Двама осъдени за убийството на студента в Борисовата градина

Софийският градски съд призна за виновни двамата младежи, които бяха изправени на съд за жестокото убийство на студента по медицина Михаил Стоянов.

Обратно в новината

Коментари - Двама осъдени за убийството на студента в Борисовата градина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никъде по света няма по-евтин човешки живот...Жалко...

има на много места по света кадето живота е по ефтин, виж ако беше казал - 'няма развита нормална държава кадето живота да баде толкова евтин' щеше да е по правилно освен това на българскя народ му харесва да е така -всеки средностатистически ганио му харесва агресията срещу по различните от него - било по етнически произход, сексуална нагласа, или просто заштото е по различен от него, ганио не го интересуват един закон за всички в държавата и резултата е налице - ганио може лесно да бъде манипулиран, само трябва да му посочиш цел и ще оправдае всички дествия и средства, стига разбира се това да не се отнася за него, затова и съда и полицията пак и популацията ни е такава всеки народ си заслуява управлението и дърявата в която живее, които не му харесва или се чуства различен - да емигрира докато все още може кам нормалните държави

преставам да се съобразявам и подчинявам на законите на Рбългария /нарочно с малка буква/

Ако тази бедна и съсипана майка убие тези престъпници за нея дали ще има смекчаващи вината обстоятелства?

Няма да е на .... млада възраст, с добри характеристики. Простотия и олигофрения.

къде изчезнаха сега атакагеиците и бесепедерастите, които така шумно и звучно говорят само за геиове? сигурно тъгуват, че двама от дружките са им ги хванали?

съдебната система пак пръдна

Щом няма адекватни наказания за убийците, поне да се направи един сайт със снимки на всички убийци...да ги видят хората и да бъдат обществено и публично порицани. А ако някой прецени да раздаде правосъдие, няма да му се сърдим.

Годините затвор са малко , но ми е интересно тези прошльовци откъде ще извадят 250к за да платят или ще си го отработват в затвора което би било равнозначно поне на още 20г.

"Уважаемият" съд, който отчел като смекчаваща вината обстоятелство, че двамата извършители били много млади, да не се прави на ритнат. Именно това, че са много млади и вече жестоки убийци, е тревожно. Та те до средна възраст ще станат изпечени убийци за наслада и развлечение, щом сега им се разминава така лесно. По 25-30 години трябваше да им дадат за размисъл на другите кандидат-убийци дали да се развличат чрез убийства.

Да последваме примера на Унгария и да върнем в съдебната практика смъртното наказание за извършителите на убийства! Недопустимо е убиец след няколко години да се върне обратно в обществото и да продължи да убива!

Само роб може да измисли подобно наказание за зверско и жестоко убииство.

Не оправдавам убийството, дори не мога да си представя какво е преживяла тази женица, и какво преживява. Но не се упоменава мотива за убйството, а само се намеква, че убийците били част от наказателна бригада над хомосексуалисти. И така, като живеещ в този район, мога да кажа, че много пъти докато съм бил на разxодка в борисовата градина съм виждал двойки мъже в храстите в различни пози. Меко казано, това е отвратително и общината и нейната полиция трябва да обърне сериозно внимание. Мога обаче, да си представя, как на някой му идва в повече и прибягва до саморазправа, която завършва с непремерени по сила удари водещи до подобни трагедии. Не познавам жертвата и не знам какво е довело до сбиването и фаталния край, но казвам какво по принцип може да провокира човек, който е част от наказателна бригада над хомосексуалисти.

Оправдания за убийство винаги могат да се намерят,нали?Някой ти се стори грозен-убиваш го,някой те настъпи-убиваш го,някой ти се стори,че е гей-убиваш го!!!Браво!

Ти си болен мозък бе брат. Работа на всеки индивид си е къде си го слага. Но да обясняваш че не оправдаваш убийство и в същото време да оправдаваш.... Меко казано е странно както казах си болен мозък. Иначе и на мен не ми харесва демонстрацията им на полова принадлежност и парадатите им и всичката дивотия свързана с тях. Обаче какво ? Почваме да трепен всичко що мърда и не ни харесва? Замисли се че на хомосексуалистите не им харесва как ние от другата страна се натискаме с момичета и вземат та се развилнеят и започнат да убиват хетеро??? Оправдавам убийство само и единствено ако трябва да защитя своя и на детето или друг близък човек живот. Всичко друго си е мухлясъл искащ лечение мозък.

Много, много грозно и страшно е да убият момчето на прага на самостоятелния му живот, защото им се е сторил гей и да им дадат само четири години. И безброй смекчаващи обстоятелства. Сигурно ще лежат в общежитие с отпуск. Ще им се приспада време за работа и добро поведение. Накрая ще осъдят и България в Страстбург, защото тоалетните миришат.

Чисто съдебно минало... Докога бе хора. Върнете най после смъртното наказание. И обяснете на майката на убитото момче, че извергът - убиец има чисто съдено минало и е малолете. Върнете смъртното наказание.

,,Двама не-осъдени за убийството на студента в Борисовата градина,,???

Трябва да се налагат много по-тежки наказания за престъпления от омраза!

Не е било престъпление от омраза, а с цел грабеж. Само че гейските НПО-та да трупат точки.

Трябва да се налагат много по-тежки наказания принципно а не тия глупости с "омразата"! Пълно е с малолетни олигофрени за, които най-великото изживяване да пребият някой случаен човечец.. ей така просто - не защото го мразят а защото могат, това трябва ли да означава, че те ще получат по-малки присъди отколкото други малолетни олигофрени които са набили някой от "омраза"?

Защо не дадат снимки на убийците? Както на мед. сестрата, която би бебето?

Единствено което майката на момчето може да направи е да издаде сама смъртна присъда на тези юнаци и да я изпълни.А от съда справедливост .... ха ха ха там работят с документи и с това се приключва.

Всъщност тук гейските организации трупат точки, като го изкарват убийство от хомофобия. Убийството всъщност било за грабеж. Може да потърсите в интернет заедно с името Руси Русев например.

Това, че си млад, оправдава ли те, че си убиец...

Срам,срам за съдебната ни система!Горката майка!

Само не разбрах връзката на съдебната система с мъката на майката. Ако присъдите бяха доживотни, без право на замяна, майката щеше ли да се чувства щастлива?

Драги Пешо,иронията ви е напълно неуместна-разбира се,че никой няма да върне момчето на майка му,но в живота трябва да има елементарна справедливост и наказание за престъпленията.Нима живота на това момче струва 4 години затвор за убиеца?Тези съдии не са ли хора,не са ли родители?Те дали знаят как се отглежда и образова едно момче от сама жена ?

Точно това исках да кажа, ама явно никой не ме разбира. Наказанието трябва да бъде РЕЦИПРОЧНО на престъплението. За причиняване на смърт- смъртна присъда. За кражба или измама- изплащане на щетата поне в двоен размер, за определен срок и с дължимите лихви. По-трудно ще е наказанието за педофилия или изнасилване, мисля, че кастрацията би била добър вариант. Да видим дали няма да намалеят престъпленията, нищо, че не е по Европейски.

Как може като е непълнолетен да му се намалява присъдата за убийство? Освен това е бил на 17, не на 7.

А утежняващите вината обстоятелства, къде са? Виждат непознато момче в градинката, което им е ЗАПРИЛИЧАЛО на хомосексуален и го УБИВАТ. Даже не ги е провокирал! Много интересно, ако майката ги убие тези двамата после - каква присъда ще получи...

кога стана убийството добро характеристично минало. Или убийството не влиза в биографията на убиеца. Убийството в миналото ли се отчита или в настоящето, кето е по-страшно.

майко - като няма повече наказание и тези им стигат - само да не са от "отворен тип" . Нали са били против хомосексуализма. Като излязат ще ги питам какви са станали. Стига му и пет гтодини да го "опъват", а това ще стане - бас държа.

Двамата са били "част от наказателна бригада срещу хомосексуалисти". От половин час насам се смея на този факт, че двама млади противници на хомосексуализма попадат в нашия роден затвор. Е не, аз бих предпочел единична килия на тяхно място. Иначе просто не можете да си представите в каква безкрайна оргия ще им бъде превърнато ежедневието. И аз не обичам хомосексуалистите, даже тези, които са станали такива по принуда. А честито, мили деца....

"независимата" съдебна система в действие! Изобщо "не" Е гнила, ама хич дори!

Как е възможно за убийство да се дадат присъди от 4 години и от 13. Та това е подигравка с човешкия живот. Що за животни са тези съдии. Не е хубаво да кълнеш, но как ще се почувстват те на мястото на майката на момчето като чуят присъдите. Сякаш живота на детето и няма никаква стойност. А убийците ще си живеят необезпокоявани на свобода, докато отново убят отново може би. И какви смекчаващи обстоятелства, та те дори не са се предали сами.

докога в България ще се защитават престъпниците бе ,хора ????Докога ше търпим гнусните съдии да се гаврят с достойнството на хората ?

имали предвид личностните характеристики като смекчаващи обстоятелства; две години след убийството ползват СИМ картата на убития - за какви личностни характеристики говорим освен на необезпокоена съвест; дано присъдите са ефективни и престоя със себеподобни да въздаде някак справедливост; а, журналистите, докога ще ни втълпявате с всяка статия, че не е проблем да лежиш година, две, четири; защо не представите какво представлява това лежане - белким, на някой озверял, нафукан младеж под чадъра на смекчаващите обстоятелства, пък, не му хареса дори и една година да лежи. оставам с впечатлението, че единственият проблем е периода; стига сте давали страданието на жертви и близки; дайте отблизо и страданието на зверовете и техните близки; имайте малко обществена функция да му се не види...

"При определяне размера на наказанието съдът е взел предвид и многобройни смекчаващи вината обстоятелства, като това, че двамата са на изключително млада възраст, с чисто съдебно минало и добри характеристични данни. " Убивайте на воля, ако сте млади. 13 години-кво му плащаш...

"..многобройни смекчаващи вината обстоятелства, като това, че двамата са на изключително млада възраст, с чисто съдебно минало и добри характеристични данни..." Предлагам да се приеме със закон, че всеки с чисто съдебно минало и на възраст до 25г, има право на едно убийство! За по-възрастните - съжалявам.Да са се възползвали на младини.. А иначе ,на сериозно, смекчаващи вината обстоятелства щеше да има, ако двамата се бяха предали и признали деянието си.Другото са адвокатски гимнастики, как да отървем поредните убийци.

Не става само с адвокатска гимнастика,трябват и пари.Поне да пишат колко ,та и друг да се възползва, когато тези излязат и ги гръмнат.

4 години само ,ех ,то куче да убиеш дават толкова,а става дума за човек

КАКВО СТАНА С РАЗСЛЕДВАНЕТО ЗА УБИТОТО МОМЧЕ В БОРИСОВОТА ГРАДИНА НА 2 ЮНИ. НИЩО НЕ СЕ СПОМЕНАВА. ИМАШЕ СВИДЕТЕЛИ НО.......

Това са го разследвали 4 години... Ти май искаш за 3 седмици и присъда вече?

от тази статия става ясно , че ще чакаме най-малко 5-6 години , така че търпение !