Багдад отхвърля турските аспирации за намеса в Мосул

Турция демонстративно повика днес за разговор иракския посланик в Анкара, а Ирак - турския посланик в Багдад, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Багдад отхвърля турските аспирации за намеса в Мосул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората знаят,че читаците дойдат ли военно да ти помогат, после 500 години не могат се отърват от мирното им съвместно съжителствуване с консумация.

и Ирак се включи. Че тя Турция се обгради с врагове. Де ще му излезе края? Май Кюрдистан е готов.

Зад Ердоган стои САЩ, колкото и да се правят че не е така. А зад ДАЕШ стоят..познахте- пак същите.

Да живееш 30 години назад не е много умно. Събуди се, света се промени отдавна.

рашофилистичета да дращат срещу ердугън, най-добрият приятел и съюзник на путлер ???

Чакай, чакай....Небеше ли Тропикъл Мънки-Обонго..Тоя дето доскоро лапаше дюнера на Пердоганчо?:) И не му се мазнеше? А Гейсъюза и досега се дупи на турския Султан:) Ма когато видяхте че Туркестан отсвири кочината Краваристан..Много бързо вие европедитата, почнахте да плюете по него, а?:)

"""Чудесно, да се трепат!

Пешмерга не беше ли военно формирование за самозащита на кюрдите от Ирак и тях ги обучават инструктори от турската армия, баф мааму там наистина е пълна боза!!!

Абе тюрлюгювеч...

Абе там скоро мир няма да има...

Господарят на Тиквата нападна и Сирия и Ирак.

Вече ИРАК е разделен? Ще има ли и Сирийски Кюрдистан и после Турски Кюдристан?

ще има... ама не веднага! )))

Изпращането на войски от Турция без мандат на ООН в Ирак и Сирия не може да се разглежда по друг начин освен като военна агресия и окупация на чужда територия. Аскера те първа ще започне да дава жертви и то много. Освен кюрдите ще ги подпукат и сирийци и иракчани. Политиката на Ердоган е безумна.

Те всички войски в Ирак и Сирия са агресори. Без Русия и Иран (поканени от Асад) ...

за да избиват противниците му - негови сънародници. Нагъл си дядо попе!

Това тероризмът е най-гениалното изобретение на 21 век. Дава право на всяка държава да напада всяка друга, да завладява територии, да осъществява геноцид без това да е акт на война. Гениално. Третата световна война се води от двайсет години под носът на всички лигави парвозащитници и измислени световни организации. И най-важното всички са герои.

не позна пич! ГЕНИАЛНОТО ИЗОБРЕТЕНИЕ Е "СИЛИТЕ ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ". Така еврейчетата се светнаха, че воданата от тех боимаса може да е в състояние на посдтоянна война и дан се усети. Профитаята си воюват, банкерите си пичелат пари. постоянен мир, постоянна война....ама има един малък недостатък. Войниците винаги са у положение губи-губи. А банкстерите у позициа пичели-пичели. И СЕГА: ГАТ ИМАШ КРИТИЧНА МАСА ХОРА, ОБУЧЕНИ ВЪВ КЛАНЕТО ПО СВЕТЪ, АМА СЕ ВЪРНАЛИ "ВКЪЩИ" и ги караш да мизеруват: почват войната у дома. това е единствената пробойна в профи планъ! дори аз немам решение. рано или късно еврейчетата са у ксиреча зарад гневъ.

А бе остана ли някой с който да не са се скарали резняците?! Ааа с нас не са!ББ пощальон на Ер стана?! Вече започна да се разяснява плана на Путин какъв е?! По всичко изглежда, че Турция ще навлезе в много дълбок военен конфликт?!

До вчера говорехте за това, че Турция подкрепя ИД, днес обратното, утре не знам, но може да продължите да говорите, не пречите

Ердоганя доста си позволява, но е нормално, след като зад него стои Кремъл, тъй като е любовник на Путя.

Не се знае кой каква роля има в тази двойка:-))??дали са равнопоставени или един е по -активен или по-пасивен в любовната игра!! Володя е по-млад ,но е по-нисък.Ердо е по стар ,но е неконтролируем.

Ами Ердоганя е женен а Путя жена му го натири, така че май е ясно коя е "булката" :)

Днес САЩ за пореден път доказаха, че са рисков съюзник.При въздушен удар близо до .гр Мосул по грешка убиха най-малко 20 войници от въоръжена групировка( съюзник на иракската армия), която се сражава срещу ИДИЛ.

Те в болница ли са били

При СВ. Петър ги пратили САЩските точни стрелци! Нищо че са се били сещу Исл Държава..или точно заради това !

Кичо

Стига бре това е приятелски огън нищо лично...

Какво ви кара да мислите, че това е станало по грешка? Както в Сирия, така и в Ирак САЩ неофициално са на страната на ДАЕШ! Останалото е прах в очите на света.

След такива демократични изказвания ЕС трябва час по-скоро да приеме Турция за член.

Всички слушаме мотивите на турците, а никъде в пресата не излагат мотивите и притесненията на иракчани?! Дамаск също протестира нахлуването на турски военни! А иранците мълчат търпеливо... Не знам, но накрая ще стане нещо страшно в региона. Аз не си представям Турция като агресор в друга държава и в същия момент някой да я атакува и цяло НАТО да се нагърби да ги пази?! Пълни абсурди!

Много нагъл този Ердоган. Той ще казва кой ще живее в Мосул. Това да останат само сунитите и да се изгонят шиитите е прочистване на религиозна основа.

Това сащ, турция, саудитска арабия... са баш миротворците в региона.

Турция- освободителката на народите. Щели да освобождават Мосул, ще освобождават Северна Сирия, изразиха и претенции към Егейските острови. Май скоро време ще решат да освободят и Родопите? Традиции, какво да се прави . През 14-ти и 15-ти век така освободиха половин Европа , Близкият Изток и Северна Африка.:)

И аз бях там и 3 дена ядохме, пихме и се веселихме. Турция има за цел да създаде Кюрдска държава в Ирак? Защо направо да не иска да създаде една и в Канада? Има данни бол...

Мюсюлманите са милиард - жизнени, боеспособни и плодящи се. Единственият шанс на евроатлантиците да ги спрат е да ги карат да се бият един срещу друг. Шиити срещу сунити. турци срещу иракчани саудитци срещу иранци хизбула срещу мизбула Ал Насра срещу Ал ВГъза всеки срещу всеки Тия всичките подтиснат ли враждите помежду си, нито САЩ, нито Русия, нито Китай може да ги спре. Това е играта на американските и руските тайни служби - да ги скарват един с друг.

Тоз милиард, даже няма нужда да го думкат с ядрени бомби. Има по-конвеционални средства.

Ти дори си нямаш идея за какво говориш. Сталин 30 години е избивал с конвенционални средства - едвам е избил 30-40 милиона. Хитлер е избивал 10 години - с голям зор 20 милиона. А тук иде реч за 50 пъти повече. Морето не е до колене бе.

Запада пречи на сунити и шиити да се бацкат по бузите. Сега разбрах. Всяка нощ един западняк ходи да скарва афганистанците и сирийците в харманлийските общежития.

Нещо не си разбрал. Милярдът мюсюлмани не са в Близкия Изток. Арабите са малцинство сред мюсюлманите. Многото мюсюлмани са в Индонезия (210 000 000), в Индия (168 000 000) в Пакистан (177 000 000) в Бангладеш (135 000 000), в Малайзия (32 000 000) и т.н. Повечето мюсюлмани са азиатци, а арабите са капка в морето. И всичките до един да се избият - мюсюлманите пак ще са милярд.

САЩ спря мирния процес в Сирия. С което ни гарантира още няколко милиона бежанци.

КАКТО И В ИЗТОЧНА РУМЕЛИА.

Ердоганчо да слага тюрбана, да запасва колана с бомбите и да ходи се гръмне пред иракското посолство (по възможност без да рани никой). Нали неговите хора така решават проблемите.

На всеки средно интелигентен е ясно Ер-малкия какъв ислямист е и че подкрепя ИД. Жалко, че не успяха да го разкарат неговите хора, дано успеят следващия път, защото ако се стигне до война над нас ще хвърчат ракетите...

някой още има ли илюзии, че войната ще свърши скоро??! Огънят ще се запали още повече ...

Малей! Ти до вчера разправяше как краят е близо, Путин взима Алепо и всичко свършва. А днес - огънят ще се разпалва. Плашите ме бе хора! Кажете какво става?

Mалко са ти минусите за това че насаждаш етническо мислене за етническо прочистване.

мелихче, кака, дали ти е минало през главичката, че не можем, нещем и не ми е кеф да живеем у мусулмански свет? заравнявай. след прочистването.

Обикновено, когато една война набпижава своят края, започват да стават известни условията за следвоеното устройство. Но тая война изглежда не е като другите. В Сирия, колкото повече продължава войната, толкова по далечен и неясен става нейният края. Прави чест на телевизията на истината АЛФА, че предава оригинални материали по темата, които не се срещат в друга медия. Там не може да се разбере най напред кой, кой е и за какво се бори. Ами те и евреите въоръжават джихадистите, защото те воюват срещу Хизбола. Но до сега не сме прочели нито дума по тоя въпрос. По всичко личи, че Русия навлезе в едно тресавище, от което измъкване няма. Работата отива нататък, че и тук ще стане безкрайна война, като в Авганистан.

Баце, и на тебе ли ти смениха опорната точка бе? ТОПТролът на ГЕРБ - Лейката, от вчера обърна опорните точки на 180градуса - колко били лоши САЩ. ТОПТролът на Атака - ти, от днес - как била потънала Русия. Другите руски ТОПТролове - ДЕТРОЙТА, комуниста и московския Иван от вчера не са се мяркали. Хора, кажете какво става? Аз ли съм изтървал нещо?

Спряха да плащат. Нещата станаха много ачик.

амичи, атомната бомба е изход от секо тресавище. ако се питаш чак толкоз "кво става", да ти кажем: кукловодите са наранени на чест, гордост и достойнство, че семо при една техна дума и врагъ не сложи оръжие и не се надепи, както обикновено. ама НЕЗНАЯТ че са в положението на древна елада след могъществото. Парламента си заседава, глсува мисси, ама те идват закъснели, техните кукли на терен се разгромяват. и те така. третат си се води. приземяват чичо сам-милитъри крилото и толкова.

Елби танцува в поле с мотики, и няма как да остане на едно място, след всичко, което натвори :) Въпросът е, коя мотика ще настъпи първо.

Цитат: "Ердоган подразни иракчаните, като каза, че на шиитите не трябва да се позволява да живеят в Мосул в Северен Ирак" Това е официален призив за геноцид! Това е все едно някой да каже, че турци не трябва да живеят в европейската част на Турция. Борбата в Мосул е за нефта там. Затова всички са се сборили там.

Не знам дали се усеща, но тюркието задмина и нас и гърците във военото дело. Мисля че феса може да си вземе колкото гръцки острова поиска, и ако не са великите сили да ги спрат, византийците нищо няма да могат да направят. Тюркието има над 1 милион въоражени и доста техника..но това което е по важно и има в пъти повече от бг и гърция взети заедно е боен опит! Башибузика непръкасното е в конфликти и има опит. Гърците само тренират стрелба, тичат и правят лицеви опори :)...за нас па да не говорим!

Накрая просто ще гръмнат Ердоган. Той води нещата натам.

E стават и злополуки като на Cадам или Kадафито.

Засега им е удобен. Даже е удобен и на руснаците. Друго щеше да е ако Ирак беше поискал помощ от руснаците. Тогава можеха да заобикалят Турция и Ердоган нямаше да им служи за нищо. Ама то иракците каквото са си надробили, такова ще си сърбат. Мосул ще го гледат през крив макарон като град във Турция.

верно е ,че турците имат сериозна армия и елитни командоси, но не подценявай въобще гръцките спец част и авиация. Не съди за другите по нашето плачевно състояние. От целия Ес Гърция има най сериозната армия. То не че има много други армиии в ЕС. Бритнаците излизат , така или иначе и други читави няма.

Прави са иракчаните. От къде на къде някой ще определя какъв да етническият профил на иракски град че и войници за завземането му подготвил. Ми че утре ще чуем че 3000 бойци са готови да освободят Кърджали

ТЕ ОСВЕН, ЧЕ ГО ИСКАТ, ГО И ПРАВА ТОВА. И единствената причина, че не са се отделили в източна румелиа, е че виждат шанс да прилапат цела България чрез етническите партии и лудостта на българските управляващи. секо нещо с времето си.

Турция неусетно влиза в капан, които ще доведе до нейното разделение!

Кой ще посмее да раздели държава с 700000 пехотинци в мирно време? Чък Норис ли?

Част от пехотинците например.

обучават местни сили в свой интерес. И като решат сменят я имами я посрещат нощни птици, долетели с шенгенски визи от 6000 ? километра на българска земя.