”Сименс” компенсира гафа с паспортите с €14 млн.

Цената на договора за изработване на документите за самоличност намалява с 14 милиона евро, заяви днес вътрешният министър Цветан Цветанов.

Обратно в новината

Коментари - ”Сименс” компенсира гафа с паспортите с €14 млн. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не само не можеш да пишеш,но не можеш и да четеш.Явно българският език не е майчиният ти,защото и доста злобно коментираш."Сменс "се ИЗВИНИ и НАМАЛИ цената на договора!Кое правителство от досегашните е постигнало нова?Никое!Защото нито едно не беше българско,аанти-българско и съставено от турци,комунисти,масони,евреи,цигани ишваби.Хайде,прежде споменатите,стига сте дрънкали по форумите,ами се омитайте от държавата ми!

даржавен рекет

Няма да е трудно да се предвиди, че след изтичането на сроковете на новите паспорти пак ще възникнат огромни опашки. Няма как да не е така, след като половин България си сменя паспортите в един и същи ден.

Престанете!!На всякъде се чака.Не живея в БГ,но и на запад също има опашки в общините.Не се чака половин ден,но за един лист адресна регистрация(което е нищо) и чъжденци и австриици чакат на еднкви гишета и еднакво дълго(2 пъти изкарвах,едният мисля,че чаках 50 мин. приблизително)!Стига мрънкахте!14мил.ЕУ малко ли си компенсация!?!?Днес моята приятелка си подаде за паспорт и лична карта в БГ и чака 1.30ч.Къде е проблема не разбирам?

Верно ли? Я пък ти. Я ги обяснявай тези на баба Пена от село, където не е виждала друго освен селото си!

Не те разбирам!Нямам амбиция и причина да казвам нещо неверно.Това което съм написал е така.

аиде бе,моя паспорт стана за ден без да чакам,а личната ми картата лятото в бг чаках три дена поред,то не бяха кафета и почивки,обяди,падане на системата,дори като заваля един порои не пуснаха хората вътре да се скрият.

"аиде бе,моя паспорт стана за ден без да чакам",не разбирам къде си го изкарал,в БГ или в някое консулство! Моят паспорт е от тази година и го изкарах с обикновенна поръчка за около 3ч.с всички формуляри и чакане по опашки.Пак искам да ви кажа,че не лъжа и не разбирам защо ме репликирате!От Стара Загора съм и там беше така.

Проблемът, уважаема, е в това, че са експресна поръчка през лятото се отделяха три дни и се отиваше нощем в три часа, за да си запазиш номерче и да се редиш на опашка. Извинявай много, но в Австрия няма такова чудо. Половината от времето си прекарвам там и много моля, не ми обяснявай как се чака. Има грандиозна разлика между обслужването тук и това там. Да не говорим, че компенсацията не касае потърпевшите граждани, които независимо от бавната услуга, трябваше да плащат като за експресна - 300 лв. за лична карта и паспорт. Така че хич не ми обяснявайте!

Разбирам.Не съм жена,а момче на 25г(дадох пример за моята приятелка от днес,явно не четете,а предпочитате да се заяждате).Аз прекарвам цялото си време тук и говоря от опит наистина.Твърдя,че НАВСЯКЪДЕ се чака и споделям моя опит с документите ми,както и този на моята приятелка от ДНЕС!При Вас какво е било не зная в Австрия,аз почаках заедно с австрииците това е.В БГ за паспорт чаках 3ч.!!!КАрате ме да съжалявам,че не съм чакал 2 дни! п.с.на Вас нищо не обяснявам,давам мнение и актуален пример!

Ей, нарцис, кога да мина да си взема компенсацията?

един куестион? Няма ли ВG фирми, способни да направят това??? За 1 милион лева, не за 102 милиона ЕВРО???? Питайте, и ще си намерите отговора! Ако си мислите, че големата фирма гарантира изпълниние, вижте тука какво стана!! Аре цунете Жизелла ... от Siemens :-) и мене... аре нема нужда, гад*нки малки продажни

Няма и да има български фирми, защото що е кадърно се изнася, защото политици с прякори на зеленчуци ни управляват.

Не съм наясно,но ще се опитам да разсаждавам и дано не кажа глупост.102 мил.ЕУ,но нали трябва да се сетим,че паспорта не струва само хартииката.Нали има защити,персонал,изработка,доставка,компютърна система която тр да се потдуржа и създаде....не съм наясно и за какъв период Сименс ще прави тази услуга. Не съм наясно,просто разсъждавам...

Както ни обясниха това с 13-та заплата, нека ни обяснят и това (с личните документи) как се прави в чужбина. А дее......... ама не им стиска.

се извиняваме - рече тя! Но нека да не завравяме, че все пак се издават документи!! Верно, за 100 МИЛИОНА ЕВРО все пак документи се издават, факт! Цецооооо!!!???

Милиони, милиони, даже няма цветна снимка личната карта:))))))

Е нали за сметка на това пък имаш снимката и на дупки, отстрани?! Така ще може да си пресяваш брашното през зимата, като хляба стане 10лв/300г...

:D :D :D този коментар ме изкърти

Сергей Станишев щеше да награди Сименс за гафа. Комунистите винаги работят срещу България.

кои ще ме компенсира, за това, че чаках лична карта 3 месеца!? излиза, че всяка карта струва до момента ч0 евро ... това си е бая цена за печатането на едни електронни карти. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Сименс компенсира кой? Кой ще компенсира хората?

Ще компенсира Ц.Ц. Консултанте, Боко Тиквата и Симо Пицата. Мен кой ще ми компенсира 32-то часа висене на студа, като сомалиец пред касапница ? ГЕЙбери !!!

СТАНИШЕВ

фирмичката КАПЕЛЕН, подизпълнител към Сименс отново се скри. Тя е в основата на скандала с паспортните корици, т.е. с недостига им . Капелен България е корупционер от републикански мащаб, който умело се крие от медиите. Има нещо гнило в генезиса му.

Тези, които имат известна информация от кухнята на процеса са наясно, че поне 70% от проблемите се дължат не на фирмата-доставчик, а на заявяващата страна.... но Сименс по разбираеми причини не може да си позволи да го каже.

А ще се намали ли съответно цената за издаване на нови документи за гражданите?

А кой ще компенсира нервите на обикновените граждани.....

Ако Бойко и Цецо бяха отвисяли по 3-4 дена дали щяха да приемат компенсацията за нормална? И ако я приеамат дали няма да позамирише на подкуп и заметени следи?

Охо, отново имаме идеални, перфектни граждани и данъкоплатци и мръсни, нагли и крадливи политици! Сега остава да разкажете как вие си признавате грешките, поемате отговорност и напускате работа доброволно!

и отново,едно форумно мрънкало решило да се прави на остроумно,използвало кода от картинката за ник....дам same old

nick или шит? кво като не си с цифри, това прави ли те по-образован или 'ника ти' по-малко анонимен? човека е поне без прИтенции за голем интернет маниак.

Нито съм на издръжка на целия народ,нито съм го лъгал да гласува за мен,нито грешките ми струват милиони.Анадънму?

Представете си - отивам със старата си лична карта и ми казват , че блока , в който живея и съм живял и съм посочил по време на издаването на настоящата си лк. не съществува/няма такъв/. Това са десетки хиляди такива дебилни бих казал случаи и ако речем да ги съдим дето на доразрушиха малко поукрепналата нервна система , то със сигурност няма да им стигнат никакви компенсации.

ЕХХ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ВЬН БОКЛУЦИТЕ ОТ ВЛАСТА

...вече го чухме много пъти. кажи с кого да ги заместим. и ако обичаш, с имена. конкретно.

С Цар Симеон Втори естествено! да не искаш със сергей или яне

И какво като намалява с 14 МЛН, да не би да ми плати на мене Цицко и Бибко за дето чаках цял уикенд да си пусна молби и оше един да си взема докиментите???!!! Айде боклуците вънка!

пишете и в чии дзобове ще отидат тези компенсации? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всеки договор има две страни - искам да видя и каква отговорност ще понесат политиците, които сключиха тази поръчка и взеха подкупите в партийните си каси. Как на запад тези фирми не са дънят, а тук една няма, която да си свърши добре работата - Сименс, ЕОН, ЧЕЗ, МЕЗ и т.н.?

Ха така - трябва твърда ръка! Сега е редно "Наглите" да платят на жертвите си по 500 лв, а Трактора на държавата - 5 000 лв! Иначе ще го приема като двоен аршин!!!

като знам как се работи в сименс и като знам как се работи в булгаристан (от хигиенистката до минисътра) - картинката е ясна. съчувствам на сименс за наивността им да си мислят, че в ес навсякъде е еднакво. на балканите очевидно не е!

много се съмнявам,че знаеш как се работи в сименс - не си и сънувал. в булгаристан също ме съмнява,че знаеш как работят хигиенистките, а пък за министрите да не говорим. все се извъдихте едни знаещи и можещи... от всичко разбирате. аман от професори!!ами маи ще работи6 като чистачка(сори хигиенистка) ,щото кат министър нема да те огрее.на балканите докато има професори като теб нема да стане EU.

толкова си смотан, че няма какво да ти обяснявам. само ще ти кава, че вв всяка голяма и малка фирма в германия всичко е сименс.ти чувал ли си изобщо за дуржава германия глупако???

Отново ни направиха на маймуни - това е по 5 лв. на отвисял 1-2 дена човек! Такава надница няма и в Сомалия! Цецко, засрами се и вземи мерки - иначе някой ще си помисли, че си си натопил човката в далаверата!

Ок. От МВР, като знаят всичко, моля да ми преведат дължимата сума, за неприятностите, които са ми причинили като са сключили договор с тази фирма. Мерси. Иначе не виждам каква е файдата за обикновените хора.

Да. Сименс са си платили. А какво ще стане с паричките? Нови гишета, мобилни групи за фирми с над 10 човека?

Е и к'во сега? Тва дето висяхме по опашките вече "уредено", а? Боклуци!

Истината е,че персонала беше неподготвен и цената много завишена и вината е в този който се хвали.

Мога само да кажа че безплатен обяд няма. Качеството на новите документи е по-лошо от това на старите. Чакайте да видите скоро колко качествени ще се окажат и новопостроените пътища. Ще има да ги замазват 3 мандата след това..

ТЪПАНАРИ...кои???вие ще кажете сами...))))

Все ми се струва, че за опашките не бяха виновни от Сименс, а просто организазията в МВР си беше трагична.

От Сименс обясниха, че винаги възникват трудности в началото, но е важно как се справят с трудностите и дали двете страни успяват да ги преодолеят. Сименс требе да знае, че тука има три страни. И точно на третата страна - народа му се е.а майката по опашки.

На толкова са оценени висенето по опашките и ходенето по мъките на милионите българи ! Винаги друг е виновен - сигурно Сименс бяха виновни затова, че на квартали с по 200К жители имаше 3 гишета ! Нещастници ...

ми.. прав си. то е до някъде и дали кварталът е 'емигрантски' - при нас нямаше кой-знае какви проблеми с 2 гишета. много хора, но повечето се водят другаде. веднъж и ние да сме на далавера от което...

А ценичките за нас няма ли да ги свалите?