Още 41 българи се прибраха от Либия

Правителственият самолет, с който се извършва евакуация на български граждани от Либия, кацна на Терминал 2 на летище София около 17.30 ч., след като излетя от Триполи два часа по-рано.

Обратно в новината

Коментари - Още 41 българи се прибраха от Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се признае, че за първи път правителство и работодатели са на мястото си и се погрижиха за сънародниците ни в Либия. Дано не се налага на никого да се евакуира от страни с викок риск, а ако се наложи дано може да разчита на същато адекватна помощ!

Абе тия докога ще се влачат на час по лъжичка? Очаквам в скоро време България да им плати обезщетение за причиненото неудобство от разваления гурбет.

Ай сиктир!Стига вече с тези българи работещи или проституиращи в Либия.Освен нови по скъпи цени на всичко ,трябва да плащам и техните екскурзий......Досадно е вече нали?Кой ги е бил по простите глави да ходят там?Кадафи forevar !!!

Тази вечер по една от телевизиите съобщиха каква е практиката в Германия: ако някой отива на работа извън ЕС, той е длъжен да си направи застраховка, която да покрие разходите му за подобни евакуации. Не мисля, че от данъците ни трябва да се плащат разходите за спасяване на гурбетчии, авантюристи и др. подобни.

Мечтая си българският народ малко да заприлича на либийския и да погне почти вековните си мъчители=комунисти, че да идат в дън гори тилилейски!

на снимката с униформата, кадаифа прилича на бубоико. саштата помпозност и подправено величие на един шизофреник.

поради липсата на истинско правителство, правителствения самолет превозва Bg гурбетчиите на кадаифа.

Уважаеми сънародници, не е лошо все пак да прочетете коментара на Хикси ( нерегистриран ) 28.02.2011 20:50 и да си нправите изводи! (справка: приказката за "Тримата братя и неволята".)

Дано не ви се налага да се евакуирате от където и да било! И как никой тук не забелязва, че се случват неща, които преди 10 години бяха екзотика в държавната политика спрямо българите, намиращи се в чужбина. Не искам да пея дитирамби в чест на управляващите, но е факт, че имаше и има реална възможност желаещите българи да се приберат от Либия в България. Малко повече обективност няма да навреди на никого.

Повечето от тях се прибраха , защото пътуваха гратис.Бас държа,че ще се върнат пак в Либия. Но щях да им сваля шапка,ако се бяха сетили да предложат суми,равни на билета им до България, да бъдат дарени за болните деца,които набират средства за лечение.

браво, сега вестта за великия боко тиквата ще се разнесе чак до Тринидад и Тобаго, само не давайте на тобагоанеца да се разхожда и разглежда, че и той ще ни се смее

Е, що да не разходи човекът! Като види някоя фидоска и ще си помисли, че тук е рая на света!

Не завиждай де, все пак вестта за вероломството и крадливостта на комуноидите, заради които тези хора са напуснали страната си и са се пръснали по целия свят, за да печелят със знанията и уменията си, тъй като в родината си не могат да правят това - тук вече трето поколение престъпници - крадци на мандри убиват всичко интелигентно, честно и образовано и обричат хората на мизерия! А това, че българската държава за първи път се е загрижила за своите граждани и им оказва помощ като всички други нормални държави, наистина е потресаваща новина - нека да разберат за това и Тринидад и Тобаго, и отвъд него! Това е още един от знаците за нормалност и очовечаване на държавното ръководство! Не се учудвам, че комуноидите се пръскат от яд по този случай - ще имат още много поводи за отрицателни чувства - например, на следващите избори!

Удивително изтъркана и съскаща плоча, издадена от фирма за грамофонни кречатла ГЕРБ & си ги мадам герберджийкса лопато, на всяка манда мерудия, на всяка каца катран, на всяка гадост подправка. Нищо ново не сте научили, нищо старо не сте забравили, кречетала герберски, проклятие за българския народ.

Няма страшно, Твоята глупост е изпреварваща.

Абе тези какво се влачат един по един? Правителствения самолет не лети с въздух. Това удоволствие струва пари. Не съм съгласен да плащат и с моите пари затова, че някой отишъл преди години на гурбет ще седи там до последно, и като му припари под г.за да пращат самолат специално за него. Отдавна се знае, че е опасно и се стреля, но в последния правителствен самолет се качиха какви ли не, само не и българи. Сега - пак за други сметкаджии и тарикати. От тук нататък който иска самолет - да плати курса в две посоки!

Сега и работа ще търсят тук (там ги ограбили), после като станат на по 65 години и поне социална пенсия ще искат (не че са внасяли някакви осигуровки),а и по някой лев, като за най-нуждаещите може да им се отпуснат (ама те и нямали къде да живеят завалийките, че по една гарсионерка на държавен наем), а тея дето са си плащали чинно данъците тук, да си живеят с по 300 лв. - те, така са свикнали в мизерията. Е ТАЯ СОЛИДАРНОСТ НЕМОЯ Я РАЗБЕРЕМ ???

Гад,иди и ти в чужбина да работиш,какво си се заоплаквал!!

А ако твоите близки са там и искат да се приберат,но не могат да стигнат до летището,защото няма транспорт например,пак ли ще мислиш така? Не може ли поне в такива трудни моменти да не мислим за стотинките си. А и убеден ли си,че ако не са използвани по този начин, парите от данъците ти са били вложени в нещо по-добро. Така поне е сигурно,че не са потънали в някой дълбок джоб!

А бе ти в ред ли си? Защо мислиш, че всички българи работят в Триполи, където е летището? Колко време мислиш че им трябва, докато се придвижат до там от другия край на страната? И мислиш, че става лесно ли при тази обстановка на гражданска война? Като си прост, не пиши простотии, трай си!

От мухата слон направихте. А, стига с тези прибирания. Превърнахме се в бюро информация, кой си дошъл и кой отпътувал. Сефте размирици в чужда държава, голяма трагедия, чудо невиждано.