30 г. затвор за убиеца на студентката Вероника

На 30 години затвор, при първоначален строг режим, бе осъден 40-годишният рецидивист Илиян Здравков за убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова.

Обратно в новината

Коментари - 30 г. затвор за убиеца на студентката Вероника | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и убийство с камъни да беше пак е малко -момичето го няма вече...дано поне 30 да излежи наистина, а не да го пуснат утре пак да коли и беси...

Егати и логиката извади! Толкова като ми трябват пари не ходя просто да посплашвам хората и да им взимам парите, а ходя та работя за мижава заплата! От този не очаквай съвест и разум, той не знае значението на тези думи. Затова законът да предвижда за такива рецидивисти и убийци да няма опцията съкратена процедура, а само и единствено доживотен затвор без право на замяна! Горкото момиче, горките родители!

Как затворник изплаща кръвнина ? Някой би ли ми обяснил, що за глупост е това ??

На всички убийци им присъждат кръвнина, която те очевидно не могат да платят, тогава защо въобще се присъжда

Такива като него не се поправят. Въжето или куршума му е майката. Като си помисля, че след 15-16 години двукракият урод отново ще крачи (освободен условно и предсрочно за добро поведение в затвора) сред хората избирайки третата си жертва за убиване - лошо ми става. Какви са тези шибани закони в тая Чалгария? Признаваш си, защото са събрани необорими доказателства, казваш едно формално, че съжаляваш и айде-е-е-е - присъдата ти я намаляват не с колко и да е , а направо с 1/3, каквото и да си извършил. Къде го има това?

Той самият си казва,че едва ли ще се поправи,а ние му даваме шанс да убие още някого , за да прекара остатъка от живота си в затвора ( след 30 години)

Много бе. Това одухотворено лице на питекантропус ще посърне за тези години. България губи господа. Никакъв затвор за такива. Това ще намали генофонда. И без това намаляваме. Този трябва да се издигне за правосъден министър. За да тръгнат най-после нещата.

След 15-20 год този ще излезе все още запазен и пак ще пресече пътя на нечие дете.Самият той се самоопределя като непоправим, спорно е и дали е точно човек. В случай като този живота е излишен риск

ТАМ ШЕ ТЕ ОПРАВЯТ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ! НА ЕЧЕМИШКА ВХОДА ПАСТЕ ЩЕ ЯДЕ.

Ех , че няма как да ми попаднеш в ръчичките да те разглобя да ти не е-а май..а

ялко за този цовек! но цялата вина е в алкохола коъто е употребил преди дац изнасили и убие момицето! така це тоъ е невинен!

Или си много прост или се правиш. Ама и в двата случая не си оригинален просто си див и прост селянин.

ПРОСТО Е ГАДЖАЛ!

И тъй като едва ли ще се поправи, обществото трябва да му даде втори шанс след 30 год да убие отново. Така е в почти цяла Европа. Престъпникът има право на втори шанс колкото и престъпления да направи, той е равен с всички нас. Има повече права от жертвата. А пък поредната жертва ще затъне в забрава

Не след 30 а след 20, защото като работи в затвора 3 години се броят за 2. Ако е и примерен може и след 15 да излезе.

Ами да, прав/права си. Все пак трябва да сме солидарни към всички хора(този за мен не е човек, но за Европа е) и така да се намали присъдата колкото се може повече

Този убива за 20 лв. Как очаквате да плати 200K + 8K - абсурд. Цялата ни система е пълен абсурд

На 30 години затвор, при първоначален строг режим, бе осъден 40-годишният рецидивист Илиян Здравков Малеееее, 30 годиниииии...баси. Жалко за хубавото момче! Отиде му животеца , аколко е млад и красив!

..верно е като Гхален Дхелон е....дано да го прощават и свободят.....а гхдано редко са ни такиви о маалата

ЛЕКА И ПРЪСТ НА МОМИЧЕТО КАК ЩЕ ПЛАТИ НА БЛИЗКИТЕ ТОЗИ УБИЕЦ НЕ РАЗБИРАМ ? ЗАЩО ЩЕ ГО ХРАНИМ НИЕ?

дя-до

Какъв живот погубен в затвора, бе мухльо! Ти тоя за човек ли го броиш? Тоя трябва да угои прасетата в някоя свинеферма.

someone

възникват няколко въпроса: 1. защо не е получила родителски съвет откъде да минава в тъмното 2. защо не е получила съвет и изпращане в тъмното от неиния интимен приятел - това говори колко малко му е пукало за нея и доколко е истински мъж, мъж, които обича се грижи за жената до себе си 3. защо е нямало силни лампи и полиция в този раион 4. защо просто не си е хванала куфара за летище софия да си урежда живота в някоя по-богата и уредена държава по света

възниква следния въпрос: колко точно тъп си ти?

Само вселената и човешката тъпотия са безкрайни.

е тръгнал да убива. Ако не беше това момиче друго щеше да е. На друго място...

Не "Изрод", а "Урод". Такива се раждат 99% сред циганите. И след това на социални.

наистина и аз си мислех съштото. дали не е минала нарочно от там 1. 1.защото и се е правело секс и си го етърсела сама 2. надявала се е да попадне на изнасилвач но не и на убиеца 3. затова не е носела ного пари фсебеси 4.скарала се е с интимния приател и от поне 2-3 седмици не е практикувала любов...а всички знаем какви стават зверила жените бес секс повече от 2 3 дена. 5.сигурно ламбите са били счупени от нея 23 по рано ...как мислите възможно ли е

Май не са ви схванали иронията!

ГРОЗНАТА ИСТИНА , Е ЧЕ КАКВОТО И ДА МУ СЕ СЛУЧИ ,НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ВЪРНЕ МОМИЧЕТО НА БЯЛ СВЯТ.

светът наистина ли е бял ??с толкова мургави наоколо , едва ли !

Той човечеца бил тръгнал само да набере малко пари ... с брадвата в торбата. Те го изкарват, че бил планирал убийство...

Гостенино, разписано е в НПК, но когато обвинението няма убедителни доказателства е и извършителят си признае сам и прояви самокритичност към извършеното от него.Този житан отричаше всичко и когато го нагъзиха с доказателства-ДНК и иззети от него вещи собственост на убитата, клекна и си каза.За какма бърза процедура става дума тук?

Да го cамоубият в килията като другия циганин,който уби англичанката и проблема ще бъде решен.Това е биологичен отпадък,не човешко същество.

Аз си го помислих същото. Това ще е една голяма услуга към човечеството. Отиде си едно прекрасно, младо момиче заради това нищожество

След 10 години е на свобода,има много подобни примери

ще трябва да хрантутим този изрод. Отделно е оставил на държавна издръжка 5 деца. Е няма оправия.. Когато 1/10 от населението изкарва пари за останалите 9/10 всички са обречени на мизерия. Децата, песнионерите и инвалидите,ок. Но една голяма част за като този..независимо дали са в панделата или не... И тази част нараства с всеки изминал ден. Дори бежанцит еот война видяха какво е положението тук и подминават. Кога ще се събудят бг управниците ?!?

Къде е горкият Скорцени за да отбележи,че на такава държава се полага такова правосъдие.

Скорцени е турчин или помак, който мрази българите, но живее тук и говори на български. За информация на тия, дето му се връзват.

Ти пък къв си бе? Кат те гледам жив анадолец!

Махайте го този изрод вече, че само ми образува нерви! Едно хубаво българско дете, затрито на 23 г., а този урунгел, вместо да го пребием с камъни, ще го хрантутим 30 г.! Да ви таковам "хуманното" правосъдие!

Такива изроди трябва да бъдат терминирани по бърза процедура, а не дундуркани с парите на българските данъкоплатци!!!

"Каквото и да кажа, е малко. Нямам думи и не мога да погледна тези хора в очите. Не съм искал да убивам. Дайте ми тази присъда, която искат хората за мен. Съжалявам. Едва ли ще се поправя, но това е един голям урок." А аа аа много се съмнявам това да са негови думи .Тц тц

да се премахнат подобни споръзумения при причинена смърт. И онзи пияница шофьор, дето уби хората на Цариградско се споразумя и ще лежи 9 г.

Какво споразумение те гони и теб, съкратената процедура е разписана в НПК и се прилага в случаи на самопризнание, което пък служи за облекчаване на процеса и оттам и по-леката присъда.

А за "звездата" Максим Ставийски? И него го оправдаха, защото има пари и е известен....Пияндето, което почерни животите на няколко семейства....

По какъв план ще се изплатят тези пари/8000+200 000+съд.разноски/? Как този примитив ще даде тези пари? Смятам,че едно обезщетение би трябвало да бъде изпълнимо.Иначе и 100млн.да присъдят,ако не се изпълни няма защо да се говори за правосъдие.

Това възможно ли е изобщо...???

"примитив" - много точна дума. Бях я позабравил. Странно е че добитък да колим, може - а такъв примитив, не може.

едно време за откраднат хляб е имало каторга ....сега да бачка, докато изкопа парите! Стига с тоя лежпром в панделата.

Малко е

...е това не могу разбера...убоо убил, убил...ами защо му е требвало да тегли пари от банкомата с картата на момичето за да го хванат по най балъжкия начин. Абе трепи и бегай бре не пипай никакви вешти бе.....целиа факутето жалееме за убавото момчето......един похабен живот

От коментарът Ви, доколкото ми бе възможно да го разбера заради правописа, си мисля, че сте от контингента на този изверг, т.е. циганин. Имайки впредвид етноса, донякъде е разбираемо, че му симпатизирате. По-лошото е ако не сте такъв и въпреки това оправдавате това животно. И в двата случая обаче, написаното е крайно неуместно. Що се отнася до това, че целиа факутето жалеете за убавото момчето, можете да му правите компания в затвора!

Тази гадина отричаше всичко,дори се гавреше с журналистите,като ги питаше дали им прилича на убиец.Онези с тогите обаче не стават за нищо!

Хитлер намери решение: "Окончателно решение на проблема"

То си е най-добре и за него да е в затвора, поне го хранят и е на топло. На свобода е живял по-зле от скот, той е убивал, за да има някой лев за храна.

като че ли си на негова страна.

На твоята хрисимост би завидял и папата

Ако имаше пари да си плати сигурно на 3 щяха да го осъдят! Вместо да си посипят главата с пепел тия от съда заради които това момиче беше убито, защото тоя трябваше да е в затвора а не свобода те се гаврят с хората! Да им се върне стократно всяка беля направена от тях! Съд за съда!

Всички ние ще платим 576 000 лв. (1600 лв./месец) за неговото затворничество. И с това той едва ли ще стане по-добър.

Магистратите се утвърдиха, като най силният криминогенен фактор в страната.И един от най платеният и най хленчещ за празноти в норманивната база. Одобряват противозаконни споразумения,осъждат на по 2,3 и дори 4-5 условни присъди, без да е минал изпитателният срок, решават по най безумният начин кражба на фирми,отъркаляли са се в корупция.И властта ги подкрепя,защото и те я подкрепят.

ами тези дето го даржхаха наван.правилно е и те да бадат подведени. а за тоя, ба.гладешкия опит!!!

Т.е. след някоя и друга годинка, пуснат за добро поведение, да очакваме следващата му жертва и 7-мата му присъда?

Тоя изрод ще мърси още света, докато онова чисто и прекрасно момиче вече изгни в земята! Вместо тя да радва сприсъствието си света, вместо да ражда хубави бели деца, тоя урод, генно модифициран по рождение, още ще хвърля фекалии и даже ще се размножава! Куршум или доживотен му трябваше на тая гнус; законът е отвратителен!

че в затвора ще му дадат правосъдие!

Къде са ви реформите бе реаниматори? Къде сте бе ''ранобудни''? Къде си бе вожде Винету? ЛАПАТЕ КИФТАЦИ НАЛИ?

ти си егаси наглеца! Кой блокира съдебната реформа? ДПС,БСП и АТАКА - т.е. хората които ти плащат да тролиш нещастнико

След като убиецът сам си е признал вината какви са тия 30 годишни присъди ? След добро поведение той ще бъде пуснат по-рано, за да убива отново. Та той е рецидивист ...

След положен труд и добро поведение, този изрод пак ще трепе хора, но след 15 г.! Скапана ни е системата и толкова. Жалко за момичето и родителите му! Нищо няма да им върне дъщерята, но поне изрода да беше получил най-тежкото наказание!

Не след 15 и догодина може да се случи, когато го пуснат отпуск, я за Коледа, я за Великден...

Съкратена процедура за убийство извършено в условията на тежък рецидив... Няма по-добри християни от този съдийски състав. Предполагам, че очакват добро да им се връща.

Не желая да храня с моите данъци подобни изроди. А какво е наказанието му за другите жертви??? Този трябва да въртят на бавен огън забит на шиш.

законът му дава такава възможност за признания и намалена присъда и той се възползва. Въпросът е законодателен, а не опира до съда. Това е макс присъда в случая. Пише го в статията, ако се прочете внимателно.

позор, позор, позор - това е така наречената българска съдебна система

От панделата ще излезе на 70 или в най-добрия случай - на 60-62. След това няма да става за нищо, няма да има работа за него, ще получава мизерни 200 лв пенсия (евентуално) До живот в затвора ще трябва да го храни държавата от нашите данъци и да отделя за него по 5-600 лв. на месец и тоя няма да мисли утре какво ще яде.

Лошото е там, че като излезе от затвора и няма какво да яде - отново ще нападне някакъв беззащитен човек. И затрие още един живот. Той просто няма какво да губи.