Апелативен съд отказа да отстрани Цветан Гунев от БНБ

Софийският апелативен съд отказа да отстрани подуправителя на БНБ Цветан Гунев от длъжност. Решението на магистратите е окончателно.

Обратно в новината

Коментари - Апелативен съд отказа да отстрани Цветан Гунев от БНБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, но топ-журналистката (исках да напиша друго, пак с топ...) Валерия Велева, считаща се за българка, каза, че по този начин отново е запазен етническия мир в България. Той се изразява в това - ДПС да продължава да разпределя...забравих какво каза мъдрецът от Сараите...

Пеевски и Цацаров вече е напълно ясно, че бутнаха банката.

Гунев е арестуван преди затварянето на КТБ. Ликвидната криза също беше предшествана от ареста на Гунев? Дали е възможно прокуратурата да не разполага с доказателства, а да повдигне обвинение на Гунев? Обвинение без събрани доказателства ще е неописуем скандал. А има ли доказателства, ще е неприемливо връщането на Гунев в БНБ. И все пак едни кинти липсват и никой няма обяснение къде са кинтите?

това е показателно.... държава НЯМА! хората, чиито пари са блокирани в КТБ...... НИКОГА НЯМА ДА СИ ПОЛУЧАТ! НИКОГА НЯМА ДА СИ ПОЛУЧАТ! НИКОГА НЯМА ДА СИ ПОЛУЧАТ! това вече се вижда...ЯСНО!

Аз ли съм малоумен или това решение на прислугата(магистратите) е напълно малоумно.Как така няма нищо общо тоя човек??????

На фона на последните коментари около тази банка, пропагандата на политиците за изборите ми звучи направо сериозно! Всички лъжат и то достатъчно добре за да заблудят хората.

И тук играят, мноооО кинти.

А не, любов ще да е .......

За съжаление този и всички около него ще се измъкват винаги в тази наша пародиина държава. Грабежите им няма да спрът до тук и дс се ограничът с КТБ и очаквам по големия грабеж наречен падане на валутния борд и обезценяване на левс, после падане на долара и всякакви други валути покраи него. Е товаще е баш обира за всички.

Икономическа полиция и службите да разследват този човек Как Невъзможно е спестил толкова много пари . Сумата е околко 256 000 лева за една година . Да да сега всички ще казват като Цветанов на баба ,баба и ги е дала , а на дедо прадедо му ги е дал....

Когато двама си ги мерят , на кой е по-голям , на третия сеирждия ( в случая НИЕ ) го отнася !

Изпълват държавния и обществен хоризонт! Трудно можа да се опише със средствата на словото това, което е на показ и се случва. Май юриспрудентите от всички страни трябва да се обединят в един кръжец и да ревизират правната наука и мисъл, защото се оказва че основни принципои на съвременното право в стремежа да се гарантира законност и справедливост, се изкривяват и вече служат да прикриват и оневиняват виновната страна. Разбира се това не е случайно, а е плод на "талантливите" усилия на законотворците и техните изпълнители - съдии и адвокати. И сте се окаже в един момент,че ислямистите с техните призиви за въвеждане на шериата, имат формално основание, което пък прави нещата да изглеждат вече комично...

И за децата е ясно, че в България няма законност! Аз като по-голям питам:Кой отказва да изпълни чл.21 и чл. 22 от Закона за банките?Има закон, но няма воля или нещо по-сериозно от страна на прокуратура и съд да приложат закона! Който и да изберете на тези избори, без законност няма държава, ако ще и пет парламента да има.

никой ,никога за нищо не е виновен у нас.

А,добрутро...Но затова са виновни ЕС-МЕС,колонизаторите и пр. Няма да е виновно местното население я..

Каква поредна "правна" драма, уважаеми зрители!

Престъпници ,защитават ---престъпници. След като всичко е наред ,защо банката не отвори врати ?

"Ликвидният проблем е все едно днес някой да ви поиска 300 лева, а вие в джоба си да имате три..."! Е, в крайна сметка това ли е проблема - че някой с милиарди влогове е поискал изведнъж да си изтегли всички сметки или това, което казва шефа му искров - имало необезпечени кредити за 3,5 млрд., които не се плащат! И в двата случая УС на БНБ има вина, но зависи какви доказателства са представени! А какво стана с "изчезналите" 300 милиона или излиза, че отново искров дрънка глупости?

Колко си кух, не е истина!Всяка една банка, не разполага/В НАЛИЧНОСТ/ с целия си капитал и когато се започне с теглене, масово, на депозити се получава ликвидна криза!ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ И С НАЙ-СТАБИЛНАТА БАНКА!!!

Ама ти какъв си тЪпет - леле, малее... От къде разбра, че няколко хиляди вложители са решили ИЗВЕДНЪЖ да изтеглят парите си, а не примерно един единствен ... с малката "подробност", че има няколко милиарда по сметки!? Под благосклонния поглед на надзорниците от БНБ!? Много по-вероятно е второто и работа на БНБ е да не допуска в една търг. банка да се концентрират такива ликвидни рискове!

ти си кух!не разбрали ,че липсват кредитни досиета,а за това не са виновни вложителите....затова няма и няма да има рефинансиране! защото кредити са отпускани без обезпечение!затова липсват парите!

природно явление? Я да видим десет дни преди затваряне на банката кои физически лица и кои фирми са си изтеглили напълно влоговете? Нещата не са се развили за един ден,вие къде бяхте?

Гунев удобно премълчава факта за законовото нарушение от КТБ с драстичното превишаване на кредитния лимит към свързани лица. Кредитите към свързаните с Цв. Василев фирми са били връщани с ново-привлечените със свръх-високи лихви депозити. Типична банкова пирамида, позната ни от 90-те...

Гунев, Искров, въобще мършите с дебели пачки и никакви отговорности

За съда са нужни факти, а не усещания, записаха в мотивите си апелативните съдии. Явно , че усещанията на хидроинженера от Сараите не са възприети от съда като доказателства. Защо Искров , основна марионетка не е задържан? Този Цацаров се оказа най-голямата подлога на прехода. Трябва незабавно след 05 октомври Цацаров да бъде отстранен от парламента и да му се търси наказателна отговорност.

Кой застраши националната сигурност със случая КТБ! ПАК ЛИ НЯМА ДА ИМА ВИНОВНИ?!?!

Вие кой предлагате? Приемат се предложения... Нещо като въпросът е повдигнат, но остава висящ...

И аз си задавам същите въпроси : не може на вложителите в КТБ да не им е минало през главите: "аджеба, защо са толкова високи лихвите по депозитите"?

аман от разбирачи дето само плюят вложителите Защо не плюете тези дето искат да им се обезценят кредитите Вложителите да не би да са инвестирали в инвестиционен фонд а????????

"..някой да ви поиска 300 лева, а вие в джоба си да имате три" - Малиии, и това e най-добрия човек в БГ за банков надзор БЯГАЙТЕ ОТ ТАЗИ ЛУДА СТРАНА ДОКАТО ОЩЕ НИ ПРИЕМАТ... Утре не 6 милиарда а всички пари от сметките на всички ще ИЗЧЕЗНАТ и тоя ще каже някой ви е поискал 600лв !!!!!!!!!!!!!!!!!!! БЯГАЙТЕ ЗА БОГА БРАТЯ ! БЯГАЙТЕ !

Maфията това и иска - да обезлюди територията и да я завладее лесно. Напротив - оставаме тук и ще стреляме и тупаме, и палим сараите!

Бих се радвал, но вече няма кой, жиснеспособните българи са сигурно до милион - не виждам от къде ще дойдат хора, единствено цените мобилизират хората, а с революции ти казвам няма по-добре да стане, няма читави учени хора вече, неможе улицата да управи нещата, трябва ум - какъвро няма...

Не разбираш ли че те тъкмо това искат кукловодите на нашите пишман полит-слуги, които не се усещат как ги употребяват! А средствата за това са класически и елементарни: да не си особено умен, да страдаш от разни мании и да си подкупен.

Колко процента трябва да е печалбата на даден бизнес, в който са вложени пари на КТБ, получени от вложители при лихва около 8-10%, с годишен процент на разходите 10-12%, като се има предвид и около 2% печалба за КТБ? Въпрос към вложителите на КТБ: Посочете три фирми/три вида бизнес/, които да имат печалба около 20%. /Като върнат 14-15% от печалбата на заетите от тях средства от КТБ да може да останат поне 5% печалба за фирмите/. Аз се сещам за наркотици, проституция, менте алкохол и контрабандни стоки. Вложителите в КТБ не са ли си задавали никога въпроса, откъде изкарва КТБ пари, за да им плаща тези високи лихви? Ако не са си го задавали, значи са тъпи. Ако са си го задавали, значи са алчни. Защо българския народ да плаща за алчни или тъпи хора? Рискували са, да си теглят последиците.

контролиращите от БНБ защо не са си задали същия въпрос? С тази разлика, че те е можело да го проверят (от къде идват високите %)? Или това не ти отърва?

Абсолютно си прав, в БНБ като специалисти, не говоря като пряко наблюдаващи, са били напълно наясно. Те са третата категория - подлеци - виждали са какво става, знаели са какво ще стане, но са си траели, защото с КТБ са забъркани всички основни партии в България!

Има много такива: фармацевтични компании, цигарени, телекомуникации. Има такива в портфолиото на КТБ!

тези фирми имат ли си имена?

Посочими , един търговец , който да продава на по-малко от 20-30% печалба. И тогава говори.

Наглостта очевидно е безгранична! Че и дава пример с двата лева в джоба! Ликвидността е ЕДИН от основните показатели, които се контролират и не възникват ВНЕЗАПНО! Що за глупости ни се снесоха за тази банка, направо не е истина!Но явно и съда е в играта!

На това му се казва мафия!

За 26г.,''фъф'' Бг-СЪД.СИСТЕМА КАК не можаха да намерят НИТО ЕДИН ФАКТ ,ЗА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН--- ПОНЕ ЕДИН ПРЕСТЪПНИК!?!?!?--- ---КОНСТАНТАТА---на СЪД.СИСТЕМА в Бг,26г. : ''НЯМА ДОСТАТЪЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА "... Е КАК ДА ИМА ,СЛЕД КАТО УМИШЛЕНО СЕ ПОКРИВАТ ,СКРИВАТ ,ИЗЧЕЗВАТ ''УЖ''...., ОТ ВСИЧКИ ДЪРЖ.ИНСТИТУЦИИ,ПОЛИЦИЯ,СЛЕДСТВИЕ,ПРОКУРАТУРА ,СЪДИИ?

брадва по главата, а не заплати от парите на данъкоплаците.

Значи прокуратурата може да обвини подуправител на БНБ в престъпление без да има доказателства, а само по усещане, че нещо не е наред. ЗА тези, които са забравили как почна банковата криза, която по чудо не се разпростря из други банки. 1. Обвиняват се няколко човека от КТБ в опит за убийство на Пеевски без да има доказателства. 2. Обвинява се подуправителя на БНБ и шеф на банковия надзор, както се оказва без да има доказателства. 3. Изземва се документация от КТБ , впоследствие се оказва, че липсват кредитни досиета и експертите хем са видели, че може да бъдат обвинени само защото прокурорите имат право да го направят хем не им се дават всички данни. За мен е ясно едно - Прокуратурата е заплаха за националната сигурност. Структура, която не е подвластна никому в държавата, а нейните служители се ползват с имунитет и не носят персонална отговорност за действие с които нанасят вреди. Я поне да ги видим кои са тези прокурори как живеят на една държавна заплата, къде ходят на почивки и въобще какъв стандарт на живот поддържат. Все пак с такива правомощия дадени им от обществото би следвало да бъдат на показ. Ако се окаже, че са изкючителни професионалисти, които живеят от едната заплата, близките им нямат сериозен бизнес и са хора , които са почитани в обществото - няма поблем да имат тази чудовищна власт. В противен случай ще се окаже, че сме създали едно чудовище.

По-точно няма как да се каже! Вече и на децата стана ясно, че държавното обвинение се занимава с поръчки и не върши работа срещу истинските престъпници! Може би защото тези престъпници си плащат

...но само по принцип. Защото си се изказал кат оасистент пред студенти. А действителността българска е съвсем друга. От6 девет баира е яасно закакво става дума. И тъй като в България законът е врата в полето и вече всички само се смеем на случващотто се в държавата ('щотот друго не ни остана) прокуратурата от една страна иска да демонстрира активност ( за да отбие критиките към себе си), а от друга съзнавайки, че няма шанс да успее, прави подобни опити, за да хвърля прах в очите на публиката. А тя се пита само едно: до кога ще продължава циркЪт и какъв е мотивът/причината, който определя поведението на артистите и циркът продължава безнаказано да се вихри, а те да не виждат пропастта пред себе си...

Мине не мине в Бг,...и народа преминава ,на ---БУРКАН БАНК---

това си е ГЛУПАК -БАНК. Аконе го разбираш.. няма спасение за теб.

При смяна на курс/паритет на нац. валута обмяната на парите ье се извършва в различно съотношение за влоговете в банката и парите в буркани!

Оправдаване му е майката иначе ,....''АКО''проговори? ИЗГЛЕЖДА ,ЧЕ ИМА ЗАМЕСЕНИ И ОТ ---Бг-СЪД.СИСТЕМА... Разни ''КРАЙНОНУЖДАЕЩИ'',''БЕДНИ'',....И ПОДОБНИ ''ЗАКЪСАЛИ'',НЕНАЯЛИ СЕ ... И какви са ВСИЧКИТЕ ДОКЛАДИ за България ,от ЕК на ЕС ? ---''СЛАБА СЪДЕБНА СИСТЕМА,КОРУПЦИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ ,ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ ,НА ВСИЧКИ НИВА". Защо Бг-СЪДИИ ,ПЕНСИОНЕРИ ,...ПОЛУЧАВАТ ПЕНСИИ ПО-ВИСОКИ ОТ ЗАКОННИЯТ ТАВАН ,ЗА БЪЛГАРИЯ ,.......А ИМЕННО от: --1600/хиляда и шестотин левЪ/?

Щото няма кой да им търси отговорност .

добре че не му е присъдил парична премия за добре свършена работа.

Играчите "Съд" и "Прокуратура" са най-добрите български тенисисти в Света! Значително по-бързо от Пиронкова и Димитров връщат сервиса в противниковото поле, а на това отгоре клиентите им винаги печелят - например ако в Италия и Германия ги осъдят на 30 години затвор за някакво деяние - в България ги оправдават! Сет - бол - мач! Чао!

А ние, като публика, ни идва не да викаме, а да крещим...

Българските съд и прокуратура не връщат сервиса, а направо задържат топката и я скриват. Но са перфектни в лобовете (прескачането) на закона.

Друга прилика е че се играе само на зелено, ама не трева...

Мисля, че вече може да се каже, че окончателно се развенча мита за неупражнен контрол от БНБ спрямо КТБ! Наистина, не съм прочел някъде да има доказателства, че има някакви лоши практики в тази банка. Има много подобни твърдения на прокурори, журналисти, политици, "експерти", но според доклада на квесторите, съгласно финансовите параметри, КТБ е една добре управлявана банка, което означава и стриктно надзиравана, с показатели над средните за Европа!

ме убеждава, че хората които вдигаха врявата - Искров, Цацаров, Борисов са за затвора.

Гражданино Василев, вместо да списвате по форумите врели-некипели, незабавно се явете в българското следствие, тъй като сте обявен за издирване.

отстранява Гунев,значи в банката всичко е на ред.

на боб ли гледаш !?

Тогава ,защо не отворят банкатЪ?

КОЙ СЪД? ТОЗИ ЛИ? ТОВА Е СЪД, НАЗНАЧЕН ОТ МАФИЯТА НА ДОГАН/ПЕЕВСКИ/ВАСИЛЕВ.. КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ТАКЪВ СЪД? ДА ЗАТВОРИ ТОЗИ, КОЙТО СИ Е ЗАТВАРЯЛ ОЧИТЕ, ДОКАТО СЕ КРАДАТ МИЛИАРДИ ОТ ПАРИТЕ НИ? ТОЗИ, НА КОГОТО ПЛАЩАМЕ ПО 25 000 ЛЕВА НА МЕСЕЦ ДА НИ ПАЗИ ПАРИТЕ? НЕЕЕЕ, НЯМА ДА ГО ЗАТВОРЯТ, ЩОТО И ТЕ СА КУПЕНИ КАКТО И ТОЗИ БОКЛУК - С МИЛИОНИ. ДОКАТО НЕ ИЗЛЕЗЕМ И НЕ ГИ НАТИКАМЕ ПО ДРАНГОЛНИЦИТЕ, НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ...

Защо ли не съм изненадан...... Питам се обаче да ли същото становище щеше да има съда ако прецедателят му или някой дръг от замесниците му имаха депозит в КТБ!????

ще завалят искове на вожители в КТБ срещу България! И отново народът ще плаща!

Поредния провал на Прокуратурата! Ако имат доказателства за престъпление по служба, могат да го обвинят и да го съдят. Това искане, за отстраяване от длъжност е протакане и симулиране на работа.

Цветан Гунев щом не е виновен - тогава КТБ си е била с нормални одити и не е била източвана! Докато Пеевски, Цацаров и Искров решиха да атакуват банката на годината- за да я фалират .

Само не става ясно какво ще прави, като се върне в БНБ. Ами ще замита следи, ще се правят оперативки как да ограбят държавата. Но ще чакат докато Борисов им каже след 5 октомври. Срам и позор за българския съд. Все пак прокурата се опитва да направи нещо, но уви. Може би ще чакат физическото ликвидиране на Василев, дано сръбските служби го опазят. Само той може да нареди пъзела.

В нашето подредено общество, доминирано от Партията, всеки има своята роля! Тази на Съда и Прокуратурата са да оправдават.

В България липсва правосъдие и законност. На мои близки продадоха имот без документ за собственост. Съда ги оправда, защото са "наши момчета" и работят като охрана в съда.

Щом съдът не се съобразява с прокуратурата, защо прокурорът по делото още е на работа?