Сапьори взривиха замръзналото устие на река Велека

Сапьорска група от Военноморската база "Атия" успешно взриви замръзналото устие на река Велека, за да освободи оттичането на придошлите й води към морето.

Обратно в новината

Коментари - Сапьори взривиха замръзналото устие на река Велека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Vibudhi

Болшинството от журнал - прелистващите, наричани у нас "журнал-листи", не са виждали устието на Велека. И правят от мухата слон! Новото име на факултета по Журналистика ще се казва: "Журналистика и ПРОПАГАНДА" ! Или казано на български: "Агенция за Промиване на Мозъци" в полза на външните Монополите !

Vibudhi

Вземете пример от Холандия, инженерите там предвиждат дори при наводнения и нахлуване на морето на вътре в страната, пътищата да са над нивото на водата! Пътя е с близо с 1 метър над почвата! Близо до реки и ниски зони с опасност от наводняване се прави същото.

Каква плажна ивица какви 5 лева каква унищожена природа. Направени са няколко малки взрива, ама и Журналята са ни едни............ Стига сте плакали. Имало е нужда направено е. Да бяхте вие в селцата друга песен щяхте да пеете.

Е по голяма глупост от това нямаше. Преди това пет човека от Синеморец вече бяха отпушили с мотиките. Много шум за нищо и за пореден път се видя , че това областните управители хич ги няма. Е как няма да пратиш още вчера 10 човека и да няма проблем , ами да рИвеш и искаш помощ от сапьори от Атия. Ми има опасност те да се самовзривят.

Поставих ти "плюс". Много добре казано.Снощи гледах репортажа и се спуках от смях.Тези момчета от Синеморец бяха на ниво и невероятно ме накефиха,а "властите за сетен път доказаха,че са абсолютни смешници.Жал ми е за сапьорите,че попаднаха в небрано лозе заради тъпотията на разни чиновници и когато репортерката каза,че са използвали тротил за пясъчна дига,се сринах от смях. Лопатата винаги е била по ефикасна от тротила на пясък ,ама карай да върви. Иначе цирка беше пълен.

То пък едно взривяване! Очаквах по-голяма дупка да се получи.

Браво на военните за пореден път се опира до тях.

Добре, че не се сетиха да турят перка и да произведат ток щяха да надуят сметките за ток, защото ще е ВЕИ.

Тия взривове безплатни ли са? Кой плаща масрафа? Пак с пари от общия джоб се решават частни проблеми. Да не споменавам и факта, че сигурно са унижщожени удобни за плажуване места.

Граничната река е Резовска и е малко по на юг!

И ЩЕ ТИ КАЖАТ , ЧЕ ПИШЕ ....ЗА РЕКА ВЕЛЕКА.......

Е как пък една тъпа телевизия не отиде да снима... пууу нищо няма да видим пак.

де да беше парламенто това с всички идиоти в него - България щеше да си отдъхне!

Военните трябва да се следят изкъсо, че да не вземат от разсейване да "отпушат" и язовир Искър!

НЕ ДАЙ БОЖЕ ТОВА ДА СТАНЕ - ЩЕ ПЛУВАТ ЛА..А И ЛЕЙКИ..........

Какво нещо е природата- прави си гъргара с хората, когато си пожелае. Дано се оправи проблема с реката.

"Стреса": Масажори раздвижват схванатото чене на ники Барека

ще прецакат екологията от друга страна - трябва да се пътува

Успешно да мине, и да пишете за резултата, че на хората в селата може сега да са им заредени магазините, ама не се знае за колко дълго.

последният празен плаж по южното черноморие, в защитената зона, която се опитват сега да застроят и ще го взривяват ... много удобно .. не се налапаха!

Ти еколог ли си, хидроинженер ли си, сапьор ли си? Там ли си била на място, че да видиш? Или като много други разбираш от всичко, даваш акъл за всичко и правиш изводи без да разбираш и без да те питат.

ТЯ Е ОТ КУРСА НА ДОГАНЯ............

И защо искат водите да се оттичат? Колкото по голяма е реката, толкова по малко "бежанци" ще минават нелегално границата там. След като не могат (или не искат) да охраняват държавната граница, поне да не пречат на природата да го прави!

Бъркаш река Велека с Резовска. Друг път проверявай, преди да се излагаш

Дано не съсипят нещо по плажа - тази част на България е една от най-красивите, а Велека е невероятна река - ходил съм и пеша и с лодка до Царско кладенче - прекрасна природа. Не съм чувал обаче да е замръзвала тази река - дори и при устието, явно там е застояла и затова. Ако се намерят снимки ще е нещо уникално да се види.

Е па като си ходил, що не снима бре?:)

Препоръчвам им да взривят шише в което има малко вода и в което са пуснали 10 гранулки сух лед. Гърми много силно и не знам дали нещо може да гръмне по-силно от него.

А пък аз препоръчвам да ти бъдат издърпани ушите, защото учиш децата как да гърмят бомби!

Ако има кой да им даде сух лед... А аз никакви деца не съм споменавал, ти го направи пръв.

Така е, те сапьорите дето имат всякакви експлозиви (ние в казармата гърмяхме 100 грамови шашки амонит и 1 кило пластит, после и 10 кила амонит де - направи окоп за танк) изобщо не знаят колко и какъв експлозив да използват.

Много взехме да се правим на велики. Взривове на замразнали реки. Как ли са се оправяли хората преди 100-200 години когато не са имали тази възможност.

Ами как?? Просто никак не са се оправяли - който скътал храна е добре, който не, ще мре... Децата не ходят на училище, възрастните не ходят на работа, всички са се свили в приземната стая заедно с животните, за да им е по-топло. Харесва ли ти?

И през 1959 ,а и след това гърмяха Дунав. Помага!

Преди 100 години са ползвали експлозиви, не се притеснявай. Дори преди 200. А преди това - ми замръзне ли реката, става лошо.

Сигурно ще е зрелищно! Искаме видео!

Докато има българска армия, която да взривява устията на замръзнали реки и да се грижи за народа, няма да загубя надежда, че България ще се оправи някой ден!

Руиз

От дете ми е харесвала тази част на България около Велека и поради по-мекия климат. Пък то какво се получава: замръзване на Велека.

са се опитвали там да отглеждат субтропични плодове ,но една -две по-студени седмици могат да съсипят години труд.Така си е там.