Напрежение и скандали в изборни секции в Турция

Напрежение и недоволство сред избирателите доведе почти до спиране на изборния процес вчера следобед в истанбулския квартал Авджълар.

Обратно в новината

Коментари - Напрежение и скандали в изборни секции в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вчера и аз гласувах в чужбина. Правилата, реда, както и чакането - всичко беше както в Турция и нека знаят, че никой не ги дискриминира или създава пречки за тях. Правилата са за всички и процедурите еднакви. Ако не им харесва демократична България предоставя правото на свободно изказване на мнение и протести. Ако ценят личното си удобство и време повече от обществения си дълг могат просто да не гласуват. Така сториха много други вчера около мен.

Абе какво демократична България бе? Ще говори за България като дойде да живее тук. Сега е в "демократична" турция. Живее, работи и плаща данъци в турция. Да си гласува на турските избори.

бе кои си ти,че да ни даваш акъли бе цървул

Явно този човек е много по-умен от теб и затова ти дава акъл... Ама ако не можеш да го смеляш си е твой проблем.. Стига сте хленчили само... Както беше за бас в турция, така беше и за нас в Англия... Така ,че ако не ви изнася... айде зад Босфора...и без това сте българи само за изборите....

никои не ни кара да гласуваме за дадена партя и никои не ни манипулира в турция,неграмотни и прости сте вие българите и този тъпунгер джамбмазки(с турско фамилно име),ние сме достатъчно толерантни и демократични,затова сме научили български езики и сме се съгласили тази държава да с казва българия,внимаваите,че ако почнем да вземаме пример от прокюрдската партия в турция и пкк,ще търсите дпс и дост с лупа

Нещастие да си човек без родина

ДИР-а, докладвайте незабавно този субект на властите за разпространение на езика на омразата и най-вече, за опит за ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ!!!

защо да е език на омразата,прокюрдската партия в турция и пкк получават широка подкрепа от европеиския съюз в това число и българия,те могат да бъдат модел за борбата за права на турското малцинство в българия

Ей Мурат, Ти много внимавай за какво говориш и към какво призоваваш...

Да ви е честита новата епоха, нови управници, които отново няма да направят нищо, за да живеете добре.

"неграмотни, незнаещи бг език" - айде сиктир, ганъо, кажи тогава за около 2 млн роми, повечето от които гласуват, или освен турците няма кой друг да ти е виновен? На тях не смееш да им кажеш нищо?

неграмотният бай мангау и жена му седефка живеят в България, тук си печелят (крадат) парите и тук ги харчат. и нямат нужда от попълнена на БЪЛГАРСКИ език декларация, за да гласуват в доскалото, до което живеят. поради което циганинът си е български гражданин и дефакто и деюре и нема как да го сравняваш с купения или изнасиления вот на турците с двойно гражданство.

Luna0102

Аз като си вадих немски паспорт изискваха да знам немски език. Що ми се струва че за български паспорт такива изисквания не съществуват?! Попълвали били декларация на кирилица и заради това едната опашка, ами на какво да я попълват?! Гласуват под строй и не разбират български.

Е ДРУГО СИ Е ДА ДАДЕШ 50 ЛВ. И ДА НЯМА ОПАШКИ НАЛИ РУСКО МЕКЕРЕ

Който гласува за България да живее в България,,,не си живяла 1 месец в майка България претендираш за права и ще гласува ???? Натъпкани сме като сардели в този тесен коридор, това ли е демокрацията, това ли е европейска България"??????? МИ ДАААААА това не е Европа тва е Турция...Който не живее е БГ не трябва да подава глас....

"Натъпкани сме като сардели в този тесен коридор, това ли е демокрацията, това ли е европейска България", запита тя. А аз да попитам, така между другото, има ли секция в България, която е установена в коридор? И европейска България ли ѝ организира условията на гласуване на недоволната госпожа - вБългария сигурно са имали къща на 3 ката и избирателната им секция е била в училището - широко и просторно - да си бе седяла тук, да критикува демокрацията в България - тя отишла в Анадола и чака цивилизовано отношение от България там.

Обратно в анадола-от където сте дошли!Тук е ХРИСТИЯНСКА Европа

Kъде няма двойно гражданство бе пендил в германия някога ходил ли си случайно най много там има че приказваш само врели некипели

Е хайде сега Ердоган щом е по баш демократ и твърди,че сме бивши сънародници -османци да разреши на всички българи да гласуват на турския референдум за султан

това ли е демокрацията, това ли е европейска България", запита тя. ПРАВИЛНО!!!! В ПОВЕЧЕТО ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ НЯМА ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО. КРАЙН ВРЕМЕ Е БЪЛГАРИЯ ДА ВЗЕМЕ ПРИМЕР ОТ ГЕРМАНИЯ -ДА НЯМА ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО. НЕ МОЖЕ ЧОВЕК, КОЙТО НЕ ЗНАЕ БЪЛГАРСКИ, НЕ ЖИВЕЕ ТУК, НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА ПРОСПЕРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ В ИКОНОМИЧЕСКО И КУЛТУРНО ОТНОШЕНИЕ, НЕ ПЛАЩАЩ И ЕДНА СТОТИНКА ДАНЪК В БЪЛГАРИЯ - ДА ОПРЕДЕЛЯ ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ, А ОТ ТАМ И РАЗПРЕДЕЛЯНЕТО НА СЪЩИТЕ ТЕЗ СРЕДСТВА , АКУМУЛИРАНИ ОТ НАС, КОИТО ТУК ЖИВЕЕМ И ВНАСЯМЕ ДАНЪЦИ, СТРАДАМЕ ОТ ГЛУПАСТТА НА ИЗБРАНИТЕ И ОТ ТЯХ ПОЛИТИЦИ.

"Натъпкани сме като сардели в този тесен коридор, това ли е демокрацията, това ли е европейска България", запита тя. - Не бе, това е Турция. Гласуваш в секция в Турция за бъдещето на България. Човек не плащащ данъци тук, неживеещ в тази страна и неживял тук през мандата на последното правителство поне 50% от времето, не би трябвало да има право да гласува. Не казвам, че няма право да се чувства българин или да изпитва патриотични чувства, но гласуването е абсурдно.

Защо хората с двойно гражданство имат право да гласуват в две страни? По този начин останалите не са равнопоставени на тях. Според мен редно е да изберат в коя от двете страни ще гласуват.

Бъркаш много генерално, това, че гласуват в чужбина не значи, че имат двойно гражданство. Има много български българи, които живеят по света от много години и нямат чуждо гражданство.

Е, много агресивна тази учителка, бе! След като държат на правото си да гласуват, въпросните граждани трябва да спазват задължението си да знаят и използват български език. Така е във всички европейски и не европейски държави.

А що не кажете , че се редят по два пъти - единият с Българсо и вторият с турско име, А????? И никой не смята това за нередно, нали???

Джамбазки да си промени турската фамилия и да си сложи българско фамилно име.

Джам, дувар, перваз са персийски думи. Все пак, древните перси са били велики строители с огромно влияние в Средиземноморския регион.

НЕЩО ПОВЕЧЕ, ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ Е УПРАВЛЯВАЛА НЯКОЛКО ВЕКА ПЕРСИЯ.

абе тия 'български" граждани докарани организирано от анадола и дето името не могат да си напишат на бълграски, наистина ли трябва да им признаваме гласовете?

Искам да участвам във всички избори в Чили. Е, не знам нито дума испански, нито кечуа, но ИСКАМ!!!! Не познавам тяхната политическа ситуация и реалност, но ИМАМ ПРАВО да кажа как ще живеят в Чили. Не съм плащал нито стотинка данък на тяхната държава, но твърда ДЪРЖА НА ПРАВОТО СИ. Искам безплатен автобус до Чили. Защото като дете, някога си съм чул недочул нещо за Чили.

Аз пък искам да гласувам в Турция. Естествено срещу RDogan. След като техните работят срещу България, утре взимам и аз двойно гражданство, за да гласувам там. Нищо, че не съм стъпвал на Босфора. Никога.

Крайно време е да има образователен ценз за гласуване ,не може гласа на неграмотен човек да има същата тежест като гласа на образован човек.

Офф човек, то тия на изборните длъжности НЯМАТ ценз, ти за избирателите си се загрижил?! Виж че половината са неграмотни - и бяла мечка да вкараш в листите ще я изберат, това е проблема...

"От 15 години гласувам на всички избори, защото съм и българска гражданка". Учи български, сънародничко, учи български!

Имало скандали ми ще има но не се казва причината.Неграмотни са "нашите" български глаждани и не знаят как да си попълнят декларацията това е истината и е прав Джамбазки но за това никой не смее да каже.А се пишело на кирилица а на какво трябва да се пише на бъргарска декларация на турски или на патагонски ли М ?

А направи ли ви впечатление Рада Домузчиева от бТВ как коментира от там...Едва не се разплака, че видите ли ЦИК нарочно са въвели това изискване, само за да ги затруднят...Аз просто не разбрах, тя представител на българска медия ли е, или на управляващата партия в Турция...

Право в десятката, изключителен коментар.За БТВ без коментар..то се вижда и знае !

Някой

Представител е на платена медия ,който дава парите той поръчва музиката.бтв и нова отдавна не са български медии.

така е от много години за другите секции в чужбина - блъсканица и чакане. защо на тези от турция се дават специални права.

То е ясно за кого гласуват тези "Български" граждани!!! И е ясно, че н желаят добруването на България!!! И е ясно за всички, че хора, които не говорят добре "родния" си език, не бива да гласуват, те ще бъдат манипулирани винаги!!!!!!!! ПРЕМАХВАНЕ НА ДВОЙНОТО ГРАЖДНСТВО!!!!!!!!!!!!!!!

И забрана на всички бг-емигранти по света да гласуват. "Който не живее в къщата, няма право да дава акъл за мебелите." - така са казали старите хора!

... ако къщата е негова и си плаща данъците, даже и пълна такса смет, макар че изхвърля такава само една седмица в годината? И тогава ли наемателите ще имат единствената дума? Само питам категорично, в стила на този коментар?

СТИГА СТИГА ПРЕДАТЕЛИ КОЙТО НЕ ЖИВЕЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ ТЯБВА ДА ГЛАСУВА ПЪЛНО С ПРЕДАТЕЛИ !!!!!

"На дългите опашки пред секциите гласоподаватели се оплакваха, че чакат по три-четири часа, за да упражнят правото си на вот. " ----------------------------------------- Факта, че изобщо си правят труда да чакат по толкова време на опашка, без да са "пуснали безплатни банани", говори много. Три часа, кой нормален човек ще се реди да гласува?!

В Мадрид за президентските избори се чакаше даже повече. И то на студа на улицата. Изобщо Турция не се различава по нищо от останалите страни. И като си дошъл от 80 км да гласувш ами чакаш, то и пътя може да е час или два.

Тези хора са заставяни, притискани, карани насила да гласуват, коментира Джамбазки. - ФАКТ !!

отговорни са депутатите в НС. Аз, като редовен български гражданин и данъкоплатец не намирам за морално хора с двойно гражданство да гласуват за управлението на двете държави, но да си плащат данъците само в едната.