Коментари - 63 на сто от българите искат пълна забрана за пушене | dnes.dir.bg
назад

63 на сто от българите искат пълна забрана за пушене

63% от българите са за въвеждане на пълната забрана за пушене на обществени места, показват актуалните данни на Министерството на здравеопазването.

Обратно в новината

Коментари - 63 на сто от българите искат пълна забрана за пушене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цигарите трябва да се забранят ! Това със забраната на обществени места не е цялостно решение. Не върви да ти продават цигари и да ти забраняват да ги пушиш. Трябва да ги забранят да се продават. Тогава проблема ще се реши. А сега какво става като му се припуши на някой в заведение вечер ? Пита дали могат да му донесат пепелник и проблема е решен. Кой прави нощни проверки ? Или ако правят такива то е само когато има такава акция и обикновено се знае.

kgb777kgb

Пълни лъжи ! Една вярна дума няма в това ! В България няма 63 % непушачи , тия лъжци ги намерили , че ги и анкетирали !!!

пълна забрана,каква е тази мода ученици и учители да си дават огънче и дворовете и тоалетните на училищата да са официални пушални.

Към закоравелите пушачи - щом толкова ви харесва и искате да пушите навсякъде, ще пушите ли пред вашето бебе или внуче! Сигурно да, щото иначе ви хваща абстиненцията, гиди наркомани такива! Обричате децата си на вашата отрова! Това мога да определя само като изродско!!! Дано по-скоро изчезнете!!!

Ха-ха, наркоманите пак мърморят! Аве ей, пушачи, не разбрахте ли - вие сте вмирисана отживелица! И все повече намалявате, и ще намалявате, докато изчезнете! И ще престанете да умирисвате заведенията! Да може Човек спокойно да отиде с детето си на барче и да се почерпят! Плюйте колкото си искате - вие изчезвате! ХА-ХА!

Точно така! Пушачите да не пушат в заведенията, за да могат непушачите да водят в тях децата за да се почерпят....

МЗ от къде ги извади тези данни?

Никакво пушене за вас ! Нито в заведения, нито в кафета, никъде освен в къщи и в специално отделените за това места! Пушенето е порок и пушачите трябва да се съобразяват с нормалните хора.

В такъв случай ти си пушач!

Пуши се в : кафенета , барове , ресторанти , дискотеки . Това са местата за пушене . Не се пуши в библиотеки , болници , театри , кина , картинни галерии , складове с взривоопасни вещества и др.

Айде бе! Ние дето не пушим само в библиотеката ли имаме право да ходим??? Не мога ли да отида на дискотека да потанцувам или да вечерям в ресторант? Откъде накъде ти ще ме тровиш на обществено място? Да не съм дошла у Вас? ПУШИ СЕ САМО ТАМ КЪДЕТО СЕ ТРОВИШ САМО ТИ!!!!

Явно наблягате повече на храната за тялото, отколкото на духовната храна... Трябва да има заведения за непушачи и такива за пушачи.

запали една цигара и се успокой ...

След като не може да се спре злоупотребата с алкохол,масовото дрогиране на публични места,уличната проституция,просията и гей-парада, защо трябва да се забранява тютюнопушенето.Смятам,че това е най-малко вредно.Не съм чула за случай пушач да убие, ограби и т.н. за да си купи цигари или след като пуши цигари да се бие.Достатъчна мярка е да има заведения за непушачи и за пушачи-всеки има право на избор.

аз съм пушач и съм с две ръце за подобни забрани, говоря за пушенето на обществени места, но много ще ви замоля разни фашизоидни индивиди, да не ми казват какво да правя със собственото си тяло, наясно съм с вредите от пушенето, но съм голям човек да преценя за себе си. п.с. по принцип винаги се оттеглям настрани когато пуша, никога не го правя около други хора, било то пушачи или непушачи, пуша по около 5 цигари на ден.

Абсолютно съм съгласен със теб, моето поведение е същото, но цигарите ми са малко повече от 5 дневно. В демокрацията трябва да има избор. който иска да пуши, ок негов си проблем. Има мегдан и за пушачи и непушачи, въпрос на лични предпочитания. Но съм силно ПРОТИВ ВСЯКАКВИ ИДИОТСКИ СИЛОВО НАЛАГАНИ ЗАБРАНИ и привържениците им.

цигарите вредни затова да не ги пушим.Пушачите в концлагер може и да ги бичуваме на площада. А какво ядем - колбаси с Е-ТА, сирене - също, пилета със соли и т.н. Те не са вредни, защо не кажат колко са заболели от рак заради храната и т.н.

Наложително е да се въведе пълна забрана на пушенето на обществени места. Не трябва да допускаме агресивните хора да управляват обществото. В по-голямата си част пушачите са нахални и груби хора.

Всеки може да се убеди в противното- достатъчно е да прочете твоя коментар на непушач. Омразата ти не е насочена срещу пушенето, а е насочена към хората, които пушат. Това си е тяхно право на избор .

те са наркомани и избора не е вече в тях, просто си мислят че така са си избрали. нямам лоши чувства-повечето ми приятели пушат. това е начин да им се помогне макар че те не го искат. същото е с алкохолиците, но в друга форма.

Естествено, че ще е насочена към пушачите, да не би цигарите сами да ми се палят в лицето? Нали пушачът смърди с цигарите? Хайде улево, ако обичаш!

Аз пък от доста времв не пуша, но съм против забраната. И не е вярно, че във всички европейски страни тютюнопушенето е забранено- поинтересувайте се, преди да повтаряте като папагали нещо отнякъде си дочуто!

80% от непушачите + 37% от непушачите = 63%. Значи пушачите са 40%, а непушачите - 60%. Малко нереално ми се вижда. Пушачите ми изглеждат повече от 40%. Иначе: да забраняваш пушенето, а да се грижиш за Булгартабак и за тютюнопроизводството, изглежда малко лицемерно. Не е ли по-добре да се финансира програма за преквалификация на тютюнопроизводителите, че да се прехранват с друго. Трябва да му се признае на Борисов, че каза нещо подобно и беше прав. Булгартабак да го продадат и да го зарежат. И да хакнат як акциз. Като станат най-простите цигари 20 кинта и готово... Само че трябва да хванат двама-трима контрабандисти и да им проснат кожите да съхнат на жълтите павета... ей тъй... за назидание. И край на пушенето без никви забрани.

Да си гледат работата тези, които не пушат и особено бившите пушачи! Дайте пари на народа да живеят нормален живот, а не да гледат по телевизията как се хранят разни известни с какви ли не деликатеси!

В цала Европа забраната е факт а у нас все се умува. Може би заради малката подробност колко пари прибират управляващите от контрабандата на цигари

Абе в кои дължави е абсолутно забранено, че не се сещам? Гърция, Германия, Белгия, Холандия, Чехия, Словакия, Австрия си се пуши по баровете без проблем пък и в част от ресторантите. Говоря за столиците в дълбоката провинция може и да има пълна забрана ма наистина мръдневе вижте свят и тогава коментирайте.

Да ми запалите пурата

ти вече нямаш бре, отдавна изгоря само че си толкоз напушен че не си разбрал още :)

е разбирам защо трябва да се чака 2012год ,а не се въведе веднага при положение, че и част от пушачите са съгласни да се приеме пълна забрана за пушене на общ. места. Каквато е и практиката във всички други/бели/ европеиски страни

И аз искам по-рано да се въведе, още повече, че вече три пъти го приемаха тоя закон и все отпускаха по шест месеца гратисен период заради заведенията. Сега с тия табели, че заведението е с цигарен дим човек трябва да обикаля квартала, за да открие къде може да отиде да пие кафе ако детето му все още не е навършило тази възраст. Добре че времето се постопли, та може да се сяда навън. Защо увеличенията на цените ги приемат толкова бързо, а нещо, което вреди на собствените ни деца бавят вече може би повече от 10 години (когато за първи път път чух за приемането на такъв закон)

Мястото на децата не е в заведенията и кафенетата. Освен ако не сте на мнение, че именно там трябва да се отглеждат... Пиите си кафето и си гответе у дома. Така ще сте пример за своите деца. Ако родителите скитат по заведения, то и децата ще правят същото. А в заведенията още не се сервират книги.

Много трудна задача за г-н Борисов, както всички други подобни. Той иска всички да го обичат-и пушачите, и непушачите,и варящите ракия и и противниците им, и русофилите, искащи АЕЦ"Белене и противниците на руското влияние и на АЕЦ-а и на газопровода и на жителите на Бургас, а като стане президент-ще се е отървал от тези мъки и всички вече ще го обичат

Стига с тия евтини лъжи и манипулации! При положение че над 60% от българите пушат, къде е логиката 63% да искат тая забрана ?

над 60% ?? по-скоро над 75% са пушачи.

Абе чети бе! "е по-висока сред непушачите - над 80%, висшистите и българите над 55-годишна възраст. ... Подкрепата за въвеждането на пълната забрана,..., е значително по-ниска сред пушачите - 37%. " Колко е средната подкрепа?

Абе ти малоумен ли си ? 80% от НЕПУШАЧИТЕ, а не от всички българи. И къде е логиката пушач да иска забрана на пушенето на обществени места ?

"Подкрепата за въвеждането на пълната забрана,... сред пушачите - 37%. " И понеже става дума за забрана на обществени места, логиката е СЛЕДНАТА: Има и възпитани пушачи, които могат да пушат вкъщи или където е разрешено!!

Мдаааам! На и в обществени места - кина, театри, болници, кръчми, ресторанти, паркове и др. да бъде наложена пълна забрана на пушенето и употребата на алкохолни напитки, вкл. бира и в боза (щото и в нея има малко алкохол)! Алкохолът е в пъти по-вреден за здравето, особено на подрастващите, младите и стари майки и бащи и изобщо за всички! Тотално да се забрани продажбата на тютюн, цигари и алкохолни напитки! Освен това, в големите градове да се разреши движение само на автомобили, които са на ток! Всичко друго замърсява въздуха и ни трови! Е, ще заприлича на гробище, ма кво от това - нали ще сме здрави, да работим за каузата на ББ (Да се свети името Му!) и на ЕС!

Прав си- алкохола е вреден! Но това изобщо не означава, че тютюнопушенето е полезно!!

А най-вредни за живота и здравето са политиците!