Ученици пият енергийни напитки за изтрезняване

Енергийните напитки могат да бъдат опасни за децата и тийнейджърите, предупреждават експерти. Приемът им в по-големи дози води до свръхвъзбудимост и дори сърдечни проблеми.

Обратно в новината

Коментари - Ученици пият енергийни напитки за изтрезняване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И Вас да попитам- ако имате заведение САМО за пушачи, АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО за лица до 18 години, независимо дали са с придружител, както и за непушачи, и то се обслужва САМО от автомати, как непушачите или тинейджърите ще се "тровят" и Вие лично как ще се 'тровите", ако Е ЗАБРАНЕНО да стъпвате там, защото сте непушач? Или на Вас не Ви е приятно да съществуват пушачи, но пък си наемате проститутка; нямате нищо протицв хората с различна сексуална ориентация и ги приемате нормално; пушите трева; пиете всяка събора вечер по 1 л. алкохол; смучете енергийни напитки;не Ви правят впечатление клошарите и бедните хора; имате тройно счетоводство, но ратувате другите да не са чак такива "гяволета" като Вас;)Защо не си живеете живота и не оставите другите да си го живеят нормално?

Много си прост

В САЩ има починали поради употреба на "Мостер". Засега се чудят защо, но всички енергийни напитки съдържат кофеин ,таурин и подсладители като аспартам и захарин,които са канцерогенни. Проблем при тези напитки е претоварването на организма,който в по- продължителен период не може да издържа повече и се отпуска. Тогава по естествен път хората спират употреба на подобни напитки, но си носят по някое придружаващо заболяване. Енергийните напитки са голям проблем,който се обсъжда на Запад, а у нас се премълчава.

Аз пък за изтрезняване пия зелева чорба. Това означава,че и тя е "енергийна напитка".

Очаквам адекватна реакция на тази статия от всички фенове на НПОта, поддържащи пълната забрана на тютюнопушенето на обществени места . Нали сте изключително загрижени за здравето ан подрастващите- да., те не са тютюнопушещи=ь- само употребяват кока!!!/ доколкото ми е известно- доста скъп наркотик, при това описан като наркотик в закон на Р.България/, евентуално екстази + енергийни напитки+ алкохол;) Я да видим сега каква забрана ще искате, след като държането, разпространението, съхранението и производството на кока и екстази е престъпление според НК;)

Вината и отговорността е на родителите.Няма ги,отсъстват от възпитанието и контрола върху децата.Човек се ражда добър,а как расте и се развива е задача на родителите.

Не се ли отнася същата констатация и за тютюнопушенето;) Много правилно се разсъждава чия е вината тинейджърите да се държат така по отношение на описаният в статията проблем, но когато става въпрос да има заведения само за пушачи+ забранени абсолютно за лица до 18 години, какъв вой до небесата се издига и как никой платен драскач на НПО не се сеща за това кой носи вината, а се обвиняват масово всички пушачи, че били отровители, миришели лошо; съзнателно убивали тинейджърите- как не е ясно;)

kgb777kgb

Ти да не си някой пряк наследник на Макаренко ??? Ако беше прочел поне една книга по темата / има стотици / щеше да ти е ясно че родителските възможности на влияние не надвишават 30% / това са най-завишените изследвания/ !!! За съжаление това е истината , другото са болни амбиции на родители и още по-болни мозъци !!! Останалия процент се разпределя между среда , приятели , медии, компютри, степен на грамотност и т.н....... В едно американо-канадско изследване процентът на влияние на родителите беше 5% и като нищо може да е истина !!!

Семеен кодекс изм. и доп. ДВ. бр.82 от 26 Октомври 2012г. Чл. 125 (3) Родителят осигурява постоянен надзор по отношение на малолетното си дете и подходящ контрол на поведението на непълнолетното дете Чл. 122. (1) Носител на родителски права и задължения по отношение на ненавършилите пълнолетие деца е всеки родител. (2) Родителите имат равни права и задължения, независимо дали са в брак. (3) Съпругът на родителя е длъжен да съдейства на родителя при изпълнение на неговите задължения. КРБ Чл. 47. (1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и ЗАДЪЛЖЕНИЕ на техните родители и се подпомага от държавата.

Ах, каква статия:) Как така се оказва, че не пасивното пушене за престой 20тина минути в кафене или в близост до тютюнопушещ увреждало здравето-май имало къде-къде по- сериозни заплахи за появата на сърдечно съдови болести;) Сега , моля всички войнстващи непушачи да поискат абсолютни привилегии за масова употреба на енергийни напитки+ алкохол от тинейджърите- така, де- нали тютюнопушенето е най- големият бич за тинейджърите и нямало как да обясните съществуването на пушачи и евентуални заведения за тях, но пък с охота ще ги информирате колко полезни са енергийните напитки+ екстази или амфетки+ алкохол, нали;) Ало"НПО "България без дим" - да имате нещо да кажете по повод статията;)

Аз обаче не се сещам какво да пият, ако не това... Това се рекламира - това се пие.

уф га не ударят едно мазно шкембе сус зелева чорба ми ша ми пят тя боклуци :-) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е-е-ех, едно време за учениците се провеждаше т.н. КУЛТУРНО-МАСОВА ДЕЙНОСТ. Сега дори и с редовните учебни часове не се чувстват ангажирани. В днешно време нема такова животно като КУЛТУРНО-МАСОВА дейност. Което е културно не е никак масово, а онова дето е масово обикновено не е културно.

Висок данък плащаме на криворазбраната демокрация! Всичко от соц.строя се отрича като вредно и тоталитарно, но лека-полека връщаме голяма част от старите правила! Въпрос на време е да се върне и по-строгата дисциплина в училище! А и сега има възможност и се прави, но по-рядко културно-масова дейност, има и кръжоци!

България е сигурно единствената страна в света, в която се продава енергийна напитка в разфасовка от 2 литра.

За 1,50 лв в големите супери. Водка от 7 лв килото и 2лв за енергия и си в космоса

Аз му викам на това модерни времена, аз като бях ученик завърших 1983, изтрезнявахме със шкембе чорба и бира. Шкембето в заведението, но бирата в къщи времената бяха други

Аз завърших малко по-рано, когато бирата си беше лукс. Поркахме зелева чорба сутрин и това си е.

до 428 Не може да не си спомняш "Светланката" в зелена бутилка - за 32 стотитки

Деградация. И ние сме ходели на даскало след тежък запой, ама чак в такива мащаби като днешното, толкоз масово и редовно, не е било.