Психолози влизат в 52-ро ОУ след трагедията с дете на 11 г.

Психолози от националната мобилна група към Министерството на образованието и науката (МОН) започват работа в 52-ро училище в София още тази сутрин.

Обратно в новината

Коментари - Психолози влизат в 52-ро ОУ след трагедията с дете на 11 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Родителите стоят настарна и оставят децата "сами да решават" проблемите помежду си. Родителите не са наясно кога и как да се намесят адекватно поставяйки границата между редно и нередно. Непрекъснато съм свидетел на това като родител на две деца следейки отблизо реакциите на другите родители около мен. Масово родителите стоят пасивни когато например двете им деца се сбият камо ли с друго дете извън семейството.

Винаги в такива ситуации показват , че престъпника е бил най-добрият , нищо лошо до сега не вършил , много примерен .... Един път не съм видял да се каже нещо лошо за него !

В такава ситуация не бих си позволила да коментирам кой крив кой прав, но фактите са факти. Едно семейство е очернено завинаги и никой няма да запълни празното място в сърцата им!!! Изказвам съболезнования на родителите! Поклон пред паметта на детето. Като майка да две деца протестирам срещу така създадената система в училищата! Опорочиха училището като институция, а учителите нямат никакви права. Защо? В крайна сметка на училище се ходи за да придобиеш знания и ако някой няма това желание да ходи да придобие знания, от коя страна се държи мотиката. Пустеещи села в България вече има много. Преди години имаше трудово възпитателни училища. Има ли ги или ги закриха? Имаше поправителни домове последния в Бойчиновци май е пред закриване. Защо? Кога институциите ще се вземат в ръце и ще направят нещо градивно. Стига с тая разруха. Кога ще има контрол и правила, които трябва да се спазват и в случай, че се нарушават да се предприемат ефективни мерки. МОН, Полиция, психолози, педагогически съвети и всички други консултанти, които смучат по веригата какво ще кажат??? Родителите са виновни, защото така е най-лесно за се оправдаят. А родителите бъхтят за да внасят данъци и такси всякакви, да ги скубят като кокошки за какво ли не, да издържат цялата тая пасмина от бюрократи, които ще отразят в регистрите инцидента и ще продължат по същия начин. А родителите на това дете как ще продължат????? Някой ще поеме ли отговорност? А как ще продължат родителите на другото дете? И кога някой ще потърси сметка за това какви мерки се взимат за да се предотврати този порочен кръг???

Когато политиците се държат като мутри езикът им не приляга на едни държавни глави и хора които са отговорни за възпитанието на цялата нация е абсолютно нормално по веригата всички да се избиват ,псуват да не спират на зебри или да минават на червено ,нека хората не се правят на разсеяни

Родителите на убиеца къде са и кои са?! Тях няма ли да ги покаже някоя медия, да ги чуем и тях колко много страдат и колко са нещастни, че такова страшно "предизвикателство" се изпречило на пътя им?!

удърът е бил зверски в корема за да разкъса черния дроб???дете на 11г. готов престъпник, с родители същите!2 г.са го търпяли в училище?Бил "проблемен".А сега педагози и даскали следствени....

В моето училище 112 то по татово време имаше лекар ,мед.сестра и дори зъболекар ,имаше оборудвани медицински кабинети ,отделно имаше някаква длъжност възпитател ,който се грижеше за реда в междучасията и по разни мероприятия ,както и дружинна ръководителка ,която вече нямам спомен с какво се занимаваше точно ,но и тя се навърташе при децата.

Елитно училище, с елитни деца. разбирай, деца на мутри и мутреси. Които си възпитават детето, че е нормално да риташ в корема. Толкоз. И така във всички училища - и в скъпите, и в селските. Всички родители казваме на глас "Пази Боже".

Абе, демоНОкрация - убийства, дрога, ментета, гмо-, медийни промивки, чалга, зрелища с насилие, разврат, порнография, мошеничество на всички нива, сриване на образование, здравеопазване, сигурност...

Ей го и тоя! И на него демокрацията му виновна. На крива ракета - космоса й пречи. 1. Няма демокрация в България. Няма как да има, защото журналистиката ни е платена, т.е. свободата на словото е гола вода. Гражданско общество няма, защото няма как да има такова, когато нацията ни е робска и си мечтае за тоталитаризъм, тъй като не знае какво да прави със свободата си и си иска ботуш над главата, типична психика на роб; 2. Управлявани сме от наследниците и бодигардовете на тоталитаризЪма. А този вид същества освен да крадат и да лъжат друго не умеят; 3. Днешните деца са възпитани от родители възпитавани по времето на соц-а. Как така толкова морални личности са успели да създадат и "възпитат" толкова неморално поколение! Сигурно телевизията им е виновна, а и американските филми. Друго си е да гледаш руски филми за войната (например), там няма убийства, те само с думи сразяват врага си.

Как да ти го напиша по-ясно бе, КРЕТЕН!?!? демо НО крация, бе ИДИОТ.

На времето в междучасията сме се ритали ,борели и какво ли не, но чак смъртен случай не е имало ,ожулени колена ,пукнати глави и други такива бяха ежедневие ,децата на тези години са като котки ,лесно се нараняват ,но и бързо заздравяват ,аз лично два пъти съм чупил ръка ,за другите рани и натъртвания вече не помня ,сигурно са стотици и не мога да си обясня как е починало това дете от един ритник в корема ,нека да излезе експертизата и да видим.

ChatGPT

Ритника пука ребро. Реброто пробива далака или черния дроб. Децата си траят... сестрата нехайства... ето как

Ти да не си коремен хирург ,че толкова категорично се изказваш или си присъствал на аутопсията.

ChatGPT

Уви... нищо няма да се промени. Ще говорят за случая още 1-2 дни... след което ще го споменат след месец... след година и ще се потули всичко. Решение на проблема не се търси. Провеждат се само едни "разговори" и случая се затваря. Виновни - както винаги няма.

И сега ще последват множество разговори с "националната мобилна група" на МОН и педагогическия персонал както при другите случаи. Накрая всичко ще си бъде както преди,като изключим мъртвото момиче за което никой няма да понесе отговорност тъй като децата убийци(независимо дали е умишлено или не убийството) не бива да бъдат наказвани,а само смъмрени(думи на един гении от МОН).

Няма да бъде "както преди" - деградацията ще се задълбочава, до пълен разпад и унищожение на обществото и народа.

Поредните огромни проблеми, които толерастично прекръщаваме на предизвикателства!!!

Безпрецедентна национална катастрофа, която дебилите кръщават "проблеми", а пък толерастите "предизвикателства".

Учителите не могат да наблюдават непрекъснато децата! Родителите също! Лошото става за секунди! Дори пред очите ни и нищо не можем да направим! Трябва да се върне редът в училище! Да няма блъсканици и ритници в коридорите, да няма нецензурни изблици в час и обиди към учителя, да не могат агресивни родители и хора да влизат в училищата, за да бият учителите или нараняват децата, да не се продават наркотици в училищата и около тях! Държавата, МВР ще решат въпроса, а не психолози!

Лошото става за секунди, но по-важно е след това как се реагира. не може да поведеш дете, което повръща кръв, към кабинета на сестрата, без да го придържаш. Този удар в радиатора изглежда като доста сериозна травма.

А кой, преди това, ще реши "въпроса" на държавата и МВР.

ЩОМ Е НУЖНО,ЩЕ ГИ НАБЛЮДАВАТ КОТО НЕ МОГАТ ИМА И ДРУГИ ПРОФЕСИИ СЪС СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА-ЧИСТАЧКИ,ПРОДАВАЧКИ И ДР....

Имат ли представа тези, които работят в Агенцията за закрила на детето какво е съдържанието на филмчетата, които се гледат от децата по телевизия Картун нетуърк?

ChatGPT

За справка: подобни филмчета гледахме и ние (децата на 90-те)... Филмчетата с насилие си бяха нещо обичайно и тогава... разликата е в дисциплината и етикета, които не бяха наложени и набивани в главите от невръстни деца. Разликата, е че тогава бяхме много по-социални... сега децата не правят разлика между измисления свят, който живеят и реалния. Няма ги вече методите, с които възрастните (родители и учители) да приземяват децата. Картун Нетуърк е най-малкия проблем в случая

Какво толкова 'ужасяващо' се случва във филмчетата по Cartoon Network?

Има стара рецепта за "агресивни" деца - бой,еван и сръбска музика,колкото и да са "малки". Ама "демокрацията - на,окъка всичко. Да си търсят парите и детето от Костов и другите "демократи".

И на тоя демокрацията му виновна. А като се нас.еш и тогава ли демокрацията ти е виновна. Писна ми от роби, които не виждат по-далеч от носа си, не знаят какво да правят със свободата си, "възпитават" лигльовци и лигли и си мечтаят за тоталитарния ботуш, когато подобни новини не се пишеха по вестниците, а по телевизията само розови очилца носеха. Заблудени овце.

Деца до 12 години не трябва да се оставят сами. Учителката е оставила сами 26-28 ученика за неопределено дълго време и се е случило нещастно събитие, последвано от доста некадърни реакции от страна на възрастните. Не разбирам защо се обвинява единствено детето, което щом е тренирало таекуондо, е имало изграден рефлекс да отвърне с удар на нападение. Целта на бойните изкуства е точно тази - да ти изгради рефлекс да отвърнеш при нападение, без да се замислиш.

А защо да не ги остави сами, нали са деца, хора, човешки създания, за които се предполага, че имат разум, а не зверове, а?! На тази възраст се е случвало изневиделица да ни се появи свободен час, влиза класната и императивно казва: "Другарката Х. отсъства, моля, останете по местата си през тези свободни 45 минути, четете си книжки, разговаряйте помежду си, смейте се, но така, че който мине по коридора покрай стаята ви да не разбере, че вътре не се провежда учебен час". Е, точно така постъпвахме, защото имаше дисциплина, респект към учителя. А не слободия като сега. Съжалявам учителите, нямат право да повишат тон, да направят по-остра забележка, да накажат. И не говоря наизуст - сестра ми е учителка, всеки ден трябва да мобилизира цялата си дипломатичност, за да издържи на откровените провокации, умишлено отправени й от учениците. Защото знаят отлично, че наказания НЯМА.

По закон е забранено да се оставят сами.

Освен това проблемът е, че тази учителка вероятно е пред пенсия и вече надали успява да се справи с децата. Нали виждам в училищата за какво става въпрос. Повечето преподаватели са над 50 годишни и не стават вече за тази работа. Държат ги само, защото нямат алтернативни млади учители.

Айде ходи ТИ стани учител. Щото всичко тръгва от безотговорните родители. За тяхна угодия създадоха целодневното обучение, за да могат родителите да не са грижат и половин ден за децата си. Ако го няма занималните, сигурно ще има дастатъчно даскали за редовните часаве.

Изобилстваш от неадекватности: 1. В Швейцария от 12 г. (включително) нагоре имат юридическо право да гледат по-малки деца срещу заплащане. И го правят, при това успешно. Не само оставени сами, но и с отговорности. В България се отнемат отговорностите на децата и те стават боклуци. Защото ги възпитават комунистически боклуци. 2. Обучението по бойни изкуства има за цел точно обратното - да тренира воля и чест, да подтиска агресията и да я превръща в устойчивост. Това е целта на истинското бойно изкуство. Който вижда повърхността и не вижда съдържанието, не е на ниво. Разни боклуци наистина учат децата на агресия в бойните изкуства. Истинските учители възпитават личности с много позитивен характер и стожери на етиката. ... Боя се, че при толкова повърхностност на възрастните екземпляри днес няма как децата да растат умни и стойностни. А защо възрастните в България днес са повърхностни и меко казано неинтелигентни, вклключително и емоционално неинтелигентни - търсете във времето, в което са възпитавани. Дори фашизмът не нанася толков атрайни щети върху личността... Днес над 90% от икономически и социално активното население на Бългаиря е от възпитаници на комунизма.

Българите като цяло са си доста злобни, по-лесно е да обвиниш едно дете за нещо, за което е трябвало да отговарят възрастните. Ти сам казваш, че от 12 години в швейцария им се дават такива права. Супер, първо, тук е България и си има български закони, второ, те нямат още 12 години. Очевидно нищо не знаеш за бойните изкуства. Тренировките възпитават децата, но едно движение се повтаря по хиляди пъти, за да се реагира бързо в случай на заплаха.

Безизходицата е , че лошия материал ражда лош материал.

Децата са агресивни още от яслите. Нервни ,изпростяли родители, наркотици, алкохол, чалга,безработица....................

Медиците нямат никаква вина.Вината е на учителката ,но свидетяля го няма вече.Тя не е повярвала на детето,неглижирала е проблема, как медиците да го спасят в този случай.Нека и тежи на съвестта .

Вината е на дрисльото дето е убил съученичката си и на неговите родители, не на учителката. Стига сте прехвърляли вината върху трети лица.

А аз да попитам, къде е била линейката?! Пак ще ни лъжат нагло как се била забавила само 8 минути. Е как може родителите да стигнат преди бърза помощ, самите те да правят опити да го реанимират, не веднъж а цели 3 пъти!? Защо го търпим това бе хора, дайте да отидем пред здравното министерство и да видим, защо се трошат милиарди за калпави магистрали а няма пари за линейки и доктори от спешна помощ. Утре може да се наложи на нашите деца.

Стига глупости! Насилието в българските училища вече е извън контрол! Психолозите няма да решат проблема, както и учителите! Само полицията ще сложи ред и ще създаде респект на учениците към училището, учителите и към съучениците си! Другото е ала-бала! Колко деца трябва да умрат или да бъдат осакатени!

Трябва да има санкции спрямо агресивните деца ,а именно да се вписва провинението в досието му и когато реши да кандидатства за елитно учебно заведение да се има предвид това. Децата имат права ,но и повече задължения.Едно от тях е да учат защото по конституция образованието е задължително. Учениците трябва да се възпитават от родителите най-вече и от учителите ,че в обществото има йерархия и тя е задължителна.В училището директорът стои най-горе,след това са учителите, административния персонал и чистачките.Накрая на стълбицата стои ученикът.Той е там за да учи.Това трябва да се внушава на всички подрастващи.Другото на което родители и учители трябва да възпитават у тях е уважение към ближния,към съученика или съученичка или в превозното средство към по-върастните.

да живее демокрацията - наркотици и насилие за децата ни! мразя тази демокрация, искам си бай Тошо!

Няма по-тъпо изказване. Къде в България видяхте демокрация. Та нали учениците и бодигардовете на правешкия селянин си ни управляват и до днес, нали са негови възпитаници всичките те! Къде има демокрация. Писна ми от глупаци, на които все някой им е виновен. Днешните деца са продукт на възпитанието на поколението възпитавано при бай Тошо, защо така не предадохте на децата си добра ценностна система или възпитание ... ще ви отговоря, защото не сте ги имали, защото при бай Тошо се уби духовността а от там и ценностите, а без ценности няма как да възпиташ правилно. Иначе, обвиненията ви са типични за "На крива ракета, космоса й пречи!".

90% от икономически и социално активното население на България днес е възпитано и образовано в комунистически условия. Къде виждаш демокрация?! България е посткомунистическо чистилище от комунистическия боклук. И така ще е задълго. Комунизмът е най-голямата пошлост.

България - много фактори събрани накуп! Увеличение на насилието три пъти за 6 години, либералната реакция за което е лицемерно вайкане и ритуално обличане на розови тениски. Докато либералната плесен не бъде изчистена от образованието, ще се превърнем окончателно в шокирани перманентно идиоти. В розови тениски.

Колко стотинки ти платиха за тоя коментар? 20 или 25?

Какъв шок?! Нали трябва да свикват да стават и те софийски продукт - да ругат с ножове, да укриват престъпници, да стават укриватели до ниво директори на училища и учители, за съседи и съученици е ясно... ово е стАндарт. Какво толкова ги е шокирало, да не би да са наврели в дранголника даскалите и директора на училището на касапина с нож?! Или родителите на тоя с ритниците да са задържани за 48 часа и да ги чакат 5 години строг тъмничен? Няма страшно, развивайте се.

ами като доста от децата са със психически проблеми и учат заедно с нормалните те така ще става...

DrLecter

Ама, ако има такива деца - длъжен си да подадеш сигнал за тях до "Социално Подпомагане" - Отдел Закрила на детето - по местоживеене. Отделно, може и до ДАЗД. Това са длъжни да направят и директорите на училището. О ЗД, след като са сигнализирани по надлежния ред - тогава отговорността е тяхна.

Коментарът Ви показва Вашата негамотност по въпроса. Децата с увреждания, включително и децата с психически проблеми, не са агресивни в повечето случаи, ако има пък такъв случай - повярвайте, веднага от училището намират начин лесно да се отърват от него. За разлика от уж "нормалните" деца, които са с проблемно поведение, зле възпитани и които реално стават убийци и насилници, и тормозят другите деца. За съжаление тях не могат да ги изгонят така лесно от училище, защото се водят нормални. За сметка на едно кротко аутистично дете, например, което от време на време просто става от чина и това е "ужасно" провинение, законът дава право с измислени врачтички и се отървават набързо. Но пък търпим "нормалните" агресори и насилници, които тормозят, обират и бият децата ни в училище, защото законът позволява. Не сме дорасли като общество изобщо, отделно народът изпростява все повече, шанс няма.

Май не сте виждали много деца с аутизъм ... нито пък със СОП, което вкл. и детска шизофрения. Влезте да преподавате в клас с такива деца - 1 работен ден няма да издържите, гарантирам Ви! Нямате си и идея за какво говорите...

поработят с родителите на децата. Родителите могат да възпират, както и да дават личен пример кое е правилното поведение. Защото днес е друго дете, а утре тяхното дте. Отстояване на интересите при спазване интересите на останалите. Това е балансираният ,успешен човек, добре подготвен за живота.

"защото той очевидно страдал от мисълта, че на 11 години е станал убиец." Милият той, страдал...сигурно и тву-то ще му се размине, а родителите на починалото момиче?!? За тяхното страдание някой мисли ли?

Недей така. Шокът за това дете е огромен. При всички положения, то не е искало да убие никого. Станалото е наистина огромна трагедия, но е това - нещастен случай. Не забравяйте, това е само дете - на 11 години не може да има никакъв умисъл в действията му - той е действал съвсем импулсивно и в никакъв случай не е направил нещо, което не се прави в това училище. Бог да прости другото детенце. Живеем в шибано време...

Изобщо не съм съгласна, за това че някой е забравил да обясни на детето си, че всяко действие и решение има последствия сега едни родители са покрити със скръб.

Някак не мога да си представя как точно е нещастен случай, как по-точно му е залитнал крака, та да удари с такава сила?!? Очевидно момичето е било на пода, иначе не знам какъв мощен ритник трябва да е за да спука далак?!? Иначе това, че законът изключва вината при тази възраст съвсем не означава, че няма такава. Няма такава за пред правосъдните органи, за пред хората - вина има!

Интересно ми е какво ще се случи с този 11 годишен убиец .

Строши ли се колата, пътища много. Жалко за детенцето, съболезнования на родителите. Докато в образователната система парите следват ученика, ще е така: заради едно проблемно дете с отклонения във възпитанието и ценностната система ще страда целият клас. А учителите са с вързани ръце. Не могат да наказват, да гонят от час, нищо нямат право да предприемат.

туи дете е готово за исламска дръжава да го пращат тама

Всеки ден стават сбивания къде ли не. До колкото в пресата изложиха случаят, момичето е ударило първо. Според мен е трагичен нещастен случай, жалко за родителите.

А ти неувъжаеми знаеш, ли че момиче и жена не се удрят дори на шега?

Авторитетът на училището като институция, както и авторитетът на учителското съсловие отдавна са стигнали до критичния минимум - най-вече благодарение на така наречения делегиран бюджет. Няма изключване от училище, няма наказание, за проблемните апапи се прилага най-много разговор с психолог. Е, от този невръстен безхаберник, който не различава добро от зло, как да не израсне един добре усъвършенстван и вечно ненаказван тиран и хулиган, който на всичко отгоре се радва на страха у околните и самозванството си на лидер? Виновни били учителите и родителите, а сбърканата образователно система само гледа да дава акъл и никой не й вменява никаква вина, която е в основата на целия абсурд, наречен "образование".

Прав сте, но мисля че неглижирата ролята на родителите. За съжаление напоследък ми прави впечатление, че доста от децата са безобразно разлигавени, без никаква ценностна система (неща, които им се дават в къщи), освен това доста от родителите се сърдят, да не кажа вдигат скандали, ако на детето им е наложено наказание или някой е говорил по-строго с него (не че строгия тон много впечатлява едно лигаво дете). Иначе за останалото, както казах сте абсолютно прав.

Възможно е и да пренебрегвам ролята на родителите просто защото вкъщи никога не са ме "възпитавали", а и синът ми така си и остана - не го "възпитавахме", само се смеехме и си говорехме, и в крайна сметка на всички ни беше криво, че детството отминава бързо. Така и не се сетихме, че смехът и обичта са невероятна броня срещу лошотията, и човек израства като естествен лидер и в средата, и в кариерата си, и сред всички, с които си има работа. В този смисъл - да, родителите наистина имат решаваща роля в израстването на едно дете, след 7 - 8-годишна възраст решаваща е средата и ако преди това родителите не са си подсигурили детето, тогава то вече е в риск. Не е трудно - само смях и гушкане, и енергията зарежда човек за цял живот.

Няма ли труп-няма и грижи, така е в булгаристан!!!Всички на вън!

Миналата година едно цигане безпричинно нарита дъщеря ми в корема. Както си е стоял на чина - в час!!! Детето ми се обади от телефона на учителката и се разплака, а тя му го издърпа и взе да ми обяснява, че преигравала и нещо толкова не било станало. Мъжът ми отиде на място веднага, при директор, жалба, обяснения. Уж наказаха въпросното хлапе - било му 100-на проява и все го ПРЕДУПРЕЖДАВАЛИ!!!!! Директорката заяви, че му спират безплатния обяд, то било социално слабо и това щяло да окаже ефект. Дъщеря ми каза, че още от другия ден пак било в стола с безплатните купони....... Психолози.... директори.....ТВУ-та трябват! Плявата настрани от нормалните деца! Аман от толерастия!

"цигане" Внимавай да не те открие Хелзинския комитет, после заради репликата ще изгонят дъщеря ти от училище с доживотна забрана за обяд!

DrLecter

Ама, ако има такива деца - длъжен си да подадеш сигнал за тях до "Социално Подпомагане" - Отдел Закрила на детето - по местоживеене. Отделно, може и до ДАЗД. Това са длъжни да направят и директорите на училището. О ЗД, след като са сигнализирани по надлежния ред - тогава отговорността е тяхна.

Въпросните СЛУЖБИ, агенции и пр. паразитиращи институции н е вършат н и к а к в а работа! И освен това, когото някой даскал и директор се осмели да прати такъв сигнал, смятай, че после катунът/мутрата го е причакал и пребил.

Това не е вярно. По думата толерастия мога да съдя, че си го измислил и коментарът ще влезе в някой отчет към агенциите на Нинова. Къде си видял агресивно циганче да ходи на училище? Такова не е имало от 30 години.

А деца наричат малкия ми син 'мангал' и 'резняк'. Защото е с по-тъмна кожа. Децата, нито моето, нито другите, не разбират тези думи. Научили са ги от родителите си. Трагедията на един народ. После кой ни е затрил. Ами ние самите - от злоба, омраза и високомерие.

Според мен вина имат и родителите. Тази агресия явно не е от вчера. Може би в семейството има някакви прояви на агресия. И сега ще минат само с едно "много съжаляваме" за случилото се. Кой ще върне момичето? Психолозите трябва да поработят и с родителите.

Родителите няма сами да си пратят детето в ТВУ. Това е работа на институциите - училищно настоятелство+детска педагогическа стая. И когато е ясно, че едно дете не спазва правилата - беж настрана от другите. Една гнила ябълка разваля всички останали. И бегай с тия как са все деца и трябва да им помагаМЕ ..... докато пребиват ежедневно някого. Я дете, я учител.

РАЗГОВОРИ,РАЗГОВОРИ,РАЗГОВОРИ НЯКОЙ НЯМА ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ ДА СЕ СЕТИ,ЧЕ НЯМА ПОЛЗА ОТ ТЯХ.СТИГА ТОЛКОВА ТРЯБВАТ ПО-СЕРИОЗНИ МЕРКИ.

За да се спука далак или черен дроб на дете, ударът е бил със зверска сила. Всички сме били деца и сме се ритали, но такова чудо не е било. В статията се казва че детето е било проблемно и неконтролируемо. Отговорни са институциите, които не отделят настрани проблемните от нормалните деца. Т.е. училището е неконтролируемо, както и институциите. Училищата в този им неконтролируем вид са опасни за децата.

Да, както го каза един много умен мой приятел, училищата в момента произвеждат кадри за 3 институции - за болниците, затворите и... гробищата.

Първо в училище влизат психопатите, след тях, но късно лазят психолозите... След уж "новият" закон за училищно образование, оказва се, че положението в училище не се е подобрило, а точно обратното - силно се е влошило! Незабавно да се преразгледа Новият училищен закон, който да защитава и двете страни на учебния процес, включващ и учениците, и учителите! Да не се дава предимство на учениците, защото "носели пари" и всяка ОВЧА ученическа глава е нужна за финансовото обезпечаване на училищната институция!

Авторитетът на училището като институция, както и авторитетът на учителското съсловие отдавна са стигнали до критичния минимум - най-вече благодарение на така наречения делегиран бюджет. Няма изключване от училище, няма наказание, за проблемните апапи се прилага най-много разговор с психолог. Е, от този невръстен безхаберник, който не различава добро от зло, как да не израсне един добре усъвършенстван и вечно ненаказван тиран и хулиган, който на всичко отгоре се радва на страха у околните и самозванството си на лидер? Виновни били учителите и родителите, а сбърканата образователно система само гледа да дава акъл и никой не й вменява никаква вина, която е в основата на целия абсурд, наречен "образование".

Имаше го в друга медия: Останали са в клас да играят на популярната игра "бащи и майки". Момчето пада, като при инфаркт, момичето почва да му прави "уста в уста" и масаж за съживяване. Това на 11 год., раничко май? Да, ама сценарият се объркал, вместо на "чичо доктор", станало на "дядо поп". Нелепа история ;-(((

интересно тези психолози какво изобщо работят щом сега влизали...

ТВУ-та трябват

ПсихолЪгията е най-големата шарлатания на "модерния свят"! А иначе как гръмко звучи само: "психолози ВЛИЗАТ..."! Се едно, че са некакви пожарникари/рамбофци...

няма вече дарява. няма барза помощ. няма пирогов. навсякаде работят некадарници. без морал без сарце.

След дъжд-качулка. Да не толерират гамени!!