Предлагат да не се виждат цигарите в магазините

Сдружение "България без дим" настоява да се забрани външната реклама на цигари и тютюневи изделия, тъй като това впечатлява основно подрастващите.

Обратно в новината

Коментари - Предлагат да не се виждат цигарите в магазините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предната седмица активни бяха веганите, сега са тези шушляци, от сега се притеснявам кой ли ще се разшава през следващата... аман, бе!

ще забранят пушенето по улиците. За пиеньето вече е ясно.

Предлагам цигарите да се купуват с рецепти. Само при прекалена пристрастеност. Когато лекаря прецени.. Ха, ха.

В хипермаркетите отдавна е така на касата.

Обаче в laPka не е.

Всъщност процентът е около 80%, не 91, дори под 80% за жените. За тези проценти обаче няма единодушие в различните част на планетата, така че колко са за България можем само да гадаем. Колкото до цигарите - явно им е слабо лобито, защото алкохолът причинява също толкова тежки последствия и то не само на пиещия, но и на хора около него, но за него не се въвеждат някакви специални мерки. За мръсния въздух да споменавам ли???? Фините прахови частици са също толкова вредни, а зимно време във всички големи градове стойностите им са над максималния.

Най-много се пласират скритите цигари.

Че като е забранено пушенето в заведения , да не би да не се пуши ? Всичко е за пре д Европата.

Това предложение на BAT, прокарано през тази мижава организацийка ли е? За да монополизират пазара?

Предлагам освен да не се виждат, и да не се помирисват, навсякъде по улици, заведения, спирки, работно място и т.н.

А може ли на всяка кутия цигари да се изпише с едри букви колко и е държавният акциз? На тези от 5 лв, акцизът е 4 лв.

То така доста хора ще откажат цигарите, колега. Какъв по-добър стимул?

Те и люлявите на женският пазар много старателно крият цигарите ,ама продават хиляди на ден .

Е, от днес нататък, според препоръките на тази организация, ще ги предлагат с "тука има, тука нема";)

Цигарите не се избират по вида им (за разлика от зеленчуците нпр.), а от друга страна, всеки пушач си знае какво търси. Така че, идеята не е лоша.

Заради гадните снимки или...?

цигарите трудно се крият, по лесно се крие кражбата от ктб!! три години нищо не се вижда!!!

просто ги скрийте тези опаковки със страшните картинки и надписи-защо аз като непушач трябва ежедневно да гледам тези гадости!?това си е тормоз! и не спира никого,решил да пуши...щом има червени точки по тв-предаванията,трябва да се намери начин подобните отвратителни снимки от кутиите да се виждат само от този,решил да си ги купи!!!

"маша", най добре, да забранят и самолетите, и ядрените централи и автомобилите, и влаковете и гмо-та и пластмасата и въглищата и дървата защото всички те "опушват" и 99% от хората умират от рак!!!;))

Я оставете по магазините да се виждат само лукчетата. Всичко останало си знаем, че е чиста помия.

Тия напушените много миропомазани все се пробват да пререждат по опашките. Един път я предупредих касиерката, че ако на тоя му даде цигари преди да е приключила сметката ми оставям маркирана стока за 200лв ей така на лентата. Оная се пули пули и накрая я уволниха защото настана една какафония след като си заминах с празни торби. Ама имаше и други магазини така, че в къщи пак се върнах с храна и не опушен на паркинга.

Не е важно, на мен да ми е добре, важното е, на всички други да им е зле...

Не знам, човек. В къщи ме чакаха гладни деца. От де да предвидя, че трябва да давам предимство на изпушясалите. Аз си мисля че това е една от 80% малоумни касиерки. Не може да прецени кое е по редно да продаде храна в хранителен магазин или да обслужи с пререждане някакъв неадекватник с цигари.

И сега гордост струи от теб, че един човек е останал без работа...Малко са те пляскали, май :(

Ма що бе аз я предупредих. Абе що един път не видях някой да се прережда за шоколад. Все тия с цигарите. Такива като тая не трябва да се допират до каквато и да е работа. В Англия големите супермаркети нямат касиерки. Всеки сам си маркира стоката. Ако касата засече баркод на алкохол или цигари. Касата спира да работи и идва охраната да я отключи след като се увери, че не си непълнолетен. Там не се пререждат за цигари. Касиерките получават социални помощи с които отглеждат и възпитават 2-3 деца.

Уволнили са я? Шеф й дошъл и пред теб й е казал уволнена си? Това нищо не значи, да знаеш.

В Ислямска държава пушенето се наказва при първо провинение с 40 удара с камшик. Аллах Акбар

И о ужас. Ликвидираха я. До къде стигнаха пушачите.

затва и всички искат да хвърлят по-големи бомби върху тях...

Взимат идеи от циганките на пазара!

Демек да ги продават под масата, че то и сега горe, долу е така.

Да, много хитро наистина. Така нито един пушач няма да си купи цигари :D Я по-добре да ги скрият на различни места в магазина и да си играят на топло-студено. Току виж на пушача му писнало и се откаже да купува

Сдружение "България без дим" настоява да се забрани външната реклама на цигари и тютюневи изделия, тъй като това впечатлява основно подрастващите." Ами бъдете по-крайни даже - що не предложите държавата да забрани производството, дотацията и разпространението даже на тютюневите изделия?;))) Е, ще се лиши от акциз, ДДС и други подробности, но щом е за опазването на подрастващите от вредни влияния, си струва!;) Айде - давайте и успех!

В тоя ред на мисли предлагам да не си виждат и хляба, сирената, млеката, месото, колбасите...и прочие асортименти, които чрез отвратителното си качество бавно и сигурно ни убиват.

Дрън-дрън. Все цигарите им пречат. А дума не се обелва за алкохола, може би защото при него няма дим, а? Макар че нафирканият пияница може да направи много зулуми със замъгленото си съзнание за разлика от пушача. Ай сиктир.

Всичката я Мара втасала, до криенето на цигари стигна.