Отрицателен е тестът за наркотици на учителя, блъснал фатално детето в Лясковец

В града зрее недоволство не само срещу водача, но и срещу управата, която не взима мерки за осветлението и безопасността на улиците

Обратно в новината

Коментари - Отрицателен е тестът за наркотици на учителя, блъснал фатално детето в Лясковец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ужасна трагедия. Дано момченцето почива в мир. Съболезнования на всички близки.

След като не може да се шофира безопасно, по-добре да няма автомобилен транспорт. И фарове да ви сложат, пак няма да се научите да шофирате нормално. Всеки български град като Пловдив например се обхожда пеш по диаметър, от индустриална до индустриална зона за около 1h 30 min - 1h 40 min, Без столицата. Абсолютно нецелесъобразно е при такъв разход на ресурси и хора водещи заседнал начин на живот да продължават да се използват автомобили. Град като Пловдив е задръстен. Автомобили по тротоарите паркирани. На светофара 40-годишна жена с коксартроза не може да пресече нормално, отвсякъде напират. Автомобилите изискват ресурс: да се изразходва стомана, петрол, инженерен труд. Седнала 20-годишна пудра, 30-годишен наркоман зад воланите на тежки джипове без нужда. Някакъв г.з от категорията +-30 коментирал тази сутрин, че децата му пречели да си кара колата,

мрак. Ако има и трафик в района, детето не е имало светоотразителни елементи по себе си или по колелото, направило е маневра или пък направо е пресякло с колелото - шансовете да не го видят и ударят са сериозни. Вероятно ще се разбере повече скоро, ще се появят свидетели. Генерално в доста по-сериозен процент у децата сега спрямо преди 20 години да кажем липсва елементарно чувство за самосъхранение - едни ги гледат под похлупак, други са оставени сами да се отглеждат без никакъв контрол, съответно правила за тях няма, съответно едното им отиване от точка А до точка Б вече е рисково. Дори и 10 легнали полицаи да сложат, да осветят всички улици идеално, винаги някое може да се засили с колелото/тротинетката от странична улица, до която нямаш видимост, и дори и с 30км/ч да караш - пак ще го удариш. Родители, учете децата си на отговорност и дисциплина, всеки му набива в главата колко е специално и как на него всичко може да му се позволява - да, ама след 20г от тези деца и тези със силните индийски гени и култура ще се иска да са гръбнака на тази държава. Замислете се какви ще са резултатите тогава - сегашното положение, и дори това от 90те, ще изглеждат приказка.

Така написано, че нищо не разбрах. "След пешеходна пътека" - в крайна сметка детето по пешеходна пътека ли е минавало или не? Децата са рискова група и според мен трябва да карат с каска. 9 от 10 пъти смъртта на колоездач е причинена от травма на главата. Сеетлоотразителна жилетка също е важна особено у нас където улично осветление я има я не. Предполагам че детето е изскочило засилено с колелото и шофьорът не е успял да реагира. Трябва да се види и състоянието на колелото - били са спирачките в добро състояние? Може детето да е искало да спре и да не е успяло навреме. Факт е, че има много колоездачи, които нехаят за видимостта и безопасността си, а често поемат и необмислени рискове, които могат да им костват живота.

А и /доколкото ми се видя на снимката с недобро качество/ ударът е в ляво в страни от торпедото на колата. Та да не би детето да се е ударило в колата . Сигурен съм ,че учителят не го е направил нарочно ! Но все пак-ЛОШО !

Ако беше пенсионер нямаше да разберем.

Прочетете си коментарите. Уникално просто племе!

Не е като някой да чете предишни коментари - важното е да се изкаже! Успех!

Пак ни занимавт с тинтири, минтири! Убил е дете и следва да отиде в затвора веднага и за дълго. Да, ама не, цялата ни "превосъдна система" се занимава само със защита и оневиняване на всякави гадняри.

Ако колелото не е било със адекватните светлини и светлоотражатели, ако детето е било без каска и сигнална жилетка, то са виновни родителите на детето, оставено без надзор. Но тъй като учителя не е от кастата на прокурорите, ще обвинят по феодалното пеаво в българия го вкарат в затвора.

Отговорността е за всички.Наблюдавам как при направени тротоари пешеходците се движат по пътното платно,а велосипед се кара на тротоара,реални парадокси!Да,да това е реалност ,кой ще ни пази ако не ние самите.За съжаление загубата на дете е огромна.Дали е съдба ….не е сигурно,не знам.

Ето Ви пример: Столицата. Ул. ''Народно хоро''- без тротоари, тясна с много интензивен трафик ул ''Маестро Кънев'' всичко споменато + неосветена. Втората смяна гимназисти в района по тъмно трябва да изберат едната от двете задължително. Родителите им са на работа, а данъците- столични. Каква е вината на децата и каква на родителите като просто няма безопасен път?! Това не е изключение, а норма.

Важното е , че кметицата, която съзнателно и с години е оставяла проблемите с безопасността на пешеходните пътеки, КОЕТО И Е РАБОТАТА, ще се измъкне невинна. И докато всеки родител-шофьор в населеното място благодари на Бога, че не той е бил зад волана и не неговото дете на НЕОСВЕТЕНАТА пешеходна пътека, на прокуратурата и през ум не и минава ДА СВЪРШИ СВОЯТА РАБОТА и да повдигне обвинения за несвършената работа на кметицата. ....у нас е така и с правосъдието, и с институциите....само да се молим на Бог, да не попадаме на мястото на онзи нещастник зад волана и на почернените родители.

Голяма трагедия,съболезнования за семейството.Не ,че сънолезнованията ще помогнат,но изразявам пълна подкрепа! Грешно място и грешен час,но е напълно възможно в тъмното да не се вижда и велосиоеда и пешеходец,всичко е на късмет ,не може да се поправи.Но разбира се икономиите на ток /казвам го с дълбока мъка и ирония/,може би шофьорс е видял много късно момчето!Е,нека продължаваме с икономиите,важно е да има пари за депутатите…

На 12г.... в тъмното... и кара колелото на пътя!? Е защо майка му не го е пратила по железопътните релси да го кара това колело... и разбира се нощем? И накрая на шофьора се сърдят и него ще изкарат виновен... а по закон до 14г. само с придружител...

Хората трябва да разберат, че е безотговорно в тъмните месеци на годината да се носят тъмни дрехи...децата в Европа носят задължителни светлоотразителни елечета..както и голяма част от възрастните

Какви тъмни месеци те гонят. Децата в любимата ти гейропа отдавна са без дрехи, понеже за пола си не са сигурни и не знаят как да се обличат.

От общински съветник до президент всичкото боклук в трапа на белене, иначе няма оправия тази територия!

Прав си, ама много либерасти има и няма как да отворим Белене, за съжаление.

Кметицата на Лясковец е доктор ,но "професията " и е КМЕТ първо от СДС и четири мандата пребоядисана в ГЕРБ. Игрите и кражбите са за лични облаги но не и за обществото. Градът тъне в мрак и то не от вчера, години наред. Катастрофата стана под нейния прозорец но едва ли ще я трогне. Това си е една от крепостите на ГЕРБ.

Не е правилно всичко до обръщаме във вина. Често това е просто съдба. Било е така векове, даже хилядолетия наред и не сме ние, които ще променим това и ще открием различно тълкуване на събитията. Животът е риск, от началото до края!

Риск е, но на нашата територия рискът е прекалено голям и неоправдан...

гледах репортажа, уж град пък лампи няма! всъщност нощем от космоса се разбира веднага къде е България, тъмното петно на балканите. Държавата е разпиляна, не си губете времето и живота тук, вашето и на децата ви Емигрирайте, илюзиите свършиха отдавна

Така е, от 20 години съм заминал и ми се къса сърцето за приятелите ми, които година след година вярват на празните обещания на политиците.

Така е. Келеметата въобще не се възпитават как да са участници в движението, Родителите са основни виновници, метнат им един таблет и компютър и да не ги занимават и те да се гледат, ако може и сами. Келеметата въобще не знаят какво е наказание или пък ако им отвъртиш един шамар, щото правят тъпотии после ще се видиш у социалните мрежи. Въобще възпитанието и дисциплината в България липсват, затова в бъдеще ще стават още повече произшествия и други престъпления. За шофьорите, там е още по-страшно. Масово не знаят нито знаци, нито маркировка, а съм сигурен че 99% от сегашните водачи въобще не знаят какви са знаците на регулировчика. Масово не знаят правилото за дясностоящия и нерегулирано кръстовище. Масово се кара с превишена скорост. Няма никакъв контрол, освен да те изклатят с някой лев от КАТ, но това не е контрол. Масово се изпреварва неправилно, а да не говорим за паркирането, там е още по-трагично...

А за инфраструктурата е още по- трагична. Няма нито велоалеи , нито тротоари, нито осветление, нито маркировка, знаците масово са зад клони на дървета или не се виждат ясно... Пълна трагедия и пародия на държава сме.

Затова винаги казвам , че ако хванат родител с дете да нарушава правилата за движение по пътищата глобата трябва да е двойна ! 1. Защото той е нарушил правилата 2. Защото учи детето да прави нарушение Все си мисля , че това много бързо ще възпита родители !

Абе едва ли, щото на тях така им харесва, келеметата им да си правят какво искат и да не ги занимават, ама после като стане белята опищяват цялата държава. Като плеснеш на ей такова лайн,нце един шамар, че прави глупости да видиш после какъв филм е.

Горчивата истина е , че трябва да се въведе изпит за да можеш да караш велосипед в градски среда ! Повечето от децата си нямат идея какво трябва да правят на пътя като велосипедисти !

Или просто да оправят тротоарите за да могат децата да карат по тях, защото те нямат право по закон да карат по пътя до около 12 годишна възраст по спомен. Жалко за детенцето. Мир на праха му.

Илиян Илиев

Никой няма право да кара велосипед по тротоара ! Там е мястото на пешеходеца ! Научете го този правилник !

Май в случая само светлини, каска и сигнална жилетка щяха да са достатъчни. Както си е по правилник. Карам редовно колело и като сложих сигнална жилетка в едно село ме гледаха като марсианец.

Каската никога не е била задължителна за разлика от звънчето (поне докато караш по пътищата). Ако детето е карало по тротоара и само е пресичало пешеходната пътека като пешеходец не е длъжно да носи нищо от изброеното

Илиян Илиев

Хора вие въобще чели сте този правилник ?! На тротоара не се кара велосипед ! Образовайте се ! В Австрия ако караш велосипед по пешеходната пътека си нарушител и те глобяват !

Заглавието някак си изцяло вменява вина на учителя, а май той е най-малко виновен за цялата трагедия.

Първо в 18.30 вечерта е вече тъмно и едно дете няма място на улицата с колело. В Германия всички колоездачи са задължени да носят каски и да имат светлоотразителни жилетки. Да не говорим лапетата с тротинетки как прехвърчат през пешеходните пътеки без дори да се огледат

И тук е задължително ! Малцина го спазват ! Другите си мислят , че са безсмъртни !

Спомни си ти като дете, до колко часа си играл волно навън без страх и проблеми. Имаше ред и закони, това е разликата дами и господа. Не обвинявайте родителите и децата. Теб ако те пуснат в басейн с пирани, кой ще е виновен: - ти - пираните - този, който те е пуснал там Цялата разруха е дирижирана и управлявана от хора, които имат интерес това да се случва. Нашите политици изпълняват чужди нареждания за унищожението на България.

Илиян Илиев

Спазването на законите ние си го дирижираме ! Манталитет ! Преди не ни харесваше като имаше ред и законност ! Сега не ни харесва като е беззаконие ! Все сме недоволни !

Ще стане изкупителна жертва на общинското безхаберие. Час пик, тъмно и неосветено кръстовище. Велосипед без светлини. Никакъв шанс да бъде видян велосипеда в светлината на насрещните фарове. По закон велосипедът е трябвало да има светлини. Спирачките след удара говорят, че водача въобще не е видял детето. За мен шофьорът няма вина, но вероятно детето е от онези общности, за които е характерно първичното действие. Хич няма да се сетят, че лампите не светят заради кражба на жици примерно. Въобще трагедия.

Лампите не светят я заради кражба на жици я заради новите европеиски директиви

Всички знаем, че когато е тъмно привечер, такива инциденти зачестяват. Не разбирам защо непременно се търси вина в участниците във фаталния инцидент. Формално, може би, единият от двамата има някаква вина, но очевидно не става въпрос за някаква проявена наглост или безразсъдство от когото и да било. Тъжната истина е, че отговорността е на тези, които сега протестират, както често се случва. Какво значи "оживено, но неосветено място"?! Разбира се, че всички граждани там носят вина за този абсурд. Колкото и да е бедна една община, колкото и да стягат коланите, то да оставиш оживени места неосветени означава изоставане на поне един век от цивилизацията. Уважаеми лясковци, няма срещу кого да протестирате. Никой няма да дойде да ви цивилизова. Просто се хванете, обезопасете и осветете поне оживените места. Инциденти винаги ще има, но не пречи да се положат усилия поне най-нелепите да бъдат избегнати. А неосветено оживено място е предпоставка за доста разнообразни тежки инциденти.

Ти колко близки точно си губил поради ситуации? Колко общо близки си губил заради нещастия? На колко години си, че да напишеш това мнение? Хайде първо мини през това, защото нещо звучиш като да не си и после, може по-скоро, може след време да пишеш вече като си преживял нещо такова, а? Имаш ли, нямаш ли 40 години, на колко погребения си бил, не изглежда като да ти е пукало, или си много умен!!!!

Не е лесно да живееш в общество, където ако не е осветено - край! Според пича = сигурна смърт! Всички (като него) знаят! Това е оправията - осветление навсякъде, прекланяме се пред този гении (всички, нали той така вярва :)

Неговото семейство е оцеляло, защото живее в осветен район и всички, които не са си осветили района са некви тъпаци! Несъмнено няма произшествия, където има светлина! Хайде, мизерници, от мързел ли не сте си осветили? Не виждате ли как на тоя човек цялото му семейство е живо, живеещо сред светлина! Никой не е виновен, явно само вие и вашата безотговорност спрямо тъмнината.... Откакто свят светува - където не е осветено умират 12 годишните, човека го е схванал, вие как не???

Уважаеми, никого не съм обвинявал. Това е само в твоята глава! На мен случайно ми се стори, че не обвиняваш - но смяташ, че НЕ сме направили като лясковчани каквото е необходимо, за да спасим детето. Върви ли ти номера през близките - с уважение ги съдиш хората, не е като някой простак без уважение да ги караш да се чувстват зле?

Така е защото има закон, че до 12 детето не бива да остава само. Мислех, че е включително, но явно не съм разбрала, иначе нямаше да кара само това 12 годишно. Явно е до 11 включително. Родителите спазват като луди това до 12, (нормалните имам в предвид, не ромите) пряко сили с баби, детегледачки и после си отдъхват и детенцето на 12 е като отвързано, за първи път само и то на пътя.... Може би трябва да има някакъв преходен период от това детето да е до 12 под непрекъсната грижа и след това пуснато като диво животно навън без никакво внимание??? По принцип това не е добре, че трябвало до 12 да го дондуркат и сега да го оплакват. Ако не се бяха връзвали на тия простотии с до 12 год. възраст и това дете беше свикнало от по-малко да се пази само, а не някой друг да е длъжен да го пази можеше да е живо! Не си зарязвайте децата напълно като станат на 12!

Тъжна загуба... Но все пак да попитам бееееее Томова утре ако това се случи на журналисти че ли го напишеш къф е по професия? Много си проста бееееее.

20000 лв. за 5 легнали полицая? Не е зле...

ㅤ

Някой да бе остане с грешно впечатление, но от постната статия не излизат подробности около случката. Но в качеството си на шофьор, който всеки ден наблюдава другите участници в движението, смело мога да заявя, че детското възпитание на чувството за отговорност и самосъхранение в много случаи отдавна е изпуснато. С думи прости, пенсионери и което е още по-страшно - родители с деца (защото те уж дават пример) се шмугат между колите толкова смело и безотговорно, че косите ти се изправят от двете страни на черепа. А децата какво са виновни, че повтарят модел на поведение, насаден от безотговорен родител?..

Вместо кмета да е в затвора за безстопанственост и т.н. те я избират постоянно. Умират хора от нехайство, а тя играе кючеци по масите

Само като прочетеш че е на 31 г. а е от два месеца с книжк, става ясно... Само за неандерталците в следствието и прокуратарата няма да им светне лапата.

А какво прави този млад мъж в кола по нощите? Да си е седял вкъщи.

ㅤ

Повечето матрял, за съжаление, няма да разберат иронията ти.

Каска, светлоотражателни дрехи, звънци, свелоотражатели, фарове, каране в дясно, ръкавици и всичко това струва ПАРИ. Евроценности за европедали. Не бих облякъл детето си като ЛГБТ евроджендър

Пуснете си детето на пътя като балканско келеме, после ще се чудите защо го оплаквате още невръстен. Нямате идея каква е разликата във възпитанието на българчетата с другите нации, за римски да не говорим всичките трябва да са с ресурсен учител и психилог

дано да ти е живо детето

Ето го поредния трол-провокатор. Нарочно пише такива коментари и после гледа сеир. Често ли ти чупят зъбите в реалния живот, та идваш тук анонимно да си избиваш комплексите?

Жалко за детето! Няма как да го върнем. Но сега животът на учителя също приключва като нормален такъв. Родителите на детето носят не по-малка вина за станалото!

Носят вина, че са му купили колело, така ли!?! И в танк да беше тоя пак щеше да го удари. Да ви имам мисленето. За това БГ е на дъното. Пълно е с безмозъчни твари...

Виновни са за това, че пращат детето си до магазина с колело в тъмна доба, без каска и светлоотразителна жилетка. Разбра ли ме...мозъчната?

ㅤ

Безмозъчен е онзи, който не е вменил на детето си чувство за отговорност и самосъхранение. Надявам се не си такъв родител...

колеги, такива са ни законите - аз тази година два пъти разговарях с катаджии относно пишлеметата с тротинетки на пътното платно. нямало значение, че нямат книжка и не знаят правилата, нямало значение, дали имали светоотразители, каски, протектори. нямало значение какво мислели родителите. имало пропуски в закона и тротинетките, също като колелата, не били регулирани. без значение какъв е водача на тротинетката или колелото, длъжни сме да го пазим. мвр по призумция приема шофьорите на мпс-та за виновни в подобни случаи. без абсолютно никакво значение от обстоятелствата. така ми обясниха и двата пъти...

Това е от либераските ценности на ония дето им се кланяме. С една дума всеки да си прави каквото поиска, когато поиска, иначе няма да е демокрация и ще дойдат от фащ да ни я наложат.

Ам кой тай спрял да са кланяш на сърпа и чука

Тук си много прав. Аз лично като видя такова дете с троти "да лети" докато шофирам, се агресирам без причина. Просто гледам максимално бързо да се разкара от обсег, намалям, защото незнаеш какво му е в главата. Същото е и с моторите. Нямам нищо против и двете, но наистина в БГ тея хора нямат никакво адекватно поведение на пътя.

На мен лятото едно такова на завой на малки квартални улички ми се преметна през колата. Маневрирах бавно на аварийни и тъкмо се подавах на завоя (бях с предимство като дясностоящ) и пикльото, засилен до безобразие по нанадолнището ми се наби отпред. Като литна, чак зад сапунерката падна. Наскочиха разни хора, ама понеже бяха видели какво стана, отидоха на детето да правят забележка. И родителите бяха там. И след това десетки пъти го засичам същия пишлигар да се плъзга така. А майката все пие кафе на раздумка. Незаинтересована, докато не стане белята...

Все "каймака" на обществото правят белите. Учители, полицаи, политици, бизнесмени. Така е тая либеращина и липса на всякакви правила и ред, до това водят. Моля се, утре да не съм аз, защото в няма никакъв контрол и никаква справедливост. Тъжната истина на нашето време...

Сега ще изкарате детето виновно. Става въпрос за дете!!! Я си помислете вие как сте мислили и какво сте правили като деца. Да не сте били вързани за мама и тате 24 часа в денонощието, или за радиатора вкъщи!?! Явно сте забравили.

Аз когато бях на 7-8 скочих пред кола и след това избягах. Ако ме беше блъснал шофьорът, вината си беше 100% моя.

Млад шофьор ? 31-18/19 = 12/13 год.

Мъка, мъка … за всички една голяма мъка.

Какво прави 12 годишно дете на пътното платно с колело, на тази възраст само в парка. Навремето беше друго, защото нямаше толкова коли, сега законът не дава право на малолетен да се движи по платното с колело.

Сега ще се мъчат да изкарат шофьора на автомобила виновен, при положение че колелото е било на пътя и е било без светоотразители ... жалко за детето, но виновно си е то и родителите му !

имало ли е фар на колелото, светлоотразителен знак,.....настръхнало Лясковец. Срещу собственото си малоумие.

Какво прави 10 годишен в 18:30 октомври месец с колело на пътя. Що за малоумни родители има.

Ами, то си пише... майка му го пратила до магазина. не знам що за безотговорен родител трябва да си да си пратиш детето си в тъмното с колело по недобре осветен път /найстина в статията не пише дали е било със светлоотразителна жилетка и фарове на колелото/ но дори и така да е било е опасно да се кара колело в тъмното, особено за дете!

Ето такива са ни всичките учители: пълни безхаберници, които даже вече както се вижда карат пияни и с много висока скорост... И после ми казват как искали все по-големи заплати... Явно това, което и сега ви се дава ви е много... Защото: 1. имате половин ден работа 2. имате три месеца ваканция 3. резултатите от вашата "работа" са плачевни 4. явно вече убивате и децата ни по пътя, с колите, които сте си купили с тия увеличени и надути заплати... 5. на запад вече отдавна вместо хора училите, има роботи... 6. явно не сте нещо по-различно от останалите, които се качват да карат пияни и дрогирани!

покажи как се прави стани учител - дай промер

оо, мой човек, искам да ти кажа, че аз просто няма как да стана учител, защото знам прекалено много за света и имам прекалено престижна работа... аз ако стана учител, ще ме изгонят на първия ден (макар, че после ще направя така, че да съжаляват, ама айде...), защото ще започна да обяснявам на учениците нещата как са действително... Да, ама у нас това не се цени, сещаш ли се?

прост народ - слаба държава, отдавна е казано Убавецо, каквото и да стане , все учителите виновни, все неправели нищо, а къде са родителите, те въобще интересуват ли се от отрочетата си. 80% от тези родители хич не ги е еня какво и къде правят децата им, учат ли или не, дали се развиват положително или потъват. Но то това е налагано от 25 години, и това са резултатите, и по-лошо ще става. Не оневинявам учителя, Господ да му е на помощ, трудно ми е да си предаствя какво му е психологичното състояние. Но не бива да не гледаме и обществото - неглижиране на образованието, маргинализация, некадърни директори на де що е на държавна издръжка, ко пък политически коректни. Моите съболезнования на родителите, бог да прости детето, бог да прости и България

А детето със светлоотражатели по колелото, светлини и светлоотражетелни дрехи ли е било?

Няма по-слаби, арогантни и недисциплинирани шофьори от българите. И това в световен мащаб!

Много ти е малък световният мащаб. Вероятно се простира от Сунгурларе до Тутракан.

Детето е било без каска,без фар на колелото и без светлоотразители.Родители,контролирайте децата!

улицата в непрогледен мрак. лапето облечено като нинджа в стелт режим. и колелото в стелт ражим - без светлини Ако го видиш може да го избегнеш. Ако не го виждах все едно го няма....

Сигурно е виновно и, че се е родило...

Каска, ламби, шарки? Какви са тия ЛГБТ ценности! Никога не бих облякъл детето като западен гей!

Гербаджийската кметица управлява повече от 10 г, а градът е потънал в мръсотия и запуснатост. Ср амота за този малък град с данъци от Аркус и др да няма пари, че да бъде чист и подреден. 4 души са загинали на тоз участък, а тя казва, че всичко е наред. кЪДЕ са парите от данъците на хората