Коментари - Ердоган: Африн е подготовка за по-мащабна операция в Сирия | dnes.dir.bg
назад

Ердоган: Африн е подготовка за по-мащабна операция в Сирия

Турският президент Ердоган заяви, че армията е е готова за провеждане на друга мащабна операция в Сирия, предава Интерфакс, цитирани от Фокус.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Африн е подготовка за по-мащабна операция в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледам колко са жертвите от двете старани на конфликта се чудя България с кого воюва, че жертвите по нашите пътища за същия период са повече от тези в Сирия?

Е сега султан Ердоган ще сгази лука на чужда територия... Само да нападне кюрдите и Асад в собствената им страна извън Ефрин ще стане страшно и това ще бъде началото на третата световна война тъй жадувана от САЩ на друг континент далеч от тях.

Когато един серсем намята тезек( тор) в бунара, после 40 ходжи не могат да го изчистят. Но да обясняваш това на недоучил простак е все едно да караш камила да прескочи дувар. Ердоан води Турция към война с Америка и това е лошо!

Bravo Erdogane

Този добре е научил урока от Сюлейман Великолепни - "Коли навън, за да не колиш вътре". Но нито има мощта, нито ресурсите на Отоманската империя. Вероятно ще се стигне до ситуацията - Колят ги навън, колят и вътре!

Извинете, поставих ви (-), а заслужавате (+) Ядосах се тук на един военолюбец и допуснах грешка.

всъщност бих искал да ви поканя на вечеря

20 07 197ч операсия барıш в кипıр,24 08 2016 ефрацки щит,20 01 2018 маслинова клонка все успешни за аскера операсиъи .шестито.

Все срещу "страшни" и "големи" врагове. Кипър - без авиация и 100 пъти по-малка от Турция, Африн - също. Хвалба на страхливец.

хахаааа ес -така ли ги наришхаш

Ходът на военните действия на турската армия, зависи от парите на сина на Ердоган. Последният ходи по домовете на убитите турски войници и раздава "грамоти" и пари. Така си купува мълчание на недоволните и "народна обич". Откъде ги има тези пари е друг въпрос. Лично аз, мисля че за пореден път сметката на турския диктатор е твърде крива. Естествено, не казвам защо. Да му мисли той и неговите "съветници". Ще живеем и ще видим.

Русия влиза в Украйна - санкции Турция влиза в Сирия - тишина ??? Присъда максимална за терорист от ИД = 20г. (може би, евентуално, ще видим) Орязване на субсидии за земеделие за сметка на увеличаване на разходите по приемане настаняване на имигранти от Африка/Арабеси ??? Газ през БГ за ЕС = не може Газ през Турция за ЕС = абе що да не може ??? Шенген ли вашта, референдум за излизане от ЕС и оставка на некадърния еднокнижник

Алооооооо, Алооооооо, Европейския Съюз ли е?????? До КОГА ще си МЪЛЧИТЕ?????? Анулирайте срещата във Варна и по-смело със САНКЦИИТЕ моля... Иначе сте меки китки....

РУСИЯ НУ ЖЕЛАЕ ТУРЦИЯ ДА СЕ РАЗПАДНЕ, ЗАЩОТО СЛЕДВА ЕФЕКТА НА ДОМИНОТО И ПРИ НЕЯ. ЗА НЕЯ Е ПО ВАЖНО ДА ИМА СИЛЕН И ПРЕДСКАЗУЕМ СЪСЕД. ЗА ТОВА ПРАВИ ОТСТЪПКИ НА ЕРДОГАН- ПО МАЛКОТО ЗЛО Е ЗА ПРЕДПОЧИТАВЕ.

Борбата за баницата Сирия, не са и срещу ИДИЛ. А атаките на турската армия са срещу кюрдското население което живее там - жени, деца, родители.

А пък вчера кюрдите бяха пленили турска бронирана машина ACV-15. Изглеждаше непокътната, не беше поразена, само малко течност имаше около нея. Но от клипа не разбрах дали радиатора беше пробит, или аскера нещо се беше изпуснал от страх, преди да избяга.

И тях ги разбирам, нямат мотивация. Да не мислиш, че турските момченца, които са натикали в армията са очаквали да е толкова страшно. И те като нашите деца са си мислели, че в 21 век няма да има варварство. Не мислят обаче така алчните за пари и власт "лидери".

Клипове с варварство на кюрдите и аскера не съм видял, но башибозука е на линия и по традиция недостижим в това отношение. Има клип на който бият с дръжката на пистолет пленен кюрд. Има един клип се гавреха с трупа на убита кюрдка. А се коментираше за клип, който са качили и почти веднага свалили, на който са рязали глави и уши на убити кюрди.

Припомняме, че турската армия започна операция Маслинова клонка в Африн на 20 януари. Мисля си , че накрая Турската армия ще напусне Сирия с Маслинова клонка отзад.

Не знам къде се кани за по-мащабна операция, като с Африн нещо го закъса? Днес гледах репортаж от погребението на убити кюрди в Африн. Изобщо не ми се видяха уплашени, на митинг го обърнаха, плачеха и решителни говореха, скандираха. Май се заканваха на някой. На кой ли...

Кюрдите са отчаяни хора. Те няма какво повече да губят. Много е трудно да се биеш срещу хора. ЕС изход. Всички учебници по стратегия препоръчват НИКОГА да не се допуска това положение. Да не говорим, че те се бият у дома, а турците са агресори. Скоро, парите на ердо ще свършат, а като се насочи и една върволища от ковчези с турски знамена отгоре им към Истанбул, тъпият електорат дето избраха султана, ще започнат да се сещат....

Кюрдите се бият смело, почвам да ги уважавам, заради това. А с тези ПТУР-ове, направо попиляват армията на султана. Не минава ден без да качат клипове с попадения, танкове, бронирани машини, пикапи, наблюдателни постове. Страшно ВЪЗПИРАЩО оръжие са тези ПТУР-ове, страшно.

Африн е врата към Ада за турската армия и за съвременна Турция. Страна, която е във война спира развитието си, а ако тази война стане гражданска, направо се руши!

Напълно си прав.Накрая кутията на Пандора ще "изяде" главата на Ердоган.

Кво става с московци ??? Май си глътнаха езика от страх и нищо не могат да кажат на Султана. Нали те контролираха в Сирия.....нали и птичките искали разрешение от руската авияция да летят.....май се оказа че са една безгласна буква. Турция ще свали Асад и катарския газ тръгва за Европа, което значи че в Газпром ще си ближат фуя за сол след това.

Става дума само за тези птички без буквата "п".

Всеки, който иска да свали Асад трябва да мине през Москва. Добре сте ни дошли, които и да сте, ракетите ни ви очакват.

Къф си ти бе тъпанар, кои ракети, тези с Бояришника ли? На умрело куче нож ли вадиш, гламар смотан?