Крадци на растения нападнаха Велико Търново

Стотици току-що насадени растения изчезнаха от парк в кв. "Бузлуджа" във Велико Търново. Предстои засаждане в центъра, експерти очакват още повече кражби там.

Обратно в новината

Коментари - Крадци на растения нападнаха Велико Търново | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Във Враца се икономисва от всичко и се краде всичко. И винаги е било така. Стоян Заимов, който е бил апостол на Врачански революционен окръг например окрал парите с които трябвало да се купят пушки за възстаниците и си направил къща. За това във врачанско въстание не е имало и когато пристигнал Ботев не заварил никой. Скоро е втори юни та се сетих. Първата ми жена беше от Враца та там са ми ясни как стоят нещата.

Това беше за другата тема ма като споменавам някоя от бившите си жени се разсейвам.:)

Това го правят адвокатите градинари и адвокатите-въобще имам един приятел адвокат който иска да се занимава с билкарство-Май посредническа дейност крадват ги и ги пласират на пазара за кинти нещо като покупко-продажба на МАРИХУАНА И ХАШИШ И ЦИГАНСКИ ЦИГАРИ!

Закони и санкции.Да не мислите, че на Запад не крадат цветя, но ако го хванат може да загуби 120х. евро, които например се дават в Австрия при пенсиониране само, ако нямаш никакво престъпление или провинение, дори при най-малкото ги губиш.

Ужас!!! За това трябва да се направи филм.

А уж добри и интелигентни хора живеят във Велико Търново................

Те навремето добри и интелигентни хора се срещаха из цяла България, не само в Търново.

Явно не си чел статията. Там пише, че крадците са обикновено възрастни жени. От "навремето".

Матрияла краде всичко и така е от векове. Стоян Заимов, който е бил апостол на Врачански революционен окръг например окрал парите с които трябвало да се купят пушки за възстаниците и си направил къща. За това във врачанско въстание не е имало и когато пристигнал Ботев не заварил никой. Скоро е втори юни та се сетих.

Защо ли не се учудвам на бай ганьовщината :-)

Преди малко се разправях с такива косачи от общината - 2 часа бях долу за да им обяснявам кое е цвете и кое храст и пак окосиха което не трябва ! На всичко от горе ми поискаха пари ! Направих тази градинка / живея на първия етаж / преди почти 20 години , когато дойдох да живея тук - започнах с 50 рози - след 2-3 дни бяха останали 5 ! Направих малка оградка - заради кучетата , деца и най-вече заради някои "известни цветарки " в квартала ! Имам повече от 200 лалета и всякакви пролетни цветя , рози ! ИМАХ божури - бяха изскубани заедно с грудките , а преди няколко дни ми откраднаха огромна хортензия с повече от 10 цвята -подарък от децата ! Аз съм "оная" дето мете и събира угарките и боклуците всекидневно , а по професия съм строителен инженер с 35 години проектантски стаж ! Обичам красотата - защо да не ни е хубаво и извън апартамента ? Така " научих " съседите си , че сега никой не слиза да чисти дори в определените за това дни !Поне да не замърсяваха ! Семействата на децата ми живеят повече от 17 години в САЩ ! Скоро бях при тях - повечето градинки са без огради или със съвсем ниски такива - но никъде не се виждат отскубнати цветя , боклуци - почти не можеш да видиш домашно куче / и то само с намордник и каишка / , абсурд е да се видят бездомни ! Там са събрани всякакви хора , защо ние сме такива ?

Защото сме гладни и озлобени.

Нещо проЗ народът, али?...

Какво значи - не можем да ги глобим, защото отказват да се идентифицират?! Има си закон за тоя случай - като не си носиш личната карта, в ареста за 24 часа, там те идентифицират, глобяват те за това, че ходиш без документ за самоличност, а после те съдят по бързата процедура за дребно хулиганство. Ама били възрастни жени - значи още по-наясно трябва да са със законите. Защо мене да могат да ме задържат, ако си разхождам кучето без неговия паспорт, а те да са недосегаеми?

Само яки глоби ни оправят нас!!! Значи тези крадли искат само в техните градинки да им е хубаво, ама да е безплатно/за тях/. Глоби и кютек, нищо че са стари.

и аз всеки ден си тровя нервите по същия повод направила съм си градина розариум а пролет между розите имам кокичета лалета зюмбюли нарциси толкова е красива че сутрин като стана първата ми работа е да изляза на терасата за да си я погледам а вандали колкото искаш късат скубят без да се замислят и това са бабички които възпитават внуци аз също съм пенсионерка но никога не бих си позволила да откъсна цвете колкото и да го харесвам защото ако всеки който мине си откъсне по едно цвете това значи че до вечерта няма да има градина а тя не се създава за един ден за това предлагам строги глоби за нарушителите защото на българина ако не му бръкнеш в джоба не се оправя и да се сложат старите табели пази цветята та дано поумнеем че и това на улицата е наше а не само това което е до външната ни врата с много обич и признателност към любителите на красотата на природата ваша лили от пазарджик

Краде се и пръст от външни саксии. Духовното оскотяване е по-страшно от оскотяването заради глад.

Едно видеонаблюдение и няколко глоби, символични, и ще се оправи.

Ами срам и позор е това и въпиюща простотия! Аз живея в Холандия, тук цветята и растенията са начин на живот, красиво оформени градини и дворове на къщи са навсякъде, няма огради, саксии с прекрасни цветя по улиците, пред домовете, няма да видиш и дете да посегне и да откъсне. Купуват се цветя за дома, никой не краде, дори и да има възможност да го направи. Като се замисля и колко красиви лебеди, патици и всякакви птици се разхождат свободно, а сигурно в България досега всичките да са изядени. Не знам, само циганите ли да виним? И дали е от мизерия? Но разбирам от мизерия, от глад да откраднеш храна, но цветя да изтръгваш от градинките, щото са "гратис" е андрешковщина и еснафщина!

Имам само два въпроса: 1. В град Велико Търново няма ли камери на големите квартали и обществени места в центъра? 2. Тези които са отткраднали тези цветя в гъза ли ще си ги засаждат?

1. Не 2. Да

Между другото материала навсякъде става лош когато липсва държавата. И в САЩ по време на урагана Катрина като ги нямаше властите хората масово го удариха на кражби и мародерства. Държавата държи обществото под контрол на принципа на моркова и пръчката. При нас няма нито едното нито другото и всеки се оправя както намери за добре, най-много от време на време по някоя тояга да отнасяме от държавата.

Все пак сме единствената държава където се крадяха чистачки за коли, материалаааааа

Във Варна така хванаха крадец с охранителните камери и го вкараха веднага в затвора.

хА ХА баби разбойнички.

виц. Две баби се срещат, едната носи цветя. - На къде с тая китка ма? - На гробища отивам? - Ама ша са връщаш ли?

Евала бе Българи! А има места по света, по които патки и зайци си плуват и скачат спокойно по алеите в парковете между хората. Какво ли щеше да е, ако беше у нас?

У нас такава доверчивост на гадинките щеше да им струва скъпо. С очите си видях един клошар, седнал на пейка в градинка и хвърлящ наоколо трохи хляб; когато около него се събра цяло ято доверчиви и невнимателни гълъби, човекът с бързо движение се наведе и грабна едно от хвъркатите. После го мушна под горната си дреха, очевидно с намерение да го направи домашен любимец...

На госпожата еколожка няма ли кой да й обясни, че лалетата имат ЛУКОВИЦИ, а не грудки? Грудки имат картофите например. Погледнато по-общо това е един типичен пример за това как се управлява държавата на всички нива и обяснява защо сме в това положение. Не им давайте думата на такива неграмотници защото мен ме е срам, че ме управляват такива!

Де да бяха само неграмоотници, ами то и корумпирани!

ЗА КРАЖБИ ЛИ СТАВА ВЪПРОС? ОТ "БУЗЛУДЖА"? ЯСНО! ПИТАЙТЕ НА "ПОЗИТАНО"20! ТАМО СА КРАДЦИТЕ!

Зареждате ловджийски пушки с каменна сол и оставяте 5 човека да вардят от "ламята", а после обхождате поликлиниките за нападнати от оси и стършели и накрая прибирате всички мангусти и им фърляте по един убав бой за разкош и накрая им пишете по един акт за унищожаване на общинска собственост и аре пак да дойдат ако смеят.

jingiby

Ей, това бай ви Ганьо не подбира в краденето. От химически тоалетни пълни с лайна по магистралите до цветя по парковете. Или както казваше баш Майстора в едноименния филм: шамар да е, ама на аванта да е!

еми па сложете им една охрана на тези цветя, като се повтаря едно и също нещо всяка година!! не е кой знае каква философия!!

или да, камери сложете - както е предложил някой по-долу!

Ще стигнем до там, че единствените декоративни растения в градинките ще са магарешкия и другите там подобни бодили. Докато не стане масово тук за всяко дребно престъпление да отансяш обществено полезен труд и най-малкото като е 40 часа, ще се замислиш дали си струва да работиш цяла седмица да садиш цветя заради няколко които си откраднал. Трябва да се промени изцяло отношението ни към дребните престъпления, от там започва възпитанието и чувството за безнаказаност

А къде е гражданското общество? След като се краде и през деня, все някой върви по алеите, или улиците и няма как да не види кой изважда цветята. Ама така ни е по-лесно. Нали не ни ги крадат от двора, какво ме интересува. Докато имаме този манталитет ние-българите, така ще бъде.

Е, хубава работа- кражби от възрастни хора, които би трябвало да са пример за мъдрост. Докога човекът ще мисли само за собствената си изгода, а общото благо ще стъпква ? На елементарни неща ще се учим XXI век.

хелементар, баратхо! не са васрасните ора...

Елементарно Уотсън! Пуснете Баскервилското Куче по цветарските лавки следващите дни!

Тези крадци си нямат друга работа, цветя ще крадат. Миналата седмица бях в Амстердам и не съм разбрал за откраднати цветя!!! Там по тези земи са възпитани още от деца да не берат, а в България повечето българи си нямат първите седем години!!! Аман!

Не слагайте всички пенсионери под една рамка, бедни с по 200лв пенсия. Не забравяйте, че много от тях взимат по 700лв пенсия и май точно тия са бившите комунисти, любители цветари. Ме забравяйте, че сегашните пенсионери имат огромна вина за дереджето на което се намираме сега. Комунистите единствено на тези пенсионери се закрепиха през последнит 25 години, иначе отдавна щяха да са останали в миналото.

Нещо не си в час. Червените бабички крадат не лалета, а макове, а после пеят Ален мак самотен нейде...

После общините не правели нищо. Ами за какво да го правят?

Само бой на голо до посиняване за всеки който краде народна пара и изземване на имуществото!

Сложете камери, като тия от Варна дето заснеха крадеца на холандските лалета и по бързата процедура го осъдиха.

Един от най големите разходи, правени от общините е за озеленяване. Става въпрос за стотици хиляди лв./даже милиони /. Това са едни от най-тлъстите и апетитни поръчки за приближени до общините фирми от общинския бюджет. Справедливо е да се заделят/поделят/ средства и за градинките пред блокове и къщи. Цветята там също са за красота!

Бай Грую, какво ви пречи на живущите в блока особено пенсионерите: жените седят с часове по пейките и нищят клюката, а мъжете я играят карти, табла защо не разкопаете някоя и друга лехичка съберете по 1 лв. на човек закупете някой и друг разсад па засейте цветенца, декоративни храсти направете си да ви е красиво пред блока. Това възпитава и децата и внуците. Само мрънкате и чакате някой да ви направи красиво и уютно. Ако положите малко труд и инициатива сами ще си го направите и много повече ще го пазите. Ама "Ганьо" все чака някой да го освободи, нахрани и пр.

ми то да вземат и у вас на двора или на терасата да ти насдвят по някоя китка, щото ти си без ръце и чакаш с моите пари да ти садят на тебе

Ами и ние деца раним. Айшето ги шитна на пазара. Ората беха много доволни.

Чрвените бабички ги прибират, защото им се "полагат"!

Сините бабички пък пребират сините лалета - хак да ти е сега !!! Само петолъчки ви в главата на пещерните комунисти, пардон анти-комунисти...

Вандализъм е, ако ги чупеха или мачкаха просто, а това е кражба. Въпреки, че те го наричат "взех си", най-вероятно.

У нас всичко се краде от коли до ластици за коса. Причината е, че кражбата, първо е безнаказана, второ е въпрос на престиж. За родния простак, ако нещо си го купил, когато си имал възможност да го откраднеш, значи си балък.

А е толкова просто - поставете пазачи на заплата и готово! Ама не искате да дадете някой лев на трудовия човек, а?!

Ето българската логика. Всичко трябва да се пази иначе ще ти го откраднат. Те така и циганите казват: ами пази си го за да не го крадем.

В Амстердам нямаше пазачи в парковете, а беше пълно с цветя!!!

ще защитавате старите хора и ще искате по-високи пенсии за тях? Давате ли си сметка как се живее с 200 лв. пенсия? Когато няма пари за заслужена, осигуряваща що-годе нормален живот пенсия, е малко цинично да се купуват и засаждат цветя, храсти и прочие скъпо струващи красоти. Когато други, по-важни неща станат нормални в държавата ни, тогава да си разкрасим градинките с например лалета. Лалето ще бъде разцъфнало 10-ина дни и след това ще остане само луковица. На негово място ще се насади нещо друго, колко ли струва това на общината?

тогава ше си живеем в кочината завинаги. кражбата си е кражба и няма оправдание за нея - дори в концлагерите, затворниците не са си позволявали да кладат. И ако беше за храна би било друго, но от парка цветя... тези баби искат да ми кажат, че нямат позната, която има някоя луковица лале?

кочина. Може да е само трева, чиста без угарки, хартийки, торбички захвърлени от всички нас, не откраднати, а изхвърлени боклуци. Точно такива лалета, селектирани, едва ли има кой да ви даде. Не в това е въпросът, а в това, че не виждате циничното в излишното харчене на пари.

Наистина е факт , че повечето крадли на цветя са бабички.Виждала съм нееднократно, но наскоро лично имах не/щастието да срещна една такава, дето се беше одупила на средата на едно цветно пространство.Загледах я- виждам , че точно с корените ги измъква цветенцата.Направих й забележка, че вместо да дава пример, тя скубе цветята.Та , бабето нито се трогна , нито нищо..Само се изрепчи , че били общинска собственост и тя като плащала данъци щяла да си къса колкото иска.Заформихме полемика, та.. най - накрая ми идваше направо да я заритам.Гадни, нагли, безочливи и противни бабета.Не знам кого и как възпитават, но ако поколенията й след нея са такива ,ми е ясно , защо сме на този хал.

Значи садим цветя и ги отрязваме след 2 дни зада не ги откраднат? Велика идея! Това е все едно да си нося новите дрехи 2 дни и като ги съблека да ги нарежа, за да не го облече брат ми...

Мат'риала се доказва всеки ден - и по света и у нас.

+1, скапан материал сме и това си е, който иска да слага минуси отдолу. Скапано племе, крадливо и вандалско

Засадил съм една красива роза пред къщата на улицата,защото тротоарът не е ремонтиран повече от 30 години.Не й дават да цъфне-берат най-вандалски!И това са жени на възраст,които отиват на черква!Нито да й счупиш ръцете,нито да замълчиш!

Еййй циганска държава бе! Никога няма да се оправи!

Във Варна окрадоха дори лалетата пред общината. Което само доказва, че сме нация от идиоти. Язък

Е чак пък идиоти просто любители цветари :-)

Полицията да мине по дворовете на къщите - много интересни и цветни неща ще види ... моето си е мое - чуждото общо !!!