Двама френски журналисти бяха убити в Мали

Двамата френски журналисти Клод Верлон и Гилен Дюпон, отвлечени в събота в Мали, са били открити мъртви, съобщи френското министерство на външните работи в комюнике, цитирано от Франс прес и Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Двама френски журналисти бяха убити в Мали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крадливата Франция пак извършва обир над африкански бедняци, прави си преврати и военни намеси и няма право да се възмущава... Някой да даде гласност при какви условия френските компании точат петрол и злато от страни като Чад и Мали ?..пладнешки обир.... Когато местните скочат да си защитят правата пък биват обявявани за терористи...

И тука има бая за трепане ,тези бунтари не знаят ли къде е София да дойдат да почистят близачите на тиквите.Нямате ли GPS бе момчета.

Всъщност китайците едва наскоро прибраха под крилото си Нонг Конг(Каулуун) и Макао... последните европейски колонии на територията на днешен Китай и то след почти 500 години колониално управление.

Тези еврогеове не са ли потресени от намушканото момиче в София.А от някви си франсета дето не ме интересуват.

BODY OF LAIRS

Централна власт в Мали атакувана от ислямисти... откъде ми е познато? Само че наричат централната власт - режим, а ислямистите - бунтовници.

Туземците от Мали явно не могат да спят, че французите са потресени. Като ни обясняват 50 години всеки момент колко е лош Хитлер, че и закони въведоха, че нямаш право да кажеш обратното, сега не им остав друго освен да се възмущават. Не че при Хитлер е нямало и лошо, ама в Мали нямаше да смеят и да докоснат двама бели журналисти.

Потресен съм от убийството на двама души и изобщо не ми дреме за хилядите други.

Ес напоследък освен да се потриса и възмущава от това и онова, като че ли никаква друга роля няма.

Браво, точно така, може и да задейства наказателни клаузи :)))

Именно защото никой не успя, да ги колонизира, а да развият собствената си специфична култура в условията на равнопоставена конкуренция позволи на тези държави да станат лидери и да премажат неоколониализма и да се конкурират на равнопаставени начала с господарите на новия световен ред.Т.е. точно обратното на тесногръдите, неофашистки и неолибертариански теории.

Всяка религия е власт, която никога няма доброволно да се отстъпи от притежаващите я.

Затова значи малийците идват в България ....

Религиозен екстремизъм като идеология настъпва в Европа и у нас а разни неолиберални и мултикултурни политически лидери си затварят очите пред истинските факти!Ислямът ще замени европейския правов ред с шериата а политическия ред ще се налага от враждуващи с десетилетия групировки и кланове!Крайно време е да се постави червена линия като гаранция за запазване на нацията ни и християнството!ТОЛЕРАНТНОСТ СРЕЩУ РЕФОРМИ в Ислямския свят!

ФРАНЦУЗИ, КАНАДЦИ И ДРУГИТЕ КОРПОРЕЙШЪНИ СА В МАЛИ ЗА ДВЕ НЕЩА - ЗЛАТО И УРАН .... ИМАТ ПОСТРОЕНИ РУДНИЦИ И ЗАВОДИ И ГО ДОБИВАТ ...... .... КВО ТОЛКОВА ИМА - И В БЪЛГАРИЯ Е СЪЩОТО НЕЩО :)))

Не че взимам страна, все пак нямаме тук необходимата основна информация за случващото се в Мали, но да докараш висико марални хора, като туарегите да стават ислямисти от Ал Кайда и да убиват журналисти е необходим рядък политически талант на управляващи малоуминици.

Пълно лицемерие: Никой не е потресен от смъртта на хиляди малийци, но за двама французи се вдига шум до бога. Нали са със синя кръв и са представители на доминьона смукач, та скъбта е непосилна за Ащън.

Журналисти винаги са били отвличани, убивани, ранявани. Професията е една от най-рисковите. Добре, че в България няма такива случаи.

Така е, в България все още само ги бият или заливат със сярна киселина! Мъ май имаше и двама трима убити!

И само това ли ,а дето в Кайро бяха и ебани защо го скриват. На нашите им стига по една патка да им ударят и ще са във форма.

Огромното престъпление е неоколониалната политика, която Франция продължава да развива. След колонизация остава това: разорена държава, неграмотно население доведено до животински начин на съществуване, вождове които диктутуват всичко. И средновековната и днешната "западна" колонизация означава унищожаване на образователна система, интелигенцията и елита на колонизираната нация. В днешно време означава и силово разпространение на наркотици, западна субкултура, фетишизиране на парите и т.н. Резултатите са като в Мали. През последните няколко години "демократична" и "католическо-християнска" Франция отново повтори вековните си грешки и извърши поредните престъпления срещу човечеството нахлувайки с разузнавателни служби и войски в Египет, Тунис, Либия, Алжир, Мали, Конго, Зимбабве, ... Ще имат да плащат и да изкупуват грехове надутите франсета. Господ им е дал от всичко по много, но това е за да го използват за добро, а те като варварите ...