Цигарите поскъпват с близо 30% в следващите 4 години

Цената на най-продавания среден клас цигари в България ще поскъпне с близо 30 на 100 в следващите 4 години, информира в. "24 часа".

Обратно в новината

Коментари - Цигарите поскъпват с близо 30% в следващите 4 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

5 EUR Кутията я направете, да се регулират нещата. На децата си храна ли ще купиш или ще си купиш цигарки?!

Здравейте, Ще се радвам ако вдигнат цигарите на по 10лв кутията за да спрат да пушат тютунджиите. Стига се трови народа. Само цената може да откаже хората от тази простотия. Лично мнение.

Новата цел на олигархията... как да приберем 90% от акциза на цигарите. Макар, че мисля вече са успяли, защото данните за акциза прибран от цигари отдавна се крие във почти всички държави.

Пуши се в Европата от половин хилядолетие. В древните култури- и от по отдавна(още минойците са търгували с тютюн за пушене, напр. във "фараонски" Египет). И сега идват не'кви юдо-умници да ни поучават колко лошо било. Сухият режим се провали, човекомразни кукловоди, а контрабандата и сега процъфтява!

Пушачите такива пари наливаме в бюджета чрез безумният акциз, че не само не трябва да ни ограничават къде и как да пушим, а при палене на цигара околните трябва да ни ръкопляскат и да ни гледат с уважение. Изпушваш кутия цигари и вкарваш 4 лв в бюджета.

А това, че им пестите от пенсионния фонд малко ли е?

маинатави каде освен тък има хора спо 200 лв заплата .нав1нк дори едначистачка взима ч00 евро.а тъка само се ъвеличава и ниво народа мре от болести иотова че некъпъва здравословн храна инеможе даси къпи лекрства завото и теса оган. апа да те лекъват в болница сме като нахотел колко дни толко плаваш и то като осигорен заво ни спират пари за здравна осигоровка па плаваш ако немаш ве мреш. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

съмняваме. Въпросът е какво става с доходите????

нали всичко оправихте та до цигарите стигнахте ъвеличете заплатите и пенсите на хората а не цигариииите кои си пъши ве си пъши ако иска да стане 10лева кътия цигари маинатави *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нали всичко оправихте та до цигарите стигнахте ъвеличете заплатите и пенсите на хората а не цигариииите кои си пъши ве си пъши ако иска да стане 10лева кътия цигари маинатави *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

за това ще има контрабанда

Преценете сами: В Норвегия 1 кутия цигари е 9Е, 8 от които отиват за здравопазване. 3000Е е запл. на бачкатор там. В БГ...всички знаем каква е хавата...

Норвегия има петрол!

30 е малко с 300 да ги увеличат

С цигарите ясно,но какво става с ГОРИВАТА и ТОКА?!?!?!

Спрял съм цигарите преди 14 години. Гледам цената не пречи да се пуши! Дори си мисля,че едни 5 EUR за кутия ще е добре.

И след цигарите какво следва да се увеличи? Искате ли да залагаме?

МНОГО ПОЗНАТИ СЕ НАУЧИХА ДА ПУШАТ КАТО НЕ СА ПУШИЛИ НИКОГА, ХЕМ СЕ УВЕЛИЧАВА ЦЕНАТА НА ЦИГАРИТЕ. КАТО ПУШАТ ПОЧТИ НЕ ЯДАТ И НЕ СА НЕРВНИ. ОСОБЕНО ОБЯСНЕНИЕ.

поредните излъгани от комунистите, е нали гласувахте вече, сори - другия път мислете, обещаха ви отпадане на забраната за тютюнопушене, а получавате....дърво

Яд ме е не че ще увеличават акциза на цигарите а за това че народа не може да разбере че нито 1 лв. от акциза няма да отиде в бюджета по предназначение а ще напълни джобовете пак на ;мазните; ни политици и определен кръг ;хорица;А за мен....и 20 ст. да станат няма да ги пуша....и 20 лв. да станат няма да ги откажа..ХаХА аз си отглеждам тютюн. Не е противозаконно нали?

Хей,господа управляващи,и не само настоящите,това ли е грижата за народа.Писна ми от вашите идиотщини .Писна ми от ЕС.Освен вдигане на цени нищо друго не знаете.Нещо за доходите да кажете?Нещо за работни места?Гади ми се от всички вас.

Който е пушил, пушил! Който не е, да е! През последните години нарочно пропуших - ей така, по цигара-две на ден, за кеф, на маса навън. Купувам само най-качествени цигари (напр. Sobranie, черна табакера или Philip Morris-от чужбина), които миришат на тютюн, а не на кълцан вестник и конски фъшкии, и оставят прекрасно усещане и спомен без забележки. Мисълта ми е, че след 2-3 години и тези цигари няма да ги има и даже и да иска човек да изпуши по една истинска цигара за кеф, няма да има откъде да вземе. Така че, ако някой иска да си достави това удоволствие, сега е времето да действа, че часовникът се върти и скоро няма да го има :)))

НЕ С 30% А СЪС 130%ДА ПОСКЪПНАТ.ЧЕСТИТО, НА МИЛИТЕ МИ П У Ш Л Ю В Ц И.

Всяка една цена ти се отразява и на теб

А акцизът пълни дджоба на всеки нормалне гражданин.

Каква е новината тук? Кайма "Народна" виждам с лук!

Pesh0

Преди 1 месец , щяха да разрешават пушенето на обществени места , сега ще вдигат цигарите. Боли ме фара , цигари с бандерол не пуша , вредят ми на джоба.

... пич, ти или не пушиш цигари, а тъпкани с не е ясно к'во гилзи или с бандерол на някоя съседна държава (обкновено Косово, Сърбия или ФИРОМ) щото са с по-ниски акцизи и са по евтини. Аз си донесох от Албания нещо дето не щат и с бандерол да внесат в България - Ротманс интернейшънъл - помниш ли ги? Струват само 270 Леки (1 евро е 140 Леки). Пак са с бандерол, ама Албански. За сведение на митническите органи си донесох само разрешеното количество от 2 кутии на човек.

Поскъпването само ще тласне голяма част от бизнеса в сивия сектор. От това печалби ще извличат комунистическите обръчи от фирми.

На 52 години съм и от 1988 год. не пуша. Така реших. За мен е изключително несъстоятелно да включа пушенето на цигара като удоволствие. Повтарям - за мен. Не се натрапвам. И колко хубаво щеше да е за мен, че тази новина не е новина, но пък жена ми и пуши. Така че...

Писах , че с БСП на власт идват бонуси като , розови очила против криза марка Орешарски, вазелин Доган -Местан и Ко , ето задава се и Виденова зима сега цигари след някой и друг ден хляба и т.н. Нека им е честито на нафталините от пилоните на НДК и червените пубери с лява ориентация във форумите . Хайде на минусите днеска има утре нема

Ей, аман от лумпенски коментари, на принципа "дай да плюем по правителството, независимо дали има защо"... Я прочети още веднъж материала, понем преди да плюеш - ЯСНО Е НАПИСАНО, че евентуалното повишение е заради решение на ЕС, а не на българското правителство. Разбира се ако България реши, тя може да реши да се противопостави на подобно решение по съответния начин. Друг въпрос дали ще го направи, това е въпрос на позиция.

Смешник!

Как така, ЕС не решат да ни повишат поне малко заплатите - да станат поне 800 евро. Тогава да им спазваме законите. Но - лумпени сме и май - лумпени ще си останем. За жалост.

Само искам да спомена нещо и да не Ви стряска. Отказах цигарите и близо 5 години не пуших. През тези години се появиха разни неприятни неща при мен. Пропуших, де от тях, де от стрес. Понамаляха странните неща поне. Не съм Агитатор за Пушенето. Истината е, че не трябва ДА СЕ ПРОПУШВА изначално. А пък такива, като мен ще си умрат по стария и изтъркан лаф " по болни от Вас" Не трябва да се Започва. А Така се е Започнало, че комините на Биркенау ряпа да ядят. Това се отнася основно до децата ни.За жалост и моите пушат, но не са отдавна деца.

Има време, докато станат по 5.80 евро

гнусни манипулатори са това чиновниците ей,сравнете колко кутии цигари може да си купи например един грък или един португалец които са нашия хал и тогава пишете къде цигарите са най-евтини

Навремето имаше марка цигари ---"БУЗЛУДЖА ",сега отново се завръщат ! Жалби и оплаквания ,...при СУЛТАН-ДОГАН ,КУКЛОВОДЪТ ---24г.,в Бг!!

Не съм видял някой да протестира за ниските заплати или високите цени, или лошите условия на труд, или за някои от другите проблеми в страната. Очевидно народа се чувства добре, има пари и работа, съответно няма защо да протестира.

Сега цигарите ,следва храната ,...и отлитаме ,...там където всички са ---РАВНИ !

Малко е! Трябва да ги вдигнат поне двойно и то от утре. А заплатите трябва да се намалят, защото са много високи и хората много са се отпуснали от охолен живот, не искат да преизпълняват петилетката за 1 година.

така мислят и мазните гербаджии и хотелиери от БАСТА

Аз отказах цигарите също, но просто искам да изтъкна, че никъде не споменават за заплащането на труда.... За сметка на това цигарите са ни най-евтини, което е смешно при средна заплата 500 лв/ цигарите да са 5 лв или при средна заплата от 1300 евро / 7 евро за кутия цигари .

Беднотия до дупка ,ще оправи страната ,на ОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ! Всичко друго е опитано,изпробвано !

само че парите ми няма да влизат в бюджета а в джоба на един дето внася нелегални Радвайте се - вие ще сте без пари/пенсии детски здраве/

Моля те недей,....накриви ми шапката !

Глупости. Точно аз отказах цигарите през 2010, когато ги вдигнаха с два лева. Просто си направих една малка сметка , колко пари пропилявам и това ме мотивира.

Много пари! На 10 години един автомобил. за един живот едно жилище. Ако са двама в семейството - две жилища. Просто ако заделяш тези пари и ги ползваш за такива цели. Може и в акции да се влагат. Или да правиш пътувания. Пушенето е извратеняшка работа. БСП щом го подкрепя, още един признак, че е извратеняшка работа.

"Друго сравнение с останалите държави от ЕС пък показва, че кутия от една от най-известните марки е с една от най-ниските цени в България, като цигарите са по-евтини дори от тези в новоприетата членка Хърватия" , а заплатите как са !? Май тък е най-ниско заплатения труд в цяла Европа ... така че няма какво да говорим повече !!!

няма страшно нали тока го свалиха на долу с +5% какво се плашите.

Специално за пушачите трябва да направят пушални, където спокойно да си пафкат цигарките и да се разболяват от рак на белите дробове!

А защо голям %от субсидиите отиват към тютюнопроизводителите ? Подпомага се електората или вноса на нелегални цигари?Не ми казвайте че сте зе замислили за здравето че ако беше така нямаше да ядем вносни боклуци гмо а и профилактичните прегледи в здравеопазването ще за задължителни и безплатни

Никой до сега не е спрял да пуши,понеже са поскъпнали цигарите. Номера с загрижеността за собственото ми здраве ,не минава.В портивен случай ,първо трябва да се забрани вноса а и собственото ни производство на храни с меко казано неясен състав .Понеже аз пуша ,но мога и да не пуша,обаче всички се редим на опашките в хранителните мгазини. Друг е въпросът,че пушенето наиситна е доста вреден навик,но както някой по-долу беше писал ,малко удоволствия и най-вече свободи ни останаха .Имам в предвид ,неща за които сами вземеме решение и ги правим. Все някой от някъде изниква и размахва заплашително с пръст.Вече искат да контролират и ходенето ни по нужда,дето се вика. Тенденцията за такава намеса в живота ни е повсеместна и не е само БГ патент.По-скоро е обратното.Нашите гледат и се учат от "освободителите". И не е случайно това ,че все повече революции и бубтове се палят по различни части на Земното кълбо. Все пак на никой не му е приятно да му казват какво да яде и пие,кога и как да го прави .Да му гледат в чинията и да наблюдават семейството му чрез технологиите,все едно сме в един голям Биг Брадър,само дето шоуто се наблюдава от определени кръгове с опеделени цели,а за нас остава съмнителното удоволствие да живеем е Къщата и да си вадим очите един на друг ,било от глад,било от простотия.

sawo

Проблема стои другаде. Реално на държавата изобщо не и пука за твоето здраве. Както каза решението си е твое. Проблема идва от там, че заради пушенето се разболяваш много повече в дългосрочен план, което им струва пари.

Нямам представа как им струвам пари,като не стига ,че всеки месец внасям здравни осигуровки и да чукан на дърво почти не посещавам лекар (както и повечето българи) ,ами и ако се наложи да посетя такъв,се налага да си плащам всичко отново? Явно парите ми отиват другаде,също като и парите които плащам за да си КУПЯ полиетиленова торбичка от магазина и би трябвало да отидат за опазване на околната среда ,а не виждам "бригади безработни мургавлековци" на които също плащам всеки месец,да събират разхвърляните торбички в околоблоковите пространства. Друг е въпросът с моята а и на повечето култура,които разхвърляме въпросните торбички.

Сметките с цените на лечението не е точна. 1.Цялото лечение+росшветите се плаща от народа. 2.Цените на лекарствата-баснословни. 3.ДДС лекарства-20%/ДДС хазарт-9%/ 4.Наркотици-необлагаеми 5.Хипократовата клетва-не е желателна. 6.Болница-АД-защитава интересите на акционерите/печалбите трябва да нарастват постоянно/. 7.Фармацефтични фирми-/печалбите трябва да нарастват постоянно/. Какво двуличие е грижата за нашето здраве и нашите пари.

Много интересна дискусия, ама защо никой никого не оплю? Не знаете ли в какъв форум сте?

Другарю/ко/,..престанете стоя БУДА! Първо БЪДА никога ,не е бил БУДА ,наречето го по друг начин ,...моля ,ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ ! ВТОРО,...вече други са на власт ,..ДПС/БСП,АТАКА ,....дайте си мнението ,за тях : --ИМАТЕ ЛИ ДОВЕРИЕ ,И ЩЕ СЕ СПРАВЯТ ЛИ СЪС СИТУАЦИЯТА ? БУДА ,ТА БУДА ,....ще ви стане ---ДИАГНОЗА!

Буда е заразно зло! Явно 4те години обвинения по адрес на Хамстера са си дали резултата!

не знам за буда, ама знам че червените мародери ги правят тези работи!

,...И НЕ САМО ЦИГАРИТЕ ,ДРУГАРИ! НИЕ ЩЕ СЕ БОРИМ ,ЗА НАЙ-ПРОДЪЛЖИТЕЛНИЯТ ПРЕХОД В ЦЕЛИЯ СВЯТ! ОБЕЩАВАМЕ ,ЧЕ ЩЕ ОБЕЩАЕМ ,ОЩЕ 500 000 РАБОТНИ МЕСТА,САМО ДА СМЕ НА ВЛАСТ !

100% минимум като за начало! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Буда въведе забраната, а вашите началници от червената измет обещаха да я отменят. Е стачкувайте си.

е една - многото накачени маймунки на клона, живеещи в България - една от страните с най-много паразитни структури.

Няколко Базови Истини : А. Тютюнопушенето Не е безвредно/полезно. Б. Тютюневата индустрия Навсякъде Е печеливша. В. Цените у Нас на тютюневите изделия Са В Пъти По-Скъпи спрямо Всички страни (дето все гоним) по отношение на Реалните доходи. ----- Изводите съм сигурен че Са Очевидни.

Слагайте си Ghostery в браузерите, за да не ви следи и дира кои са ви фейсбук и другите акаунти, когато коментирате тука.