България и Гърция вече ще могат да връщат на Турция нелегални имигранти

Турският външен министър Ахмет Давутоглу и еврокомисарят Сесилия Малмстрьом подписаха в Анкара споразумение, което позволява на държавите от Европейския съюз да връщат нелегалните имигранти в Турция.

Обратно в новината

Коментари - България и Гърция вече ще могат да връщат на Турция нелегални имигранти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Споразумението от Дъблин, което нашите умни политици подписаха преди известно време, предвижда: Бежанците, които искат политическо убежище в ЕС, задължително трябва да останат в първата държава от Евросъюза, на чиято територия са стъпили. Изключение прави единствено Гърция - заради лошите условия, които страната предлага на бежанците. Ако те продължат пътя си към някоя друга държава-членка на ЕС, тя е в правото си да ги върне обратно в първата приемна страна. Така, че драги сънародници с други думи казано: Европа ни е определила да бъдем най-обикновено депо(по-точно сметище) за периферни елементи(азиатско-африкански), а нашите умни(не напразно казвам политици) са го разписали с две ръце. Питате се защо? Ами, евро-парите(инвестициите) почти спряха и жалките пари, които ЕС ще подхвърли заради изкуственото задържане на тези пришълци на наша територия, ще бъдат единственото нещо за крадене. Така е но какво да се прави...

Защо трябва да ги пущаме, а после да ги връщаме?? Просто затваряме границата и толкоз!!

Само не пише от кога влиза това "споразумение"? Дипломатически успех на Турция, ние нищо не печелим! ТР млиза постепенно през задният вход в ЕС, споразумения,асоцииране,без визи! те входните отдавна ги махнаха за българите, сега ще има масови "мигранти" турци из европата, не че сега ги няма, но това е пагубно за БГ с тази турска и мюсюлманска диаспора. А за т.н. връщане на незаконните емигранти, те като искат още в ТР на подходящите ще им издават турски паспорти и бегом към нас и Европа. Жалко,че големите от ЕС работят усилено за вкарването им в ЕС, тогава май ние трябва да излизаме.

Независимо какво БВП постигне Турция, тя ще си остане една нелиберална, антидемократична ориенталска дупка.

Сега искам да видя коалиционния партньор как връща емигранти на комшиите и им ги предава с протокол за доброволно предаване.

Абсолютно правилно ! България трябва да връща емигрантите на Турция, тъй както се оказа, че ни ги връща Румъния и другите страни около нас ! Турция сега се прави на ударена и ни пробутва на нас тези "бежанци", които са от къде ли не, вместо да си ги върне там от където са дошли !

Пишете си. Не пречите нито на Турция, нито на ЕС. Времето ви минава в безполезно писане на глупости.

Чудесна идея! При това стената трябва да е непроходима за бегълци и в двете посоки. Ако ЕС продължава да се разпада, а Турция да укрепва икономически, е възможно съвсем скоро бежанския поток да е в обратната посока...

В Холандия бях на квартира с един българин.Ядосал се човекът и тегли майните на всичко турско.Вместо да се ядосвам стана ми смешно и го попитах,при кого е на работа-при турците,при кого е на квартира-при турците,от коя банка си изпраща спечелените гулдени-от турската,като за 4000дм взимаха 28дм.за сравнение с другите банки при 4000дм удържаха 400дм.Питам аз сега обикновения българин защо е тази омраза към турчина.

йвала шопе.Те османлиите ги пазиха векове но европейците ще ги заличат .....

Ако не бяха ни освободили (1878-1944) руснаците сега щяхме да сме просперираща държава, но понеже те ни освободиха сме най бедни:

Те са освободили българите-1878- а не турците, макар че хасанчо /асенчо сигурно баба ти или прадядо ти са били българи.

Сакън,как така ше ги връщаме,ще развалим далаверите на пазачи,на полицаи на границата,на чиновници и политици ползващи помощите за бажанци.България е СВЪРШЕНА .Уверявам ви ,младежта не знае дълг,род,родина,независимост,чест ,и отговорност.Те се интересуват само от пари. И не са виновни те ,а тези ,които най после постигнаха целта след 24 г целенасочено развращаване с чалга и бездуховност и съсипване на образованието.

Браво на ЕС. Путин си води война в Сирия и наводни България с емигранти, а сега ЕС се чуди как да му оправя бакиите

Много станахте гьонсуратите във форума днес, да не си от тея дето на другите теми пишат, че Израел е държава като слънце?

Браво пуснете 80 милиона гусна ислямска паплач в Европа понеже са ни малко.

Лъжете, мръсни комунисти, искате да погребете България, затова вкарвате тук башибозука! Даже и името на новата ви премяна е ГРОБ! Дано преварите в гроба България, паразити мръсни!

Като видях наскоро едно училище на ул. Любляна, се чудя за какво се учи български.

А тези, които са емигрирали нелегално преди няколко века?

И пак ми е любопитно, защо мюслитата не си вървят при дружките? Толкова им е зле тук, че не могат да ни оставят.

И без това на Балканите няма граници, так и с емигрантите - днес при вас, утре при нас, в други ден при вас и така, докато не ни приемете в ЕС.

Ми нали ги искахте братята и сестрите кюрди от ПКК десетки години, е сега са вече тук и нещо не ги долюбихте и искате да ги връщатате:))))

фактически какво са постигна ли и как си измиват ръцете пред българия и Гърция, турция ще им дава статут да бежанци и със този статут ще си обикалят из европа без да им се налага на сирийците да влизат нелегално в българия и Гърция

Никой не ги ще никъде в ЕС и направо ги връщат на страната в която първо са регистрирани или са получили статут. За това ни ги връщат от цяла Европа. След това споразумение за реадмисия (обратно връщане) нека получат статут в Турция и тогава и ние ще им ги връщаме.

Споразумението влиза в сила след 3 години. Нали се сещате до тогава колко бежанци ще дойдат

Хубаво. А "бежанците"?

Ей на това му се казва След дъж качулка!

А, легалните, какво да ги правим?!

Обогатяваме генофонда...

Какво става с изграждането на стената на границата с Турция ? Нещо пак се замълчава...

Това споразумение ще бъде отлично оправдание, за да не се строи стена - не разбираш ли?

Заглавието достатъчно говори:ЩЕ МОЖЕ да връща,а не ЩЕ ВРЪЩА.Нима не трябва да бъде задължена Турция да НЕ пропуска нелегални имигранти към България.. а тези, които вече сме ги приели,са в правна за обявяване на статут, няма как да бъдат връщани.Стотици хиляди левове се разпределят непрозрачно от Държавната агенция за бежанците.Поредните далавери...Турция заедно с Европа добре ни го сложиха и тоя път..ама нали сме дащни ,колкото по ни е вътре толкова ни е по добре..

тези бежанци след няколко месеца или малко повече от няколко месеца ще им се издадат документи както на всички емигранти които бяхме в Гърция предните години и на базата на тези документи, заинтересуваните в парламента най-вече дпс ще намерят механизъм с който да направят така, че те да могат да гласуват един ден в близкото бъдеще, и с тяхна помощ ще си затвърдят позициите и така да продължат безчинствата в България!

Управляват ни национални предатели, на които добре е платено за предателството към народа и държавата!

Имам идин "Презихтиман", че Брюкселски и РБ-соростии Са са наговорили с Турски и Иврейски соросоиди, За всеки Манго, дръзнал във Европата Двама непрокопсали "сирийци" да ни нътътрузят тука! Ние потслон даваме, те да им работят, да ги стижат и доят? Тъпо, смешно, ама ако така стане , яко ни дупе ? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Едно слушателско обаждане в студиото на бТТВ"Трътките"

този проточил се с години процес да завърши и да се реши въпросът с тази реадмисия между държавите-членки на ЕС и Република Турция. Сега остава да се договорят съвместните действия и всички нелегални по обратния път да се върнат там, от където са влезли не само в държавите членки България и Гърция, но и в Турция. Това е от взаимен интерес за добросъседските отношения и в интерес на асоцирането и бъдещото членство на Турция в ЕС.

...........А ЗАЩО НЕ ГИ ВРЪЩАШЕ ОТ НАЧАЛОТО.........АМА СЛЕД ВСЕКИ ДЪЖД...КАЧУЛКА.................

Който успее да изгони тая паплач,ще гласувам за него до края на дните си.Децата ми също...

а 1 милион цигани дето БСП ги размножава умишлено...

ИМИГРАНТИТЕ не могат да са нелегални. Нелегални са ЕМИГРАНТИТЕ. Явно нито журналистите, нито редакторите от този сайт знаят български език. Ако не знаят значението на двете думи, да отворят някой учебник!

Ма напротив госпожа:) Спрямо нас са си точно имигранти.

от статията се разбира че Кипър и Гърция пак ще получат исканото а Б-я ще може да въща от гранницата/ако хване някой/а след 2-3 год.ще се настанят трайно и легално на наша територия Голям успех голямо чудо - ама с таквиз политици - толкоз

Хубаво е, че има споразумение, но не бързайте да подскачате от радост, защото огромната част от налазилите ни мигранти остават: 1. Първо, това споразумение трябва да се ратифицира от страните от ЕС и Турция за да влезе в сила. За това са необходими около 6 месеца - по думи на Йовчев. 2. Ще можем да връщаме, ама не и граждани на страни, с които Турция няма споразумение за реадмисия. Със Сирия имат, но защото там има конфликт сирийци няма да им връщаме (пак по думи на Йовчев). Ще можем да връщаме нигерийци, пакистанци и йеменци. Останалите - от Мали, Афганистан, Судан, Сомалия.... - няма да им ги връщаме. 3. Според МВР, над 80% от нелегалните са без докуманети - т.е. лъоат спокойно какви а и от къде идват. Сигурно сега всички просто ще "станат" сирийци и афганистанци....

И това не е всичко)) Тези, които вече са тук - остават. Ще ни показват в какви мизерни условия живеят, ще ни заливат със заявления на БХК и Амнести, ще ни наричат ксенофоби и така нататък. А и за стената по границата няма да ни разрешават и дума да кажем

Ами можем да им подскажем , че са нежалани и да си ходят. Иначе след 4-5 години ще изнасилват жените ни , защото са без фереджета и ще ни трепят по улиците. Това не са хора и не разбират от човешко отношение.

т.3 прави абсурдна т.2, като нямат документи, по оная им работа ли ще разбираш кой е от Пакистан и кой - от Афганистан? Ясно е написано: "Нелегални имигранти от трети страни"!

Написано е ясно, просто не е написано всичко)) Да го наречем "полуистина". Не можеш да отречеш, че пакистанци и нигерийци са граждани на трети страни, нали?)) А как ще разберем какви са - не знам, но важното е МВР да се отчете...

Вадж*йнин, не си там за да дърдориш че няма как , а за да помислиш и решиш проблема така че да ИМА КАК! Ако не ти си знаеш - ОСТАВКА!

Ееее, хайде сега малко и него да го нагъзят....да види как е!!!!

Ердоган заслужава да бъде съден в съда за човешки права в Хага , за излюпването на стотици хиляди имигранти , като Оръжие срещу Европа и България !

къф е па тоя съд в хага, що не е осъдил наште катили до сега?

Ти иди и съди европейските си началници, на Ердоган стратегията му работи безупречно и безотказно. Днес ще приеме 80 нелегала обратно, а утре 80 милиона турци ще преминават през България без да си показват даже паспортите.

Глей сига, Што правити тъкиви простотии, бе хораа ? Кво да му гледам чирвените ушлета на това "бордюрпичлиме"? Дайте ми първите, озъбения Унгарски кон, и ухилената Турска мижотрътка! Просто ма искефиха ? Искам още, и още и ощее...!!

Демек като отпаднат визите за Турция,турците ще им дават Турско гражданство и вече ще влизат легално където си поискат

в е-вестник прочетох нещо което ме развълнува. Един ученик Кристиян Ваклинов след 3 години ходене по инстанции най- после успял да убеди правителството и БДЖ да пуснат теснолинейката, вечерен част, от Якоруда до Добринище. Поздравявам го за волята, упоритостта и интелигентността която има. Колкото повече такива млади хора, толкова по добро бъдеще за народа. Но тази новина не е интерсна за нито една ел. медия.

Студентът гостува в предаването на Кошлуков.А другите телевизии са заети с това да кажат кой кого кога набил убил и т.н.

ей трол темата е друга

Турция води откровена политика на агресия и де стабилизиране на България , като умишлено поощрява навлизането на незаконни имигранти през границата ! Затворете границата докато не е станало прекалено Късно !

Еми като българина е тъп и гласува за харема на Доган - станишко и волен.... Какво по лесно от това да завладешш държава с тъп народ.

какво ще връщате....турците в кърджали са си в турция

До кога ще манипулирате??Подписаното касае турските граждани ЕМИГРАНТИ а не тези за които вие си мислите бре българи. Това си е едно от изискванията за да продължи Турция преговорите с ЕС и като се знае че милион търци са законни граждани на определени европейски страни си направете сметката дали има турски емигранти за връщане..

Чети по-внимателно: "Сега Турция се задължава да приема обратно свои граждани, както и граждани на трети страни, които са преминали нелегално като имигранти в България или Гърция"

що нелегално след ти години ще ни наводнят легално

Пак ни баламосват този път от официалната трибуна. Можем да се обзаложим , че почти всички незаконно пребиваващи чужденци от трети страни ще получат статут , защото "експертите" ще ги обявят за бежанци. И децата знаят ,ч е тука такива няма ама наглостта човешка е голяма грешка.

Браво на Турция, знаят какво да правят! България ще се оправи само ако е в комплект с Турция!

За теб, ваксина за бяс.

Май крака ти не е стъпвал в нормалния свят. Тези розови блянове от гледане на турски сериали ли ти ги втълпиха?

Не може да се отрече, че Турция постига своето - стъпка по стъпка. Само че дали би било така, ако зад нея не стоеше големия задоекански брат, а ние не се бяхме продали на нашите гробокопачи - ЕС и САЩ.

айде Мелиха отивай в Турция да те обрежат

личност, пол да се прикриваш, си предател! Заминавай да живееш при тези,който"хвалебстваш"! И Турция не би позволила и търпяла, ако живееш там - да хвалиш и превъзнасяш "чуждата" страна- България...Веднага, на момента щеше да бъдеш изгонена от територията й ,или, щеше да бъдеш отзована в друго измерение!Българите сме много толерантни, щом търпим откритите ти зловония и подстрекателство и явно предателство! Дали пък не живееш в Турция и работиш/шпионираш за нея?!Затова ли така спокойно се навираш в наши форуми? Работиш в полза на Турция?! Какво , ако не наглост е това, да живееш между българи-на българска земя и открито да работиш за чужди интереси! Дано си наясно с участта на предателите...

Значи ЕС не бил толкова лош все пак.Русия дали е в състояние да ни издейства такова споразумение...?

Русия такъв номер не би ни направила

пак ни извъртяха, ще връщаме африканците, но пък ще приемаме турците - танто за кукуригу

Турция и ЕС отново ни прецакаха. Ето това се казва "европейско семейство". 1. Това споразумение не се отнася до вече влезлите в България пришълци. 2.Турците вече ще могат без визи да нахлуват масово и в България. Явно ЕС не може или не иска да разбере какви проблеми си/ни/създава, като приобщава Турция към съюза. За нас обаче тове е въпрос на оцеляване и ако нещата продължават по този начин, неминуемо в един момент ще трябва да решаваме: или вън от ЕС или тиха асимилация от Турция.

е как ЕС да не може да разбере, разбират те много добре, и го правят даже

По моето скромно мнение турците основно ще бягат към Германия. Но че споразумението е йезуитско - да, няма спор. Не помня къде четох, че има доста подводни камъни. Сега това нещо е само подписано, следва ратифициране - до 6 месеца. След това 3 години ще връщаме само турски граждани и имигранти от страни, с които самата Турция има договор за реадмисия. И само след 3 години ще връщаме всички. А за 3 години ще се напълним със всякакви чудесии....

Да ги връщат. Много са им големи претенциите. На мен ми окапа носа от студ в къщи но не съм я запалила.