Отрова изтече от стара цистерна в завод „Полимери”

Стара цистерна с трихлоретан е протекла в неработещия завод за химикали „Полимери" в Девня. Опасност за населението няма, няма пострадали работници. Екипи на Гражданска защита отстраниха теча малко след 14 часа.

Обратно в новината

Коментари - Отрова изтече от стара цистерна в завод „Полимери” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма по нагъл човек от този господин Банев. По принцип не съм от хората които обичат да критикуват но като бивш работник от този завод сега ще си го позволя. Абсолютен некадърник който не го интересува нито завода нито хората в него, а само гледа как да изстиска колкото се може повече преди да го фалира.И след като взе от завода милиони и го фалира съвсем целенасочено дори не се погрижи минимално да го обезопаси.Не това не е бизнесмен, това е един обикновен мошеник който колкото и пари да има никога не бих казал евала изработил си ги е с много труд и акъл. Не този човек само гледа как да ограби държавата и народа нищо повече.

Тоя селски тарикат Николай Банев ми дължи 5100 DEM от доставка на РЧ още от 1999 г. Ясно е, че никога няма да ги плати. Затова мисля да го захраня с този толкова интересен трихлоретан. Хем си е негов, хем ще му се услади. Бон апетит, мошенико!

След като управляващите през всичките тези години, подариха на най-различни Баневци (тарикат-непукисти) цели предприятия, заедно с работниците в тях, които те превърнаха в роби (не им плащаха) и накрая фалираха предприятията, сега трябва да очакваме и други такива цистерни да отровят родината ни.

Бареков: - Това е опит за физическото ми ликвидиране! Цветанов: - Искат да ме отровят тези от преборената организирана престъпност!

Има ли ВИНОВНИ господа управляващи и ще бъдат ли наказани?

Има, но няма да бъдат наказани. Крушата си има и опашка.

Не знам за кого е изненада случилото се, защото специалисти предупреждаваха за това в продължение на години! Т.е. , ако се имаше жертви пак ли щяха да ни обясняват за трагедия, а не за виновно причинена смърт? Докога в тази държава безнаказаността ще е в пълна сила, за богатите и тези с власт, а хората ще мрем и им плащаме?

Докато политическото назначение директор на РИОСВ работи само за интересите на тези, които са я назначили, така ще е. Кучетата си лаят, керванът си върви.

Питай Николай Банев и защо тези предписания на РИОСВ не са изпълнени.Няма предприятие на което е собственик Банев и да не е фалирало.Всичко се източва и след него е само развалини.

Пазвалини след него - може, но покрай него е лукс!

А ТИМаджиите ще пият ли сега от водата на обикновените граждани дето се вливат и девненските извори или ще се правим ,че няма нищо

Сега нужните органи да се сезират. Компанията да плати за нанесените щети плюс глоба. Това няма да помогне но като за начало става

Това става само в детските приказки на Андерсен

Вдишването на газообразни 3хлорметан води действие върху централната нервна система, подобна на интоксикация. Жертвата може да се появи сънливост, замайване, объркване , задушаване, несигурна походка и обърканост на словото. При високи концентрации се появят гърчове, парализа и кома. При поглъщане може да предизвика гадене и повръщане. Контакт с очите може да доведе до загуба на зрението.

Описаните симптоми, най вече 'обърканост на словото', напомнят поведението на народния представител Сидеров!

В един от участъци те който ръководех ползваха това вещество.Още тогава (през 70 те години) се говореше че е КАНЦЕРОГЕННО вещество. В него се назначаваха само хора преди пенсия!

Тя отровата изтече още с приватизацията на това предприятие, но ... имали сме, дали сме

Другаря Банев да си запуши цистерните! И това за зарина е пълна глупост. Отделя се фосген...

Защо когато става дума за заводите които съсипа Банев никога не се споменава името на /собсвеника им/

Защо когато става дума за заводите които съсипа Банев никога не се споменава името на /собсвеника им/

Дали да не пратим Волен да обезпаразити..него зарина не го лови

онзи ден другаря банев беше в независимата бтв и ни пожела успех в протестите

"бизнесмен"????!!!!

...опасност за населението няма.При запалване( каквото не е изключено,тъй като въпросния химикал се пали и сам, само при по рязка промяна на температурата) се отделя ЗАРИН.С такъв отровиха токийското метро и пострадаха 5000 души.От 100 милилитра... .Цистерната е 10 ТОНА.Вие дявола за опашката ли дърпате, или си имате персонален ангел хранител? Евакуацията трябва да е в радиус от 100 км поне... .И се молете, ама много силно.Като няма пари завода, държавата да го ликвидира, и да се заровят всички боклуци.Не да ми чакате като в село Бисер да се скъса дигата, и после да викате ,ама ние сме им казали да си я оправят ,ама никой не знаел на кой е язовира... .Когато е за пари се знае всичко на кого е, а иначе не ви дреме ,нали.Всичко е било на държавата по подразбиране. - господа комунисти - за вас говоря -оправете си бакиите, нали сте във властта пак.Иначе ще загинат много хора.И няма да има от кой да крадете...

Пич... прекалено много четеш жълти вестници. Това за ЗАРИНА е пълна глупост. Няма как е от ТХА (2 ваглеродни атома) да получиш 4 въглеродни атома... още по-малко при горене. Отгоре на това ТХА има хлор, а зарина ина флуор и фосфат... не съм чувал за тази магия да се превръща хлор във флуор и фосфат.... така, че недей да повтаряш глупости като папагал

.... и ти ,мойто момче.Очевидно.Иначе нямаше да ме репликираш , а писалите (копи-пейстнали) статията ,нямаше да пишат зарин.

И аз не намирам да се разпада до Зарин . Това с Зарина откъде го измислиха . Откъде са я цитирали тази новина

Тя Варна е на 20 километра

...саморепликирам.Зарин не се видя да отделя (копи-пейста е калпав, или превода) обаче самото вещество е толкова отровно, че е все тая дали ще вдиша някой неговите изпарения , или зарин.Симптомите са същите , а за околната среда пише , че трябва да се съхранява в одобрени от специализираните органи хранилища.Има в нета един PDF на български, от производител, където са описани всички въздействия на трихлоретан-а.

какъв превод какъв копи-пеист. Това е новина от България и цитират какво е казал Кузев - ""Трихлоретанът е силно запалим и при горенето отделя зарин. На мястото на инцидента са всички възможни институции", каза Кузев, цитиран от БТА и Дарик"

не така бе да плашиш хората преди да пускате подобин статии информирайте се!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отделя се зарин?! На куково лято, зарин. Този който е писал поста явно изобщо не разбира от химия. При изгаряне или окисление на това вещество се получава фосген (COCl2), който при съприкосновение с вода се разпада до вълероден диоксид и хлороводород (водният разтвор на това съединение се нарича солна киселина). Иначе трихлоретана е бич за озоновия слой.

То и фосгенът е БОВ.

Хвърлете я в язовир искър и да се приключват мъките на населението . То бива бива неграмотност и не фелност но в тази държава нищо не работи и на никой не му пука за тези които с робски труд им купуват яхте те и самолетите . Държава в която на пиадестал са издигнати дебили проститутки и тотално невежи хора няма никакво бъдеще така че една цистерна е логичният завършек на една предисвестена смърт .

Пак ли теч от завода на Банев? Същия дето оня ден бяга от гранична полиция на летището?

Колкото данъчните направиха нещо срещу обявения палат на Баневи в полите на Витоша, като губещ клуб-хотел, толкова и сега - всички ще плащаме с данъците си за поразиите на гениал(ч)ните приватизатори.

Трихлоретанът е отровен, но определено не образува зарин.

Другарят Банев да не саботира правителството и партията, които му осигуриха не малко милиони, а да бъде националноотговорен капиталист и си поеме бремето на неуспешните "инвестиции". Лесно е да се измъкваш с безкрайните съдебни хватки или си прехвърляш фалиралите и дължащи ДДС фирми на цигани. Хайде, да го видим "катарзиса" на БСП ... ама надали. Едни са взимали, а всички ще плащаме

Ееее, стига с тези лъжи! Как да няма опасност за населението при толкова отровни вещества! Стига с комунистическите ви лъжи! То и от радиациата нямаше опасност, нали!

Не ни стига тутско-комунистическото робство,сега и отрова.Явно са решили да изтровят народа за да няма опоненти.Действат типично по комунистически-има човек,има проблем.

КЪДЕ Е СЕГА ДРУГАРЯТ БАНЕВ!!!!!

Що не разкажете историята на завода, а? Що не кажете кой е последният собственик, който източи и фалира завода? Или не смеете да пишете имена и фирми, които от 24 години без значение от управляващите са все в политическия и икономически елит?

Николай Банев е собственика. Обявен е за общодържавно издирване!!!!

А останалите свързани лица? Защото преди 10 години мажоритарните собственици бяха четирима. Когато беше създаден АКБ-4С групата беше доста по-голяма. Когато АКБ-4С приватизираха Полимери, имаше две убийства в рамките на един месец.