Директорката на Ана-Мария с предупреждение за уволнение

Директорът на 4-то помощно училище "Проф. Димитър Кацаров" е наказана с последно предупреждение преди уволнение заради случая с Ана-Мария, която е с аутизъм.

Обратно в новината

Коментари - Директорката на Ана-Мария с предупреждение за уволнение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който вярва на тези родители нека да поработи за ден-две в това училище и после да говори!Ама едва ли ще остане там за повече от час!

Интересно, колко време ще успеят да останат ако са родители на такова дете?

Как може да се вярва на дете с проблеми?Това е абсурдно!Аз съм работила с такива деца,наистина голяма част от тях се събличат,без да осъзнават това!!!Директорката няма вина.Това са изключително трудни деца,непредсказуеми.Не знаеш как ще реагират..

Много добре се знае как ще реагират. За щастие или за нещастие тези които "работят" с тях не знаят.

Как директорка ше изхвърчи от поста, за който всички такива си мислят, че са се венчали вовеки веков! А вие по-скоро проверете, тя на кого каква е и тогава ще ви се изясни, защо е "наказана" само така! Това да беше в нормално общество с нормална образователна система, досега женицата да е хванала метлата пред някоя квартална градинка.....

Каква метла! Някъде другаде да са я хванали.

Hаказанието си е работа на бащата на момичето, дано не е чак толкова глупав да го чака от институциите.

За съжаление и аз стигнах до същия извод.

а ако публикуват снимка на въпросната директорка - няма нужда да я наказват - нека навсякъде да се чувства като прокажена ...

Аз лично бих си подал оставка сам, ако се стигне до тук. Какво доверие в нея е останало? Остава впечатлението че, дори тя да не е знаела, е много вероятно това да станало както се предполага от родителите.

Само едно ще кажа-няма не наказано добро! Да го разбира който както иска!

Снежана

Не дай Боже, от такова добро! Добрите неща не се правят срещу заплащане, но трябва да се изпълняват, ако за това ти се плаща. Да отбележа от данъкоплатците. Знае ли някой колко струва едно такова дете на държавата. Накрая се оказва, че плащаме ако не на престъпници, то на хора намерили удобно местенце да седят без никой да им търси сметка.

Не, жената каза, че "тъй като педофил не е имало от 75 години в това училище, не може да има." Транспортът е много важен, та целият персонал да го обсъжда два часа. За другото не е мислела, че ще се стигне до там и обикновено не се стига. Подаваш молба в ДАЗД, в полицията, изпращат те в съдебна медицина / там, не може преглед без лицето да е в съзнание и да се съгласи на такъв/ и си отиваш по живо и по здраво. Аз не знам кой ще отговаря за 24 часа по закон.

Какво е знаела не се знае, но със сигурност този който е трябвало да бъде там и да знае не е бил. Дори и нищо да не се е случило, то винаги ще остане съмнението за лъжа и прикриване. Най- лошото, че вероятността да докажеш нещо е на практика равна на нула и, че винаги има контра аргумент.

Тъй де!?Да попитам и аз като другите форумци!?А, оная маймуна Кастрева, която словоохотливо обясняваше, как детето постоянно се заголвало и си вдигало дрешките нагоре!?И най-вероятно намекваше, че то едва ли не, се предлагало на всеки срещнат, не трябваше ли да я "накастрят" с едно дисциплинарно уволнение!?И да замине на улицата!За злостното очерняне на едно малко дете!Да не би тая, като чернеше детето, да си е мислила в тоя момент за нея си!?Как, тя най-редовно си вдига нагоре роклите отзад и след това удобно се хваща за палците на разкрачените крака!?

Тя жената се извини. Не е толкова глупава за разлика от директорката или не се мисли за толкова недосегаема.

тази Кастрева кой ще я уволни!?

а родителите кой ще вкара в затвора за клевета?

И затова "невинната" директорка е наказана! А клеветиш най-нагло ти!

Снежана

Каква е клеветата на родителите? Това, че на въпросната дата по нареждане на директорката децата са били оставени на помощен персонал за два часа? Това е открила ДАЗД. На майката е категорично казано, че детето е било под постоянния поглед на учителката. Това, че не е подаден сигнал по закония ред за дете в риск, а место това се обяснява как "кой ще повярва на аутист". Това, че станаха за смях за намерения сутиен в присъствието на техен персонал върху шкафчето в класната стая и не знам колко наброи версии за което станаха за смях.

Твърде й е малко за случая. Мисля, че трябва да е с уволнение. Такава е комисията. Не, по- точно това е нивото на обществото ни.

Не са добре и родителите, да не мислите че е лесно да се отглежда такова дете, самите родители имат нужда от психиатрична помощ, както и детето. Лошото е, че са изключително неблагодарни и не оценяват какво прави за тях обществото, колко много средства и внимание се отделят за грижа за техните деца.

Страшно много се прави за тези деца , мда . Завират ги в някой ъгъл да не са на показ , дискриминират ги още от съвсем малки . Ти в България ли живееш , що то тука нищо не се прави за тези деца ! Всичко е за сметка на родителите , вземи попрочети малко преди да пишеш глупости!

Къде прочете родителите да пишат това? Те питат защо там където това е по закон регламентирано не се спазва?

ПРЕЗ 2015Г. В ЧЕСТ НА 24 МАЙ ДА И СЕ ВРЪЧИ ОРДЕН"КИРИЛ И МЕТОДИ"-1 СТЕПЕН!!!ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА???

Каква държава? Я виж коментарите! Ние сме държавата!

Не, да стане министър на МОН.

"Гледам и не вярвам на ушите си"... Какви коментари, какво чудо?!!! Как така никой не е в подкрепа на родителската версия, как така никой не иска и си завира главата в пясъка за такива деца, като Анна-Мария?! Още от тоталитарно време ни беше насаждано, че тия хора не са хора, че трябва да са на места забравени от Бога, че трябва да ги отбягваме.... А единственото от, което се нуждаят е внимание, търпение, разбиране и обич. Тези същества са толкова чувствителни, толкова беззащитни, че е абсурдно да твърдят някои от тук изказващите се, че с нейния ръст и тегло(което е ужасно, че изобщо се коментира) ти смачкала хора... Наистина вече не ни е останала човещина... Жалко е, че голяма част от хората мислят така. Грозно е, долно. Хора, къде е ЧОВЕЩИНАТА ВИ?! Уважавайте и обичайте различните от вас, недейте така да ги дамгосвате и да се правите, че не съществуват.... Никой не е застрахован от "различно" дете...

Как да има подкрепа за родителската версия, като се разбра, че издиша от всякъде. Майката съобщи преди седмица, че знае кой е човекът насилвал ауститчето, а днес и двамата родители казват, че не знаят кой е. Цялата работа е балон, който спука вече.

Снежана

Интересно къде го прочете или чу това?

Това не значи да се наказват хора без доказателства, само защото изтерзана майка на болно дете си еизпросила малко внимание от отчаяние

Снежана

Наказват се за административни нарушения с доказателства - проверка от ДАЗД и комисия от МОН. Другото още се разследва.

Това не значи да се наказват хора без доказателства, само защото изтерзана майка на болно дете си еизпросила малко внимание от отчаяние

Защо не прочете какво коментират за случая с 22 убитите деца в САЩ.

Чете човек тези коментари и се чуди как може да се хвърлят камъни по родители на дете с аутизъм, че дори и по самото дете, а в същото време да се подкрепя Борислава Латинова в твърденията й за унизителен обиск? Чудя се и се мая. Някое копче на клавиатурата ли превключва масовия вой?

Родителите очевидно не са много читави. Има нещо гнило в цялата работа, увъртат, служат си с недомлъвки и много театър разиграват. Какво, като имат дете с аутизъм? Да не би това да ги прави привилегировани?

Да!!!!!!! И аз така твърдя. За това се чудя как се превключва клавиатурата в подкрепа на Латинова, че много ми се иска при следващата статия за нея, да оплюя полицията

И глобата, и наказанието ще паднат в съда. А на директора и учителите ще трябва много хора да се извиняват.

и на педофила също ли?

педофил няма!!! Всички го разбраха. Ако има е само в главата на майката, но и това не е сигурно.

Снежана

Най вече или зависи кой е.

Да, ако отпадне и правилника и закона.

Ти първо прочете ли защо се наказва тази директорка и от кого?

Защо родителите не казват какъв е резултатът от прегледа в Пирогов? Защо увъртат? Ако прегледа бе установил насилие, сигурна съм, че щяха да издънят медиите с рев и тръшкане! Явно не е установено нищо такова и затова шикалкавят.

защото е следствена таина

Прегледа е следствена тайна (много удобно), а постоянното съобщаване на "подробности" по случая не е следствена тайна? Айде бе!

неприятно е да гледам тези родители,които упорито налагат хипотезата си за сексуално посегателство на 13годишната им дъщеря и като по учебник насаждат твърдение,че върху "детето" има сексуално насилие. гадно.

ти мислиш, че нищо не се е случило, така ли да разбирам?

Да, по- добре е да си мълчат. Хем посегнали на детето им, хем да го разнасят. Та това е голям срам!

Майката има халюцинации и натрапчиви идеи. Това е цялата работа. Не е ясно защо и се дава трибуна след като се разбра какво става?

Защо не показват тази Ана-Мария? Нека всички видят за какво става дума. "Детето" е толкова огромно, че без проблеми би тръшнало Котоошу, та камо ли да се остави някой да го насилва. Гледах родителите днес по БТВ. То не бяха увъртания, недомлъвки и театър, то беше чудо. Как да им вярва човек? Май мотивите им са съвсем различни от това което говорят.

Опасно, ако е било упоено може да падне върху изнасилвача! Иначе, с упоен лъв можеш да си поиграеш, но със слон е по- рисковано.

Така и не разбрах кой и по какъв начин е посегателствал върху детето?

Това "дете" ще те смачка с лекота, ако му посегнеш. Високо е над 180 см. и тежи над 120 кг. Едва ли ще посмееш да го пипнеш само като го видиш.

Има огромни на размери хора, които не биха се защитили по никакъв повод...зависи много от умственото развитие също. Също ако те е страх от някой било то и по-дребен, няма да се защитиш. Сексуалният тормоз над децата обикновено върви ръка за ръка с психологически тормоз.

Снежана

Ха, всички наднормени без право на защита. Ти случайно да си чул, че има и други методи. Поне, че дебеличките са много добрички.

Снежана

Не знаех, че диагноза аутизъм се поставя при наднормени кила.

А някога истината ще научим ли? Или това беше поредната разправа с директор и училище?

истината е, че хората имат болно дете и много искат да обвинят някого за това, а няма кого, това е Божа работа, затова си го изкарват на учителки, директорки, минувачки, чистачки, на когото падне

.. затова и сигурно досега са пращали проблемното дете в нормално училище, с което са изтормозили както собственото си дете, така и други 20 -тина деца, без такива проблеми, а също и някакъв брой учители...защото на 13 години ... това вече си е 6-7 клас, а умствено, както казват специалистите Ана Мария е с потенциала на 4-5 годишно дете...драма, но това е ... живот....на тях им се случило... да се примирят и стига са се разнасяли по медии...

Снежана

Да, бе да и затова отговорните лица могат да не изпълняват задълженията си и да получават заплата. Социално подпомагане за безработни.

Дали истина не се знае, но при всички случаи ще научим, но не се знае кога.

Каква е истината обаче никой не казва. Дали някой друг не се е прицелил в апетитното работно място на директорката?

Да си директор на такова училище е призвание и мястото е доста неуютно и в никакъв случай АПЕТИТНО.

Снежана

Значи, г-жа Дирикторка няма друг избор и затова прикрива нещата.

А Кастрева с какво ще бъде наказана за безумните си изцепки по медиите относно този случай? Или ще я накажат с 13 заплата и премия за добре свършена работа?

Ами да, явно така ще стане! Жалки и тъпи учителки!

Taя кокона Кастрева освен да позираи да се блещи може ли изобщо друго да прави? Как ги избират все такива шефове на образованието в Софийска община? Но ако ББ вдигне ръце от тях - отиват си - и Кастрева и Фандъкова.

Да се извини жената. Явно е по-умна от Директорката.