Учение на НАТО ”Посейдон 2017” в Черно море

Учение на НАТО "Посейдон 2017" започна в румънски териториални води и в межународни води в западната част на Черно море.

Обратно в новината

Коментари - Учение на НАТО ”Посейдон 2017” в Черно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

abasador

в коментара, си от понеделник-06 март в 08:59 часа, колегата русофил Питър Пан е написал, че "Черно море е вътрешно море и в него няма място за военни кораби на държави които не граничат с това море!!!" Репликата ми към същият коментар, "... че морето не е собственост на господата Путин, Борисов, Нинова ... и те не могат да определят кой кога и как да плават в него!" е оценена само с два минуса. По повод коментарите ми за присъствието на НАТО в Черно море, съм получавал много минуси. По този повод да набия манерките на някои самозабравили се русофили... Отговора е ясен и прост (едва ли ще го разберете, той за нормални хора) ... а какво търсеше месец октомври 2016 единствения руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов" във вътрешното Средиземно море!!! Няма да питам , какво търсят руски военни кораби, подводници и самолети в Атлантически океан - иначе той си е един въртешен океан за Америка, Европа и Африка. Айде да ви е лек деня.

Защо ли руснаците с няколко десетки километра брегова ивица се считат за хазяи на Черно море, след като само натовските държави имат хиляди километри такава? В териториални и международни води всеки има право да прави каквото сметне за нужно. И разбира се има пари да си го позволи. На руснаците гордия рейд на димящия Кузя, приводнил два самолета по 40 милиона долара, струва (по руски източници) над триста милиона долара. Няма пари, иначе като нищо и руснаците ще си спретнат едно учение в Черно море...

Въжетата са приготвени и са смазани да не скърцат

гнидите на сорос ще бъдат сложени зад решетките

И база на НАТО в Одеса по-скоро! Искаш ли мир- готви се за война! Путлер разбира само от камъни в главата.

Шутлер здрасти, как си ???

Да попитам, ако може да ми обясните, аз съм прост човечец, с 4-то отделение, сега съм изкарал хайванчетата и взех таблета, абе тия от НАТО трябва или да са луди, или много ербап, да се правят на велики в Черно море, под носа на руснаците и ние, барабар Петко с мъжете, без нито една подводна лодка, с 20-на съветски корита на 50-60 години, 2 бракувани западни фрегати, а да, забравих "Дръзки" от Морската градина във Варна!!Тия не им ли идва на акъла, че само флагмана на Северрният им флот, ТАК" Петър Велики" ще ги изтрие от лицето на земята от Северно море, , ами ПЛРАБ(подводни лодки) с крилати ракети, новите им корвети и фрегати въоръжени с крилати ракети "Калибър", показали отлични резултати при поражението на цели на ИДИЛ в Сирия на 1 500 км., ами Стратегическата им авиация с Ту-95 Bear,Ту-160 Blackjack и Ту2М3, както се подиграваха на Кузя, който има тежки изтребител-бомбардировачи Су-35М, тия ще се посерат, само като ги видят на живо!!!

Както добре си се описал сам, си много прост.... ама много!

Ура, другарю. И аз като теб получавам ерекция от подобни глупости. На теб по колко ти плащат за да пишеш подобнио простотии ? Защото ще е много кофти, ако се излагаш безплатно. Айде, лека и доходна.

abasador

ей, крадец на никове, недей да копираш моите лафове, достатъче ти е и краденото име. Аман от дебелокожи дето списват неграмотните си коментари. Айде да ти е..., лек деня.

anivel

Мога ли да Ви попитам от къде имате това хубаво име, сам ли го измислихте или просто си го присвоихте от мен? Когато се регистрирате, може да си изберете какъвто си искате ник, сегашноят е просто плагиатство, пък и коментарите Ви са пълен боклук.

Учението върви с пълна сила, тоалетните на корабите не смогват, но времето е добро и пускаме резултатите по бреговете на лошите Мускали. Все още Доналд Кук държи рекорда, но още е 2ри ден и не сме видяли руски самолет на живо. Имаме надежди за бъдещето, но първият ден много хора се изтърваха при вида на огромен руски бомбандировач пътуващ за Истанбул - оказа се Аерофлот...

Не знам кви са тия учения, кви са тия мераци на Румъния да се сертифицира за не знам си какво, ама явно не са си научили урока.Румънци, помнете Сталинград.Защото, който забрави историята, обикновено отново се сблъсква с нея.Челно!!!

Мини или оа.ани памперси ще чистят? Щото, едно време вместо да четат Н. Тесла, дето им беше подръка, се занимаваха с биене в гърдите и сега събират...праха, бе Доналде :)

А бе ,ние нямаме ли военни кораби миночистачи,толкова ли сме изостанали,дори не пише за наше участие!Странна работа!

руските туристи

Не ги бърка туристите,още е март,а и Русия също прави учения и с Китай и с Армения и с Казахстан,така че да свикват,това са планирани тренировки!

Може ли, да поканим примерно флотилиите на Китай и Аржентина да си направят едно военно учение в Черно море ,предполагам че ще намерят някакъв повод за застрашени интереси.

Един милион и петстотин хиляди да смятаме войската в Черното море?

Кузя ще дими ли застрашително?

..не няма да дими !...няма нyжда от Kузя в Chерно море . и без него там всички сте мишени (натовски пендели) !...наи много да ви димят напалнените памперси!

е румънеца що не го е страх и не се притеснява от обучението!

Защото са умни и имат достойнство,не са посерковци!Но ми е странно защо не казват нещо за наше участие?

е добре де ами куба като е до сащ,там нали сащ нямат претенции и страхове от руско обучение!да не би руските виладжии по болхарское побережие да се страхуват за скъпите си имоти закупени и построени от нашенските мутри!

Банда провокатори дрънкат оръжие край границите на Русия. Каквото търсят ще намерят,за престъпниците никаква милост.

Прост народ,слаба държава включая неграмотни руски подлоги тролят с дезинформация!Погнуса от предатели и угодници!

Провокация е това учение. Коя ли друга държава би издържала на такава провокация. Американските политици твърдо са решили да организират война на европейска територия. тО ДРУГ КОНТИНЕНТ НЕ ОСТАНА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ. Тази в Украйна е само началото. Махайте се от нация цивилизован континент! Ние нямаме какво да делим с Русия. Вървете си в Мексиканския залив. Оставете ЧЕРНО МОРЕ. нИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ВИ ИСКАМЕ!

Нито що добро не ни очаква от това дрънкане на оръжия в нашето море. Генерална репетиция за какво? След това само унищожение следва и нищо друго. Едните били добри, другите лоши а на земята камъни и мъртав;и.

Споко,русия ги държи на мушка и тях и командните им центрове, по фронтовите територии , за 10 минути и всичко е на пепел.

СМЕШНИК !!!ТЪПИТЕ РУСНАЦИ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРИЗЕМЯТ НА СОБСТВЕНИЯ СИ САМОЛЕТОНОСАЧ И СЕ РАЗБИВАХА В МОРЕТО !!!ТА ЩЕЛИ ДА ПОТОПЯТ ФЛОТА НА НАТО !!!АБЕ БОЛЕН РУСОФИЛИСТИК ТИ ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФЛОТА НА НАТО ? СМЕШНО Е ДАЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА С РУСКИЯ !!!РУСИЯ ПОМНИ КРИМ И КАК БЕШЕ ИЗРИТАНА ОБРАТНО В АЗИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СИЛИ !!!

Бе, за 8-ми март тези няма ли да го приключат!?...много .госпожици. там - да изпразнуват...

Чугунолеярната е стабилна и сигурна във военното и технологично могъщество. Пабедата е гаранатирана. Именно затова са наплякани 500 коментара. Вие да не си помислите друго.

Под егидата на чичко Тръмп ли са тези учения?Нали чичко Тръмп се кълнеше до неотдавна във любов към Русия?

срещу РУСИЯ,министър Ненчев е купил за Българските съучастници,памперси ,срещу ниско прелитащи мигове

Българин от нисколетящи МиГ-ове не се посира! Е, като изключим теб.

ли виждаш? Едната платноходка дето я имаме?

Голям смях ще падне кога прелетят руснаците над тях. Поне румънските пристанища са близо, та да се крият.

правилно GPU ... какъв залив ...те на 1000 км няма да ги допуснат и ще са вдигнали целят флот и армuя ...

Ами ако руснаци и китайци направят съвместно морско учемие в Мексиканския или Масачузетския залив ?? Или в залив Аляска, или в Грейс Хрбър, или в Грийн Бей .... Заливи в САЩ много. Може в залива на щат Луизиана ... Ще тренират преодоляване на минни заграждения ...

...мааму стара, колко ли кюмюр ще и трябма на блядовете да се довлечат до мексиканския залив?!

После защо имало мъртви делфини?! Ха, познайте! Дреме им на НАТО за делфините в Черно море ...

НЕ ЧЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ АМА САМО ДА ПОПИТАМ НАТОВСКИТЕ КОРАБЧЕТА ЗАРЕДЕНИ ЛИ СА С ДОСТАТЪЧНО ПАМПЕРСИ ?

Що бе ? Нямаш пари за памперси и ще ходиш по корабите да просиш ли ? Или си на отсрещния тротоар и ги ползваш.. по разбираеми причини ?

МОМЧЕТА ВИЕ ХУБАВО ТРЕНИРАТЕ В ЧЕРНО МОРЕ НО НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ РАКЕТИТЕ КАЛИБЪР СТРЕЛЯТ НА 5 ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРА ..... МОГАТ ДА ДОЛЕТЯТ КАКТО ОТ СРЕДИЗЕМНО ТАКА И ОТ КАСПИИСКО МОРЕ . ПРЕДИ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ВИ ДЕМОНСТРИРАХА ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС . НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ОГЪНЯ ГОСПОДА СОРОСОИДИ .

Там, където се провеждат тия учения, достигат и "Бастионите", така че не е необходимо да хабят "Калибри"...А не дай боже да решат, ще стане мазало, че и ние ще "намажем"...

Е и ? Ти, като виден и много умен русофилистик си мислиш, че руснаците ще започнат да стрелят по натовските кораби с ракети ли ? Личи си, че си извънредно умен. Като русофилистик.

РУСОФИЛИСТИЦИТЕ СА С НИСЪК ИНТЕЛЕКТ !!! ТЕ ОБИЧАТ РАШИСТАН НО ИЗПОЛЗВАТ АМЕРИКАНСКИЯ ИНТЕРНЕТ,КОМПЮТРИ И КЛЕТЪЧНИ ТЕЛЕФОНИ, ГЛЕДАТ ТЕЛЕВИЗИЯ ОТ МАРКАТА САМСУНГ!!!НЕ ИЗПОЛЗВАТ НИЩО ПРОИЗВЕДЕНО В РАШАСТАН НО ИНАЧЕ ЗА ТЯХ ТЯ Е НА ВЪРХА ТЕХНОЛОГИИТЕ !!!

Две надуваеми лодки с водолази! Якооооооо!

Kalin

Черно море е вътрешно море и в него няма място за военни кораби на държави които не граничат с това море!!!

abasador

ми то, Перър Пан много умно бе, даже по-умно от другаря Путин.... Чуството за собственост, като се започне от изтрещелият другар Путин и се мине през пожарникаря другаря инж. Борисов та се стигне до ездачката произвеждаща чудовища другарката Курнелия, както и господина ни Петър Пан... Черното море си е тяхно и те решават кой кога и как да плава в него...! За какво се косим като знам, че света е пълен с идиоти. Лек ден.

Не се прави на отворко пич, баща ти Сър Джеймс щеше се обърне в гроба, ако може да прочете какви простотии дробиш.

Не видях ние с какво участваме. Иначе НАТО е много мощно - участват 2 самолета от Виетнамската война за създаване на "реално близки условия до бойната обстановка" :) Поляците не можаха ли да пратят 29-ките? Или поне ние?

Отново проличава агресивната същност на НАТО. Натовската военна флотилия тренира разчистване на минни заграждения. Както се знае минните заграждения са отбранителни. С минни заграждения не се напада.

Очевадно е, че има хора дето ще счупат тъпомера... а зашо си се подписал така?

Контраадмирал Ксавери Черницки е бил мичман в руския флот, издига се до полковник. В Полша се издига до зам.командващ ВМС. Когато 1939 г. започва войната с Германия, доблестният офицер и патриот се бие...пардон, грешка, бързо се евакуира в Беларус, като после следите му се губят. Вероятно е отказал да участва във военни действия, такова е било предложението на Сталин към полските офицери в СССР. Цяла полска армия така е предпочела да се евакуира в Индия и там да толежава.

Черно море е натовско море!!!! Какво правят там руски бойни кораби?

Търсят си белята руснаците ... Жалко за обикновения руски человек ... той ще тегли каиша за глупостите на путиновата шайка ...

е бът натовците, кво друго

JMM®

Доста рускини имат желание да ги "на е бът" с натовци, за да може или да изкарат някой друго Евро или Долар или да се измъкнат от кочината на Путин ...

Сори, не видяхме табелката за собственост. Ти на кое си собственик? Жената опази ли я от злия руски моряк, дето те е преварил навремето и сега не смееш да направиш бащински тест на лапето?

Русия имала флота в Черно море, когато не само НАТО не същуствувало като понятие, но когато твои хазаи от САЩ още използвали роби по плантации. Но иначе забавлявайте се, само пак да не стане конфуз някой, ако руски самолети ще литят на 5 метра от надуваеми лодки на НАТО.

Е като имала флота толкова отдавна и толкова велика що щеш ти тук, а не се прибереш там ? Ей го къде е Раят на Земята, няма и 600 км ? Всичките плюете България, Европа и САЩ, ама се чудите как да се завлечете натам и да се отървете от великата си Родина.

как ще реагира америка ако на такова разстояние на каквото са до русuя в момента ...да речем русuя и китаи решат да си стрелят и правят маневри ... ааа значи за едни може , за дуги не може ...

Не само САЩ не е НАТО, а и България и цяла Европа и всички съседи на руската агресивна империя.

Абе ,нашите няма ли да участват,ба си тапирите,нашия флот само на хранилка ли ще стои кога ще се обучава,най вече съвместно?Алоу ,имаме ли армия или ще дреме?

Те и Русия им се ща да направят едно учение в Черно море и да напомпат мускули, ама парите са кът вече...Парадът на димящото корито Кузя струва над 300 милиона долара и два приводнени самолета с има няма по 40 милиона зелени. Войната в Сирия е задушаваща финансова примка, която тегне със страшна сила на бюджета...Та засега си остават само с коментарите, горещо подкрепяни от местните червени "опълченци"...

Леле ,братле, ти направо готов да пишеш сценарии на Апокалипсис. А руснаци знаят ли че са толкова зле?

И още нещо - преди да се подсмиваш над коритото на руснаци, може ли да покажеш български самолетоносач, за да се натрие носа на руснаците?

С няколко десетки километра брегова ивица срущу хиляди на натовските държави Русия се изявява като ментор и хегемон в Черно море! Кой какво да прави, какви учения да провежда и прочие. В териториални и международни води всеки е свободен да прави каквото си иска! те като правят учения по границите си някой да им дига врява? Имат бол пари - харчат си ги!

Сега еколозите ще излязат ли на протест, или няма да е евроатлантическо?

ШЕФОВЕТЕ НА нато СА БЕЗУМЦИ,НО НИЕ КАТО ПРЯКО ПОТЪРПЕВШИ ОТ ЕВЕНТУАЛЕН КОНФЛИКТ,ТРЯБВА ДА СМЕ ТВЪРДО ПРОТИВ ТАКИВА ВОЕННИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА КЪМ БРАТЯТА РУСИ!!!ДОБРЕ,ЧЕ БРАТУШКИТЕ СА РАЗУМНИ,НО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКАЛЯВА С ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО!!!РУМЪНЦИТЕ БЪРЗАХА ДА ПОДПИСВАТ МИР СЛЕД БОЯ ВЪВ ВСВ,ДОКАТО ПОЛЯЦИТЕ ВЪОБЩЕ ГИ НЯМАШЕ!!!ТОВА ЛИ ПОЛОЖЕНИЕ ИСКАТЕ ДА СЕ ВЪРНЕ???НЯКОЙ СТРАНИ СЕ НАДСКАЧАТ,КАТО НЕ ПРЕДЦЕНЯВАТ ТРЕЗВО РЕАЛНОСТИТЕ!!!РУСИЯ НЕ НИ Е ПРОТИВНИК!!!

JMM®

Дебил, НИЕ - БЪЛГАРИЯ СМЕ ЧАСТ ОТ НАТО !!! ПРИ ЕВЕНТУАЛЕН КОНФЛИКТ, НИЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЕРДАШИМ РУСИЯ !!! ПРИ ЕВЕНТУАЛЕН КОНФЛИКТ, РУСИЯ Е НАШ ПРОТИВНИК !!!

При евентуален конфликт блгарите ще бием по натовците !

ще ви смачка, ха ха

СОРОСОИДЧЕ КРИЛАТИТЕ РАКЕТИ НА ЧЕРНОМОРСКИЯ ЧЕРВЕНОЗНАМЕНЕН ФЛОТ ЩЕ ДОЛЕТЯТ ЗА 6 МИНУТИ НЯМА ДА ИМАШ ВРЕМЕ ДАЖЕ ДА СЕ ПРЕКРЪСТИШ НЕЩАСТНИКО. ЩЕ ПОСТРАДАТ НЕВИННИ БЪЛГАРИ ЗАРАДИ ИДИОТИ КАТО ТЕБ . ДУНАВСКА БЪЛГАРИЯ И ЧЕРНА БЪЛГАРИЯ /РУСИЯ/ СА ЕСТЕСТВЕНИ СЪЮЗНИЦИ И ТОВА НЕ МОЖЕШ ДА ГО ПРОМЕНИШ КОЛКОТО И ДА ТИ СЕ ИСКА .

Дали ли си дават сметка хората,че в резултат само на една грешка може да се изпепели териториите на Румъния и България и на никого няма да му пука. Просто ще се образува един санитарен кордон между запада и изтока.Защо се прави всичко това, всички ли обезумяха или не разбират на къде отиват нещата. Лошо много ,много лошо,този път спасение няма да има. Всички сме заложници в безпомощност на безумци и слуги на Германия и САЩ.

НАТО трябва незабавно да се разпусне. Не на подпалвачите на война. България не е фронтови полигон и не трябва да е мишена на руските ракети,които могат да изпепелят територията за 10 минути.Русия никого не заплашва и натовското дрънкане на оръжие край руските граници е престъпление и провокация срещу Русия.

JMM®

Ако оставим на Русия, то един ден тя ще каже че целият свят е руски. Ето защо Русия трябва да се възпира !

За 45 години една война не направиха /за предпочитане ядрена/, за разлика от монархо-фашистите, които се скъсаха да водят войни от 1912 до 1944 и ги загубиха заради продажните царски генерали, фердинадови слуги!

Ко е виновен в случая не важно, но личи че не сте служили в казармата и не знаете нищо за поразяващите фактори на ядреното оръжие. Важното е че при една ракетно-ядрена война няма да има победители и човечеството ще загине от поразяващите фактори на ЯО и последствието с настъпване на ядрена зима изразяваща се с понижаване на температурата на Земята вследствие закриването на слънчевите лъчи от облаците от прах вдигнати от ядрените взривове.

Пак ще има замърсяване на черноморската акватория. Този път няма да е само хамериканско, но и с широко международно участие на натовски държави

Много адвокати на червените фашисти се навъдиха тука...

Хамериканците хем са фашисти,хем са дрислювци

Руски кавал, безродник!Само руската армия ли да прави учения бе подлого,а нашата да спи,това искат нон стоп "многоуважаемите" " братя" от изток! Руски мурафети,хем окупираха Украйна като талибани, хем наште нищо да не правят и да ни се подиграват зад гърба!

Това име е съвсем подходящо за учението и е в унисон с евроантлантическите ценности. Богът има много любовници и от двата пола. Посейдон се влюбва в прекрасния Пелопс и го взема на Олимп, където го прави свой любовник, дори преди Зевс да направи същото с Ганимед. Като благодарност към Пелопс за неговата любов, Посейдон му подарява крилата колесница.

Тръгнал дядо за Брюксел,изгубил си ръкавица.Там играла на поляна малка мишчица Гризана Гърчоляна, ръкавичката видяла и на топличко се свряла. После Зайо Средноеврогейски, и той се намърдал. Подир него хитрата Лисана Австрийска. После Вълчо Берлински и той на гости, без да го канят. Демокрация, знаеш, вдигнали шум до бога и разбудили цялата гора. Кражби, убийства, грабежи. Не щеш ли, дошла рошавата Мецана разлютена, в ръкавицата надникнала и юнашки се провикнала: - Ей, демократи нахални, я веднага вън! И като ги насмела, съдрала им кожухчетата! Тук приказката свърши!

Що не пробваш да си прочетеш изкуфелите писаници преди да публикуваш? Срамотия.

Дразня балъците, а те се хващат абдалите.

В РУМЪНСКИ ТЕРИТОРИАЛНИ В Български, Украински, Турски или Грузински териториални води НАТО сме ние и можем да правим каквото си искаме

Г-н БГ- армеец, не се мисли, че като българският тъй да се каже президент е армеец, та имаме армия. А твоите коментари смърдят от далече.това е предимството на троловете- родени с недоразвити мозъци.