ИД призова за джихад срещу Турция и завладяване на Истанбул

"Ислямска държава" призовава народа на Турция да се разбунтува и да свали от власт "сатаната" (президента Ердоган).

Обратно в новината

Коментари - ИД призова за джихад срещу Турция и завладяване на Истанбул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правителството на Словакия е взело решение, че от всички бежанци от Сирия ще приема само християните. Мотив за решението е изводът, че мюсюлманите не могат да се интегрират в обществото. Политика Конфликти Икономика Бедствия и аварии Любопитно Новини / По света / Политика / Словакия ще приема само бежанци християни Словакия ще приема само бежанци християни 19.08.2015, 16:06 (обновена 19.08.2015, 18:14) link Коментари (10) Правителството на Словакия е взело решение, че от всички бежанци от Сирия ще приема само християните. Мотив за решението е изводът, че мюсюлманите не могат да се интегрират в обществото. Според плана на Евросъюза, около 40 хиляди бежанци ще бъдат разпределени във всички страни от съюза по системата на квотите. Според нея, Словакия трябва да приеме 200 бежанци, които в момента се намират в лагери в Италия, Турция и Гърция. "Ние желаем да помогнем на Европа в проблема с миграцията. Ние бихме могли да приемем 800 мюсюлмани, но в Словакия няма джамии. Как мюсюлманите биха могли да се интегрират, ако тук не им допада?, заяви представител на министерството на вътрешните работи Иван Метик, цитиран от ВВС. Братислава заявява, че при интервютата ще се задава въпрос религиозните възгледи и религията на искащите убежище. Според изявлението на Метик, обвиненията в дискриминация се отхвърлят от правителството, а целта на решението е да се съхрани единството на обществото.

хм да Иран.. да не стане накрая така, че Иран да упражн власт по тези територии. Тия ислямскапаржава са егати смешната организация - ама напомпана с пари. Мисля, че добър вариант е персите да решавт нещата, а не кликата от кръвосмесителни тъпанари от Саудитска арабия.

Ислямистът вика: "Ще се бием с ислямиста!" А в същото време и едните и другите избиват кюрди, язиди и християни - т.е. НЕислямисти. Етническият състав на цял един огромен регион бива насилствено подменян и за да е сигурен процеса се унищожава цялата история, както самите исторически паметници, библиотеки така и "живи" учени.

ИД дава здраво рамо на Ердоган след като той не се бие с ИД, а с големия си проблем "кюрдите". КЮРДИТЕ са единствения реален фактор възпиращ ИД. На това му викат "менкане" в политиката!!!

АКО СЕ ЗАИНТЕРИСУВАТЕ ПОНЕ МАЛКО ОТ ИСТОРИЯ. ТО НЕИЗБЕЖНО ЩЕ КОНСТАТИРАТЕ ПРИЛИКА М/У, ИД,И ИЗКУСТВЕНОТО СЪЗДАВАНЕ НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. ЕДНО КЪМ ЕДНО, НЯМА ИДЕЯ,НЯМА ПЛАТФОРМА,НЯМА ДОКТРИНА,НЯМА НИЩО, АМА АБСОЛЮТНО НИЩО И НИКАКВА ПРИЧИНА ЗА НАПАДЕНИЕ НА ЕВРОПА, НО ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА Е ФАКТ. КАКТО ОСМАНЛИИТЕ БЯХА ДОПУСНАТИ ДА ЗАПАЛЯТ ЦЯЛА ЕВРОПА. ТАКА И ТЕЗИ НОВИ ОСМАНЛИИ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ В ИМЕТО НА ТЕХНИЯТ БОГ. ТЪПО ДО НЕМАЙ КЪДЕ,АМА НЯКОЙ НЯКЪДЕ ИМА СМЕТКА ЗА ТОВА. ДНЕС МУ ВИКАТ БИЗНЕС. ИНАЧЕ ,,ИД'' СА НАЙ ОБИКНОВЕН БАШИБОЗУК ,ДАЖЕ ПРИМАМВАТ И ДЕЦА.

в същност да. чели сме история, гледали сме документалистика относно големите войни и големите войни и във всички тия сцени никъде не присъства жената. какво е правила по това време. е, не казвам, че не сме гледали "Лачените обувки на незнайния воин" на неповторимия Рангел Вълчанов...RIP

защо пак упреквате жените? те са в същност жертвите на тоя антибожии режим. те са и жертвите на педерастията в европа. това е едно от общите неща между идил и европа. така, че да перифразирам: на колене и поклон пред майките, сестрите и жените, които са страдали повече, отколкото който и да е войн на полето на... как го казват идилците.. ааа, да: на тези, които "вярват" в кютека и си се бият за зор за аман.

като казвам педерастията, нямам предвид само доразраствашите се разкрития относно педофилския обръч от парламентаристи във велика британия. не, разбира се! има ги навсякъде. при зелените, при червените.. дори и в идил.

Правителството на Ердоган се опита да постави под свой контрол региона, контролиран от Мюсюлманско братство, но загуби своите съюзници и често влиза в спорове с тези от тях, които също са в анти-сирийската коалиция. Ердоган е подложен на сериозни критики за действията си и подкрепата си за ислямистите и у дома. Докато Вашингтон се опитваше да използвя кюрдите едновременно срещу Багдад и Дамаск, Турция вижда в тях ключов враг, а подкрепяните от саудитите ислямисти ги избиват като вероотстъпници. Кюрдите обаче имат подкрепата на Сирия и Иран.

в това няма нищо чудно. едните са сунити, а другите шиити. според моите наблюдения - шиитите са по-умерената част от ислямското войнство. те са по-склонни да прощават, имат чувство за чест и в по-голямата си част се отбраняват. с което действат много по-Богоугодно, а това трябва да се разбере веднъж за винаги.

Наскоро в ОАЕ арестуваха дузина ислямисти в подозрение, че са готвели свалянето на абсолютната монархия и установяване на абсолютен халифат Египет отново е в ръцете на военните и след като правителството на Мюсюлманското братство, което беше подкрепяно от Турция и настояваше Египет да се включи в атаките срещу Сирия, сега се разправя със собствените ислямисти вътре в страната, много от които от същото това Мюсюлманско братство.

нека да разтълкуваме и думите от поста ми, който бива трит от атака-д(п)с, сякаш им бърка в най-свидното и това не е мозъкът им, който по начало им липсва: "в турция ще има предсрочни избори" -факт, както е и факт, че още на предните избори беше ясно, че такива са неизбежни. последваха атентати, които учудващо защо бяха използвани за нападение на кюрдите, които са срещу идил (факт) и чрез заетите места в парламента попречиха на ердоган да стане султан. поради което, на следващите избори -кюрдите трябва да останат извън парламентарна сила - да струва на света - каквото ще. та, кой трябва да встъпи в палата си, като "супермен"? 1) барон фон мюнхаузен. 2) пинокио или 3)цензураторката на форуми?

"Тези, които вярват, се бият по Божия път, неверниците се бият по пътя на Сатаната", казва още в записа на ИД. ". на всеки е ясно, че в турция ще има предсрочни избори. след атентатите, "хаоса", "лошите" кюрди, които отнеха на предните избори възможността на ердоган-осман възможността да е единствен владетел на всички мюсулмани, кой може и да единствен спасител на "нацията", появяващ се на бял кон след следващите избори и ще влезе в прочутия си палат? познайте от три пъти. 1)барон фон мюнхаузен. 2)пинокио. 3)ердосман "великий".

нека разтълкуваме думите: "Тези, които вярват, се бият по Божия път, неверниците се бият по пътя на Сатаната", първо, "тези, които вярват в какво? в това, че Бог сам не може да се справи и му трябват точно някакви си слабоумници на дясната или лявата страна ли? или тези, които са "атеисти" и вярват в науката и силата на атомната бомба? за какво има да се биете? за деца-"жени", повече злато, по-голямо парче територия, за слава, за повече роби? всичко това е отхвърлено от Бога. така че, неверниците сами наричат неверниците неверници, които като цяло са психопати.

ves

99% простотия по тези форуми.Не кълни комшията си че не се знае утре може да те стигне ,е къде е босфора.

посочи кой кълне комшиите. посочи поста и го коментирай. за да видим и ние твоите видения.

Значи, ИД заплашва Турция, но Турция не бомбандира ИД, а бомбандира кюрдите, които се бият срещу ИД ! Това означава, че тази статийка, е за наивни читатели, които ще си кажат, ех колко са страшни тези брадясали джигити ! Могат да се бият срещу НАТО и срещу целия свят !...

Глупости! ИД против Турция?! Пропагандни ходове на проамериканските башибозуци ,за да не се разкрива истината ,че точно турция върти далавера със ИСИС и ги подържа! Във края на краищата Турция трепе кюрди от едната страна на границата а ИДИЛ от другата!

Смятайте, пламне ли Турция - спукана ни е работата!

много отмъстителна тая гнусна сган бе. няколко дена им натривах носовете и нямаха какво да кажат, но сега им падна да трият мнения без факти. я по-добре кажете нещо за "овекшките" права!

Писна ми да чета разни "умни глави" във форума. Аз съм тъп, но съзнателен резервист. Кого да атакувам, според вас? ПКК, САЩ, Сирия, ИДИЛ, Русия, Турция, Израел, талибаните Германия или нашия ,само нашия си Щаб на Армията, като през 1918 ??? Не... родолюбиво мога да им простя /на последните / ако ме поведат в бой не по-малко от съществуващите. 42 генерала, 1142 полковника , 3-те изправни танка и учебният самолет /все пак лети/ УРАА....АААААА!

ИД заплаши и Балканите ,но бат Боко само си позатопли дюнерчето и отиде да рита топка((( Голям катил е ,даже и оградка не направи((

Крадеца вика дръжте крадеца. Всички тези видео обръщения може да си направи който си иска, и Ердоган може да си направи,колко му е. Затова сега има пълното право да стреля с каквито оръжия си иска и да прави наказателни акции където си поиска без да дава много обяснения-рейтинга се вдига-защитник на родината от злите ИД.Тази ИД създадена от Мосад и слугите им от цру ,ако поискат за три дена ще я ликвидитат,но засега бизнесът с краден нефт,археология,органи и оръжие си върви...така ,че циркът продължава.

Ако отсеем враговете на Ердоган интересно кой ще остане? Освен ИД интерес от свалянето на Ердоган имат всички, които искат светска държава, Абдула Гюл , който е религиозен фанатик, уплашените от възхода на Турция, ПКК, която иска да разцепва турската държава. На практика такъв призив може да се изпрати и от някоя каменоломна или кариера за пясък в Диарбекър. Може и самият Ердоган да си го прави или получи като услуга, за да сплоти силите срещу въображаем враг. Някак си достоверността ми е съмнителна. Още в началото на видеото се вижда знаме с петолъчка, а ИД имат черно знаме с текст от корана, което ме кара да смятам, че видеото нещо ми намирисва на постановка. Освен това няма как Ердоган да не е наясно, че турците искат да живеят европейски начин на живот и спестяват, за да имат европейски спестявания и стандарт един ден. Турция изгражда модерни бизнес отношения, докато потиска жените и отново пробутва всички ценности изоставени от великия Кемал Ататюрк. Никак не е невъзможно Турция отново да си направи султан.

Тия диваци се бъзикат с държава,която има една от най-силните армии и с най-добрите спец4асти в света.И ако не вярват да питат Кюрдите от ПКК.

Като са толкова "велики" що още има ПКК, вече повече от 40 г.

Паритет по Съглашение ? ...с цел Влияние И на Други места ?

ИД се подкрепя от Ердоган (неофициално), останалото са официални ( за балъците) глупости.

ИД ще сваля Ердоган + ИД = САЩ -------------------- значи САЩ ще сваля Ердоган!

Това е само начин да се създаде заплаха срещу Турция, която заплаха Ердоган да ликвидира около Турция. Вероятно даже самият Ердоган да се е замозаплашил за пред света и да има очи за агресивна политика.

Турската армия е изцяло подхранена от сащ както и израелската. Едните са база в близкия изток , а другите в европа и азия.

Май ще изляза прав, че Турция не може да спре Ислямска държава по пътя и към Европа. Лошото е, че минават през нас.

За кво си прав бе кел. Радвай се , че имаш за съсед една от най силните армии в Европа и сте в един пакт.

парцал, няма какво да ти коментирам глупостта. Скоро ще видиш колко е силна наистина. Като ти дойде ИД до границата, радостта ти може да прерасне в друго. Ариите колко са силни наистина е доста спорна тема, а дали трябва да са силни също.

ПП по време на ВСВ също сме били в пакт с най силната армия в Европа. При ПСВ също. Резултата е известен, ама за тези, които са чели, а не за писателите. Това за най силна армия, пакт и сме го чували и видели резултата. Истината е да няма войни, а не в пактове, силни армии и тем подобни шапкарски простотии за инфантили с умствено развитие на 5 годишни.

Добре е да се знае, че има едно съвпадение между ИД, кюрдите и ПКК. Макар, че се казва ИД на практика това са кюрди, сирийци, иракчани, тунизийци, алжирци и либийци. Те искат да създадат нова държава и ясно дават заявката. Обръщат се на религиозна основа към "вярващите" Нека видим модела и го сравним Едно време Маркс, Ленин, сталин говорят за световна революция на пролетариата. Тия правят ислямска държава на непокварените вярващи в исляма като посочват лошите кръстоносци. Комунистите имат основа в бедните слоеве, ИД имат основа сред вярващите. ИД не се различават по своята престъпна жестокост от комунистите и моделът им е същия. По подобен начин се разправят с класовия враг - за случая с религиозния враг. Символите им отново са знамена, отрицание на капитализма, отрицание на парите и собствеността, превръщат саможертвата в пример и я изискват със същото упорство като комунистите. ИД обявява висши ценности като комунистите, даже си съвпадат- прокламира се висше справедливо общество. Бих казал, че евреите са произвели ИД, ако не бяха отново сред жертвите. Интересно е, че ИД няма проблем с ПКК и не се бие с тях, а ПКК ги подкрепя. Турците пък нападат позициите на ПКК, което вече е странно, след като ИД избиваха и кюрди...През цялото време злото се разпростира и врагът е неясен, но с лицето на смъртта.

Разводняваш нещата, но за едно си прав - и комунистите и ИД бяха спонсорирани от запада.

"ИД няма проблем с ПКК и не се бие с тях, а ПКК ги подкрепя." Я ПАК!!!! Някой може и да ти повярва! Само че защо тогава са тези жестоки боеве в Кобане и кои се бият там 5 месеца?

А защо турците стрелят срещу кюрдите и ПКК, които бяха избивани от ИД?И сега защо ИД призовава за война срещу Турция и превземане на Истанбул? И ти не си наясно нещо.

В много голяма грешка си, ИДИЛ е основният противник на лявата ПКК и нейните подразделения в Сирия и Ирак. И в основата лежи неприемането на равнопоставеното положение на жените в кюрдската организация ПКК и производните и в Сирия и Ирак.

Човек, те се прекръстиха на Ислямска държава и не са ИДИЛ. Не ги разбирам много и мога само да предполагам. Чудно ми е как толкова много хора без ясни доказателства са толкова категорични? Все пак тези хора не са никак читави и онези, които са зад гърба им големи грехове си трупат на кармата.

Как пък света още не разбра че тези от ид са отрочета на най-демократичната шпионска централа. Хора замислете се каква логистика и организация е нужна да се водят военни действия - от осигуряване на гориво за джипове, пикапи и т.н . До доставки навреме на муниции и провизии. И това нещо трябва да бъде планувано, организирано и доставени до точката на военните действия. И доставено навреме. И това го правят според вас някакви разпуснсти арабски диваци. А финанси за покупка на оружие? Ще кажете от нефтените кладенци, е хубаво ама ид трябва да го доставят този нефт някъде , и другите да им платят милионите. И как ше ми обясни някой че тези цистерни, танкери и т.н. Не могат да се проследят. Абе ще поживеем, ще видим,.......

Вече не е тайна че много арабски шейхове финансират ИД по всякакъв начин. САЩ и Турция мълчат защото имат изгода от ИД , продават им техника и оръжие и копуват петрол и злато на половин цена. Просто интереса клати феса , ако диваците станат безпереспективни ще ги смажат за няколко часа.

Кремъл - е далеч-по-Близо, Колега. Във Всякакъв смисъл.

Дааа - вече Определено-Виждам Мистралите под Наш флаг ! + Хариери ! + НОРАД-тип Центрове у Нас !

ИД е създадена и подкрепяна с цел дестабилизация на цели държави и региони. Кой има интерес от това, както и от търговия със смърт и оръжие?

Всички, драги! Всички! Погледни оръжието на ИД- те са с калашници! Никак не съм убеден, че нямат връзка с производител или търговец, който има големи количества от този автомат. Кой въоръжава ИД с руско оръжие, ако не бившите иракски военни, сирийските военни или руснаците? Обаче ИД има странно поведение, крият си лицата, което означава че те използват страха , но и се страхуват. Дойде ли време за войната с тях трябва да проявим истинска строгост с тях и семействата им.

Калашниците може да са отвсякъде включително от страни от Източна Европа като Полша, Румъния, България. Но от иракчаните ИД също окрадоха доста автомати. Още преди появата на ИДИЛ бяха изчезнали 110 000 калашника на Иракската армия дадени от САЩ.

Ти какво оръжие искаш да използват? Американско ли? ами то не става за реални условия. Дори американците във Виетнам предпочитат АК47, щото стреля винаги при всички условия, за разлика от М16, която стреля само когато не е топло, не е студено, не е мръсно, не вали, няма прах, няма кал, но не и в реални условия.

Когато стана ясно, че САЩ спонсорира ИД с оръжия, техния отговор беше - "Станала е грешка в координацията...". Не е нужен коментар.

Завистливите американци не изтраяха икономическия възход на Турция и ниската й кредитна задлъжнялост и направиха всичко възможно да й създадат врагове първом отвътре, а сега - и отвън... Не може току така Турция да прзави дослук с Русия!..

За 2014 турското правителство беше прогнозирало икономически ръст от 4 на сто, който обаче се оказа по-нисък: едва 3,3%. Прогнозите за 2015 също не са особено обнадеждаващи. (D.Welle) За дълга също не си прав - той е най 50% - държавния. Частният е още по-голям.......... и расте постоянно

В Европа май единствено унгарецът се държи адекватно и като отговорен държавник и патриот. Какво стана с нашата ограда по границата с Туркеята?! Има ли още наивници (сред родните ни политици), които не виждат какво се задава и не разбират, че всеки ще трябва да се спасява поединично?! Най-малко България може да се надява на помощ от НАТО и ЕС...Нещата стоят тъкмо обратното.

Нали имаме 5 танка, с които НАТО ни пази от разни руснаци и идил-и. Ама май това оръжие е предназначено да бъде предоставено на ислямистите в нужния момент.

А, тя телената оградка на южната "граница" ще е голямо препятствие, като тръгнат джихадистите с танковете...

Искат без да си цапат ръцете, народът вътре сам да им свърши работата. Но не си дават сметка с какво са се захванали този път - ако ордите и таборите тръгнат на юг и на изток, не жените им - самите ислямисти ще изпитат и военната, и мъжката им сила! Не знам, но в такъв момент Турция трябва да бъде подкрепяна, после ще нищим по-маловажните въпроси.

в момента в Турция във всички курорти има стотици българи. Гаднярът който тук се радва на заплахата на ИД очевидно мрази и българите. такива отрепки от омраза към свободните народи би предал и страната си.

Не се връзвай, гледай си почивката, брато? Ти и сам даваш отговор, защо ИДИЛ, колкото и да се пънат на Турция-няма да я нападнат. Защото там са хиляди българи, а от времето на Тервел е известно, че то българинът търпи, търпи, търпи, па като му писне/особено, ако му смущават рахатлъка/, ядосва се, чупи първата пейка в Анталия, взема гредата и почва наред. Седи си кротко. Наздраве! Ако имаш нужда от помощ, с което и да е ...дрънни. Няма да нападнат- Тия са малоумни, но не са луди. Гле,й си кефа.

Тия от идил да про4етат малко история и 6те видят,4е турците никога не са били завладявани и никога не са били роби.

и не са печелели битка, освен една - при Чанаккале през 1915, срещу австралийски военни части. Опищяха орталъка с тази битка на своя земя! За Одринската обсада да не споменавам! В двора на българската църква Св. Св. Константин и Елена в Одрин са погребвани българските офицери, загинали при превземането на Одринската крепост през 1913 г. А през 2-рата световна война Турция не е участвала . Така, че не знам какви войни са, без военна закалка! Да не смесваме Османската орди /днешните талибани, муджахидини, ИД ... :)/ с днешната войска на Турция!

Армията на република Турция,се счита са най-боеспособната в НАТО след тази на САЩ.Личният и състав е добре обучен и с висок морал.Военната повинност не е отменена и всеки в Турция е преминал военна подготовка за разлика от евро-гейският съюз където са виждали оръжие само на филм.Офицер в армия,флот или ВВС се счита за престиж.Турция притежава мощна разузнавателна служба,пропагадна машина и полицейски апарат и може да проведе оюща мобилизация за 72 часа.Турския ВПК е способен да подържа самостоятелно цялата техника на трите рода войска и МВР.Освен това произвежда както собствени бронирани бойни единици така и оръжие по лиценз като м-1ш/ар-15,мч и дори щурмови хеликоптери ах-1цобра.Турция притежава подводни лодки тип дизел-електроход.Нальота на летец от турските ВВС е з00часа/годишно.Да пиша ли още?Ха сега направете сравнение с острието на ЕС и НАТО Булгаристан.

до тук ни докара овчето търпение и примирение. крайно време е хората да се разбудяд и да престанат да чакат помощ от небето..

чета и ми се повръща. какво долни типове има в този форум. Знаят се- те са не повече от двама но много активни. нека знаят че имената са им известни защото се знае IP адресът от който пишат. ДАНС колкото и тъпи и мързели да са следят. Също и чуждите служби. Защото всички тези които им харесва ИД и технИта престъпност са ПОТЕНЦИАЛНО ОПАСНИ.

на всички онези които харесват заплаха та ИД към Турция защото мразят турците и американците пожелавам- МАЙКИТЕ И ДЪЩЕРИТЕ ВИ, СЕСТРИТЕ И ЖЕНИТЕ ВИ ДА ПОПАДНАТ В РЪЧИЧКИТЕ НА ТЕЗИ ВЕСЕЛИ ИСМЯМИСТИ ОТ ИД.

Точно Турция и САЩ полагат най-много грижи за съществуването на ИД!

по начина по който кълнеш веднага се познава юе не си българка, по скоро туркиня. едно разбрах от турските серияли за турците, жените кълнат много, клюкарстват и подслушват хоските разговори. мъжете са коцкари, ревнивци и бият жените си . можеби за това се ходи при туркиня да ти развали магията.

И ние ти го пожелаваме същото безроднице.

Много долно изказване... Съжалявам за събрания в теб гняв. Сигурно има причина, но не това е начина да се покаже.

"В стар геран не се плуе защото не се знае кога ще ти потрябва". България се изплю не ами се и изсра в него. Сега историята се повтаря. :) Дали като стане напечено Американцитя няма да се изнесат както от Турция Ви питам аз пъплювци?

Здравейте, за четенето на книгите и брошурите ще ми е думата. Времената се промениха. Време е за промяна на мисленето Недейте да четете класици, икономисти, философи, поети и пишман такива, като Шекспир, Достоевски, Рембо, Маркс, Кейнс, Хемингуей, Толстой, Т.Живков , Бжежински, Омар Хаям или Вазов и др. Спрете да четете и от теориите на конспирациите. Криминалетата ги запалете! Нямате време за губене! Всяка свободна минута дайте на Великата /към днешна дата/ брошура: "Указание за подготовка, работа и поддържане на автомат "Калашников- 47" Животоспасяващо може де е! Не, не съм русофил. Може, ако ви е кеф да четете и за последният танк "Ейбрамс", или новото руско чудо, но вярвам ще се съгласите- ние пари за брошурите нямаме, камо ли за машинките! Приятно четене :

дреме ми на оная работа за турция и истанбул,нека завладеят днеска преди утре,голяма работа.

Няма сила в света да завладее Турция.За родината си Турския войник умира с радост,а родителите изпитват гордост от това.

Ти да не си козела от ДПС?

почти всички турски победи са извоювани от еничарите. след като ги обезглавяват храбрата турска армия е в отстъпателен режим. само примера с младато българска държва и славния бяг на храбрите турски войски при одрин.

Тъкмо тези, които избиват мирни християни, изнасилват жените и наричат друговерците "неверници" са семе на Сатаната! В крайна с/ка всеки ще си получи заслуженото...

всеки мохамеданин ако има възможност да избира ще избере да живее в И.Д. или нещо подобно. примери колкото иская, алжир след избори печелят ислямистите и армията се намесва, либия, египет, турция няколко пъти, иран, сирия, сауд. арбия и така нататък и така нататък. проблема е, че тези които идват в европа след известно време ще искат същото от това от което са избягали. първо джамиика, после мадрас ,после ислямски съд, и накрая И.Д. и разбира се няма да се мине без няколко атентата от родени в свободна еропа джихадисти.