Тютюнопроизводители протестираха, държавата застана зад исканията им

Около 200 тютюнопроизводители излязоха на протест в Харманли срещу ниските изкупни цени на тютюна и закъснялата изкупна кампания. Те запалиха кашони тютюн по асфалта и блокираха пътя за Турция - Е80 край Харманли. От МЗХ подкрепиха исканията на протестиращите.

Обратно в новината

Коментари - Тютюнопроизводители протестираха, държавата застана зад исканията им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и продаде . Да видим ще се размотават ли прекупвачите. Защото възможно ли е Румъния да реализира огромна печалба от продажба на наше жито в Египет и парите на нашите производители да отидат в прекупвачите. Държавата не може да бъде само едноок наблюдател на икономическите процеси, а трябва активно да учавства като конкуренция на частния сектор. По такъв начин ще реализира и печалби, с които да осъществява социална дейност. Не може от данъци, които все повече никой не желае да внася и масово се укриват да искаме да имаме социална държава и социална политика. В Китай е 100 процента държавна собственост, а китайското чудо е на път да превземе света, половината щати им принадлежат под формата на заеми. А ние издигаме в култ частника и особено в българския вариант на абориген. Така ще, ако трябва да се отнемат лицензи на изкупвачите на тютюн. Пазарът не търпи празна ниша, друг ще я запълни.

Намерил с кого да се сравнява- Китай. Иди в Китай за 10 дена и се разходи в провинцията и ела пак да пишеш. Аз съм ходил за 1 месец-не благодаря не искам да живея там тук ми е много по-добре! Започни ли държавата да се конкурира с частния сектор- спукана ни е работата.Ще станем като Куба на Волен !

АИДЕ СТИГА С ТОЯ ТЮТЮН.ПОЛИТИЦИТЕ КАТО СА ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ЕЛЕКТОРАТА СИ ЩО НЕ МУ ОБЯСНЯТ ЗА ВРЕДАТА ОТ ТЮТЮНА И ДА СЕ ИЗПРАВЯТ МЪЖКИ ПРЕД ТЕЗИ ХОРА И ДА ИМ КАЖАТ ЧЕ НЯМА БЪДЕЩЕ ТАЗИ КУЛТУРА--АМА НА НИКОЯ ПАРТИЯ НЕ И ИЗНАСЯ ДА НАПРАВИ ТОВА.

Не виждам проблем цените България-Гърция са 1лев-1евро. Значи изкупната цена е о кей.

да им закрият болниците на тиa и да им се забрани да се лекуват в други градове.щом пушенето убива те що произвеждат тутун аа?

добре де , цигарите са вредни, забранено е пушенето на обществени места. за какво и е на държавата да се задължава с изкупуването на вредната продукция ??? по тази логика утре може да се задължи държавата да изкупува ядреното гориво или отпадъците на други вредни производства. в края на крайщата държавата не задължава да се произвежда тютюн. следователно не е длъжна да го изкупува.

На практика българските псевдополитици(бандити) си купуват гласоподаватели.С парите от моите данъци!

аз съм агроном и ще ви дам няколко алтернативни на тютюна култури които могат да виреят на вашите почви - лимец/1кг=5лв/лавандула картофи и т.н.Стига сте се оправдавали че нямате друго препитание.А ако искате може охлюви и кози да отглеждате.Проблемът е че ДПС стои зад вас и докато са във властта няма да си мръднете мозъка

За да "мръднеш" нещо първо трябва да го имаш.

Айде пак ГЕРБ виновни, миналата година тютюнопроизводители доволни, тая не...И как точно ГЕРБ са виновни, щото Местанчо нещо заекваше тоя път...

ДПС е организирало подмолно далаверата с изкупуването на тютюна. Целта на Местан е да държи тютюнопроизводителите в железна хватка.

Не бойте се!Доган,Местан и всички депутати ще понатиснат БСП и нещицата може да потръгнат.Волен няма да им пречи,защото ще го изпратят някъде по света в хубав хотел,за да изживее не изживяното бедното селско момче.Нещата са такива,каквито ги направихте на 12.05.,така,че не ни занимавайте с вашите проблеми.

Подозирам, че либералите водят кампанията срещу тютюна със подлата и разрешителна цел да натрапят марихуаната. Защото, ще става по-зле, а марихуанците са кротки и пасивни. Тютюна няма изразено действие в тази посока. Е, това е хипотеза.

фирмите за изкупуване тютюн не са ли на ДПС, това са вътрешно партийни кромоли

Не. На герберската мафиотска сган са. Кога беше приватизиран (подарен) Булгартабак АД?

Да, ама се готвят да си ги разрешават с държавни (т.е. на данъкоплатците) пари.

Защо се дават пари за отглеждането на наркотици? За това трябва тютюнопроизводителите да станат конопопроизводители. За коноп няма да трябват субсидии, може да се използва, както за лекарства, така и за масла, текстил, храна и какво ли не. Отделно облагородява и почвата. Отделно се оказва и че лекува рак. Отделно от него не е известен нито един смъртен случай, за разлика от тютюна. Отделно в САЩ и Европа вече е тръгнало на легализация. Отделно в Колорадо са за 1 ден изкараха 1 милион долара. Тъй, че държавата вместо да дава 100 милиона, може да вземе доста повече. Време е малко да разширим бедния, изостанал, неграмотен и смачкан кръгозор. И да не сме пак последните, които ще направят смелата стъпка напред.

Лек протест организиран от ДПС за премерване на силите. Що ли пък да не дадем парите от данъци на тия хора? Защо да строим болници, училища и пътища, като можем да платим на нашите избиратели? Страхуваха ли ви? Сега вие ще страхувате!

Нямаш представа колко си прав !

Не съм съгласен 200 милина да се дадат за отглеждане на тютюн! Ако 200 милиона се дадат за вкарване на полезна култура, съм съгласен. Но не както ДПС оползотвори няколко пъти по 200 милиона за подмяна на културите и продължава да се гледа отново тютюн. А 200 милиона, които да се дават срещу проверен терен с нови насаждения и така поне 5 години. След това нито ще има фирми за изкупуване на тютюн, нито ще им бавят. Писна ми от дотиране на браншове, в които някой прибира големите пари. Ако на някого му е трудно да обработва земята, да ми я продаде, аз ще я обработвам.

Кво бе, кво крекате, сега ще изтеглиме 5 милиарди и всичко е ток

И моя бизнес нещо куца, искам и аз гаранции от държавата за минимални цени и срокове за реализация, иначе ще ви блокирам някоя магистрала, така става ли ?

Зане мога да си обясня едно нещо. Защо държавата трбва да субсидра миньори, тютюнопроизводители и ЕРП и ВЕИ. Каква ми е на мен кирията Не стига че държавата ги субсидира от всички които плащат данъци т.е от мен и от теб ами след това плащам още веднъж скъпи цигари, въглища и ток. Т.е за един продукт плащам два пъти е това не ми е ясно защо

Тъй, тъй, ефенди - "законодателни промени за гарантиране интересите на тютюнопроизводителите"... И тъй като ще се трудите законодателно, да не забравиш и законодателно да гарантираш и правата на тютюноразпространителите. Айде само на един от тях, че да не се озорите твърде - "Лафка.бг" на Гениалното на Мама! Другите може и законодателно да ги забраните;о) - по примера на сайтовете за онлайн залагания!

В крайна сметка това е бизнес.Ако имат изгода фирмите то ти биха купували.Тютюнопроизводителите са толерирани защото в по голямата си част са от ДПС.Защо държавата се занимава с тях а не със зеленчукопрозводителите,които са много повече и онеправдани.

Чудех се защо са тези внезапни вълнения, но май разбрах: "ще предложи промени в законодателството, с които частично се възстановява законовата регулация на задълженията на търговците" Демек, пак либералската мода е направила поразиите. Минимални изкупни цени трябва да има за всички продукти, разбира се.

Не минимални, а направо фиксирани цени на всичко. И да се възстанови СИВ за да има кой да купува, каквото произвеждаме.

В цял свят се води кампания срещу тютюнопушенето. Тенденцията е отрасъла тютюнопроизводство да изчезне. Ако тези хора не се преориентират към отглеждане на други култури проблема си е техен. Никой не им е виновен и никой нищо не им дължи !

Бря,бря,бря,философи тука много!Ти знаеш ли,моето момче/момиче,коя е суровината или стоката ако щеш,която е с най-много принадена стойност за България!??Тютюна!От тютюн годишно влизат в хазната над 2 милиарда евро!Една от малкото стоки е,който е главно експортно ориентирана!Схвана ли?Експорт = Свежо евро!Много евро - 2 милиарда!А субсидиите,мили ми философи ,са от Европа ,и са точно за културата тютюн!Хората дават парички за тютюн,няма как да използваме за рогльо,примерно!

струва на хазната един болен от рак на белите дробове?? къде е изгодата за обществото да се дотира дейност която после носи огромни загуби в здравеопазването и човешки животи??

Ей разбирачо, не знам колко са пушачите по света и у нас, аз лично се радвам че не съм един от тях, но със сигурност броя на хората, които се хранят с картофи, моркови, краставици, домати, фасул, царевица са много повече от тях, така че държавата може да печели и от продажбата на тези култури. Трябва тютюнопроизводтелите да се преориентират или да си намерят друго препитание. Аз не им дължа нищо. Жиеем в динамично време. За всяка професия е нужен постоянен "ъпгрейд" на знанията и способностите. Вече не може да живееш цял живот само с една константна база данни в мозъка си !

Нямаш представа колко си заблуден! Тези милиарди са от производството на цигари, в които се влага само до 5 % български тютюн. Така че , по-кротко с опорните точки.

И накрая все ''капиталиста частник '' виновен, а държавата се явява майка закрилница и ''великолепния '' Орешасрки намира формула за решение на въпроса. И все формулата е държавен дълг. Нека видим сега каква е постановката, но едва ли ще е нещо различно.

Държавата не подкрепя тютюнопроизводители, дървавата подкрепя с нашите пари електората на ДПС ( ДС ). А че тия хора произвеждат отрова, никой не го е еня! Но понеже са наши хора ( разбирай гласоподаватели на коалициония партньор ), нема как, ще ги подкрепяме до дупка! Само че аз вече не ви плащам данъци, та да подкрепяте, когото ви скимне! 100 милиона лв. за 200 производители на тютюн. Това прави по 500 хиляди на производител!!!!!! Колко от тези пари след това се връщат в касата на ДПС ( ДС )??? И 20 хиляди да са производителите, по-добре им раздайте по 5000 лв. и да не произвеждат отрови.

А, кой ще ми гарантира на мен минимална цена на 1кг кока!?А?!

100 милиона лева за 200 тютюнопроизводителя са крайно малка сума!! Идат избори! За торове ли, за гласоподаватели ли първо да се дадат тези жалки 200 милиона?!

Странно как държавата ще накара частни фирми да променят изкупната цена. Ако стане това за тютюна ще трабва да стане и за всичко останало -домати, чушки, череши... Всички са недоволни от изкупнит цени.

С активно убеждаване! В 5 часа сутринта ги прибираш като лумпенизирани студенти от дома им и до месец-два лежане в подземията на ДАНС започват да вярват на всяка твоя дума! 45 години опит имаме бе, ей!

Проблемът не е във изкупвачите или в производителите. Проблемът е, че хората нямат пари да съхраняват по-дълго, при добри условия тютюна. Каква е тази работа, да не можеш да преживееш и да финансираш дейността си през следващата година от реколтата?!

ЗАЩО НЕ СЪЧУВСТВАХТЕ НА ЗЕЛЕНЧУКОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ, КОИТО В ЗНАК НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ МИЗЕРНИТЕ ИЗКУПНИ ЦЕНИ ИЗСИПВАХА ТОНОВЕ БЪЛГАРСКИ ДОМАТИ ВЪРХУ АСФАЛТА, А НИЕ КУПУВАХМЕ ТУРСКИ ПОДОБИЯ НА ДОМАТИ ПО ПАЗАРИТЕ???

само от люпопицтво,имаше такъв протест и по времето на герб?

ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ Е НА ДОГАН,ТО САМО БАРЕКОВ ОЩЕ НЕ ГО Е РАЗБРАЛ

То всички фирми в България са в картелни споразумения(мафия) с цел ограбване на хората! Бензиностанциите в Македония масово са на Лукойл,но бензина е 10-20 ст. по-евтин от нашия! Каква е логиката?-питам и отговора го знам!

и лекарствата навсякъде са евтини сегашните олигарси казват след нас и потоп

"Ралчев припомни, че субсидията за сектора за следващата година е 100 милиона лева" В света вдигат данъците за да ограничат тютюнопушенето нашите абдали субсидират производството му. И после кажете че не живеем в Абсурдистан.

Какво им е длъжна държавата, т.е. ние, на тютюнопроизводителите??? Държавата плаща ли разликата в цените на други браншове??? Всеки се бори в частния сектор, както може. Само те защитен вид. Да се захванат със животновъдство като са планински райони, ама работиш от 4 часа сутрин до 22 часа вечер. А на тютюна 1 час сутрин 1 час вечер и помежду им на сянка нижеш. Защо ни пробутват протестиращи с български имена-избирателно!!!

Не мога да пренебрегна факта че пишеш неверни неща.Точно труда на тютюнопроизводителите е къртовски.За обработката на почвата няма да говоря.Само ще спомена че от ранна пролет до есента се превива гръб на полето.Докато приготвиш разсада и плевиш по цял ден.След това се сади ръчно и с колче.Следва поливане на всяко коренче.Да не изброявам и копането.И всичко това ти го определяш като един час сутрин и толкова вечер.

Работехме на тютюн на една от многото студентски бригади. Гадно. Който не е бил на село или поне на бригада, няма как да знае. А на мен от 8 клас през ръцете са ми минали картофи /адски прахоляк/, зеле, чушки, домати, моркови, ябълки, хмел, малини, праскови /алергията ти е гарантирана/, лющене на кукуруз, бране на сини сливи за ракия, грозде за вино и още много други. Весело беше. Щото бяхме млади и вечно се хилехме. Вечер в бараките ни падаха мишки по главите, душове вземахме само със студена вода, манджата беше през ден домати с ориз, с много вода, оттогава го ненавиждам. Не ме е яд, не можеш да мразиш собствената си младост. Обаче също тъй ясно помня, че комсомолците ни оставаха в София да си пишат рефератите, които на никой не бяха притрябвали, или се цанеха за ЗКТЧ-та и ЗКПЧта и по цял ден лежаха на сянка. И сега е същото - порасналите и остарели работливи хора на полето и търтеите, които си лежат под дебелата сянка на "Съединението прави силата" и лениво пляскат с пухкави ръчички, в знак на подкрепа.

Да ти обясня ли как се работи зеленчукова градина??? Още през януари започвам да подготвям семената, февруари-март сея разсад. Знаещ ли как се отглежда разсад? Трудно и трябва майсторлък. Оране, обработка на почвата с мотика, правене на кавали и лехи с мотика. Всяко коренче се сади със садило и после всяко коренче се полива с канче. Непрекъснато до есента се плеви , полива, пръска с препарати и копае. И да искам да дойде държавата да ми плати, че частни фирми ме ... разтакават!!! Робски труд в цяла България, човечееее! Като не става с тютюн-животновъдство, което е много по-трудоемко, но трябва търчане. Не е морално да се поддържа определен електорат чрез държавния бюджет. Аз не пуша и не искам да плащам за тютюн!!!

Ама всички сте абдали. Създадената легенда че тютюнопроизводството е много тежка работа не отговаря на истината от една страна, от руга страна ДПС източва държавата чрез супсидия Невиждате ли че колкото по висока супсидия толкова по ниска изкупна цена.

а фирмите, фирмите са на доган. доган агента от дс. А държавата, държавата и тя на доган. А бареков, бареков новият спасител, новият спасител и той на доган.

Жал ми е за хората и те са непрестанно предавани, както всички нас. Когато непрекъснато се тръби, че държавата разбирай Партията - ще се погрижи, какво да очакваме от хората, те така са научени. И това е най-големият грях на нашите политици, особено на левите. Подкрепили ги били! Как? Да не са им дали пари? Смешници, всичките с по една мозъчна клизма в ръка, приготвена за електората. Журналистите и те научени да пишат по съответния начин - подкрепили били! ПР агенциите на властта работят безотказно. А всъщност от деца трябва да учим хората да се учат, да се трудят и да разчитат само на себе си. Тогава ще се оправим.

ТО И АЗ ИСКАМ ХЛЯБА ДА Е 10 СТ.,АМА КАТО НЯМА КОЙ ДА МИ ГО ПРОДАДЕ ЗА ТОЛКОВА ДА СТАЧКУВАМ ЛИ?

От МЗХ подкрепили протеста,срещу контрапротеста,т.е.-срещу себе си?Леле,мале-какъв долнопробен,цирк?!

Тези хора се обучават в тероризъм.Внушава им се,че някой е длъжен да им плаща стоката по някакви цени които те си изберът. В противен случай са готови на терористични дейтвия като блокади на пътища и тормоз на мирния български данъколпатец. Алооо Йовчев или арестувай тези терористи, или си подай веднага оставката!

"Ало, Йовчев или арестувай терористите пред НС или си подай оставката!" Добре ли ти звучи?

Там няма никой. Умните хора вече си тръгнахме от тази държава. Останаха само маймуните :)

Ние,производителите на марихуана,искаме евро субсидии за нашата продукция и гарантирани изкупни цени.Иначе ще я пуснем безплатно на пазара и цялата държава ще я опушим.С какво тютюнопроизводителите са по добри от нас.

На следващите избори пак да изберете Станигей, та да може пак да гледате как коленичи пред турците и им раздава парите за вашите пенсии !

Опорна точка Шалвар: Кръволока Бойко и вампира Цецо ви изядоха парите за тутуня, ама добрия Орешарски с помоща на социялно ангажираните партии пак ще Ви дадат парички . "За славните победи на БСПДПС , организатори , ръководители и вдъхновители на всички наши успехи и победи Ура

Ураааа!!! Да здраствует Партия имени маршала Михайла Лайнарина,нарком Бисер Петнистий и пулеметчица Нина Гергина!

Ало националКРЕТЕниста, де си бе душицо дребна ? Къде се криеш, когато ДПС-то спонсорира турците с парите на Българските данъкоплатци ? Сигурно си в конага на Доган паша да му правиш ибрик !

КАК КЪДЕ СЪМ БЕ ТЪПНЯК ! ХАРЧА СИ ПАРИТЕ В АЛПИТЕ. А ТИ КЪДЕ СИ? ЩО НЕ СИ НА ПЛОЩАДА !

Ти предполагам че в момента не си в къщи на топличко, плюейки наред пред компа, а си пред НС и вече си прегракнал от викане "ОСТАВКА" :) или бъркам ? Май нещо бъркам, щот ся пуснах он-лайн камерите дето предават картина от жълтите павета и нещо не те виждам. Я помахай малко, развей знамето с надпис "ПАЦО ВЪН" за да те видя :)

И къде видяхте "държавата"?

ОСТАВКА,МАМКА ВИ МРЪСНА, ДОЛНА!!

ДПС, ДПС само ДПС Много е добре да си от ДПС Само ДПС

Държавата ги подкрепя : ) И как ги подкрепя освен на думи ??? С потупване по рамото ли ? Или с извиненията на Сер-гей за възродителния процес ? На комунист и на циганин не се вярва ! Даже и да ти каже добър ден трябва да се огледаш дали наистина е ден !

ПЛАЩАЙ ОРЕХОВСКИ ! ПЛАЩАЙ С НАШИТЕ ПАРИ НА ...БАНАТА СИ ПАРТИЯ ! ДАВАЙ ! НИЕ ТЕ ПОДКРЕПЯМЕ ! ДАЖИВЕЕ БКП !

Кажи му Булгаристан и повече няма смисъл... Незнам само кой е по- виновен - крадливото и антибългарско правителство или гламавия български народ!

КАКВА НАГЛОСТ! ДЪРЖАВАТА ЗСТАВАЛА ЗАД ТЯХ? КОЯ ДЪРЖАВА, ТЕЗИ ПРОТЕСТИРАЩИ ДА НЕ СА ОТ МАДАГАСКАР??

На слепия и в пустинята можеш да му кажеш , че е на морето и той ще ти повярва. Така е и с еликтората на ДПС , толкова са слепи че един селски даскал им се подиграва в очите , а те като овце продължават да му блеят угоднически.

Ти от чий еликторат си с тоя правопис?:)

Да не си учил синтаксис при другарката Министър на спорта,а?!

По-младите трябва да знаят, че комунистите (и техните неразкаяли се потомци) са физически убийци, мародери, отрасли в плячкосани домове на жестоко убити българи. Комунистите са хора, с които нямаме нищо общо, хора, с които сме от различен биологичен вид.

Прав си! Трябва да знаят, кой закла Александър Стамболийски, кой изгори Гео Милев в пещите на Дирекция на полицията, кой разстреля поетите Никола Вапцаров и Цветан Спасов, кой разстреля Антон Иванов, Митко Палаузов и децата от Ястребино и хилядите знайни и незнайни народни синове и дъщери! Трябва да знаят защо след 09.09.1944 са били осъдени жандармеристите и техните спонсори и помагачи.