Размирици в Гърция, след като полицай уби момче

Гръцки младеж загина от раните си, след като полицията стреля по тълпа от протестиращи младежи, хвърлили коктейли „Молотов“ по полицейска кола в Атина, съобщават органите на реда в гръцката столица.

Обратно в новината

Коментари - Размирици в Гърция, след като полицай уби момче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

16 godi6ni xvurliat kokteil MOLOTOV po policeiski patryl??!!!Tova ne sa deca a jivotni!Kakvo da praviat policaite da gi celyvat li?

От всички коментари и новини които прочетох само вярно е това че момчето е убито от полицай.То е живяло в този квартал и е от богато гръцко семейство.Учило е в най-скъпото училише в Атина.Майка му е имала бижутерски магазин.В същата нощ ,изчаквайки маика си да приключи работния ден ,е било с приятел в интернет зала .Излизайки от там е прострелян от полицая.Всички в Гърция ,и правителство,и полицаи обвиняват полицая в убийство.

Ne e vqrno ne e stanalo taka. Mom4eto e na 15 i e razstrelqn za nazidanie. Zavedeno e delo za predumi6leno ubiistvo. Tri kur6uma ima v tqloto. Sled kato policaite sa podali signal 4e sa napadnati se otdrupvat s kolata, parkirat i protivno na pravilata otivat da se razpravqt. No sega 6te pla6tat jestoko.

Как така дал три предупредителни изстрела, а убил човек? Предупредителен изстрел е когато стреляш във въздуха. Само ако момчето е летяло над него може да стане това. Поредния журналистически бисер.

До личността писала до мен в 17:41: Прочети какво бях писала още веднаж и прочети материала за събитията в Гърция от по -късните часове тук! Когато и неграмотници идват да ме учат на морал, ми става мъчно! Децата ми са възпитани като нормални хора! Аз уважавам нашите полицай и затова в постинга си пиша и за тях и дори им казвам една истина-те също са наши деца, но малко по-големи, на които имаме доверие и очакваме от тях съчуствие и подкрепа при отглеждане на децат си! Моите деца учат в СУ и работят! И в двете области са перфектни! Но не всички деца имат възрастни родители, или дядо и бъба да ги гледат по цял ден и да ги учат! Младите родители работят и нямат много време за децата си. Тези са по -неразумни, но полицайте, учителите и особено родителите трябва да са по-човечни и внимателни с всички деца! А горкото убито дете не е било никак виновно. Прочетете най-новите данни!

Имат право да ходят където си искат. То това им е работата да вдъхват сигурност. Само малко ми се струва нелогично ,хлапета на по 16 години, да нападнат въоръжени полицаи без причина. Ония с палките сигурно са направили нещо, но явно и при тях е като в България - полицай ли си, каквото и злодеяние да извършиш, все си прав.

Жалко за момчето. Но от друга страна мога само да се възхищавам от братята гърци за: 1. Полицията трябва да се уважава. Не може да се хвърлят по тях бомбички, Молотов и други подобни. Полицаите трябва да отговорят (може убийството не е най-добрият начин, но ...) 2. БРАВО че народа демонстрира, че защитава себе си 3. БРАВО за оставките (макар и премиерър да не ги приема) Кога ще доживеем и 3те точки в България? Кога ще видим оставки на правителство, на министри и официално признаване на грешките, които са допуснали ( и имам в предвид не само това правителство, а и всички предишни. Един дол дренки са). Кога моят народ ще се надигне да защити единицата Човек? (само в час по история сам чела, как сме се вдигали на бунт, и сега не живеем в по-малко интересни времена, и сега трябва да покажем НИЕ НАРАДЪТ какво мислим и искаме, а не всеки да се крие зад желязната врата на апартамента си, а неговите деца да бягат в чужбина за по-добър живот, макар и емигрантски). Кога у нас ще видя уважение към учителите, към полицаите, към мен като човек (а не децата да ги е страх да излязат в голямо междучасие, че големите батковци ще ги плашат и ще им вземат 2те левчета, които мама им е дала за кофла) Кога???...

Това, ако е моето дете ще ме е срам!!! Това е престъпник, дори и една кофа да запали, също е такъв, трябва да се предаде, а да не напада полицай! И сам знеш, ако си малко умен, че не е хварил един камък, за един камък не се убива човек! А група малдежи са нападнали няколко полицай, и е пострадъл в мелето един!!! Не го жаля, за животни-престъпници и то на 15 няма жалост, това е добре, едно копеле по малко!!! Така трябва да се действа, с твърда ръка!!! А не като в целия ЕС, с перце и всеки ден да четем, как непълнолетни пребили и ограбили, изнасилии, запалии, гонили журналисти и къп други подобни!!! Децата са станали изроди и не само в БГ, а навсякаде особено в ЕС!!! Защото родителите им ги глезът и с прът недават да ги докоснеш!!! Защо по време на соца, нямаше такива неща??? Защото тогава, като теглих една майна на учителката в 1 клас, след това майками ме пердаши от училището до нас, а пътя е дълаг!!! От там научих, че учителя се уважава, законите се уважават, хората също!!! Аман от меки мари и особено бащи, които слушат жените си!!!

pita6 se kakvo e trqbvalo da napravqt tezi politzai ?? Gleday sega kak elinite mislqt za takiva ekzekutori !!

ПРАВИЛНО СА ПОСТЪПИЛИ ЧЕНГЕТАТА , СПОМНЕТЕ СИ СЪБИТИЯТА ДО БЕЛГРАД И ПАРИЖ

Скъпа , от известно време ти чета коментарите по различни теми и виждам , че не си дорасла още да бъдеш майка и ако си такава дано не възпитаваш по твоето мислене децата си.Аз не искам да възпитавам децата си още не навършили пълнолетие да хвърлят камани и други предмети по полицайте - независимо че голяма част от тях това заслужават , а виждаме какво става по улиците и стадионите , да гонят с псувни по улиците репортери които ги снимат , да убиват от бой други свой връстници , да си продават телата на мутри за пари ...... списакът е дълъг.Затова ти гали твоето дете и го учи на твоята демокрация.

АМИ ЗАЩО ТИ ПИЛЕНЦЕ РОДНО НЕВЗЕМЕШ ДА СТАНЕШ ПОЛИЦАЙ? ОПИТАЙ ПОНЕ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ДА УСТИСКАШ ...

Какво е трябвало да направят полицаите ? Както нашите - да се качат в колата и да офейкат ? Да им направят по едно кафе 3 в 1 ? Предполага се че полицията е закона и реда - ако се беше случило в USA или Русия - пак така щяха да постъпят полицаите. Трябва да има респект към закона и служителите му. Наистина не е хубаво това което се е случило, но все пак...

spoko, tuak nqma takava opasnost, kakvoto i da ni pravqt nie si traeme i stoime po kushtite !!!

Имат право да ходят където си искат. То това им е работата да вдъхват сигурност. Само малко ми се струва нелогично ,хлапета на по 16 години, да нападнат въоръжени полицаи без причина. Ония с палките сигурно са направили нещо, но явно и при тях е като в България - полицай ли си, каквото и злодеяние да извършиш, все си прав.

Много си прост мойто момче!!!

Няма такава демокрация, която да струва живота макар само на едно дете! Това за жалост не е демокрация, а анархия или диктатура! Жалко за детето, на чиито живот е посегнал полицай! И едно питане: Дават ли се предупредителни изстрели с бойни куршуми? Мили ми наши полицай не посягайте на деца дори и с цвете! Нали и вие сте наши деца? А Гърция е една от нашите любими съседки! Дано всичко се размине без повече майчини сълзи и без сълзотворен газ! Кураж добри ни съседи гърци! Щадете децата си!

Извинявай, като е квартал на крайната левица, полицаите нямат право да си карат колата там?

Иди и се бори, но не пращай 15 годишното момче да върши опасната работа.

КАКВО ДА ВИ КАЖА ,БУДЕН НАРОД НЯМА ЩО .

Екзархия е квартала на радикалната левица. Полицаите не просто са си карали с колата там, а е явно, че са отишли да провокират и тероризират жителите на квартала. Това не е случайно. Държавата от много години вече се опитва да пречупи жителите на Екзархия, но за сега конфликта не е разрешен. Прасета сега ще си го отнесат сериозно. За съжаление обаче нищо не може да върне живота на детето убито от слугите на държавата.

Респектът и уважението към полицаите е хубаво нещо, но когато го заслужават с поведението си. Гледам тук разни коментари, че срещу полицай не бивало да се хвърлят камъни, че какво очаквало детето, дето го застреляха като куче и т.н. Първо - не познавате историята на Гърция и състоянието на полицията. Половината от полицаите тук са остатъци от хунтата, когато в полицията е можело да влезе само верен на диктатурата човек - най-често са били избирани неграмотни и жестоки хора. Останалата половина се състои от полицайчета от селата, назначени там защото семействата им гласуват някоя от двете основни политически партии - да си вземат малката, но сигурна държавна заплатка. От друга страна, анархистите и крайно левите момчета и момичета от 15 до 25 години, болшенството студенти, които в Атина живеят в кв. Ексархия - близо до университета, се борят, както могат, за да не ги стъпче системата. Нали се сещате, че истината е някъде по средата... Но май повече клони към младежите. И в края на краищата, никой няма право да застреля едно дете на улицата, защото е запалило няколко буклучарски кофи и е хвърлило камък срещу полицай. Я представете си, че това беше вашето дете - едно човешко същество, което се намира в пубертета, недоволно е да учи и работи от 15 годишна възраст и да вижда, че родителите му изнемогват и в края на краищата, има политическа позиция, а не е отишло да се надруса, както правят много други.

Хей, приятели! Стига сте се възхищавали от Гърция! В тази страна никога не е имало народна власт, която да им промени народопсихологията. И никога няма да станем, като тях докато има хора, които поддържат, както Станишев, Борисов и Сидеров, така и Костов и останалата псевдодемократична опозиция.

Там защо и децата имат гражданска позиция и протестират, а тук и младите, и дъртите си плюли в устата да мируват и да си налягт парцалите, като че ли кой знае какво имат да губят. Народ където и петнайсетгодишните имат отношение към обществените проблеми трябва да е горд. Къде са нашите младежи, защо нереагират на проблемите и да да дат пример на татковци, батковци и дядовци как се правят нещата.

Не че одобрявам да се убиват хора от полицаи, но младежите са хвърляли доста опасни неща по тях.

Mnogo mi e mu4no za njakoi hora tuk?! Kak mozesh da kazesh, 4e te e sram da si bulgarin,be janum? Men me e sram ot teb, 4e TI si bulgarin..4uzdopoklo dolen!

какво коментирате действията на тълпа хулигани и ги отчитате като борба за права и т.н. Хайде реално помислете какво прави едно дете срещу полицията- ами трябва респект от полицията. Все пак става въпрос за демократична държава! И прояви на хулиганство и гавра с контролни органи трябва да се наказва!

VZEMETE PRIMER OT NAS........... !!!

Какви хора са това, нападат полицай, нормално да бъдат застрелани!!!

Браво на гърците, от всички балкански народи, нашия е най-робски и най-безразличен към собствената си съдба, за това и сем на тово дередже.

НАРОДЕ ВДИГАЙ СЕ НА ВСЕНАРОДНО КОЛЕДНО- НОВОГОДИШНО СУРВАКАНЕ, СРЕЩУ КРАДЛИВИТЕ И БЕЗРОДНИ, НАГЛИ УПРАВНИЦИ!

о, неразумний и юроде...

Много имаме да учим от тях.

Замеря си значи колата на органите на реда с камъни и бомби (па макар и Молотов), и те трябва само да го гледат, така ли? Само стреба по кухата кратуна! Ама как дават предупредителните изстрели само, а? Уж нагоре, а улучват надолу!

ami tyk xorata go pravat vseka godina .ima zakon koito zabraniava da vlizat yniformeni lisa vav yniversitetite im.kato vidat polisai otka4at .tyk nasilieto ne lipsva vseki den i e vse poosezaemo .mnogo zalko za nas kato narod 4e niama koi da ni povede .nali sme stado voda4 ni trebe.

И те са БАЛКАНЦИ за съжаление.

Жалко ,че тия византийци ме карат да се срамувам от Територия БГ!!!

ето взимайте пример от гърците и се вдигнете на бунт бе тъпи българи.къде спите депутатите си гласуват 1500 пенсии а ви се седите по къщите и никаква реакция за това са ви е..ли 500г

А ние сме овце!

Да , гърците са Човеци и се борят за правата си , за разлика от нас . Ние нямаме право да се наричаме хора - все още не ! Въобще не се гордея , че съм българин ....

Гърците винаги са били солидарни един с друг. Ако това стане и в България, нещата може да потъргнат. А тук всеки се прибира, казва си, че това не го е.е, пие ракия, и ляга да спи.

жалко за момчето,кофти ситуация,но евала на гърците - и като полиция,и като нация.Мога само да си мечтая и българите да са така

не е необходим коментар -това е народ, това е нация, горди хора и затова са много по добре от нас

Не слушайте мама и тате, после 45 години може и да стигнат. Какво очаква този 15 годишен? Да се опитва да подпали човек, с пушка, а той да седи и да го гледа?

Новите данни са манимулирани разбира се, за да осъдят полицая и всички да кротуват. Гръцките власти са путки и кякат веднага на група деца!!! Всичките политици са такива и в БГ или кадето и да е било с изключение на третия свят, там поне има желязна диктатура и отсъпки няма!!!

г-да журналисти? И така, има безредици, предизвикани от младежи, които преди това са протестирали мирно - защо, срещу какво са протестите ? Има полиция и стълкновения - с какво полицаите са провокирали младежите да атакуват. По информация на BBC мирният протест се превърнал в насилие, след като специалните части се опитали да разгонят участниците със сълзотворен газ. В отговор полетели бутилки със запалителна смес. BBC цитира един от протестиращите, според който насилието е оправдано, защото мирните демонстрации не водят до решаване на проблемите. Те (властите) трябва да усетят натиск от страна на народа. Това казва BBC. Информацията в Бг е полуистина и необективна.

г-да журналисти? И така, има безредици, предизвикани от младежи, които преди това са протестирали мирно - защо, срещу какво са протестите ? Има полиция и стълкновения - с какво полицаите са провокирали младежите да атакуват. По информация на BBC мирният протест се превърнал в насилие, след като специалните части се опитали да разгонят участниците със сълзотворен газ. В отговор полетели бутилки със запалителна смес. BBC цитира един от протестиращите, според който насилието е оправдано, защото мирните демонстрации не водят до решаване на проблемите. Те (властите) трябва да усетят натиск от страна на народа. Това казва BBC. Информацията в Бг е полуистина и необективна.