Пушенето съкращава живота със 7 години

Тютюнопушенето съкращава живота средно със 7 години и е вторият рисков фактор, на който се дължат над една трета от смъртните случаи при злокачествени заболявания.

Обратно в новината

Коментари - Пушенето съкращава живота със 7 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко това, че имало пушачи живели до 100 години и непушачи, починали от рак на белия дроб, са глупости на квадрат. Направете си по една рентгенова снимка на белия дроб и всичко ще ви стане ясно. Не си търсете самооправдание за великата глупост, на която робувате. Слабохарактерни сте, не можете да откажете цигарите: ОК, ама не се опитвайте да ме убедите, че е безвредно. Който иска да го направи, намира начин, който не иска-намира оправдание.

То и ако пиеш по една чашка на ден няма проблеми, но ако удряш по кило и канче ще се гътнеш без време. Така е и с цигарите. Организмът има защитни функции и се справя с няколко цигари на ден без проблем. При една кутия обаче не може. Питай който си искаш доктор. Аз съм говорил и затова го казвам. Не препоръчвам пушенето, но хората трябва да са информирани, а не да мислят с догми. Познавах хора, които живяха над 90 години и си пушеха стабилно до края, а интервюто със столетника пушач го даваха по телевизията преди години. Мисля, че репортера го уволниха защото беше директно в някаква рубрика за трезвеност;) Пушил съм на времето, когато ми е било кеф, а сега не пуша, защото сега така ми е кеф, така че за воля не ми говори. Баща ми отказа цигарите след 40 години здраво пушене и си почина от съвсем други неща. Историята с тъща ми беше подобна. Накратко, всеки да си живее както му харесва, стига да не пречи на околните да си живеят и те по същия начин.

Човешкият организъм може без проблем да се справя с няколко цигари дневно. Проблемът идва от пристрастряването, но и там е индивидуално. Има заклети пушачи столетници и други, които не стигат до 40. Известни са и спортисти шампиони и рекордьори, които пушат редовно. Отново, всичко е индивидуално!

Всичко е за пари!Цигарите са ги измислили за да тровят хората и да си плащат!След тях идва ред на наркотиците!Иначе 7г. по-малко живот-7 г. по-малко мъки в България!Само да не си вече болен от рак!Българите сме много толерантни към всичко което убива,дори към докторите!То търпението има граница!Затова ще ги стреляме направо!Аз съм бивша пушачка и познавам миризмата на тия гадости от далече!Никак толерантна не съм-Който се трови да се трови сам,без пушачи/пасивни/ около него!Прост народ сме си и такъв ще си умреме!

Сър Джон на 110-ят си рожден ден, не запали пурата си, не си сипа от малцовото уиски, както обикновено и... смъртта само това чакаше;)

И докога ще бъде разрешено в България пушенето на обществени места Защо не се приемат мерки както в съседните страни До кога ще "чакаме"

Българинът не е толерантен, той е волски търпелив! Лично решение е дали да се пуши или не, но е държавна политика да се разделят пушачите и непушачите. Никой не е излекуван с акциз, само контрабандата се повишава, не е този начинът. Не! Истината е най-добрият възпитател. Нека по всички телевизии да се излъчва клип с умиращ от рак на белите дробове, за да може ужасът от видяното завинаги да промени съзнанието на децата. Съзнавам колко е жестоко, но капката псевдоморални терзания струва по-малко от здравето на новото поколение. Ясно е, че човек не се променя на стари години, борбата е за младите. Същото действие правят рекламите, понякога за много вредни продукти и се приема от обществото.

Ами да забраним и колите и всички ТЕЦ-ове и отоплението с кюмюр. В отровният коктейл който дишаме цигарите са само една част. Да не започвам пък с това, което поглъщаме, и на първо място алкохола. Един прояден от цироза черен дроб трябва да се мъдри на всяка бутилка.

Ти като пиеш не ми пречиш, но като ми пушиш съм принуден да дишам лошия ти дъх и цигарения ти дим.

Кой говори за забрани? Със забрани не става, това е срещу естественото желание на човек, да погледне зад завесата. Номерът с етикета на бутилката е добър, но няма компания която да се навие да го направи. Водка "Харакири", добре звучи! Тецовете, петрола и кюмюра са световен проблем, нека започнем от затворените помещения, ще стигнем и до тях, дори без да го желаем ;)

Скрития подтекст на тази статия е - Пенсионната реформа в България! 7г. по малко живот - 7г. по малко плащане на пенсия о!

По твоята логика, по-добре да намалят акциза на цигарите, а да не вдигат възрастовата граница за пенсиониране ;)

То пък един живот...

От голямо значение е кога си започнал и по колко пушиш на ден. Цигарите убиват бавно, болезнено и грозно! Винаги можеш да познаеш по външният вид един закоравял пушач. Прилича на жълтеникава стафида!

А не дай Боже да си наблизо и усетиш дъха му - с аромат по-гнусен отколкото на WC...

Уважавам хората с богат опит...

най-добре изобщо да не се произвеждт цигари. един приятел казва, че милиони ще загубят работата си. нека , по-добре милион без работа, отколкото десет пъти повече умрели всяка година

Естествено, че и при непушачи ще се появава. Нали "българина е толерантен" и му се дими постоянно от някой друг

Четирите конника на Апокалипсиса ?

Като толко "бръмчат" че са вредни защо ги продават ?? Защо не ги забранят като наркотиците ?? Ми много ясно че ще се пуши..

А бедността?

В нашата държава това означава 7 години по-малко мъка и простотии, така че новината не е толкова лоша.:)

От 77 до 84 ;)