Бунтовници в Сирия удариха кюрди, пак влизат турски танкове

Десет турски танка са преминали днес от турския град Каркамъш в Сирия, съобщи агенция Доган, цитирана от БТА. Съобщено бе и за сблъсък между сирийци и кюрди.

Обратно в новината

Коментари - Бунтовници в Сирия удариха кюрди, пак влизат турски танкове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ е слаба Турция си прави каквото иска. Русия двойни игри.

Чета тука едни страхливи, предварително наакани мъже, ако Турция влезела у нас И за колко часа ще ни завземела... МАЙКО, МИЛА!БОЖЕ, ПРОСТИ! СТАВАЙТЕ, мъже, българи и отивайте доброволно да копаете ями и окопи, щом имате такива страхове! Вие предварително сдадохте земята ни. Ще ви ритам по задниците да отивате, как така? Давайте спешна инициатива да купим танкове, ако трябва с пари народни - от човек по 2 лв са поне 12 милиона лв. Колко струва един танк? Как така се примирявате???СРАМ МЕ Е ДА ВИ ЧЕТА ЗА ЖЪЛТИТЕ ГАЩИ! Слабите, дребни, черни, космати турци да не са повече от вас - едрите българи? Танкове и самолети? ДА НАДАДЕМ ВОЙ ДА СЕ КУПЯТ И ПОДАРЯТ ЗА БЕЗПЛАТНИТЕ БАЗИ! И БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ЩЕ ПОМОГНАТ. ЗЕМЯ И НАРОД НЕ СЕ ДАВАТ ТЪЙ ДУМАМ АЗ.

То убаво думаш ти бабо Вуна, но трябва да те направим първо Главно-командваш Въоръжените сили на България, но тази позиция е заета в момента от един чехъл.

Навлизане с танкове в чужда държава, суверенна?????? ТОВА НЕ Е ЛИ ВОЙНА? "....Анкара заявиха, че имат пълно право за интервенция в Сирия, ако СЗН не се оттеглят на изток от реката, както САЩ обещаха, предаде "Фокус" " Ами ако утре решат, че България трябва да изпълни нещо, също ли имат право да влязат? С подкрепата на САЩ, ако я изнудят пак с базите им на тяхна територия?????? "..... имат право...." ?????!!!!!!!

Бах, в тая Сирия всеки влиза, излиза, когато си иска. Руснаци, американци, германци, французи, турци, саудитци, иранци, евреи... Да не изброявам всичките терористични фракции, които никой не знае за кого, арещу кого и за какво се бият... Луда работа

Всички се бият за завземане на дрогата а от там и парите по целият свят. Така е от средата на миналият век. Главен координатор - ЦРУ.

СИРИЯ ПО ПРАВО ПРИНАДЛЕЖИ НА ТУРЦИЯ.ТОЧКА.

Сигурно имаш предвид османското право?Както знаеш то въобще не беше право ,а криво и гадно. Затова и се оттече в историята. Точка.

Направо се изнервих. Къде спят руските С-300, 400, разните му Ту-та, Су-та, Му-та. Турците навлизат както си искат в Сирия и с ДЕСЕТ танка превземат сирийски градове. Баси и нахалството.

Договориха се просто. Миналата седмица представители на Турция посетиха Сирия без излишен шум и се срещнаха с Башар Асад. След това излезе изказването, че Асад в някакъв момент трябва да сдаде властта, но в преходния период ще трябва да работят заедно. А преди това Ердоган се срещна с чичко Путин. Сего Сирия протестира, а русия е уж разтревожена, но някак много вяло и проформа. А кюрдите май пиха една студена вода. Така става като се заиграваш и с Американци и с руснаци и с Палестинци, че и с израелци. Накрая всеки те прекарва, защото ти нямат доверие. И ние сме така и нас ни чака същото.

Навсякъде в този свят където изплува някоя мръсотийка, от нея се подава мръсната ръчица на САЩ

САЩ предадоха кюрдите. Ако ги натисне повечко Ердоган и Гюлен ще му предадат.

Голяма "Работа" - 10 Танка били влезли. Ами ще си "Излязат", като им свършат мунициите. Но, като си помисля, че май бяха толкова и в Киев, на "парада", и ме Напушва на Смях - и за Турция и за "онова", дето все още се нарича "Украйна".

Бидън е поискал кюрдите да предадат териториите си на Турция и подкрепяните от нея ислямистки арабски бунтовници. САЩ е змия и на тях не може да се вярва. Видя се, че след натиск и заплахи (Ердоган се справи добре с това) муриканците рано или късно клякат и си сменят позицията. САЩ предаде кюрдите.

това са сирийските кюрди. С иракските е друго.

Е кво?

САЩ изтъргуваха Гюлен и дадоха зелена светлина на Турция срещу кюрдите, но по този начин враговете на Ердоган стават твърде много с което и предполагаеми атентати, което ще нагнети още повече обстановката и ще бъде принуден да си подаде оставката, въпреки, че диктатори като него обикновено свършват на бесилото!

Аз

Ко стана, бе... Тия нали беха авери сите заедно, барабар със САЩ?! Що са смаризиха?!

По каква покана турските танкове навлизат в чужда територия??Трябваше както са навлезли там всичките да бъдат унищожени както направиха турчолята с руските самолети

че ходи ги унищожавай бе! то само ти още не си унищожавал в сирия!

а на коя дата царство България покани съветските пияници да влезнат с танковете??

Именно, НАТО-вския Ердоган се оказа същото говно. И ние пак в един военен съюз с агресори.

Царсто България беше обявило война на Русия, както и на Англия и САЩ. Чети историята скъпи. Ако гънката ти е достатъчна де.

си връща позициите. Кюрдите да се наредят сред народите подложени на геноцид от нея. Включително, тракийските българи и арменците. Защото, колкото и да си затварят очите и да правят поклони на Ердоган нашите управници, един от първите доказани случаи на геноцид е именно на тракийските българи.

Турция прави алъш-вериш с ИД и няма никакво желание да се бори с терористите. Турция се занимава с изтребление на кюрди. И това, ако не е геноцид пред очите на цял свят и ООН!

крайно време е ИДИЛ да атакуват американски интереси:)

Аз

Айде, бе?! Ами кинти после откъде?!

СИРИЯ Е ИСКОННА ТУРСКА ТЕРИТОРИЯ. КРИМ Е БИЛ РУСКА ТЕРИТОРИЯ ОТ 200Г , А СИРИЯ ОТ 600Г...

Шило

Що не върнеш в по-далечното минало лентата?

ТУРЦИЯ МОЖЕ ДА АНЕКСИРА СИРИЯ ЗАЩОТО Е ИСКОНА ТУРСКА ТЕРИТОРИЯ 600Г. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА СИРИЯ И КЮРГИСТАН!!!ДАЖЕ КРИМ Е НА ТУРЦИЯ ...НО ПО-КЪСНО

Шило

Циркът става пълен. Две сили, подкрепяни от "водената" от САЩ коалиция, воюват помежду си. Едната се оказа по-мила от другата. И какво излиза? Турция срещу кюрдите, ИД срещу кюрдите, ССА срещу кюрдите, САЩ поставят ултиматуми на кюрдите.... Воюващите се увеличават, вече е всеки срещу всеки. И в крайна сметка, кои са бунтовници, кои са терористи?

Основният артист в този цирк е САЩ. Те като дърт ревнивец, след като видяха, че турската булка върти мили очи на Москва, също се завъртяха около нея. За това се случват събитията за които пишеш.

Общо взето : демократ бие демократа ... да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли

Черната маймуна в Бялата къща на хълма направи най-големите поразии в света от ВСВ до сега. Англичаните и франсетата поставиха основите на бардака наречен Близък Изток а Обамбутана го довърши окончателно...че и Европа ще довърши.

точно това е целта на ционистите , на които целия свят слугува и които ""обожавам"" !

евала пич, имам приятел, който от 70 метра забиваше нож без да гледа точно в 10-ката. Баретите там не бяха за изпускане. Задачата им беше да задържат анадолците 24 часа. А оттатък се събираха по 5-6 набора - 5 години задължителна служба за аскерията. Но това е история, вече сме на години дори ние, така че не наливай акъл на патета.

Някои си карат танковете в бойни условия. А дуги си карат танковете само на паради на Червения площад, а дори и там закъсват.

хх.. Турция се "бие" с ИДИЛ за да изтласка кюрдите.

Анкара имала "пълно право" на интервенция в Сирия... И САЩ си мълчи. Ами и Русия тогава има такова право - да вкара танкове в Донбас!

Абе всеки с правото си.Ама това се отнася само за великите сили и за мутрите в България.

дали няма право да вкара танкове в Кримваш...

Бунтовници в Сирия удариха кюрди, пак влизат турски танкове Американците голяма каша забъркаха в Близкия изток. Това Сирия, Ирак и Либия са "черни" дупки, зони на кървав хаос. Сега и другаря Ердоган се намеси, но след целувките с Путин. Падишаха обаче не си и представя какви гловоболия ще му донесе след време това нахлуване в Сирия.

като се събуди какво стана?

представяте ли си: 10 танка влязоха и кюрдите се отдръпнаха; а представете си какво ще стане ако 10 самолета и 100 танка влязат в Тракия и Добруджа! какво ще остане от свръх мръснишко корумпираната бълхария?!

ей, руски кре..тен, пиши България с главна буква и както трябва , бе из..род крепостен!

Е, що руски, кво му е руското на тоя фес? Тролчо?

Ей, помак миризлив, скрий се в дупката си и недей да храчиш, защото никого не можеш да заблудиш. Сами си пишете постовете и сами им отговаряте, козяшки боклуци гнили.

Ами като навлязат, циганите ще ги предадат за скрап, още докато се движат.На нас затова не ни трябва армия.

вече е насочен................ама за 10 танка , ......едва ли ?

Иначе казано турците са нападнали кюрдите с десет танка, а турските и международните медии обясниха на обществото, че турците нападат терористите. Иначе нямаше за какво кюрдите да се изтеглят на изток от Ефрат. Още по- интересно е мълчанието на руснаците по тази тема, което означава, че са съгласни с турското настъпление, за което са се разбрали Ердоган и Путин. Всъщност руснаци и турци действат заедно отново. Щом го правят против кюрдите, уместно е да се замислим и срещу кого биха действали така? Пълната безпринципност може да изглежда изненадваща, но си има желязна логика и тя се крие в кинтите, които печелят заедно от други сектори.

Извинявам се за невежеството, но не ми е ясно това турско "настъпление" одобрено ли е от НАТО и ООН? Ако да, това ли е политиката на горните организации за региона, ако не е одобрена, не е ли това повод да се изхвърли Турция от споменатите вече организации и да й се наложат санкции (не само икономически). Просто питам.

извинен си за невежеството си! ако изхвърляха от оон за нападане на съседна държава, то русия щяха да са я изхвърлили още при учредяването на оон!

Значи това което прави Турция на изток е правилно,но това което прави Путин е агресия и всичкото НАТУ и ЕС му се зъби ...При това Крим си е изконно руски.Трябваше да го отстъпят на ФАЩ за база ли?

Те ердоган и путин са аркадаши. каквото правят, заедно го правят. Заедно ще си разделят и България.

руските окупатори на Крим!Русия имаше там военна база и на практика руската агентура държеше всички политически и икономически листове на власта не само в Крим ами и в Украйна! Това,че САЩ били искали там да направят военна база е абсолютно несъстоятелно и е глупаво оправдание на Путин за последвалата изолация и срив на стандарта на живот в Крим и Русия!Германия щеше да строи съвременен полигон за обучение на руски военнослужещи за н'ам колко милиона евро!И освен това германците продадоха оборудване за 30 000 войника.!Зелените човечета които окупираха Крим бяха с такива униформи!

Пак си пропуснал хапчетата в 15,00 часа.

Ясна е работата щом 10 танка и 50 човека са "освободили" там каквото е било....

Булгар Рамбо-ти какво ще направиш ако тук влезе и една турска рота,а? Това да не ти е чаткането по клавиатурата! Най-много да си духнал от БГ на втория час с жълто-кафяви гащи.. Тъй,че-сиктир за такива мекерета като теб!

Ако тук влезе турска рота ще ритам всички мъже по задниците да отиват да пазят родината. Те тия космати черни слаботелесни турци да не са повече от българите. Автомати има - в Сопот произвеждат. Има и мутри с оръжейни бизнеси. Няма самолети, да. Има и цигани и всякакви да копат окопи. Ако трябва и жените и бабите ще копаме. СРАМ МЕ ДА ВИ СЛУШАМ!

помиярино

Влизат те с десет танка турците ама ако знаят руснаците кви танкове имат ще се насерат?!Немските Леопарди 1 и 2 нищо не струват пред тях, а пък американските въобще не могат да се сравняват с руската техника.

какво е това руска техника??

САЩ искат да се изнесат кюрдите, за да не стане голям сакатлък, когато навлизат турските танкове, а все пак американците са се застъпили за кюрдите.

Живеем в един много луд свят и време.

Кюрдите ако си мислят че САЩ са им приятели са най-големите патки. САЩ ще ги изгони от Мосул и всички ключови райони и ще ги предаде на Ердоган да ги изколи. Е като не щат да се съюзяват с Асад, където единствено се радваха на някаква свобода без чужда армия, така им се пада.

Има една порода малки кученца по селатар и колчем мине каруца или човек рдерат се и надават вой до небесатар но скрити зад портата на стопанина.Такива са и коментарите по тези сайтове.Десет турски танка влезли в Сирия ...абе аланколу, това ли ни е проблемът сега,ако една турска рота влезе в България, всичко живо ще напълни гащите от страх, и на другия ден градовете по черноморието, Кърджали, Смолян, ще бъдат автономна Турска република.

това е самата истина за жалост..

че тези земи винаги са били османски, както крим винаги е бил е руски

и рускините винаги са се облизвали по западняци. С днешния курс на рублата, за 5$ рускините чудеса правят, направо дъмпинг на конкуренцията

Крим е бил по-дълго Български отколкото руски.

А азиатската част на Русия винаги е била изконна китайска територия. Да не говорим за татарските територии. Например Москва. Абе контролирахте 400 милиона, сега сте 120 милиона. Окастриха ви като върбово клонче защото имате само един навирен нос и нищо повече. И пак ще ви кастрят, защото искате да мачкате всичките си приятели.

Така е

и БА да ходи да помага на съюзническата турска армия с кухнята и банята с теляците

Пророчество, наложено за Дамаск. Ето, Дамаск не е вече град, а ще бъде грамада развалини. 2Градовете на Ароир са напуснати, ще бъдат за стада, те ще лежат и няма да има кой да ги плаши. 3И крепостта ще изчезне от Ефрем и царството от Дамаск, и остатъкът от Арам; те ще бъдат като славата на израилевите синове, заявява ГОСПОД на Войнствата. 4И в онзи ден славата на Яков ще се смали и тлъстината на плътта му ще измършавее. 5И ще бъде както когато жетварят събира житото и пожъне с ръката си класовете. И ще бъде както когато събира някой класове в долината Рафаим. 6Но ще остане в него пабирък, както при бруленето на маслини: две-три зърна на върха на високите клони, четири-пет на клоните на плодното дърво, заявява ГОСПОД, Израилевият Бог. 7В онзи ден човекът ще погледне към Онзи, който го е направил, и очите му ще се взрат в Светия Израилев. ВАНГА Е ПРЕДРЕКЛА ЗА СИРИЯ УНИЩОЖЕНИЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО..А ,Девет светци, които ни свързват със Сирия,,Свети първовърховни апостол Павел ( 64-67.Света равноапостолна Текла (първата половина на II в.)Свети Игнатий Богоносец, епископ Антиохийски (107)Свети великомъченик Георги Победоносец ( 303-304)Свети преподобни Ефрем Сириец ( 373)Свети Йоан Златоуст ( 407)Свети преподобни Симеон Стълпник ( 459)Свети преподобни Йоан Дамаскин ( ок. 753)ОБЕДИНЕНИЕ НА ПРАВОСЛАВИЕТО СРЕЩУ ИСЛЯМА И ЮДЕИЗМА това е истината иначе сме погубени

Така е в днешния свят. Вероятно винаги е било така, и пак вероятно така и ще бъде. 1. Турци и американци заедно в НАТО. 2. Ердоган тича и коленичи пред Путин. 3. САЩ подкрепят кюрдите. 4. Турци със САЩ влизат и изтребват кюрди в Сирия. 5. Руснаци ще ползват Инжерлик за нападение в Сирия. 6. Турци свалят самолет на Русия. 7. САЩ обвинени в подкрепа опита за преврат в Турция. 8. Руснаци бомбандират сили в Сирия, подкрепяни от Турция. На това поведение и "вселенския хаос" би завидял.

И каква стана тя? Кюрдите получиха автономия в Сирия. Те населяват районите до границата с Турция. Изведнъж тези кюрди са покровителствани от САЩ, а турците влизат в Сирия за да ги избиват!!!!???? Не били в добри отношения САЩ и Турция, а сега демонстрират солидарност по отношението за недопускане създаване на държава на кюрдите. Евреи, дали наречени турци или граждани на САЩ, винаги си остават евреи.

Кюрдите са различни от ИДИЛ. Няма нито един убит кюрд. Но има убити няколкостотин руснаци от ИДИЛ

Не са руснаци бе, кретен! Те са само с гражданство на Руската федерация! Защо в Б-я измислиха названието български турци, като те никога не са били турци, а са 6-7 поколение български граждани с турски произход! Нима в Турция, където живеят няколко стотин хиляди етнически българи, има название турски българи? Нима в Турция, където живеят от векове около 30 милиона етнически кюрди ги признават за кюрди или кюрдско малцинство? Не - те ги наричат "планински турци"! Така че, у нас няма български турци, а българи, изповядващи ислям. Но религията не определя народността! Освен това, по Конституция Б-я е ЕДНОНАЦИОНАЛНА държава и не се считат за небългари отделните малцинствени групи! Престанете да потурчвате част от българското население!

Навлизане на чужди военни сили в суверенна територия на съседна страна - това не е ли формално обявяване на война?!? ООН нещо? Или за едни може за други не...

такова животно ООН нема.

Не е обявяване на война, защото Сирия отдавна "обяви" война на Турция пращайки въоръжени сирийци в съседните държави под формата на ИДИЛ, включително и Турция. Всяка съседна държава има право да се защити и да отвърне на удара.

си правят каквото искат. Сирия им служи като полигон. Кой когато си иска и от където му е кеф влиза на територията и. Браво на тези сили. ТОВА Е ГОЛЯМ УРОК ПО Д Е М О К Р А Ц И Я.

Авторитаризма е много по-добър от демокрацията!

ами бегай тогава в Турция!

Турция трепе цигани и разширява територията си !!! Така го правят големите ! А цървулите като нас сънуват Цариград !!!

Ще ядем баклава на брега на Босфора!

Къв булгар си ти ве манго , най-обикновен наан маал си , пишеш се и ти на голям цървул. Бегай бързо в анадола да те разширяват и тебе , с повечко вазелин.

Турция не разширява територията си. Поне засега.

Всички обичат Турция!

Ами, не е точно така, както го описват в тази статия. Турция прави зона за сигурност от границата до линията Джараблус - Марея, северно от Алепо. Потърсете във free-bg net статията Анкара и джихадистите срещу кюрдите с подкрепата на Вашингтон и Москва - има доста неща...

Навлизането с войска в друга държава по всички човешки закони си е обявяване на война! Къде са т.н. "радетели за световен мир и справедливост" от САЩ? Къде са световните организации? Защо изведнъж ослепяха? Че руснаците са къде-къде по-хрисими в Украйна! Ако бяха вкарали там танкове, Парашко и хунтата му, подкрепяни от САЩ и "нашите големи приятели" от ЕС отдавна да са се омели от Киев! Но тука, понеже е Сирия, всеки може да е агресор с оръжие на сирийска територия, наричайки законните власти - "режим", и да се бори за ноговата си "демокрация" срещу официалния избор на сирийския народ! Аз знам, че демокрация с оръжие не се прави! Но гласуването на местните не се харесва на някои!

а да кажеш нещичко и за руските войски в приднестровието, осетия, донбас, крим, абхазия??

та какво за приднестровието? Чия територия е, населението е руско. Донбас и Крим също са населени с руснаци и това е тяхна земя. Приемането на християнството от Русия става в Крим. Осети и Абхазия бяха подарени на Грузия но поради извършените от грузинците простотии в момента са суверенни републики. Техните ръководители обявиха, че следващата година ще проведат референдум за или против присъединяването им към Руската федерация. Но Турците избиват кюрди не само в територията на Турция които са собствени земи на кюрдите, но и на териториите на други държави, каквито са Сирия и Ирак. Не гледай само директивите от "Отровено общество" но чети повече история, като древна така и съвременна.

Ако не си запознат ердоагн и син ръководят ИД така че те изобщо нямат намерение да се бият с тях нито пък с асад , истинският проблем за тях са кюрдите които може да направят държава. Целият този фойерверк е насочен срещу тях. Кьопеците обаче пропускат една възможност че я руснаци я хамери може да са дали на кюрдите някакво качествено оръжие от което да падат самолети и танкове на поразия. Като нищо турците могат да бъдат подмамени да навлязат навътре където ще бъдат смляни на кайма. Все пак хамерите и руснаците имат крайната дума за това което ще стане...