Коментари - Обмислят данък ”училище” | Днес.dir.bg

Обмислят данък ”училище”

Въвеждането на данък "училище" е най-новата идея на властта за пълнене на общинските хазни. До 2% върху доходите ще отиват в кметството, където учи детето.

Обратно в новината

Коментари - Обмислят данък ”училище” | Днес.dir.bg

Коментари

Нека господа управниците ни напомнят дали данък-училище е имало по време на турското робство. Ако да, то сега пак е робство. Ако не, то сега пак е робство. Да разяснят и защо парите ще се внасят в хазната, а не пряко в училищната каса? И не противоречи ли конституцията на предложението на господа управниците?

Я зарежете тая глупост.

Недоволни има ли? Да? Амчи как - нали ВИЕ СИ ГИ ИЗБРАХТЕ тези хубостници. Сега стискайте зъби - ДА ВИ Е ЧЕСТИТО!

Аз съм ЗА с 2 ръце! Вижте сега - трябва да си признаем, колкото и да е неприятна: Бойко е прав. Положението е критично и всеки един от нас трябва да допринесе за изваждането на държавата от кризата, като затегне колана. Защо мълчахте досега? Всички вие с мълчанието сте допринесли за кризата. Някои ще се лишат от отпуска или ден-два болнични, други ще преглътнат намаление на заплатите. Всички ще плащаме по-високо ДДС, ток, парно и каквото трябва още. Може дори да тръгне всенародна подписка за събиране на средства със SMS-и в полза на бюджета. Няма как, важното е държавата да тръгне отново. Вярно, че не всички ще изплуват, но какво е отделната личност пред благото на държавата? Без съмнение, няма да е морално да се очаква от ръководни държавни и стопански дейци да се подлагат на същите лишения, като всички нас. Те трябва да продължат необезпокоявани да се радват на тези привилегии, които народът им е дал, като компенсация за трудната задача, с която са се нагърбили - да ни изведат от кризата. Така че - давай, Бойко, ние сме с теб!

Не знам дали си "железен" или си гербер, но в главата си чист чугун. Колко градинки да окопаме и да затревим за да излезем от кризата? Крави ли ще пасат в тези градинки и паркчета или "ред цветя, ред домати". Това даже няма нужда да се обсъжда от толкова много загрижени хора, чист кьорфишек. Докато псуваме 2% данък ала бала, големите новини минават като румънски танкери, край сомалийски пирати. Осъзнаваш ли го Желязкооо или ти дрънчи гавата като селска камбана на опело?

Обмислят данък училище???????Добре го обмислят ,ама ако искат да има България образовани граждани по добре да обмислят как да се справят с ик. криза със ниските заплати и с другите още необмислени проблеми,та тогава може и аз да обмисля въпроса да се завърна ли в БГ след 10 год.гурберчииство.Тук в Гърция училищата са още без данък.

Не е вярно, АЗ. И в Брюксел има големи задръствания и спрели коли по улиците. Но там има правила,които или спазваш, или плащаш глоба. Колите в никакъв случай не могат да се качат на тротоара, дори само с едно колело. Не могат да паркират пред гараж.Но там гаражите се използват по предназначение, а не за магазинчета и разни други. Застрахователите намаляват таксата, ако колата е в гараж. Много фирми имат подходящо работно време, за да избегнат пиковите часове. За автобусите си права. Който живее там, е длъжен да спазва правилата, независимо от какаъв етнос е. Не знам дали и тук някога ще е като в Белгия.

Какво стана с идеята държавата да доплаща за обучението в частните училища? И, ако е приета, какво излиза?!? Ние, средностатистическите българи, плащаме 2% данък"училище" на общината, а на частните училища държавата додава?!? А пък други изобщо не си пращат децата на училище, но за тях няма глоби, няма спиране на тока, няма глоби за неплатени здравни осигуровки и, въпреки това няма отказ за лечение, няма никакви санкции за нищо. Докога така? Страната не е само на мангали, мутри и богоизбрани. Всъщност е.

Нека подпомогнем Владислав Горанов с още идеи за данъци: Данък детски ясли, Данък детска градина, Ергенски данък, Данък семейни граждани, Данък транспорт, Данък природни ресурси, ит.н. и т-н.

ЛИЦЕМЕРИЕТО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ Е ВЪВ ВРЪХНАТА СИ ТОЧКА - Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов заяви, че е привърженик да се увеличат глобите за родителите, които не пускат децата си на училище. Съзнателното недопускане на децата до училище граничи с престъпление, защото необразованите деца нямат достъп до радостите на живота, коментира той пред журналисти. Игнатов направи коментара по повод промените в Закона за народната просвета, с които ще се въведе задължителното предучилищно образование за 5-годишните деца. Ако парламентът приеме измененията, глобите може да се увеличат до 2500 лева, като сега санкциите са до 200 лева. Глобите са толкова малки, че общините нямат интерес да ги събират, коментира Игнатов. Тази промяна е възможност да се прекъсне водовъртежът на бедността, каза зам.-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова, която също подкрепи промените. Ако инвестираме в ранното детско развитие, ще имаме млади хора с повече умения, които няма да бъдат безработни, посочи тя.

Пак ли данък за облагодеталстване на циганите? А циганите колко ще плащат?

Брей значи отново искат да въвеждат комунистическото самооблагане. Голям идиотизъм - тези гори от ден на ден все повече глупости започнаха да мислят

Сега разбирам защо 2012 ще се случи нещо - ами българите масово ще измрат тогава от мизерия

абе направо да не плащат заплати, всичко направо в бюджета на Дянков...

Чл. 53. (1) Всеки има право на . (2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително. (3) Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно. Забележете, Уважаеми съграждани думичката "безплатно"!!! ... то май не съществува такава дума ?:)

малоумниците сме ние,че търпим всичко!само пишем по форумите,а когато някой протестира си траем.те затова си правят каквото си искат.не знам за вас,но откакто тези некадърници са на власт аз едвам свързвам двата края.а преди от 2000г.насам се справях добре.занимавам се с дребен частен бизнес и едвам крепя да не фалирам.страх ме е от идващата зима.тези може и да са с добри намерения,но очевидно не могат да се справят,така че по-добре да си ходят,а ако не искат ние ще им помогнем или ще чакаме докато почнем да припадаме от глад?и още нещо сега пари имат циганите,занимаващи се с контрабанда,а работещите и плащащи данъци,българи едвам кретат.не понасям комунягите,но тези са мн.по-зле и от тях.

Местен лидер от ГЕРБ напусна партията със скандал 19 юли 2010 / News.dir.bg Ръководителят на ГЕРБ в софийския район "Красно село" Петър Хранков напусна скандално партията, съобщи БЛИЦ. "Присъствах на поредния фарс, именуван звучно областно събрание на партия ГЕРБ. Видях хора, които продължават да възхваляват един несъмнено напълно компрометиран и скандално провалил се функционер, и хора, които възторжено и бурно го аплодират. Видях хора, които още не са разбрали, че ГЕРБ се състои само от няколко души, които се наричат ръководство. Видях хора, които са се превърнали в завършени конформисти от страх да не загубят своите постове и облаги. Видях хора, които безапелационно налагат своите решения, и хора, които примирено и безропотно ги приемат. Видях хора, които са членове на една демократична партия, но са третирани като симпатизанти. Видях хора, които са щамповани с израз на очакване да попаднат в кръга на богоизбраните". Това се чете в отворено писмо до медиите на Петър Хранков. Той е кръстил позицията си Сбогом, ГЕРБ! и в нея остро критикува случващото се в управляващата партия, наричайки я милитаризирана структура от послушници, надяващи се единствено на благоволението на висшестоящите. Видях диктат и си спомних за едно отминало време, отговарящо на тази характеристика. Времето, когато се наложи да напусна България поради вроденото си свободомислие. Не видях равнопоставеност и демократичност. Не видях далновидност и благоразумие. Не видях надежда. Не видях бъдеще. Не видях разум, се чете в писмото на Петър Хранков. Той допълва, че категорично оттегля подкрепата си от способността на тази партия да изповядва и отстоява истинските демократични принципи. "Съвестта ми не ми позволява да нося отговорността за неминуемите негативни последствия в близко бъдеще. Освобождавам поста на ръководител и се отказвам от членството си в тази подчинителна унизителност", категоричен е Хранков.

не е ли срамота да плащаме , за да ходят децата ни на училище / отделно ни скубят за учебници и ремонти на училището/ , ами и този данък да отива за ремонт на улици и др.такива. това е отвратително. ами няма да има млади хора в българия , няма и деца да се раждат . това е поредното безумие .......

ЕТО НАЙ -СЕТНЕ НЯКОЙ С КОЙТО ДА СЪМ СЪГЛАСЕН НАПЪЛНО майка ( нерегистриран ) 19.07.2010 11:51 Защо така бе? Нали сме в Европейския съюз? В западноевропейските държави колкото повече деца имаш, толкова по-ниски данъци плащаш! Тука нещо не е в ред, не се връзва, продължават милите управляващи да ни работят и вземат от бедните и децата пари, за да могат олигарсите да плащат по 10% данък. - НЕ ИМ СТИСКА ДА ПИПНАТ ДАНЪКА НА БОГАТИТЕ , ТАКА СИ Е И СЕГА ИЗСМУКВАТ ОТ ПРЪСТИТЕ СИ КАК ДА СИ НАБАВЯТ ПАРИЦИ ................

Нали искахте да ви управлява селската мутра боко тиквата от измислената партия ГРОБ? Ето, управлява ви, че и ви поуважава хем яко, хем редовно. Що ревете сега? Ще ревете след година, дотогава държавата ще е фалирала като по виденово време и тогава положението ще е наистина за реване. И на следващите избори да не забравите да гласувате за поредното комунистическо мекере.

А студентите, които учат в чужбина ще плащат ли данък университет? За родните знаем, че ще има такава такса.

КРБ Чл. 53. (1) Всеки има право на . (2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително. (3) Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно. Забележете, уважаеми съграждани " Безплатно". Но тъй като безплатен обяд няма, то нашите компетентни управници ще направят така, че ще си плащаме дори и въздуха който дишаме.

общините ще вземат тези пари? Отговорът е: от данъците на всички. Очаквайте нови повишения на данък сгради, смет и пр. Честито!

СПОКОЙНО ЕС И ТЯХНИТЕ ПОДРЪЖНИЦИ НИ ГОТВЯТ ДА ИМ ПРОДАДЕМ И ВЪЗДИШНИТЕ СИ ЕМИСИИ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕТО НА БАЛЪЦИТЕ КАТО НАС УПОТРЯБЯВАЩИ ВЪЗДУХА ЗА ДИШАНЕ И ТОЗИ ДАНЪК НЯМА ДА НИ СЕ РАЗМИНЕ СПОКОЙНО И ЩЕ ВИДИТЕ.

Защо така бе? Нали сме в Европейския съюз? В западноевропейските държави колкото повече деца имаш, толкова по-ниски данъци плащаш! Тука нещо не е в ред, не се връзва, продължават милите управляващи да ни работят и вземат от бедните и децата пари, за да могат олигарсите да плащат по 10% данък.

простотия , идеално опказваща що ето управлдение на ГЕРБ (пардон ГРОБ)

След като има дупка в бюджета, защо не се говори за НАМАЛЯВАНЕ НА ХАРЧОВЕТЕ НА ДТРЖАВАТА, както става във всички европейски държави, а искат да увеличавате данъците?!? До кога драги държавни служители ще папкате, харчите, събирате и ПОДАРЯВАТЕ на правилните хора безраборно нашите пари?!? Спрете се малко и намалете бюджетите си с 20 %, мислете как да намалите данъчната тежест на фирми и граждани за да започне да се движи отново бизнеса /в момента е в пълен колапс :-(/. Като станем малко по-силна икономика, приходите в бюджета ще се увеличат естествено. :-( Не може да има социална политика /държавата да разпределя над 45 % от БВП/ по време на криза. Това е като пир по време на чума. :-( :-(

от горещините ще да е! размекнали са се мозъците им!!!

А НА ЦИГАНИТЕ КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ДАНЪКА НЕ СТИГА ЧЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ТОКА ВОДАТА И СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ ЗА РАЗПЛОЖДАНЕТО ИМ БЪЛГАРОУБИЙЦИ.

Какъвто министъра, такъв и заместника му. По време на предизборния дебат се видя колко струва - Орешарски го направи за смях. Това момченце е от категорията мамини синчета, които са отглеждани в сакция, натъпкани с чуждоземни знания и постановки; които не са видели ден истинска работа и са далеч от реалния живот. Точно те са най-опасни с техните крайни фикс-идеи. Затова вън такива експерти, а ако нямат нещо по-читаво - да си ходят...

" Пази Боже сляпо да прогледа".

Предлагам да се въведе и данък акане, и да не им се налага да ни броят по колко пъти сме били в тоалетната да си сложат усреднена норма примерно два пъти на ден, и четрир разстройства годишно... и те така...

Ами да обмислят данък въздух,небе ,облаци,звезди и каквото се сетят още.Ние сме за да плащаме.

Това е безумие.Това неу стимулире нищо-напротив въвеждането на такъв данък е препятствие пред образованието.Тези които са бедни ще спрат съвсем децатга си от училище.Тези които искат да дадат образование на децата си а нямат високи доходи ще се замислят дяли дя имат деца(Тези които работят няма да искат да плащат още и още сметки на социшално слаби гряаждани.Достатъчно бреме са ни всички досегашни малоумия.Просто не мжем да поемаме повече

ДАНЪК ВЪРХУ НОВОРОДЕНИТЕ БЪЛГАРЧЕТА, НЕ ЦИГАНЧЕТА ЕСТ, КОИТО ТАКА УПОРИТО РАЗВЪЖДАМЕ, АМИ БЪЛГАРЧЕТА, ПО 100 ЛВ ДА ПЛАЩА ВСЯКА МАЙКА, КАТО РОДИ ДЕТЕ

НЕ САМО ДО Бръмм ( нерегистриран ) 19.07.2010 08:38 НО И ДО ВСИЧКИ НЕЗАПОЗНАТИ С КОНСТИТУЦИЯТА НИ !!!!! Има ли и един от управляващите, който да е прочел Конституцията?!? Подобен данък е противоконституционен. Образованието трябва да е безплатно и достъпно за всички. ДОРИ И ДА ЗНАЯТ КАКВО ПИШЕ В КОНСТИТУЦИЯТА ОБРАЗОВАНИЕТО ОТДАВНА НЕ Е БЕЗПЛАТНО ЗА НИКОЙ - ПОСЛЕДНИТЕ НОМЕРА СА СЛЕДНИТЕ - ДЕЦАТА НЯМА ДА СЕ ДОПУСКАТ В ЧАС АКО НЕ СА С УНИФОРМИЧКАТА , ОТ ИЗБРАНИЯ МАРКОВ МАГАЗИН ЗА 200 ЛЕВА - ТОВА КАК ВИ СЕ ВИЖДА - БЕЗПЛАТНО ???? ИЗНУДВАЧЕСКО , ЗА ДА СЕ ПОДПОМАГА НЕЧИЯ ФИРМА НА БЛИЗКИ ДО КОЙ ????

УЖ ЗА 20 ГОДИНИ "ДЕМОКРАЦИЯ" И КАПИТАЛИЗЪМ НИ БИЛИ ВЪРНАЛИ 50 ГОДИНИ НАЗАД?! А ТО - ТИЯ СЕ БОРЕЛИ ДА НИ ВЪРНАТ В 681 НАПРАВО! Я ЗА ПО-СИГУРНО - ДА НИ ВРЪЩАТ НАПРАВО В ПАМИР!!! ИНАЧЕ - И РЕФОРМА ЗА НАЧИНА НА ИЗМИРАНЕТО В БГ ДА НАПРАВЯТ, ПАК ЩЕ МИНЕ. НАПР. ДА КАЖАТ: "НА НЕЧЕТНА ДАТА ДА ИЗЛИЗАТ ЖИВЕЕЩИТЕ НА НЕЧЕТНИ НОМЕРА НА УЛИЦИТЕ ДА СЕ САМООБЕСВАТ НА ПЛОЩАДА, А НА ЧЕТНА - ЖИВЕЕЩИТЕ НА ЧЕТНИ НОМЕРА ДА СЕ САМООБЕСВАТ НА ПЛОЩАДА", ПАК ЩЕ СЕ ПОДРЕДИМ НА ОПАШКИ КЪМ ПЛОЩАДИТЕ.

А данък "въздух"? Дишаме безплатно къде дават така????

всеки ден като чета новините в българия и се чудя как могат да измислят това правителство толкова глупости-да стане сиренето 8 лв.,да стане и каимата толкова, да се плаща за музика в ресторантите...и т. н.обаче да посегне на образованието-това е пълен геноцит за нацията-и без това бедна,но много умна!!!!!!!!!!!!!!!! посегнаха на здравеопазването-били комунистически диспансерите,посегнаха на традициите за безплатно лечение, а сега посягат и на образованието. срам,срам и позор за това правителство. а ти българска маика унашка спри да търпиш издевателствата. така ли само българите траят всичко което им се поднесе?краино време е да им се покаже на тези самозабравили се министри че в българия има борбен народ,които няма да се остави да го лъжат и изнудват с всякакви данаци и такси.на борба

Много ясно. Мъкнат се в София, подбиват заплатите и вдигат цените на апартаментите. И като го постигнат тва ....започват да се размножават. А иначе доматите им скъпи. Ми марш на село бе боклук. Аз съм "ЗА" софииско гражданство!

не е ли срамота да плащаме , за да ходят децата ни на училище / отделно ни скубят за учебници и ремонти на училището/ , ами и този данък да отива за ремонт на улици и др.такива. това е отвратително. ами няма да има млади хора в българия , няма и деца да се раждат . това е поредното безумие .......

Владислав Горанов обратно в гората.

ПОРЕДНОТО МАЛОУМИЕ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ. ВЯРНО Е, ЧЕ ТЪРСЯТ КАК ДА ЗАПЪЛНЯТ ДУПКИТЕ, НО НЕ Е ТОВА НАЧИНА. ДА СЕ ВЪРНАТ КРАДЕНИТЕ ПАРИ, НАЛИ ИМАШЕ НЯКАКВИ СИ МИЛИОНЕРИ ДЕТО ЩЯХА ДА ИМ КОНФИСКУВАТ КРАДЕНИТЕ ПАРИ, ХА-ХА, СЕГА СА МИЛИАРДЕРИ. НАЛИ ЩЯХА ДА ПРОВЕРЯВАТ КАК СА СПЕЧЕЛИЛИ МИЛИОНИТЕ И МИЛИАРДИТЕ, ТА ДА ГИ ВЪРНАТ. МАЙ СИ ОСТАНА САМО В ЕФИРА И НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА НЕЗАКОННИ ПАРИ. МНОГО МИ Е СМЕШНО...УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ГОЛА ВОДА.

ТИЯ ТАКА ГИ Е НАПЕКЛО СЛЪНЦЕТО , ЧЕ ДОРИ НЕ СЕ ЧУВАТ КАКВИ ГИ ГОВОРЯТ - ДА НЕ СА СТАНАЛИ ЛОБИСТИ НА НЯКОЙ ДВОЙКАР - ТЕ ДЕЦАТА ПРАВИЛНО НЕ ИСКАТ ДА ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ - ГЛЕЙ КВО СТАВА КАТО ГО ЗАВЪРШАТ !!!!!!!!??????

Нали данъкът уж беше за оразование. Какво общо имат улиците и парковете? Разбирам, да се дадат парите за училища или за допълнение към заплатите на учителите

Коментари - Обмислят данък ”училище” | Днес.dir.bg

Обмислят данък ”училище”

Въвеждането на данък "училище" е най-новата идея на властта за пълнене на общинските хазни. До 2% върху доходите ще отиват в кметството, където учи детето.

Обратно в новината

Коментари - Обмислят данък ”училище” | Днес.dir.bg

Коментари

Нека господа управниците ни напомнят дали данък-училище е имало по време на турското робство. Ако да, то сега пак е робство. Ако не, то сега пак е робство. Да разяснят и защо парите ще се внасят в хазната, а не пряко в училищната каса? И не противоречи ли конституцията на предложението на господа управниците?

Я зарежете тая глупост.

Недоволни има ли? Да? Амчи как - нали ВИЕ СИ ГИ ИЗБРАХТЕ тези хубостници. Сега стискайте зъби - ДА ВИ Е ЧЕСТИТО!

Аз съм ЗА с 2 ръце! Вижте сега - трябва да си признаем, колкото и да е неприятна: Бойко е прав. Положението е критично и всеки един от нас трябва да допринесе за изваждането на държавата от кризата, като затегне колана. Защо мълчахте досега? Всички вие с мълчанието сте допринесли за кризата. Някои ще се лишат от отпуска или ден-два болнични, други ще преглътнат намаление на заплатите. Всички ще плащаме по-високо ДДС, ток, парно и каквото трябва още. Може дори да тръгне всенародна подписка за събиране на средства със SMS-и в полза на бюджета. Няма как, важното е държавата да тръгне отново. Вярно, че не всички ще изплуват, но какво е отделната личност пред благото на държавата? Без съмнение, няма да е морално да се очаква от ръководни държавни и стопански дейци да се подлагат на същите лишения, като всички нас. Те трябва да продължат необезпокоявани да се радват на тези привилегии, които народът им е дал, като компенсация за трудната задача, с която са се нагърбили - да ни изведат от кризата. Така че - давай, Бойко, ние сме с теб!

Не знам дали си "железен" или си гербер, но в главата си чист чугун. Колко градинки да окопаме и да затревим за да излезем от кризата? Крави ли ще пасат в тези градинки и паркчета или "ред цветя, ред домати". Това даже няма нужда да се обсъжда от толкова много загрижени хора, чист кьорфишек. Докато псуваме 2% данък ала бала, големите новини минават като румънски танкери, край сомалийски пирати. Осъзнаваш ли го Желязкооо или ти дрънчи гавата като селска камбана на опело?

Обмислят данък училище???????Добре го обмислят ,ама ако искат да има България образовани граждани по добре да обмислят как да се справят с ик. криза със ниските заплати и с другите още необмислени проблеми,та тогава може и аз да обмисля въпроса да се завърна ли в БГ след 10 год.гурберчииство.Тук в Гърция училищата са още без данък.

Не е вярно, АЗ. И в Брюксел има големи задръствания и спрели коли по улиците. Но там има правила,които или спазваш, или плащаш глоба. Колите в никакъв случай не могат да се качат на тротоара, дори само с едно колело. Не могат да паркират пред гараж.Но там гаражите се използват по предназначение, а не за магазинчета и разни други. Застрахователите намаляват таксата, ако колата е в гараж. Много фирми имат подходящо работно време, за да избегнат пиковите часове. За автобусите си права. Който живее там, е длъжен да спазва правилата, независимо от какаъв етнос е. Не знам дали и тук някога ще е като в Белгия.

Какво стана с идеята държавата да доплаща за обучението в частните училища? И, ако е приета, какво излиза?!? Ние, средностатистическите българи, плащаме 2% данък"училище" на общината, а на частните училища държавата додава?!? А пък други изобщо не си пращат децата на училище, но за тях няма глоби, няма спиране на тока, няма глоби за неплатени здравни осигуровки и, въпреки това няма отказ за лечение, няма никакви санкции за нищо. Докога така? Страната не е само на мангали, мутри и богоизбрани. Всъщност е.

Нека подпомогнем Владислав Горанов с още идеи за данъци: Данък детски ясли, Данък детска градина, Ергенски данък, Данък семейни граждани, Данък транспорт, Данък природни ресурси, ит.н. и т-н.

ЛИЦЕМЕРИЕТО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ Е ВЪВ ВРЪХНАТА СИ ТОЧКА - Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов заяви, че е привърженик да се увеличат глобите за родителите, които не пускат децата си на училище. Съзнателното недопускане на децата до училище граничи с престъпление, защото необразованите деца нямат достъп до радостите на живота, коментира той пред журналисти. Игнатов направи коментара по повод промените в Закона за народната просвета, с които ще се въведе задължителното предучилищно образование за 5-годишните деца. Ако парламентът приеме измененията, глобите може да се увеличат до 2500 лева, като сега санкциите са до 200 лева. Глобите са толкова малки, че общините нямат интерес да ги събират, коментира Игнатов. Тази промяна е възможност да се прекъсне водовъртежът на бедността, каза зам.-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова, която също подкрепи промените. Ако инвестираме в ранното детско развитие, ще имаме млади хора с повече умения, които няма да бъдат безработни, посочи тя.

Пак ли данък за облагодеталстване на циганите? А циганите колко ще плащат?

Брей значи отново искат да въвеждат комунистическото самооблагане. Голям идиотизъм - тези гори от ден на ден все повече глупости започнаха да мислят

Сега разбирам защо 2012 ще се случи нещо - ами българите масово ще измрат тогава от мизерия

абе направо да не плащат заплати, всичко направо в бюджета на Дянков...

Чл. 53. (1) Всеки има право на . (2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително. (3) Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно. Забележете, Уважаеми съграждани думичката "безплатно"!!! ... то май не съществува такава дума ?:)

малоумниците сме ние,че търпим всичко!само пишем по форумите,а когато някой протестира си траем.те затова си правят каквото си искат.не знам за вас,но откакто тези некадърници са на власт аз едвам свързвам двата края.а преди от 2000г.насам се справях добре.занимавам се с дребен частен бизнес и едвам крепя да не фалирам.страх ме е от идващата зима.тези може и да са с добри намерения,но очевидно не могат да се справят,така че по-добре да си ходят,а ако не искат ние ще им помогнем или ще чакаме докато почнем да припадаме от глад?и още нещо сега пари имат циганите,занимаващи се с контрабанда,а работещите и плащащи данъци,българи едвам кретат.не понасям комунягите,но тези са мн.по-зле и от тях.

Местен лидер от ГЕРБ напусна партията със скандал 19 юли 2010 / News.dir.bg Ръководителят на ГЕРБ в софийския район "Красно село" Петър Хранков напусна скандално партията, съобщи БЛИЦ. "Присъствах на поредния фарс, именуван звучно областно събрание на партия ГЕРБ. Видях хора, които продължават да възхваляват един несъмнено напълно компрометиран и скандално провалил се функционер, и хора, които възторжено и бурно го аплодират. Видях хора, които още не са разбрали, че ГЕРБ се състои само от няколко души, които се наричат ръководство. Видях хора, които са се превърнали в завършени конформисти от страх да не загубят своите постове и облаги. Видях хора, които безапелационно налагат своите решения, и хора, които примирено и безропотно ги приемат. Видях хора, които са членове на една демократична партия, но са третирани като симпатизанти. Видях хора, които са щамповани с израз на очакване да попаднат в кръга на богоизбраните". Това се чете в отворено писмо до медиите на Петър Хранков. Той е кръстил позицията си Сбогом, ГЕРБ! и в нея остро критикува случващото се в управляващата партия, наричайки я милитаризирана структура от послушници, надяващи се единствено на благоволението на висшестоящите. Видях диктат и си спомних за едно отминало време, отговарящо на тази характеристика. Времето, когато се наложи да напусна България поради вроденото си свободомислие. Не видях равнопоставеност и демократичност. Не видях далновидност и благоразумие. Не видях надежда. Не видях бъдеще. Не видях разум, се чете в писмото на Петър Хранков. Той допълва, че категорично оттегля подкрепата си от способността на тази партия да изповядва и отстоява истинските демократични принципи. "Съвестта ми не ми позволява да нося отговорността за неминуемите негативни последствия в близко бъдеще. Освобождавам поста на ръководител и се отказвам от членството си в тази подчинителна унизителност", категоричен е Хранков.

не е ли срамота да плащаме , за да ходят децата ни на училище / отделно ни скубят за учебници и ремонти на училището/ , ами и този данък да отива за ремонт на улици и др.такива. това е отвратително. ами няма да има млади хора в българия , няма и деца да се раждат . това е поредното безумие .......

ЕТО НАЙ -СЕТНЕ НЯКОЙ С КОЙТО ДА СЪМ СЪГЛАСЕН НАПЪЛНО майка ( нерегистриран ) 19.07.2010 11:51 Защо така бе? Нали сме в Европейския съюз? В западноевропейските държави колкото повече деца имаш, толкова по-ниски данъци плащаш! Тука нещо не е в ред, не се връзва, продължават милите управляващи да ни работят и вземат от бедните и децата пари, за да могат олигарсите да плащат по 10% данък. - НЕ ИМ СТИСКА ДА ПИПНАТ ДАНЪКА НА БОГАТИТЕ , ТАКА СИ Е И СЕГА ИЗСМУКВАТ ОТ ПРЪСТИТЕ СИ КАК ДА СИ НАБАВЯТ ПАРИЦИ ................

Нали искахте да ви управлява селската мутра боко тиквата от измислената партия ГРОБ? Ето, управлява ви, че и ви поуважава хем яко, хем редовно. Що ревете сега? Ще ревете след година, дотогава държавата ще е фалирала като по виденово време и тогава положението ще е наистина за реване. И на следващите избори да не забравите да гласувате за поредното комунистическо мекере.

А студентите, които учат в чужбина ще плащат ли данък университет? За родните знаем, че ще има такава такса.

КРБ Чл. 53. (1) Всеки има право на . (2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително. (3) Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно. Забележете, уважаеми съграждани " Безплатно". Но тъй като безплатен обяд няма, то нашите компетентни управници ще направят така, че ще си плащаме дори и въздуха който дишаме.

общините ще вземат тези пари? Отговорът е: от данъците на всички. Очаквайте нови повишения на данък сгради, смет и пр. Честито!

СПОКОЙНО ЕС И ТЯХНИТЕ ПОДРЪЖНИЦИ НИ ГОТВЯТ ДА ИМ ПРОДАДЕМ И ВЪЗДИШНИТЕ СИ ЕМИСИИ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕТО НА БАЛЪЦИТЕ КАТО НАС УПОТРЯБЯВАЩИ ВЪЗДУХА ЗА ДИШАНЕ И ТОЗИ ДАНЪК НЯМА ДА НИ СЕ РАЗМИНЕ СПОКОЙНО И ЩЕ ВИДИТЕ.

Защо така бе? Нали сме в Европейския съюз? В западноевропейските държави колкото повече деца имаш, толкова по-ниски данъци плащаш! Тука нещо не е в ред, не се връзва, продължават милите управляващи да ни работят и вземат от бедните и децата пари, за да могат олигарсите да плащат по 10% данък.

простотия , идеално опказваща що ето управлдение на ГЕРБ (пардон ГРОБ)

След като има дупка в бюджета, защо не се говори за НАМАЛЯВАНЕ НА ХАРЧОВЕТЕ НА ДТРЖАВАТА, както става във всички европейски държави, а искат да увеличавате данъците?!? До кога драги държавни служители ще папкате, харчите, събирате и ПОДАРЯВАТЕ на правилните хора безраборно нашите пари?!? Спрете се малко и намалете бюджетите си с 20 %, мислете как да намалите данъчната тежест на фирми и граждани за да започне да се движи отново бизнеса /в момента е в пълен колапс :-(/. Като станем малко по-силна икономика, приходите в бюджета ще се увеличат естествено. :-( Не може да има социална политика /държавата да разпределя над 45 % от БВП/ по време на криза. Това е като пир по време на чума. :-( :-(

от горещините ще да е! размекнали са се мозъците им!!!

А НА ЦИГАНИТЕ КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ДАНЪКА НЕ СТИГА ЧЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ТОКА ВОДАТА И СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ ЗА РАЗПЛОЖДАНЕТО ИМ БЪЛГАРОУБИЙЦИ.

Какъвто министъра, такъв и заместника му. По време на предизборния дебат се видя колко струва - Орешарски го направи за смях. Това момченце е от категорията мамини синчета, които са отглеждани в сакция, натъпкани с чуждоземни знания и постановки; които не са видели ден истинска работа и са далеч от реалния живот. Точно те са най-опасни с техните крайни фикс-идеи. Затова вън такива експерти, а ако нямат нещо по-читаво - да си ходят...

" Пази Боже сляпо да прогледа".

Предлагам да се въведе и данък акане, и да не им се налага да ни броят по колко пъти сме били в тоалетната да си сложат усреднена норма примерно два пъти на ден, и четрир разстройства годишно... и те така...

Ами да обмислят данък въздух,небе ,облаци,звезди и каквото се сетят още.Ние сме за да плащаме.

Това е безумие.Това неу стимулире нищо-напротив въвеждането на такъв данък е препятствие пред образованието.Тези които са бедни ще спрат съвсем децатга си от училище.Тези които искат да дадат образование на децата си а нямат високи доходи ще се замислят дяли дя имат деца(Тези които работят няма да искат да плащат още и още сметки на социшално слаби гряаждани.Достатъчно бреме са ни всички досегашни малоумия.Просто не мжем да поемаме повече

ДАНЪК ВЪРХУ НОВОРОДЕНИТЕ БЪЛГАРЧЕТА, НЕ ЦИГАНЧЕТА ЕСТ, КОИТО ТАКА УПОРИТО РАЗВЪЖДАМЕ, АМИ БЪЛГАРЧЕТА, ПО 100 ЛВ ДА ПЛАЩА ВСЯКА МАЙКА, КАТО РОДИ ДЕТЕ

НЕ САМО ДО Бръмм ( нерегистриран ) 19.07.2010 08:38 НО И ДО ВСИЧКИ НЕЗАПОЗНАТИ С КОНСТИТУЦИЯТА НИ !!!!! Има ли и един от управляващите, който да е прочел Конституцията?!? Подобен данък е противоконституционен. Образованието трябва да е безплатно и достъпно за всички. ДОРИ И ДА ЗНАЯТ КАКВО ПИШЕ В КОНСТИТУЦИЯТА ОБРАЗОВАНИЕТО ОТДАВНА НЕ Е БЕЗПЛАТНО ЗА НИКОЙ - ПОСЛЕДНИТЕ НОМЕРА СА СЛЕДНИТЕ - ДЕЦАТА НЯМА ДА СЕ ДОПУСКАТ В ЧАС АКО НЕ СА С УНИФОРМИЧКАТА , ОТ ИЗБРАНИЯ МАРКОВ МАГАЗИН ЗА 200 ЛЕВА - ТОВА КАК ВИ СЕ ВИЖДА - БЕЗПЛАТНО ???? ИЗНУДВАЧЕСКО , ЗА ДА СЕ ПОДПОМАГА НЕЧИЯ ФИРМА НА БЛИЗКИ ДО КОЙ ????

УЖ ЗА 20 ГОДИНИ "ДЕМОКРАЦИЯ" И КАПИТАЛИЗЪМ НИ БИЛИ ВЪРНАЛИ 50 ГОДИНИ НАЗАД?! А ТО - ТИЯ СЕ БОРЕЛИ ДА НИ ВЪРНАТ В 681 НАПРАВО! Я ЗА ПО-СИГУРНО - ДА НИ ВРЪЩАТ НАПРАВО В ПАМИР!!! ИНАЧЕ - И РЕФОРМА ЗА НАЧИНА НА ИЗМИРАНЕТО В БГ ДА НАПРАВЯТ, ПАК ЩЕ МИНЕ. НАПР. ДА КАЖАТ: "НА НЕЧЕТНА ДАТА ДА ИЗЛИЗАТ ЖИВЕЕЩИТЕ НА НЕЧЕТНИ НОМЕРА НА УЛИЦИТЕ ДА СЕ САМООБЕСВАТ НА ПЛОЩАДА, А НА ЧЕТНА - ЖИВЕЕЩИТЕ НА ЧЕТНИ НОМЕРА ДА СЕ САМООБЕСВАТ НА ПЛОЩАДА", ПАК ЩЕ СЕ ПОДРЕДИМ НА ОПАШКИ КЪМ ПЛОЩАДИТЕ.

А данък "въздух"? Дишаме безплатно къде дават така????

всеки ден като чета новините в българия и се чудя как могат да измислят това правителство толкова глупости-да стане сиренето 8 лв.,да стане и каимата толкова, да се плаща за музика в ресторантите...и т. н.обаче да посегне на образованието-това е пълен геноцит за нацията-и без това бедна,но много умна!!!!!!!!!!!!!!!! посегнаха на здравеопазването-били комунистически диспансерите,посегнаха на традициите за безплатно лечение, а сега посягат и на образованието. срам,срам и позор за това правителство. а ти българска маика унашка спри да търпиш издевателствата. така ли само българите траят всичко което им се поднесе?краино време е да им се покаже на тези самозабравили се министри че в българия има борбен народ,които няма да се остави да го лъжат и изнудват с всякакви данаци и такси.на борба

Много ясно. Мъкнат се в София, подбиват заплатите и вдигат цените на апартаментите. И като го постигнат тва ....започват да се размножават. А иначе доматите им скъпи. Ми марш на село бе боклук. Аз съм "ЗА" софииско гражданство!

не е ли срамота да плащаме , за да ходят децата ни на училище / отделно ни скубят за учебници и ремонти на училището/ , ами и този данък да отива за ремонт на улици и др.такива. това е отвратително. ами няма да има млади хора в българия , няма и деца да се раждат . това е поредното безумие .......

Владислав Горанов обратно в гората.

ПОРЕДНОТО МАЛОУМИЕ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ. ВЯРНО Е, ЧЕ ТЪРСЯТ КАК ДА ЗАПЪЛНЯТ ДУПКИТЕ, НО НЕ Е ТОВА НАЧИНА. ДА СЕ ВЪРНАТ КРАДЕНИТЕ ПАРИ, НАЛИ ИМАШЕ НЯКАКВИ СИ МИЛИОНЕРИ ДЕТО ЩЯХА ДА ИМ КОНФИСКУВАТ КРАДЕНИТЕ ПАРИ, ХА-ХА, СЕГА СА МИЛИАРДЕРИ. НАЛИ ЩЯХА ДА ПРОВЕРЯВАТ КАК СА СПЕЧЕЛИЛИ МИЛИОНИТЕ И МИЛИАРДИТЕ, ТА ДА ГИ ВЪРНАТ. МАЙ СИ ОСТАНА САМО В ЕФИРА И НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА НЕЗАКОННИ ПАРИ. МНОГО МИ Е СМЕШНО...УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ГОЛА ВОДА.

ТИЯ ТАКА ГИ Е НАПЕКЛО СЛЪНЦЕТО , ЧЕ ДОРИ НЕ СЕ ЧУВАТ КАКВИ ГИ ГОВОРЯТ - ДА НЕ СА СТАНАЛИ ЛОБИСТИ НА НЯКОЙ ДВОЙКАР - ТЕ ДЕЦАТА ПРАВИЛНО НЕ ИСКАТ ДА ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ - ГЛЕЙ КВО СТАВА КАТО ГО ЗАВЪРШАТ !!!!!!!!??????

Нали данъкът уж беше за оразование. Какво общо имат улиците и парковете? Разбирам, да се дадат парите за училища или за допълнение към заплатите на учителите