Братя застреляха от упор домашен лабрадор

Братя от софийското село Балша застреляха домашен лабрадор от упор и се опитаха да излъжат стопаните, че е стреляно от преминаваща кола.

Обратно в новината

Коментари - Братя застреляха от упор домашен лабрадор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредното доказателство, че кучкарите са най-злите и отвратителни същества, заслужаващи мъчителна смърт! А казват, че щом обичат животните били "добри хора". Точно обратното, тези фанатици-кучкари мразят всичко около тях, такава жлъч се лее от неизмитите им устици, че са готови детето ти да удушат само и само да ти докажат, че са прави. Кочелбюците се по-опасни от всеки престъпник. От такива хора - ДАЛЕЧЕ! Ако в двора на братята е имало дете, с какво това дете е по-малко важно от детето на оная уроспия и малоумния ѝ мъж? Или когато детето е мърляво, неизмито, лигаво и наблизано от куче, което току що си е облизало гъза, се цени повече от другите деца? Това куче е трябвало да бъде на повод, ПО ЗАКОН Е ТАКА! Собствениците са безотговорни и те трябва да понесат глоба, че неправомерно си пускат кучето без повод и след това то е убито. Собствениците трябва да бъдат наказани за жестокост към животното, защото заради тях се е случило застрелването! А друг е въпроса защо всички трябва да се съобразяваме с помярите на кучкарите. Да си ги гледат вкъщи, НИКОЙ не им е длужен да се занимава с тях! Щом са си взели животно да си го гледат, като не могат - да не го взимат.

Да застреля лабрадор може само човек, който е садист и изверг по душа и манталитет. Пази боже от такива селяндури, да са ти съселяни. Горкото нормално, интелигентно и красиво семейство. Дали не е по-добре в Латвия??????

право е това хубаво моми4е да задава тези въпроси, оба4е може да не знае, 4е ал4ният бай ганьо и майка си и баща се е готов да продаде за пари.

Семейството с кучетата са се разхождали в населено място. В този случай кучетата задължително се разхождат на каишка. А ако в този двор имаше малки деца или възрастни хора и тези кучета нахлуят изведнъж кой ще носи отговорността за стреса ... Този стрес може и да не се излекува цял живот или да нанесе непоправими увреждания на психиката на децата или възрастните.

Стресът на малки деца от кучета? Явно родители тъпиншайн, които са обяснили на децата си колко страшни са кучетата и колко микроби има навън и подобни глезотии. Но убийството си е убийство - дали на луче, крава, дете, бременна или възрасте човек , фактът си е факт - някой е вдигнал оръжие и е стрелял. Умишлено. Не неволно или по погрешка. После се опитал да се 'измъкне' , ама..

vasil

Щом е в НАСЕЛЕНО МЯСТО,какво,майка си търси ловното оръжие в стопанския двор,а не НА АДРЕСА,на който е РЕГИСТРИРАНО ЗА СЪХРАНЕНИЕ?И по начина,по който е УПОТРЕБЕНО оръжието ,си е чисто за ОТНЕМАНЕ ,според действуващия ЗАКОН-добър или лош-дори да се абстрахираме по КАКВО се стреля -домашен любимец,или хищен дивеч.За отстрел на последния (вкл.скитащи кучета) си има регламвнтиран от ЗАКОНА начин.

Ти не ни .изграждай тука. правни казуси, че като се появи ..другият звяр.. ...

Щом е "от упор", значи е от непосредствена близост. Какво прави куче от едра порода в близост до хора в чужд двор ? Представлява непосредствена заплаха. Т.е хората са били в състояние на неизбежна отбрана, не са длъжни да познават кучето, какъв му е характерът, възпитанието, дали е здраво или болно. Счели са себе си, децата си, добитъка си заплашен и са се защитили. Стопаните да се сърдят на себе си. Забранено е да се разхожда куче над 10 кг без повод и намордник. Така пише в закона.

Ти добре ли си,Станков?Значи според теб е нормално ако куче мине покрай къщата ти го застреляш.Само че,закона казва друго.Нямаш право да убиваш,освен при неизбежна самоотбрана.Но тия кат*ли нямат рани от ухапване.Дано ги осъдят както им се полага.

stan_posta@

Абсолютно ненормално е да го застреляш, защото просто минава наблизо. Но защо ще го направят, щом имат пушки, значи са ловци ? Защо ловец, който също има кучета и ги цени, ще застреля такова хубаво животно ? Освен ако не го лае и не му се нахвърля ? Иначе за неизбежната отбрана - не е необходимо никакви ухапвания да има, как пък не, да го чакат да им нанесе рани. Неизбежната отбрана започва в момента на нападението, не в момента на понасяне на щети - да те ударят, ухапят и т.н., тогава е вече късно и поставя гражданина в неизгодна позиция. Щом кучето залая и се нахвърли - има нападение. Гражданинът им право да е защитава.

А патките като получат"стресък"от кучето,как ще се възстановят? Смърт за помиярите!

Станков, минавай край къщи, чакам те с пушката. Ти си едро добиче - осран карпатски вълк, без намордник не може да ходиш никъде.

Станков ,това е голден ретривер,найлюбловината порода и много висок интелект.Тази порода помага на слепи и се ползва като спасително куче.А тези тъпаци са го застреляли.а са ловци.Един ловец пази кучето.Нямат оправдание.

Прав си stankow, съшото важи и ако мине и приятел край теб - не го знаеш какво мисли, гръмваш го и толкоз, какво значи някаква си личност.

при нас европеиците тези двамата са веднага в кауша на 10 години без право на на адвокат и по късата процедура за 2ч часа са в затвора никои него интересува чеси бизнесмен или лаино!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Няма такова нещо ! И в Европа има следствие, полицейско разследване, протоколи. Има апарат на неизбежната отбрана. Има право на защита, закони за животните, правилници за отглеждането и разхождането им. Никъде не се полага задържане, камо ли затвор за такъв инцидент. Няма разлика между България и Европа, законите отдавна, отдавна са уеднаквени ...

Лaбрaдорът е едро куче,но е нaпълно безобидно ,лaбрaдорът е със блaгороден хaрaктер,използвa се зa помощ нa слепи хорa и. Плaнинските служби.престъпление е дa се убие тaковa хубaво животно!

Лабрадора е невероятна порода с чудесен характер. Тея двете маймуни, дето са застреляли кучето, заслужават по няколко години затвор.

Така е, но хората не са длъжни да го знаят. А стопаните са длъжни да го държат на повод. Кучето се е било загубило, влязло в чужд двор. Било е разстроено, не се знае как е реагирало на чужди хора ...

Съд за безотговорните собственици на тези учета. Такива едри животни не може да бъдат разхождани и пускани на свобода на обществени места, защото представляват пряка заплаха. Да си ги гледат при тях, а ако нямат възможности да не гледат кучета. Никой няма право да занимава другите със собствените си проблеми или предпочитания, още повече да заплашва другите. Някои хора живеят още в миналото и не са в час. Животът е друг.

нещастник долен

Защо вие кучкарите смятате ,че имате право да ме притеснявате с вашите кученца? Т.е. да ограничавате моите права?

Мисля че закона е ясен: кучетата се водят само на каишка и задължително с намордник. А сега кажете кой е виновен за смъртта на кучето. Без да оправдавам постъпката на братята - била е твърде крайна

простотията и злобата в тази държава нямат край

от софийските села са в каменната ера по манталитет, култура ценностна система. Юмручното право върви с пълна сила.

Един иск до съда, че детето е претърпяло непоправими морални вреди, като е видяло застреляното си куче. Обезщетение 20 000лв...после продават къщата в това село на ужасите, и си купуват нещо по морето. Нашите селтаци са от най-тъпите гьонове.

само че гъските пренасят ПТИЧИ ГРИП...

Ами ясно е, че сега от неизвестна преминаваща кола някой ще нахвърля на гъските в стопанския двор комати хляб с отрова.

Очевидно това е селташка проява на местни дерибеи, за която ще ги накажат с глоба. Ако кучето е бягало без намордник и надзор заедно с другите, глобата ще намалее, макар че тая порода е безобидна.

През 70-те вуйчо ми бе взел под аренда 500 кв. м. място. В него имаше щерна(кладенец за събиране на подпочвена вода). Няколко дни по-късно местни селяндури бяха напълнили щерната с камъни и дървета. Завист, простотия и всичко останало....

Извинете всички "гъсари", но пуснатите на свобода по улиците гъски могат да бъдат много опасни за малки деца, мотористи, велосипедисти и прочее, така че не съдете едностранно! Така че най-вероятно двамата братя са си направили кефа и сега си търсят оправдание! Според мен заслужават ефективна присъда за жестоко отношение към животно. И как така са се разхождали въоръжени в селото?! Не са ли предварително планирали това?!

Убийците на беззащитни домашни любимци са потенциални убийци на хора. Така се започва, завършва се с хора. Пожелавам на всички защитници на убийците да пострадат лично от тях.

обичам кучетата но: не може кучетата да ходят свободно, да плашат хора и животни - защото така са казали от европейския съюз. в случая - дотътрил си съветската гражданка, прави се в селото на аристократ и отнемат на хората законно притежавано оръжие. колкото до кокошките когато са гонени, те не снасят. а хората от село преживяват от тези яйца...единия се прави на велможа с кучета, другия е крепостен и да не гъква

та да не ръсиш простотии. Латвийците не са руснаци...

защо за всяко лошо нещо припознаваш руснаците, те ли унищожиха българия? те или европейците -соросоиди? ще носиш отговорност - не само нравствена

Ти си абсолютен дебил. Как може да пишеш подобна тъпотия.Трябва да си голям изрод.за да застреляш може би най безобидната и най умната порода куче.И тъпанар ,нямаш право да ползваш ловна пушка по този начин.

Може би е от Балша...

Подозирам, че си си селски с тези двама дЪбила, нали Зоо? Потресаващо злобна, куха и завинаги проклета е тази скапана СЕЛСКА сган!

Истината е ...някъде там. И не е единствена. Хората писали преди мен, малко или повече емоционално са посочили почти всички гледни точки. А някои правят драматични анализи и перспективи. Споко, всичко си е наред.

Никога няма да оправдая безпричинно убийство на куче! И моята немска овчарка гони кокошките, вероятно ги мисли за плюшени играчки, но не ги убива, а на мен не ми минава мисълта да го наказвам. Достатъчно е да го извикам, и той ги оставя на мира. Вероятно и кучето на тези хора е подгонило гъските, но не и с цел да ги яде! Двамата братя явно са местните феодали, щом хората се страхуват от тях. За мен те са по-опасни от свободно пуснато куче!

Защо трябва да познавам породите кучета и да се пазя от едни, а други да глезя? Преди дни нямаше ли страховито писание за дете, почти изядено от кучета?? Склонен съм да оправдая братята. Сигурен съм, че никой не би му посегнал, ако беше с намордник. Жалко за лабрадора, да почива в мир. Стопаните му да внимават, как се грижат за кучетата си. Това включва не само приятелското отношение в семейството, а и цялостното поведение в среда, която не е така добре позната.

Ти май не разбираш, че порблемът в случая не е кучето, а хората. Имало е малко дете. то е видяло застреляното си куче - това дали не е травма, как мислиш. Имам дете, което е привързано към кучето си. Аз лично бих оправдал бащата , ако хване една дъска и размаже главата на 'ловеца', който си е мислил, че е на лов. Но да бъдем хуманни - да оставим животнните(братята) да починат от собствената си смърт глупави и прости.

Ти явно не си прочел всички постове преди теб. Кучето и гъските са били пуснати на свобода, и съм на сто процента сигурна, че кучето не е било агресивно. Братята защо не са си прибрали стоката? Или за гъски може, за кучета не може... Кучето е било извън селото, на гола поляна, не в градска среда. Кажете, къде да пускаме кучетата да изразходват енергия? Ние сме се разбрали в махалата, моето куче пускам сутрин за половин час, комшията вечер пуска неговото. После на верига цял ден и цяла нощ. Ако го изведа през деня е на каишка. Всичко е преодолимо и лесно, ако имаш лоялен човек за съсед. Жалкото е, че рядко се среща такъв напоследък!

И по-лошо ще става. Няма ред, няма държава - всеки си мисли, че всичко е разрешено и може да прави каквото си иска. Кучкарите си пускат помиярите да тичат свободно из село, дивия селяк пък вади пушката и гърми !

До ,,правилноПърво_лабрадорите са много добродушни,второ тия братя изроди могат да вдигнат пушки и срещу деца подплашили гъсоците.Какво правят на полето?Авно тия са онбашийте на селото и имат як гръб отнякъде.Заслужават як пердах и малко изстреляна сол в задниците от пушките.

Кучкарите да се научат че кучетата се разхождат на КАИШКА !!!!! Правилно са го застреляли !

Търкулнала се е България по нанадолнището и спиране няма, а и спасение не дебне отвсякъде!

Пожелавам на тези двамата в следващия си живот да се преродят в бездомни кучета някъде из Азия , в Китай например !

Това ще е безсмислено прераждане, нямат толкова акъл, че да оцелеят като бездомни кучета. Може да се преродят като порове някъде та белким нищо да не иска да ги яде заради миризмата.

Двамата братя- на топло в Сливенския затвор и една солена глобичка от 5-10 хилядарки.Това заслужават такива изчадия.

тези двама братя педер асти са местните понички

кучиту трее да е на кайшка при стопанина си .... иначе е диф дзвер в Азия служи за мамбу

Всеки който убива животни е педе-раст като хомо братчетата от Балша

..Май , май каквото повикало такова се обадило....щом СА ОСТАВЕНИ БЕЗ НАДЗОР ДОБРЕ Е ,ЧЕ ДРУГИТЕ 2 СА СЕ ВЪРНАЛИ..

В това село Балша явно само мижитурчици живеят :)

страх! Народа е наплашен с какво ли не!!!

До кучкарите: Айде, не ми се правете на ощипани моми. Колко пъти през годините сме били свидетели на новини като "Кучета разкъсаха жена", "Куче нахапа дете", "Куче разкъса баба", ама ако песът пострада, се пищи на умряло... само се изплъзвате от отговорност. Оставили са песа без надзор. Това е достатъчно, да се класифицират като безотговорни. Да им отнемат псетата!!! хайде по леко със двойните стандарти, извъртате го как си искате, удобна за вашата "логика"... Печете го, варете го, има си закон, който трябва да се спазва. Собственика е длъжен да не оставя песът си без надзор, както и да го разхожда извън собствеността си със надморник и каишка, и да му чисти ланата който оставя след него. какво ми го извъртате както ви е удобно, и се правите на ощипани моми? хайде малко по логично да го мислим, лесно е да се бяга от отговорност! Имате псе-поемете отговорност за безопасността за него и околните, стига сте пищяли по форумите за щяло и нещяло... мислете бе М*ка му....

питомно, домашно животно! Ти малоумен ли си или просто див!? Имам чувството, че никога не си се доближавал до домашно животно, което е много жалко!

Ми наричай ме каквото си поискаш, явно персоналните обиди са начина ти да се изразяваш, жалко, че си комплексиран/а и несгурен/а... и да, това не променя факта че кучкарите са БЕЗОТГОВОРНИ, и че си има закони. А ти го д*й... . А иначе... имам 2 кучета... но не се превъзнасям. Когато съм навън, каишка, надморник, пликче за екстрементите. А ако им се тича... имам двор, или ги водя в кучешкият парк. Но не ги изпускам от поглед. Да, нарича се ОТГОВОРНОСТ, и това не е лека работа, и съм се убедил, че кучетата не са за всеки...! Живея в Тампа, тук законите са много стриктни... пък ти си ме наричай малоумен колкото си искаш... толкоз ти акъла :)

на каишка и с намордник, писна ми да обяснявате колко са добри точно вашите кучета...и моят е добряк, ама ако изтърва 50 кг помияр от класа (това е мойто де) да се порадва на дете 3ти клас... без каиш и намордник - отстрел ! майната ви,като не го разбирате !

По лъчезарно куче от голден ретривиера няма !Те са една раса с лабрадорите ,

Имаме лабрадор в къщи, исключително социален, любопитен и игрив. Всички в къщи го обожаваме, той е част от семейството ни. Който не е имал куче, не е имал истински приятел. След новината бяхме потресени. Софийските села са пълни с изроди! Капсоловано шопско общество! " не е важно как ще сам Я, важно е Вуте да е зле" Бягайте мило семейство, и съеде до дупка!!!

гласоподаватели на БКП. Мразят животните и живота, а те самите са най-големите живи животни! И разбира се, всичко да е скрито-покрито, само с връзки и шуробаджанащина!

Да гледаш едно куче - добре. Да имаш две ... малко прекалено ми е. Ако гледаш три - значи нещо не ти е наред. Обичам кучетата, а лабрадорите са сред най-любимите ми породи, но три ...

Не разбирам тези, които защитават двамата убийци! Да убийци! Днес застрелват животно, утре човек! А явно тези двамата държат под ботуш цялата Балша. Също като изродът от Галиче! Това е мутренска държава! Какъвто управникът, такива и поданиците - прости, груби, озверяли!

А ако си 80-годишната баба, на която милият лабрадор убил 10 патици, въпреки многократните молби и дори заповед на кмета, да не се разхожда на свобода без каишка и намордник ?

ТАЯ ПОРОДА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДОБРОДУШКОВЦИ... ... НАЙ-ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ПОРОДА ЗА ДЕЦА - АКО ИСКАТЕ ДА СМЕСВАТЕ КУЧЕТА И ХОРА ..

за първи път да кажеш нещо смислено

ти за първи път го разбра ....

Като чета коментиращите тук, моето куче е по-човечно и по-интелигентно от тях.

двамата педали гръмнат мое куче най вероятно ще ги застигне съдбата на кучето !!!!!

Кучетата 3, а те самички.

Не разбирам тези, които защитават двамата убийци! Да убийци! Днес застрелват животно, утре човек! А явно тези двамата държат под ботуш цялата Балша. Също като изродът от Галиче! Това е мутренска държава! Какъвто управникът, такива и поданиците - прости, груби, озверяли!

Тези комундели там са прости като теби , ма! Тиквата ти е виновна, че нямаш тиква! Мутрита са продукт на БКП и ДС. Ти си продукт на майка, която не е спряла да пие докато е бременна.

защо някой поми..яри си мислят че кучето е нещо повече от другите животни?? не е ! това , че изпълнява командите на идиота който го съсипва гледайки го в противоестествена среда, не е обич!

Помияр си ти и такива като теб.Помияри, които направиха България помиярска държав

помияр съм викаш?? ми не съм! имам четири овчарски кучета, които не се отделят и на десет метра от овцете! имам и две ловни, но много внимавам, щото ако си излезнат от клетките, ония другите ще ги одавят са секунди, щото не им е там мястото! и не им викам ела мама да ти избърша дупето , че ака на комшията в лехата с цветя! и не ги къпя! и на овчарите не давам да ги къпят! кучето мрази да мирише на нещо друго, освен на куче!

тези педе расти защо имат оръжие

Аман от дебили, които си мислят, че кучетата се могат да се пускат свободно без да се контролират.

Човекът е решил да ги разходи малко на село при теб. Или казваш, че до селски величия дато теб може само с белезници и каишка да се минава. Това там е някакво скапано поле и може да си разхожда кучетата както му душа сака! Да Ви иба майката в селските велможи! Мрете в мизерия и простотия!

ЕЙ, да не вземете да гръмнете и Риманте?

Явно кучето и тия са русофоби/? ...