВАТ искрено дори след толкова години.

Лошото е, че тези, които са мяукали са останали ненаказани, а дете, което е седяло на първия чин е отнесло наказание, без да е виновно.

за въспитанието на учениците са виновни родителите и никои друг.много жалко училището остана без метла.какъв е този сценарии да хвърли пръчката и да му счупи ръката.ако го удари със сила да, ама да я хвърли накак не се връзва!!!!!!!!

Че то това си е пътно-транспортно произшествие, бе! Сега учителката на какво ще се вози? :)

Учителката е права!Тоя хлапак за да я изкара из нерви и да го удари,представям си каква стока е!

Ей, турбо-чалгар, значи ако ти нещо ме изнервиш, имам пълното право да ти счупя ръчичките само защото според мен си ме извадил от равновесие ? Екстра логика вадиш, няма що!

Какъв респект да имат децата към учителите.Едната учителка на сина ми е на някъде на 40 и идва на работа с поличка 1 педя. Цял час оная и работа е на показ и децата гледат. Другата е на пенсионна възраст и най-отговорно твърдя, че е здраво и хлопа дъската, като в час дори си позволява да кани учениците да и лижат ..... Направо ме е срам да го кажа даже. Класната праща голямото междучасие деца да и купуват цигари, а този по физическо ги кани да пият бира - 5 клас са. Какъв респект? Рибата се вмирисва откъм главата. Както всички сфери, така и тази на образованието е пълна деградация, всичко е разрушено и учителите не са това, което бяха. Съответно децата също. Нещата са резонни.

Приятелю, ти как ги видя и разбра тези всички неща. Проблемите с децата в училище идва от ниското възпитание в къщи. Те копират всичко, което се са чули в къщи, относно учителите, т.е. за да бъда ясен: 1. Ти си хвърлил око на учителката с късата пола, която евентуално е преподавателка по география 2. Старата предователка е била и твоя учителка преди години и ти нямаш добро мнение за нея 3. С фискултурника сте съученици някъде в годините Цялата вина е на родителите - повярвай ми, приятелю. Простите хора имат големи изисквания и амбиции за децата си и учителя, но не винаги разбират какво казват предователите по родителските срещи. В България никой не търси вината в себе си, а все се оплаква и някой друг му е виновен! Приятен ден

някои ученици са за ТВУ непрекъснат видео и аудио контрол - ТОТАЛЕН БИГ БРАДЪР и ако има конфликт се наказват виновните с глоби или общественополезен труд ако ученижите са под 18г. отговорността да я поемат тодителите

Като те гледам как си писал, май в ТВУ си обучаван... 4 реда 20 грешки :) Иначе акъл за раздаване имаш...

Защо е карала метла в сградата на училището? Да не е употребила алкохол или нещо по-силно. че се е блъснала у потрошила МЛС-то (магическо летателно средство)?

Лицето е криминално проявено за кражба на яйца от полози и свинска мас от клуба на ПП "Гюбре"

Трябват им усмирителни ризи на тези деца.и най вече професионален психолог но с охрана.

А на бабичките, които се подвизават като учителки а.к.а. даскалки им трябва задължителен преглед от психиатър минимум 4 пъти в годината и задължителен психотест преди да бъдат назначени на работа. На бас, че ако им направят психотест към момента поне едно 60-70% няма да са годни за преподаване и работа с деца.

Аз сериозно се замислям да пусна една новина, че някакъв ученик е пребил учителката си и тогава да ви видя това разбирачите какво ще пишат.

ujabg

Жал ми е за учителката! :(

Да ти е жал, ако нямаш деца. Ако имаш деца, не знам как може да ти е жал за някаква побъркана бабичка, която от немай къде е назначена да преподава.

Само глоба ще ги оправи освободи го от час 20 лева глоба и го прати при родителите му!

Необходими са ясни правила за ученици в училище. Правила и за учителите.

Правила има и сега, но не се спазват предимно от учениците. Само учениците имат права, учителите имат само задължения и почти никакви права.

Абсолютно вярно!

Смятай докъде са я докарали изродчетата... Ама наистина не са виновни те, ами мангалската измет, дето ги е нацвъкала.

Не, не са само циганите. Премного случаи има на български семейства, които изобщо не се занимават с възпитанието на децата си и личният пример, който дават е чиста проба простотия и тарикатлък. Децата са като един бял лист - в началото нищо не знаят и се учат от родителите и средата около тях. И така лека-полека растат непослушни, далавераджийчета и неграмотни - за тяхно зло.

Опитах се да си представя как Александър Македонски мяука зад гърба на Аристотелис, пък той, завалията, трябва да печели уважението на малкото бъдещо владетелче на света. Уважение печели по-малкият и по-неопитният. Поне едно време е било така и хората са печелели битки, градили са империи... А сега се превърнахме в едни слуги на децата си - ми, чакайте да няма демографска криза, като всяко следващо поколение е от калпаво, та по-калпаво! Днес децата ви се гаврят с учителите или с непознати, утре и с вас ще постъпват така като им станете ненужни. Четох някъде, че в Япония единствено учителите имат право да не се покланят на Императора защото дори самият Император има нужда от учители.

Без възпитание, дори при най-голямо желание няма да има как децата да се учат/образоват в училище. Защото 99% ще бъдат гаменчета, които развалят дисциплината и се държат разхайтено. Аз съм за ШАМАР - на място. Ежедневния бой не върши никаква работа. Най-добре е с личен пример и много говорене, но като видиш, че излиза от "релсите" явно е дошъл момента на по-крути мерки. Предишните поколения са ставали дисциплинирани, точно от възпитание на място.

Мисля, че теб малко са те били, щом си израснал такъв простак!

Допълнение : средното айкю на пишещите до момента тук не надхвърля 80. Срам възрастни индивиди да разсъждават по такъв начин. Как очаквате да дадете пример на децата си, след като вашият светоглед е като при приматите.

За сметка на това акото в писаниците ти надхвърля 100%. Научи се да говориш човешки първо и после с претенциите.

Учителят освен филолог, биолог, химик и т.н. трябва да е преди всичко педагог. Тази госпожа явно няма понятие от педагогика и се е стигнало до нещо крайно срамно за учителстака професия. Има стотици начини да си спечелиш уважението и дори страха в учениците. Учителите не са толкова безпомощни, колкото ги представяте - те са възрастните в класната стая, те са образованите, по-силните, по-знаещите. С какво се различава една учителка, която решава проблемите с бой от един малък хулиган на улицата, който си решава проблемите по същия начин.

Ти си нямаш понятие какво е в 90% от българските училища. А в село Динево са предимно от ромски произход (да не обидя някого като го нарека циганин).

Пред простотията и грубото нахалството и най-добрия педагог е безпомощен.

Който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Щом не може а се справи, да си ходи у тях.

1984, явно нямаш никаква представа от професията на учителя и състоянието на училищата. Само, който е бил учител може да дава акъл как да се справя с учениците.

Неуважаеми виждал си ученик само по телевизията и на снимка.

Тая госпожа е била 40 г. педагог, не може заради един случай да казвате, че няма понятие от педагогика. Все едно вас за една грешка в работата да ви изкарат, че нищо не разбирате.

Ами не е била 40 години педагог. Ако си бяхте направили труда да изчетете повече по случая, преди да се изакате, нямаше да сътворите рядко. Жената не е работила в системата на образованието, но поради липса на стаж са я съжалили и са я назначили в училище. Била е на 6 месечен изпитателен срок и е явно, че за учител не става.

За съжаление такава е обстановката в училище. Децата нямат никакво уважение и респект към учителите, колкото и да са недоволни родителите елементарното възпитание се дава в семейството. Учителите са да ги учат, в всъщност са се превърнали в звероукротители. Не съм за насилието към децата, но и учителите са хора и тяхното търпение си има граници.

Психичното здраве на учителите е под въпрос, а контрола е нула... Като родител питам редно ли е учители да влизат в час в нетрезво състояние и да имат неосъвременени познания? С познания си от преди 20 години стават смешни в очите на учениците в така динамично развиващия се свят. По отношение на възнаграждението на педагозите - всеки сам продава труда си, никой не ги е заставил насила да стоят там, ако са добри специалисти могат да се реализират в друга насока ...

Някои учители почти успешно обраха банка.

Проблемът винаги има две страни. А редно ли е учениците да псуват учителите си, да ги заплашват, да им посягат. Не малко случаи има вече. Много си позволяват вече учениците. И родителите им в повечето случаи ги подкрепят. Разбира се, не съм и ЗА, учителите да бият учениците. Учениците нямат никакъв респект и уважение към човека, застанал срещу тях да ги обучава.

Респектът се печели...

111, ПРОТИВОРЕЧИТЕ СИ- искате добри специалисти с осъвременени знания, ама ги пращате да работят другаде.

Има и частни училища

Да добавя, че ако това се случи с моето дете, госпожата бял ден няма да види. Защото моето дете също сяда на първия чин и също е отличник, както момчето от историята. И също има невъзпитани деца в час, които също сядат на задните чинове. Ако иска госпожата да накаже някой от непослушните, да ги накаже, а не да си го изкарва върху внимателните и по-тихи деца в класа. Тази жена е за много много строго наказание.

Тя е "наказана" от обществото предварително - като е оставена да работи до 63 годишна възраст като учител, вместо да бъде пенсионирана с достойна пенсия преди десет - петнадесет години.

Абе, що репликираш, като не си наясно. Нищо не е работила бабичката, не е била 40 години учител, избърши си лигите и тичкай при мама.

Прави ми впечатление, че тук в коментарите учителката и нейните средновековни похвати биват защитавани от безобразно неграмотно пишещи хора.Мисля, че това само по себе си е достатъчно показателно.

Всеки има право да "мисли" - стига да има достатъчно акъл за това.

влез да изкараш в някое училище като учител. Тогава говори...

Най-умния бил ? Най-умните седят отзад, където може да ги уцели само някой добре хвърлен тебешир.

Нашите родители никога не са ни били мен и брат ми. Станахме хора, изучихме се и никога не сме били проблемни ученици. Днес аз си възпитавам така моите деца - с много говорене, но никога с бой. И моите деца са отличници и никога не са се отнасяли към учителите си с неуважение. От друга страна съседското момче винаги го биеха, по 5 пъти на ден. Дето имаше една приказка : Техните го търсят да го бият. Никога не му говореха нормално, само бой. Той порасна, не успя да завърши, вечно проблемен. Преби майката на детето си, пребиваше и собственото си дете. Насилието ражда само насилие. Не знам как може с лека ръка да защитавате насилници над деца. Като има проблеми с учениците да се търси контакт с родителите , пък те като искат да си ги бият, макар че и това е дълбоко погрешно. Има и директор - той не е за красота, а за да решава такива проблеми. Има безброй начини да се накаже един ученик. Според мен проблемът е в учителката.

И сте тихи и смирени гласоподаватели, мечтата на капиталиста.

Ами не знам колко сме смирени и тихи, знам със сигурност, че не сме кретени като теб. И разликата между мен и теб е точно начина на възпитание - мен без бой, а теб с много бой, май са ти повредили главата наистина и сега поне сам си признаваш, че си пълно кретенче.

Има начини да се накаже проблемен ученик. Има по-добри начини учител да подходи към проблемен ученик. Как трябва да се наказва и как може един отделен учител да подходи към цяло проблемно поколение, което поколение цялото проблемно общество възпитава по този начин. Учителката може и да е сгрешила, но я разбирам - изродчетата на всеки може да изкарат нервите.

За такива почитатели на макаренко публично наказание бои с пръчка на площада а след това може и нещастен случаи с госпожа учителката

'Родителите са подали жалба в инспектората по образование, прокуратурата и детска педагогическа стая' - и на арменския поп да се оплачат все тая - учителката е на 63 години и тя май е била последната, която е можела да ги научи да са хора, ама те и от нея се отърваха - 'Браво' бъдеще на България!

Тези родители да бяха се сетили най-напред да възпитат детето си, а жалбата после.

Съгласна съм с вашия коментар,прав сте.

Съчувствам от душа на пострадалото дете, но не мога да не съчувствам и на нещастните учители. Дъщеря ми е в смесено училище и учителките са отчаяни ако се събира първи клас с повече от 20% ромчета. То и нашите не са лесни, ние си ги знаем. Началната учителка на моето дете перваше ги зад врата редовно и никой от родители не се оплакваше, радвахме се че има кой да го направи, че ние се страхуваме, а всъщност това ги покваря.

Боят изгражда личността, както беше казал класикът :)

Имам деца, но че са станали неупрвляеми и че демокрацията се превърна в свободия, няма спор. Да внимават да не удрят, че ръка мяра няма и после иди доказвай, че малумниците са те изкарали от нерви...

чудя се защо учителите се ядосват и си създават проблеми с тези малоумници абе госпожи изкарайти си 45 минути в приказки и ги предейте на следващия живи и здрави оттам нанатък не ви интересува от маймуни хора не се става вземайти си заплатата и толкова. кой го интересува изобщо каква е обстановката в училищата . на европа не и трябва образован народ трябват и маймуни да берат ягоди и т. н.

Учителя трябва да възпитава бе глупачко. иначе резултата е да станат тъпи като теб.

Учителят УЧИ, иначе щеше да се казва възпитател и възпиталище, а не училище. Възпитанието е за родители и общество, но като гледам как си позволяваш да обиждаш, май това основно ти липсва!!!

Да берат ягоди и да вземат кредити ...

Добре де-може ли МОДЕРАТОРЪТ да ми обясни какви обиди съм нанасял в случая,и на кого съм накърнил доброто име?? Истината написах-и включих и СЕБЕ СИ в нея!!! Забелязвам една тенденция-определени дни..........

И на мен тия от ДИРа ми се струват твърде ограничен и малоумни. Не искам никого да обидя или да накърня доброто му име, така че не трийте.

Виолета Панайотова била на 6-месечен изпитателен срок в училището. Изкарала 1 година като възпитател, преди да бъде изпробвана като редови учител. Макар че е на пенсионните 63 години, нямала стаж за пенсия, защото дълго време не е работила в системата. След началото на часа обаче група ученици продължили да вдигат шум, като от задните чинове се чуло мяукане. Вбесената госпожа се обърнала и в гнева си замахнала с пръчката към първия чин. Там стояло едно от най-кротките деца и пълен отличник Огнян. Според съдебния лекар д-р Христо Еленски, който освидетелствал пострадалия, ударът е предизвикал вътрешно-ставно увреждане на лакътната кост. Травмата може да предизвика трайно осакатяване на момчето, ако не се вземат спешни мерки, и разпорежда незабавното гипсиране

Единичка, днешните даскали не само са подложени на ежедневен стрес и подигравки заради мижавите си заплатки, но и заради липсата на елементарно домашно възпитание на децата. Криворазбраната демокрация доведе до липсата на какъвто и да е елементарен контрол от родителите,чалгализиране на младите хора и насаждане на "ценности" и поведение,несъответстващо на всякакви норми. Ходенето на "даскало" само за отбиването на номер,липсата на каквото и да е желание за ограмотяване,допускането учениците да правят каквото и когато си поискат е причината болшинството от младежите да "завършват" неграмотни училищата и да нямат никакъв реален шанс за бъдеща реализация.В същото време цял куп НПО-та се избиват да защитават лицемерно тези отрицателни тенденции за бъдещето на младите българи,при това съвсем не без пари. Четейки разсъжденията на някои коментирали статията относно "правата на децата" става ясно,че възстановяването на грамотността и на уважението към труда на учителите е необратимо,а затъпяването на нацията - неоспоримо и неизбежно.

БРАВО НА УЧИТЕЛКАТА! ТРЯБВА ДА СЕ СЪБЕРАТ ПОДПИСИ В НЕЙНА ЗАЩИТА. И ДРУГИТЕ ПО- МЛАДИ НЕЙНИ КОЛЕЖКИ ДА ВЗЕМАТ ПРИМЕР! НА КАКВО ПРИЛИЧАТ УЧИЛИЩАТА ДНЕС?? УЧИТЕЛИТЕ СЕ ЯВЯВАТ КАТО ЗВЕРОУКРОТИТЕЛИ, А В МЕЖДУЧАСИЯТА УЧЕНИЦИТЕ ПУШАТ ЦИГАРИ И ДРОГА ДА ИМ ДОЙДЕ СИЛАТА ЗА СЛЕДВАЩИЯ ЧАС...

Добре, уважение трябва да има, но защо ли си мисля че мястото на това бабе не е в училище.

Абсолютно прав си! Но намери алтернатива и се обади на пишещите осигурителния кодекс - да го променят! Иначе ще кара и до 65 години, а с тази липса на грамотни учители - може и повече.

Дойде родител да записва детето си в училище и ми казва: "Ето давам ви го, оправяйте се аз не мога". А, сега коментирайте................

Дебело подчертавам Прекарайте ЕДИН УЧЕБЕН ЧАС В КЛАС С МАЛЦИНСТВАТА и тогава съдете учителката ПРОСТО Е УЖАСНО-.

Ще прекарам и повече, но не плащат достатъчно. Мога и да ги уча и да ги строявам, но парите са малко.