Коментари - Цветанов се извини за гафа с новите паспорти | Днес.dir.bg

Цветанов се извини за гафа с новите паспорти

Вътрешният министър се извини по време на парламентарния контрол "на всички български граждани за неудобствата, които в момента изтърпяват заради новите документи за самоличност".

Обратно в новината

Коментари - Цветанов се извини за гафа с новите паспорти | Днес.dir.bg

Коментари

Търга и условията със Сименс са правени от предишното правителство. Може би, ГЕРБ нямаха време да връщат нещата назад. Мен много ме е яд на безумните грешки по личните документи. За тях няма извинение.

Лъжат ни от всякъде и за всичко,а този министър е в челните редици на лъжците.

ама те предишните са виновни бе хора, не виждате ли че нищо не са ни оставили, ей какви хора, а ще трябва на тях да се разчита обаче на следващите избори, а те едни паспорти нямат търпението да си извадят и къде сме тръгнали с този лош генетичен материал, каква Европа, всичко е шменти-капели и да не забравя.... и Сименс също са виновни, вервайте

Имате в предвид, че тука става дума за друг Сименс (не онзи от продуктите) а българска фирма (по-скоро фирма регистрирана в БГ)! При това е ООД, т.е. ако гепне паричките виси с 2лв :)

какъв Сименс... те самите служби са ... в ужасно състояние... ЕСГРАОН не вярва на себе си и изисква документи /при нова регирстрация - нов адрес/, които самата служба издава - напр. акт за раждане и удостоверение за граждански брак, оказа се, че детето ми е живяло 9 години на улицата, защото не са му написали адреса, като се роди, нося бележка в полицията от ЕСГРАОН - те ми казват - не може с тази бележка, трябват 10 раб. дни за да вкарат адреса на детето Ви в системата... айде холан - Сименс им виновен! хората по другите страни работа със шофьорска книжка вършат, те не могат да си оправят бакиите - па и компютри им дали в ръцете...

Да ви кажа мойте наблюдения за процеса на издаване на документи. На едно гише се приемат и дават документите...питам началник на сектор защо не се направят на две гишета? Отговор не получих...а това е най елементарното което може да се направи. Оставка на вътрешния министър и то НЕЗАБАВНО!

В нормалните страни освен извинение има и обезщетение.

неустойки!! да плащат и изпълнителя Сиеменс, така и подизпълнителя Каппелен. И двете фирми действат добре единственно в корупционна среда. Цветанов добре го знае това! МВР да подобри организацията си, макар и да е зависимо от нередовните доставки на корици!

Едно извинение неможе да ми компенсира самолетният билет, който си смених заради неуредиците с издаването на паспорти.

Всичко се прави с цел тормаз бе говеда. Да ви секне млякото.Колкото по-зле, толкова по-добре. Просто можеха да направят график.Не по желание-задължителен.

До Greece: Съжалявам, но не Ви е пълна информацията. В Германия паспортът струва към 60 Евро, личната карта и шофьорската книжка също се заплащат. Моля, не дезинформирайте форума!

за първи път чувам някой политик да се извинява за нещо, но има случаи, в които това не е достатъчно. Какв направи Цветанов, за да се подобри организацията? Да оставим Сименс настрана. Не е вината само в тях.

МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО ЗА ЗАКЪСНЕНИЕ ПРИ ПОДАВАНЕТО НА ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ СЕ СЪСТАВЯ АКТ С НАЛОЖЕНА ГЛОБА ПОНЕ 20 ЛВ, ДАЛИ КАТО ЗАКЪСНЕЯТ С ИЗГОТВЯНЕТО НА ДОКУМЕНТА ТЕ ЩЕ ДЪЛЖАТ ....

Не се приемат експресни поръчки ? Защо ? Да не причината да се крие в избора на некадърен доставчик и изпълнител на проекта ? Как се е стигнало до избора на такива некомпетентни фирми за толкова отговорна работа ? Хората които разчитат на експресни поръчки за да пътуват в чужбина например, какво се случва с тях ? Някой ще понесе ли отговорност ? С колко ще бъдат глобени фирмите изпълнителки по проекта? Ние в Танзания ли живеем ? Министрите ще слязат ли най-после от банановите дървета за да се гмурнат в идиотизма които създават ?

ОСТАВКА ЧЕ НЯМА ДА ПОДАДЕ НЯМ,А МИ ДА ВЗЕМЕ ДА ПЛАТИ ГЛОБАТА НА ОНАЗИ ЖЕНА ИЗПАДНАЛА В БЯС НА ОПАШКАТА И ГЛОБЕНА ЗА ДРЕБНО ХУЛИГАНСТВО./ТЯ ГЛОБЕНА И НИКОЙ ДРУГ/

ЦВЕТАНОВ НЕ Е ВИНОВЕН. РАЙОННИТЕ УПРАВЛЕНИЯ СА ВИНОВНИ. ЕЛАТЕ ВЪВ ВАРНА В ПЪРВО РУ . ГОЛЯМ ХАУС Е. ДОРИ СЛУЖИТЕЛКАТА НА ПЪРВО ГИШЕ СЕ ДЪРЖИ МНОГО ЛОШО С КЛИЕНТИТЕ СИ, ДОРИ ГИ ОБИЖДА ПРЕД ДРУГИТЕ НА ОПАШКАТА. НЯМА РЕД ТАМ.

хаос

Хорица, не разбрате ли, че всичко което се прави за населенито е под всякаква критика. Погледнете улиците, пътищата, училищата, болниците, песовете, мръсотията и ще разберете защо и това с новите документи е такова.

Сименс може да имат и работещи продукти , но те не са на Сименс България. Българските проекти в които участват са с пълен провал. Съвсем скоро Министерство на Финансите ще сключи още един договор с тях, за техническото обслужване на самото министерство. На всички технически грамотни е ясно че те нямат човешки ресурс за да се справят. Интересното тогава ще е : Кой ще е виновен ?

г-н Цветанов не е онходимо да се извинявате, ние народа на БЪЛГАРИЯ добре виждаме, кой за какво е виновен!!!!!!!!!!!!!

Цветанов, не някакви неустоки. Дали ще дадат някакви мижави пари,а ще приберат парата не е от значение. Трябва да имапоучителен ефект. За мен Сименс не трябва да бъде допускан повече до държавни търгове!

Поскойно. Навсякъде документи се сменят БЕЗПЛАТНО. Без в БГ. Тук приходите (около половин милиард) се отчитат в извънбюджетна сметка на Министерството. Т.е. не подлежат на проверка от сметната палата... както и да е, но не изрично изискване на ЕС да се сменят документи.

В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ТАКИВА ГАФОВЕ НА ГЪРБА НА ХОРАТА СЕ ИЗВИНЯВАТ С ОСТАВКИ.

И сега Сименс ще се извини и всичко ще бъде пито-платено... Цецко, това с извинение не става - това не са ти бойковите индианци от Винету...

Цветанов лъжеш,крайния срок за въвеждане на тези документи е 2013 година!!!

Само за този гаф министрите от целия цивилизован свят си подават ОСТАВКАТА!!! А нашият/ заедно с цялото МВР -50,000 души/ се бори срещу 10 - 15 бандити! И то за наша сметка!!! Всеки ден МВР-то струва 3-4 милиона лева... ОСТАВКА!!!!

Гледах парламентарния контрол. Нахалитетите от БСП са доста нагли, тъй като всеки разумен помни колко много се мотаха и протакаха, докато изберат кой да прави документите. Сименс според мен не са виновни, тъй като беше пределно ясно още преди да започне подмяната, че е невъзможно да стане в срок. Те нещата се правят на време, ама освен да си корумпиран трябва и акъл. Много ми е чудно, ако БСП бяха спечелили дали щяха така да лаят за тея документи?

Ми направи ги ти бе с многото акъл.Тъпанар.

Българските граждани се обръщат към МВР (независимо с кой министър) за новите паспорти, а не към Сименс или който и да е друг. Ако нещо не е наред, а това е така, виновно е МВР, което не си е сваршила работата.

Тея не спряха да се оплакват, все някой друг им е виновен.

Спокойно, Сименс са толкова добри ,че вече е подписан договор с тях да поддържат комуникациите на Министерство на Финансите за 3 години. Май ще започнат да комуникират с пощенски гълъби.

Пак Сименс! Тези са най-големите лобисти в Европа. Черпят яко и печелят поръчки, независимо че правят гаф след гаф. От години е така, винаго се вклиняват в правителствата и успяват да издоят от бюджета огромни суми. За тях няма конкуренция. Това е стил на бизнеса им и никой до сега не е пресякал тези нагли същества. Дали Борисов ще се усети, или и неговите ще се блажат за наша сметка (под наша имам предвид народа на България).

В Гърция са с тескерета и лични карти от пред-историческата ера. Защо срещу тях няма наказателна акция на ЕС за 30 мил .евро? Някой май нещо ни мъти главите с опашати ...

В Гърция имат коли със стари номера- всъшност те имат поне 3 различни вида- и си ходят с тях из Европа, а нас някой ни принуди всички да си сменим номерата преди време с подобно на оправданието за тескеретата...

"Билд" поде кампания против шефа на Siemens Клаус Клайнфелд, като изтъкна, че при трагичната ситуация на бившето им поделение "BenQ" бордът на директорите си е гласувал 30% увеличение на заплатите, а освен това показа снимка от 2004 г., на която Клайнфелд носи "Ролекс" за 4000 евро, но след избухването на скандала с BenQ същият "Ролекс" е изличен от снимката. Това просто натежа твърде много върху чувството за социална солидарност на германците и след изказвания както на премиери на провинции и шефове на партии, самият канцлер Ангела Меркел разговаря с шефа на Siemens, а на националния ден на Германия отдели място в речта си да призове отново компанията със 159-годишна традицията да поеме отговорността си, за да подкрепи доверието в социалната пазарна икономика. Не се знае дали това е възможно да се случи в САЩ, но след като Siemes опита да убеди обществеността с аргумента на цифрите, че е продал поделението си за мобилни телефони само с надеждата, че то ще просперира, в крайна сметка клекна пред натиска на обществеността.

Нашият носи Картие за 16000 долара от розово злато, напук на германците!

Цецо Лъжецо се извини за гафа с новите паспорти и ние му верваме!

Преди да пишете тенденциозните си комунистически глупости, проследете кой подписа договора със Сименс.

Има ли някой, който да вярва, че принтер на Сименс в 21 век не може да печата или че има проблем с някакви корици? Четете между редовете - ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА СИСТЕМАТА ЩЕ СТАНЕ ГОТОВА ЗА ПРИЕМАНЕ!!!! Кой е бг аутсорсера?!!!

Станишев е пророк.Преди години каза на Ц,Ц, че циркаджия и позна.

Не,батинка,не се извинявай, а анулирай договора и търси неустойка.Иначе парите под масата започват да миришат яко.

Защо господин министъра не кажа колко часа е чакал за подаване на документите, а след това за получаване?Чак след това може хората да повярват на лъжите му.Все някой друг им е виновен.Какво е виновен Сименс след като гишета има, но те стоят затворени, защото няма служители там.Поне за раздаване може да се сложи по един милиционер, или може би и за да раздават само не стават?....

Ех Ал Бънди що стана министър ,ами не си остана физкултурник или продавач на убувки. В седриала винаги Бънди и неговото семейство губят.

ВМЕСТО ДА СЕ ИЗВИНЯВА - ДА СИ ХОДИ ТОЗИ НЕКАДЪРНИК КОМПЛЕКСИРАН....

важно е ДА ИМАШ ДОКУМЕНТИ,не ме интересува кой се е осрал.като много реват за пари и т.н. да мислят.аз нямам,ще карам без документи ако на някой му трябват да иде да ги види в МВР на място.това е най глупавата постъпка която само тук може да стане.вместо да ме извикат да ги получа,или по пощата да ги пратят-те ме глобяват,ако някога ми излезнат готови изчезвам и ме боли сакса.да си ги менкат през месец ако искат след това.това не е нормална практика.

Кога ли Б.Б. и Цв. Цв. ще се изправят и кажат, че те са виновни за нещо?! НИКОГА!!! Те са безгрешни! Не хвърляйте камъни по тях. Да ги изберем отново а?

Когато държавата сбърка - извинения.Когато данъкоплатец сбърка - наказания....."Небето като от коприна това е моята родина"

Коментари - Цветанов се извини за гафа с новите паспорти | Днес.dir.bg

Цветанов се извини за гафа с новите паспорти

Вътрешният министър се извини по време на парламентарния контрол "на всички български граждани за неудобствата, които в момента изтърпяват заради новите документи за самоличност".

Обратно в новината

Коментари - Цветанов се извини за гафа с новите паспорти | Днес.dir.bg

Коментари

Търга и условията със Сименс са правени от предишното правителство. Може би, ГЕРБ нямаха време да връщат нещата назад. Мен много ме е яд на безумните грешки по личните документи. За тях няма извинение.

Лъжат ни от всякъде и за всичко,а този министър е в челните редици на лъжците.

ама те предишните са виновни бе хора, не виждате ли че нищо не са ни оставили, ей какви хора, а ще трябва на тях да се разчита обаче на следващите избори, а те едни паспорти нямат търпението да си извадят и къде сме тръгнали с този лош генетичен материал, каква Европа, всичко е шменти-капели и да не забравя.... и Сименс също са виновни, вервайте

Имате в предвид, че тука става дума за друг Сименс (не онзи от продуктите) а българска фирма (по-скоро фирма регистрирана в БГ)! При това е ООД, т.е. ако гепне паричките виси с 2лв :)

какъв Сименс... те самите служби са ... в ужасно състояние... ЕСГРАОН не вярва на себе си и изисква документи /при нова регирстрация - нов адрес/, които самата служба издава - напр. акт за раждане и удостоверение за граждански брак, оказа се, че детето ми е живяло 9 години на улицата, защото не са му написали адреса, като се роди, нося бележка в полицията от ЕСГРАОН - те ми казват - не може с тази бележка, трябват 10 раб. дни за да вкарат адреса на детето Ви в системата... айде холан - Сименс им виновен! хората по другите страни работа със шофьорска книжка вършат, те не могат да си оправят бакиите - па и компютри им дали в ръцете...

Да ви кажа мойте наблюдения за процеса на издаване на документи. На едно гише се приемат и дават документите...питам началник на сектор защо не се направят на две гишета? Отговор не получих...а това е най елементарното което може да се направи. Оставка на вътрешния министър и то НЕЗАБАВНО!

В нормалните страни освен извинение има и обезщетение.

неустойки!! да плащат и изпълнителя Сиеменс, така и подизпълнителя Каппелен. И двете фирми действат добре единственно в корупционна среда. Цветанов добре го знае това! МВР да подобри организацията си, макар и да е зависимо от нередовните доставки на корици!

Едно извинение неможе да ми компенсира самолетният билет, който си смених заради неуредиците с издаването на паспорти.

Всичко се прави с цел тормаз бе говеда. Да ви секне млякото.Колкото по-зле, толкова по-добре. Просто можеха да направят график.Не по желание-задължителен.

До Greece: Съжалявам, но не Ви е пълна информацията. В Германия паспортът струва към 60 Евро, личната карта и шофьорската книжка също се заплащат. Моля, не дезинформирайте форума!

за първи път чувам някой политик да се извинява за нещо, но има случаи, в които това не е достатъчно. Какв направи Цветанов, за да се подобри организацията? Да оставим Сименс настрана. Не е вината само в тях.

МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО ЗА ЗАКЪСНЕНИЕ ПРИ ПОДАВАНЕТО НА ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ СЕ СЪСТАВЯ АКТ С НАЛОЖЕНА ГЛОБА ПОНЕ 20 ЛВ, ДАЛИ КАТО ЗАКЪСНЕЯТ С ИЗГОТВЯНЕТО НА ДОКУМЕНТА ТЕ ЩЕ ДЪЛЖАТ ....

Не се приемат експресни поръчки ? Защо ? Да не причината да се крие в избора на некадърен доставчик и изпълнител на проекта ? Как се е стигнало до избора на такива некомпетентни фирми за толкова отговорна работа ? Хората които разчитат на експресни поръчки за да пътуват в чужбина например, какво се случва с тях ? Някой ще понесе ли отговорност ? С колко ще бъдат глобени фирмите изпълнителки по проекта? Ние в Танзания ли живеем ? Министрите ще слязат ли най-после от банановите дървета за да се гмурнат в идиотизма които създават ?

ОСТАВКА ЧЕ НЯМА ДА ПОДАДЕ НЯМ,А МИ ДА ВЗЕМЕ ДА ПЛАТИ ГЛОБАТА НА ОНАЗИ ЖЕНА ИЗПАДНАЛА В БЯС НА ОПАШКАТА И ГЛОБЕНА ЗА ДРЕБНО ХУЛИГАНСТВО./ТЯ ГЛОБЕНА И НИКОЙ ДРУГ/

ЦВЕТАНОВ НЕ Е ВИНОВЕН. РАЙОННИТЕ УПРАВЛЕНИЯ СА ВИНОВНИ. ЕЛАТЕ ВЪВ ВАРНА В ПЪРВО РУ . ГОЛЯМ ХАУС Е. ДОРИ СЛУЖИТЕЛКАТА НА ПЪРВО ГИШЕ СЕ ДЪРЖИ МНОГО ЛОШО С КЛИЕНТИТЕ СИ, ДОРИ ГИ ОБИЖДА ПРЕД ДРУГИТЕ НА ОПАШКАТА. НЯМА РЕД ТАМ.

хаос

Хорица, не разбрате ли, че всичко което се прави за населенито е под всякаква критика. Погледнете улиците, пътищата, училищата, болниците, песовете, мръсотията и ще разберете защо и това с новите документи е такова.

Сименс може да имат и работещи продукти , но те не са на Сименс България. Българските проекти в които участват са с пълен провал. Съвсем скоро Министерство на Финансите ще сключи още един договор с тях, за техническото обслужване на самото министерство. На всички технически грамотни е ясно че те нямат човешки ресурс за да се справят. Интересното тогава ще е : Кой ще е виновен ?

г-н Цветанов не е онходимо да се извинявате, ние народа на БЪЛГАРИЯ добре виждаме, кой за какво е виновен!!!!!!!!!!!!!

Цветанов, не някакви неустоки. Дали ще дадат някакви мижави пари,а ще приберат парата не е от значение. Трябва да имапоучителен ефект. За мен Сименс не трябва да бъде допускан повече до държавни търгове!

Поскойно. Навсякъде документи се сменят БЕЗПЛАТНО. Без в БГ. Тук приходите (около половин милиард) се отчитат в извънбюджетна сметка на Министерството. Т.е. не подлежат на проверка от сметната палата... както и да е, но не изрично изискване на ЕС да се сменят документи.

В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ТАКИВА ГАФОВЕ НА ГЪРБА НА ХОРАТА СЕ ИЗВИНЯВАТ С ОСТАВКИ.

И сега Сименс ще се извини и всичко ще бъде пито-платено... Цецко, това с извинение не става - това не са ти бойковите индианци от Винету...

Цветанов лъжеш,крайния срок за въвеждане на тези документи е 2013 година!!!

Само за този гаф министрите от целия цивилизован свят си подават ОСТАВКАТА!!! А нашият/ заедно с цялото МВР -50,000 души/ се бори срещу 10 - 15 бандити! И то за наша сметка!!! Всеки ден МВР-то струва 3-4 милиона лева... ОСТАВКА!!!!

Гледах парламентарния контрол. Нахалитетите от БСП са доста нагли, тъй като всеки разумен помни колко много се мотаха и протакаха, докато изберат кой да прави документите. Сименс според мен не са виновни, тъй като беше пределно ясно още преди да започне подмяната, че е невъзможно да стане в срок. Те нещата се правят на време, ама освен да си корумпиран трябва и акъл. Много ми е чудно, ако БСП бяха спечелили дали щяха така да лаят за тея документи?

Ми направи ги ти бе с многото акъл.Тъпанар.

Българските граждани се обръщат към МВР (независимо с кой министър) за новите паспорти, а не към Сименс или който и да е друг. Ако нещо не е наред, а това е така, виновно е МВР, което не си е сваршила работата.

Тея не спряха да се оплакват, все някой друг им е виновен.

Спокойно, Сименс са толкова добри ,че вече е подписан договор с тях да поддържат комуникациите на Министерство на Финансите за 3 години. Май ще започнат да комуникират с пощенски гълъби.

Пак Сименс! Тези са най-големите лобисти в Европа. Черпят яко и печелят поръчки, независимо че правят гаф след гаф. От години е така, винаго се вклиняват в правителствата и успяват да издоят от бюджета огромни суми. За тях няма конкуренция. Това е стил на бизнеса им и никой до сега не е пресякал тези нагли същества. Дали Борисов ще се усети, или и неговите ще се блажат за наша сметка (под наша имам предвид народа на България).

В Гърция са с тескерета и лични карти от пред-историческата ера. Защо срещу тях няма наказателна акция на ЕС за 30 мил .евро? Някой май нещо ни мъти главите с опашати ...

В Гърция имат коли със стари номера- всъшност те имат поне 3 различни вида- и си ходят с тях из Европа, а нас някой ни принуди всички да си сменим номерата преди време с подобно на оправданието за тескеретата...

"Билд" поде кампания против шефа на Siemens Клаус Клайнфелд, като изтъкна, че при трагичната ситуация на бившето им поделение "BenQ" бордът на директорите си е гласувал 30% увеличение на заплатите, а освен това показа снимка от 2004 г., на която Клайнфелд носи "Ролекс" за 4000 евро, но след избухването на скандала с BenQ същият "Ролекс" е изличен от снимката. Това просто натежа твърде много върху чувството за социална солидарност на германците и след изказвания както на премиери на провинции и шефове на партии, самият канцлер Ангела Меркел разговаря с шефа на Siemens, а на националния ден на Германия отдели място в речта си да призове отново компанията със 159-годишна традицията да поеме отговорността си, за да подкрепи доверието в социалната пазарна икономика. Не се знае дали това е възможно да се случи в САЩ, но след като Siemes опита да убеди обществеността с аргумента на цифрите, че е продал поделението си за мобилни телефони само с надеждата, че то ще просперира, в крайна сметка клекна пред натиска на обществеността.

Нашият носи Картие за 16000 долара от розово злато, напук на германците!

Цецо Лъжецо се извини за гафа с новите паспорти и ние му верваме!

Преди да пишете тенденциозните си комунистически глупости, проследете кой подписа договора със Сименс.

Има ли някой, който да вярва, че принтер на Сименс в 21 век не може да печата или че има проблем с някакви корици? Четете между редовете - ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА СИСТЕМАТА ЩЕ СТАНЕ ГОТОВА ЗА ПРИЕМАНЕ!!!! Кой е бг аутсорсера?!!!

Станишев е пророк.Преди години каза на Ц,Ц, че циркаджия и позна.

Не,батинка,не се извинявай, а анулирай договора и търси неустойка.Иначе парите под масата започват да миришат яко.

Защо господин министъра не кажа колко часа е чакал за подаване на документите, а след това за получаване?Чак след това може хората да повярват на лъжите му.Все някой друг им е виновен.Какво е виновен Сименс след като гишета има, но те стоят затворени, защото няма служители там.Поне за раздаване може да се сложи по един милиционер, или може би и за да раздават само не стават?....

Ех Ал Бънди що стана министър ,ами не си остана физкултурник или продавач на убувки. В седриала винаги Бънди и неговото семейство губят.

ВМЕСТО ДА СЕ ИЗВИНЯВА - ДА СИ ХОДИ ТОЗИ НЕКАДЪРНИК КОМПЛЕКСИРАН....

важно е ДА ИМАШ ДОКУМЕНТИ,не ме интересува кой се е осрал.като много реват за пари и т.н. да мислят.аз нямам,ще карам без документи ако на някой му трябват да иде да ги види в МВР на място.това е най глупавата постъпка която само тук може да стане.вместо да ме извикат да ги получа,или по пощата да ги пратят-те ме глобяват,ако някога ми излезнат готови изчезвам и ме боли сакса.да си ги менкат през месец ако искат след това.това не е нормална практика.

Кога ли Б.Б. и Цв. Цв. ще се изправят и кажат, че те са виновни за нещо?! НИКОГА!!! Те са безгрешни! Не хвърляйте камъни по тях. Да ги изберем отново а?

Когато държавата сбърка - извинения.Когато данъкоплатец сбърка - наказания....."Небето като от коприна това е моята родина"